Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 19:54   #3601
magi18
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no to w skrócie
8 letnia dziewczynka, 2 lata temu przeżyła pożar jest cała poparzona łącznie z twarzą i dłońmi. odkąd jest w stanie sie porusząc chodzi do szkoły ale mówi że ona nic nie umie i jej sie nie chce i mama musi z nią chodzić do szkoły bo ona się boi.

wniosek: dziewczynka nie jest w stanie poradzić sobie z tym co się stało bo wielu doroslych by nie było, a co dopiero wymagac samodzielności od ośmiolatki

co robi mama i ewa: wytrząsają się nad nią ze przeciez da się i że trzeba i że ma nie pajacować\
Straszne. Tutaj to też dla matki przydałby się dobry psychiatra

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Na tvnStyle leci właśnie program typu Kuchenne Rewolucje. Dziwi mnie, że ludzie, którzy się tam zgłaszają najpierw nie posprzątają tego syfu a potem jeszcze się dziwią, że ktoś im go wytyka. Czy to jest aż tak bardzo ustawione?
Wydaje mi się, że to jest ustawione. Przecież normalni ludzie by posprzątali. Nie wierzę, że nie oglądali wcześniej programu i nie wiedzą co się spodziewać.
Zresztą wydaje mi się, że czasem sama Magda Gessler czasem przesadza.
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:04   #3602
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że już drugi raz się dziś spotykam, że ktoś ma odmienne zdanie w tej sytuacji od mojego. Żeby nie było - jestem za karaniem, ale ludzie, on tego nie zaplanował, podjął jedną złą decyzję, głupią decyzję, która kosztowała 6 osób życie, ale przez 15 lat sobie przemyśli(mam nadzieję). Przecież to nie chodzi o to, że on im zabrał życie to my mu zabierzmy tylko chodzi o to żeby się zmienić i zrozumieć. Powtarzam, to mógł być ktoś z nas, to mogłam być ja, wsiadłam i stało się, jedna bardzo głupia decyzja ma mnie przekreślić do końca mojego życia?
Spojrzałabyś w oczy temu dziecku, które przez tego mężczyznę straciło rodziców i rodzeństwo, i powiedziała to samo?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:20   #3603
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Spojrzałabyś w oczy temu dziecku, które przez tego mężczyznę straciło rodziców i rodzeństwo, i powiedziała to samo?
Jako kto miałabym z nim rozmawiać? Co Ty byś powiedziała? Żadne słowa tutaj nie ukoją cierpienia tego dziecka.
To co się stało jest straszne, facet bez wątpienia zasługuje na karę, powiedziałam to już kilka razy tutaj, nie wiem, niektórzy chyba myślą, że ja chcę go uniewinnić
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:23   #3604
I am Rock
lokalna gwiazda

Mnie tam bardziej dziwi program typu "Życie bez wstydu", gdzie zapłakana pani mówi np., że od lat nie ma życia, bo wstydzi się ciała, nie może pokazać ludziom i naraz ta-dam! Pokażę blizny, rozstępy, cycki do pasa czy nawet wadżajnę - całemu światu. Za jakie pieniądze człowiek skłonny jest pokazać się nago przed kamerą?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:30   #3605
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Jako kto miałabym z nim rozmawiać? Co Ty byś powiedziała? Żadne słowa tutaj nie ukoją cierpienia tego dziecka.
To co się stało jest straszne, facet bez wątpienia zasługuje na karę, powiedziałam to już kilka razy tutaj, nie wiem, niektórzy chyba myślą, że ja chcę go uniewinnić
Nie, po prostu ja nie ogarniam, jak można chociażby w 1% bronić takiego faceta i pytać, dlaczego jedna błędna decyzja ma przekreślać czyjeś życie Błędna decyzja to może być zły kierunek studiów albo wyjechanie na drugi koniec kraju za facetem poznanym 2 dni wcześniej, a nie prowadzenie samochodu po pijaku i zabicie 8 osób. No naprawdę, dawno nic mnie tak nie zadziwiło na tym forum jak Twoje posty w tym temacie.
Stary 2014-01-02, 20:36   #3606
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, po prostu ja nie ogarniam, jak można chociażby w 1% bronić takiego faceta i pytać, dlaczego jedna błędna decyzja ma przekreślać czyjeś życie Błędna decyzja to może być zły kierunek studiów albo wyjechanie na drugi koniec kraju za facetem poznanym 2 dni wcześniej, a nie prowadzenie samochodu po pijaku i zabicie 8 osób. No naprawdę, dawno nic mnie tak nie zadziwiło na tym forum jak Twoje posty w tym temacie.
Ja go nie bronię, wykazał się debilizmem, to też już pisałam.
Wiesz co, patrzę na to trochę z perspektywy ludzi, którzy są skazani za morderstwa, takie nie z przypadku, po prostu wyszli z zamiarem zamordowania i to zrobili i dostali 15 lat. Jeśli chcecie dla tego faceta dożywocia to dla każdego mordercy powinno być dożywocie.

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2014-01-02 o 21:25
Stary 2014-01-02, 20:39   #3607
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie to ciekawi i dziwi to wykręcanie się. Anonimowo w internecie, to wszyscy mądrzy.
Mnie natomiast dziwi, że niektórzy nie rozumieją, że kara ma być przede wszystkim karą. To nie jest tak, że gdy zamyka się kogoś w więzieniu, to tylko po to, żeby sobie coś przemyślał.

Edytowane przez Fleur_D
Czas edycji: 2014-01-02 o 20:40
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:45   #3608
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja go nie bronię, wykazał się debilizmem, to też już pisałam.
Wiesz co, patrzę na to trochę z perspektywy ludzi, któzą są skazani za morderstwa, takie nie z przypadku, po prostu wyszli z zamiarem zamordowania i to zrobili i dostali 15 lat. Jeśli chcecie dla tego faceta dożywocia to dla każdego mordercy powinno być dożywocie.
Pogrubione - ja oczywiście się zgadzam. Za morderstwo dożywocie bez wątpienia (nie mówię to o zabójstwie w obronie własnej).

Jak możesz patrzeć z perspektywy skazanych za morderstwa? Może spojrzałabyś z perspektywy ofiar i (chyba przede wszystkim) rodzin ofiar? W momencie, kiedy ktoś zabija ukochaną dla Ciebie osobę, to masz kompletnie gdzieś, że ten zabójca "sobie to przemyśli i będzie lepszym człowiekiem" albo że "podjął złą decyzję". Kara ma być karą, a nie głaskaniem po głowie. Nie wierzę, naprawdę nie wierzę, że w takim przypadku znajduje się ktokolwiek broniący takiego padalca.
Stary 2014-01-02, 20:49   #3609
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione - ja oczywiście się zgadzam. Za morderstwo dożywocie bez wątpienia (nie mówię to o zabójstwie w obronie własnej).

Jak możesz patrzeć z perspektywy skazanych za morderstwa? Może spojrzałabyś z perspektywy ofiar i (chyba przede wszystkim) rodzin ofiar? W momencie, kiedy ktoś zabija ukochaną dla Ciebie osobę, to masz kompletnie gdzieś, że ten zabójca "sobie to przemyśli i będzie lepszym człowiekiem" albo że "podjął złą decyzję". Kara ma być karą, a nie głaskaniem po głowie. Nie wierzę, naprawdę nie wierzę, że w takim przypadku znajduje się ktokolwiek broniący takiego padalca.
Po raz n-ty mówię, ze typa nie bronię i strasznie się dziwię, ze tego nie przeczytałaś/zrozumiałaś/przoczyłaś(?)
Osądzają ludzie niezaangażowani w sprawę emocjonalnie przecież, a gdybym ja straciła kogoś bliskiego to nie wiem czy jakakolwiek kara by mnie satysfakcjonowała, chciałabym cofnąć czas.
Zgadzam się, ze kara ma być karą i jeszcze raz powótrzę, że jestem za karaniem
Stary 2014-01-02, 21:20   #3610
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Po raz n-ty mówię, ze typa nie bronię i strasznie się dziwię, ze tego nie przeczytałaś/zrozumiałaś/przoczyłaś(?)
Zastanow sie nad swoim stylem pisania, bo poki co przelewanie mysli na klawiature idzie Ci kiepsko. Serio, w momencie kiedy juz ktoras z kolei osoba sie czepia, powinno to autorowi dac do myslenia. Tym bardziej, ze wczesniejsze wypowiedzi tez byly zle rozumiane, przeinaczane i w ogole cuda na kiju
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:23   #3611
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Zastanow sie nad swoim stylem pisania, bo poki co przelewanie mysli na klawiature idzie Ci kiepsko. Serio, w momencie kiedy juz ktoras z kolei osoba sie czepia, powinno to autorowi dac do myslenia. Tym bardziej, ze wczesniejsze wypowiedzi tez byly zle rozumiane, przeinaczane i w ogole cuda na kiju
Zgadzam się.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:31   #3612
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Niestety patrząc w telewizji na wyroki wydawane przez sąd w Polsce to mam wrażenie, że niedługo (przykład) matka, która zabiła kogoś w obronie swojego dziecka dostanie więcej niż ktoś, kto naćpany i do tego pijany zabił 6 osób
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:33   #3613
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, ze kara ma być karą i jeszcze raz powótrzę, że jestem za karaniem
lecz pisałaś też że nie można go wsadzać na wiele lat bo to mu zmarnuje życie, że każdemu należy się szansa itd.
on szansę już RAZ dostał i zabił niewinne 6 osób! kto wie czy nie zabił bo może ten policjant kiedyś go zatrzymał lub kogoś znajomego i to miała być zemsta? ten człowiek działał z zamiarem ZAMORDOWANIA tych ludzi.
to nie był zwykły przypadkowy wypadek i ja mam olbrzymią nadzieję że nasze prawo zostanie zaostrzone i każdy pijany z automatu pójdzie do aresztu na miesiąc, a recydywista do więzienia na pół roku, a morderca dostanie wyrok jak za zabójstwo z premedytacją (którego widełki też zostaną podniesione).

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Niestety patrząc w telewizji na wyroki wydawane przez sąd w Polsce to mam wrażenie, że niedługo (przykład) matka, która zabiła kogoś w obronie swojego dziecka dostanie więcej niż ktoś, kto naćpany i do tego pijany zabił 6 osób
jakiś czas temu w Lipnie chyba dziadek który porusza się o kulach, został napadnięty przez człowieka, a obronie dźgnął go nożem (nóż nosił dla samoobrony bo już kilka razy został napadnięty), napastnik trafił do szpitala, przeżył lecz dziadkowi grozi większy wyrok niż napastnikowi!

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-01-02 o 21:35
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:42   #3614
WhiteCherry
Zakorzenienie

no nie mówcie, że nasze prawo nie pobłaża zabójcom. Ostatnio wyroki dostali kolesie, którzy w Krakowie rok temu zadźgali na osiedlu innego gościa.

Cytat:
30-latek kojarzony ze środowiskiem bojówek Cracovii, został zabity przez grupę kilkudziesięciu uzbrojonych mężczyzn. Użyto maczet, noży i wideł. 30-latek zmarł po otrzymaniu łącznie 64 ciosów.
myślisz sobie - no jak nic 25 lat lub dożywocie, bo zabójstwo z premedytacją.

a potem czytasz to:
Cytat:
Sąd uznał winę każdego z oskarżonych i skazał ośmiu z nich na kary od ośmiu do 10 lat pozbawienia wolności. Trójka pozostałych usłyszała kary: trzech, czterech oraz pięciu lat więzienia w zawieszeniu na osiem lat. Było to spowodowane faktem, że oskarżeni ci przyznali się do zarzutów, złożyli wyjaśnienia, okazując odwagę - jak podkreślił sąd - i wyrazili skruchę.
Stary 2014-01-02, 21:43   #3615
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Możliwe
Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
lecz pisałaś też że nie można go wsadzać na wiele lat bo to mu zmarnuje życie, że każdemu należy się szansa itd.
on szansę już RAZ dostał i zabił niewinne 6 osób! kto wie czy nie zabił bo może ten policjant kiedyś go zatrzymał lub kogoś znajomego i to miała być zemsta? ten człowiek działał z zamiarem ZAMORDOWANIA tych ludzi.
to nie był zwykły przypadkowy wypadek i ja mam olbrzymią nadzieję że nasze prawo zostanie zaostrzone i każdy pijany z automatu pójdzie do aresztu na miesiąc, a recydywista do więzienia na pół roku, a morderca dostanie wyrok jak za zabójstwo z premedytacją (którego widełki też zostaną podniesione).
Kto wie? Nikt jeszcze nie wie i dopóki się ktoś tego nie dowie nie ma co przekrzykiwać się ile powinien dostać lat.
A to, że działał z zamiarem zamordowania to skąd wiesz? Był pijany i naćpany, ja myślę, że on w ogóle nie myślał.
Stary 2014-01-02, 21:51   #3616
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
A to, że działał z zamiarem zamordowania to skąd wiesz? Był pijany i naćpany, ja myślę, że on w ogóle nie myślał.
on doskonale wiedział co robi, tak mówią świadkowie którzy widzieli że on walił prosto w tych ludzi, nawet nie próbował odbić, zresztą nie wierzę że on pierwszy raz od poprzedniego wyroku wsiadł pijany, robił to wcześniej, za każdym razem robił to świadomie, a wraz z nim świadomie robiła to jego partnerka. oni wiedzieli co robią, a teraz będą robili z siebie ofiary chwilowej słabości.
Stary 2014-01-02, 21:53   #3617
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
on doskonale wiedział co robi, tak mówią świadkowie którzy widzieli że on walił prosto w tych ludzi, nawet nie próbował odbić, zresztą nie wierzę że on pierwszy raz od poprzedniego wyroku wsiadł pijany, robił to wcześniej, za każdym razem robił to świadomie, a wraz z nim świadomie robiła to jego partnerka. oni wiedzieli co robią, a teraz będą robili z siebie ofiary chwilowej słabości.
Aha. Nie wiedziałam, nie jestem już na bieżąco.
Stary 2014-01-02, 22:03   #3618
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Myślałam że tylko ja mam takie teorię spiskowe. Pierwsze co mi przyszło na myśl jak się dowiedziałam że facet był policjantem to że kierowca zobaczył policjanta, chciał się na nim zemścić i celowo w niego wjechał.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:10   #3619
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Kto wie? Nikt jeszcze nie wie i dopóki się ktoś tego nie dowie nie ma co przekrzykiwać się ile powinien dostać lat.
Panie, zatrzymaj pan mię tę karuzelę, ja wysiadam Jak do słupa...
Stary 2014-01-02, 22:11   #3620
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Myślałam że tylko ja mam takie teorię spiskowe. Pierwsze co mi przyszło na myśl jak się dowiedziałam że facet był policjantem to że kierowca zobaczył policjanta, chciał się na nim zemścić i celowo w niego wjechał.
dobrze że ktoś też tak pomyślał jak ja, bo po tym jak przeczytałem wypowiedź sąsiada tego gościa tak mi się od razu to nasunęło na myśl że skoro on taki porywczy, agresywny był, to mógł mieć więcej na sumieniu i widząc policjanta mógł chcieć coś mu zrobić, tym bardziej że po alkoholu każdy jest mocny.
a zeznania świadków mówiące że kierowca walił prosto w tych ludzi, pokazują że to mogło nie był przypadkowe wjechanie w nich a celowe uderzenie.
Stary 2014-01-03, 08:50   #3621
magi18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Mnie tam bardziej dziwi program typu "Życie bez wstydu", gdzie zapłakana pani mówi np., że od lat nie ma życia, bo wstydzi się ciała, nie może pokazać ludziom i naraz ta-dam! Pokażę blizny, rozstępy, cycki do pasa czy nawet wadżajnę - całemu światu. Za jakie pieniądze człowiek skłonny jest pokazać się nago przed kamerą?
gdzie leci taki program? I czy w nim chodzi o coś takiego, co w programie Goka, co też dziewczyny się rozbierały i patrzyły w lustro, by potem one pokochały swój wygląd?
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:58   #3622
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magi18 Pokaż wiadomość
gdzie leci taki program? I czy w nim chodzi o coś takiego, co w programie Goka, co też dziewczyny się rozbierały i patrzyły w lustro, by potem one pokochały swój wygląd?
Na TVN style i to bardziej idzie w stronę programów o chirurgii plastycznej czy różnych zabiegach. Chociaż moim zdaniem ten program nie dorównuje "Wstydliwym chorobom", do tej pory nie wiem czemu obejrzałam ten odcinek z gościem z przetokami
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:30   #3623
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
dziwi mnie, że uważasz to za 100% prawdę. To wyreżyserowany program.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:56   #3624
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
dziwi mnie, że uważasz to za 100% prawdę. To wyreżyserowany program.
Przestałam wierzyć w te programy odkąd okazało się, że u Majki Sablewskiej w programie pojawiają się notorycznie statyści z Ukrytej Prawdy
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:56   #3625
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że ktoś też tak pomyślał jak ja, bo po tym jak przeczytałem wypowiedź sąsiada tego gościa tak mi się od razu to nasunęło na myśl że skoro on taki porywczy, agresywny był, to mógł mieć więcej na sumieniu i widząc policjanta mógł chcieć coś mu zrobić, tym bardziej że po alkoholu każdy jest mocny.
a zeznania świadków mówiące że kierowca walił prosto w tych ludzi, pokazują że to mogło nie był przypadkowe wjechanie w nich a celowe uderzenie.
teraz gdy wiadomo więcej o tym "Sokole" to kto wie czy to faktycznie nie było umyślne morderstwo bo jak się okazuje facet był już notowany za kradzieże i tą jazdę po pijaku, więc kto wie czy przypadkiem ten policjant właśnie nie był tym który go zatrzymywał i na którym pijany chciał się zemścić w przypływie agresji. zresztą kolejna ofiara to emerytowany policjant czy tam ojciec zmarłego rok wcześniej policjanta.
Stary 2014-01-03, 14:18   #3626
panna mati_
Zakorzenienie

Zdziwiło mnie dzisiaj na wizażu, że ludzie piorą prezerwatywy i używają znów.
Stary 2014-01-03, 14:27   #3627
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
pokaż wątek!
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:28   #3628
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Że co?!

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:29   #3629
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
zdziwiło mnie dzisiaj na wizażu, że ludzie piorą prezerwatywy i używają znów.
what
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:30   #3630
panna mati_
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44407105]pokaż wątek![/QUOTE]

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3073

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości