|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
AB_CD przykro mi
Kasiab doskonale Cię rozumiem. Jeszcze dwa dni temu sama męczyłam się z silnym kaszlem. Teraz już na szczęście tylko w nocy mnie łapie. I też się bałam. Mąż mówi, że mam delikatniej kaszleć, bo jak przyłożył rękę do brzucha w czasie ataku to stwierdził, że dzidziusia zgniotę, bo tak wszystko się kurczy. Ciekawe jak mam to zrobić? ![]() Nie stresuj się tym dodatkowo, bo dzidzia to czuję. Mi przeszło, po ponad dwóch tygodniach i wszystko jest ok. Mi lekarz też nic nie przepisał, ale u mnie płuca i oskrzela były czyste więc tak na prawdę nawet nie miał podstaw. A u ciebie jak? Może po prostu złapało Cię silniejsze przeziębienie.
|
#2732 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Cytat:
Idę się szykować, jadę z mama Na Jakieś zakupy
|
||
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podjęcie dorosłej decyzji no pięknie już 24 tc
|
|
#2734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syrop z cebuli, napary z tymianku i innych ziół mają pomóc. Zobaczymy...
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti gratulacje
ale wydaje mi sie, ze mowilas kiedys, ze nie chcesz teraz brac slubu ab_cd bardzo mi przykro za dzisiejsze wizyty, ja we wtorek na glukoze ide, 2h w labie siedziec u mnie ostatnio jakos niewesolo, bardzo duzo twardnieje mi brzuch, a dzis rano obudzily mnie dwa bolesne skurcze takze synek niestety malo pozytku z matki dzis ma, nie wybieram sie nawet na spacer... bedzie dzien bajek chyba, bo boje sie poszalec z nim. Mam tylko nadzieje, ze te skurcze sa z winy malej, bo byly bardzo nisko, nie od dna macicy jak porodowe... |
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zjadłam 1,5 grejpfruta i synek się rozszalał, przemieszczał się jak szalony, podniosłam bluzkę i nawet tż udało się dojrzeć te miłe puknięcia
a w nocy miałam sen, że rodzę trafiłam na IP, i czekałam na tż, jak dotarł położna kazała mu rozebrać się do naga i opasać w połowie ręcznikiem, a że był on za mały to tż świecił tyłkiem , na koniec zaczęło rodzić tyyyyle dziewczyn, że ja stwierdził że w tym chaosie nie będę rodzić i w sumie to mam mały brzuch i jeszcze poczekam ![]()
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
A taką maść do smarowania na eee, jak nazywa się ta częśc ciała poniżej gardła, między cyckam-no wiecie : D taka rozgrzewająca, żeby lepiej się oddychało.
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja właśnie położyłam Hanię, byłyśmy u lekarza na 10.15, na szczęście płuca i oskrzela czyste, także „tylko” katar, kaszel i gardło ma zawalone. Dostaliśmy leki, mąż kupił, po obiedzie zaczniemy dawać. Kontrola we wtorek, oczywiście nie można się zapisać dzisiaj tylko trzeba tego samego dnia Noc minęła dobrze, w sumie tylko jedna pobudka a tak to Hanula pospała do 6.50, więc obudziła się z dobrym humorkiem. Jutro ma przyjść ten rowerek co zamówiłam na spółę z moją mamą, więc będzie miała trochę radości spacer niestety musimy odpuścić na parę dni pomimo ładnej mroźnej pogody.Selenity ogromnie gratuluję no TŻ coraz lepiej się sprawuje widzę ![]() Martuszka A co dopotraw to najprościej spaghetti i dzieci zazwyczaj lubią makaron ![]() Anulka3999 nie nie to nie są drinki tylko soki, kupione na dziale z sokami w kartonikach Magdi a jak Kubuś w nocy? Męczy go ten kaszel bardzo? Ab_cd bardzo mi przykro a imię bardzo ładne wybraliście KasiaB o kurcze to kiepsko z tym leczeniem będzie.. mam nadzieję, że się wykurujesz tymi domowymi sposobami, no nie ma innej opcji kochana Paulka fajowe zdjęcie tata zrobił ![]() Muffinko a Ty bierzesz jakiś magnez? Może warto by wziąć na te skurcze? Carolyna fajny sen coraz więcej teraz takich będzie ![]() Miłego dnia dziewczyny czekamy na wieści |
|
|
|
#2740 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paulka no nie było tak jak to sobie wymarzyłam było jakoś przed 22 ja już przygotowana do spania, leżałam do niego obrócona tyłkiem i udawałam focha, bo miałam ochotę na przytulanki, a on coś nie bardzo i mówiłam mu, że jestem zła i idę spać, na co on, a może byś mnie tak chociaż tylko przytuliła i tak się z nim przekomarzałam chwilę, wciąż obrócona do niego plecami, na co on, a może byś się tak w końcu chociaż spojrzała, a ten klęczy przed łóżkiem, a przed moimi oczami w jego ręce otwarte czerwone pudełeczko z pierścionkiem zatkało mnie (ale moment sobie wybrał odpowiedziałam, że oczywiście, że tak cała drżałam, płakałam, oprócz tamtego zdążyłam jeszcze wydukać, że bardzo go kocham, no i to tyle może i mało romantyczny moment, wyglądałam jak 7 nieszczęść i w ogóle kaorlak gratuluję 24 tygodnia
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2014-01-02 o 11:38 |
|||
|
|
|
#2741 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wykurujesz chorobsko domowymi metodami, tylko sie oszczedzaj i duzo pij! Ja sama jestem wielka przeciwniczka antybiotykow, moim zdaniem przepisuje ich sie za duzo... A skutki potem oplakane :/Cytat:
Cytat:
Jak widac dzieci mozna przyzwyczaic do wszystkiego, tylko nie kozna pojsc na latwizne W jakiejs ksiazke o wychowywaniu dzieci przeczytalam "Nie masz pomyslu na obiad dla dziecka - zrob makaron z sosem pomidorowym" no rzeczywiscie, super rada.. Przestalam czytac ta ksiazke :PA co do rogala to zazdroszcze, ze ci sie wygodnie w nim spi... Mnie nadal irytuje niesamowicie, ze miejsce w lozku zabiera :P Wole sie przytulic do meza ![]() Mam pytanko, czy moze sie ktoras wypowiedziec na temat jakosci ciuszkow z Endo? Zauwazylam, ze maja sporo bodziakow rozpinanych na brzuszku i chcialabym duzo takich pokupowac na poczatek, zanim dziecko zacznie trzymac glowke. Np: http://endo.pl/produkty/kategorie/dl..._N21M013_1.xml ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Jednej kolezance sie chlop oswiadczyl w lesie podczas deszczu, ona cala ublocona, wlosy mokre... Innej jak w jakas leniwa niedziele siedzieli w dresach przed TV Mi w sumie tez zaraz po plywaniu na kajcie, gdzie mialam kazdy wlos w inna strone i bylam ubrana we wszystkie ciuchy jakie znalazlam w torbie, bo zamarzalam Ale powiem wam, ze ja to akurat milo wspominam, ten moment zaskoczenia i w ogole Najwiekszym koszmarem byloby dla mnie gdyby mi sie facet oswiadczyl w restauracji i Ci wszyscy ludzie by sie na nas gapili
Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2014-01-02 o 11:43 |
||||
|
|
|
#2742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ubranek Endo to ja bardzo polecam. Misia ma sporo bluzeczek i jakościowo są na prawdę super, nawet po wielu praniach się nie niszczą
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ![]() a mój to mi się oświadczył zaraz jak się obudziłam ja to dopiero wyglądałam jak zombie kasiab zdrówka kochana |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ubranka z endo bardzo fajne, więc też czekam na opinie innych dziewczyn ![]() Co do oświadczyn to mimo, że lubie oglądać jak facet się oświadcza w kinie, restauracji na stadionie ale sama bym tak nie chciała
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti gratulacje!!!
![]() Kasiab kuruj się kochana i nie wychylaj nosa z łóżka Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
muffinka To wypoczywaj dziś Kochana, mam nadzieję, że się prędko to nie powtórzy
a synkowi oglądanie bajek pewnie też się spodoba Dziękuję zgadza się a nie chciałam brać ślubu Kościelnego tak na szybko, bo rodzina naciskała, że dziecko i w ogóle, jednak nic z tego pięknego dnia bym nie miała widząc jak przechodzę ciążę, zbyt wiele pożytku nawet by ze mnie nie było a tak najwyżej weźmiemy cywilny, a o Kościelnym pomyślimy za jakiś czas kasian dziękuję o to tyle chociaż dobrze, że płucka i oskrzela ma czyste mam nadzieję, że tego kataru i kaszlu szybko się pozbędziecie to wszystko wina tej durnej pogody gdyby było przynajmniej mroźnie to te wirusy w większości by wyginęły, a tak to tylko strach, żeby czegoś nie złapać ehh. No nic dużo zdrówka dla Hani
|
#2748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Kochana
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
||
|
|
|
#2749 |
|
BAN stały
|
Ab_cd fajnie, że do nas wróciłaś
Kasiab91 zdrówka Ci życzę! Wygrzewaj się porządnie Seleniti jej..gratuluję Ci!! Bardzo się cieszę Twoim szczęściem Kaorlak wow..w takim razie trzymam kciuki za Misię! Napisz potem jak jej poszedł pierwszy dzień w przedszkolu Ja mam wolne do 8 stycznia więc kolejny leniwy dzień. W ogóle mam stertę prania i mam wrażenie, że jak chodziłam do pracy to bardziej ogarniałam dom..a teraz ciągle odkładam coś na później..bo przecież mam jeszcze tyyyle czasu
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Carolyna ale miałaś sen
Cytat:
Ja też chyba bym umarła jakby tak uklęknął przy ogromie świadków widocznie takie nieumalowane, z włosami we wszystkie strony, dla Naszych mężczyzn jesteśmy najpiękniejsze ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Monija, Ilkas dziękuję
|
|
#2751 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do imienia bardzo ładne, mój Małżonek też jest Michał, fajny, porządny chłopak ![]() Nie no, słodko Cytat:
! Smakosz owoców, bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
Seleniti, gratuluje
Nie chciałabyś wiedzieć jaki moment, mój małżonek wybrał na oświadczyny ![]() Kasiab może pójdź do innego lekarza. Czasami faktycznie lepiej jest wziąć antybiotyk niż przechodzić chorobę i doprowadzić do powikłań. Ps robię listę z wyprawką i jestem przerażona ilością tego wszystkiego
|
#2753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz od stycznia przedłużyliśmy jej pobyt tylko ![]() Cytat:
![]() Też nie wyobrażam sobie świadków przy tym
|
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
Agaaga dziękuję
Agusi7a dziękuję
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
Anulka3999 - w sumie jeszcze sami nie wiemy bratowa męża ma x-lander i bardzo sobie chwali ale chyba musimy pojezdzic po sklepach stacjonarych i dopiero cos upatrzec.
Kasiab91 – ja od sibie polecam jeszcze czosnek, czarny bez, czarne porzeczki – maja mase witaminy C. Teraz boli mnie gardło i tymi domowymi sposobami sie lecze. Ale musze zrobic sobie sok z cebuli. Seleniti - moje gratulacje. Jak pieknie zaczał Ci sie 2014 rok ![]() kaorlak, carolyna86 , kasian86 dziękuje ślicznie myslelismy o Jakubie, Kacprze – ale to popularne teraz dlatego zrezygnowalismy. Braliśmy tez pod uwage Aleksandra (po mamusi ) oraz Franciszka.Ilkas - brakowało mi tego forum )Dziękuje dziewczyny bardzo za wyrazy współczucia. Dlatego tak bardzo sie ciesze ze 2013 rok jest juz za mna... az 4 pogrzeby w 2013 roku miałam
|
|
|
|
#2756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też zawsze jak mam dużo obowiązków to jakoś tak siły na wszystko znajduję i jeszcze mam chwilę wolnego czasu
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak skończysz robić taką listę to mogłabyś się podzielić z nami? ja tak przekopuje internet i w sumie sama nie wiem ile czego jest potrzebne i dołuje mnie to
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Kaorlak to musiało pięknie wyglądać, mimo wszystko
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2760 |
|
Zadomowienie
|
ab_cd dziękuję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

życzę dużo zdrowia
żeby wszystko ładnie przeszło
w sumie dobrze, że o tym zapomniałam bo tak pewnie zniszczyłabym sobie niespodziankę
płakałam jak głupia
a teraz ogarnia mnie takie ogromne szczęście i radość
za podjęcie dorosłej decyzji 

takze synek niestety malo pozytku z matki dzis ma, nie wybieram sie nawet na spacer... bedzie dzien bajek chyba, bo boje sie poszalec z nim.
trafiłam na IP, i czekałam na tż, jak dotarł położna kazała mu rozebrać się do naga i opasać w połowie ręcznikiem, a że był on za mały to tż świecił tyłkiem 

no TŻ coraz lepiej się sprawuje widzę
zatkało mnie

gdyby było przynajmniej mroźnie to te wirusy w większości by wyginęły, a tak to tylko strach, żeby czegoś nie złapać ehh. No nic dużo zdrówka dla Hani 
klask i: