Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 11:39   #2311
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam już ochotę teściową wyrzucić za drzwi. Dostałam od niej radę z w stylu: "ja nie chcę się wtrącać, ale czy nie lepiej 3 razy pobujać na rączkach niż ma zasypiać sama?".

jak Ci z takim tekstem wyjedzie to jej powiedz "to niech się mama nie wtrąca" może poskutkuje
Stary 2014-01-02, 11:41   #2312
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam...

Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:41   #2313
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
może przez to że się tak denerwujesz i wsłuchujesz w ciało? Wiem, że łatwo powiedziec ale spróbuj się zrelaksować i tą nospę łykać
ja to w ogóle miałam dziś w nocy uczucie jakbym miała zakwasy na brzuchu czy to możliwe że od siedzenia i od śmiechu?

Ale powiem ci że ja raczej z tych spokojnych i zrelaksowanych
A w nocy budze sie głównie własnie przez to że ten brzuch taki dziwny. Jak wstane i pochodze po pokoju to troche puszcza. No ale dzis po tym spaniu na plecach to już przeszedł sam siebie. Aż czekałam aż młody zacznie sie ruszać czy go ta moja szalona macica nie zmiażdżyła
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:41   #2314
EVI07
Raczkowanie

Witam się w cudownie słoneczny dzień, u nas 10 stopni na plusie i pogoda wiosenna, a ja muszę siedzieć w domu i smarkać...

U mnie sytuacja już w miarę jasna (choć nie do końca). Z racji usmarkania do szpitala mam się zgłosić dopiero we wtorek na 8 rano, położą mnie na patologii, pani ordynator mnie zbada i podejmie decyzję kiedy cc, ale wedle mojej ginki na pewno przed weekendem. Boją się tylko tej mojej pancernie długiej szyjki (kurka, uparty ten mój bachorek), bo jeśli nie ma rozwarcia wcale, to potem podobno może być problem z odchodzeniem krwi po porodzie. Powinnam robić wszystko, żeby Młodego wykurzyć, zaczynając od seksu, poprzez chodzenie po schodach, wieszanie firanek, a kończąc znowu na seksie. Ciekawe jak mam to zrobić z podwyższonym ciśnieniem, bolącym spojeniem, nogami jak balony i glutami do pasa? Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie, bo ja nie mam pomysłu...

W ogóle wkurza mnie ten brak konkretnego terminu cc. Ja jestem taka, że lubię wszystko mieć z wyprzedzeniem, na konkretną datę, godzinę, miejsce itd. A tu ciągle jestem w zawieszeniu, nic właściwie nie wiem i to mnie denerwuje.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
pies opanował mojego rogala jak wyszłam siku i udaje, że śpi :/
Mistrzunio!
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witam

melduję, że u mnie cicho SUCHO i spokojnie. Wody nie chlupnęły z rana jak sobie zażyczyłam... eh jestem spakowana włącznie z jedzeniem. TŻ weźmie mi małego lapka do szpitala ale jutro, bo dziś nie warto, nic nie wiem nie będę chodzić jakbym serio na urlop przyjechała i tak mam dwie torby i to niemałe...

Powiedzcie mi jaki kupić rogal do karmienia (poduchę) bo myślę intensywnie. jaki wymiar najlepiej? Bo są takie baaardzo duże (po 170 cm) i małe.
Dzień się dopiero zaczął Kochana, jak przewędrujesz kilka schodów to może chlupnie. I w domu sprzątania mieć nie będziesz...
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ok testuje wizaż telefonie. Potsierdzam, ze to mordęga. Opis mojego sylwestra sobie daruje, nawet życzeń sobie z TŻ nie zlozylismy, jak podeszlam do niego na balkon o polnocy to uslyszalam"fajerwerki mi zaslaniasz". Nie ukrywam, ze dawno mi się tak przykro nie zrobilo.
Ja wg OM przeterminowana, na sylwestra Malý mi al wyjść, 5 to termin z USG.Ldzis idde do szpitala żeby mnie obejrzeli, takzalecil ginek.
Twojemu tżtowi to skopałabym d...ę! A za szpital trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych bujaczkach leżaczkach to się zastanawiam po co to kupować?

Tego się przypadkiem krótko nie używa?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Leżaczek to moim zdaniem super rzecz, my mieliśmy dwa, jeden nowy {pierwsza fotka} (sprawdził się jako siedzisko, a nie leżaczek, ogólnie mało się bujał i Mała nie chciała w nim leżeć, dopiero jak skończyla rok to jej się spodobał) i drugi po mojej kuzynce {druga i trzecia fotka}, bez mała 25 letni, kładlismy na nim Wikę jak miała 2 miesiące, a może nawet i mniej, służył nam do prawie 7 miesiąca. Mała uwielbiała na nim leżeć, a i ja mogłam ją wszędzie z tym leżaczkiem wziąć.
Sorki za jakość fotek, ale lepszych nie posiadam. Podpowiem tylko, że jesli któraś Wasza ciotka, babcia, kuzynka itp. mają leżaczek sprzed lat 15-20, to może być lepszy niż te, które są obecnie w sklepach.
Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Witajcie za tydzien cesarka i juz wlasciwie wszsytko mamy ale jest jeszcze czas na osttanie zakupy i tak sie zastanawiam czy kupowac jakas oliwke czy cos do smarowania cialka- jakis krem, emulsje??
Zazdroszczę Ci terminu cc. U mnie nadal sprawa niepewna, wiadomo, że przyszły tydzień, ale kiedy dokładnie, to nie wiem, i wkurza mnie to.
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja na 4 pietrze mieszkam z zakupami z bidrony po kilka razy latalam i pfffffffff nawet skakanie po skodach hop hop nic nie dalo.... swoja droga na porowke tez schody on uparty jest cholera!
Nasz Kuba też ma ośli upór w sobie, ani drgnie kurczę, a wcześniej pchał się na świat... Dają nam nasi synowie popalić od małego...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wczoraj po całym dniu Kacper trochę mocniej się poruszył,a moja noc nieprzespana i był spokój,tylko dwa razy smyrnął jak trącałam brzuch.
Pojadę to sprawdzić,bo się denerwuję.
Mam nadzieję,że będzie dobrze.
Gosia, trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Wczoraj zorientowałam się, że lepiej mi się oddycha i mam niżej brzuch. Częściej siusiam. Ile przed porodem tak się dzieje?
Gdzieś czytałam, że od tygodnia do 3 przed porodem. Ja mam tydzień i dwa dni do terminu, a brzuch nadal pod nosem...
Cytat:
oj mój syn też się wierci podczas jazdy samochodem- trochę to uciążliwe jak prowadzę
Mój też zaczyna tango jak tylko samochód za bramę wyjedzie. Mam nadzieję, że to oznaka sympatii do jazdy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (113,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (133,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (162,8 KB, 33 załadowań)
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:42   #2315
SunShineDoll
Rozeznanie

Dziewczyny wiosna idzie!
Odkryłam biedronkę przechadzającą się po choince :brzyda l:
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:43   #2316
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny piccolo tropikalny taki dobry że mąż miał mi wczoraj dotrzymać towarzystwa i zrobic sobie drinka a wydudlił ze ną całą butle dzieciecego szampana
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:43   #2317
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
I chyba odkryłam tajemnice przecieków pampersow - odkąd Emilowi odpadł kikut i zakładamy pampersy bez podwijania, to nie było jeszcze ani jednej wpadki. A wczesniej srednio co 2 pampers albo i częściej.
Do głowy mi nie przyszło żeby pampersa podwijać że to niby na kikuta było lepsze? Ja nic nie podwijałam, delikatnie po prostu zapinałam dady, niczym nie smarowałam tylko osuszałam, kukut ładnie się zasuszuł i odpadł. Babydream 1 mają niby takie specjalne wycięcie, ale powiem szczerze że nigdy tego używałam (bo za szerokie były).
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest cos co mnie wyjątkowo niepokoi. Otóz w nocy budzę się średnio co 2 godziny i prawie cały czas mam brzuch twardy jak głaz.
Dzis przysnełam na plecach bo tak mnie bolały biodra że położyłam sie w nocy oczywiście miało byc na chwile i na pół siedząco ale zasnełam i obudziłam sie po jakiś 2 godzinach. I brzuch był twardy, odrętwiały i jakby nie mój. Wrażenie jakby ktoś mi cieżki kamień do ciała przywiązał.
Martwi mnie to ze mały całe noce jest tak sciśniety przez macice. Ale jak o tych twardnienich mówie lekarzowi to każe nospe brać i odpoczywać, jak mi właśnie przy wypoczynku się tak dzieje
U mnie było to samo i przez to do szpitala trafiłam. Mój lekarz nie podszedł do tego tak lajtowo.
Stary 2014-01-02, 11:44   #2318
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
mojemu też już niewiele zostało, ale ja oprócz tego mam taki wieeelki krater zamiast pępka tak się skóra rozciągnęła, że 2 kciuki w nim zmieszczę, a wcześniej był na opuszek najmniejszego paluszka ale ma to też swój plus jak na noc przygotowuje luteinę do zaaplikowania dopochwowo to chowam ją do pępka, bo wiem, że mi się w łóżku nie zgubi

u mnie jeszcze mała dziura jest. Ale za to taka dość ciemną w środku.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A nie pisałaś dopiero co,że nie chcesz jeszcze rodzić??

Dobra,zbieramy się powoli.

Trzymam kciuki oby wszystko było ok.

Cytat:
Dziewczyny jest cos co mnie wyjątkowo niepokoi. Otóz w nocy budzę się średnio co 2 godziny i prawie cały czas mam brzuch twardy jak głaz.
Dzis przysnełam na plecach bo tak mnie bolały biodra że położyłam sie w nocy oczywiście miało byc na chwile i na pół siedząco ale zasnełam i obudziłam sie po jakiś 2 godzinach. I brzuch był twardy, odrętwiały i jakby nie mój. Wrażenie jakby ktoś mi cieżki kamień do ciała przywiązał.
Martwi mnie to ze mały całe noce jest tak sciśniety przez macice. Ale jak o tych twardnienich mówie lekarzowi to każe nospe brać i odpoczywać, jak mi właśnie przy wypoczynku się tak dzieje
Też tak mam że w nocy zawsze brzuch twardy. Dopiero jak wstaje, ziem coś i odpoczne to trochę mieknie.

Dzień dobry. Ja jeszcze w pizamie tak mi sie wstawać nie chciało.

Zaraz ide di biedrony po coś na obiad i może tym razem po schodach podchodzę coby młodą już wykurzyc.

Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:45   #2319
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiosna idzie!
ooo świąteczna biedra!!!!
Stary 2014-01-02, 11:47   #2320
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
dziewczyny, które kupowały pościel w BABY RAJU- w jakiej temp prałyście te pościele i te miękkie ochraniacze?
Zabieram się za pranko tylko nie wiem 40 stopni czy 60 stopni
Ja prałam w 40 st
Za mocno przesuszyłam i prasowanie kołderki było katorgą, musze jeszcze trochę ją poprawić

Co do jazdy autem to ja lubię, tylko teraz przez mój brak koncentracji to nie bardzo mogę, wieczorem mam osłabiony wzrok i też już sobie odpuściłam...czasami po coś podjadę ale mąż się wydziera więc od miesiąca mam już szoferów
Dobra laski biorę lusterko i muszę zrobić poprawki depilacji
Na 13 wizyta....trzymajcie kciuki
Stary 2014-01-02, 11:47   #2321
magnusia
Zakorzenienie

idę się kąpać bo już prawie południe a ja w piżamie i nie umyta
Stary 2014-01-02, 11:50   #2322
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, przepraszam, ze sie ostatnio prawie nic nie odzywam, ale licho sie czuje. Najpierw wsiaklam, bo spytalam na gwiazdke kindla, wiec polskie ksiazki mnie pochlonely, a teraz od kilku dni czuje sie srednio, ledwo oddycham, brzuch mnie boli do wypeku i generalnie nie wiem Co sie dzieje. Mam Termin do mojej ginekolog na 7.02, wiec pozostaje czekac.
Ale wiem Co sie dzieje, wszystkim mamuskom gratuluje porodow!!!
No i nieodmiennie trzymam kciuki na Krzysia..

Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia Co o tym myslicie?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:50   #2323
magnusia
Zakorzenienie

kupiłam sobie taką suszarkę na ciuchy małego http://allegro.pl/40771-suszarka-do-...842409974.html
mam w domu tylko jedną i obawiam się, że nie styknie miejsca na masze ciuchy i Adasia
Stary 2014-01-02, 11:52   #2324
em ma
Zadomowienie

Cytat:
jak Ci z takim tekstem wyjedzie to jej powiedz "to niech się mama nie wtrąca" może poskutkuje
Mimo wszystko staram się być dla niej miła...ale chyba cierpliwość mi się kończy. Bo ona przyjdzie pod wieczór, pobuja a potem ja siedzę z małą przez noc i dzień więc wolę żeby się na mnie fochała niż mam mieć tak jak teraz że mała mi beczy i nic nie mogę zrobić.
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44385171]Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam...

Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? [/QUOTE]
Ja mam prawko od 7 lat, ale odkąd zmieniliśmy samochód (prawie rok temu) to nie prowadzę...poprzednio mieliśmy automat i to była jazda jak marzenie teraz mamy już z manualną skrzynią biegów i nie mogę się do niego przekonać... a poza tym mimo że jestem ponad 3 lata po ślubie nadal mam prawko na panieńskie nazwisko
Cytat:
Dziewczyny wiosna idzie!
A u mnie w ogrodzie normalnie zawilce się przebiają
Cytat:
Dziewczyny piccolo tropikalny taki dobry że mąż miał mi wczoraj dotrzymać towarzystwa i zrobic sobie drinka a wydudlił ze ną całą butle dzieciecego szampana
Muszę spróbować jak przestanę karmić
Stary 2014-01-02, 11:52   #2325
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Póki co pierwszy sukces bo śpi w koszu zobaczymy jak długo, ale zasnęła sama bo serii płaczów.
Wczoraj miałam już ochotę teściową wyrzucić za drzwi. Dostałam od niej radę z w stylu: "ja nie chcę się wtrącać, ale czy nie lepiej 3 razy pobujać na rączkach niż ma zasypiać sama?".
Do tej pory Dorotka zasypiała sama-bez płaczu. Widziałam, że jest śpiąca, kładłam do łóżeczka/kosza i mała przysypiała. A od tych nieszczęsnych świąt jest dramat, bo tylko na rękach nie płacze i to bujana
syn tez początkowo sam zasypiał (do odwiedzin babci i jednej i drugiej, ale najbardziej w temacie na uzębienie działał mi teść bo młodego chciał kołysać nawet gdy spał i cały czas śpiewał mu: kici kici a ja nie lubię kotów ) raz nawet wręcz wyrwałam teściowi syna z rąk namęczyłam się żeby oduczyć bujania i do dziś słyszę że mam "niewykołysane dziecko a syn za chwilę kończy 2 lata
hi hi tez jeżdżę na panieńskim prawku bo jeszcze nigdy nie miałam kontroli a prawko mam prawie 10 lat ale w tym roku wymienię bo wymieniam wszystkie dokumenty wzw z przemeldowaniem do siebie
Cytat:
Dziewczyny wiosna idzie!
dzieki
co ja bym dała za maj

Sun co zrobić żeby mi się marchewka z włosów nie spierała tak szybko???

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-01-02 o 11:55
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:53   #2326
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
A czemu dwójki? Kupiliśmy na próbę jedynki i są szersze niż dady 1-na Dorotkę póki co przy duże i czekają aż będzie grubsza (a już waży ok 3800). Będziesz mieć jeszcze większe dziecko? Ja wiem, ze trudno to sobie wyobrazić, ale noworodki są na prawdę szczuplutkie
(...)
Na zapas 1 mamy, 3 też trochę ( w Kauflandach były poprzeceniane faaajnie) a 2 ani jednej paczki Muszę kupić, pomacać, powąchać ( głupia mania.... ale wszystko co kupuje to wącham................)

Cytat:
ja mam ten komfort że mam automat więc moje kulasy się nie męczą za bardzo
Aaaaaaaaa to udogodnienie w takim razie duże

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
(...)
A już miałam pisać że się nie odzywasz to pewnie rodzisz
hehehehhe właśnie smsa od męża dostałam, że dziś mam jeszcze zakaz do 20 ; bo o 17:30 idzie na spotkanie w sprawie zlecenia, a o 19 internet mają nam w mieszkaniu montować

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44385171]Dziewczyny tak rozmawiacie o tym prowadzeniu aut że wpiszę chyba na listę rzeczy na 2014 kolejny punkt - zapisać się na prawo jazdy. Mam 30 lat i nie mam prawka!! Chodziłam kiedyś (w liceum) na kurs i nawet przystąpiłam do egzaminu ale go nie zdałam i jakoś tak się zraziłam...

Zdaję sobie sprawę że przy dziecku auto to mega wygoda więc w końcu może jak będzie przymus to to zrobię. Może któraś z Was też nie ma prawka czy jestem jedyna? [/QUOTE]

To ja trzymam moooocno i tylko żebys tego zapału nie straciła.
Prawko dobra rzecz, przydatna, jest się panią własnego miejsca pobytu i przebywania
Cytat:
Dziewczyny wiosna idzie!
Noworoczna biedronka Uważaj bo biedronki gryzą! i robią żółte kupy, które ciężko usunąć z białych firan.

Cytat:
mmm...... kusisz

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:54   #2327
Inw
Raczkowanie

Cytat:
U mnie podobnie, bo brzuch głównie po mocniejszym i dłuższym przyspaniu nocą jest bolesny jakiś i ciężko mi się obrócić albo podnieść. I zastanawiam się też jak z tym spaniem na plecach, bo też czasem na nich pośpię dłużej, jak przekręcając się poczuję ulgę w spodzie pleców i chcę na chwilkę poleżeć a kimnę konkretniej. A potem ledwo się ruszam, bo jednak długi ucisk nie działa najlepiej :/

Cytat:
Póki co pierwszy sukces bo śpi w koszu zobaczymy jak długo, ale zasnęła sama bo serii płaczów.
Do tej pory Dorotka zasypiała sama-bez płaczu. Widziałam, że jest śpiąca, kładłam do łóżeczka/kosza i mała przysypiała. A od tych nieszczęsnych świąt jest dramat, bo tylko na rękach nie płacze i to bujana
Kurcze, masz cierpliwość do teściowej, bo chyba jest świadoma jaki efekt wywiera na małą? A może męża oddelegować żeby na spokojnie ale konkretnie porozmawiał o tym?
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:54   #2328
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
ja mam 1 paczkę dada i 1 paczkę pampers premium care (78 sztuk) - obie newborn.
w ogóle nie patrzę na pampersy. Uczulały starszaka i teraz je skreśliłam definitywnie.
Cytat:
Dziewczyny wiosna idzie!
ale ja chce zimę ze śniegiem i mrozem
Cytat:
kupiłam sobie taką suszarkę na ciuchy małego http://allegro.pl/40771-suszarka-do-...842409974.html
mam w domu tylko jedną i obawiam się, że nie styknie miejsca na masze ciuchy i Adasia
też mam piętrową, zakupioną specjalnie na pralki codziennie
Stary 2014-01-02, 11:54   #2329
san_g
Zadomowienie

Nie musisz ponownie robić kursu, wystarczy wyciągnąć papiery z wydziału komunikacji w UM lub starostwie powiatowym a właściwie to w tej chwili wydrukują już tylko numer kursanta z którym idzie się zdawać egzamin (zapisać się na egzamin w ośrodku egzaminowania). Polecam wykupić jazdy w jakiejś dobrej i polecanej szkole jazdy- można opinie poczytać na http://www.superprawojazdy.pl/. Po porządnej powtórce z przepisów i jazd egzamin powinien być zdany pozytywnie Teraz jest już nowy egzamin teoretyczny ale da się go zdać. Prawko się przydaje, tym bardziej jak jest dziecko i trzeba czasem jechać do lekarza czy na większe zakupy.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:55   #2330
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, meczy mnie imie dla synusia, jakos mnie olsnilo w Nowy Rok na Henryka, znaczy Henia Co o tym myslicie?

Mnie się to imię zupełnie nie podoba ale w sumie to będzie twój synek więc sama musisz zdecydować
Cytat:
Suszenie to dramat...dramat po prostu!!! W łazience nie mam to miejsca, więc suszarka stoi w sypialni...i ciągle tam miejsca brakuje
Stary 2014-01-02, 11:56   #2331
cayenneOna
Zadomowienie

Ja nie mam a mam Po niemiecku liczac 37 lat
Aleeeee....w 2012 zrobilam pierwszy krok, znaczy drugi, bo pierwszy wiele lat temu i zapisalam sie na Kurs, bo chcialam wozic tate do szpitala...Kiedy przegralismy walke o jego zycie odechcialo mi sie wszystkiego...
Ostatnio zreaktywowalam owy kurs i poszlam na pare teoretycznych zajec, ale ja w tej ciazy czuje sie fatalnie i dalam sobie spokoj...jednak w styczniu umawiam sie na rozmowe o tym Kiedy i jak moglabym kontynuowac i Po porodzie ogarniam temat, zreszta bardzo sie na to ciesze...Mimo, ze u nas prawko zamyka sie w kwocie 2000...ojro ofkorz..

Dziewczyny, bo ja jjeszcze nie zyczylam...wszystkiego Co najlepsze dla Was w tym roku!!!
Dziekuje, ze jestescie...

Stary 2014-01-02, 12:00   #2332
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
hm..... może faktycznie w tym podwijaniu cały "urok" zaklęty.
a jakich pieluszek używałaś? Pampers?

W ogóle jakie pieluszki-firma mają oryginalne wycięcie na pępuszek?
Głownie białych pampersow 1, potem Rossmanowych 1 (one maja wycięcie na pępek, ale i tak nie duzo daje, bo pampers jest zbyt wysoki nawet mimo wycięcia - przynajmniej na Emila), próbowaliśmy Dada 2, ale sa za duze.

Emma w szpitalu kazali nam podwijac póki nie odpadnie, to podwijalismy Dobrze, ze w miarę szybko odpadł.
Stary 2014-01-02, 12:02   #2333
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Wczoraj zorientowałam się, że lepiej mi się oddycha i mam niżej brzuch. Częściej siusiam. Ile przed porodem tak się dzieje?
Zazdroszczę, tego oddychania szczególnie. Mnie nadal brzuch dość mocno ciągnie i mam wrażenie, że w górę właśnie, jest bardzo wysoko. Chciałam już dzwonić dziś do położnej, ale piszecie, że u Was też takie przypadłości to nie będę schizować szczególnie, że mała żwawo się rusza. Wizytę mam dopiero 8.01.

Mój mąż zaczął robić łóżeczko
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:02   #2334
perfuzja
Zakorzenienie

CayenneOna mnie jest Henio podoba Sama bym tak syna nie nazwała, ale u kogoś odbieram bardzo pozytywnie.
Stary 2014-01-02, 12:03   #2335
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Głownie białych pampersow 1, potem Rossmanowych 1 (one maja wycięcie na pępek, ale i tak nie duzo daje, bo pampers jest zbyt wysoki nawet mimo wycięcia - przynajmniej na Emila), próbowaliśmy Dada 2, ale sa za duze.

Emma w szpitalu kazali nam podwijac póki nie odpadnie, to podwijalismy Dobrze, ze w miarę szybko odpadł.
O dziękuję . Wyślę męża po 2 i 1 babydream

Nam tez na SR mówili, żeby podwijać

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:04   #2336
Inw
Raczkowanie

Nie jesteś jedyna Mi zawsze coś wypadało jak na prawko odłożyłam i do tej pory nie mam. Jak ktoś się dziwi to tłumaczę że dla damy to samochód pasuje tylko z szoferem

Cytat:
idę się kąpać bo już prawie południe a ja w piżamie i nie umyta
Cholerka, ja też...

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
hehehehhe właśnie smsa od męża dostałam, że dziś mam jeszcze zakaz do 20 ; bo o 17:30 idzie na spotkanie w sprawie zlecenia, a o 19 internet mają nam w mieszkaniu montować
Dobrze że precyzyjnie godzinę kiedy możesz zacząć rodzić znasz zatem

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
ale ja chce zimę ze śniegiem i mrozem
Ja wyjątkowo jestem w tym roku rozdarta, bo też lubię śnieg i mróz, ale jeszcze nie skończyliśmy remontu i przeprowadzka przed nami, a to jednak łatwiej bez ślizgawicy na podeście do bloku. Ciekawe czy zdążymy, jeszcze 2 tygodnie i Grześ będzie donoszony
Stary 2014-01-02, 12:09   #2337
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
CayenneOna mnie jest Henio podoba Sama bym tak syna nie nazwała, ale u kogoś odbieram bardzo pozytywnie.
Liczylam na Ciebie
Generalnie Okazuje sie jak przegrzebalam net, ze to imie starogermanskie coz za dziwny przypadek... Poza tym to imie cesarzy i krolow, haha samo znaczenie bardzo pozytywne no i imieniny rowniez 19.02 czyli jakby w terminie porodu, sam by sobie imie przytargal..
Poza tym to jedno z niewielu imion, ktore Sa jednakowe w polsku i niem. Owszem, w jezyku "nowogermanskim" to raczej Henry albo Henrik, wersja hardcorowa Heinrich, ale okazuje sie, ze w spisie istnieje rowniez Henryk..

Kiedy 18 lat temu zdecydowalam sie na Kajetana wszyscy mowili mi, ze krzywdze dziecko...

Stary 2014-01-02, 12:11   #2338
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Suszenie to dramat...dramat po prostu!!! W łazience nie mam to miejsca, więc suszarka stoi w sypialni...i ciągle tam miejsca brakuje
W mojej docelowej sypialni by się nawet pionowa suszarka nie zmieściła Ale zastanawiam się też nad kupnem takiej, głównie na pieluchy, łatwiej będzie upychać w aktualnie wolne miejsce niż taką długaśną.

Cytat:
A jak to jest po niemiecku?

Dobra, posty się sypią ale czas jednak wstać i się ogarnąć bo już po 12. Może plecy mnie trochę przestaną boleć jak się ruszę, bo dziś ledwo siedzę przy komputerze :/
Stary 2014-01-02, 12:11   #2339
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dobra laski biorę lusterko i muszę zrobić poprawki depilacji
Na 13 wizyta....trzymajcie kciuki
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Nie musisz ponownie robić kursu, wystarczy wyciągnąć papiery z wydziału komunikacji w UM lub starostwie powiatowym a właściwie to w tej chwili wydrukują już tylko numer kursanta z którym idzie się zdawać egzamin (zapisać się na egzamin w ośrodku egzaminowania). Polecam wykupić jazdy w jakiejś dobrej i polecanej szkole jazdy- można opinie poczytać na http://www.superprawojazdy.pl/. Po porządnej powtórce z przepisów i jazd egzamin powinien być zdany pozytywnie Teraz jest już nowy egzamin teoretyczny ale da się go zdać. Prawko się przydaje, tym bardziej jak jest dziecko i trzeba czasem jechać do lekarza czy na większe zakupy.
Poważnie nie trzeba robić kursu? Od czasu kiedy ja robiłam to duużo się pozmieniało (to był 2002 rok ) I tak muszę wszystko odświeżyć, zarówno teorię jak i praktykę.
Wtedy byłam młoda i nie bardzo asertywna a miałam instruktora-chama który też mnie trochę zniechęcił - dzisiaj bym go szybko do pionu ustawiła Jedna rzecz którą wiem to to, że chcę aby mnie ktoś nauczył faktycznie jeździć a nie tylko zdać prawko. Np.: chcę żeby mnie ktoś nauczył parkować normalnie, a nie jak kiedyś "jak się pokaże pachołek w lusterku prawym to kręcimy kierownicą 2 razy w prawo" no i co to daje wrrrrr. Chciałabym nie uszkodzić nikomu auta na parkingu

Cytat:
Aleeeee....w 2012 zrobilam pierwszy krok, znaczy drugi, bo pierwszy wiele lat temu i zapisalam sie na Kurs, bo chcialam wozic tate do szpitala...Kiedy przegralismy walke o jego zycie odechcialo mi sie wszystkiego...
Ostatnio zreaktywowalam owy kurs i poszlam na pare teoretycznych zajec, ale ja w tej ciazy czuje sie fatalnie i dalam sobie spokoj...jednak w styczniu umawiam sie na rozmowe o tym Kiedy i jak moglabym kontynuowac i Po porodzie ogarniam temat, zreszta bardzo sie na to ciesze...Mimo, ze u nas prawko zamyka sie w kwocie 2000...ojro ofkorz..

Dziewczyny, bo ja jjeszcze nie zyczylam...wszystkiego Co najlepsze dla Was w tym roku!!!
Dziekuje, ze jestescie...

OOooo no to zakładamy grupę wsparcia i robimy prawko I proszę nam tyłki zbić jak się za to nie weźmiemy!!

Dobra idę do sklepu bom głodna
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:14   #2340
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Liczylam na Ciebie
Generalnie Okazuje sie jak przegrzebalam net, ze to imie starogermanskie coz za dziwny przypadek... Poza tym to imie cesarzy i krolow, haha samo znaczenie bardzo pozytywne no i imieniny rowniez 19.02 czyli jakby w terminie porodu, sam by sobie imie przytargal..
Poza tym to jedno z niewielu imion, ktore Sa jednakowe w polsku i niem. Owszem, w jezyku "nowogermanskim" to raczej Henry albo Henrik, wersja hardcorowa Heinrich, ale okazuje sie, ze w spisie istnieje rowniez Henryk..

Kiedy 18 lat temu zdecydowalam sie na Kajetana wszyscy mowili mi, ze krzywdze dziecko...
Mi też się podobało to skojarzenie z królami i to że takie międzynarodowe, ale po jakichś dwóch tygodniach testów stwierdziliśmy że jednak nam nie pasuje do synka. Za to Grzegorz zupełnie mi nie pasuje skojarzeniowo, ale w jakiś dziwny sposób czuję że "pasuje" do małego więc będzie nie z namysłu tylko z emocji u nas nadane.
Ale Henryk fajne imię i w wersji zagranicznej też fajnie się sprawdzić powinno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości