|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
Ja mysle nad szytym na miare. Moja tesciowa trzy lata temu zawiozla nas do Poddebic i tam jest krawiec co szyje. Szylismy na wesele to facet zawolal 180zl i w tydzien byl garnitur gotowy |
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Albo podkoszulek na ramiączkach
|
|
#543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabelka w wordzie (zainspirowana przez którąś z PM-ek) oraz zeszycik i kalendarz- dają radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my też mamy projekt zaproszeń - TŻ się postarał ;P i zakupujemy pomału materiały do wykonania. Wrzuciłabym żeby Wam pokazać, ale tam jest za dużo danych więc odpuszczam. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny - w temacie tańca - ja dziś ćwiczyłam kroki z tym oto miłym panem hahaha polecam ;D http://www.youtube.com/watch?v=U5uQuo7bRZg Aaaa tak całkiem seerio - plis polećcie jakąś fajną szkołę tańca w Krakowie
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Chyba wybraliśmy zaproszenia
wystarczyło żeby chłop z pracy wrócił i powiedział zdecydowane "te" żeby rozwiać babskie wątpliwości ![]() ![]() Ale oczywiście potrzebuję jeszcze waszej opinii kolor przewodni kobalt (czy royal blue jak sie ostatnio dowiedziałam ) + kolory sali: brąz, ecru, złoto i tak też zostanie zmienione to zapro.:róż -> kobalt (taki jak w załączniku) jasny róż -> niebieski tło -> ecru brązowe napisy zostaną brązowe http://agatani.pl/oferta-slubna/zaproszenia-slubne/193 Dodatkowo czy któraś z Was miała styczność z produktami tej firmy? nie ma w necie żadnych opinii... |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
no-doubt, u nas w parafii ksiądz na koniec ślubu mówi, że nie można niczym rzucać ani strzelać
chyba ku przestrodze, żeby się goście nie odważyli ![]() Jak teraz na to patrzę to nawet plusy widzę. Na ostatnim ślubie, na jakim byliśmy młodzi zażyczyli sobie tuby. Wyszli, strzeliło, wszystko fajnie. Ale potem jakieś staruszki z osiedla rzuciły na młodych całą torbę grosików i ryżu. Jesień, zimno,a młodzi zbierali te grosze i zbierali, za plecami słysząc 'zbierajcie zbierajcie' z ust staruszek. Dla mnie całą sytuacja była trochę żenująca, każdy się trząsł z zimna, domyślam się że młoda nie po to robiła manicure żeby potem nim drapać po asfalcie wybierając monety, chyba tylko te babki miały frajdę. |
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie w Pawisie moga nawet na miarę uszyć, bądź dobrać spodnie z innego a marynarka z innego, mój Tz tez nie wymiarowy, bo szczuply, wysoki i ma szerokie ramiona. Ale to za jakiś czas sie przejdziemy poszukac, bo chcemy tez odwiedzic biuro podróży
![]() Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
anannke Akurat ze względów oszczędnościowych welon będę zamawiać przez internet
Ale ze zdjęcia widać, ze chodzi o welon dwuwarstwowy. Najbardziej podobne: tutaj i tu. Niestety w sklepach ciężko o podobny welon (i o równie niską cenę )Cytat:
Cytat:
Przy wyborze szkoły - ilość par na kursie (im mniej, tym lepiej); program kursu, wygląd sali (świetnie jak są lustra, bo wymuszają korektę postawy), rodzaj parkietu (optymalnie, gdyby był zbliżony do parkietu sali weselnej). Ważne jest też podejście instruktora - powinien dobrze tłumaczyć, ale i też zwracać uwagę na Wasze błędy ( i też na to, co Wam dobrze wychodzi ). Raz w tygodniu to minimum, zakładając, że w domu ćwiczycie to, co było na zajęciach. I też ważna rzecz co do instruktora na zajęcia prywatne - oprócz "chemii" to też otwartość na Was. Powinien zaproponować Wam układ, który przede wszystkim będzie odpowiadał Waszym możliwościom, ale i też zachwycił gości (jestem na nie dla zbyt skomplikowanych układów, kiedy ewidentnie widać, że para sobie nie radzi).Cytat:
![]() A propos skomplikowanych pierwszych tańców Co byście o tym powiedziały - jak dla mnie widać, że sporo bardzo pracowali nad układem, ale czy nie lepiej było coś prostszego, a bardziej naturalnego? Taniec z niespodzianką - a ten filmik taniec obejrzałam z dużą przyjemnością. Polecam Wam
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Krooliczek, oczywiście, że idziemy. Na PFŚ wygralam pojedynczy bilet, a drugi może nam sie uda załatwić po znajomości, w ostatecznosci kupimy. Chcemy wybrać obrączki na targach. A Wy idziecie?
Ja na pewno będę mieć niebieska podwiazke, coś starego , coś nowego i pożyczonego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower_gir dzięki wielkie za Twoją opinię
lokalizacja dobra i ceny też + respektują multisporta ;D suuuuper dziewczyny - w końcu umawiam się na pierwsze przymiarki!! ten dzień to sobota za tydzień i tu mam do Was pytanie - ile czasu liczyć na jedną wizytę w salonie? Niestety z racji tego, że mogę iść tylko w sobotę gdzie salony są czynne raptem do 14, muszę mieć to mniej więcej skalkulowane. BTW. czy są tu jeszcze jakieś PM, które tak jak ja nie mają kiecki? :P
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrocilismy z zakupow wyprzedazowych, kupilismy w sumie 5 par spodni
|
||
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej te wygląda zachwycająco a nie jak kawałek firanki co do tańca to ten pierwszy to też mi się nie podoba - sztucznie wyszedł i tak jakoś.. a co do drugiego mimo że nie lubię tańców z niespodzianką to ten mi się podobał. Fajnie wyszło ładnie, naturalnie. Z resztą jak ktoś nie jest super tancerzem na co dzień to wiadomo że każdy skomplikowany wymyślny układ wyjdzie sztucznie. co innego jak ktoś ma do tego dryg i mimo że nie jest zawodowym tancerzem to wymiata na imprezach to może sobie pozwolić na coś ekstra i wyjdzie to super a tak to... lepiej sobie darować
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie są takie jak typowe zaproszenia ślubne A kolorystycznie w kobalcie wyjdzie bardzo fajnie ! Dobry wybór.O firmie się nie wypowiem, bo nie znam. mojakaren czy Ty byłaś już mierzyć suknie Anny Kary?
|
|
|
#555 |
|
BAN stały
|
Ja już od dawna mam kupione 4 tuby
A dopiero niedawno dowiadywałam się czy w ogóle można. Ale planowałam, że jak nie będzie można to przy hotelu nas obsypią. No ale okazało się, że nie można tylko ryżem ![]() Bardziej mnie interesuje czy mogę zasłonić ramiona tylko welonem, bo jak nie znajdę niczego co pasuje do mojej dziwnej sukni a nie będę mogła zasłonić się welonem to chyba w skórzanej kurtce pójdę
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi o tańcu
Co do układu, to my chcemy coś prostego, parę kroków wte i wewte, jakiś obrót i tyle ![]() Ja jestem zdania, ze skomplikowane uklady zostawiam profesjonalistom, nie bede glupka z siebie robic
|
|
|
|
#557 | |
|
BAN stały
|
UWAGA!! Dostałam cynk od mojej kuzynki, wesele we wrześniu na ponad 60 osób:
Cytat:
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o winie Varna, to polecam
piłam ostatnio różowe, delikatne, moim zdaniem miało posmak i zapach truskawek Normalnie kosztuje ok.15zł., więc pewnie można upolować je jeszcze taniej. Na pewno będziemy nad nim myśleli na wesele
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie w Warszawie są sukienki z zabudowaną górą ?
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My właśnie w takim samym celu Wybrać obrączki i rozejrzeć się za szkołą tańca ![]() Dziś byłam w aparcie i pani powiedziała że w tej chwili nie warto nic kupować, że 12go na targach wejdzie nowa kolekcja i będzie można tam zamówić z 15% rabatem Wystarczy wpłacić 200pln zaliczki
|
|
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będę Cię informować :Pjuż wysłałam maila żeby się umówić + jeszcze do dwóch innych salonów. aaa sama zaczęłam myśleć o tym kobalcie/ chabrowym bardzo ładny kolor! i widzę w wyobraźni bukiet z polnych kwiatów z chabrami w roli głównej
|
|
#563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), różowego na oczy nie widziałam. Właśnie piję jakiegoś Mateus z Biedki, butelka tak ch**owa, że szkoda gadać, nie wiem nawet jak to złapać żeby nalać.Zanim wybiorę jakiekolwiek wino to chyba będę musiała zapisać się do AA
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie modele chcesz mierzyć? Co do bukietu - wyszedł by piękny
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moich najnowszych odkryć to właśnie Varna, Dusza Mnicha i Kagor czekoladowo-porzeczkowy Nie wiem jak Tobie, ale mi bardzo podobają się te degustacje win |
|
|
|
|
#566 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na co dzień piję czerwone wytrawne, a próbuję wybrać coś dla gości różowego i białego (czego normalnie nie piję więc nie znam się kompletnie i mam przez to wielki ból d... ) i w dodoatku do 20 zł, bo mi topnieją oszczędności...No baa, że się podobają |
|
|
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dopasowania - mój mąż jest delikatnie niewymiarowy - bardzo wąski w biodrach i szerszy w barkach, do tego niski i musieliśmy dopasowywać garnitur ale wyszło idealnie! Ja polecam - oprócz zniżki dostaliśmy zwrot 10% na kartę na dalsze zakupy, dzięki temu koszula i krawat były tańsze. Jeżeli chcesz wrzucę fotkę.
|
|
#568 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie napisałam do nich maila z zapytaniem o próbkę, zobaczymy ich jakość i mają fajną opcję, za domówienie nawet 1 zapro. gdyby zabrakło płaci się normalnie i nie ma z tym żadnego problemu Cytat:
i okazało się też (ze 2 miechy po jego wyborze) że jest na 1 miejscu trendów weselnych 2014r. ![]() Cytat:
szczególnie że wino, które nam smakowało z biedry było w niej tylko "chwilę" i już nie będzie, więc znowu trzeba szukać, smakować, degustować ![]()
|
|||
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my tez nie mamy i nie bedzie.my miec. Bedziemy sie gibać na 3 ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

) + kolory sali: brąz, ecru, złoto i tak też zostanie zmienione to zapro.:
chyba ku przestrodze, żeby się goście nie odważyli 

A dopiero niedawno dowiadywałam się czy w ogóle można. Ale planowałam, że jak nie będzie można to przy hotelu nas obsypią. No ale okazało się, że nie można tylko ryżem