Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 14:46   #691
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
łoo strasznie szybko Ci wyślą

wiem Rybko o czym piszesz też nie mam kiedy zająć się sama sobą jedyne co mogę zrobić dla siebie to iść pod prysznic późnym wieczorem, TŻ się zajmie Małą jak wróci z pracy ale ja wtedy nadrabiam wszytskie domowe zaległości, zmywanie, prasowanie, sprzątanie... nie mam czasu na pomalowanie sobie paznokci, nie mam czasu na obejrzenie filmu, poczytanie książki czy cokolwiek niby mam mamę za ścianą i w każdej chwili mogę Nelke podrzucić, mama będzie się cieszyła a ja będę miała chwilę spokoju, ale jak ją oddam to mam wyrzuty sumienia że podrzucam komuś dziecko żeby zająć się sobą

dobrze to ujelas Lineczka, szczegolnie z tymi wyrzutami, ciezko znalezc zloty srodek - szczegolnie jak jest sie pierwszy raz mama

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nowy rok przywitał mnie okresem no więc wracamy do szarej rzeczywistości, dziś umieram - już zapomniałam jak to jest kiedy brzuch boli "okresowo".
A tak poza tym to u nas wszystko w porządku, mam tak wiele na dzisiaj zaplanowane a tak niewiele mogę zrobić bo Jaśko śpi po 10 minut

Nadrabiać będę w wolnej chwili
Domii wspolczuje okresu, mam nadzieje ze do mnie dlugo nie przyjdzie

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 14:53   #692
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Domii wspolczuje okresu, mam nadzieje ze do mnie dlugo nie przyjdzie

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
do mnie może wcale nie wracać, nie tęsknię za @

nie wiem czy będę w stanie obiad zrobić, bo tylko moje ręce są najfajniejsze i co nie odłożę to jest płacz teraz mi przysypia na rękach
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:00   #693
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem czy będę w stanie obiad zrobić, bo tylko moje ręce są najfajniejsze i co nie odłożę to jest płacz teraz mi przysypia na rękach
jest nas więcej przed chwilą zmywałam wannę z terrorystką na ręku a mój kręgosłup krzyczy coraz głośniej

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:02   #694
Trele_Morele
Zakorzenienie

A mi przestała w łazience leciec zimna woda !
Za☠☠☠iście !
Jak nie leje sie aż do kuchni , to wogole jej nie ma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
jest nas więcej przed chwilą zmywałam wannę z terrorystką na ręku a mój kręgosłup krzyczy coraz głośniej
O! Nasze còrki maja to samo imie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:03   #695
maomami
Wtajemniczenie

Ja niestety @ zostałam uszczęśliwiona kilka dni przed nowym rokiem.

Jak tam dziewczyny postanowienia noworoczne? Ja sie póki co nie złapałam za nic słodkiego ale nie powiem cukierki z choinki mnie wołają, czekolada w lodówce też i jeszcze chipsy i popcorn. Ale nie dam się, mam zamiar zrzucić tak żeby na wadze z przodu była 5.
No i chce sama zacząć piec chlebek, jedynie co to nie mogę jeszcze rzucić pepsi albo spreita no to jest silniejsze ode mnie ale staram się ograniczać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:03   #696
babku
Zadomowienie

maomami współczuję chwil grozy. Niby nic się nie stało, ale boję się cholernie każdej takiej sytuacji. To prawda, że w ciąży człowiek boi się o swoje dzieciątko, ale prawdziwa jazda zaczyna się po porodzie
Oby jak najmniej takich sytuacji.

W temacie opiekunek, to ze strony rodzica uważam, że to strasznie duże kwoty za godzinę, ale znów gdybym miała tak pracować, a nie da się ukryć, że jest to ciężka, stresująca i odpowiedzialna praca, to też chciała bym godziwie zarobić. Ja mam nadzieje, że damy radę z dziadkami jakoś podzielić się opieką. Ja, maż i teściowa pracujemy zmianowo, a moja mama od 7 do 15, dlatego mam nadzieje, że jakoś damy radę ułożyć grafik opieki nad Filipciem.

Nasturcja zgadzam się z Tobą całkowicie odnośnie relacji mama-tata-dziecko. Byłam niedawno na spotkaniu z przyjaciółką i też mąż zadzwonił i leciałam z wywieszonym jęzorem, byleby szybko być przy małym, bo najbardziej ze wszystkiego uspokaja go moja pierś. Taszanta też nie napisała nigdzie, albo ja to przeoczyłam, że przetrzymywała by zanoszące się dziecko. Chyba żadna z nas by tego nie zrobiła, ale tez bez przesady, żeby przekładać kursy, szkoły, bo nasze dziecko najlepiej uspokaja się przy matce. Takie rady też się pojawiły i to uważam za grubą przesadę i niestety robienie z siebie niewolnicy domowej.

Byliśmy na szczepieniu i nie było najgorzej. Po rozebraniu mały uśmiechał się do położnej, przy ukłuciu darł się niesamowicie, a po przystawiłam go do piersi i znów za chwilę pojawiły się uśmiechy
Na wizytę przyjęła nas pani doktor, która od małego zajmowała się Tż i jego trzema braćmi, także śmiesznie było, bo ich pamięta wszystkich, a tu następne pokolenie już.
Mały zbadany wzdłuż i wszerz i wszystko w porządku, żadnych wątpliwości i rzeczy które powinny mnie niepokoić
Waży mój kluseczek już 5 kg
Bardzo poprawiła mi humor ta wizyta. Przez ostatnie dni z moim samopoczuciem było beznadziejnie, ale chyba zaczynam wychodzić na prostą. Przynajmniej dziś jest o niebo lepiej.

Ryba wpisz nas na pierwszą stronę
Babku- 19.11.13 Filip- 5000g (7 tyg) kp

Aaa i jeszcze odnośnie zaniku pokarmu. Też ostatnio tak miałam, ale uznałam, że to kryzys laktacyjny i należy z nim walczyć. Wygrałam, więc i Wy się nie poddawajcie. Przystawiałam małego non stop, laktatorem odciągałam 7-5-3, piłam herbatki, dwa razy podałam zamrożone wcześniej moje mleko, żeby mały nie był głodny i już jest wszystko ok.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-01-02 o 15:12
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:05   #697
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
25 minut i moje dziecko wyspane

spoko, to się zgadamy bliżej wiosny

do tej pory nie wiem, pediatra mówiła że to mogło być coś uczuleniowe ale przemywałam Octeniseptem i przeszło a Oilatum kremem smarujemy buźkę bo między brwiamy nam się skórka łuszczy [tak jak i mamusi ]
Muszę przyznać że Twoje dziecko szybciej się regeneruje

A u nas nie wiem co się dzieje ale jak zawsze Zuzia na spacerze potrafiła spać nawet 3 godziny tak teraz godzine ledwo i później śpi ale musze co jakiś czas bujać wózkiem, wkładać smoka i już nie śpi spokojnie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A mi przestała w łazience leciec zimna woda !
Za☠☠☠iście !
Jak nie leje sie aż do kuchni , to wogole jej nie ma

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

A jak w ogóle Majcia po szczepieniu?? Już w porządku?? Jak nóżka?

Stary 2014-01-02, 15:10   #698
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

[/COLOR]

ostatnio robiłam butelkę z Nelą wiszącą i krzyczącą na zmianę na cycku

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

A u nas nie wiem co się dzieje ale jak zawsze Zuzia na spacerze potrafiła spać nawet 3 godziny tak teraz godzine ledwo i później śpi ale musze co jakiś czas bujać wózkiem, wkładać smoka i już nie śpi spokojnie

nie no krostki utrzymywały się ze 3 tygodnie

Nela jak tylko jej smoczek wypadnie z buzi to od razu koniec spania
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-01-02 o 15:17
Stary 2014-01-02, 15:17   #699
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Jak tam dziewczyny postanowienia noworoczne? Ja sie póki co nie złapałam za nic słodkiego ale nie powiem cukierki z choinki mnie wołają, czekolada w lodówce też i jeszcze chipsy i popcorn. Ale nie dam się, mam zamiar zrzucić tak żeby na wadze z przodu była 5.
No i chce sama zacząć piec chlebek, jedynie co to nie mogę jeszcze rzucić pepsi albo spreita no to jest silniejsze ode mnie ale staram się ograniczać
Ja sie przyznam ze jeszcze słodkiego nie chwyciłam ale łapie sie na tym ze sama siebie chce oszukac. Dzis wpadlam na pomysl ze zrobie sobie kanapki z nutela , ale sie pukłam w czoło.
Za to co raz czesciej myśle zeby sobie zapalic.dobrze ze nie mam dostepu do fajek.

Babku ja już nie bede rozkręcac dyskusji Od nowa, ale to ja napisalam ze kurs bym odwołała.
Taszanta zapytala mnie czy zrezygnowałabym TYLKO dlatego ze Tż dziecka NIE potrafi uspokoic ? TAK , zrezygnowałabym.
A wyszłabyś na kurs czy gdziekolwiek dla relaksu wiedziac , ze Twój mały nie chce butli wiec jak zglodnieje to bedzie mu ktos na siłe wpychał strzykawka albo łyżka ?
Bo ja nie ! Tak jak Nasturcja pisała , nie mogłabym wtedy spojrzeć w lustro.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-02, 15:26   #700
ktosiula
Wtajemniczenie

Miki trzymam kciuki za Twoje zdrowie, ale się porobiło... Pyzula śliczna, ona tak na piersi ładnie rośnie? Ile teraz wazy?

Ja też w ogóle nie mam czasu dla siebie. Mikołaj wisi na cyckach ok 50 min do godziny. Forum czytam jak karmie, wtedy też coś jem zazwyczaj i załatwiam różne rzeczy przez telefon, robię listy zakupow itp. Jak mały zasnie to odciagam mleko, wyparzam, ogarniam kuchnię, dom, pranie, jem coś na ciepło i przygotowuje sobie te moje napoje na laktację
Nie mam kiedy wziąć prysznica nawet, o relaksie nie wspomnę. Wieczorem po kąpieli czesto sie klade kolo 9 czy 10 bo nigdy nue wiem jaka bedzie noc i musze sie troche wydpsc. Ale wiem ze to minie i później będzie lepiej. Jak tż w domu to dam rade się umalować czy coś, ale to tylko w święta i weekendy, chociaż czasem też musi pojechać do kilku klientów.

To sobie ponarzekalam w ten weekend ćwiczę, nie ma bata męża puszczam na godzinny trening wiec mnie też się należy.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 15:32   #701
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam po długiej nieobecności
szok, że to już odchowalnia!

U Nas wszystko w porządku, moja mała małpeczka najchętniej nie schodziłaby mi z rąk
Mam sporo pytań, ale zupełnie nie mam czasu na wizaż

Szczęśliwego Nowego Roku cioteczki!!
Stary 2014-01-02, 15:40   #702
babku
Zadomowienie

Trele nie Ty jedna to pisałaś. Wyszłabym, najpierw na chwilę, potem na dłużej i tak dalej. Z butlą my też mamy problem. Wcześniej mały super z niej jadł, ale zapomniał, jest problem i z nim walczymy, a z kursu nie rezygnuję. Jeśli tz zadzwoni, że sobie nie radzi, to wrócę i tyle.

Stary 2014-01-02, 15:47   #703
lineczka1989
Zakorzenienie

w życiu bym nie wyszła z domu jakby moje dziecko zanosiło się z płaczu
wolałabym zrezygnować z wyjścia no ale to ja..

musimy kupić stojak na wanienkę bo w brodziku nam nie wygodnie Małą kąpać

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-02, 15:50   #704
babku
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nie wyszłabym gdyby moje dziecko się zanosiło, ale napewno robiła bym wszystko, żebym jednak z tego domu mogła kiedyś wyjść.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-01-02 o 15:53
Stary 2014-01-02, 16:00   #705
maomami
Wtajemniczenie

Ja wychodzę z domu jeśli tylko tż jest w domu i mam gdzieś możliwość na chwilkę się wyrwać ale ciężko by mi było wyjść nawet jeśli bym musiała gdybym wiedziała że mała zanosi się płaczem. Jutro miałam wieczorem wybyć na babskie spotkanie ale organizatorka jest chora i spotkanie odłożone w czasie i w sumie chyba ciężko by mi było wyjść jakoś w dzień spokojnie a wieczorem jak niunia zasypia, jak jest kąpanie itd to mam jakieś opory żeby wyjść z domu, póki co zawsze staramy się być we dwójkę na czas kąpania.

Moja Zuzolina właśnie leży na przewijaku z gołym tyłkiem i ma największy zaciesz

Stary 2014-01-02, 16:01   #706
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Aha to wiem
To było szczepienie na gruzlice?
Podobno baaardzo długo sie leczy

Rybko a nie myślist ze jak pojdziesz do pracy to zmieni sie tylko tyle ze bedziesz jezzcze bardziej zmeczona? Wrocisz do domu I I tak raczej bedziesz musiała to wszystko zrobic !

Te kupki to chyba takie nie powinny byc pieniste ?

A do Polski lece bo przesunelišmy chrzciny , nieoficjalnie kwiecien maj no wiec dziadki marudza że wnuczki nie widzieli, a my I tak dawno w Polsce nie bylismy

wiesz co... moze i by tak było, ale mogłabym powiedziec : byłam w pracy, jestem zmęczona. Niektórzy uważają że Kacper jest tak grzecznym dzieckiem że ja siedze i zbijam bąki. :/ tak- jest grzeczny, ale mało śpi, dużo gada i sie smieje ale jak nikt sie nim nie interesuje to maruidz..

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Rybko, Anulka ma rację u nas kupy z pianą, smród, kolor zieleni i sporo śluzu było. Do tego: bóle brzucha, megabolesne bąki, wysypka. I po badaniach wyszła nietolerancja laktozy. Tyle,że u nas to wszystko było bardzo szybkie: po trzech dniach od wystąpienia objawów-lekarz. Po kolejnych trzech- diagnoza.

Nam lekarka tłumaczyła, że dziecko rodzi się z zapasem laktazy, która trawi laktozę. W pewnym momencie zapas się kończy i organizm dziecka ma sam zacząć produkować. Czasem nie zaskoczy o czasie i trzeba przez jakiś czas podawac laktazę sztucznie i ograniczyć laktozę. Ta teoria się u nas sprawdza. Aczkolwiek: czytałam sporo innych teorii o powodach nietrawienia laktozy/ Chyba co lekarz to teoria
no to u mnie są non stop bąki, na niektórych płacze, krzywi się, bąki są smierdzące, kupy też śmierdzą ze momentami musze przewietrzyć pokój mimo ze kupy już tam nie ma, są kupy ze śluzem i są pieniste, choć mąż twierdzi ze przesadzam i wyolbrzymiam. [ nie ukrywam, zrobiło mi sie przykro, no ale mam pierwszy raz dziecko i pierwszy raz obserwuję kupki... moze on zna sie lepiej.] zobacze jeszcze kolejną kupkę [ mąż twierdzi ze za długo podajemy mleko AR, ze taka moze być przyczyna?] i najwyżej jutro pojade. a powiedzcie mi opis tych kupek wystarczy czy jak mam "udowodnic" pediatrze ze tak jest? sorki ze głupie pytanie, ale wiecie pojęcie śmierdząca kupa jest wieloznaczne.. moze śmierdzi "prawidłowo" poza tym jak mały robi kupe to puszcza też bączki wtedy.

Cytat:

oj mam ten sam problem... od rana za mną chodzą słodycze. Mało tego, mąż na śniadanie kupił sobie pączki, a teraz wcina ciastka :/
Stary 2014-01-02, 16:08   #707
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

A dobrze.na drugi dzień już zapomniałysmy o szczepieniu. Nòzka wyglada normalnie , ledwo widać wkłucie.
Jeszcze tylko 27.01 ostatnie I 24.02 gruźlica I chyba na długo spokoj co?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-02, 16:14   #708
ryba91
Zakorzenienie

kupki są zwykle żółte

Lineczko- ja jak przyjedzie moja cala rodzina to wiem że bede mogła dać im małego i zrobić cos dla siebie, ale nie bede dawać im codziennnie na całe dnie małego.. zresztą wtedy też chce spędzić czas z mamą i choć wiem że wtedy bede miała troche luzu bo mama do mnie przyjedzie i nawet samo siedzenie z małym a ja chocbym miała se maseczkę zrobić w tym czasie to i tak już coś.Ale wiem żeto bedzie kilka dni i potem znów to samo. W końcu sie ogarne i może jak powiem głośno DOŚĆ to moze do kogos to dotrze.. pói co nie chce sie kłócić, nie chce wszczynać zadnych awantur a wiem ze jak zacznę mówić ze nic nie moge "kolo siebie" zrobić to bedzie gadanie ze wymyślam i narzekam.
Stary 2014-01-02, 16:45   #709
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku
Rownież chciałabym Wam życzyć wszystkiego co najlepsze na ten 2014!! Aby maluszki byly zdrowe i radosne a mamusie w świetnej formie ochowywaly swoje pociechy

Chcialabym też podziękować Wam za ten czas spędzony razem w 2013, zżyłam się z Wami kochane Byłyście i jesteście niezastąpione w radach, pomocy i wsparciu kiedy to potrzebne. Cieszę się, że tu jestem!! Buziak dla każdej z osobna

Wczoraj nadrobiłam ale już nie miałam siły pisać... Majka jest nieznośna co dwa dni, dzisiaj np. ładnie śpi i jest grzeczna a wczoraj maruder cały dzień, spać nie chciała a była zmęczona i dała nam popalić

Byliśmy dziś załatwić chrzest i bez problemu dalo się na tą datę co chcieliśmy Zależało nam na weekendzie 25-25.I. i mieliśmy do wyboru sobotę o 4.30 lub niedzielę o 1. Wybraliśmy sobotę
Siorce już bilety kupiłam a teraz trzeba się rozejrzeć za kreacją dla małej, no i sobie też bym coś musiała kupić.

Ale podzia dziś ładna 10 stopni i słoneczko Byłyśmy na spacerku i tak fajnie się chodziło, normalnie wiosenka

Nadrobię trochę
Stary 2014-01-02, 16:53   #710
anulka2205
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeszcze jesli chodzi o podejście do rodzicielstwa tak w tym temacie zostawiania dzieci z tż nasunęło mi się to, że jak matka pierwszego dziecka pisze, że ona to zawsze by zrobiła tak, albo nigdy nie zrobiła tego, to jeszcze się może w życiu kiedyś mocno zdziwić w życiu nie zdawałam sobie sprawy z tego, że dzieci mogą się tak diametralnie różnić. Ania i Hania są tak różne póki co, że czuję się teraz jakby to było moje pierwsze dziecko i szczerze to jestem zdania, że każdej matce (takiej normalnej, nie jakiejś wyrodnej) to dziecko i jego indywidualne potrzeby dyktuje i czasem przewartościowuje jej poglądy

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:03   #711
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Trele nie Ty jedna to pisałaś. Wyszłabym, najpierw na chwilę, potem na dłużej i tak dalej. Z butlą my też mamy problem. Wcześniej mały super z niej jadł, ale zapomniał, jest problem i z nim walczymy, a z kursu nie rezygnuję. Jeśli tz zadzwoni, że sobie nie radzi, to wrócę i tyle.

Babku jak w takim razie radzi ie sobie jak mały nie chce butli?
Pytam, bo sama mam ten problem.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-02, 17:08   #712
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Skąd ja to znam ale teraz tż się nią zajmuje...
Cytat:
w życiu bym nie dała rady z nią na rękach. W nosidełku mi ciężko sprzątać
Cytat:

ja się nawpieprzałam, to silniejsze ode mnie, a z colą mi się znowu udaje, ale nie potrafie zrezygnować ze słodyczy... brakuje mi przekąsek :/
Cytat:

myliście w brodziku? ja bym nie podniosła się chyba my dajemy na blat w kuchni

nie wiem czy słyszałyście o tym wypadku w Kamieniu pom.? To obok mnie... Dzisiaj słyszałam, że koleś prawdopodobnie z premedytacja wjechał w tych ludzi...Świadek słyszał jak dziewczyna z nim zerwała przed wejsciem do auta(co nie zmienia faktu, że z nim wsiadła) i on się z nią w samochodzie kłócił...I ponoć specjalnie wjechał w krawężnik, a tak zapieprzał, że na progach nawet nie podskoczył...od ruszenia do wypadku przejechał 300 m, wjechał nagle w krawężnik i tak wrył, że zaczął dachować i śćiął 8 osób, z czego 6 zginęło... 5 dorosłych i 1 dziecko.. a dwójka jest w szpitalu... W tym dziewczynka 10-letnia kontaktuje, ale nie wie, że nie żyją rodzice. Co się dzieje z tym światem?! z tymi ludźmi...
Stary 2014-01-02, 17:13   #713
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam ale teraz tż się nią zajmuje...

myliście w brodziku? ja bym nie podniosła się chyba my dajemy na blat w kuchni
widzisz, ale Ty masz pomoc TŻ a ja mam ją tylko w weekendy, bo mama przyjdzie na 10 min i idzie

tak, stawialiśmy wanienkę w brodziku i ja w kom kucałam, ale ostatnio strasznie w głowie mi się kręci i dlatego zdecydowaliśmy że kupimy stojak

obrałam ziemniaki na obiad siedząc na podłodze koło Nelki

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-02, 17:16   #714
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Zamowiłam łózeczko turystyczne, żeby Majka miała gdzie spać w Polsce, a ONI teraz dzwonia że łòżeczko bedzie 2 lutego
I znowu beda cyrki z kasa
a gdzie kupowałaś? był gdzieś podany termin wysyłki? Napisz, żeby Ci zwrócili kasę, bo potrzebujesz łóżeczka na już i nie spodziewałaś się, że taki daleki termin wysyłki będzie.

ktosiula, za wagę Mikołaja. Ja dzisiaj będę ważyć malutką. Zobaczymy jak tam. I ja też się przymierzam do kupna nawilżacza, ale mi nikt w tym temacie na forum nie odpowiedział. Szykuję się na ten:
http://www.ceneo.pl/16690959#tab=spec
Co do temperatury - to w sypialni mamy gdzieś ok.23 stopni. W salonie 24 ale mała leży w body z długim rękawem i do tego półśpiochy na dół.

Moja terrorystka się chyba dołączyła dzisiaj do Waszych...
3 godziny jadła i marudziła na przemian. Obiadu na razie nie ma, bo nie miałam jak odejść od niej. Chwilowo mam dość, dobrze, że mąż niedługo wraca do domu.

ryba, ja bym poszła z tą kupą do lekarza już.
Stary 2014-01-02, 17:36   #715
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny, zobacze jaka bedzie nastepna ta kupka i pojde, jk bd normalna to poczekam, ale jak cokolwiek z nia bedzie to pójde, dziekuje

paulina- za chrzest,
Kociak- troszke za cieplo masz mi sie wydaje. a na nawilzaczacg sie nie znam ;(
Stary 2014-01-02, 17:40   #716
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny polecicie mi jakis sklep internetowy gdzie kupie łòżeczko?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-01-02, 17:47   #717
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Anoula piszeszo tym odczynie po szczepieniu na gruźlicę? Też nam otym mówili w szpitalu, oby się ładnie goilo.
tak o tym

Cytat:
Aha to wiem
To było szczepienie na gruzlice?
Podobno baaardzo długo sie leczy
też o tym czytałam, ale to ponoć nie jest regułą, że goi się długo.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Anoula Tym szczepieniem sie nie przejmuj zagoi sie prędko.Ja nawet nie zauwazyłam kiedy bąbel pękł.Teraz juz ładnie wygląda
nie przejmuję póki co mam tylko nadzieję, że zagoi się szybko

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
u nas Tż nakarmi, przewinie, polula itd. ale są momenty kiedy mały chce tylko do mnie i koniec dopiero wtedy się uspokaja. Ale wiem że jak wychodzę z domu to mu źle z Tż nie będzie
o to właśnie chodzi, trzeba naszym TŻtom pozwolić się wykazać i dobrze by było jakby sami tego chcieli.

Cytat:

ja od porodu czekolady, chipsów jeszcze nie zjadłam, coś czuję, że jak zacznę to nie będę mogła przestać

Cytat:
Babku ja już nie bede rozkręcac dyskusji Od nowa, ale to ja napisalam ze kurs bym odwołała.
Taszanta zapytala mnie czy zrezygnowałabym TYLKO dlatego ze Tż dziecka NIE potrafi uspokoic ? TAK , zrezygnowałabym.
A wyszłabyś na kurs czy gdziekolwiek dla relaksu wiedziac , ze Twój mały nie chce butli wiec jak zglodnieje to bedzie mu ktos na siłe wpychał strzykawka albo łyżka ?
Bo ja nie ! Tak jak Nasturcja pisała , nie mogłabym wtedy spojrzeć w lustro.

Bo każde z naszych dzieci jest inne. Jakby Natalia miała tak jak Maja to ja też nie wiem co bym zrobiła ze studiami. Już teraz zrezygnowałam z pracy w kopalni w ty roku, bo pochłania to zbyt dużo czasu, który wolę poświęcić dziecku.

Cytat:
Dziewczyny jeszcze jesli chodzi o podejście do rodzicielstwa tak w tym temacie zostawiania dzieci z tż nasunęło mi się to, że jak matka pierwszego dziecka pisze, że ona to zawsze by zrobiła tak, albo nigdy nie zrobiła tego, to jeszcze się może w życiu kiedyś mocno zdziwić w życiu nie zdawałam sobie sprawy z tego, że dzieci mogą się tak diametralnie różnić. Ania i Hania są tak różne póki co, że czuję się teraz jakby to było moje pierwsze dziecko i szczerze to jestem zdania, że każdej matce (takiej normalnej, nie jakiejś wyrodnej) to dziecko i jego indywidualne potrzeby dyktuje i czasem przewartościowuje jej poglądy
ja mam jedno a już życie zweryfikowało kilka moich: "nigdy nie będę..."

udało mi się z mamą i Natalią pojechać do CH obudziła mi się dopiero w windzie w bloku jak wracałyśmy. Nakupiłam jej ubranek i kurtkę dla siebie bo wyrosłam ze swoich .

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny polecicie mi jakis sklep internetowy gdzie kupie łòżeczko?

jakie chcesz łóżeczko? zamawiasz do PL czy UK?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:48   #718
lusesita23
Zakorzenienie

Nadrobie przy karmieniu
chcialam tylko pochwalic core - tfu.tfu, - ze od 13 spi pojechalismy do tesciow, mala zasnela w samochodzie, u nich przebudzila sie na karmienie i znowu kimazahaczylismy az do pepco i rossmana, mala spala
czesciej musimy jezdzicWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-02, 17:49   #719
Lilith890502
Zakorzenienie

Mój uwielbia jeżdżenie jak kiedyś w nocy nie chciał spać to pojechaliśmy z Tż do tesco

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:57   #720
Kabriela
Zadomowienie

Lusesita moja Agata też uwielbia jeździć autem, ostatnio mieliśmy podróż na święta do Częstochowy całą drogę przespała nie budząc się w ogóle.
Moje dziecko i tak pod tym względem jest niesamowite, bo na dworze śpi 2-4 godziny a jak tylko wejdziemy do jakiegokolwiek pomieszczenia gdzie poczuje ciepło budzi się i marudzi i chce być noszona.
A dzisiaj przeżyłam chwilę grozy potknęłam się z Nią ( miałam Ją na rękach) na schodach. Ale jak ją teraz obserwuje to raczej nic Jej się nie stało. Na szczęście była grubo ubrana. Myślałam, że zawał przeżywam.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości