|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Wróciłam i nic się nie ruszyło....szyjka 2 cm, skierowana jeszcze do tyłu, moja lekarka stwierdziła że nic nie wróży szybszego terminu na chwilę obecną
![]() Mała w 36 tyg ma 2 700 kg ja przez 5 tyg przytyłam 2,5 kg( z czego mała kg)czyli już mam 18 kg na + ![]() Jestem załamana....chyba muszę jak Perfuzja zacząć wszystkie markety zaliczać
|
#2432 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem zaglądam na inne wątki, i część z nich wygląda w ten sposób, że cokolwiek by któraś nie napisała, cała reszta od razu trzy strony pochwał, i tak wygląda ichnia rozmowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziemy ćwiczyć, biegać z wózkami, później za dzieciakami - zrzucimy! ![]() Dziewczyny będą się dopingować w robieniu prawa jazdy, a my w gubieniu kg. Piszecie o prasowaniu.... hm....... Mi wyjechało żelazko z ręki, spadło..... i się rozleciało. Muszę czegos poszukac i zakupić. Polecacie może jakiś fajny model żelazka do 500 zł???? (górna granica wyznaczona przez męża! ![]() :brzyda l
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
E, dlaczego
Mój mąż planował już sobie w głowie np. podczas przewijania teksty typu: Witoldzie, piękna kupa! ![]() Moja koleżanka mówi do małej córeczki Gabrielo - z jednej strony brzmi to poniekąd zabawnie, z drugiej podoba mi się A Joachim nastolatek to po prostu Joachim Wg mnie niezdrobnione imię dla malucha nie musi źle brzmieć - wszystko zależy od sposobu jego wypowiadania.
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ze szpiala, z dolem jak stad do chin i z powrotem... leze sama z dwoma mami, one karmia, ich goscie sie zachwycaja malenstwami, ja becze bo mi tak przykro... serio wiedzialam ze mi bedzie niefajnie ale nie az tak. Moze to znow zasrane hormony?? Jakis skurcz sie zapisal pff takie to mam od kilku miesiecy, gowno znacza, 2 cm rozwarcia i co z tego? Bede lezec az sie samo rozkreci....Moze nawet 3 tygodnie...... sufff
Ku....a jeszcze teraz przyszedl gosc z jakiejs gazety fotograf, przyszedl spytac czy moze zdjecia robic dzidziusiom z rozpedu podszedl do mnie i walnal "aha"... no kur....... aaaaaaa. Cudownie po prostu cudownie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żelazko też mi wyleciło z ręki ostatnio. Na szczęście tylko pękło coś tam, co jak się okazuje, jest niepotrzebne do prasowania - normalnie funkcję swoją spełnia jeszcze
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam podły dzien. Jestem mega zmęczona bez jakiejś konkretnej przyczyny.
Szczerze mowiac zaskakujące mnie tymi pieluszkami i ich rozmiarami. Moze ja coś zle zapinam? Bo Dominik ważący w tej chwili 3700 nosi pampersy zielone rozmiar dwa i absolutnie nie uważam zeby były za wielkie. Babydreamy mamy 1- ale jakoś do mnie nie przemawiają. Dad nieuzywalam. Co do imienia - Henryk mi sie bardzo podoba i Heniu tez. Heniek juz gorzej. Podoba mi sie rownież Florian Waldemar i Tadeusz. Co do teściowej to pewnie wiecie ze ja moja chętnie bym gdzieś zakopala. Nie widujemy sie czesto ( dzięki Bogu) wiec średnio ma szanse rozpuścić małego bujaniem ale z zachowań kwalifikujacych ja do kulki w główkę sa : - " nie trzymaj tak dziecka bo ja tak nietrzymalam" - " kici kici obudź sie maluszku babcia przyjechała" ( tak jakby go to obchodziło) - używaj tylko oliwki bambino - " mogę nakarmić" - " oczywiście ze mama NIE moze". -" kiedy przyjedziecie nas odwiedzić? " " jak sie mama kotów pozbędzie " hrhrhr - " po co : - chodzicie prywatnie do lekarza - podajecie żelazo - puszczajcie muzykę - kupiliście maty do kontroli oddechu" Moja mama natomiast zawsze pyta czy moze go potrzymac i mimo ze jest u nas czesto od porodu to absolutnie nie jestem nią zmęczona. Przyjeżdża i od drzwi mówi ze mi poprasuje umyje podłogi i wstawi pranie ze mam sie położyć i zdrzemnąc natomiast wizyty mojej teściowej to wielkie goszczenie sie zazwyczaj w czasie kąpieli wiec ostatnio nawet herbaty niedostali a jaśnie pani sama nie chciała sobie zrobic. Dodatkowo moja mama po swoim ciężkim macierzyństwie chce mi tego oszczędzić mimo ciężkiego startu i dlatego chce robic duzo rzeczy za mnie zeby mi pozostały te miłe i przyjemne czyli przytulaski. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile Wasze maluchy warzą, warzyły w 36 tyg????
Bo niby lekarka mówi że do porodu przeszło 3kg mała dobije i ze to zdrowa waga....ale jak słyszę wszędzie że warzą po 4 kg to trochę się martwię ![]() Aaaa i kupiłam dziś białe body na 56 kopertowe, bo jednak te 62 mogą być jej za duże ![]() Wykupiłam sobie też żelazo bo zaczęło mi spadać a za gbs nic nie płaciłam, pobrała wymaz i zabierze do laboratorium a tam mogę sobie w poniedziałek odebrać wynik
|
#2439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44388880]To może wyznaczyć jakiś cel na 2014? Jest nas tu więcej, będziemy się wspierać
(...)[/QUOTE] Zgubić dzieciowe kilogramy i zrobić prawko. W sumie dobre cele ![]() Cytat:
Mój kolega z LO, Emil, był wołany per "Emek" ![]() Cytat:
Wczorajszą pomidorówkę zjadłam całą. Co prawda do spółki z TŻem, ale lwią część pochłonęłam ja. Ostatnia miseczka służyła jako przekąska na sen ![]() Też w dzieciństwie nikt się ze mną nie patyczkował i efekt jest taki, że jem wszystko. I w sumie nie ma czegoś, czego naprawdę nie lubię, z takiego normalnego, domowego jedzenia. Myślę że ze swoim małym też będę tak robić - "Nie chcesz jeść obiadu? Trudno, poczekamy aż zgłodniejesz." Zdrowy organizm sam się nie zagłodzi, a ja mam dużo cierpliwości.
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie płacz ![]() Już niedługo też będziesz tulić maleństwo
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Aaaha i jeszcze odnosnie słodyczy to u nas zasada bedzie taka - cukieraski i czekoladki raz w tygodniu w niedziele.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie było podobnie- nie chcesz, nie jedz będziesz głodna do kolacji/obiadu. Nie wpychano mi na siłę ale też nie popuszczano mi abym jadła tylko to co mi się podoba. No i jakoś żyję i funkcjonuję bez cukrowej bomby codziennie a i warzywa jak i owoce - generalnie wszystko
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat mam super teściowa i mamę. Teściowa sama śledzi moją ciąże (w sensie tygodnie)i duuuzo czyta w internecie na jej temat. Więc te wszystkie rzeczy o wychowaniu, rozwoju dziecka zna.
Gorzej jest z teściem (nie mieszkają razem). Dla niego dziecko do 3r.ż. to "zwierzaczek" który nie czuje, nie wie czego chce i trzeba go wszystkiego nauczyć". Jak mi się rodzina zacznie madrzyc to powiem, ze oni już mieli swój czas na wychowanie swojego dziecka a teraz jest mój i to ja decyduję o jego wychowaniu. Jeśli będą różnice w traktowaniu to dziecku będę tłumaczyć, ze ja "dziadkiem czy babcia" nie jestem i to, ze coś mogło robić u niego nie jest dopuszczalne w domu. Tak robi moja mama z córka mojej siostry. Ta Małej na wszystko pozwala a moja Mamę to wkurza. Nauczyła, ze u babci tego czy tamtego się nie robi (mama dużo rozmawia z nią i jej tłumaczy, bardzo mądry dzieciak z niej). nie pozostaje nam nic innego Dziewczyny jak życzyć sobie cierpliwości na nowy rok ![]() .... A odbiegając od tematu to dziś u mnie skończony 35tc. Wczoraj chyba miałam pierwszy przepowiadajacy skurcz na dole. Trwał dosyć długo ale nie był mocno bolesny. Wzięłam nospe ale podziałała jakies pol godziny. Tylko leżenie pomagało bo jak tylko na trochę usiadłam zaraz chwytalo znowu. Rano po wstaniu zaczął łapać mnie lekko skurcz łydki i pomyślałam, ze może teraz potrzebuje więcej magnezu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
migotko nie smutaj
iwantyou tekst "kici, kici maluszku......." mnie rozwalil hahahahaha |
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i od pępka w górę... ![]() Moje żelazko się rozłozyło.. próbowałam poskładac jak wystygnie, ale nie działa. Cytat:
![]() U kogo kupowałaś? Nasza guru zakupów Dzieciowych ![]() Zuza ważyła 13/12/13 - 2753 g +/- 413 g więc też nie zbyt dużo, lekarka przeidywała w teyd że waga urodzeniowa między 3000 a 3400.
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysl sobie że to już końcówka że już tak niewiele zostało i zobaczysz synka
|
|
|
#2448 | ||
|
Konto usunięte
|
emma chciałam zacytować ale nie weszło - bardzo, bardzo fajna torebka
Cytat:
![]() Już naprawdę niedługo będziesz trzymać maleństwo w ramionach, a my wszystkie jeszcze wciąż będziemy wyczekiwać Cytat:
z tym budzeniem bo babcia przyjechała to by mnie szlag trafił ![]() Ale Twój komentarz celny, aż parsknęłam ze śmiechu ![]() Bardzo zacne cele!! BTW, co się dzieje z tym Wizażem, kolejny raz dzisiaj zauważam że wcina połowę cytatów które zaznaczam Trochę to wkurzające
|
||
|
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Ależ mam dziś lenia
Jak tak dalej pójdzie to z noworodkiem na rękach przyjdzie mi całą napisać
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam czy te teściowe naprawdę taki epodłe są? A może to jest tak, że nasze mamy mają więcej do powiedzenia ale są nasze i się godzimy na to. A te sa obce i bez wzgledu na to co będą gadać i jak i tak będzie to złe...
|
|
#2451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam u mnie w pracy, bo byłam zanieść l4, kupiłam z 2B3 ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
|
#2454 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może odpowiednio długo tłumaczone gdzieś osiądzie i się przyjmie że np. słodyczy sobie nie życzymy koło małego, bo w sumie widzę dużo pozytywnego zapału do dogadzania wnusiowi, byle go ukierunkować dobrze. Ciekawe czy to w ogóle możliwe ![]() Cytat:
Mogę spokojnie polecić, pierwsze uległo awarii z mojej winy (awaria typu żelazko-podłoga z dodatkowym efektem rozpędu ), samemu z siebie nic się nie dzieje, duży zakres regulacji pary, bardzo łatwo odkamienić jeśli woda jest słaba i kamień się zacznie robić.Cytat:
![]() A myślałam że wszyscy liczą na jak najmniejsze dzieci żeby łatwiej urodzić Nawet poniżej 3kg to nie jest za mało, ja miałam 2500 wagę urodzeniową i 2300 wyjściową i nawet dłuższego pobytu w szpitalu nie zaliczyłam. Chociaż to faktycznie było już jakiś czas temu Ale granica niskiej wagi urodzeniowej o ile wiem się nie zmieniła.
|
|||
|
|
|
#2455 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44388773] To może jazdy doszkalające z instruktorem? Moja przyjaciółka nie jeździła 7 lat po zdaniu prawka, zawzięła się i wykupiła jazdy i teraz jeździ Przed zajściem w ciążę trenowałam jazdy z instruktorem w postaci męża Cytat:
także podejrzewam, że w kwestii podejścia do dziecka też będą mieli swoje racje i trudno im będzie coś wytłumaczyć. U nas mała będzie miała jeszcze dwie prababcie i dwóch pradziadków, także to dodatkowy kłopot, bo moje babcie są z tych, które wpychają w dzieci tonę jedzenia i słodyczy Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, żeby akcja się jak najszybciej zaczęła..
|
||||
|
|
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Migotko trzymaj się, niedługo będziesz miała swoje maleństwo przy sobie
![]() Cytat:
Jednym uchem wpuszczasz, drugim wypuszczasz, i wszystko gra ![]() A jak TŻ reaguje na teksty swojej mamy?
|
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niczego już nie prasuję Marcelowi, jestem za leniwa. Wszystko uprane i równiutko wywieszone (po czym złożone elegancko) trafia do komody
![]() Cytat:
![]() _ Dzisiaj na spacerek z małym wbiłam się w swoje spodnie jeansy rozmiar 34
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj była u nas kuzynka która ma już dorosłe dzieci i jest już babcią 9 miesięcznej dziewczynki od jej syna i zostanie znowu babcią w lipcu bo jej córka jest w 2 miesiącu.....i co jej się zapytałam o tą małą i o przebieg ciąży jej przyszłej synowej to ona " nie wiem, nie pytaj...nie wnikałam, nie mam ich na co dzień, to nie moja córka, teraz będzie inaczej bo to będzie takie nasze w domu maleństwo" aż się przeraziłam, moja teściowa bardziej wnika w moją ciążę
|
|
#2459 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A nie ma tam jakichś sal pojedynczych do "wypożyczenia" na chwilę? Podobno bliskie spotkania z mężem mogą pomóc
|
|||
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rewelka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

Piszę bo zauważyłam że takie dyskusje z wami o imionach mi np bardzo pomagają w podjeciu decyzji i nie chodzi wcale tylko o pozytywne komentarze. Pomaga mi bo wiem że jestescie obiektywne a nie słodkopierdzące 

W dodatku nadmierna ostrożność to też cecha mojej teściowej, dziecko nie moze sie ubrudzić, nie może się przewrócić, i najlepiej żeby jadło papki do 3 roku życia bo moze sie udławić.

16.06.2012
i od pępka w górę...