|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Życze tyle szczęśliwych chwil w 2014 roku co miałyśmy w 2013
![]() Tzt ma wolne do 6 stycznia wiec nie bedzie mnie za duzo Ślicznie dzieciaczki nam sie rozwijają ![]() u nas również problemy z zasypianiem- tylko rączki działają, a było juz pieknie w łóżeczku. Podejrzewam, że to jakiś lęk bo płacz jakiś dziwny. Od tygodnia dzwonie aby umówić sie na szczepienie ale jakos mi nie po drodze... Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olus potrafi juz wlozyc stopki do buzki, ale przekdecic sie z brzuszka na plecki tez nie. A szkoda, bo moze byloby latwiej, a nie steki, bo zmeczony, ale wrocic nie da rady hehe Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Margos z ta kolacja super extra prezent.. nam by sie przydal.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciocia jest z ciebie bardzo dumna ![]() Ale masz zdolnego synka Elaine. Dawaj fotkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
Elaine
![]() ![]() ![]() ![]() Margosia romantyczny prezent ![]() Dzoan spokojnie,nappewno wszystko wróci do normy,pewnie to tymczasowe problemy z zasypianiem.
#3995 |
Zakorzenienie
|
Olek zaczal kaszlec
![]() Dobranoc ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w tej chwili. Trzymam na rekaxh bo od 10 już 3x płakał Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zadomowienie
|
Elaine- brawa dla Igiego- musisz być z niego niesamowicie dumna
![]() Surka- szkoda, że muisz wracać do.pracy ![]() Ita- i jak podróż minęła? Dzoan, Fiazo- a może to zęby Waszym chłopakom idą? My też mamy problem ze spaniem. Może nie az tak jak u Was ale jednak. Margos- to może ta kolacja zaowocuje rodzeństwem dla Pitera? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Iwona- u nas też zaczęły sie dziwne płacze. Obstawiam lek separacyjny ![]() U nas noc Sylwestrowa minęła raczej ok. Adaś obudził sie z płaczem 10min przed północą więc mąż wziął go na ręce, wyszliśmy do przedpokoju i pozamykalismy drzwi do pokoi i tak przeczekalismy Nowy Rok ![]() Dzisiaj poszalelismy i poszliśmy na 45minutowy spacer ![]() Chłodno było ale opatulilam Młodego i pospalo mi dziecko w wózku. Pochodzilibysmy dłużej ale wolalam nie ryzykować bo ostatnie tygodnie Młody spędził w szpitalu i nie wychodził na zewnątrz więc teraz nie chcemy żadnej infekcji złapać czy przeziębienia. Uciekam spać póki zęby Adasia śpią i dają nam wszystkim chwilę wytchnienia ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku u nas raczej nie zabki, bo jak juz Maly zasnie, to po kazdym nocnym karmienu zasypia bez problemu (odpukac) i w ciagu dnia ogolnie jest ok.
Fiazo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
Dzoan- wiesz co... U nas Adaś też często ma problem z zaśnięciem na noc jak jest niewystarczająco zmęczony. Musi te minimum 4godziny po ostatniej drzemce odbebnic i wtedy zasypia mi podczas jedzenia. Zasada jest taka- jeśli ostatnia drzemka przed snem trwała niecałą godzinę to wystarcza 4godz aktywności. Jeśli spał np 1,5godz to wtedy staram sie go przeciągnąć do 4,5godziny. Tyle, ze u nas Młodego da sie zagadac np, "Zobacz Adasiu jak mama fajnie zdejmuje pranie z suszarki"
![]() No i wiem, ze nie przeholuje jak przetrzymam Małego, ze jak jest za bardzo zmęczony to nie zasnie- wręcz przeciwnie. Usnie pionowo na rękach mimo głodu i mokrej pieluchy ![]() No, to pochwalilam dziecko więc starym zwyczajem kolejna noc będzie do d... :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz siedzimy przy odpalonej choince i go bujam-akt desperacji bo już nie wiem co robić. Chyba jutro wyśle meża do centrum po camilie, w nocy wypatrzyłam gdzie najtańsza i bede podawać na noc. Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Tylko sie zstrzelic....już 2,5h nie śpie przez dziecko ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Eh mam dość. Niech te zeby wyjda wszystkie na raz i bedzie spokój Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Olus spal po 1.5-2h..a ja taka nieprzytmina sie czulam, ze glowa przy karmieniu leciala i z trudem zbieralam mysli by zanotowac ile Maly przespal..np. przeliczylam, ze 1,5h, a za chwile pisalam aktualna godzine..masakra..wymazyw alam i znowu musialam mocno sie skupic, zeby zapisac to co chcialam. Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Fiazo ale kiepska noc mialas..sprobuj zdrzemnac sie w dzien ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!! Witam się oficjalnie pierwszy raz w Nowym Roku
![]() Dziewczyny składam Wam najlepsze życzenia, dużo zdrówka, bezproblemowych dni i nocek i samego szczęścia, radości i zadowolenia z macierzynstwa. ![]() My bylismy na sylwestrze u znajomych, głowę mam slabą, w alkomacie brakło skali jak wróciliśmy do domu. ![]() ![]() Wczoraj przyjechaliśmy do Tymusia, cieszył się, wieczorem podałam mu deserek - śliwka z porcją glutenu i... przeraźliwie nam płakał wieczorem i podczas kąpieli, gdy nareszcie usnął to stękal jeszcze przez sen biedaczek mój. Śliwki mu chyba więcej nie podam w najbliższym czasie. Ja wracam do pracy od lutego. cały styczeń jestem na urlopie wypoczynkowym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wow ![]() Nasz tak miał, że umiał się przewracać na plecki, później z 2 mce tego nie robił, a ostatnio znów się nauczył, robi to bardziej świadomie i ma z tego ogromną frajdę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
Hej zabcie
![]() Moje dziecko spalo od 20 do 8 rano bez przerwy! !!!!! Az sie z tzem martwilismy Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Jutro jedziemy do alergologa bo masakra jest .Czerwone suche placki na policzkach i rekach i nogach ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nocka super,chociaż wstałam polamana. Musimy materac wymienić ale niestety w najbliższych miesiącach podejrzewam ze do tego nie dojdzie,bo kazda wolna gotówkę odkładamy na auto lub aplikacje męża...Igorek spal dzisiaj cala noc od 21 do 6 25! ![]() ![]() MAGOLINKA jak zdrówko? Co teraz wprowadzacie? MARGOSIA no wygląda na to ze jedyny w swoim rodzaju synek mi się trafił ![]() DZOAN a może się wyprowadz do rodziców na jakiś czas? Wróci wróci to zasypianie samo pewnie taki okres ma,ze wszystko go rozprasza...a do siadania Igorek ciągnął się sam dosc szybko. Nie sadzalismy go często ale ostatnio chyba jakoś częściej i nagle się okazało ze sam siedzi..tylko jeszcze panikuje i go asekuruje bo czasami mu się zapomni jak weźmie zabawkę i leci na bok ![]() MISIACZKA wrzucę wrzucę do klubu może wieczorem bo maz z kompa korzysta. Dzisiaj z nami jest,ale za to dostal robotę do domu.. BALONIKU o widzisz,to nasze dzieciaczki tak maja razem widać ![]() FIAZO ojej dalej widzę u Ciebie ciężko..Oby przeszło, żeby wyszly i dobrze ze maz pomaga CYNAMONKOWA dumna jestem,a co! Brawo za pierwszy spacer! Powolutku wracacie do normalności ![]() EWUSIA no Twój młodzian to juz dorosły ![]() ![]() ![]() ![]() ROCKKY daj znać co z Laurka po wizycie u alergologa. Brawa za nocke! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2014-01-02 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zadomowienie
|
Witamy sie po dłuuuuuuuuuuuuugie jnieobecnosci i życzymy wszystkim szczescia w nowym roku. Zeby był jeszcze lepszy niz poprzedni i obfitszy
![]() Nie nadrabiam bo nie dam rady. Bianek nadal ma katar i problem wielki bo nie pozwala zobie nic robi przy nosie. samo wycieranie gili chusteczka konczy sie wielkim wrzaskiem. robimy troche inchalacji troche soli morskiej da sobie wstrzyknac ale ma tak zawalone ze czasami jesc nie moze bo sie dusi. we wtorek miała isc na szczepienie ale nawet nie bede z nia do lekarza leciec. Osłuchowo czysto, goraczki brak wiec sie troche musimy pomeczyc. zamówiłam jeszcze ostatecznie katarek ale mam odkurzacz bez regulacji 2200w wiec nie wiem czy cos z tego bedzie. Zapełnie chyba szybko pojemnik to wtedy nie ma takiej siły ssacej i moze troche da rade ehhhhhhhhhhh. Zdrówka wszystkim ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- a i kolki nam sie juz definitywnie skonczyły i wraz z nimi chyba poszły uczulenia bo juz jem kawałek serniczka i małe jajeczko i narazie jest ok. poczekam jeszcze z soja i rybami . Mała pije koperkowa z sokiem jabłkowym, marchwia pluje i sie wzdryga jakbym nie wiem co jej dawała i dostała po niej wysypki. Mam juz tez kaszki holle ale poczekamy az wyzdrowieje i nie wiem od której zaczac. orkiszowej, owsianej czy pszenicznej? jak katar sobie pojdzie to spróbujemy z dynia a marchew odpuszczamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Pozdro ze spaceru ciotki
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4009 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy. NIe chcę wyjść na niedobrą matkę (kocham Lilę najmocniej na świecie), ale super tak wyjść do ludzi i choć przez kilka godzin nie myśleć o kupkach i karmieniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
ewusia trzymam kciuki za sklep. My narazie tylko wit. c masc majerankowa i sol stezona. Jak do wtorku nie zniknnie to jeszcze raz do lekarza. Mam nadzieje ze nowy aspirator ja zaciekawi a dzwiek odkurzacza uspokoi. No nic czekam az przyjdzie paczka.
surk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zadomowienie
|
Witam się Noworocznie
![]() Przepraszam że nie zaglądałam ale wizaz odmówił mi posłuszeństwa i nie mogłam się logować, ale cał czas podczytywałam was ![]() U Nas jakoś leci Marcel jest dość silny i nie można go zostawić samego w leżaczku bo sam siada ![]() Ząbki dalej dają popalić ![]() No i jesteśmy po Chrzcinach ![]() W pierwszy dzień Świąt Marcel miał swoje Święto ![]() Pozdrawiamy i ślemy buziaki ![]()
#4012 | |
Zadomowienie
|
Hejo i ja się witam...dziewczyna na fb mnie zmotywowały i stanowczo nie usypiam Antka tylko dżze do tego by sam spał. Tak wiec zasypiał wczoraj sam i dziś takze popłakal bo okropny smoczek wylatywał ale odpukać zasypia. Chyba szłam na łatiwzne ze go kołysałam
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Eusia pewnie ze dacie radę to ogarnąć. Powodzenia dla was i oby styczeń trwał długo :p ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- elaine-blath ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
Nowy rok zaczelismy od wizyty u pediatry. Na szczescie osluchowo jest wszystko ok. Kontynuujemy antybiotyk do niedzieli i leczymy odparzenia i plesniawki :-( na wadze przybrala malutkl, jutro konczy 4 miesiace i wazy 5800g. Mam nadzieje ze po chorobie ruszy!
Surka podziwiam ze juz pracujesz ;-) Ja tez mialam wyrzuty jak bylam na wigili w pracy, ale przyjemnie jest choc na chwile nie myslec o opiece. Elaine brawa za siedzenie. Moja jeszcze nic a nic. Pewnie troche poczekamy. Dzoan mam podobnie z Emi- nie zasnie i koniec. Nawet w ciagu dnia raczki lub wozeczek :-( Z tym smokiem identycznie, tylko go oglada i molestuje ;-) I wscieka sie jak wypadnie-albo jak sama go sobie wyjmie :-P My bedziemy musieli uczuc od podstaw zasypiania w lozeczku jak Emi wyrosnie z wozka... Bo teraz spi tam tylko noca i to niekiedy do 4-5 pozniej wymiekam...
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie ma super wagę, jak na 4 miesiące, moja waży ok 6, a skończyła już 6 miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Zadomowienie
|
Moja próbuje sie przewracac łapie wszystko co ma w zasięgu , potrafi sama sobie smoczek wsadzic i butelke i oczywiscie najchetniej juz by siedziała.
![]() i tez wazy malutko bo jak konczyła 4miechy to raptem 5500 wiec luzik ![]() ![]() Antybiotyku wsółczuje ale pamietaj o probiotyku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Poczytuję was, ale męża mam ciągle w domu i razem w trójeczkę spędzamy czas
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
U nas podobnie jak u Anulki. Dzien spedzamy we troje. Maz wykorzystuje dzis dzien urlopu, ktory mu przysluguje w nowej pracy. Wlasciwie to jego kierownik mu ten dzien wybral. Bylismy razem w Obi i Castoramie..kupulismy poleczke nad nasze lozko, storczyka, doniczke i naklejki na sciane nad lozeczko Olka
![]() ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zakorzenienie
|
AGAPLAST zdrówka dla Bianki! Dobrze ze kolki poszły precz! I uczulenia i możesz więcej jeść. To znaczy ze jest coraz lepiej
![]() EWUSIA domyslilam się ze maz w sklepiku w tym czasie będzie pracował,a z rodzicielskiego trzeba korzystać jak dają,bo przy dziecku nigdy kasy za dużo..a zwykle jest za malo. Na pewno dasz sobie że wszystkim rade! SURKA to całkiem normalne myślenie ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.