|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Powolnie wstawiam bilans na grudzień, chociaż mam nadzieję, że jeszcze dwa kosmetyki wylecą, najwyżej je dorzucę tutaj
![]() Wyleciało: 1. Eveline, krem 15% mocznika na pękającą i zrogowaciałą skórę stóp 2. Farmona, Sweet Secret, szarlotkowe masło do ciała 3. Tołpa, krem-koncentrat do rąk 4. Balea, szampon nabłyszczający z figą i perłą 5. Yves Rocher, Pure Calmille, żel do mycia twarzy 6. Green Pharmacy, cukrowo-solny peeling do ciała "olej arganowy i figi". 7. Tołpa, Strefa T, maska-peeling-żel 4w1 oczyszczająco-matująca 8. Stapiz, Sleek Line, maska do włosów z jedwabiem 9. Yves Rocher, odżywka do włosów suchych i kręconych z olejem jojoba. Przyleciało: 1. Tołpa, maska-peeling-żel 4w1 oczyszczająco-matująca (7,49) 2. Tołpa, płyn micelarny (darmocha) 3. Everyday minerals, róż Ambrosia (19,90) 4. Bingo, mocny peeling do twarzy z kwasami owocowymi, kwasem glikolowym i mlekowym (16,00) 5. Bingo, szampon jajeczny z kolagenem (2,99) Alterra, krem do rąk z aloesem i granatem (5,59) łącznie 51,97. Jestem w miarę zadowolona, nie wydałam mnóstwo kasy, a i trochę rzeczy się pozbyłam. Kupiłam tyle rzeczy, ile było mi potrzebne. Podliczając okres lipiec-grudzień (bez września, nie zapisałam bilansu wtedy) uciekło ode mnie: 56 (w tym 8 wymiana, 10 próbek - było więcej, ale dalej nie odhaczałam) przyszło do mnie: 62 (w tym 22 testy, wymiany i 4 próbki - jak wcześniej) łącznie wydałam: 406,99. Kurczę, przeraża ta kwota trochę dopiero w takich podsumowaniach zdaję sobie sprawę, ile kasy mi schodzi na kosmetyki. No i patrząc na to stan rzeczy się nie zmienił, wręcz przeciwnie - 6 rzeczy mam na plus, ale to nic No i dziękuję za przyjęcie mnie tutaj i czytanie moich wypocin (chyba, że nikt mnie tu nie chce Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2013-12-31 o 20:40 |
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam pierwszą selekcję, wykańczam resztki, ale nadal tego mi zostanie mnóstwo...
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zaszalałam w Hebe i kupiłam tusz do rzęs Max Factora 200kcal, podwójny cień do powiek Bell, róż z Catrice i pędzel
![]() A od TŻ dostałam olej Vatika migdałowy i Tangle Teezer, nareszcie mieliśmy możliwość dać sobie prezenty gwiazdkowe ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam TT dla mojej córki- ma 2.5 roku i bardzo długie i gęste włosy, wcześniejsze czesanie było gehenna i dla niej i dla mnie- TT jest boska, cudowna, najlepsza! Żadnego ciągniecia, wyrywania, szarpania! Odlot całkowity. Goraco polecam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
zużyłam szampon do włosów brazowych podkreślający kolor z YR.
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj żel pod prysznic, zmywacz i peeling do stóp w kauflandzie. potrzebne tylko dwie ostatnie rzeczy.
i dostałam balsam do ciała Fa
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam żel pod prysznic z YR o zapachu orzechów macadamia.
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Zużycia, niektóre jeszcze świąteczne:
1. Nivea, Diamond Volume, Odżywka nadająca blask i objętość do włosów cienkich lub z tendencją do przetłuszczania 10 ml 2. Bielenda, Happy End, Peeling do stóp i pięt z naturalnym pumeksem 125 ml 3. Joanna, Fruit Fantasy, Gruboziarnisty peeling do ciała 'Brazylijska mandarynka' 200 ml 4. Isana, suchy szampon w sprayu 5. Dax Cosmetics, Perfecta Body Comfort, Mleczko do ciała SOS 30 ml 6. Dove, Indulgent Nourishment, Shea Body Lotion Odżywczy balsam do ciała 400 ml 7. Ziaja, Maska nawilżająca z glinką zieloną 7 ml 8. Delia, maska z glinką zieloną 7 ml Bilans jutro, ciągle liczę, że jeszcze uda mi się dzisiaj zużyć 3 kosmetyki. |
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Nie udało mi się zajrzeć do Was przed świętami, żeby złożyć życzenia, to czynię to choć na Nowy Rok
: zdrowia, zadowolenia z siebie i życia, spełnienia marzeń i postanowień oraz dużo uśmiechu i samych pozytywnych wydarzeń w nadchodzącym roku Pora na podsumowania: Wpierw grudzień Zużyte: 2 + 4 próbki Maseczka stymulująca Planet SPA Japońska sake i ryż 75ml Krem Ziaja 50+ naprawczy z ceramidami - 50ml Perfecta cera mieszana krem matujący - próbka 2ml - 2 sztuki Ziaja Sopot SPA krem ujędrniający przeciw zmarszczkom - próbka Krem do rąk Ziaja z proteinami jedwabiu - próbka Przyszło: 2 (1 kupione, 1 prezent) Masło Farmona Sweet Secret szarlotka z bitą śmietaną i cynamonem 225ml Żel pod prysznic Lirene Oliwka z bawełny 250ml - prezent Wydane: 10,49zł Teraz półrocze (w porównaniu z poprzednim to załamka )Zużyte - 22+5 próbek Przyszło - 24 (23 kupione, 1 prezent) Wydane - 195,31zł Ogółem cały rok: Zużyte - 33 + 6 próbek Wyrzucone - 3 Kupione - 29 Prezenty - 2 Wydane - 254,93zł W porównaniu z ubiegłymi latami (2011 i 2012) widoczny jest postęp w mniejszych zakupach i kwocie przepuszczonej na kosmetyki. Zużyć jest porównywalnie. Jakiś efekt jednak nasz odwyk w moim przypadku odnosi .
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Gani chyba masz mały zbiór skoro takie małe liczby?
Szampanskiej zabawy dziewczyny, gdziekolwiek będziecie świętować. |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego szampańskiego!
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam odzywke do wlosow Ori z jablkiem i bzem i spray do włosów nablyszczajacy też z Ori
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Życzę wszystkim wspaniałego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
Rzutem na taśmę skończyłam puder matujący Miss Sporty, a tusz do rzęs z Wibo chyba wywalę, bo jest fatalny.
Udanego Sylwestra i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Te liczby odnoszą się wyłącznie do pielęgnacji
. Mój zbiór oscyluje pomiędzy 80 a 90 sztuk. O kolorówce lepiej nie wspominać , ale tam rzadko coś dokupię, raczej kurzą się specyfiki nabyte w przedodwykowych czasach lub wymieniane 1:1, gdy się skończą, a są potrzebne.
|
|
|
|
#4007 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dopisuję jeszcze 3 produkty do bilansu
szczęśliwego nowego roku dla wszystkich i oby odwyk szedł nam dobrze |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek - szczęśliwego nowego roku owocnego w zużycia
![]() Bilans Grudzień Wyszło: 17 1. Green Pharmacy, krem do stóp 2. Yves Rocher, Smoothie kremowy żel pod prysznic i do kąpieli Mango-Marakuja 400ml 3. Delia, serum do rąk 4. Bingo Spa, maska do włosów z glinką 500 g 5. Dove, Go Fresh Energising, Antyperspirant w sprayu o zapachu grejpfruta i trawy cytrynowej 6. Nivea, Diamond Volume, Odżywka nadająca blask i objętość do włosów cienkich lub z tendencją do przetłuszczania 10 ml 7. Bielenda, Happy End, Peeling do stóp i pięt z naturalnym pumeksem 125 ml 8. Joanna, Fruit Fantasy, Gruboziarnisty peeling do ciała 'Brazylijska mandarynka' 200 ml 9. Isana, suchy szampon w sprayu 10. Dax Cosmetics, Perfecta Body Comfort, Mleczko do ciała SOS 30 ml 11. Dove, Indulgent Nourishment, Shea Body Lotion Odżywczy balsam do ciała 400 ml 12. Ziaja, Maska nawilżająca z glinką zieloną 7 ml 13. Delia, maska z glinką zieloną 7 ml 14. Bielenda Pharm, Trądzik, Antybakteryjna emulsja oczyszczająca 15. Oriflame Milk&Honey, krem do rąk 16. Ziaja Intimo, płyn do higieny intymnej 500 ml 17. Vichy, Lipo-Metric, Wyszczuplający żel rzeźbiący sylwetkę 30 ml Przyszło: 4 1. Elfa, Green Pharmacy, Balsam do włosów zniszczonych, łamliwych i osłabionych z pokrzywą zwyczajną 2. Rossmann, Facelle Intim, Płyn do higieny intymnej 3. Neutrogena, Formuła Norweska, Krem do rąk skoncentrowany 4. Neutrogena, Ochronny sztyft do warg Wydane: ok. 27 zł Podsumowanie roku trochę później
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Rok 2013
Wyszło: 196 Przyszło: 169 Wydane: ok. 522 zł Rok wcześniej było: Rok 2012 Razem: Wyszło: 208, próbki: 54 Przyszło: 150 |
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego w nowym roku
U mne pierwsze zuycie szampon Garniera. W tym roku porządnie stopuję z zakupam.
|
#4011 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
u mnie najpierw bilans grudniowy:
GRUDZIEŃ: przybyło: 12 ubyło: 9 przybyło: Organix - Brazilian Keratin Therapy Flat Iron Spray Marion - Kuracja z olejkiem arganowym- 50ml Avon, Planet Spa, Rewitalizująca maseczka do twarzy z czarnym kawiorem Avon, Foot Works, Balsam chłodzący do stóp `Sorbet z papai` Eveline, Slim Extreme 3D Spa!, Superskoncentrowane serum do biustu 'Total Push Up' Farouk, Biosilk, Shine On (Nabłyszczacz w spray'u) Mades Cosmetics, Body Milk, Poppy HENNA TREATMENT WAX 480g MARION SPRAY REGENERUJĄCY WŁOSY OCET Z MALIN 120ml Puder perfumowany do ciała Woods of Windsor konwaliowy Barwa, Barwa Ziołowa, Szampon tataro - chmielowy do włosów łamliwych i zniszczonych Ziaja, Oliwkowa, Naturalny oliwkowy płyn do higieny intymnej wydane: 129,47 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: Korres, Kings & Queens, Caspar Gal, Odżywka keratynowa w kapsułkach twist off Ziaja, Oliwkowa, Naturalny oliwkowy płyn do higieny intymnej The Body Shop, Candied Ginger Bubble Bath 400ml Oriflame, Nature, Aloe Vera & Maracuja, Soothing Hair Mask (Łagodząca maseczka do włosów z aloesem i marakują) Bingo, SPA, Szampon jajeczny z kolagenem Ziaja Pro, Peeling z mikrogranulkami bardzo mocny L`Biotica, Biovax Latte, Intensywnie regenerująca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne Artiste, Hair Care & Styling, Odżywka intensywnie regenerująca ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Rok 2013 prezentował się następująco: wyszło 88 (porównywalnie jak w 2012) przyszło 66 (o ponad 30 sztuk mniej niż w 2012!) czyli generalnie - 22 kosmetyki w tym roku wydane PIELĘGNACJA 691,98 wydane KOLORÓWKA 240,24 wydane PERFUMY trochę sprzedałam, trochę kupiłam ale generalnie + 46,19 farbowanie włosów 81,76 sumka wydana przez cały rok: 967,79 Jestem bardzo zadwolona! Po raz pierwszy w życiu wydałam na kosmetyki w ciągu roku mniej niż 1000zł! Najlepsze jest to, że w 2012 wydałam mniej na pielęgnację, ale kupowałam np te bzdurne glossy i inne kissboxy które nabijały mi licznik kwotowy, a tak naprawdę te kosmetyki wogóle nie były mi potrzebne. Cieszę się też z tego, że w 2013 kupiłam tylko 2 flaszki perfum (Idylle EDT i Un Amour de Patou), a kilka zalegających udało mi się sprzedać. Najgorszymi miesiącami 2013 był marzec (szaleństwo w Warszawie w Bath&Body Works) i listopad (szaleństwo kolorówkowe w Rossie). Najlepsze były kwiecień, maj i czerwiec gdzie praktycznie nic nie kupowałam a robiłam porządek w swoim zbiorze perfumowym i sprzedawałam flachy na allegro. W 2014 wchodzę ze zbiorem 73 kosmetyków pielęgnacyjnych!
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam szampon malwowy z YR i saszetkowa podwojna maseczke Pure tez z YR
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
brawo Agniesia, ciekawy bilans
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja pewnie jako ostatnia wklejam bilans grudniowy, ale co tam
![]() Grudzień 2013 zużycia: - Yves Rocher Tradition de Hammam peeling do ciała 30ml - Isana zmywacz do paznokci 125ml - Radox mydło do rąk w płynie lime&coriander 300ml - La Roche Posay Cicaplast Baume B5 100ml - Dove Natural Touch dezodorant w kulce 50ml - Vichy Normaderm żel do mycia twarzy 400ml - Vichy Dercos szampon przeciwłupieżowy do skóry wrażliwej 200ml - Cien mydło w płynie 500ml - Palmers Cocoa Butter Formula balsam na rozstępy 50ml - Ziaja płyn dwufazowy do demakijażu oczu 120ml - Baba żel pod prysznic z aloesem i avocado 400ml Nadużycia: - tusz Max Factor 2000 Calorie 18zł - Glossy Box 49zł - Syoss suchy szampon 18zł - Yves Rocher - Musujacy żel pod prysznic Czekolada & Pomarańcza - Yves Rocher – krem do rąk Czekolada & Pomarańcza - Yves Rocher – mydło w płynie Czekolada & Pomarańcza Yves Rocher prezenty, wydałam na siebie tylko 85zł! Kupiłam jednak dużo prezentów w grudniu, więc znowu z finansami u mnie słabo, ale oparłam się świątecznym promocjom jeśli chodzi o swoje zakupy. Życzę Wam szczęśliwego 2014 roku i oby byl to dobry rok dla naszych portfeli i szafek w łazience
|
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Mimbi ostatnia to pewnie jestem ja
grudzień 2013 Zużycia 1.Avon Naturals balsam do ciała truskawka i guawa 200ml 2.Avon foot works krem zmiękczający do stóp 75ml 3.YR krem do rąk i paznokci 2w1 z arniką 75ml - sprzedany 4. YR krem do rąk i paznokci 2w1 z arniką 75ml-sprzedany 5.Nyx błyszczyk whipped 2,5ml-końcówkę wywaliłam stracił ważność 6.YR tusz wydłużający do rzęs czarny 9ml 7.ELF baza pod cienie 8.Avon Naturals żel p.prysznic kwiat wiśni 200ml Zakupy 1.KillyS preparat regenerujący płytkę paznokcia 2.Avon Planet SPA peeling do twarzy minerałami z MM 75ml 3.Avon senses żel pod prysznic seventh heaven 250ml 4.Avon Incandessence Blossom woda toalet. 50ml 5.Avon Planet SPA balsam uniwersalny z masłem shea 30g 6.YR tusz do rzęs czarny 7.YR bio żel p.prysznic miód i musli 30ml 8.Avon szminka colortrend Loveable 9.Debe krem do rąk 75ml 10.YR Iris Nor Secrets D’Essences woda perfumowana 50ml wypadł całkiem nieźle, w styczniu mam już pierwsze zużycia - 4 ale są i zakupy w tym kolorówka .
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnia będę ja.
U mnie jak zwykle dużo zużyć i dużo zakupów. Zużyte w grudniu:
Kupione w grudniu:
Wydane: 90,27 zł I przy okazji ogłoszenie parafialne. Mam na wymiankę ten płyn micelarny Strefa T Tołpy 400 ml. Zamawiałam inny a przysłali ten a ja matujących kosmetyków nie mogę używać.
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Ze zużyciami w grudniu kiepsko, ale mam 1 najwspanialszy nabytek
27.12 urodził się synek (przez cesarskie cięcie), 5 tygodnie przed terminem.Wczoraj oboje wyszliśmy ze szpitala.
|
#4018 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje dla mamy i synka no i oczywiście dla tatusia .
|
|
#4020 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

dopiero w takich podsumowaniach zdaję sobie sprawę, ile kasy mi schodzi na kosmetyki. No i patrząc na to stan rzeczy się nie zmienił, wręcz przeciwnie - 6 rzeczy mam na plus, ale to nic

Zrobiłam pierwszą selekcję, wykańczam resztki, ale nadal tego mi zostanie mnóstwo...

)
.

.