|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VII
Ładnie jej w tej pościeli
![]() A jak siedzi na wózku to robi taką "kokoszkę" (tak zawija przednie łapencje) jak Felut
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
zazwyczaj tak siedzi
Extra
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też tak siedzi..
to jest takie urocze.. w ogóle jestem w niej tak zakochana..
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
oooootuż to
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, napisałam już kiedyś, że oduczyliśmy kota żebrania. Ale nadal jak coś jemy to Felut patrzy na nas długo, intensywnie, z wielkim głodem w oczach.
I jem sobie ciastko mocno korzenne, a ta się lumpi. No to wpadłam na genialny pomysł. Odłamałam kawałek i dałam jej, żeby zobaczyła, że ciacho jest wręcz ostre w zapachu i w smaku (normalnie aż się wzdryga od takich rzeczy). A ta powąchała i wciamała na raz. I zaczęła mruczeć. No, to będzie powtórka z rozrywki teraz. Głupia ja.
|
#4326 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44372132]Wszystkiego najlepszego dla was i zwierzaków w nowym roku.
Moja też ma jasną końcówkę ogonka. ![]() [/QUOTE] Też życzę tego co najlepsze, dla Ciebie i mruczka U mnie białą ma jeszcze Cham Naprawdę ![]() Nie chce mi się do roboty iść
|
#4327 |
|
Nie depcze krokusów
|
A komu się chce
Zwłaszcza jak dwa mruczki śpią słodko na kołdrze...
|
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
A moja wczoraj oszalała na tle piwa..
mam kotkę alkoholiczkę..
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44372132]
Ostatnio co włączyłam telewizor to ten film leciał, jeszcze większego szajsu nie widziałam. [/QUOTE] no nie? (strasznie to dziecinne ale pilismy sobie alkohol i z kazdym shotem film robil sie smieszniejszy, tak w polowie filmu jak wyrzucalo kolejnego rekina to wylismy ze smiechu ![]() he he tajfuny na oceanie wsysaly rekiny i potem wyrzucaly na lad, a potem ocean sie rozlal i rekiny plywaly po ulicach Los Angeles Cytat:
moje wprawdzie nie gryza i nie drapia nawet jak nie chca byc glaskane ale po minie widze ze czekaja tylko jak je puszcze a wczoraj mialam zaszczyt sluzyc za lezanke dla wszystkich trzech ogladajac wszystkie czesci Wladcy Pierscienia ja tez ![]() Cytat:
Cytat:
o naiwnosci.... bez obrazy ale kolezanka to sobie niezle zartuje
|
|
#4331 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() To dobre 9 godzin spania...
|
|
|
#4332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie się zastanawiam czy uczyć się niemieckiego, czy oglądać film niemiecki i przy okazji bawić się z Katyą...
|
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
mamy taki kanal na kablowce SyFy i tam takie kwiatki sa, bylo juz o dwuglowym rekinie z ery dinozaurow, dno ocenu peklo w wyniku trzesienia i sobie wyplynal... bylo o ogromnym wezu.... bylo o dinozaurze odkopanym na pustyni co ozyl w muzeum.... jak nie ma w tv nic normalnego to maz sobie to puszcza i przysypia na kanapie
Cytat:
wiekszosc czasu kotki lypaly na mnie oczyma ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Na zooplus wróciły ulubione wędki Ambry
No to mam dylemat: wędki dla kota czy program dla mnie??? ![]() Taaaaaa....proszę nie podpowiadać
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZakkAtak, przy oglądaniu filmu też można się nauczyć języka..
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puszki nam się skończyły w poniedziałek. A paczka z zoo+ jest nadal w drodze. Dwa dni jadły suchą i kurczaka, ale dziś rano widziałam w ich oczach błaganie o puszkę. Z suchą też mam zabawę, bo kocur zje tylko z ręki, a Suarka tylko jak jej rzucam po pokoju chrupkami
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wsypuję suchą, dana ilość wedle tego ile ona waży. Ona sama sobie dozuje to przez cały dzień. Najwcześniej kończy się jej ta "dawka" o 20:00, a najpóźniej jakoś nad ranem...Dobrze mam z nią pod względem jedzenia. Wczoraj niechcący wysypały mi się na podłogę ze 4 chrupki przysmaki, porwała je szybko. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Trzeba się dużo uczyć, starać się i przede wszystkim chcieć.Mój mąż od razu chciał Katyę tulić i miziać, a ta unikała go jak ognia. Teraz są przyjaciółmi On wstaje rano, ona pędzi za nim, a potem otrzymuję smsa od męża, że np. Katya dała mu się głaskać. Hihi. Ale ona nas szkoli ![]()
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszczę, na razie ona wchodzi na łóżko, jak mąz ogląda TV, nawet fotkę trzasnęłam, bo to znowu mały cud...
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rusia i Skuter to rzadkosc ale Cyc to sie zrobil taki nakolankowiec ze tylko czeka az ktores z nas usiadzie a jak nie moze sie wpakowac na kolana to jeczy, chodzi za nami i w oczy zaglada
|
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uważam i ja też tak chcę w sensie pakowania się na kolana, hihi![]() Rano sprzątałam swoje łazienkowe krzesło, miałam pomocnika, oto fotki ![]() O dziwo wcześniej jak słyszała wodę, raczej znikała z pola widzenia, teraz tylko czeka aż wejdę do łazienki, ale nadal bardzo się boi... Niby odważna, ale jeden nie taki ruch i znika z pola widzenia. Jednak jest bardzo ciekawska. Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2014-01-02 o 13:23 |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4343 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Lubię, jak kotki mają uszy ciekawsko ustawione do przodu
![]() Cytat:
Szkoda mi go, czasem chce mi wskoczyć na kolana, ale przylatuje mała zołza i wszystko psuje.
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do znikania - tak ma wiele kotow, Cyc pierwsze 2 lata to byl panikarz o wszystko, teraz jest juz lepiej. Co do calodniowego siedzenia na kolanach to powiem Ci ze ja to serio pisalam. Jak maz siedzi przed kompem i chce np isc zrobic sobie herbate to podnosi Cycka i kladzie na fotelu a ten zamiast lezec to siada i patrzy caly czas na meza z wyrzutem i czeka kiedy ten wroci.
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Katya też taka będzie z tym włażeniem na kolana... No ale póki co wciąż czekam, aż przestanie się tak bać, bo niby jest odważna, ale wciąż widać w niej ten strach, a on dominuje póki co. Ale tak ogólnie, minął miesiąc odkąd ją mam i jestem bardzo szczęśliwa. Wg mnie to sukces. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- na zdjęciach ![]() W rzeczywistości Katya jest żólto czarno szara, no i lekko biała, a łazienka jak to łazienka ![]() Ciekawa jestem czy ona kiedyś da się wykapać, na razie nawet sobie tego nie wyobrażam. |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze nie pelne mycie ale moze akurat cos zdziala.Jak Cycus z nami zamieszkal to sie okazalo ze sierota nie potrafi myc sie.... nic a nic. Wyczytalam ze mozna tego kota nauczyc, sposob dosc latwy i wiele kotow to lubi. Bierzesz miseczke z ciepla woda, dosc ciepla ale nie wrzatek. Do tego mala gabeczka. Maczasz gabke w wodzie i wyciskasz, ma byc wilgotna a nie mokra. A potem jezdzisz tym po kocie, w ten sam sposob jak to robila matka kociaka. Trzeba dosc czesto maczac gabke zeby byla ciepla przy masowaniu. Wiem ze Katya jest dorosla ale co szkodzi sprobowac. Z Cyckiem bylo zabawnie, pierwszy raz byl zdzwiony, drugi raz to nawet sie sam przekrecal, a za trzecim razem jak zobaczyl ze biore miseczke i gabke to jak torpeda wlecial na kanape, rozwalil sie i czekal na mizianie gabka Inny sposob to zakup suchego szamponu dla kotow.
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja pierwszy tydzień, jak ją wzielismy do siebie to nie wychodziła spod łóżka.. wszelkie potrzeby załatwiała, jak spaliśmy w nocy.. ![]() ale jak już wyszła, to jest miziak niesamowity.. albo na ramię, a śpi w nogach u męża.. ![]() w ogóle dużo za mną chodzi, przygotowuje ze mną posiłki, pomaga sprzątać.. chyba jej potrzeba drugiego kota, bo ona ciagle szuka towarzystwa.. ![]() a właśnie.. jak często powinno się kota kąpać?.. bo mojej to wystarczy, że kropla wody gdzieś skapnie na futro, to ucieka, jak poparzona z wielkim miaukiem.. nie wyobrażam sobie jej kąpać..
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-01-02 o 14:15 |
|
|
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja kotka też na początku drapała w drzwi ale nie mozna ulec. Wiem że można zwariowac, ale trzeba sie pomęczyć na początku, żeby później mieć spokój. Wiadomo że czasem kot wariuje, dziś np 0 6 rano skakał nam nad głowami, ale generalnie w 90 % przypadków moge teraz spać do której chce, a kot albo śpi albo gdzies łazi ale nam nie przeszkadza. No ale to Wasz wybór, ale jak go nie nauczycie teraz to im będzie starszy tym gorzej
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale miło się czyta takie rzeczy ![]() Katya wyszła spod łózka po 1h. ![]() Rybiorek, Katya myje się cały czas, w każdej wolnej chwili, no ale mimo iż jakoś nie mam syfu w mieszkaniu, jej białe futerko nie jest już tak białe jak po przyjeździe do nas, na pewną ją wykąpali Jak będzie faktycznie już mocno ufajdana, zobaczę z tym szamponem, ale kupowałam dla psa i nie sprawdzało się, jedynie fajny miał zapach,... No ale spokojnie, się zobaczy...dzięki
|
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubię Benek antybakteryjny. Jest bialutki i ma specjalną saszetkę z proszkiem neutralizującym zapach i bakterie w kuwecie. Do tego świetnie się zbryla, a kulki nie rozpadaja się przy czyszczeniu kuwety tylko zostają jak kamienie.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Extra

Zwłaszcza jak dwa mruczki śpią słodko na kołdrze...

o naiwnosci.... bez obrazy ale kolezanka to sobie niezle zartuje 

Dwa dni jadły suchą i kurczaka, ale dziś rano widziałam w ich oczach błaganie o puszkę. Z suchą też mam zabawę, bo kocur zje tylko z ręki, a Suarka tylko jak jej rzucam po pokoju chrupkami