|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Ja tez ide, nie mamy wyjścia-i zastanawiam się jak damy sobie radę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-01-02 o 15:30 |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
oj, ja mam do 8 ;( i koniec macierzyńskiego i job abuuuuuuuuuuu
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Nie było mnie jeszcze w Nowym Roku także życzę Wam wszystkiego dobrego! Wielu cudownych chwil i oby zdrowie dopisywało Sto lat dla Igorka i Natusi ![]() Silver myślałam dziś o Was, mam nadzieję, że szybko Was wypuszczą ![]() Hope ja nie tyle idę na wychowawczy co nie szukam nowej pracy i póki co zakładamy, że to się nie zmieni jeszcze przez dwa lata. Oby ![]() Bishonka myślałam w Święta jak sobie radzicie. Uściski! Co do bohaterów książkowych to ja jeszcze z dzieciństwa dorzucę Emilkę i genialną książkę "Na skrzydłach północnej wichury". Matko ile ja się jej naszukałam w dorosłym życiu! Ale zdobyłam i czeka, aż Ewa podrośnie W Sylwestra Ewa skończyła 11 miesięcy i z tej okazji też zrobię podsumowanie, bo jeszcze nigdy nie pisałam ![]() - cztery zęby, następne dwa na wylocie - raczkuje, biega na czworakach swoim dziwnym sposobem, sama siada, klęczy i dzisiaj pierwszy raz wstała ![]() - kocha miłością bezgraniczną ciumkać, do tego chlebek i owoce, od czasu do czasu zje obiadek albo kaszkę - potrafi robić kosiu kosiu, papa, brawo (kiedyś za każdym razem jak usiadła to sobie biła brawo ), przybija piątkę, gra w amse adamse, daje dzień dobry, tańczy do muzyki- wie gdzie ma stópki, nosek, brzuszek, uszko, oczko, paluszki - pokazuje lampkę, okno, choinkę, krzyż, kalendarze no i zna z nazwy swoje zabawki, potrafi bezbłędnie wskazać niektóre zwierzątka w książeczce - jak pytam gdzie ślimak czy małpka to przynosi mi wszystkie ślimaki i małpki jakie ma w swojej kolekcji i przytula się do pluszowej małpki - z drobną pomocą układa wieżę z kółek i kubeczki z Ikei, uczy się układać skorupki ślimaka z FP - uwielbia czytać książeczki - mówi mama, tata, baba, dada, tyta, nene i całą masę zlepków, których nie powtórzę ![]() - robi indianina z moją pomocą ![]() - i chyba jako jedyne dziecko na forum nie spała nigdy ciągiem, bez żadnej pobudki dłużej niż 3h
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Deli; z kim wtedy będzie Amelka, z t twoją?
Lepiej z jedzeniem obiadu i was? |
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wlasnie wstala moja mała laleczka <3 troszeczke lepiej. Wyszedł dziś 5 ząbek.
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
HOPE, a idziesz jeszcze na urlop wypoczynkowy??
Ja najpierw troszkę będę niedysponowana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-02 o 16:30 |
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Młode spało ponad godzinę tym razem - więc to już jest jakaś sensowna drzemka... ciekawe jaka w związku z tym będzie noc i zasypianie, z tugezą czy bez.
Teraz siedzi w foteliku do karmienia z kawałkami warzyw i kubeczkiem. Właśnie rozgniata marchewkę. O, rzuciła na podłogę. |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu. Tż przyjechał mnie zmienić bo padam ze zmęczenia. Daria mało w nocy spała bo nowe miejsce, bała się płakała
A na noc znowu tam jadę. Ale jest dobra nowina. Jutro chyba wychodzimy . Napiszę jak było dziś u nas. Wczoraj przyjechaliśmy i na wstępie wszyscy zdziwieni że mieliśmy umówiony termin do szpitala bo lekarka nie dała nikomu znać Do tego wczoraj nam powiedzieli że nie dadzą rady zrobić tego badania z uśpieniem dziecka bo... nie ma w ten dzień anestezjologów Rano Darii pobrali krew, założyli wenflon, pobrali mocz. Zadzwonili do tej mojej lekarki a ona powiedziała że skoro nie ma jak jej uspać to żeby bez uśpienia zrobić te badanie!!! Ja mówię że PRZECIEŻ miała tak robione przed świętami i się nie dało. Ale się uparli....Podali jej ten syropek na uspokojenie co wtedy. Wystraszyłam się bo jak tu ją utrzymać przez tyle czasu bez ruchu???? Syropek na uspokojenie w ogóle nie działał.Ja dzwonię szybko po męża żeby przyjechał bo sama jej nie utrzymam. On w 20 minut był u nas. Poszliśmy na badanie. Tam znów rozmowa z innym lekarzem. On się oburzył że tak nie powinno być że zostajemy przyjęci na oddział i że nie ma anestezjologów! Wkurzył sie. Zaczął dzwonić i załatwiać.Trwało to chyba 50 min. Daria głodna bo musiała być na czczo. Ostatnio jadła o 2 w nocy a badanie miała po 10. No i co?? I udało się. Skombinowali nagle anestezjologa (da się?? DA!! ). Uspali Darię (okropny widok jak dziecko tak "odpływa". Miałam łzy w oczach)... Badanie trwało 40 min. W połowie badania lek przestawał działać i musieli drugi raz jej podać bo zaczęła się pomału wybudzać. Aha. Jeść mogłam jej dać dopiero 2 godz po badaniu. Czyli o 13... Od 2 w nocy do 13 była bez jedzenia. Jak się potem przyssała do mleczka to wypiła całe 240ml. Ehhh. Co ja się nastresowałam.... Masakra. DZIĘKUJĘ WAM ZA WSZYSTKIE KCIUKI! Jutro się dowiemy jakie są wyniki.To co się dzieje w tych szpitalach to jest CHORE.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-01-02 o 16:00 |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Wsadziła ze dwa razy marchewkę do buzi wypluwając z obrzydzeniem ( ja też jadłam to samo, siedząc przed nią i naśladowała).
A potem rozgniotła i wszystko na podłogę... Teraz podgrzewam obiadek. Marzę o normalności w temacie ![]() Wiecie, za 3 tygodnie roczek - wtedy mleko powinno być dodatkiem a nie pdostawą diety a u nas..eh;/ Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-01-02 o 16:25 |
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Silver masakra jakaś
![]() Debrah wiem, że marne pocieszenie, ale u nas też mleko to podstawa. Ewa wybrzydza, jak ostatnio próbowałam w nią "wmusić" dorsza, którego uwielbiała to wszystko zwymiotowała. A miała czasem tak, że nie chciała jeść, a jak skosztowała to jednak smakowało i jadła, chociaż parę łyżeczek. Jak zaczynaliśmy rozszerzać dietę to jadła więcej niż teraz. Ale nic nie mogę na to poradzić, liczę, że jej to minie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadu też nie chce. Zrezygnowana dałam jej ten kubek z łyżeczką i grzebie w tym, łyżką miesza... może coś zje. Pewnie pójdziemy się kąpać już "po".
Ostatni raz kp po 13, przed drzemką. Jeszcze by głodna nie była..? |
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojejej;/// dobrze, ze juz po wszystkim;* o dlugo. Moja uu i obiadku pol zjadla. Acha i u mnie kp też jest podstawą jeszcze.
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
No i ob iadku też niet. Wymazała się cała. Je płatki kuku, zaraz idę ją myć.
Co dziś zjadła? UU + 3 chrupki kuku, dwie łyżki kaszki. Koniec. |
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak mogę?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Wiem że nie chciałaś tego robić ale probowałaś ja troszkę przetrzymać z jedzeniem ??? Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś nie dam rady Was nadrobić bo muszę odpocząć i na 19 do szpitala. Dopiero jutro wieczorem może mi się uda.
Jestem na 71 stronie ![]() Buziaczki
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od pracodawcy jeśli.chodzi o obecny rok, ale napewno musisz wykorzystać za zeszły rok, ja to mam jeszcze z 2012 r. 2 dni
+ z 2013 no i z obecnego...a potem to jeszcze coś wymyślę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2330 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
buziaki dla Natusi i Igusia
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ta druga boska [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385523] Moja mała śmieszka Tło zatarłam, bo piec i takie tam Roczek robimy 25 stycznia, tort, napoje ciepłe i zimne, jakieś szybkie ciastka machnę może i sałatkę, pieczywo i tyle, nie planuję na ciepło niczego.[/QUOTE] boska jest, jaka dorosła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale najwazniejsze, że już po
|
|
#2331 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Filip zrobił pierwszy kroczek
no więc chodzenia mamy na razie na tyle, bo sie boiCytat:
![]() Cytat:
i Filip też na palcach chodził na początku, teraz czasem też mu się zdarzy Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44385523] Moja mała śmieszka jakie ma włoski fajne rozczochrane ja planowałam dawniej, że pójdę i zacznę pracy innej szukać, ale inaczej wyszło; a co do dokumentów, to piszesz do pracodawcy prośbę o udzielenie urlopu i potem do biura rachunkowego, które go rozlicza i oni robią wszystko za ciebie ![]() a tak na serio, to jak chcesz, to jutro się dowiem, bo bratówka idzie i już składali coś tam chybaCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
muszę w sensie, że wykorzystać urlop, czy że zaspałam z wychowawczym? ![]() BTW jak jestem zatrudniona od września 2012 i nie wybierałam urlopu to mi się 20 dni należy? |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
nadal nie jadła uu - zaraz robię kaszę
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi, a jak pracodawca, to szef biura rachunkowego to co?
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/siostrzyczka-szcze...850303934.html
Jakby ktoś chciał
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
[.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-01-02 o 18:01 |
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas Sylwester przespany przez Juliankę więc fajno, my siedzieliśmy sami, tradycyjna lampka szampana (ruskiego napoju winopodobnego ) i tyle To uczucie wstać rześkim w noworoczny poranek gdy inni zdychają, bezcenne![]() Teraz czekamy na księdza, znaczy teściowa czeka bo ja nie wychodzę do niego. Dzisiaj Julianka przespała w swoim pokoju (19.30-00.00, mleko, 00.00-9.00) całą nockę ![]() Ciekawa jestem Waszych roczków!!! Ilussion, Sarah-wszystkiego co najlepsze dla Waszych dzieci!!!!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wypowiedzą lepiej ![]() ja mam 22 dni z 2012, cały z 2013 (czyli 26 dni) i proporcjonalnie z 2014
|
|
|
|
|
#2339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tylko jutro Was wypuścili, a nie znowu coś mieszaliCytat:
ale brawa dla małej![]() Cytat:
![]() to samo ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- aha, hope, od wtorku wracam do pracy, to jak będziesz z Dadim spacerować, to Wam pomacham
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
to będziemy się szwędolić, szynka schabowa pchająca czerwoną spacerówkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

przepraszam za głupie pytanie ale my takie chorobowe świeżaki 

oby tylko jutro Was wypuścili, a nie znowu coś mieszali