Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 23:02   #3541
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a sprawa z pijaną prawniczką, pewnie wysoko postawioną? jakiś czas temu było o tym. Wjechała z impetem do przejścia podziemnego w centrum Warszawy, została wypuszczona jak gdyby nigdy nic przez sędzię, a wcześniej dwa razy była notowana za jazdę po pijanemu.

mam wrażenie, że w PL wręcz jest prawo chroniące pijanych kierowców.
To ta co areszt kolidował z planami świątecznymi?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 23:02   #3542
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
a sprawa z pijaną prawniczką, pewnie wysoko postawioną? jakiś czas temu było o tym. Wjechała z impetem do przejścia podziemnego w centrum Warszawy, została wypuszczona jak gdyby nigdy nic przez sędzię, a wcześniej dwa razy była notowana za jazdę po pijanemu.

Ona nie była prawnikiem, to plota
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 23:05   #3543
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
To ta co areszt kolidował z planami świątecznymi?

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ona nie była prawnikiem, to plota
teraz znalazłam takie info, bo wcześniej w mediach trąbili o radcy prawnym, zresztą sam Minister Sprawiedliwości podał takie info
http://natemat.pl/86769,minister-bie...ada-przeprosin
Stary 2014-01-01, 23:22   #3544
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:

teraz znalazłam takie info, bo wcześniej w mediach trąbili o radcy prawnym, zresztą sam Minister Sprawiedliwości podał takie info
http://natemat.pl/86769,minister-bie...ada-przeprosin

Zawsze mnie dziwi szeroko rozumiana ochrona danych osobowych. Izabela Chmielewska żąda przeprosin za pomylenie jej z oskarżoną Izabellą C. Ciekawe jak ta druga pani ma na nazwisko
Stary 2014-01-01, 23:24   #3545
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Zawsze mnie dziwi szeroko rozumiana ochrona danych osobowych. Izabela Chmielewska żąda przeprosin za pomylenie jej z oskarżoną Izabellą C. Ciekawe jak ta druga pani ma na nazwisko
Stary 2014-01-01, 23:47   #3546
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:

Ta ochrona to coś pięknego. Pamiętacie jak najpierw oglądaliśmy twarz i poznaliśmy nazwisko i historię rodzinną, pewnej pani, a potem została ona Katarzyną W. z czarnym pakiem na oczach?
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 23:50   #3547
201604181004
Konto usunięte

albo
Katarzyna W. żona Bartłomieja Waśniewskego, matka zamordowanej Magdaleny Waśniewskiej (6 msc) została skazana na...

201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 00:33   #3548
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
albo
Katarzyna W. żona Bartłomieja Waśniewskego, matka zamordowanej Magdaleny Waśniewskiej (6 msc) została skazana na...

I weź się tu domyśl człowieku jak ma nazwisko. Tak samo było z Antoninem K. synem Pawła Królikowskiego.
Stary 2014-01-02, 12:41   #3549
BioIvO
Zakorzenienie

Zauważyłam, ze pijani za kierownicą to odłam popularnej grupy kierowców, którzy wiedza lepiej jak się jeździ. Może to kontrowersyjne ale dla mnie należą do tego samego zbioru co kozacy z ciężką nogą, których ograniczenia prędkości nie dotyczą. Bo podobno są dla frajerów.
Nie wiem jak u was, ale w moich stronach jezdzenie za szybko to norma. Często jeżdżę jedna trasą, przepisowo z tolerancją +5 km/h. I serio chyba jestem jedyna. Wszyscy mnie wyprzedzają i to tak, ze po kilku sekundach znikają z horyzontu. Wszak radarów nie ma wiec można. I to nie jest szeroka, komfortowa droga eksperesowa, tylko połatane, pofałdowane, zakręcone "coś". Ale wiadomo, ze nikt normalny nie będzie jechał mniej niż 100, mimo ze znak ogranicza do 70.
Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś, kto chwali się, ze jest "szybki i śmiały" był porępiony w towarzystwie. Wiadomo- auto takie fajne, kierowca taki pewny siebie, taki trzeźwy. Panny podziwiają, chłopcy gratulują zrywnych koni. Super.
Ale jak wyleci taki na śliskim zakręcie/na dziurze/wyskoczy mu dzik to poleci do rowu albo na drzewo. Ot, wypadek jakich wiele. No chyba, ze w drodze do rowu zgranie z pobocza grupkę dzieci. No to wtedy głupek. I morderca.
Podobnie z pijakami, jak jeździ i się nie chwali to ok. Do czasu.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:46   #3550
WhiteCherry
Zakorzenienie

oglądnijcie sobie to, nagrania z kamerek

Stary 2014-01-02, 13:00   #3551
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

Ta ochrona to coś pięknego. Pamiętacie jak najpierw oglądaliśmy twarz i poznaliśmy nazwisko i historię rodzinną, pewnej pani, a potem została ona Katarzyną W. z czarnym pakiem na oczach?
Albo Jarosław W, syn Lecha Wałęsy.
Brat znanej pływaczki Otylii J.
Stary 2014-01-02, 13:17   #3552
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja bardziej nie ogarniam norweskiego, jak Brevik dostał 20 lat.
Nie ogarniasz, bo nie wiesz, ze dostał najwyższą możliwą karę, która w ich systemie może być wydłużana.

A, widzę, ze ktoś to już napisał.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
A mim zdaniem jeśli sobie tego nie przemyśli w ciągu 15 lat to w ciągu 20 tym bardziej.
Przynajmniej przez te lata nie będzie mógł znów wsiąść za kółko po pijaku i nie skrzywdzi kolejnych osób. Więc im więcej tym lepiej.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Swoją drogą, uważam, że facet powinien mieć dożywotni zakaz prowadzenia jakiegokolwiek pojazdu.
Problem w tym, że te zakazy słabo działają. Problem jest z akceptacją społeczną takich zachowań.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-01-02 o 13:14
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:24   #3553
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Problem w tym, że te zakazy słabo działają. Problem jest z akceptacją społeczną takich zachowań.
To prawda. Raz, że wiele osób nadal nie widzi niczego złego w siadaniu po alkoholu za kółko, a dwa, że odebranie prawa jazdy nie sprawia, że ktoś nie jest fizycznie wstanie wsiąść do swojego samochodu i prowadzić go.
Może w przypadku pijanych kierowców sprawdziłoby się np. odbieranie im pojazdów oraz dożywotni zakaz kupowania kolejnych? Chociaż to pewnie też byłoby trudno wyegzekwować.
Stary 2014-01-02, 13:37   #3554
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Najlepiej praca z ofiarami wypadków spowodowanych przez pijanych kierowców.
Też uważam, że to niegłupie.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Może w przypadku pijanych kierowców sprawdziłoby się np. odbieranie im pojazdów oraz dożywotni zakaz kupowania kolejnych? Chociaż to pewnie też byłoby trudno wyegzekwować.
Może.
Miałam kiedyś zajęcia z panami z drogówki, powiedzieli, że oni by chcieli by ci przestępcy, którzy spowodowali czyjąś śmierć przez jazdę po pijaku, brali udział w jednej czynności - powiadomieniu rodziny.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, ze łatwo jest tak osądzać i wydawać wyroki gdy kogoś nie znamy, a jakby to był nasz bliski to inaczej byśmy na to patrzyli bo wierzylibyśmy w jego resocjalizację, zmianę, bo przecież był cudowym ojcem, mężem, synem tylko popełnił błąd, każdemu się zdarza.
Eee, nie każdemu?
Serio, mam gdzieś to, że ktoś go uważa za cudownego ojca, ja chcę się czuć bezpiecznie na drodze i nie bać się o swoją rodzinę.

Stary 2014-01-02, 13:55   #3555
Antilia
Uzależnienie

W mojej dalszej rodzinie jedna osoba została śmiertelnie potrącona przez pijanego kierowce, odsiedział 9 lat, niedawno wyszedł i ani me ani be wobec rodziny, więc widocznie na resocjalizacji nawet go na przeprosiny nie namówili.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:56   #3556
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Też uważam, że to niegłupie.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Może.
Miałam kiedyś zajęcia z panami z drogówki, powiedzieli, że oni by chcieli by ci przestępcy, którzy spowodowali czyjąś śmierć przez jazdę po pijaku, brali udział w jednej czynności - powiadomieniu rodziny.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Eee, nie każdemu?
Serio, mam gdzieś to, że ktoś go uważa za cudownego ojca, ja chcę się czuć bezpiecznie na drodze i nie bać się o swoją rodzinę.
Dokładnie. Dla mnie każdy pirat drogowy czy pijany kierowca jest dla mnie osobą skreśloną. Zwiększenie prędkości czy jazda po pijaku to umyślne działanie, które najczęściej kończy się czyjąś śmiercią i mam gdzieś czy ten ktoś ma rodzine- ofiary też miały rodzinę i zginęły przez głupotę tych że kierowców. Gdyby w mojej rodzinie osoba spowodowała wypadek to raczej nie miałaby u mnie litości.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:58   #3557
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
W mojej dalszej rodzinie jedna osoba została śmiertelnie potrącona przez pijanego kierowce, odsiedział 9 lat, niedawno wyszedł i ani me ani be wobec rodziny, więc widocznie na resocjalizacji nawet go na przeprosiny nie namówili.
Z drugiej strony, naprawdę nie wiem, czy wszystkie rodziny chciałyby, aby po 9 latach przychodził do nich z przeprosinami ktoś, kto spowodował wypadek ich bliskiej osoby. Podejrzewam, że przynajmniej niektórzy odebraliby to jako niepotrzebne rozdrapywanie ran.
Stary 2014-01-02, 14:02   #3558
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja bym nie chciała takich przeprosin Po co? I tak nic nie zmienią, to tylko takie rozdrapywanie ran.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

I jak miałyby takie przeprosiny wyglądać? Ktoś, kto zabił człowieka, idzie do jego rodziców z kwiatkami i przeprasza? Ciężko mi sobie to wyobrazić.
Stary 2014-01-02, 14:59   #3559
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
wątpię, prędzej wyglądało to tak, że parka jest na tym samym poziomie intelektualnym, wyznają ideologię JP na 100%, wracali wspólnie z sylwestra (no trochę im się przeciągnęło ) a laska była podjarana, że ją maczomen odwozi.
Też bardzo prawdopodobne, a nawet bardziej niż jakiś przymus jechania z nim.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
No to chyba pierwsze przychodzi do głowy.

Proponuję wariant mieszany: że dziewczyna wsiadła z zupełnie trzeźwym kolesiem, rzuciła go w trakcie jazdy samochodem, a on wtedy zablokował wszystkie drzwi, wyciągnął ze schowka wódkę i zaczął ją trąbić bez opamiętania...
Piękne, film nakręćmy!

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Zależy od towarzystwa. Ode mnie i moich znajomych to by prędzej w mordę dostał niż wsiadł pijany za kółko. Ale są tacy, co mają to w dupie.
I to miałam na myśli zadając pytanie "skąd ta pewność?", bo mogło być tak, że ona jedyna myśląca a reszta jej nie słuchała i kazała wracać z tym oszołomem.

Właśnie zauważyłam, że jeszcze 2 strony do nadrobienia, więc wy pewnie już dawno w innym temacie siedzicie a ja tu spamuję starym

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2014-01-02 o 15:00
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:06   #3560
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
I to miałam na myśli zadając pytanie "skąd ta pewność?", bo mogło być tak, że ona jedyna myśląca a reszta jej nie słuchała i kazała wracać z tym oszołomem.
Jak by była myśląca to miałaby w dupie "kazanie".
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:10   #3561
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Czyli te dzieci co walczą o życie stracili oboje rodziców...
Wolałabym już nie żyć na miejscu tych maluchów.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:

To nie jest ta sama co też za granicą się tak rozbija? To prawniczka? Wypuścili ją? No błagam! To mnie dziwi!

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2014-01-02, 15:11   #3562
panna mati_
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że już połowa zimy, a nie ma nadal śniegu.
Stary 2014-01-02, 15:12   #3563
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Spokojnie, jak spadnie to (znów) będzie leżał do kwietnia
Stary 2014-01-02, 15:16   #3564
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:

Najlepsze akcje są gdy ktoś ma imię i nazwisko zagraniczne, w artykule podają multum danych o nim, praca, wiek, miasto i tak dalej i wychodzi jakiś Ahmed A. lat 34, mieszkaniec Zadupia, sprzedawca w osiedlowym obuwniczym.

Albo Waśniewska, przez kilka tygodni każdy dowiedział się o niej prawie wszystko i nagle Katarzyna W.
Lub córka Borysewicza.Zdjęcie z ojcem: Panna X (oczywiście zamazane gały) z ojcem znanym muzykiem Borysewiczem

Cytat:
Stary 2014-01-02, 15:41   #3565
Phoce
Flawless

Cytat:
Przynajmniej przez te lata nie będzie mógł znów wsiąść za kółko po pijaku i nie skrzywdzi kolejnych osób. Więc im więcej tym lepiej.
Przecież przestępstwo to nie zostało popełnione umyślnie.
Naprawdę uważacie, że 25 lat dla takiego sprawcy to najlepsze wyjście? Przecież po odbyciu takiej kary ten człowiek jest kompletnie nieprzystosowany społecznie. Poza tym tak wysoka kara nie spełnia funkcji prewencyjnej w żaden sposób, nikt, wsiadając po pijaku za kierownicę nie pomyśli o tym, że będzie siedział w więzieniu 25 lat.
Już pomijajm kwestię utrzymywania więźnia przez tak długi okres.
Nie chcę być źle zrozumiana, mam takie samo poczucie niesprawiedliwości jak większość z Was. Wiele osób straciło życie i nic ich nie zwróci, ale uważam, że już renta płacona dożywotnio rodzinom ofiar jest bardziej sensowna. No i oczywiście zakaz prowadzenia pojazdów, ale to- jak już ktoś tu wspominał - niekoniecznie pohamuje ewentualnego pijanego człowieka to prowadzenia samochodu w takim stanie.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:41   #3566
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Wolałabym już nie żyć na miejscu tych maluchów.[COLOR="Silver"]
!
To mnie dziwi!
Akurat znam rodzeństwo, które starciło rodziców w wypadku samochodowym. Wychowywała ich babcia i mimo strasznej traumy, są wykształconymi ludźmi, maja juz swoje rodziny i nawet udzialaja się społecznie. Życie jednak ma sens.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:46   #3567
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
To mnie dziwi!
Akurat znam rodzeństwo, które starciło rodziców w wypadku samochodowym. Wychowywała ich babcia i mimo strasznej traumy, są wykształconymi ludźmi, maja juz swoje rodziny i nawet udzialaja się społecznie. Życie jednak ma sens.
To zależy od indywidualnej sytuacji, oni mieli babcię, która mogła ich wychować, znałam dziewczynę, która po śmierci rodziców została całkiem sama, z praktycznie niczym i ogólnie mówiąc najlepiej jej się w życiu nie potoczyło. Także, no, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:47   #3568
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Phoce dla mnie jak ktoś wsiada za kierownice po pijaku to dopuszcza myśl(lub powinien dopuszczać, jako dorosła pełnosprawna umysłowo osoba), że stanie się tragedia.

Stary 2014-01-02, 15:52   #3569
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Spokojnie, zajączka wielkanocnego będziesz miała z czegoś lepić.
Stary 2014-01-02, 15:52   #3570
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Przecież przestępstwo to nie zostało popełnione umyślnie.
Dla mnie to akurat średni argument w sytuacji, w której ktoś wsiada pijany za kółko. Wiadomo, że w takiej sytuacji jest zwyczajnie niebezpieczny dla otoczenia.

Cytat:
Naprawdę uważacie, że 25 lat dla takiego sprawcy to najlepsze wyjście? Przecież po odbyciu takiej kary ten człowiek jest kompletnie nieprzystosowany społecznie.
A po 15 latach jest?

Cytat:
Nie chcę być źle zrozumiana, mam takie samo poczucie niesprawiedliwości jak większość z Was. Wiele osób straciło życie i nic ich nie zwróci, ale uważam, że już renta płacona dożywotnio rodzinom ofiar jest bardziej sensowna.
Akurat z argumentem dotyczącym kosztów utrzymania więźnia się zgadzam. Płacenie renty rodzinie ofiary też wydaje mi się sensownie.

Cytat:
No i oczywiście zakaz prowadzenia pojazdów, ale to- jak już ktoś tu wspominał - niekoniecznie pohamuje ewentualnego pijanego człowieka to prowadzenia samochodu w takim stanie.
Gdyby miał zakaz kupowania jakichkolwiek samochodów, to już szansa byłaby mniejsza, bo ludzie pewnie tak chętnie by pijanemu człowiekowi swojego auta pod opiekę nie dawali. Tylko pewnie trudno byłoby wyegzekwować zakaz kupowania samochodu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości