Mój chłopak będzie pracował w moim gospodarstwie WSPÓLNE KONTO - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 12:43   #271
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Mój chłopak będzie pracował w moim gospodarstwie WSPÓLNE KONTO

Cytat:
Napisane przez bella_de Pokaż wiadomość
Tylko, że ja mogę dać co najwyżej umowę zlecenie, i to na niepełny wymiar, sezonowo - patrząc pod kątem zatrudnienia. Zresztą, masa pracodawców tak robi i jakoś na Wizażu nie czują potrzeby się spowiadac- dokładnie tak jak ja.
Powtarzam, że nie wspólne finanse, bo nie ma czego dzielić. W pierwszej kolejności muszę opłacić rzeczy za które JA ODPOWIADAM. I to, że mój TŻ poczuł miłość do ziemi tego nie zmienia w żadnym stopniu.
Ślubu on też nie chce szczególnie - jesteśmy siebie warci.
Nie zmuszam go do pracy w ziemi.
Nie zachęcam do pracy w ziemi.
Zawsze byłam zwolenniczką jego niezalezności sam wyszedł z taką propozycją, a ja opisuję Wam realne konsekwencje tego stanu rzeczy i prosze o radę co do konta.
Praktycznie jednoznacznie jesteście przeciw -ok.
Więc jeśli nie masz możliwości zaproponowania mu korzystnej dla niego pracy - nie proponuj. Bo to co z tego wyjdzie będzie krzywdzące dla niego i zabójcze na dłuższą metę dla związku.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 12:44   #272
bella_de
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Nie, ty w to hobby inwestujesz. Wiadomo, pieniądz robi pieniądz ale trzeba sie na tym znać, a nie liczyc na "jakos to będzie, inni sobie radzą". Z twoim podejsciem nie spodziewalabym sie duzych zwrotow. I utopicie sie w tym oboje
Jak kredytuję do trwałe rzeczy, a inwestuję to co wydobędę - więc nie wtapiam. Moje zwroty mój problem to samo jak moje finanse. Ty oczywiście prognozujesz po swojemu nie znając szczegółów - krytyka
bella_de jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 12:44   #273
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Długo tak rozumowałam, ale TŻ upiera się przy swoim. Nie cierpi etatów.
Ok, niech będzie ten hobbystyczny sadzik
a sprowadzilas go na ziemie kilkoma prostymi pytaniami np:

*kto zapłaci za to jak wyląduje w szpitalu
*kto go będzie utrzymywał jak straci zdolnosc do pracy

OBOJE zyjecie tym co jest teraz i nie myślicie o przyszlosci. A jednak by wypadało się tym zająć
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 12:48   #274
szprotka_
Zakorzenienie

ubezpieczenie od NNW, krusy srusy, podatki i inne świadczenia to nie jest byle co. tylko to jest potencjalny armagedon w pigułce i to na własne życzenie jak się to zaniedba.

a jak ci się fiskus do tyłka dobierze, bo ktoś życzliwy doniesie, że jakiś chłop pracuje w sadzie bez umowy. oboje dostaniecie taką karę, że się nie pozbieracie. a do tego będziesz miała zszarganą opinię jako pracodawca. po co się pchać, z własnej woli, w kłopoty. albo klęska żywiołowa będzie i żadnych zbiorów nie będzie, toż to już w ogóle będzie tragedia. a szczerze w to wątpię, że państwo da jakąś rozsądną pomoc (i dobrze). a ubezpieczenie takiego gospodarstwa, to też swoje kosztuje.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 12:48   #275
bella_de
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
koniecznie musisz Go ubezpieczyć, bo o wypadek na gospodarstwie nie jest trudno. Może dowiedz się czegoś o tym w Ośrodku Doradztwa Rolniczego? Co do spraw finansowych - porozmawiaj najpierw z nim, tak żeby to były wspólne ustalenia. Powiedz że chciałabyś przelewać z działalności gospodarczej jakąś kwotę na wspólne życie, zapytaj go co o tym sądzi i jaka kwota byłaby potrzebna. A karty do wspólnego konta możecie mieć oboje. Pójdziecie wspólnie do banku, wspólnie założycie konto i karty przyjdą do domu. Nic nie musisz wręczać. Nie dziwię się Twojej ostrożności w decyzjach finansowych. To trudny temat. Zrozumiałam, że jeżeli gospodarstwo rolne przyniesie dochód to będzie miał wpływ na wydawanie tych pieniędzy. Możesz to mu wyraźnie powiedzieć. Mój tata dostał jako darowiznę gospodarstwo rolne, moja mama nie była współwłaścicielką. Było to niestety źródłem wielu konfliktów.
Rozumiem problem i zapewniam Ciebie, że o to zadbamy.
Tak, tylko tego dochodu nikt nie zapewni. Z gospodarstwem rolnym bywa różnie, zwłaszcza jak mały areał i niskie dopłaty
Stary 2014-01-02, 12:49   #276
Oliskova
Raczkowanie

Wczoraj wieczorem myślałam że już jest sytuacja wyjaśniona i opanowana i że mnie już nic bardziej nie zdziwi. A tu zonk, bo z postu na post wątek jest coraz bardziej absurdalny i coraz bardziej zmienia się sytuacja życiowa autorki.

Najnowszy post:

Moje makijaże ---> Oliskova Make up
Oliskova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 12:50   #277
bella_de
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
ubezpieczenie od NNW, krusy srusy, podatki i inne świadczenia to nie jest byle co. tylko to jest potencjalny armagedon w pigułce i to na własne życzenie jak się to zaniedba.

a jak ci się fiskus do tyłka dobierze, bo ktoś życzliwy doniesie, że jakiś chłop pracuje w sadzie bez umowy. oboje dostaniecie taką karę, że się nie pozbieracie. a do tego będziesz miała zszarganą opinię jako pracodawca. po co się pchać, z własnej woli, w kłopoty. albo klęska żywiołowa będzie i żadnych zbiorów nie będzie, toż to już w ogóle będzie tragedia. a szczerze w to wątpię, że państwo da jakąś rozsądną pomoc (i dobrze). a ubezpieczenie takiego gospodarstwa, to też swoje kosztuje.
Zapewniam Ciebie, że nikt nie doniesie. Tu coś takiego jak legalne zatrudnianie pracowników sezonowych nie istnieje ;] zwłaszcza na małych plantacjach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 12:55   #278
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewniam Ciebie, że nikt nie doniesie. Tu coś takiego jak legalne zatrudnianie pracowników sezonowych nie istnieje ;] zwłaszcza na małych plantacjach
Jak mały to już raczej nie plantacja
Stary 2014-01-02, 12:55   #279
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Pewnie, że jest milion niewiadomych, bo dopiero zaczynam samodzielnie gospodarzyć. Wszystko co zarobiłam wsadziłam w ziemię i biznes.
Niech KOPIE, wolę być egoistką niż ryczeć potem, że grosza nie mam... Przy gospodarstwie trzeba planować i mieć zawsze zapas gotówki! Wyliczyłam, że mogę 2 000 dac na zycie i TYLE.
Z siebie robię frajerkę a nie z TŻ. On powinien pracować i nie liczyć na mnie
Albo jesteście razem jak partnerzy, albo Ty jako Pani, a on jako sługus.
To się nie uda.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:00   #280
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą byłaś producentką owoców na rynek zagraniczny ^^.
A zatrudnianie na czarno niestety jest, bo pełno takich jak Ty. Na szczęście zmienia już się to, ludzie nie chcą za bułkę pracować jak w folwarku u pana.
Stary 2014-01-02, 13:00   #281
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kredytuję do trwałe rzeczy, a inwestuję to co wydobędę - więc nie wtapiam. Moje zwroty mój problem to samo jak moje finanse. Ty oczywiście prognozujesz po swojemu nie znając szczegółów - krytyka
Jesssu jak Ty wyjdziesz choć na 0 w ciągu 10 lat to ja poszukam sobie męża

Dukam po raz 2

faza II 25.11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 13:01   #282
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
wystarczy, że komuś odmówisz pracy, to już się może znaleźć życzliwy. za mniejsze przewinienia sobie ludzie świnie podkładają.

a tak poza tym jak lubisz myśleć o sobie, że jesteś "wszystkimi" to czarno, to widzę. rozumiem, że skoro się utożsamiasz se "wszystkimi", to jak będą skakać przez ogień, to ty też to zrobisz.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:08   #283
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tylko tego dochodu nikt nie zapewni. Z gospodarstwem rolnym bywa różnie, zwłaszcza jak mały areał i niskie dopłaty
Po co się za to bierzesz? Nie lepiej wydzierżawić i mieszkać w zabudowie a pracować u kogoś? Nie wydoicie, a z Twoim podejściem do TŻ= tania siła robocza to już w ogóle amen w pacierzu

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
(...)
Tutaj niektórzy mają zbyt wąskie horyzonty - dla was obsadzenie ha to 1 500 zł dla mnie 30 tys!!!!! Nie warto w te wewnątrz rolnicze przepychanki się angażować, bo każdy ma inne realia, zajmuje się czymś innym. Dlatego temat moich upraw hobbystyczny pozostawcie mi, ja się na tym znam, mam swoje wizje.
powiedziała bym dosłownie ale bana zarwę więc ograniczę się...w dziczy byłaś, miasta nie widziałaś.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Nie wiem jakie wy tu macie zwyczaje ale nie pytam czy gospodarstwo jest mi potrzebne. Nie doradzajcie mi na siłę.
Pojęcie mam takie jakie powinnam, dla mnie wystarczające i NIKOMU nic do tego. Od początku zaznaczałam, że warzywa to nie moja działka, ja zajmuję się wąską produkcją, do tego hobbystycznie - ale ok, wy i tak wiecie swoje.
.
Ja jestem szczęśliwa , robię to co kocham, mam to co chciałam mieć, walczę o to co dla mnie ważne. I to jest dla mnie najważniejsze. Nie zepsujecie mi tego
Dziekuję osobom, które potrafią jeszcze normalnie rozmawiać.
Jak juz pisałam - ja się tłumaczyć nie zamierzam.
Jesli ktoś ma coś do powiedzenia w przedmiocie tematu - chętnie porozmawiam. Jeśli chcecie tylko wylewac frustracje - zmieńcie temat.
Dziewczyny, trzeba umiec krytykować, bo łatwo pomylić krytykę w temacie z obrażaniem - niesłusznym.
Zacznij rozróżniać hobby na którym się zarabia, dorabia i do którego się dokłada.

Chwilowo żyjesz w bajce, chcesz wciągnąć do tego bagna TŻ bo będzie za darmo, a nie sorka- za 2tyś na wspólnym koncie i ani grosza więcej bo inwestycje są! No i wszystko na kredyt...z dofinansowaniem..Hobbisty cznie oczywiście to wszystko..

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2014-01-02, 13:10   #284
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość

Chwilowo żyjesz w bajce, chcesz wciągnąć do tego bagna TŻ bo będzie za darmo, a nie sorka- za 2tyś na wspólnym koncie i ani grosza więcej bo inwestycje są! No i wszystko na kredyt...z dofinansowaniem..Hobbisty cznie oczywiście to wszystko..
wszyscy mają kredyt, mam i ja
Stary 2014-01-02, 13:14   #285
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Kurcze, ja myślałam, że jesteście jednak trochę starsi, a tu wychodzi, że dzieciaki, które mają jakąś idylliczną wizje życia.

To krótko i na temat.
Praca w gospodarstwie/firmie "drugiej połówki", bez normalnego zatrudnienia, tylko przy spełnieniu warunków:
- ślub
- dopisanie do ubezpieczenia małżonka
- wspólny, nieograniczony dostęp do wszystkich kont
W innym wypadku, to jest zwyczajna kpina.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:21   #286
Oliskova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Kurcze, ja myślałam, że jesteście jednak trochę starsi, a tu wychodzi, że dzieciaki, które mają jakąś idylliczną wizje życia.

To krótko i na temat.
Praca w gospodarstwie/firmie "drugiej połówki", bez normalnego zatrudnienia, tylko przy spełnieniu warunków:
- ślub
- dopisanie do ubezpieczenia małżonka
- wspólny, nieograniczony dostęp do wszystkich kont
W innym wypadku, to jest zwyczajna kpina.
Dla mnie właśnie tak to wygląda, ale każdy zyje jak mu sie podoba. jak mawiają: Jak sobie pościelisz, tak się wyspisz. Ja bym nie szła na układ pracowania za darmo w gospodarstwie TŻ, ani intercyzy i inne cuda.

Najnowszy post:

Moje makijaże ---> Oliskova Make up
Oliskova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:28   #287
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Edytowałam swój wpis ale może nieskutecznie bo raczkuję

Facet będzie miał pracę, będzie czuł się potrzebny. Może o to mu chodzi - żeby nie czuć się darmozjadem. Wydaje mi się że on trochę idealizuje pracę na wsi, przekona się jak to jest i poszuka pracy etatowej. A sad razem będziecie "obrabiać " w sobotę i niedziele.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:38   #288
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
A także trzeba umieć przyjąć krytyke innej osoby
Jeszcze trzeba umieć krytykować. Też zauważyłam, że średnio wyważona ta krytyka była jeżeli chodzi o kulturę, choć słuszna w ogólnej treści.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Np ten:
Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
No bo psujesz wszystko. Autorka ma tu swoje drzewka, chłopa do roboty, wie juz co gdzie za ile a ty jej tu z rzeczywistością wyjeżdzasz
Naprawdę był potrzebny ten komentarz? Nie wasz cyrk, nie wasze małpy.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:46   #289
Anex
Rozeznanie

Cytat:
To jak rozwiązać kwestię finansową jak nie właśnie poprzez kartę i konto wspólne? Mam mu wypłacać pensję? To dopiero śmieszne. Zwłaszcza, że wiecej niż 2 000 nie wyduszę i to na nas oboje. Przecież TŻ ma wolny wybór, jak będzie chciał iść na etat to pójdzie. Tyle, że on nie chce.
Tak, w krus mogę ubezpieczyć kogo chcę, nie ma problemu.
[
Cytat:
Bo z dziłalności na swój zus mam to i może na prąd i net się znajdzie, a M będzie miał więcej kasy dla siebie, co mu się należy, aczkolwiek to takie gdybanie bo laptop az tyle nie ciągnie a z netu oboje korzystamy, zresztą jak mówiłam, fundusze są ograniczone

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Rozmawialiśmy juz o tym i TŻ z czasem też chciałby coś swojego otworzyć. Na ziemi ja zamierzam pomagać, jak najbardziej, aktywnie uczestniczyć w zbiorach np. doradzać TŻ, pomagać, dużo będziemy robili wspólnie... dlatego ja nie wiem czy on taki pokrzywdzony
Czas na własną pracę by znalazł, ale on nie chce, jak już to działalność- co też nie od razu.
I tak, gospodarstwo nie jest super rentowne - chcemy to zmienić.
Jakieś takie dziwne te twoje posty. Sorry,nie zdziwię się jak w rzeczywistości to ty dostałaś taką propozycję "wspólnego życia" od chłopaka a nie odwrotnie.
Masz w końcu KRUS czy ZUS? Jak masz dużo ziemi to możesz płacić tańszy KRUS i prowadzic firmę (kiedyś przynajmniej tak było).
Anex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 13:46   #290
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliskova Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem myślałam że już jest sytuacja wyjaśniona i opanowana i że mnie już nic bardziej nie zdziwi. A tu zonk, bo z postu na post wątek jest coraz bardziej absurdalny i coraz bardziej zmienia się sytuacja życiowa autorki.
Dlatego ja się stąd wynoszę, bo jedna plecie bzdury a inne jej oczy zaraz wydziobią dla zasady.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:03   #291
bella_de
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
[

Jakieś takie dziwne te twoje posty. Sorry,nie zdziwię się jak w rzeczywistości to ty dostałaś taką propozycję "wspólnego życia" od chłopaka a nie odwrotnie.
Masz w końcu KRUS czy ZUS? Jak masz dużo ziemi to możesz płacić tańszy KRUS i prowadzic firmę (kiedyś przynajmniej tak było).
Właśnie, kiedyś... teraz trzeba mieć 3 lata ciągłości w krusie nie pracujac nigdzie zajmowac się jedynie gospodarstwem, aby móc przejść na pozarolniczą działalność w krusie i płacić składki w podwójnym wymiarze.
Co w moim przypadku jest nierealne.
.
.
Na tym forum same kobiety siedzą (Nie widzę wypowiedzi mężczyzn) przez co rozmowa tutaj jest, hmm trudna a atmosfera bywa nieciekawa.
Większość osób wypowiadających nie potrafi czytać ze zrozumieniem, dopowiada, wymyśla, myli fakty, nie zna się a wypowiada, czepiacie się słów, nieistotnych faktów. Generalizujecie.
Ciężko zrozumieć, że skoro mam nażycie dla siebie 2 000 to więcej nie wyciągnę. Czuję, że was rodzice utrzymują, prostych rzeczy nie można wam wytłumaczyć, oderwane jesteście.
Ubliżanie nazywacie krytyką, drwicie, wyzywacie.
Do tego tworzycie całkowite off-top'y.
Absolutnie to środowisko mi nie odpowiada i moja dobra opinia o tym forum diametralnie się zmieniła.
Stary 2014-01-02, 14:16   #292
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Fajny ten wątek, akcja się rozwija Najpierw gospodarstwo rolne, na którym TŻ chce pracować, dla tej pracy zamierza zrezygnować ze swojej dotychczasowej, żeby całym sobą poświęcić się wsi "za miskę zupy", a potem się okazuje że to 3,5ha... Popracuje kilka godzinek dziennie i będzie w kapciach siedział przed telewizorem, zadowolony że za nic ma kasę, bo mu jego kobieta daje Toż to leń, który znalazł sobie fajny sposób na łatwe życie. Będę robił jak najmniej, a się nażrę Żyć nie umierać

Ja zamiast zastanawiać się nad wspólnym kontem, bym się zastanowiła, czy czasem to ten leń nie chce MNIE wykorzystać Czyli zostać panem i władcą domu, który sobie będzie w sadzie hobbistycznie robił, a kobieta będzie kasę wykładać

Bo racja, początkowo to wyglądało tak, że to autorka tematu chce gościa wykorzystać, że ma pracować "na gospodarstwie rolnym za miskę zupy", ale skoro to jest sad uprawiany hobbistycznie, no to raczej jest na odwrót

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2014-01-02 o 14:17
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:18   #293
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, kiedyś... teraz trzeba mieć 3 lata ciągłości w krusie nie pracujac nigdzie zajmowac się jedynie gospodarstwem, aby móc przejść na pozarolniczą działalność w krusie i płacić składki w podwójnym wymiarze.
Co w moim przypadku jest nierealne.
.
.
Na tym forum same kobiety siedzą (Nie widzę wypowiedzi mężczyzn) przez co rozmowa tutaj jest, hmm trudna a atmosfera bywa nieciekawa.
Większość osób wypowiadających nie potrafi czytać ze zrozumieniem, dopowiada, wymyśla, myli fakty, nie zna się a wypowiada, czepiacie się słów, nieistotnych faktów. Generalizujecie.
Ciężko zrozumieć, że skoro mam nażycie dla siebie 2 000 to więcej nie wyciągnę. Czuję, że was rodzice utrzymują, prostych rzeczy nie można wam wytłumaczyć, oderwane jesteście.
Ubliżanie nazywacie krytyką, drwicie, wyzywacie.
Do tego tworzycie całkowite off-top'y.
Absolutnie to środowisko mi nie odpowiada i moja dobra opinia o tym forum diametralnie się zmieniła.
Obawiam się, że to Ty czegoś nie rozumiesz.
Masz małą firmę na starcie, która nie generuje dochodów oraz mikro gospodarstwo, które nadaje się wyłącznie do dorobienia a nie zarobku. Sama piszesz, że masz 2000 miesięcznie. A chcesz wcisnąć w to wszystko faceta. Albo zostanie darmowym parobkiem, albo będziesz do interesu dopłacać i go utrzymywać, sama zyjąc powietrzem. Powiedz, kto tu nie myśli logicznie?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 14:20   #294
skazana_na_bluesa
.

autorko, sama mieszasz się w zeznaniach, a to źle świadczy. gdybyś była szczera od początku to uzyskałabyś zupełnie inne odpowiedzi.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:24   #295
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Autorko, podziwiam za wytrwałość w odpisywaniu bo mi na Twoim miejscu już by się to daaawno znudziło.
Żeby było w temacie - ja bym na Twoim miejscu namawiała chłopaka na kontynuowanie pracy na etacie, a dodatkowo oboje byście pracowali w polu. Niewiadomo czy mu się praca w ogóle spodoba. A zatrzymując pracę na etacie będzie miał ubezpieczenie i własny dochód. Może z biegiem czasu sytuacja się zmieni i zobaczysz jego zaangażowanie w pracę w sadzie i wtedy ustalicie coś nowego.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:33   #296
bella_de
Raczkowanie

Nieprawda, nie ja mieszam tylko mnie tu cała elitka przekrzykuje, nie czyta tego co piszę. Wybierają sobie to co im pasuje i dopowiadają.
Jasno pisałam jakie mam środki i dlaczego nie mam większych. Przez cały ciąg dyskusji nie docierało do panienek, bo przecież ja jestem sknera i biednego faceta chcę wykorzystać! Wykreowały taką rzeczywistość w wątku a teraz mi zarzucacie mieszanie się w zeznaniach. Nie, ja sie nie mieszam, pisałam jasno że ziemi jest mało i zarabia na siebie - może być ewentualnie lepiej z biegiem czasu. Nie czytacie tego co piszę. Wyrywacie z kontekstu.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez abdomen robotnika syfona Pokaż wiadomość
Autorko, podziwiam za wytrwałość w odpisywaniu bo mi na Twoim miejscu już by się to daaawno znudziło.
Żeby było w temacie - ja bym na Twoim miejscu namawiała chłopaka na kontynuowanie pracy na etacie, a dodatkowo oboje byście pracowali w polu. Niewiadomo czy mu się praca w ogóle spodoba. A zatrzymując pracę na etacie będzie miał ubezpieczenie i własny dochód. Może z biegiem czasu sytuacja się zmieni i zobaczysz jego zaangażowanie w pracę w sadzie i wtedy ustalicie coś nowego.
Sama siebie podziwiam, ale jak dziewczyny chcą mieć za wszelką cenę perełkę roku to się poświęcam , dla nich przecież to tyle znaczy
Naprawdę nigdzie aż tyle złości w ludziach na forum nie spotkałam.
TŻ nienawidzi etatu, jego poprzednia działalność gospodarcza padła.
Problem w tym, że jeśli mamy u mnie mieszkać, to musi zmienić pracę (duże koszty dojazdu)- a czy i jaką znajdzie i ile tam popracuje nie wiem
W mieście nie chciał nigdy niczego wynajmować - więc ja już na 100% nastawiłam się na wieś
Dla niego etat to męczarnia, nie znam drugiej osoby, która do tego stopnia nienawidzi pracy u kogoś. Jest wygodny i nie lubi zwierzchników. Przepracowywać się też nie. Wiem, dziwnie to wygląda jak tak piszę , ale to prawda. Stąd też i moja finansowa ostrożność. Ja przede wszystkim muszę pilnowac rachunków i opłat - nie chcę zaległości i problemów
Stary 2014-01-02, 14:38   #297
I am Rock
lokalna gwiazda

No tak, autorka ma własną działalność, kawałek sadu, który będzie uprawiać maszynami wziętymi na kredyt, a tu jej chłopak postanawia nagle zrezygnować z pracy przynoszącej stały dochód, bo mu miska zupy u autorki wystarczy. Sama nie wiem, czy on będzie dla niej pomocą czy ciężarem.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:38   #298
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:

Sama siebie podziwiam, ale jak dziewczyny chcą mieć za wszelką cenę perełkę roku to się poświęcam , dla nich przecież to tyle znaczy
Problem w tym, że jeśli mamy u mnie mieszkać, to musi zmienić pracę (duże koszty dojazdu)- a czy i jaką znajdzie i ile tam popracuje nie wiem
W mieście nie chciał nigdy niczego wynajmować - więc ja już na 100% nastawiłam się na wieś
Dla niego etat to męczarnia, nie znam drugiej osoby, która do tego stopnia nienawidzi pracy u kogoś. Jest wygodny i nie lubi zwierzchników. Przepracowywać się też nie. Wiem, dziwnie to wygląda jak tak piszę , ale to prawda. Stąd też i moja finansowa ostrożność. Ja przede wszystkim muszę pilnowac rachunków i opłat - nie chcę zaległości i problemów
Ze wspaniałego misiaczka chętnego do pomocy za miskę zupy...facet spadł do rangi naciągacza i lenia. Fajne masz zdanie o własnym facecie. Jak jest taki okropny to po co chcesz z nim mieszkać? Nie chciałabym mieszkać z facetem, którego musze obgadywać po internetach. Tym właśnie sprawiłaś, że wizażanki nię są milusie. Nie masz szacunku dla ludzi = nikt nie ma dla Ciebie.
Stary 2014-01-02, 14:40   #299
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Nieprawda, nie ja mieszam tylko mnie tu cała elitka przekrzykuje, nie czyta tego co piszę. Wybierają sobie to co im pasuje i dopowiadają.
Jasno pisałam jakie mam środki i dlaczego nie mam większych. Przez cały ciąg dyskusji nie docierało do panienek, bo przecież ja jestem sknera i biednego faceta chcę wykorzystać! Wykreowały taką rzeczywistość w wątku a teraz mi zarzucacie mieszanie się w zeznaniach. Nie, ja sie nie mieszam, pisałam jasno że ziemi jest mało i zarabia na siebie - może być ewentualnie lepiej z biegiem czasu. Nie czytacie tego co piszę. Wyrywacie z kontekstu.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

To dlaczego jasno nie powiesz, że okej, może się zajmować hobbystycznie tym wszystkim, ale nie stać Cie na utrzymywanie go i że MUSI pracowac dodatkowo i dokladac sie do rachunków? Przecież ciągle powtarzasz, że to Twoje, że tu nie potrzeba pracownika, że nie stać Ciebie, że mogłabyś przecież sama to ogarnąć. To powiedz mu jasno i wyraźnie. A nie konsultujesz się z nami na forum, po czym mówisz, że "on chce" i że "dla niego etat to męczarnia". Myślę, że 90% społeczeństwa wolałaby pracować na swoim niż u kogoś-nie tylko Twój facet.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:41   #300
abdomen robotnika syfona
Raczkowanie

Skoro tak bardzo nie lubi pracy u innych to raczej nie jest zbytnio pracowity i to, że będzie pracował u Ciebie niczego nie zmieni w jego postawie wobec pracy. Żebyś czasem nie skończyła u boku pasożyta, którego musisz utrzymywać bo etat olał, a do pracy w polu też się nie garnie mimo że obiecywał.
abdomen robotnika syfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości