|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
po jednej lapeczce nawet - ale powiem Wam, że mi smakował, a ja jakoś wyobrażałam sobie że to Picollo takie świństwo ![]() Kocyk super, muszę właśnie kupić sobie jeszcze jeden, tylko własnie nie wiem czy gruby czy cienki. Ale ten sprzedawca ma też fajne zabawki-przytulanki np takie z metkami - poluję na coś takiego ![]() 3x1 magnezin ( w szpitalu mi go podawali, on ma 120 jonów magnezu, więć dużo) i 2x1 jakiś byle jaki magnez, co to go wykończyć muszę ![]() Cytat:
![]() A Antonina to moja teściowa i, uwaga, całkiem fajna kobieta, jak na teściową
|
||
|
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/gruby-tloczony-koc...847086027.html |
||
|
|
|
#2103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja biorę magne b6 3 razy dziennie. |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kocyk jest prześliczny ![]() Wrocilam ze sklepu kupiłam w rossmanie te chusteczki do prania i się położyłam na kanapie super mi idzie to pranie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam je w Smyku, ale właśnie nie jestem przekonana do tego, że on jest w 100% wykonany z poliestru: z jednej strony to bedzie super ciepłe wiadomo, ale z drugiej wogóle nie oddycha. Mam z tej firmy taki cienki kocyk z małpką i jest bardzo fajny= oni wogóle mają strasznie dużo ladnych kocyków. No i jeszcze jedno z uwag jak widziałam go na żywo że jest BARDZO puszysty w sensie duży objętościowo, co też jest plusem bo jest pewnie super cieplusi, a z drugiej ja mam dość małą gondolkę a jeszcze podobno Piotruś jest bardzo długi wg lekarza więc już się boję czy nie będę wycinała otworów na nóżki jak się urodzi ![]() Dziewczyny, kupujecie na start takie termoopakowania na butelki? Polecacie jakieś? Ja dziś zakupiłam butelkę dla małego do pasującego już uspokajającego smoczka marki Bibi za namową cioci farmaceutki: http://www.bibiswiss.pl/produkty/smo...eet-dreams-boy http://www.bibiswiss.pl/produkty/butelki/papa-classic-3 Póki co nastawiam się na cyca więc kupuję jedną butelkę, więcej dokupimy chyba jak zobaczymy czy nam potrzebne na start. I jeszcze tak dziś rozmawiałam z koleżanką świeżą mamą i mówiła że maż od razu jechał ze szpitala po podusię tzw. fasolkę jak jej dała spróbować inna mamusia w szpitalu i że bez dwóch rzeczy nei wyobraża sobie karmienia 1. poduszka fasolka 2. wkładki żelowe na piersi z Aventu Jakieś opinie w temacie?? ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Przez Ciebie teraz siedzę i ryczę Czy Wy też się wzruszacie, jak już małe się urodzi? Toż to nienormalne jest
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam jedna butelkę z aventu, bo też nie wiem ile będę potrzebowała i jak się sprawdzi u młodej. Dziewczyny na wątku styczeń-luty polecają tą fasolkę, ale cena mi się nie podoba ![]() Wkładek też nie kupuję. Ekonomiczna jestem
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego dBam trochę z młodym w brzuchu...poza tym myślę, że póki nie dowiem się co z tymi tajemnicami w mojej rodzinie to swojego życia nie ogarne. W każdym razie to tyle jeśli chodzi o Hellingera i tajemnice rodzinne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten tatuś nr 1 był straszny, po co on wogóle tam siedział i co to znaczy zamieszkaliśmy osobno bo nasz związek był zbyt intensywny U nas ię to nazywa: rozstaliśmy się bo nic nie będzie ze związku dla dziecka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...835445603.html butelkę kupię narazie 1- mam ambitny plan karmić cycem, czy sie uda czas pokaże a tym samym termoopakowania na razie nie kupujebyłam znów u lekarza- ponoć lepiej jest, szmerów w oskrzelach mniej ![]() byłoby na poduszkę albo kocyk albo ręcznik...
|
|
#2113 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
)Cytat:
![]() To ma być nasza decyzja, a takie przekazywanie głupich zabobonów jest niepoważne To tak jak z tym kupowaniem przed porodem - mama też mi wiecznie suszy głowę o to ![]() Cytat:
![]() Mamy już drugą propozycję na rymowany tytuł, czekam na kolejne ![]() Cytat:
Jak się nie uda to dopiero zaopatrzę się we wszystko co potrzebne do karmienia MM. Na razie, tak jak Ela, też mam tylko jedną butelkę - na wszelki wypadek. Wprowadziłam odchowalnię i poczekalnię na listę - na razie wersja robocza, czekam na propozycję jak byście chciały żeby to wyglądało
|
||||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. :-*
Witaj Ola w naszych skromnych progach :-* Ja pranie robilam od razu w dziecięcym proszku w 40 stopniach ![]() Cayenne mamy wizytę tego samego dnia ja tez z moimi dziwnymi bolami czekam do wizyty ehh Henryk to ladne imię o imieniu dla mojego też dużo czytałam i jest więcej przeciw niż za ale Stasio mi sie podoba i koniec ![]() Ja wózek pokazywałam :P ale jutro jadę oglądać inny przede wszystkim z tego względu że po założeniu gondoli waży 16 kg :/ Dla małego kupiłam 4 ręczniki z kapturkami wiem szaleństwo ale przydadzą się ![]() Ja teraz placze jak nienormalna z czegokolwiek :/ w sylwka wybila 12 i sie poryczałam, dzisiaj ksiądz na kolędzie o chrzcie wspomniał to znowu beczałam Kupilam ta poduszkę do karmienia i niby do spania i szczerze ma taki wsyp w środku ze się bardziej wkurzyć idzie niż zasnąć :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Temu dygam, mój życiorys jest naprawdę dziwny, zwl teraz, a już tak małego całkiem na tacy wystawiać to b nie chciała... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2117 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No ale zdrówko ważniejsze Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-02 o 16:17 |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Czytam o tych wózkach, muszę sobie jakąś listę zrobić, bo jak w końcu zacznę wybierać to na forum już się nie odnajdę z waszymi opiniami.
Ja potrzebuje wózka. Także waga u mnie nie jest wyznacznikiem. Kocyki też śliczne. Kurcze, nawet nie wiedziałam że te specjalne ręczniki trzeba kupić. Myślałam, że będę używała tych które mam teraz. Z przykrością odkryłam że nie mam TLC!!! oj chyba muszę zmienić pakiet
|
#2119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla mnie fasolka super sprawa, karmiłam tak cały czas, dopiero po jakimś czasie nauczyłam się na leżąco. Nakładek też używałam, bo mały miał problem ze złapaniem sutka, bardzo to było uciążliwe, ale na szczęście po jakimś czasie młody załapał o co chodzi z sutkiem i mogłam odstawić. |
|||
|
|
|
#2120 |
|
Moderator
|
Uwielbiam ten program
Jest trochę jak "nie do wiary"
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
O jejku to faktycznie tajemnice w rodzinie masz...
czytałam jak jakiś triller, aż się zaczęłam bać że zaraz się pojawi jakiś zbrodniarz ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
TeQiba podoba mi sie pierwsza strona
![]() Prosze nie pisać też o jakiś dziwnych programach, ja takowych nie posiadam, a zazdroszczę Wam, że macie co oglądać a ja nawet jakbym chciała, to bym nie mogła mieć. ![]() Cytat:
Ale są urocze, nie zaprzeczę
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-02 o 16:33 |
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fasolkę chyba chciałabym kupić, ale to w lutym, bo nie mam już zupełnie kasy, a na dniach chcę wreszcie kupić ten cały mój koszyk z gemini, a tam prawie 500 złotych Te żelowe wkładki to co? Takie kapturki na sutki? Jeśli tak, to ja słyszałam, że czasem owszem bardzo pomagają, ale trzeba pilnować, żeby za długo się nimi nie wspomagać, bo mogą wyrządzić też krzywdę karmieniu. Tak wyczytałam na wątku wsparcia karmienia piersią ![]() Cytat:
jakieś takie... że niby zimny chów. Ale wiem, że na każdym wątku tak jest. ![]() Chyba że teraz zrezygnujemy z regionów i poprzednich ciąż, albo przerzucimy je na koniec, żeby było bardzo czytelnie? To moje propozycje ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Frogutka, super, że jest lepiej |
||
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle teraz pierwsza strona zaczyna robić wrażenie jak już mamy podział na urodzone i oczekujące...
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tp, dzień porodu, długość, waga, płeć
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
mi też się zawsze tak dziwnie kojarzyło to słowo odchowalnia. może coś w stylu przywitani, na świecie, urodzeni... No sama nie wiem
jak coś to tez może zostać ![]() a ja poproszę o wpisanie imienia Piotruś
|
|
|
|
#2127 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Też bym wkleiła długość i opis porodu - jak będą Cytat:
![]() Poszalałaś z apteczanymi zakupami
|
||
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko bo właśnie wróciliśmy z prawdziwego usg
a temu lekarzowi ufam trzy razy bardziej niż tamtej okropnej babie. No i wychodzi na to, że Mały ma już 1600 g w 29t5d i wg parametrów jest o tydzień straszy niż wg OM Najlepsze jest to, że jeszcze 5 dni temu był obrócony główą w dół, a dzisiaj miał głowę w górze, czyli położenie miednicowe. Lekarz powiedział, że trudno mu będzie się obrócić z powrotem, ale nie jest to niemożliwe. Martwi mnie tylko to, że ta pozycja będzie podobno dla niego niewygodna w dalszym etapie ciąży i mogą wystąpić problemy z bioderkami (trzeba to będzie bacznie obserwować po porodzie), bo nogi miał zarzucone na głowę i ciągle zasłaniał buzię stopami i rękami... Potem Wam pokażę zdjęcie. Ale jak ktoś się waha nad usg 3d (tak jak ja się wahałam) to warto
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
ja patrzę na planowany termin porodu i datę urodzenia, opis porodu, waga, imię
ja już wcześniej byłam za rezygnacją z regionu i nadal jestem
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam Mutsy Evo. Jest lekki i zwrotny, nie miałam żadnego problemu żeby go sama złożyć i rozłożyć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

po jednej lapeczce nawet - ale powiem Wam, że mi smakował, a ja jakoś wyobrażałam sobie że to Picollo takie świństwo 

No ale zdrówko ważniejsze 
a ja nawet jakbym chciała, to bym nie mogła mieć.