Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 11:36   #1861
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

hmm to teraz zaczęłam rozkminiać ile was wyniosły chrzciny w restauracjach?bo może następne też zrobię my mieliśmy catering, oprócz tego tort zamawiałam,robiłam dekoracje, piekłyśmy ciasta,trzeba było kupić coś na zimną płytę, alkohol (wino,szampan,whisky) no i napoje.I jak tak liczę to na 22 osoby+6 dzieci wyszło koło 2 tys.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zaslaniaja jej pepek.
no to Natce nie zasłaniają, chyba za krótkie?ale z kolei jak zaklejam to te dwa paseczki na siebie nachodzą,więc na szerokość ok.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Anutka, wg mnie ndt bobath tez jest lepszy niż vojta, dzieci zdecydowanie lepiej znoszą te metodę a rezultaty sa również bardzo dobre. Poza tym Zawitkowski np zawsze mówi /pisze ze rehabilitacja nie może być dla dziecka nieprzyjemna bo wtedy dziecko nie chce współpracować.....

Zaskakuje mnie trochę wasze dążenie za wszelką cenę do przespanych nocy, przecież to są maluchy jeszcze, mają prawo jeść w nocy. Ja nie nastawiam się na przesypianie nocy przed roczkiem .......
ja może jestem dziwna ale nie lubię jak mi śpi całą noc, bo :
a) piersi mnie bolą strasznie
b) lubię ją sobie poprzytulać, po takim czasie zwyczajnie tęsknię

dziewczyny któraś z Was pisała,że na ciemnieniuchę przy kąpieli myje główkę jakims szamponem z Ziaji. To jets to? http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...eniuche-ziajka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:37   #1862
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
rozumiemnapisałam na bogato bo weszłam na tę stone i oczom moim ukazała się całkiem elegancka restauracja..My bedziemy robic na 20 osob.Jak juz pisałam dobrze by było zmiescic się w tych 2000..W sumie nawet nie wiem ile teraz kosztuje ,,talerzyk,,bo chyba nie tyle co na wesele co nie?
ok 100zl za osobe

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:44   #1863
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiemnapisałam na bogato bo weszłam na tę stone i oczom moim ukazała się całkiem elegancka restauracja..My bedziemy robic na 20 osob.Jak juz pisałam dobrze by było zmiescic się w tych 2000..W sumie nawet nie wiem ile teraz kosztuje ,,talerzyk,,bo chyba nie tyle co na wesele co nie?
ja gdzies na jakiejs reklamie w szczecinie widzialam ze chrzciny 65 za osobe. a jak ja robilam obiad po swoim slubie, to w restauracji powiedzieli zeby menu bylo na conajmniej 60 zl. wiec to wszystko chyba zalezy od tego gdzie sie robi. tam gdzie chcemy robic jeszcze nie wiem ile chca, maz wstepnie z nimi gadal. ale mamy czas, bo to dopiero w lipcu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:45   #1864
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mamy dopłacić 320 eu za prad i potem co miesiac 80 eu.Szczerze mowiac spodziewalam sie wyzszej kwoty poniewac zaliczki byly obliczane na podstawie 2012 gdzie prawie tu nikt nie mieszkal.Jeszcze czekam na rachunek za wode.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 11:47   #1865
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

no to Natce nie zasłaniają, chyba za krótkie?ale z kolei jak zaklejam to te dwa paseczki na siebie nachodzą,więc na szerokość ok.
no nie wiem niekoniecznie, zreszta jakos szybki byl by to przeskok z 3 na 4 ja zmienilam z 2 na 3 bo wydawaly mi sie juz za ciasne, bo jestem przyzwyczajona ze rzepy nachodza na siebie, a w 2 juz nam sie rozlazily i mialam wrazenie ze pielucha sie slabo tylka trzyma
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-02, 11:52   #1866
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem niekoniecznie, zreszta jakos szybki byl by to przeskok z 3 na 4 ja zmienilam z 2 na 3 bo wydawaly mi sie juz za ciasne, bo jestem przyzwyczajona ze rzepy nachodza na siebie, a w 2 juz nam sie rozlazily i mialam wrazenie ze pielucha sie slabo tylka trzyma

No toż mam nadzieję,że za wcześnie na 4, wszak mam 7 paczek 3

Stary 2014-01-02, 11:58   #1867
Little_Spark
Raczkowanie

dla mnie przespanie całej nocy wydaje sie tak nierealne, że nawet o tym nie marze

no ale zeby budzil sie nie wiecej niz 2-3 razy to bym chciala...

a teraz ma skończone 4 mies zwykle budzi sie z 5 razy a ja jestem wykonczona, tym bardziej ze jestem z takich co za nic na świecie w dzień nie zasną

ale co zrobić, póki co Maks rządzi, a ja moge sobie tylko pogadać

jak to jużktóraś z Was pisala dla dziecka trzeba to przetrzymac
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 12:01   #1868
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
dla mnie przespanie całej nocy wydaje sie tak nierealne, że nawet o tym nie marze

a teraz ma skończone 4 mies zwykle budzi sie z 5 razy a ja jestem wykonczona, tym bardziej ze jestem z takich co za nic na świecie w dzień nie zasną

ale to tak czesto je?
Stary 2014-01-02, 12:10   #1869
policzanka
Wtajemniczenie

Jakie buciki,kapciuszki nakładacie do spiworka?

ja mam taki i do tej pory ubierałam grube rajstopy plus grube skarpety. czy powinnam nakładac tez jakies kapciochy?

http://tablica.pl/oferta/spiworek-ko...i-ID3DCEl.html
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:11   #1870
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Bo przy karmieniu jest sie bardziej glodnym, nie mozna dietowac, a te 600 kcal ktore karmienie spala to nic jak sie zje 5 tysiecy.[COLOR="Silver"]
no wlasnie... ja zredukowalam diete do jakis 3000 kcal i chyba chudne... bo naporawde 5 tys jadlam!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:13   #1871
nephelim89
Rozeznanie

Hej dziewczyny
My dzis mamy szczepienie i zdycham ze strachu
Od 3 dni codziennie cwicze itp i zauwazylam przyplyw energii co bardzo mnie cieszy.
Wiktor lezac w lezaku usiluje usiasc... normalnie tak jakby brzuszki robil chyba za wczesnie na takie akcje?? Tym bardziej ze z brzuszka powinien usiasc- no nie wiem.
Cytat:
Amelko dzięki Ci kochana!Super rozpiska!Dzięki niej juz wiem co i jak!

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

a moim zdaniem wyglądasz super
Dziekuje Poli ale nie czuje sie dobrze we wlasnej skorze- ledwo wchodze w spodnie z przed ciazy i wogole czuje sie strasznie ciezko- dlatego tez zaczelam sie brac za siebie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

zazdroszczę motywacji do działania. Też bym chciała się zmobilizować i wziąć za siebie, a tymczasem wcinam ogromne ilości słodkiego. Niby waga mniejsza niż przed ciążą, ale ciało już nie to samo
Mnie glownie motywuje brak ciuchow w szafie w ktorych nie wygladam jak buka a szkoda mi kasy na nowe w wiekszych rozmiarach

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny bardzo Wam dziękuję za Wasze słowa, czyli nie musi być tak jak wszyscy mi teraz sugerują oczywiście będę próbowała zostawiać Ole z moją mamą, myślę że akurat z nią powinno być dobrze wsumie wujek stwierdził tak po chrzcinach, a chyba nawet najweselsze dziecko mogłoby nie ogarnąć 30 osób? moja mama stwierdziła tak na drugi dzień po chrzcinach kiedy to miała miejsce sytuacja z moim krótkim wypadem do tesco, może Ola odreagowywała chrzciny właśnie. Jestem jednak dobrej myśli
Larysa czytajac to pomyslalam sobie ze moj Wiktor to wogole na dzikusa wyrosnie. Ostatnio jak z mama gadalam na skype i ojciec sie pokazal to moje dziecko zrobilo podkowke i rozdarlo sie w nieboglosy. Az sie boje jego zachowania jak pojade do rodzicow do pl....

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:16   #1872
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

ja mam taki i do tej pory ubierałam grube rajstopy plus grube skarpety. czy powinnam nakładac tez jakies kapciochy?

Jakies rajstopy/spiochy i do tego skarpety i wystarcza.
Stary 2014-01-02, 12:22   #1873
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Półroczne dziecko juz ponoc nie potrzebuje jedzenia w nocy wiec budzi sie z przyzwyczajenia.Tak czytalam gdzies, ale moje same zaczely przesypiac wczesniej wiec nie wiem.
Janek co prawda nie spi calu czas.Gdzies od 6-tej ma okresy czuwania przeplatanego z drzemkami.Ale to sobie lezy, ciamka raczke, gimnastykuje sie troche, nie ryczy i nie jeczy. Dopiero po 9, kolo 10 zaczyna cos ode mnie chcciec
a wiesz, moj maz jak jest glodny to sie budzi i musi chocby chleb z maslem zjesc bo nie zasnie z glodu... wiec chyba nie wszyscy z tego tak szybko wyrastaja

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

tylko skarpetki na rajstopy. ale my nie spiworek a kombinezon mamy. w sumie to to samo.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:29   #1874
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a wiesz, moj maz jak jest glodny to sie budzi i musi chocby chleb z maslem zjesc bo nie zasnie z glodu... wiec chyba nie wszyscy z tego tak szybko wyrastaja

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

tylko skarpetki na rajstopy. ale my nie spiworek a kombinezon mamy. w sumie to to samo.
Hehe mój też,jak go głód obudzi rano,to musi coś zjeść

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-02, 12:39   #1875
butterfly20
Zakorzenienie

A w ogóle to bylismy napaleni,żeby chodizc z Natalką na basen, ale po opiniach znajomych zrezygnowaliśmy. Jednym dziecko na naszym basenie załapało kurzajki, innym znajomym z innego miasta tak samo, a innym z innego miasta dziecko zaraziło się coli...

Cytat:

Aaa no jakbym miała wstawać tyle razy to też bym odpadała. U nas 2 razy to maks.
Cytat:

Ja ogólnie fanką rajstop nie jestem, ja zakładam geterki, skarpetki i na to kapciuszki takie misiowe/polarowe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 12:54   #1876
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
A w ogóle to bylismy napaleni,żeby chodizc z Natalką na basen, ale po opiniach znajomych zrezygnowaliśmy. Jednym dziecko na naszym basenie załapało kurzajki, innym znajomym z innego miasta tak samo, a innym z innego miasta dziecko zaraziło się coli...

Aaa no jakbym miała wstawać tyle razy to też bym odpadała. U nas 2 razy to maks.

Ja ogólnie fanką rajstop nie jestem, ja zakładam geterki, skarpetki i na to kapciuszki takie misiowe/polarowe.
Wiktorek był z nami na basenie juz dwa razy i miał taką radoche że postanowilismy śmigać co tydzień- tylko że nasz basen jest nowiuśki i raczej nic nie złapie mam taka nadzieje.
Boszzz za godzine szczepienie a tz jeszcze w drodze do domu- czadem sie czuje jak samotna matka

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 12:59   #1877
bajka1807
Zakorzenienie

Poli my mamy ten kombinezon z h&m bez nozek i jak idziemy na spacer to ja w niego wkladam, a ma na sobie body z krotkim lub dlugim, bluzke lub bluze bez kaptura rajty, skarpetki i getry.
jak idziemy do miasta i ma kurtke to zamiast getrow spodnie i jak ma rajty i skarpety to na to ubieram takie miekkie kozaczaki ze smyka ksztaltem cos takiego http://www.smyk.com/barts-buty-niemo...a-dla-dzieci-p tyle ze sa granatowe z malinowym futerkiem
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-02, 13:20   #1878
misia332
Zakorzenienie

Ale Kornel nie zaczął przesypiać całej nocy odkąd ma wprowadzone mm, tylko już wcześniej budził się np dopiero o 4.

Teraz je o 18 butlę, potem kąpanko o 19, i kładziemy go spać, zasypia sam w łóżeczku i budzi się koło 5 rano, dostaje szamkę i spi do 7.30.

Nie wiem czy powinnam sie bać, ale wszyscy mówią, że jest bardzo rozwinięty jak na swoje 2 i pół miesiąca.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 13:38   #1879
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja nie wiem skąd mojej T. się to bierze, ale przed świętami wysłała TŻtowi jakiś tam obrus i opłatek który do tej pory nie doszedł, za to moja mama wysłała kilka dni później krem dla mnie i był po trzech dniach, no więc ta wariatka powiedziała przez telefon do TŻta oczywiście myśląc że nie słyszę że pewnie list doszedł ale obrus mi się nie spodobał więc pewnie dlatego mówię że dalej nie dotarł

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
A może wcale nie wysłała

Cytat:
ja wlasnie sie z Amelka do pediatry umowilam. cos mi smarkac zaczela i pokaslywac, do tego zelazo sie konczy i chce ja w koncu przycisnac zeby sprawdzila jak sie to moje dziecko rozwija, czy nie potrzebuje jakichs wspomagaczy bo do tej pory nic a nic nie zrobila w tym kierunku!
...
a rok w sumie zaczal sie ciulowo, bo po swietach moja babcia wyladowala w szpitalu, mieszka ponad 900 km od nas, do tego sama, jedynie ktos przychodzi do niej na pare godzin zeby pomoc, (...)
Zdrowia dla Babci i Amelki

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
boże jak Ci zazdroszczę ze Kornelek przesypia Ci cała noc... ehhh kiedy tak moja będzie ?? ale podejrzewam że to daltego że dajesz mu MM najada się ładnie w ciągu dnia i na noc mu starcza a moja pewnie nie najada się wystarczająco na moim mleku i potrzebuje tez w nocy choć na chwile..
To nie reguła. Moja siostra karmiła córkę tylko mm a domagała się mleka w nocy często do 3 r.z.

Cytat:
Nie wiem skąd wiadomo,że dziecku nie starcza samo mleko, ale ja zamierzam postępować według zaleceń WHO. Natka nie przybiera na moim mleku tak jak Twój Julek, je co 3-4 godziny, ale w dzień 15 minut to minimum. Mimo wszystko przybiera tak,że nie muszę się niepokoić, a ostatnio faktycznie jest strasznie ruchliwa.
...
A jak mówią,żeby rozszerzać od 6 miesiąca tzn. od rozpoczętego czy skończonego?
Ja też zamierzam wg WHO.

Od skończonego

Cytat:
co do T.
wlasnie moja przed chwila suszyla mi glowe ze wychodze z dzieckiem
twierdzi ze teraz taka pogoda, ze same zarazki w powietrzu
moze i troche ma racje, ale chyba gorzej bedzie jak teraz bede małego piecuszyć a wyjde dopiero na siarczysty mroz, jak nie bedzie zarazków???
Ja wychodzę codziennie.

Cytat:
dziewczyny któraś z Was pisała,że na ciemnieniuchę przy kąpieli myje główkę jakims szamponem z Ziaji. To jets to? http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...eniuche-ziajka
To

Cytat:

Ja pod kombinezon zakladam tylko skarpetki, spodenki, body kr rękaw i bluzka dł rękaw.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 14:04   #1880
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Przegladnełam słoiczki dla dzieci i znalazłam cos takiego jak pasternak i rzepa.Chyba sama tego z zyciu nie jadlam, a tutaj widze, że wcale o to nie trudno.I jest sam pasternak i pasternak z dynia.Poczytałam troche na jego temat i zastanawiam sie czy bu nie zaczać ot tego

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-02 o 14:08
Stary 2014-01-02, 14:19   #1881
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
ale to tak czesto je?
no tak, tak czesto wlasnie,
Cytat:

no ale cóż mogę zrobić jak on tak sie budzi, przybiera w normie wiec mleko chyba mam ok
no tak lubi i juz, sposobu na to chyba nie ma

Gorgulek ja nie sluchajac T. Wlasnie wrocilam ze spacerku wg niej to chyba latem tylko mozna wychodzic bo zimą za zimno a wiosną znów zarazki
no ale wkurza mnie tym gadaniem

Edytowane przez Little_Spark
Czas edycji: 2014-01-02 o 14:37
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:24   #1882
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
ja niestety nic nie wiem na ten temat więc nie pomoge..Moze ktoras z dziewczyn bedzie znac ten temat..Siły zycze kochana!I żebyś znalała złoty srodek!

Cytat:
Anutka, wg mnie ndt bobath tez jest lepszy niż vojta, dzieci zdecydowanie lepiej znoszą te metodę a rezultaty sa również bardzo dobre. Poza tym Zawitkowski np zawsze mówi /pisze ze rehabilitacja nie może być dla dziecka nieprzyjemna bo wtedy dziecko nie chce współpracować.....
Cytat:
Anutka, ja ze starsza corka cwiczylam NDT Bobath, mi z kolei powiedzieli ze Vojta skierowana jest do dzieci ktore maja wieksze problemy. u nas bylo obnizone napiecie miesniowe i asymetria urodzeniowa.
Dzieki wielkie za odpowiedzi
Postanowilam, ze na razie zrezygnuje z cwiczen metoda Vojty i zobacze, co powie neurolog z matki polki. Po dzisiejszych cwiczeniach Kubus zrobil sie strasznie markotny. Nie bede katowac dziecka.
Dalej bede cwiczyla NDT Bobath. Bajka pamietasz moze jak dlugo trwala rehabilitacja Blanki?

W kwestii przesypiania nocy, Kuba na poczatku jadl co 3 godziny zarowno w dzien, jak i w nocy. Ale na pierwszym szczepieniu pediatra powiedziala, ze za duzo przybral (2800g w 7 tygodni) i musze mu robic jedna dluzsza przerwe w nocy min. 6 godzin. Chyba ze dwa razy podalam mu wode zamiast mleka, a pozniej jak sie budzil to dawalam mui smoczka i zasypial na jeszcze 2-3 godzinki. No i sie nauczyl Teraz jak go kapiemy ok. 20.30 to budzi sie ok. 5.00, co mi w zupelnosci wystarczy, zeby sie wyspac
No i zwolnilo tempo przybierania.

My robimy chrzciny 9 lutego. Wynajmujemy tylko salę, a kucharkę bedziemy miec swoja. Powinno nas to wyniesc taniej. Tak samo robilismy wesele i wtedy ponieslismy polowe kosztow. Gdybysmy szli na gotowe musieli bysmy zaplacic za osobe ok. 125 zl, co by wynioslo nas strasznie drogo, bo bedziemy mieli ok 50 gosci a to jest najblizsza rodzina + rodzenstwo naszych rodzicow. Bedziemy musieli jedynie zrobic zakupy, ale mysle, ze damy rade z pomoca rodzicow

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-01-02 o 14:33
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:33   #1883
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:

Amelita do nas sue chichra jak glupia a wsrod obcych jak sprzeda pare usmiechow to swieto.
.[COLOR="Silver"]
.
Hania tak samo.. i chyba bedzie dzikuskiem... mimo, ze b czesto ma kontakt z innymi ludzmi niz rodzice..

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Ale naprodukowałyście przez 2 dni, w końcu nadrobiłam
Zazdroszczę tych 18 godz Zuzia w nocy śpi ok. 10 godz i w dzień jak pośpi 2 godz to święto
:
moja tak samo... a podobno koło 15 godzin takie dzieciaczki powinny sapc.
i tez ciekawe, myslalam, ze jak wiecej pospi w dzien, to mniej bedzie w nocy, a jest własnie odwrotnie. podobno sen napedza sen i dobre drzemki w dzien to lepsza noc...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mnie nurtuje to, że mój mały taki duży dzieciaczek się zrobił a cały czas na samym mleku jedzie. Nie jestem przekonana co robić. Tym bardziej, że zalecenie jest takie, że najlepiej 6 miesięcy jechać na samym cycku a rozszerzać potem. Mama i tż też optują za tą opcją.

Nie ukrywam też, że jestem już dość zmęczona tym kp, bo jeśli chodzi o karmienie to wszystko spoczywa na moich barkach. To ja przez 2,5 godziny na dobę siedzę z wywleczonym cycem. Jeszcze jakby spał w nocy, to bym dawała radę, ale jak co 2-3 godziny karmię - niezależnie od pory doby - to naprawdę odechciewa mi się żyć.
Przy czym to akurat najmniej istotny czynnik, bo dla dobra dziecka dam radę się przemęczyć jeszcze trochę.

Myślę, że stałe pokarmy to jednak duża rewolucja dla układu pokarmowego. Nie chciałabym małemu zrobić krzywdy. Nie wiem czy on jest gotowy.
(
mnie tez kp troszkę juz nieraz męczy, ale na pewno wytrzymam do konca 6go mca tylko na cycku - dla dobra małej, dzis sobie tez tak pomyslalam, ze w perspektywie całego zycia i opieki nad dzieciem, to czas karmienia piersią jest w sumie krótki i wyjątkowy, same korzysci dla malucha, więc warto... bedziemy pewnie jeszcze tesknic za tymi chwilami gdy nasze skarby takie przytulone ciumkały sobie mleczko

Cytat:
Zaskakuje mnie trochę wasze dążenie za wszelką cenę do przespanych nocy, przecież to są maluchy jeszcze, mają prawo jeść w nocy. Ja nie nastawiam się na przesypianie nocy przed roczkiem .......
ja tez w wielu miejscach czytałam, ze od ok 4, 5go mca to juz dziecko powinno przesypiac całą noc i sie czuję jakas winna (??), ze nie jest tak z moją Hanią, ze moze cos robie nie tak.. wiem, ze to bez sensu..
a Haneczka b róznie. w zesżłym tyg miała 3 super noce - po 9, a nawet 10h snu bez przerwy, a od kilku dni gorzej- kłae ja spac ok 20 i pobudka jest o 1 lub 2, a pozniej 4 lub 5... nie wiem od czego to zalezy,,,..

Cytat:
wiadomo ze Maks kocha zwiedzać dom, strasznie mnie smieszy jak on przerzuca głowkę raz na jedną raz na drugą stronę i nie wie biedny gdzie patrzec najpierw no ale noszenie go 2-3 godz non stop to przesada, a
Hania tez uwielbia jak ją noszę i pokazuje rozne rzeczy, opowiadam co jest w kuchni, pokoju itd.. patrzy sie na wszystko z takim zainteresowaniem ale jest to troche męczące...

diewczyny, ciemieniucha nie swedzi, prawda??? Hania ma na głowie takie placki przesuszone, myslalam, ze to ciemieniucha, ale chyba ją to swędzi, bo ona sie drapie! smaruję to takim kremem na sucha skórę, jest troszke lepiej, ale wczesniej się chyba nie drapała i się boje ze to jakas egzema czy cos...
Strasznie boli mnie gardło, TZ tez podziębiony, Hania czesto kicha i ma troche katar.
beznadzieja.
a pojutrze się przeprowadzamy. nie mam ani chęci ani siły...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 14:37   #1884
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No generalnie został na 2,5 h z dziećmi, gdzie ja siedzę z nimi czasem 48 h non stop sama. No i już dzwoni i pisze, gdzie ja jestem i kiedy będę, bo on nie daje rady. A ja nie odpisałam, bo prowadziłam, bo już wracałam. A ten w domu do mnie z wyrzutem, że mam głupi telefon, że nigdy się do mnie dodzwonić nie można, że go olewam i mu nie odpisuję, że on tu sam z dziećmi w domu, że on wszystko sam musi z dziećmi robić, wszystko na jego głowie.
A został, bo pomagałam w przeprowadzce przyjaciółce i wcale nie odpoczywałam, tylko nosiłam pudła i torby i nawet herbaty się nie napiłam, tylko pobiegłam do domu, żeby nie musiał długo sam z dziećmi być.
No i po tych 3 miesiącach siedzenia z dziećmi samej, gdzie ja 6 dni w tygodniu ostatnio sama ich nawet kładłam, po prostu nie opanowałam się

A, no to mi się pierwszy raz zdarzyło

Ja lubię te z Tesco, są super
tez bym sie wku*wila...
hehe faceci
jak to oni wszystko robia a zajac die dziecmi nie pptrafia

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:39   #1885
butterfly20
Zakorzenienie

Natalka strasznie pcha rączki do buzi

dziewczyny a kupujecie krzesełka z nakładką dla niemowlaka?bo tak widzę,ze nie wszystkie mają...

Stary 2014-01-02, 14:52   #1886
karolson
Zakorzenienie

Tez zgadzam sie z teoria ze sen nakreca sen. Filip zalicza 2-3 drzemki dziennie najczesciej 30 min pozniej 2-3 h i jeszcze raz 30 min . W nocy albo nad ranem budzi sie raz i jeszcze spi po jedzeniu.

Jak zaczyna w dzien marudzic albo ziewac to albo w lezaku go kolysze albo sam usnie podczas zabawy a na ta dluzsza drzemke staram die puknt 12 wychodzic na spacer wtedy pospi 2-3 godzinki.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Natalka strasznie pcha rączki do buzi

dziewczyny a kupujecie krzesełka z nakładką dla niemowlaka?bo tak widzę,ze nie wszystkie mają...
A to zle ze pcha? To chyba normalne. Ja sie tylko boje tego odruchu wymiotnego..
Ja kupuje z nakladka bo moj Filip jeszcze nie siada, a w lezaczku lezy na plasko i niechce go pionizowac a karmic ciezko
Stary 2014-01-02, 14:52   #1887
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
od kiedy manna jest bezglutenowa

czemu na bogato? robimy u nich po kosztach a z gosci moze bedzie 10 osob wiec to nie bedzie majatek, w mieszkaniu nie mam miejsca na takie cuda ani ochoty
moja matka w ogole powiedziala ze powinnam isc dziecko ochrzcic bez zadnych akcji typu obiad czy inne bezdety. pasowalo by mi cos takiego, ale juz slysze strzelanie z pipy wszystkich do okola
wlasnie tez sie nad tym zastanawiam. lub kawa ciasto i tyle.

Cytat:
hmm to teraz zaczęłam rozkminiać ile was wyniosły chrzciny w restauracjach?bo może następne też zrobię my mieliśmy catering, oprócz tego tort zamawiałam,robiłam dekoracje, piekłyśmy ciasta,trzeba było kupić coś na zimną płytę, alkohol (wino,szampan,whisky) no i napoje.I jak tak liczę to na 22 osoby+6 dzieci wyszło koło 2 tys.

ja może jestem dziwna ale nie lubię jak mi śpi całą noc, bo :
a) piersi mnie bolą strasznie
b) lubię ją sobie poprzytulać, po takim czasie zwyczajnie tęsknię

tez mam podobne odczucie co do kp w nocy

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale Kornel nie zaczął przesypiać całej nocy odkąd ma wprowadzone mm, tylko już wcześniej budził się np dopiero o 4.

Teraz je o 18 butlę, potem kąpanko o 19, i kładziemy go spać, zasypia sam w łóżeczku i budzi się koło 5 rano, dostaje szamkę i spi do 7.30.

Nie wiem czy powinnam sie bać, ale wszyscy mówią, że jest bardzo rozwinięty jak na swoje 2 i pół miesiąca.

pieknie wam Kornel spi...
moim zdaniem powinnas sie cieszyc ze taki rozwiniety
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:52   #1888
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
My dzis mamy szczepienie i zdycham ze strachu
Od 3 dni codziennie cwicze itp i zauwazylam przyplyw energii co bardzo mnie cieszy.
Wiktor lezac w lezaku usiluje usiasc... normalnie tak jakby brzuszki robil chyba za wczesnie na takie akcje?? Tym bardziej ze z brzuszka powinien usiasc- no nie wiem.

Larysa czytajac to pomyslalam sobie ze moj Wiktor to wogole na dzikusa wyrosnie. Ostatnio jak z mama gadalam na skype i ojciec sie pokazal to moje dziecko zrobilo podkowke i rozdarlo sie w nieboglosy. Az sie boje jego zachowania jak pojade do rodzicow do pl....

tak jak już dziewczyny pisały to zależy od temperamentu i charakteru dziecka i nic nie jest jeszcze przesądzone
Stary 2014-01-02, 15:01   #1889
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Przegladnełam słoiczki dla dzieci i znalazłam cos takiego jak pasternak i rzepa.Chyba sama tego z zyciu nie jadlam, a tutaj widze, że wcale o to nie trudno.I jest sam pasternak i pasternak z dynia.Poczytałam troche na jego temat i zastanawiam sie czy bu nie zaczać ot tego
Podejrzewam ze pasternak jadlas wiele razy bo w pl czesto jest sprzedawany jako pietruszka Ale ostatnio gdzies czytalam ze jest dobry jako pierwsze warzywko bo ma duzo witamin.

Cytat:

no tak, tak czesto wlasnie,

no ale cóż mogę zrobić jak on tak sie budzi, przybiera w normie wiec mleko chyba mam ok
no tak lubi i juz, sposobu na to chyba nie ma

Gorgulek ja nie sluchajac T. Wlasnie wrocilam ze spacerku wg niej to chyba latem tylko mozna wychodzic bo zimą za zimno a wiosną znów zarazki
no ale wkurza mnie tym gadaniem
Pewnie ze chodzic na spacery ubrac odpowiednio i wio a zarazkow to chyba najwiecej jest tam gdzie duze skupiska ludzi, jakies markety, komunikacja miejska, a tam chyba nie spacerujesz

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

A to zle ze pcha? To chyba normalne. Ja sie tylko boje tego odruchu wymiotnego..
Ja kupuje z nakladka bo moj Filip jeszcze nie siada, a w lezaczku lezy na plasko i niechce go pionizowac a karmic ciezko
Tez mi sie wydaje ze normalne, moja tez pcha i sie slini strasznie, banki ze sliny to juz w ogole normalka :P

Ale moja kolezanka zaklada malej niedrapki zeby nie pchala raczek do buzi.. Troche sie zdziwilam, no ale kazdy robi po swojemu, a ze nie lubie jak mi ktos sie wtraca to sama tego nie robie. Z Tz'tem tylko stwierdzilismy ze jak stopy zacznie pchac do buzi to jej buty chyba zaloza :P

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:02   #1890
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tez zgadzam sie z teoria ze sen nakreca sen. Filip zalicza 2-3 drzemki dziennie najczesciej 30 min pozniej 2-3 h i jeszcze raz 30 min . W nocy albo nad ranem budzi sie raz i jeszcze spi po jedzeniu.

Jak zaczyna w dzien marudzic albo ziewac to albo w lezaku go kolysze albo sam usnie podczas zabawy a na ta dluzsza drzemke staram die puknt 12 wychodzic na spacer wtedy pospi 2-3 godzinki.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

no właśnie o to chodzi-krztusi się,ma odruch wymiotny.no i ręce czerwone...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości