|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
jak Ci z takim tekstem wyjedzie to jej powiedz "to niech się mama nie wtrąca" może poskutkuje
|
|
|
#2312 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam...
Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? |
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w nocy budze sie głównie własnie przez to że ten brzuch taki dziwny. Jak wstane i pochodze po pokoju to troche puszcza. No ale dzis po tym spaniu na plecach to już przeszedł sam siebie. Aż czekałam aż młody zacznie sie ruszać czy go ta moja szalona macica nie zmiażdżyła
|
|
|
|
|
#2314 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się w cudownie słoneczny dzień, u nas 10 stopni na plusie i pogoda wiosenna, a ja muszę siedzieć w domu i smarkać...
![]() U mnie sytuacja już w miarę jasna (choć nie do końca). Z racji usmarkania do szpitala mam się zgłosić dopiero we wtorek na 8 rano, położą mnie na patologii, pani ordynator mnie zbada i podejmie decyzję kiedy cc, ale wedle mojej ginki na pewno przed weekendem. Boją się tylko tej mojej pancernie długiej szyjki (kurka, uparty ten mój bachorek), bo jeśli nie ma rozwarcia wcale, to potem podobno może być problem z odchodzeniem krwi po porodzie. ![]() W ogóle wkurza mnie ten brak konkretnego terminu cc. Ja jestem taka, że lubię wszystko mieć z wyprzedzeniem, na konkretną datę, godzinę, miejsce itd. A tu ciągle jestem w zawieszeniu, nic właściwie nie wiem i to mnie denerwuje. Mistrzunio! Cytat:
Cytat:
A za szpital trzymam kciuki! Cytat:
Sorki za jakość fotek, ale lepszych nie posiadam. Podpowiem tylko, że jesli któraś Wasza ciotka, babcia, kuzynka itp. mają leżaczek sprzed lat 15-20, to może być lepszy niż te, które są obecnie w sklepach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiosna idzie!
Odkryłam biedronkę przechadzającą się po choince ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piccolo tropikalny taki dobry że mąż miał mi wczoraj dotrzymać towarzystwa i zrobic sobie drinka a wydudlił ze ną całą butle dzieciecego szampana
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2318 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki oby wszystko było ok. Cytat:
Dzień dobry. Ja jeszcze w pizamie tak mi sie wstawać nie chciało. Zaraz ide di biedrony po coś na obiad i może tym razem po schodach podchodzę coby młodą już wykurzyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mocno przesuszyłam i prasowanie kołderki było katorgą, musze jeszcze trochę ją poprawić ![]() Co do jazdy autem to ja lubię, tylko teraz przez mój brak koncentracji to nie bardzo mogę, wieczorem mam osłabiony wzrok i też już sobie odpuściłam...czasami po coś podjadę ale mąż się wydziera więc od miesiąca mam już szoferów ![]() Dobra laski biorę lusterko i muszę zrobić poprawki depilacji ![]() Na 13 wizyta....trzymajcie kciuki
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
idę się kąpać bo już prawie południe a ja w piżamie i nie umyta
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, przepraszam, ze sie ostatnio prawie nic nie odzywam, ale licho sie czuje. Najpierw wsiaklam, bo spytalam na gwiazdke kindla, wiec polskie ksiazki mnie pochlonely, a teraz od kilku dni czuje sie srednio, ledwo oddycham, brzuch mnie boli do wypeku i generalnie nie wiem Co sie dzieje. Mam Termin do mojej ginekolog na 7.02, wiec pozostaje czekac.
Ale wiem Co sie dzieje, wszystkim mamuskom gratuluje porodow!!! No i nieodmiennie trzymam kciuki na Krzysia.. Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia Co o tym myslicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie taką suszarkę na ciuchy małego http://allegro.pl/40771-suszarka-do-...842409974.html
mam w domu tylko jedną i obawiam się, że nie styknie miejsca na masze ciuchy i Adasia
|
|
#2324 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44385171]Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam... Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? Ja mam prawko od 7 lat, ale odkąd zmieniliśmy samochód (prawie rok temu) to nie prowadzę...poprzednio mieliśmy automat i to była jazda jak marzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2325 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
namęczyłam się żeby oduczyć bujania i do dziś słyszę że mam "niewykołysane dziecko ![]() hi hi tez jeżdżę na panieńskim prawku bo jeszcze nigdy nie miałam kontroli a prawko mam prawie 10 lat ale w tym roku wymienię bo wymieniam wszystkie dokumenty wzw z przemeldowaniem do siebie Cytat:
co ja bym dała za maj ![]() Sun co zrobić żeby mi się marchewka z włosów nie spierała tak szybko??? Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-01-02 o 11:55 |
||
|
|
|
#2326 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1 mamy, 3 też trochę ( w Kauflandach były poprzeceniane faaajnie) a 2 ani jednej paczki Muszę kupić, pomacać, powąchać ( głupia mania.... ale wszystko co kupuje to wącham................)Cytat:
![]() ![]() hehehehhe właśnie smsa od męża dostałam, że dziś mam jeszcze zakaz do 20 ; bo o 17:30 idzie na spotkanie w sprawie zlecenia, a o 19 internet mają nam w mieszkaniu montować ![]() ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44385171]Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam... Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? To ja trzymam moooocno i tylko żebys tego zapału nie straciła.Prawko dobra rzecz, przydatna, jest się panią własnego miejsca pobytu i przebywania ![]() ![]() Cytat:
Uważaj bo biedronki gryzą! i robią żółte kupy, które ciężko usunąć z białych firan.Cytat:
mmm...... kusisz
|
|
#2327 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44385171]Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam...
Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? Nie musisz ponownie robić kursu, wystarczy wyciągnąć papiery z wydziału komunikacji w UM lub starostwie powiatowym a właściwie to w tej chwili wydrukują już tylko numer kursanta z którym idzie się zdawać egzamin (zapisać się na egzamin w ośrodku egzaminowania). Polecam wykupić jazdy w jakiejś dobrej i polecanej szkole jazdy- można opinie poczytać na http://www.superprawojazdy.pl/. Po porządnej powtórce z przepisów i jazd egzamin powinien być zdany pozytywnie Teraz jest już nowy egzamin teoretyczny ale da się go zdać. Prawko się przydaje, tym bardziej jak jest dziecko i trzeba czasem jechać do lekarza czy na większe zakupy.
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44385171]Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam...
Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? Ja nie mam a mam Po niemiecku liczac 37 lat ![]() Aleeeee....w 2012 zrobilam pierwszy krok, znaczy drugi, bo pierwszy wiele lat temu i zapisalam sie na Kurs, bo chcialam wozic tate do szpitala...Kiedy przegralismy walke o jego zycie odechcialo mi sie wszystkiego... Ostatnio zreaktywowalam owy kurs i poszlam na pare teoretycznych zajec, ale ja w tej ciazy czuje sie fatalnie i dalam sobie spokoj...jednak w styczniu umawiam sie na rozmowe o tym Kiedy i jak moglabym kontynuowac i Po porodzie ogarniam temat, zreszta bardzo sie na to ciesze...Mimo, ze u nas prawko zamyka sie w kwocie 2000...ojro ofkorz.. Dziewczyny, bo ja jjeszcze nie zyczylam...wszystkiego Co najlepsze dla Was w tym roku!!! Dziekuje, ze jestescie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emma w szpitalu kazali nam podwijac póki nie odpadnie, to podwijalismy Dobrze, ze w miarę szybko odpadł.
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż zaczął robić łóżeczko
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
CayenneOna mnie jest Henio podoba
Sama bym tak syna nie nazwała, ale u kogoś odbieram bardzo pozytywnie.
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nam tez na SR mówili, żeby podwijać
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? Nie jesteś jedyna Mi zawsze coś wypadało jak na prawko odłożyłam i do tej pory nie mam. Jak ktoś się dziwi to tłumaczę że dla damy to samochód pasuje tylko z szoferem ![]() Cholerka, ja też... Cytat:
Ja wyjątkowo jestem w tym roku rozdarta, bo też lubię śnieg i mróz, ale jeszcze nie skończyliśmy remontu i przeprowadzka przed nami, a to jednak łatwiej bez ślizgawicy na podeście do bloku. Ciekawe czy zdążymy, jeszcze 2 tygodnie i Grześ będzie donoszony
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie Okazuje sie jak przegrzebalam net, ze to imie starogermanskie coz za dziwny przypadek... Poza tym to imie cesarzy i krolow, haha samo znaczenie bardzo pozytywne no i imieniny rowniez 19.02 czyli jakby w terminie porodu, sam by sobie imie przytargal..Poza tym to jedno z niewielu imion, ktore Sa jednakowe w polsku i niem. Owszem, w jezyku "nowogermanskim" to raczej Henry albo Henrik, wersja hardcorowa Heinrich, ale okazuje sie, ze w spisie istnieje rowniez Henryk.. Kiedy 18 lat temu zdecydowalam sie na Kajetana wszyscy mowili mi, ze krzywdze dziecko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zastanawiam się też nad kupnem takiej, głównie na pieluchy, łatwiej będzie upychać w aktualnie wolne miejsce niż taką długaśną.A jak to jest po niemiecku? ![]() Dobra, posty się sypią ale czas jednak wstać i się ogarnąć bo już po 12. Może plecy mnie trochę przestaną boleć jak się ruszę, bo dziś ledwo siedzę przy komputerze :/ |
|
|
|
|
#2339 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
) I tak muszę wszystko odświeżyć, zarówno teorię jak i praktykę. Wtedy byłam młoda i nie bardzo asertywna a miałam instruktora-chama który też mnie trochę zniechęcił - dzisiaj bym go szybko do pionu ustawiła Jedna rzecz którą wiem to to, że chcę aby mnie ktoś nauczył faktycznie jeździć a nie tylko zdać prawko. Np.: chcę żeby mnie ktoś nauczył parkować normalnie, a nie jak kiedyś "jak się pokaże pachołek w lusterku prawym to kręcimy kierownicą 2 razy w prawo" no i co to daje wrrrrr. Chciałabym nie uszkodzić nikomu auta na parkingu ![]() Cytat:
I proszę nam tyłki zbić jak się za to nie weźmiemy!!Dobra idę do sklepu bom głodna
|
|||
|
|
|
#2340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc będzie nie z namysłu tylko z emocji u nas nadane. Ale Henryk fajne imię i w wersji zagranicznej też fajnie się sprawdzić powinno |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

16.06.2012 
czy to możliwe że od siedzenia i od śmiechu?

za tydzien cesarka i juz wlasciwie wszsytko mamy ale jest jeszcze czas na osttanie zakupy i tak sie zastanawiam czy kupowac jakas oliwke czy cos do smarowania cialka- jakis krem, emulsje??

i tylko żebys tego zapału nie straciła.