|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
po co się stroić, widocznie dla TŻta jesteś najpiękniejsza w takim wydaniu no i cóż.. będzie Cię taką oglądał do końca zycia to musi wiedzieć co bierze Cytat:
Mój się oświadczył jak byliśmy w górach na nartach, po obiedzie, rozczochrani, bo głowy w kaskach cały dzień, na parkingu koło samochodu Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
im mniej czasu tym lepsza organizacja ![]() Wiecie co chciałam zrobić dzisiaj kurczaka na obiad i w całym mieście nie ma mięsa, no nie bili wczoraj, a my teraz nie mamy co jeść |
|||||
|
|
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
Seleniti, nie wiem czy można nazwać odpowiednim momentem czas, w którym byłam bardzo przeziębiona, ledwo chodziłam, kichałam, miałam zaczerwieniony nos. Miałam chociaż to szczeście, że wcześniej pozwolono mi się wykąpać, ale z racji, że ja nie myję głowy na noc tylko w dzień wyglądałam jak 7 chodzących nieszczęść. O powyciąganej piżamie nie wspominając. Nie o takich oświadczynach marzy kobieta, ale przynajmniej byłam baaaaaaardzo zaskoczona, bo kompletnie się nie spodziewałam.
Aldrin jak mi się już uda dokończyć dzieła to chętnie się nim podzielę, bo mam nadzieję, ze doświadczone mamusie podpowiedzą co jest zbędne, a co jeszcze się przyda.
|
#2764 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak się właśnie dziwiłam, że teraz od stycznia nagle...no ale sobie myślę nowy rok i te sprawy...może właśnie teraz posłaliście małą do przedszkola ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i też kwiatki wcześniej schował za drzewem
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluję!!! Mój tż oświadczył mi się tradycyjnie, przy rodzicach moich i teściowej :p Klęknął i zapytał czy spędzę z nim resztę życia, ze łzami w oczach
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-02 o 12:28 |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Ab_cd dobrze że się odezwałaś
![]() Ładne imię wybraliście ![]() Co do krwawienia dziąseł to miałam to w poprzedniej ciąży , dentysta polecił mi pastę i pomogło (pisałam kiedyś tu nazwę , a teraz znowu nie pamiętam ) Kasiab dużo zdrówka dla Ciebie ![]() Paulka jaki śliczny brzusio Seleniti gratuluję Piękne rozpoczęcie Nowego Roku ![]() I dobrze że nie było tak jak sobie wymarzyłaś , bo wiedziałabyś co i jak , a tak wziął Cię z zaskoczenia i nie ważne w jakiej scenerii , w jakim ubraniu najważniejsze że płynęła z tego wielka miłość ![]() Kaorlak gratuluję 24tc ![]() To mój oświadczył się w Wigilię po kolacji w czasie wymiany prezentowej przy całej swojej rodzinie. W sumie coś mi się wydawało że to nastąpi w ten dzień , ale jednak wolałabym tak sam na sam ![]() Idę położyć małego
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Kasian ja tam dzisiaj kupiłam fileta z kurczaka i pani w mięsnym zapewniała mnie, że świeży (jestem bardzo uczulona pod tym względem). W mniejszych miejscowościach może być problem, ale we Wrocławiu ja nie miałam problemu. Robię dzisiaj ryż z sosem słodko-kwaśnym tylko dla siebie, bo Misia je cały obiad w przedszkolu, a Mężul do wieczora w pracy, więc pewnie zje coś na mieście
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni może tak ze strachu jakbyśmy odmówiły, żeby przypadkiem nie było absolutnie żadnych świadków
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się mogę podzielić bo już mam to za sobą. Z tym, że moja lista to absolutne minimum (oczywiście w mojej opinii, ktoś może uznać, że rzeczy z tej listy akurat są zbędne :P). Planuje zrobić tak, żeby te rzeczy kupić przed urodzeniem maluszka: spanie: łóżeczko materacyk nakładka na materac (1) 3 prześcieradła śpiworek lub otulaczek spacer: wózek (2) fotelik do samochodu baza do fotelika kąpiel: wanienka (zastanawiam się jeszcze czy warto inwestować w stojak.. podobno tak, bo nie boli kręgosłup.. ale gdzie ja to będę trzymać :/) 2 ręczniki przewijanie: przewijak na łóżko pampersy (planuje kupic 2 paczki po 72 szt. tych najmniejszych i potem już te większe) husteczki mokre kosmetyki: oilatum soft octenisept patyczki higieniczne z ogranicznikiem sudocrem (to akurat mam w domu, więc kupować nie będę, ale piszę, żeby nie było, że lista niekompletna :P) emolium do nawilżania po kąpieli inne: 20 szt. pieluch tetrowych aspirator do noska 2 najmniejsze smoczki Lista rzeczy, które nie są potrzebne od pierwszego dnia, a mogą stanowić fajną listę prezentową dla odwiedzających nas znajomych ![]() karuzela do łóżeczka leżaczek bujaczek mata edukacyjna kocyki zawieszki zabawkowe do wózka Lista rzeczy, które kupię później w zależności od rozwoju sytuacji proszek do prania dla dzieci butelki ze smoczkami laktator sterylizator do butelek/albo worki do sterylizacji z mikrofali nawilżacz powietrza Rzeczy dla mamy: Tu jeszcze nie wiem.. jak czytam listy innych mam w stylu: "podpaski rozmiar gigant" albo "maść do ratowania brodawek" to robi mi się słabo i zostawiam to na sam koniec ![]() Ubranka: Tu też jestem w lesie.. nie mogę się zdecydować co kupić... Na razie chyba poczekam co dostanę od znajomych i zobaczymy czego brakuje. Generalnie moim planem jest ubierać takiego malucha w body zapinane z przodu + śpiochy lub kaftanik z zależności od temperatury. (1) Chodzi o taką nakładkę: http://sklep.wisad.pl/nakladka-higie...ki-140-70.html Jak ktoś mi mówi, że podkłada ceratę pod prześcierdało to we mnie się normalnie gotuje.. To po co kupować super ekstra wypasiony materac, który ma super cyrkulację powietrza, jak na niego kładziemy ceratę?! (2) W moim wózku w komplecie są różne kocyki i materacyki, więc na razie żadnych dodatkowych nie kupuję, może później, bo jak już pewnie wszyscy wiedzą mam obsesje na punkcie kocyków z La Millou ![]() To jest moja SUBIEKTYWNA lista minimalna. Jakbyście zauważyły, że brakuje w niej czegoś bez czego dziecko umrze w przeciągu 30 sekund to dajcie proszę znać
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
agus7ia - tez zaczynam powoli myslec nad taka listą. W ogole mysle zeby teraz zaczac juz kupowac pewne rzeczy by te wydatki rozłozyc. Bo wydatków to bedzie mase.... ;/
Nikii89 - ja stosuje obecnie meridol ale chyba nie pomaga :/ sama nie wiem nie dawno zaczeły krwawic. Jak Ci sie nazwa przypomni to prosze napisz Widze ze u Ciebie jeszcze nie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi? Z tego co pamietam masz przeczucie ze dziewczynka?
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te wielkie podpachy to przez kilka dni po porodzie to niestety mus. Na początku to leci jak z kranu, więc zwykłe podpaski nie dadzą rady. Ja zużyłam dwie paczki tych wielkich, a potem już używałam zwykłych. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Pallas u Nas laktator okazał się niezbędny przy nawale pokarmu już w szpitalu. Teraz również planuję zabrać do szpitala, no ale to też sprawa indywidualna
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jakbyście dziewczyny miały jeszcze coś więcej lub jakieś uwagi co jest bardziej potrzebne a co mniej to ja chętnie poczytam i od razu wszystko zapisuje ![]() Ja kiedyś znalazłam coś takiego i jakbym z niektórymi rzeczami mogła się zgodzić to myśle, że tych ubranek jakoś mało, wiem, że teraz w sklepach mamy wszystko i nie należy szaleć z kupowaniem, bo w połowie dziecko nie będzie chodzić ale to co oni podają to chyba za mało http://www.mieszko.rzeszow.pl/cms.php?id_cms=7 Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-01-02 o 12:49 |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Rozeznanie
|
Śliczny!
No właśnie okrutnie Go wymęczyło! ;( Nawet lekarstwa nie miałam jak podać! Po wizycie nadal osłuchowo czysto, gardło też ok....i bądź tu mądry ![]() Cytat:
Mój Mąż wytargał mnie na oglądanie wschodu słońca nad morzem (nie naszym ) i też nie wyglądałam szałowo, bo ściągnął mnie z łóżka ![]() Też się 'rozwyłam', jak zobaczyłam Go takiego klęczącego na pisku z brązowym pudełkiem w ręku, ehhh...cudowne wspomnienia! ![]() Ab_cd, współczuję Ci straty bliskiej osoby. Ja w 2012 straciłam oboje dziadków i brata mojego Taty. Mąż stracił babcię - to był bardzo trudny dla nas rok ![]() Kasiab, zdrówka Ci życzę - kuruj się! Lecę po wyniki z posiewu...
|
|
#2775 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zakładam, że jeśli taki laktator np. będzie mi już potrzebny w szpitalu to mąż podjedzie i kupi. Zresztą wydawało mi się, że każdy szpital położniczy musi mieć na stanie laktator??
|
||
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
Aldrin na razie stworzyłam coś takiego, zarys bardzo ogólny, ale przyprawia o zawrót głowy. Niestety wizaZ nie przyjmuje plików word, żeby można było skopiować w razie czego.
Niestety mam spory kawałek do szpitala, więc mąż nie będzie mógł mi przywozić rzeczy na każde zawołanie. Ps na te komentarze koło wyprawki nie zważajcie. Wpisywałam, gdzie co będę kupować
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2014-01-02 o 12:58 |
|
|
|
#2777 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka![]() Cytat:
Fajnie,że imie wybrane i że już lepiej z myślą,że to synuś ![]() Sel GRATULACJE KOCHANA ![]() Cytat:
Mój mi się oświadczył w Parku Linowym na przeszkodach w Wiśle a dzień wcześniej nocowaliśmy w Ustroniu w przepięknej Willi urządzonej w stylu księżniczki;D Bardzo mnie zaskoczył bo uwielbiam taki wystrój wnętrz![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i swoją też
|
|||
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyda się
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam wyprawkę, którą Nikki wrzuciła w pierwszych postach skonstruowaną przez wizażankę
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje zaraz ją porównam z poprzednią wyprawką i już powoli będzie można tworzyć swoją |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam jeszcze pieluszki flanelowe, które mi osobiście się bardzo przydały Emolium po kąpieli może być zbędny skoro będziesz używać oilatum. Po nim skóra jest bardzo ładnie nawilżona No termometr też się przydaje, a nie widzę na liście
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-02 o 13:10 |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Lolitka dziękuję
![]() Magdi dziękuję ale to dopiero musiało być romantyczne ahh Nikii dziękuję Agus7ia no fakt, ale widać, że dla męża jesteś najpiękniejsza w każdym wydaniu kasian o to mu powiem jak mi kiedyś będzie zrzędził na temat mojego wyglądu to uważaj na siebie jak masz takie chorowitki w domu,
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzisiaj wizyta Musze jechac o 16 - zeby kolejke sobie zajac - a lekarz dopiero od 18 ![]() Zjadłam własnie cała czekolade mleczka Od wczoraj - maz, mowi do brzuszka, całuje, mowi "Tata Kocha maleństwo" ) Zreszta wycztałam na suwaczku, ze dziecko własnie zaczyna słyszec! Moge chyba powiedziec, ze mam regularne pukniecia, bo sa kilka razy dziennie ![]() Seleniti - moje gratulaaaaaaacje!! bo tak to sie nie liczy hehe (pochwal sie, czy sie juz chwalilas, bo nie nadrabiam watku... )
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas wanienkę możesz postawić wszędzie
mu nie mieliśmy stojaka kąpaliśmy Oskara w wanience która stała w pokoju na stoliku ![]() Ab_cd o właśnie Meridol (mi pomógł a miałam zapalenie dziąseł i krwawiły mi bardzo – podobno taki urok w ciąży) Tak jeszcze płci nie znamy , może za tydzień się dowiemy. Ja mam przeczucie na dziewczynkę a TŻ na drugiego syna
|
|
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam, gdzie rodziłam Misię to nie było laktatora. To jednak jest bardzo intymne i nie wiem czy chciałabym po kimś używać.Cytat:
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Gosius dziękuję
bez pierścionka nie miałby nawet o czym ze mną rozmawiać chyba, że urzekłby mnie piękną przemową hehe
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest MEGA!! I jaki dopasowany - ciekawe jak to zrobił Bo moj TZ poszedł na łatwizne Zabrał mnie do Apartu - ktory Ci sie podoba, wybrałam, myslalałam, ze kupi kiedy indziej, ale on od razu zapłacił, i na parkingu w Krakowie pod galeria m1 - wyjdziesz za mnie (akurat miałam urodzinki wtedy.. hehe)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

zatkało mnie
cała drżałam, płakałam, oprócz tamtego zdążyłam jeszcze wydukać, że bardzo go kocham, no i to tyle
może i mało romantyczny moment, wyglądałam jak 7 nieszczęść i w ogóle 
o to tyle chociaż dobrze, że płucka i oskrzela ma czyste
to wszystko wina tej durnej pogody
gdyby było przynajmniej mroźnie to te wirusy w większości by wyginęły, a tak to tylko strach, żeby czegoś nie złapać ehh. No nic dużo zdrówka dla Hani 
i mam wrażenie, że jak chodziłam do pracy to bardziej ogarniałam dom..a teraz ciągle odkładam coś na później..bo przecież mam jeszcze tyyyle czasu 

ja tak przekopuje internet i w sumie sama nie wiem ile czego jest potrzebne i dołuje mnie to