|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Wg mnie umyślnie- sprawca nie miał 5 lat i wiedział , że jazda pod wpływem jest zabroniona, bo może się skończyć źle. Tak samo jakbyś w zimę założyła np japonki i się dziwiła, że masz stopy odmrożone- jako myśląca i dorosła takie rzeczy przyjmujesz jako oczywiste.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też, też mam koleżankę, która straciła oboje rodziców nagle. Na pewno było jej ciężko, ale teraz gdybym jej nie znała to bym nie powiedziała, że przeżyła taką tragedię. Da się z tym żyć, no ale wiadomo, jej się życie tak potoczyło, komuś innemu mogło inaczej, ale nie generalizowałabym, ze lepiej już nie żyć w takim przypadku.
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zdziwił a zszokował mnie własny brat,który postanowił odebrac mi komputer,który wcześniej mi dał.
|
|
|
|
#3574 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że Peggy dawno tu nie było.
|
|
|
|
#3575 |
|
damn good coffee
|
Odnośnie siadania po pijaku za kierownicą. Wg mnie powinni to kwalifikować jako zamiar ewentualny - bo taka osoba nie chce kogoś zabić (nie działa z zamiarem bezpośrednim, czyli nie wjeżdża celowo w człowieka), ale wiedząc że jest pod wpływem, godzi się na ewentualne skutki (czyli wypadek etc).
Na tej samej zasadzie, na jakiej działali np ci co zrzucali z wiaduktu te bryły lodu, i jedna zabiła kierowcę ciężarówki. Nie chcieli go zabić, ale musieli liczyć się z tym że może się to stać. Edytowane przez kawa_zmlekiem Czas edycji: 2014-01-02 o 16:08 |
|
|
|
#3576 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Konto usunięte
|
A ona się nie uaktywniła przypadkiem w trakcie ferii szkolnych? Nie pamiętam dokładnie ile ma lat, ale jest chyba w 3 klasie liceum? Już są lekcje normalnie
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Może dodam oliwy do ognia, ale właśnie wyczytałam, że pijany pan przyznał się też do trawy i amfetaminy, a jego pasażerka wiedziała, że jest pijany. Przed wjechaniem w grupę ludzi kłócili się. Brawa dla nich
|
|
|
|
#3578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Flawless
|
Ależ oczywiście, że mógł przewidzieć, iż takie zachowanie spowoduje śmierć i to na pewno będzie miało wpływ na wysokość kary. Nikt tu Ameryki nie odkrywa
![]() Pisząc o tym, chciałam wskazać na różnicę między np. seryjnym zabójcą, a takim przypadkiem. Kara 25 lat i dożywotniego pozbawienia wolności są karami mającymi za zadanie izolować niebezpieczne jednostki od reszty społeczeństwa. Owszem, pijany kierowca jest również niebezpieczny dla społeczeństwa, ale zazwyczaj 'tylko' za kółkiem. Staram się spojrzeć szerzej na problem, nie bronię sprawcy, wiem, że za dwa dni ktoś taki może wjechać we mnie, mojego chłopaka, moich bliskich, ale tak wysoka kara pozbawienia wolności w żaden sposób nie rozwiąże problemu.
|
|
#3580 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44390046]Może dodam oliwy do ognia, ale właśnie wyczytałam, że pijany pan przyznał się też do trawy i amfetaminy, a jego pasażerka wiedziała, że jest pijany. Przed wjechaniem w grupę ludzi kłócili się. Brawa dla nich
[/QUOTE]![]() Czy w takiej sytuacji trzeźwa pasażerka będzie traktowana jak np. współwinna? Dopóki nie istnieje sensowny i skuteczny sposób na to, by taki człowiek już więcej za kółkiem nie siedział, to tak naprawdę to żadna różnica, że niebezpieczny jest „tylko” jak pijany prowadzi samochód. Tak czy inaczej jest bardzo niebezpieczny dla otoczenia.
|
#3581 |
|
Konto usunięte
|
Poza tym te dzieciątka są po ciężkim wypadku, nie wiadomo czy same nie będą kalekie do końca życia. I wtedy też tak łatwo ktoś im powie, że życie ma sens, albo im przyszłym opiekunom? Dziadkowie sami mogą popaść w depresję i nie dać sobie rady z wychowaniem maluchów.
|
|
|
|
#3582 |
|
Konto usunięte
|
Ja pierdziele patrzę i nie wierzę w to co się dzieje w rozmowach w toku. Ta dziewczynka która jest cała poparzona, normalnie urzadzili polowanie na czarownice. To jest biedne skrzywdzone dziecko, matka sama mówi ze przed poparzeniem robiła wszystko sama a teraz z mamą do szkoły chodzi i mama siedzi pod salą. Matka zamiast pajacować w tvnie powinna już dawno temu łazić na terapię i pracować z dzieckiem oraz zainteresować się jak poprawić jej stan psychiczny zamiast urządzac tyrady w show
dzizas krajst!!! biedne dziecko!!! ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ja pierdziele patrzę i nie wierzę w to co się dzieje w rozmowach w toku. Ta dziewczynka która jest cała poparzona, normalnie urzadzili polowanie na czarownice. To jest biedne skrzywdzone dziecko, matka sama mówi ze przed poparzeniem robiła wszystko sama a teraz z mamą do szkoły chodzi i mama siedzi pod salą. Matka zamiast pajacować w tvnie powinna już dawno temu łazić na terapię i pracować z dzieckiem oraz zainteresować się jak poprawić jej stan psychiczny zamiast urządzac tyrady w show dzizas krajst!!! biedne dziecko!!! ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ja pierdziele patrzę i nie wierzę w to co się dzieje w rozmowach w toku. Ta dziewczynka która jest cała poparzona, normalnie urzadzili polowanie na czarownice. To jest biedne skrzywdzone dziecko, matka sama mówi ze przed poparzeniem robiła wszystko sama a teraz z mamą do szkoły chodzi i mama siedzi pod salą. Matka zamiast pajacować w tvnie powinna już dawno temu łazić na terapię i pracować z dzieckiem oraz zainteresować się jak poprawić jej stan psychiczny zamiast urządzac tyrady w show dzizas krajst!!! biedne dziecko!!! ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- potrójne oburzenie drabineczki |
|
|
|
#3583 |
|
Konto usunięte
|
Na tvnStyle leci właśnie program typu Kuchenne Rewolucje. Dziwi mnie, że ludzie, którzy się tam zgłaszają najpierw nie posprzątają tego syfu a potem jeszcze się dziwią, że ktoś im go wytyka. Czy to jest aż tak bardzo ustawione?
|
|
|
|
#3584 |
|
Konto usunięte
|
Drabi, a o czym są dzisiaj Rozmowy w Toku?
|
|
|
|
#3585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Konto usunięte
|
no to w skrócie
8 letnia dziewczynka, 2 lata temu przeżyła pożar jest cała poparzona łącznie z twarzą i dłońmi. odkąd jest w stanie sie porusząc chodzi do szkoły ale mówi że ona nic nie umie i jej sie nie chce i mama musi z nią chodzić do szkoły bo ona się boi. wniosek: dziewczynka nie jest w stanie poradzić sobie z tym co się stało bo wielu doroslych by nie było, a co dopiero wymagac samodzielności od ośmiolatki co robi mama i ewa: wytrząsają się nad nią ze przeciez da się i że trzeba i że ma nie pajacować |
|
|
|
#3587 |
|
Konto usunięte
|
no to w skrócie
8 letnia dziewczynka, 2 lata temu przeżyła pożar jest cała poparzona łącznie z twarzą i dłońmi. odkąd jest w stanie sie porusząc chodzi do szkoły ale mówi że ona nic nie umie i jej sie nie chce i mama musi z nią chodzić do szkoły bo ona się boi. wniosek: dziewczynka nie jest w stanie poradzić sobie z tym co się stało bo wielu doroslych by nie było, a co dopiero wymagac samodzielności od ośmiolatki co robi mama i ewa: wytrząsają się nad nią ze przeciez da się i że trzeba i że ma nie pajacować\ edit: przepraszam że tak sypię postami, wizaz mi sie psuje |
|
|
|
#3588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Konto usunięte
|
nie, nie użyły tego ale ogólnie taki był zamysł jej wystąpienia. kazały jej pakować kanapki do plecaka itp.
gdyby w dzieciństwie spotkało mnie coś takiego a matka zabrałaby mnie do telewizji żeby udowodnić mi że potrafię nieporadnie bo nieporadnie ale spakować sobie plecak, dzisiaj prawdopodobnie bym jej tę kanapkę wcisnęła... (nie, nie do plecaka) ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Co to jest za pazerność, jak można robić show z udziałem takich nieszczęśliwych dzieci. wtf. |
|
|
|
#3590 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie ten człowiek http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,...m__Gwalt_.html
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Wierze w dobrych ludzi. Jeśli bliższa i dalsza rodzina nie miałaby możliwości, żeby zająć się dziećmi (a to pewnie rzadkie, bo jednak jakieś ciocie, babcie zwykle są) to sierotki szybko znazłyby dobrą rodzinę adopcyjną. Dzieci po takim nieszczęściu budzą w ludziach jeszcze większe pozytywne emocje niż "owoce patologii" w podobnym wieku. Ja bym była raczej spokojna.
|
|
#3592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Nie.
|
|
#3594 |
|
Konto usunięte
|
Idę parę dni temu chodnikiem, centrum miasta, na chodniku wózek z dzieckiem, koło niego jakiś kolo po 50- tce, przyciska łapę do nosa i ... smarczy na chodnik
.LUDZIE ISTNIEJĄ CHUSTECZKI! Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2014-01-02 o 17:30 |
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy rozmowy w toku nie są już tylko i wyłącznie ściemą? ![]() Coś kiedyś obiło mi się o uszy, że to wszystko podstawieni ludzie, koleżanka była na widowni na nagraniu i tez mówiła, że to scenariuszem leci
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten człowiek pomylił się drugi raz, trzeciego razu nie może już być w jego przypadku, ja rozumiem że ktoś raz może coś odwalić ale nie tak jak on popełnia drugi raz (kto wie ile razy do tej pory jeździł po pijaku i nie został złapanym...) i za to powinien wylądować do końca życia w więzieniu. tak samo jak ten Nowak co tego chłopca rozjechał, też popełnił drugi błąd i zginął znowu człowiek już drugi z jego ręki. tu nie ma się co bawić w łaskę w ich przypadku, bo na nią NIE ZASŁUGUJĄ. mam nadzieję że znajomi tego debila wyciągną wnioski i przestaną jeździć po pijaku i tolerować to, bo oni doskonale wiedzieli że on pijany wsiada do auta i są WSPÓŁWINNI śmierci tych ludzi. poza tym gdyby mieli honor to zrobiliby wszystko aby pomóc tym ofiarom finansowo, bo to będzie im teraz najbardziej potrzebne w rehabilitacji po wypadku i życiu. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-01-02 o 18:53 |
|
|
|
|
#3597 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie mogłaby w tym roku śniegu w ogóle nie być, najwyżej w górach.
Wydaje mi się, ze większość to ściema ale część może być prawdziwa. |
|
|
|
#3598 |
|
ma zielone pojęcie
|
Na pewno powinien płacić dzieciom zmarłego dopóki się uczą (do 26 r.ż.). A co do wysokości, to pewnie najlepiej byłoby określić procent jego zarobków, a nie konkretną kwotę, którą dodatkowo co parę lat trzeba by sądownie podwyższać choćby z powodu inflacji.
|
#3599 |
|
Konto usunięte
|
Jak słyszę o takich idiotach to żałuję że w Polsce nie ma koloni karnych
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to jest z winą, ale jeśli osoba trzeźwa, mająca prawo jazdy jedzie z pijanym kierowcą to traci prawko.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

.