Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 14:57   #2101
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
widzę mmhym że kac po picollo trzymał dwa dni i dopiero teraz się pojawiłaś

a ja kupiłam kocyk gruby na zimowe spacerki
http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...815138218.html
w szaro białe grochy. podobno jakieś nagrody dostał za najlepszy kocyk a jest dość tani
po jednej lapeczce nawet - ale powiem Wam, że mi smakował, a ja jakoś wyobrażałam sobie że to Picollo takie świństwo

Kocyk super, muszę właśnie kupić sobie jeszcze jeden, tylko własnie nie wiem czy gruby czy cienki. Ale ten sprzedawca ma też fajne zabawki-przytulanki np takie z metkami - poluję na coś takiego

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki magnez bierzecie? i ile?
3x1 magnezin ( w szpitalu mi go podawali, on ma 120 jonów magnezu, więć dużo) i 2x1 jakiś byle jaki magnez, co to go wykończyć muszę

Cytat:
Moi rodzice też mieli tyle do powiedzenia o Zuzi jak nie wiedzieliśmy jaka płeć, że Zuzka to jak to brzmi taka Zuzka że tak się w małopolskim mówi na wredną babę ...chyba na wsi gdzie moja babcia żyje sobie w zdrowiu mając 102 lata. O i to jest myśl, babcia Antonina ma 102 lata i czyta bez okularów więc może powinniśmy dać Piotrkowki na imię Antoś
Potwierdzam, co podejrzewasz - w życiu nie słyszałam o tej Zuzce. U nas to imię jest równie popularne, co w innych regionach Polski
A Antonina to moja teściowa i, uwaga, całkiem fajna kobieta, jak na teściową

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:03   #2102
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza bryka to Tako Jumper X, dość ciężki, ale sprytny-łatwo się składa, skrętny, pompowane koła. Od lutego będziemy mieszkać na wsi pod lasem więc duże pompowane koła to był główny wyznacznik.

Aspargin 3x1

Cytat:
dasz linka?
może się skuszę, bo pisząc kupiłam mam na myśli wybrałam, po południu jak przyjdzie mąż i jego karta zapłacę więc mogę jeszcze zmienić zdanie Chcę taki gruby, gruby bo rozmawiałam przed chwilą z koleżanką dość rozsądną osobą mamusią od pól roku i mówi że kocyki muszę kupić jeden taki gruby i dwa normalne, jeden zwykły już mam taki śliczniasty a jeden kupię tańszy z Ikei.
Właśnie rozczulił mnie ten staroświecki motyw i ten tatuś z reklamy który trzyma w nim dzidziusia

Wogóle nigdy ich nie widziałam, ale na zarzyganie dziecięcia to niezła cena- pledy za 5zł , można kupić kilka a akurat będę miała wszystko szare i turkusowe więc mi pasuje Podczytałam u mamusi styczniowych
To ten kocyk. Kupię jeszcze z mikrofibry
http://allegro.pl/gruby-tloczony-koc...847086027.html
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:11   #2103
bejb200
Raczkowanie

Cytat:
Nasza bryka to Tako Jumper X, dość ciężki, ale sprytny-łatwo się składa, skrętny, pompowane koła. Od lutego będziemy mieszkać na wsi pod lasem więc duże pompowane koła to był główny wyznacznik.

Dzięki za info;-) zawsze to kolejny powód do przeczytania opinii na temat kolejnego wózka i rozeznania się w nich;-)
ja biorę magne b6 3 razy dziennie.
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:24   #2104
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Za pól godziny porodówka przypominam.

w szaro białe grochy. podobno jakieś nagrody dostał za najlepszy kocyk a jest dość tani
Porodowke oglądam

Kocyk jest prześliczny gdyby nie to że mam już 3 to bym go kupiła

Wrocilam ze sklepu kupiłam w rossmanie te chusteczki do prania i się położyłam na kanapie super mi idzie to pranie

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:25   #2105
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
To ten kocyk. Kupię jeszcze z mikrofibry
http://allegro.pl/gruby-tloczony-koc...847086027.html
a dzięki widziałam je w Smyku, ale właśnie nie jestem przekonana do tego, że on jest w 100% wykonany z poliestru: z jednej strony to bedzie super ciepłe wiadomo, ale z drugiej wogóle nie oddycha. Mam z tej firmy taki cienki kocyk z małpką i jest bardzo fajny= oni wogóle mają strasznie dużo ladnych kocyków. No i jeszcze jedno z uwag jak widziałam go na żywo że jest BARDZO puszysty w sensie duży objętościowo, co też jest plusem bo jest pewnie super cieplusi, a z drugiej ja mam dość małą gondolkę a jeszcze podobno Piotruś jest bardzo długi wg lekarza więc już się boję czy nie będę wycinała otworów na nóżki jak się urodzi To tyle uwag z oglądania go na żywo

Dziewczyny, kupujecie na start takie termoopakowania na butelki? Polecacie jakieś?

Ja dziś zakupiłam butelkę dla małego do pasującego już uspokajającego smoczka marki Bibi za namową cioci farmaceutki:
http://www.bibiswiss.pl/produkty/smo...eet-dreams-boy
http://www.bibiswiss.pl/produkty/butelki/papa-classic-3

Póki co nastawiam się na cyca więc kupuję jedną butelkę, więcej dokupimy chyba jak zobaczymy czy nam potrzebne na start.

I jeszcze tak dziś rozmawiałam z koleżanką świeżą mamą i mówiła że maż od razu jechał ze szpitala po podusię tzw. fasolkę jak jej dała spróbować inna mamusia w szpitalu i że bez dwóch rzeczy nei wyobraża sobie karmienia
1. poduszka fasolka
2. wkładki żelowe na piersi z Aventu
Jakieś opinie w temacie??

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wrocilam ze sklepu kupiłam w rossmanie te chusteczki do prania i się położyłam na kanapie super mi idzie to pranie
trzeba się szanować
Stary 2014-01-02, 15:44   #2106
nivka
Raczkowanie

Cytat:
za pól godziny porodówka przypominam.
Dzięki Przez Ciebie teraz siedzę i ryczę Czy Wy też się wzruszacie, jak już małe się urodzi? Toż to nienormalne jest
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:45   #2107
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Dzięki Przez Ciebie teraz siedzę i ryczę Czy Wy też się wzruszacie, jak już małe się urodzi? Toż to nienormalne jest
Ciekawe jaki będzie ryk jak już swoje urodzimy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:52   #2108
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
tak sobie właśnie wymyśliłam tytuł na kolejną część wątku, dopy nie urywa ale co tam pochwale się
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy
Biorę ekstra jest. Ja żądam ankiety teraz

Cytat:
Ja kupiłam w połowie grudnia te chusteczki i ładnie sobie leżą

Cytat:
Dziewczyny, kupujecie na start takie termoopakowania na butelki? Polecacie jakieś?

Póki co nastawiam się na cyca więc kupuję jedną butelkę, więcej dokupimy chyba jak zobaczymy czy nam potrzebne na start.

I jeszcze tak dziś rozmawiałam z koleżanką świeżą mamą i mówiła że maż od razu jechał ze szpitala po podusię tzw. fasolkę jak jej dała spróbować inna mamusia w szpitalu i że bez dwóch rzeczy nei wyobraża sobie karmienia
1. poduszka fasolka
Nie kupuję termoopakowania. Poczekam czy w ogóle będe potrzebowała, zawsze mogę na necie zamówić.
Mam jedna butelkę z aventu, bo też nie wiem ile będę potrzebowała i jak się sprawdzi u młodej.
Dziewczyny na wątku styczeń-luty polecają tą fasolkę, ale cena mi się nie podoba
Wkładek też nie kupuję. Ekonomiczna jestem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:57   #2109
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
No ja myślę że będzie żył długo bo nie będę zmieniać imienia a babcia Antonina u Ciebie żyje tyle lat, ja takowej nie mam więc tym bardziej Antosia nie będę mieć chociaż teściowa akurat by chciała bo już mi mówiła

ogólnie to byłam taka wkurzona na mamę jak mi to napisała, no bo po co? żeby mnie denerwować w ciąży

nie, nie żyjemy w średniowieczu z tym że ja nie lubię jak ktoś mówi/ pisze o takich rzeczach bo gdzieś tam zawsze mam to schowane w podświadomości i pomimo tego że nigdy się tym jakoś nie przejmuje to czasem to do mnie wraca

no jaka cena

moje pudełko z apteki gemini robi za stojak dla choinki

oj dużo macie tej roboty faktycznie... a luty jeszcze krótki jest...

Nie, nie dziewczyny, oczywiscie, ze to nie o to chodzi. Piotrus bedzie zyl tyle, ile mu na gorze przeznaczono, mysle, ze bardzo długo. Natomiast w ustawieniach Hellingerowskich chodzi o to, że jeśli w rodzinie w poprzednich pokoleniach są jakieś tajemnice, to właśnie może nastąpić powtórzenie losu. Ale: po pierwsze wcale nie trzeba w to wierzyć, to jedna z teorii. Po drugie można temu przeciwdziałać, wystarcz tych przodków "przyjąć" znowu do rodziny. U mnie problem jest w tym, że właśnie ze stroby tego dziadka, czyli mamy ojca wszystko jakieś takie cholernie tajemnicze. Jako dziecko nie wiedziałam, dlaczego Święta spędzamy tylko z rodziną taty. Kiedy miałam 19 lat dowiedziałam się, że moja babcia to nie moja prawdziwa babcia, tylko druga zona mojego dziadka, którego właśnie zamordowano. No po prostu tajemnica za tajemnicą, do dziś nie wiem, dlaczego prawdziwa mama mojej mamy nie wychowywala, ale zamierzam to z mamy na dniach wyciagnac. Bo mój znowu życiorys jest bardzo dziwny i wystarczylby na trzy osoby a nie jedna. Dziwna rzecz tylko mój, bo mojej siostry jest tak normalny i nudny ze można zasnąć dlatego dBam trochę z młodym w brzuchu...poza tym myślę, że póki nie dowiem się co z tymi tajemnicami w mojej rodzinie to swojego życia nie ogarne. W każdym razie to tyle jeśli chodzi o Hellingera i tajemnice rodzinne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:03   #2110
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
myślałam że tylko ja wpadam w ryk za każdym razem gdy dziecko wychodzi. Taki wniosek po dzisiejszym odcinku: jak tylko skurcze będą dobre biorę zzo I bbardzo nie podoba mi się ta faza przejściowa w której przestaje się być człowiekiem Mam nadzieję że będą jeszcze o tym mówić na szkole rodzenia
Ten tatuś nr 1 był straszny, po co on wogóle tam siedział i co to znaczy zamieszkaliśmy osobno bo nasz związek był zbyt intensywny U nas ię to nazywa: rozstaliśmy się bo nic nie będzie ze związku dla dziecka

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Nie, nie dziewczyny, oczywiscie, ze to nie o to chodzi. Piotrus bedzie zyl tyle, ile mu na gorze przeznaczono, mysle, ze bardzo długo. Natomiast w ustawieniach Hellingerowskich chodzi o to, że jeśli w rodzinie w poprzednich pokoleniach są jakieś tajemnice, to właśnie może nastąpić powtórzenie losu. (...)
Rozumiem o co ci chodzi. Też nie chciałabym nazwać dziecka imieniem które przypomina mi jakieś dziwne rzeczy...tym bardziej tak straszne...
Stary 2014-01-02, 16:04   #2111
kate1623
Zadomowienie

Oooo zaczyna się na TLC mój ulubiony program ciąża z zaskoczenia

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:05   #2112
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

Ja dziś zakupiłam butelkę dla małego do pasującego już uspokajającego smoczka marki Bibi za namową cioci farmaceutki:

1. poduszka fasolka
ehh... szalone zawsze coś wymyślicie i teraz zachorowałam na taką poduszkę
http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...835445603.html

butelkę kupię narazie 1- mam ambitny plan karmić cycem, czy sie uda czas pokaże a tym samym termoopakowania na razie nie kupuje

byłam znów u lekarza- ponoć lepiej jest, szmerów w oskrzelach mniej na razie kuracja nadal bez antybiotykowa. Szkoda tylko, że te apteczne wynalazki dla ciężarnych kosztowały mnie już ponad 100zł
byłoby na poduszkę albo kocyk albo ręcznik...
Stary 2014-01-02, 16:11   #2113
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Dzieki;-)poczytam dziś trochę na temat tych modeli. Jeśli którejś z Was trafi się dziś mój wpis proszę podajcie swoje wybrane wózki;-)
Bebetto Pascal - tylko nie wiem czy jest lekki czy ciężki w porównaniu z innymi, bo dla mnie nie ma to znaczenia (winda )

Cytat:
No ja myślę że będzie żył długo bo nie będę zmieniać imienia a babcia Antonina u Ciebie żyje tyle lat, ja takowej nie mam więc tym bardziej Antosia nie będę mieć chociaż teściowa akurat by chciała bo już mi mówiła

ogólnie to byłam taka wkurzona na mamę jak mi to napisała, no bo po co? żeby mnie denerwować w ciąży

nie, nie żyjemy w średniowieczu z tym że ja nie lubię jak ktoś mówi/ pisze o takich rzeczach bo gdzieś tam zawsze mam to schowane w podświadomości i pomimo tego że nigdy się tym jakoś nie przejmuje to czasem to do mnie wraca
Moja mama też mi w pierwszej chwili wyjechała z tym dlaczego JEJ się nie podoba imię, które wybraliśmy i dlaczego JEJ się źle kojarzy - po pierwotnej załamce, postanowiłam to olać
To ma być nasza decyzja, a takie przekazywanie głupich zabobonów jest niepoważne
To tak jak z tym kupowaniem przed porodem - mama też mi wiecznie suszy głowę o to

Cytat:
tak sobie właśnie wymyśliłam tytuł na kolejną część wątku, dopy nie urywa ale co tam pochwale się
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy
Śliczny - zapisałam
Mamy już drugą propozycję na rymowany tytuł, czekam na kolejne

Cytat:
Nie - ja nie kupuję na razie, bo też nastawiam się na karmienie piersią.
Jak się nie uda to dopiero zaopatrzę się we wszystko co potrzebne do karmienia MM. Na razie, tak jak Ela, też mam tylko jedną butelkę - na wszelki wypadek.

Wprowadziłam odchowalnię i poczekalnię na listę - na razie wersja robocza, czekam na propozycję jak byście chciały żeby to wyglądało
Stary 2014-01-02, 16:12   #2114
side85
Zakorzenienie

Cytat:
ehh... szalone zawsze coś wymyślicie i teraz zachorowałam na taką poduszkę
http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...835445603.html
teraz to ja przez ciebie zachorowałam bo mają tyle kolorów i wzorów!
Stary 2014-01-02, 16:14   #2115
BeautifulLie
Zadomowienie

Witajcie. :-*

Witaj Ola w naszych skromnych progach :-*

Ja pranie robilam od razu w dziecięcym proszku w 40 stopniach

Cayenne mamy wizytę tego samego dnia ja tez z moimi dziwnymi bolami czekam do wizyty ehh

Henryk to ladne imię o imieniu dla mojego też dużo czytałam i jest więcej przeciw niż za ale Stasio mi sie podoba i koniec

Ja wózek pokazywałam :P ale jutro jadę oglądać inny przede wszystkim z tego względu że po założeniu gondoli waży 16 kg :/

Dla małego kupiłam 4 ręczniki z kapturkami wiem szaleństwo ale przydadzą się

Ja teraz placze jak nienormalna z czegokolwiek :/ w sylwka wybila 12 i sie poryczałam, dzisiaj ksiądz na kolędzie o chrzcie wspomniał to znowu beczałam

Kupilam ta poduszkę do karmienia i niby do spania i szczerze ma taki wsyp w środku ze się bardziej wkurzyć idzie niż zasnąć :/

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:15   #2116
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
myślałam że tylko ja wpadam w ryk za każdym razem gdy dziecko wychodzi. Taki wniosek po dzisiejszym odcinku: jak tylko skurcze będą dobre biorę zzo I bbardzo nie podoba mi się ta faza przejściowa w której przestaje się być człowiekiem Mam nadzieję że będą jeszcze o tym mówić na szkole rodzenia
Ten tatuś nr 1 był straszny, po co on wogóle tam siedział i co to znaczy zamieszkaliśmy osobno bo nasz związek był zbyt intensywny U nas ię to nazywa: rozstaliśmy się bo nic nie będzie ze związku dla dziecka

Rozumiem o co ci chodzi. Też nie chciałabym nazwać dziecka imieniem które przypomina mi jakieś dziwne rzeczy...tym bardziej tak straszne...
Właśnie mi nawet nie przypomina, nikt mnie nie chciał uswiadomic, wszystko co wiem to z tabliczki na grobie, źródeł pokatnych (mamy kumpelasia) i tata przed śmiercią zdążył mi powiedzieć, jak się pprawdziwa babcia nazywała,nazwisko niezbyt polskie
Temu dygam, mój życiorys jest naprawdę dziwny, zwl teraz, a już tak małego całkiem na tacy wystawiać to b nie chciała...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:16   #2117
teQiba
Moderator

Cytat:
Szkoda tylko, że te apteczne wynalazki dla ciężarnych kosztowały mnie już ponad 100zł
Obawiam się że starczyłoby na poduszkę i kocyk i ręcznik No ale zdrówko ważniejsze

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-01-02 o 16:17
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:25   #2118
(t)asia
Zadomowienie

Czytam o tych wózkach, muszę sobie jakąś listę zrobić, bo jak w końcu zacznę wybierać to na forum już się nie odnajdę z waszymi opiniami.
Ja potrzebuje wózka. Także waga u mnie nie jest wyznacznikiem.

Kocyki też śliczne. Kurcze, nawet nie wiedziałam że te specjalne ręczniki trzeba kupić. Myślałam, że będę używała tych które mam teraz.

Z przykrością odkryłam że nie mam TLC!!! oj chyba muszę zmienić pakiet
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:26   #2119
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak na imie synka Bachledy-Curus reaguja, bo tez Henry, znaczy Henryczek :p

Mi się Henryk podoba, ale tak u kogoś, moje dziecko będzie Boguś, znaczy Bogdan

Cytat:
widzę mmhym że kac po picollo trzymał dwa dni i dopiero teraz się pojawiłaś

Za pól godziny porodówka przypominam.

bardzo ładne te kocyki, też bym kupiła, bo akurat nie mam ich zbyt wiele. Ale nie znoszę takich kocy typowych, w sensie takich na których się robią te supełki, nienawidzę ich dotykać brrr. A te mi trochę na takie wyglądają, trudno stwierdzić po zdjęciu.

Cytat:

1. poduszka fasolka
Jakieś opinie w temacie??[COLOR="Silver"]
Mi się opakowanie termoaktywne nie sprawdziło wcale, nie potrzebowałam jakoś.
Dla mnie fasolka super sprawa, karmiłam tak cały czas, dopiero po jakimś czasie nauczyłam się na leżąco.
Nakładek też używałam, bo mały miał problem ze złapaniem sutka, bardzo to było uciążliwe, ale na szczęście po jakimś czasie młody załapał o co chodzi z sutkiem i mogłam odstawić.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:27   #2120
teQiba
Moderator

Cytat:
Oooo zaczyna się na TLC mój ulubiony program ciąża z zaskoczenia
Uwielbiam ten program
Jest trochę jak "nie do wiary"
Stary 2014-01-02, 16:28   #2121
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie dziewczyny, oczywiscie, ze to nie o to chodzi. ...
O jejku to faktycznie tajemnice w rodzinie masz... czytałam jak jakiś triller, aż się zaczęłam bać że zaraz się pojawi jakiś zbrodniarz

Cytat:
byłam znów u lekarza- ponoć lepiej jest, szmerów w oskrzelach mniej na razie kuracja nadal bez antybiotykowa. Szkoda tylko, że te apteczne wynalazki dla ciężarnych kosztowały mnie już ponad 100zł
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:31   #2122
Ela87
Zakorzenienie

TeQiba podoba mi sie pierwsza strona Oczywiście ja bym jeszcze długość podawała jakby dziewczyny ją znały, bo gdzies nie w Polsce to nie podają no i uwielbiam opisy porodów

Prosze nie pisać też o jakiś dziwnych programach, ja takowych nie posiadam, a zazdroszczę Wam, że macie co oglądać a ja nawet jakbym chciała, to bym nie mogła mieć.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Kocyki też śliczne. Kurcze, nawet nie wiedziałam że te specjalne ręczniki trzeba kupić. Myślałam, że będę używała tych które mam teraz.
Nie są potrzebne Ja nie miałam zamiaru kupować, ale dostałam jeden, to mam
Ale są urocze, nie zaprzeczę

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-02 o 16:33
Stary 2014-01-02, 16:33   #2123
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

1. poduszka fasolka
Ja tak jak reszta, kupiłam jedną butelkę na wszelki wypadek i nastawiam się pozytywnie
Fasolkę chyba chciałabym kupić, ale to w lutym, bo nie mam już zupełnie kasy, a na dniach chcę wreszcie kupić ten cały mój koszyk z gemini, a tam prawie 500 złotych

Te żelowe wkładki to co? Takie kapturki na sutki? Jeśli tak, to ja słyszałam, że czasem owszem bardzo pomagają, ale trzeba pilnować, żeby za długo się nimi nie wspomagać, bo mogą wyrządzić też krzywdę karmieniu. Tak wyczytałam na wątku wsparcia karmienia piersią

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wprowadziłam odchowalnię i poczekalnię na listę - na razie wersja robocza, czekam na propozycję jak byście chciały żeby to wyglądało
Mnie jedynie co, bardzo nie podoba się określenie odchowalnia jakieś takie... że niby zimny chów. Ale wiem, że na każdym wątku tak jest.
Chyba że teraz zrezygnujemy z regionów i poprzednich ciąż, albo przerzucimy je na koniec, żeby było bardzo czytelnie? To moje propozycje

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Frogutka, super, że jest lepiej

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:38   #2124
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Mnie jedynie co, bardzo nie podoba się określenie odchowalnia jakieś takie... że niby zimny chów. Ale wiem, że na każdym wątku tak jest.
Chyba że teraz zrezygnujemy z regionów i poprzednich ciąż, albo przerzucimy je na koniec, żeby było bardzo czytelnie? To moje propozycje
jestem ZA! będzie widoczniej.

wogóle teraz pierwsza strona zaczyna robić wrażenie jak już mamy podział na urodzone i oczekujące...
Stary 2014-01-02, 16:40   #2125
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Frogutka, super, że jest lepiej
O właśnie, jak chodze po innych wątkach to interesuje mnie:
tp, dzień porodu, długość, waga, płeć i to jest to np na co ja patrzę

Stary 2014-01-02, 16:41   #2126
monkaa321
Zakorzenienie

mi też się zawsze tak dziwnie kojarzyło to słowo odchowalnia. może coś w stylu przywitani, na świecie, urodzeni... No sama nie wiem jak coś to tez może zostać

a ja poproszę o wpisanie imienia Piotruś
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-02, 16:41   #2127
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
TeQiba podoba mi sie pierwsza strona Oczywiście ja bym jeszcze długość podawała jakby dziewczyny ją znały, bo gdzies nie w Polsce to nie podają no i uwielbiam opisy porodów
Dziękuję
Też bym wkleiła długość i opis porodu - jak będą

Cytat:
To czekam na pozostałe głosy

Poszalałaś z apteczanymi zakupami
Stary 2014-01-02, 16:45   #2128
ag9
Zadomowienie

Ja tak na szybko bo właśnie wróciliśmy z prawdziwego usg a temu lekarzowi ufam trzy razy bardziej niż tamtej okropnej babie. No i wychodzi na to, że Mały ma już 1600 g w 29t5d i wg parametrów jest o tydzień straszy niż wg OM
Najlepsze jest to, że jeszcze 5 dni temu był obrócony główą w dół, a dzisiaj miał głowę w górze, czyli położenie miednicowe. Lekarz powiedział, że trudno mu będzie się obrócić z powrotem, ale nie jest to niemożliwe. Martwi mnie tylko to, że ta pozycja będzie podobno dla niego niewygodna w dalszym etapie ciąży i mogą wystąpić problemy z bioderkami (trzeba to będzie bacznie obserwować po porodzie), bo nogi miał zarzucone na głowę i ciągle zasłaniał buzię stopami i rękami...

Potem Wam pokażę zdjęcie. Ale jak ktoś się waha nad usg 3d (tak jak ja się wahałam) to warto
Stary 2014-01-02, 16:46   #2129
monkaa321
Zakorzenienie

ja patrzę na planowany termin porodu i datę urodzenia, opis porodu, waga, imię

ja już wcześniej byłam za rezygnacją z regionu i nadal jestem

Stary 2014-01-02, 16:48   #2130
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość

Dzieki;-)poczytam dziś trochę na temat tych modeli. Jeśli którejś z Was trafi się dziś mój wpis proszę podajcie swoje wybrane wózki;-)
Ja mam Mutsy Evo. Jest lekki i zwrotny, nie miałam żadnego problemu żeby go sama złożyć i rozłożyć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości