|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Laski, zbieram się od kilku tygodni, zeby zadzwonić do mamy i wypytac o te tajemnice...wciąż płakała, albo się wykrecala albo mnie zbywala, dawalam spokój... Ale tata odszedł dosc młodo, mial tylko 63 lata...mama ma 67, jak mi nie opowie, to nigdy sie nie dowiem...trzymajcie kciuki, żeby się nie wykrecila...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||
Zadomowienie
|
dzięki za ciepłe przywitanie
avatar to mój Kubuś jak jeszcze pełzał po podłodze - wtedy można było mu zrobić zdjęcie, teraz ma 3.5 roczku i ucieka od aparatu Cytat:
nie kupuje ręczników z kapturkiem, bo one są wg mnie za małe i bardzo szybko dziecko z nich wyrasta, ale to fakt, że są bardzo słodki no to trafiłaś w dziesiątkę - 23 grudnia dowiedziałam się,że to będzie dziewczynka i mam już kupione ubranka na 9 miesięcy (do 74), ja się po prostu nie mogę opanować na stoisku dziecięcym. na szczęście z innymi rzeczami tak nie mam też muszę kupić, ale myślę, żeby kupić już takie do karmienia - rozpinane bejb200 -ja mam po Kubie maxi cosi mura 4 kołowy i byłam z niego bardzo zadowolona - idealnie się prowadzi, rewelacyjnie się składa, ma dużą gondolę, fajnie wygląda, moje dziecko go lubiło, jedyny minus to chyba daszek w spacerówce, ale do przeżycia (t)asia - czasem trzeba gdzieś jechać autem bez TŻta i wkładać/wyjmować wózek z bagażnika i wtedy waga wózka jest istotna baja86 - w moim brzuszku jest dziewczynka, imienia nie wybraliśmy jeszcze - wahamy się - może Hania, może Julka, może Tosia ... a może coś innego nam wpadnie do głowy. wagi nie znam bo mój lekarz nie chce mówić ile waży, Cytat:
magne b6 na zmiane z asparginem, lekarz mi kazał "dozować według uznania" - maksymalnie 3razy po 2tabletki, ale ja miałam skurcze w nogach już w 2miesiącu; jak nie mam skurczy to biorę 1 raz 2tabletki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas akurat plusem jest to że i do mojego i do męża samochodu wózek wejdzie bez składania ![]() ![]() cayenne ależ historia... mi takie rzeczy zaraz kojarzą się z programem- strefa 11. Przerażała mnie w nim już muzyka i nigdy nie obejrzałam żadnego odcinka. Dziewczyny podziwiam Was za zakupy w lumpkach. ja najzwyczajniej w świecie nie umiem nic sobie tam wybrać. Wchodzę, dotkną paru rzeczy i na tym koniec. Moja siostra nie kupuje prawie w innych sklepach, ale ja nie mam tego daru... Ja od paru godzin siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić. Byłam na tych zakupach, porozmrażałam mięso i na tym skończył się mój zapał. frogutka ja właśnie dzisiaj zakupiłam Magne B6. Straszne skurcze mnie męczyły, gin kazał brać jedną tabl wieczorem razem z witaminkami (biorę pharmaton maturelle). Kurcze nadal matwią mnie te moje płytkie oddechy. Czasami jest normalnie, a czasami przez dłuższą chwilę nie mogę wziąć głębokiego oddechu. Myślicie, że dzieciaczkowi to jakoś nie szkodzi?
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2014-01-02 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A takie rzeczy jak fotelik, leżaczek czy np. bajery do łóżeczka typu baldachim, falbana, ochraniacz piorę tylko w normalnym proszku. W dzieciowym ciuszki, rożki, pieluchy tetrowe, flanelowe itd. czyli wszystko blisko ciała, buzi dziecka. Dzisiaj od rana mąż ukrywa się w piwnicy, chociaż po wciągnięciu cheesburgera i mcwrapa humor mi się poprawił ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Mniej-wiecej dwa razy do roku siadam za kolkiem ![]() TZ bez znieczulenia nie chce ze mna jezdzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
Cayenne - ale historie, jak z filmu
![]() A poniżej przedstawiam - nasz Gabryś (?) I skoro tak lecicie z tymi wyprawkami to mam takie pytanie dot. sterylizatorów i podgrzewaczy? Kupujecie, macie jakieś doświadczenie? Zaczęłam o nich czytać teraz i mam mętlik w głowie? Sterylizator parowy czy mikrofalowy? A może 2w1 z podgrzewaczem?
#2169 |
Zadomowienie
|
(t)asia jakie masz auto ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Moderator
|
Cayenne - przepraszam ale ja nie czytam co piszesz... Bo sie boje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
ag9 - śliczny chłopczyk, udane zdjęcia, ale trzeciego nie rozumiem - co tam jest?
ja nie kupuję ani sterylizatora ani podgrzewacza - liczę na cyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#2174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sterylizatora nie kupuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
VWT4 i VWCaddy
![]() ![]()
#2177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wpadam tylko się zameldować bo bolą mnie dziś mocno plecy i w ogóle kiepsko się czuję bo od jakiegoś czasu mam problemy ze snem (a raczej jego brakiem). Napiszę tylko, że cieszę się, że Mariolasl się odezwała, bo cały czas mocno trzymam za Was kciuki! ![]() ![]() Zmykam, ![]()
#2179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie udało się,mama twierdzi, że nic nie wie, że byla malutka, babcia pomagała ja wychować, a dzieci się wtedy o takie rzeczy nie wypytywaly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
(t)asia to faktycznie nie musisz składać wózka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
Cayenne może lepiej jak nie będziesz rozgrzebywać ran starych :/
Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Moderator
|
A to nie jest nic strasznego? Bo tak cos mi sie ubzduralo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Side85 poduszka fasolka (motherhood) uratowała moje karmienie piersią!!! Jak Ola leżała na neonatologii, to tam ją pierwszy raz przykladalam do piersi, była tak malenka, że znikała mi w rękach. A na tej fasolce mega wygodnie mozna sobie dzieciatko ułożyć! Gorąco polecam!!!! W domu jeszcze długo jej uzywalam!
Co do kocykow i rozkow polecam Wam firmę Feretti - może nie najtańsze, ale jakościowo rewelacyjne!! Mam dwa rożki i gruby kocyk, eksploatowane bardzo mocno i naprawdę wyglądają jak nowe!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
ja mam jedną pościel z Feretti, używana była 2 lata a wygląda jak nowa, także popieram
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już po wizycie. Wszystko w porządku. Tyle tylko, że l4 jest po to aby wypoczywać i leżeć jak najwięcej- dostałam lekki opieprz od gina, zlecił mi też usg z dokładną oceną szyjki. Dostałam też wyniki na cukrzyce, tak więc nie mam cukrzycy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurna, to co, zostaje mi tylko grzebanie w księgach parafialnych? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja planuję kupić, albo zamówić u kogoś kto będzie chciał nas odwiedzić ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||||
Raczkowanie
|
Hej, hej
![]() olakola, witaj ![]() margo80, ale super wyprawkowe zakupy Cię czekają ![]() ![]() Cytat:
![]() I ja mogę potwierdzić tezę, iż dziecko inaczej reaguje na moją dłoń, a inaczej na dłoń tatuśka ![]() Cytat:
![]() bejb200, ciężko mi coś doradzić, bo niby za tym przedziałem cenowym idzie full możliwości ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mara86, może te plamienie to tylko objaw infekcji??? thidien, za zakup łóżeczka ![]() Cytat:
![]() Biorę Aspargin 2x1 tabletka/dziennie (czasami 1x1) - na razie pozbyłam się skurczy łydek ![]() ag9, za udaną wizytę i za ładną wagę Maluszka ![]() ![]() Ela87, współczuję nieudanych zakupów ![]() Za mną intensywny dzień - rano morfologia (chyba będę musiała łykać żelazo, bo wyniki nie wyszły idealne). Później zrobiłam z TŻ prawie 50km jadąc do mojego lekarza rodzinnego, a później jeszcze czekała na mnie wizyta u neurologa. I tak jak przewidywał ginekolog - dostałam zaświadczenie o wskazaniach do cc... A propos cc - na jednym z blogów powalił mnie jeden komentarz, a mianowicie: "Ja się bardzo cieszę że mogłam urodzić naturalnie. To jednak niesamowite przeżycie, no i ta satysfakcja że dałam radę, nosiłam to dziecko przez 9 miesięcy i dałam radę wydać je na świat. (...) Przy cc jest kicha - kobieta nie ma żadnej "zasługi", no bo co to za sztuka dać się pociąć?" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Chyba zasugerowalas się dziadkiem, który zszedł był śmiercią nienaturalna, ale ja go nie znalam, więc mi tylko mamy bylo szkoda, jak się kiedyś dowiedziałam...
A o babci nie wiem nic, ale np nie wiem skąd mówiłam po rosyjsku zanim zaczęłam się tego języka uczyć w szkole, a zresztą zawsze po rosyjsku rozumiałam..podobnie z niemieckim, koleżanki patrzyły na mnie jak na debilke, jak mowilam, że uwielbiam ten język, a jak pojechaliśmy z zespołem do Wiednia to czułam się jak u siebie w domu ![]() Może babcia, której nigdy nie znalam byla Rosjanka albo Niemka?? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Dziwi mnie, ze sie nigdy moja Mama nie interesowala...i dziwi mnie, ze moja mame to nigdy nie dziwilo... Mi sie zdaje, ze Mama cos kreci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.