|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
My juz po szczepieniu. Tatus dzielnie trzymał małego za rączkę a ja jak zwykle wymiekłam i nie patrzyłam
z miesiac powtorka :/Cytat:
dzis w przychodni zacieszał do takiej starszej pani wiec moze nie wszystko stracone ![]() Wysłane z mojego HP Slate 7
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Co ją wezmę na rogala lub ręce to mi robi te "brzuszki" i się martwię, czy to nie za często i czy nie będzie się coś złego działo z napięciem mięśniowym?
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
|
#1893 |
|
czyli Endżi
|
Tak, przy czym, jak pisałam, "problem" w tym, że mały je często, ale pomalutku - 70-100ml (wiem, bo jakoś 2-3 razy w tygodniu spija z butli jak karmi go ktoś inny). Mój mały raczej nie je więcej niż inne dzieci w jego wieku.
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- A czy to nie jest tak, że po 4 miesiącach owszem, ale na mm?
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi dotyczące kapciuszków.Lila ma kozaczki rozmiar 17/18 i wydaje mi się ze sa na nią małe..dziwne..czyli nie bede zaprzatała sobie główki bucikami i bede ubierac jak do tej pory czyli rajstopki i skarpetki
Mój Lilek zjadł dzis tylko dwie butelki i półowe marchewki... maly niejadek... Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-01-02 o 17:13 |
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak bierzemy to krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-baby-des...850611493.html no ale to dopiero za miesiąc kupię
|
#1897 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam odwrotny problem.Je na raz dużo i tylko 4 razy dziennie przy czym oststni posilek mu troche wciskam.Nie idzie go przestawic na jedzenie mniejszych porcji czesciej bo ciagle wtedy glodny |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy ile będziesz mieć gości.
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My krzesełko odziedziczylismy po bratanku.Jak tylko schowamy choinke to po nie pojedziemy. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- 20 osób.Tam gdzie robilismy weselicho biorą 100zł za os,czyli by było na styk... |
|
|
|
|
#1900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Niekoniecznie. Latem powie ci, byś nie wychodziła w ciągu dnia, bo za gorąco.
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez tak robi;/ ale przy tym spina sie i wydaje dziwny odglos;p denerwuje sie strasznie, wydaje mi sie ze to nie zeby a skok bo zaczal duzo nowosci robic łacznie z tym podnoszeniem tylko strasznie sie deneruwje , nie chce lezec, widze ze najchetniej by wstal i poszedl, ostatnie 2 dni sa ciezkie, uspokaja go hustawka ale w niej zasypia, jzu nei wiem co robic... bo nic go nie interesuje
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
My zamówiliśmy takie z nakładką.
|
#1903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Skończyłam ostatnie ciasto, jakie miałam w domu do kawki, a od jutr KONIEC ze słodyczami Mój bęben rujnuje mi życie Serio. Masakra Cytat:
Cytat:
Ja z wprowadzaniem nowych smaków zaczekam z pewnością do 5. miesiąca, a może i dłużej ![]() Cytat:
![]() Co do kolędy i niezbędnych akcesoriów to zamów sobie na All mini zestaw kolędowy ![]() Cytat:
Oho! My właśnie zaczęliśmy ostatnie opakowanie 3 (62 szt.) i planuję przerzucić się na 4
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jeszcze nigdy nie zadziałało ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- W ogóle to widzę, że sporo Was już rozszerza dietę, czy to kp, czy mm. Ja wcześnie zaczęłam u Edzika, a teraz jakoś mi nie spieszno Zacznę po skończonym 4 miesiącu, zostało 18 dni, ale nie sądzę, że już 20.01 coś młoda dostanie no i nadal nie wiem, czy najpierw kleik/kaszka czy warzywko.
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1906 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak Wiki miałam 8 miesiecy to przestałam pilnować tabel i dawałam tylko te słoiczki,bo moj ciazowy zbudyniony mózg już nie ogarniał,tylko produkty mleczne tabelowo wprowadziałam |
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona już od dłuższego czasu tak robiła,ale teraz robi intensywniej, właśnie tak jakby już chciała siąść, wstać i sobie pójść ![]() I szybciej ją nudzą wszystkie zabawy. Cytat:
![]() Madziuchna ja z kolei mam postanowienie,żeby coraz więcej rzeczy jeść i urozmaiconych, bo do tej pory się bałam i bardzo powoli coś wprowadzałam. Trzymam kciuki za Twoją dietę
|
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już pisałam, że te plastikowe mnie wnerwiają, więc nie chcę takiego (zresztą stoi w piwnicy po Zuzi, tej samej firmy, tylko bez wkładki, zajmuje dużo miejsca a złożyć da się tylko nogi). Poza tym ja mam w planie zacząć rozszerzać dietę po 6 mscu i wtedy dziecko samo nie je więc początkowo będę karmiła w leżaczku bo i tak nie posadzę. Ok 8 msca pewnie się przyda mi krzesełko, także mam czas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba zacznę od warzywek. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Ja już powoli jadam. I brokuł, jajka gotowane, paprykę, pieczarki, ogórka surowego. Jadam też już smażone. Boję się tylko cebuli, grochu, kapusty. Nabiał cały też już jem, tylko mleko dalej bezlaktozowe. |
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy podajecie pierwsze warzywko? Jak skończy 4 miesiące, czy trochę wcześniej. Na początku tylko kilka łyżeczek zje, potem i tak trzeba mleko podać.
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie rozszerzam ale czytamco piszece i rozpiski
natomiast nie ukrywam ze zdam sie w pewnej mierze na rady mamy Babc i T. madziuchna witaj w klubie schudniemy ja id dzisiaj zaczynam cwiczyc z sis zobaczymy jak nam pojdzie ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- nagadalam na moje dziecko a teraz lezy grzecznie i gada do tv zobaczymy jak dalejSent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiesz dlaczego te plastikowe tak Cie denerwują?A w nich można oparcie opuszczać na bardziej leżąco, więc tak chyba też można karmić? Swoją drogą ciągle rozkminiam skąd mam wiedzieć kiedy ona będzie mogła już na dłużej siedzieć normalnie na krzesełku?Od razu jak będzie siedziała stabilnie tak?Nie znam się na dzieciach ![]() Brokuła jadam, grzybów żadnych, ogórek zielony i kiszony od dawna, jajko to tylko w ciastach ostatnio ![]() Też się boję cebuli, grochu i kapusty.Mleko bez laktozy. Ale ostatnio zjadłam troszkę tortu śmietanowego z musem malinowym i ma wysypkę, rozkminiam z czego.
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- marchewkę, później -marchewkę z ziemniakami, dynię z ziemniakami lub krem ze szpinaku z ziemniakami -następnie wprowadzę dania z mięsem np. Puree z marchewki i ziemniaczków z jagnięciną HiPP BIO Kiedy mała będzie już zajadała cały słoik na obiad zaczynam zastępować dodatkowo kolację kaszką czy przysmakiem na dobranoc. Następnym krokiem będzie urozmaicenie posiłku popołudniowego słoiczkiem Owoce&Zboża. To tak pokrótce. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Moja jest na MM w 99%. Jak skończy lada dzień 4 miesiące najpierw podam jej kilka łyżeczek warzywka i z dnia na dzień będę zwiększać tę ilość (dodatkowo będę podawała mleko) aż dojdziemy do zjedzenia przez nią całego słoiczka (wtedy mleczko już odpada).
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki jak leżą na pleckach to podnoszą już główkę do "brzuszków"?. Moja jak szalona się sama podnosi jakby chciała usiąść, śmiesznie to wygląda bo przypomina nam wtedy larwę, która się tak kuli
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie ![]() Jasio (po dwoch dniach wspaniałego humoru i dużej ilości snu) nie może dziś zasnąć, jest marudny i ma bardzo słaby apetyt ![]() mam nadzieję ze to po prostu gorszy dzień a nie zwiastun czegoś złego
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za wszystkie rady co do paluszka
Mam nadzieję, że Poli przejdzie..Bajka, współczuję sytuacji z babcią. Mam nadzieję, że jednak babci się poprawi. Aamelka, dzięki za troskę na sczęście to była łagodna wersja i w miare szybko przeszło. A piłam ocen wody, bo już kilka razy wylądowałam na IP z odwodnienia..Cytat:
po prostu mleko naturalne szybciej się trawi i dlatego dzieci mogą szybciej wołać o jedzenie. W przypadku Tassi i kaśki dzieci śpią pięknie całą noc na kp, także to i tak nie reguła. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie podobało mi się ![]() Ciasta wciągam na potęgę. Keksy, pierniki, serniki, rafaello, szarlotki, no wszystkie Placki od początku jadłam. Może ten mus? Bo maliny mogą uczulać. Cytat:
|
||
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory też piłam mleko bez laktozy, ale przerzuciłam się na zwykłe (i tak daję tylko do kawki), bo pamiętam, że któraś pisała, że od tego mleka te pryszcze na buźce się utrzymywały u jej malucha Zobaczymy....Cytat:
I nie przewraca się na brzuszek/plecki Dlaczego? ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Dziewczyny, jak Wasze dzieci śpią z Wami lub w dzień leżą na łóżku/kanapie, to leżą na płasko czy dajecie im podusię pod główkę? ![]() Ja daję podusię i tak się zastanawiam, że może przez to Julek nie ćwiczy jeszcze tych słynnych brzuszków
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

z miesiac powtorka :/

Mój bęben rujnuje mi życie 
bo nas wiecznie nie bylo w okresie poswiatecznym. no ale teraz trzeba sie pokazac zeby chcieli nam dziecko ochrzcic 

Zobaczymy....