|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
niech się coś ruszy! powodzenia!a jak warunki są to już połowa sukcesu Cytat:
właśnie była u mnie dziewczyna zainteresowana kupnem sukni ślubnej. była zachwycona, ale co z tego jak stwierdziła, że musi z mamą przedyskutować nie chciałam sukni sprzedawac, ale w sumie po co ma mi leżeć - więc wystawiłam za "śmieszne" 400zł, które wydam na Amelkę (już upatrzyłam komplet pościeli na zmianę i jakieś pierdółki). mam nadzieję, że zdecyduje się szybciej niż ja urodzę
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gosia, co u Was?
PawMaj13, może i my się spotkamy w szpitalu . Mam wizytę 8 stycznia i liczę się z tym, że po niej mogę trafić na patologię. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Podczytuję Was między drzemkami, bo strasznie słabo się czuję. Boję się, że łapie mnie angina i ogólnie jestem nie do życia Kuruję się dziś domowymi metodami, a jak do jutra nie przejdzie choć trochę, idę do lekarza. Muszę być zdrowa, bo niedługo mam tulić dziecko, a nie kichać i prychać. Ale podejrzewam, że takie są skutki tych tabunów gości przewijających się ostatnio przez mój dom . Dawno się tak słabo nie czułam.
|
||
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
[B]PawMaj[B] w glowie mi sie nie miesci co yen Twoj chlop wyrabia. Podziwiam Twoja cierpliwosc. Mam nadzieje, ze rodzice chcoc troche mu przemowia do rozsadku.
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MalaMigot 3 mamy kciuki... No i na to czekałam...rodzą się maluszki ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Patrycja ja też swoją spzedalam , dziewczyna zastanawiała się, to jej powiedziałam, ze następnego dnia ma jeszcze jedna dziewczyna przyjechać mierzyć..i wzięła ją , bo się wystraszył...a bardzo się jej podobała
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2527 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i niech sie te porody zaczną.Cytat:
A kiedy moja córka zechce wyjść?? Dzisiaj cały dzień mam twardy brzuch. Może nie jak skala ale dość napięty. Może to już jakieś skurcze? Oby przed niedziela sie samo zaczęło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak będzie inna chętna to po prostu do niej zadzwonię, albo nawet jak nie będzie to za kilka dni ją w ten sposób pośpieszę. w zasadzie suknia mi się tylko kurzyła w szafie- ale szkoda mi jej było ruszać. sukienkę od komunii mam do tej pory nie wiem po co- może z nadzieją, że Amelkę w nią wystroję
|
|
#2529 | ||
|
Rozeznanie
|
dagmara - wspolczuje takiego upierdliwego gadania Twojej mamy!! po takiej wymianie zdan, to to ja bym jej rzucila sluchawka
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak naprawdę ona umie tak dopiec że człowiek mało nie zemdleje. Wszystko co jest inne niż ona by chciała jest gówn**** Nie będe sie już tu zalić bo to nic nie zmieni, ale zapracowałą sobie przez prawie 27 lat na to ze mam na nią alergie i jak słysze że ma przyjechać to jestem smutna chora i mam ochote zapaść sie w długi sen ![]() Ja tez
|
||
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co innego jak kobieta nie chce karmić piersią i po prostu nie karmi, a co innego jak wciska całemu światu że ona bardzo chciała karmić, aleeee... i tu następuje trzysta wymówek, i co kolejna to coraz bardziej z kosmosu ![]() Gratulacje!
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
ajakasia gratki!!
malaMigotkAaa trzymamy kciuki !! Łatwego porodu!
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotka trzymam kciuki! Łatwego porodu!
|
#2534 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a żeby uniknąć "kici kici obudź się babcia/ciocia przyjechała" napiszę wielkimi literami na drzwiach do sypialni kartkę z regulaminem odwiedzin mojego cukierasa (ok, jeszcze go nie widzę, ale już wiem, że jest słodki ![]() )też żałuję, kandydat na teścia jest naprawdę ogarniętym człowiekiem i szanuję go najbardziej z całej Tżowej rodziny. Cytat:
chętnie wciągnę, nie powiem, że nie Szkoda tylko, że nie mam tak, jak niektóre z Was -takie szczęściary, że mają pizzę bez okazji i tża przy sobie w tych ważnych momentach. co do tego czy istnieje - tak istnieję ![]() Klucze do sukcesu (mej legendarnej już chyba na wątku LOL) cierpliwości: - brak oczekiwań = brak rozczarowań. A ponieważ jestem od tża w 100 niezależna pod każdym względem, mogę sobie na brak oczekiwań pozwolić. - mój tato był chamem dla mojej mamy, dzięki czemu na ich przykładzie nauczyłam się, że na chłopa nie ma co liczyć i niezależność to podstawa. Nie ma się też co nimi za bardzo przejmować, ani walczyć o nich do utraty tchu. - i niestety, bo to ma skutki uboczne, trzeba się trochę wyprać z uczuć. Będąc rozmemłanym, zakochanym jajem - nie jesteśmy w stanie bez emocji na chłodno brać na klatę rzeczywistości. A mi jest się łatwo wypierać z uczuć do tża po takich akcjach, to przychodzi dość naturalnie. Najtrudniejsze były pierwsze jego wyskoki, każdy następy spotyka się z coraz mniejszym "cierpieniem". Miłość trzeba pielęgnować, dbać o nią, bo jest jak kwiat. Niepodlewany nawet kaktus w końcu uschnie. Tż dawno już naszego związku "nie podlał", więc w tym wypadku ułatwia mi bardzo zadanie oceniania jego zachowania na chłodno i nie emocjonowania się zbytniego. Skutkiem ubocznym jest to, że taki związek bez uczuć prędzej czy później zupełnie przestaje być satysfakcjonujący, jeżeli jest w nim osoba, która jest uczuciowa. A ja jestem. Ale teraz całą swoją miłość będe mogła przelać na Cukierka ![]() Cytat:
![]() ![]() Idę drugi raz dzisiaj kupę może coś się święci, a może tylko się przejadłam
|
|
#2535 | ||||
|
Konto usunięte
|
PawMaj ja naprawdę Ciebie podziwiam. Chłopu temu Twojemu tata powinien tyłek mocno przetrzepać
a mama ścierką dołożyć ![]() ![]() Niech on się ogarnie w końcu ![]() Cytat:
ja bym odłożyła słuchawkę w połowie tyrady, masz cierpliwość dziewczyno Cytat:
No to jak są warunki to pewnie niedługo się zacznie. Prosimy o aktualizacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2536 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naturalnie jestem jasną blondynką, to jakiś taki perłowy blond. Nigdy mi się nie podobał, a od jakiegoś czasu i tak przyciemniałam tylko Castingami Loreal i po ich spłukaniu mam prawie mój kolor. Dlatego uznałam, że poczekam i zobaczę co to wyjdzie ![]() Maski Babuszki Agafii, Natura Siberica... Planeta Organica też ma dobre produkty o naturalnych składach i dobrym działaniu. Cytat:
![]() ajakasia GRATULACJE! Czy macie polecić jakieś miękkie i grube porządne tetrowe pieluszki? Zamówiłam totalny szajs przez all
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2014-01-02 o 19:04 |
||
|
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z badania, jestem załamana jak stary dach. w 36+ 4 tc mała waży malutko bo ok. 2300g, według usg wymiary ma na 34 tc, czyli jest w dolnej granicy
Kurka aż mi niedobrze z nerwów |
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszły mi kolejne dwa biustonosze do karmienia, tym razem czarne. Jak narazie mam 4 staniki, ale mysle jeszcze o jakichś 2 beżowych. Nie wiedzialam, ze bede ich tyle potrzebowac, a tu mi sie tak mleko ulewa ze masakra
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Po ponad trzech tygodniach wyszłam dziś ze szpitala
![]() I nie sama ![]() Kacperek urodził się 27.12.2013 o 11.35 ![]() Miał 2640g i 49 cm
|
#2540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi dzisiaj zamówienie z Gemini przyszło w końcu bo przez święta też chwilę czekałam.na jutro o kciuki poproszę, bo idę na usg (mam nadzieję, ostatnie w tej ciąży) i jadę do ZUSu się dowiedzieć co i jak, chociaż nie mam po co ale jedzie wujek męża to sobie z nim podjadę i może się uda coś dowiedzieć ![]() Brzuch mnie dzisiaj coś boli, ale nie wiem czy to ból okresowy (bo mało kiedy miałam) czy efekt zjedzenia wielkiej ilości mandarynek, w każdym razie już sobie leżę i odpoczywam ![]() ciekawe jak Gosia?? |
||
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fantastycznie! Doczekalas sie! ajakasia Tobie tez wielkie gratulacje! Migotka oby ruszyło!
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Wszystko dobrze. Na 25 mam termin, bez zmian. 20 mam sie stawić na oddział na planowaną cc. W tzw. międzyczasie 8 i 15 ktg.
Dzieć dziś 37 tc ważył 3400. Podejrzewa ginka, że porównywalny do starszaka będzie wielkością - dobrze, bo ciuszki są ![]() Wyszłam od niej i spłakałam się. Już nic nie będzie takie jak było. Nie wiem czy podołam z dwójką... Jakieś czarne chmur nade mną
|
|
#2543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No co za patologiczny wątek Nie życzę nam spotkania się w takich okolicznościach ale niemniej jednak jeśli przyjdzie nam obu tam leżeć, to będzie o wiele raźniej ![]() Cytat:
Ok teście przyjechali, czekajcie na newsy
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo juz tu lutowki chca rodzic a jeszcze tyle w kolejce styczniowek
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
forester a co powiedział lekarz? Ja bym chyba poszła w inne miejsce na usg - jak lekarzowi omsknie się ręka podczas mierzenia to od razu wynik jest zupełnie inny.
demonyianioly kup takie opisane jako "tetra lux, podwójnie tkane". Bedą kosztowac kolo 3 złotych.
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję!! to dopiero nagroda po tych wszystkich przejściach
|
|
#2549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tym z łobuziakiem prawie 5latkiem ale damy rade
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję!!!! ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
nie denerwuj się
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

niech się coś ruszy!
nie chciałam sukni sprzedawac, ale w sumie po co ma mi leżeć - więc wystawiłam za "śmieszne" 400zł, które wydam na Amelkę (już upatrzyłam komplet pościeli na zmianę i jakieś pierdółki). mam nadzieję, że zdecyduje się szybciej niż ja urodzę

) i ze ona to sciagała jaką zwykłą gruszką czy podobnym ustrojstwem pokarm i nie potrzebowała tych wynalazków....
)ja do niej że mamy jeszcze dużo na liście i jak będzie miała ochote coś kupić to bardzo sie ucieszymy, a ona do mnie dam Wam na tą Gównia** nianie elektroniczną, mój TŻ tak sie wsciekł jak to usłyszał i stwierdził że nie jesteśmy w trudnej sytuacji finansowej na nic nam nie brakuje i nic od niej z łaską nie chcemy
. Mam wizytę 8 stycznia i liczę się z tym, że po niej mogę trafić na patologię.
Kuruję się dziś domowymi metodami, a jak do jutra nie przejdzie choć trochę, idę do lekarza. Muszę być zdrowa, bo niedługo mam tulić dziecko, a nie kichać i prychać. Ale podejrzewam, że takie są skutki tych tabunów gości przewijających się ostatnio przez mój dom