Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 354 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-27, 10:19   #10591
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez sylwunia_p Pokaż wiadomość
Tak jestem z Parczewa tez w tej sali byłam często na weselach, ale nasze będzie w takiej co dopiero ją wykańczają, gdyż będzie na 300 osób, a u nas będzie koło 230 więc lepiej żeby nie było tłoczno, tylko żeby każdy mógł się spokojnie bawić
Dziewczyny mam jeszcze pytanie: czy można chodzić na nauki do kościoła w Lublinie a ślub w Parczewie? jeszcze nie byliśmy u naszego księdza, więc jeszcze nic nie wiemy czy któraś z was chodziła na nauki do kościoła Św. Rodziny?? bo my właśnie mieszkamy obok

Możesz chodzić na nauki do Lublina a ślub brać w Parczewie
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 10:39   #10592
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:
Napisane przez Smarti_ter Pokaż wiadomość
MARTUKO ten tren tak naprawdę przeraził mnie jak druhenka mi go przed wejsciem rozwiązała ale za to masz pewnosc jak klękasz że nie widać Twoich różnych dziwnych układów nóg podczas klękania na mszy a potem pamiętaj on się włóczy za tobą i nie przeszkadza przy obkręceniu będziesz siętylko z nim mijać

JOLINEK na 100 osob bym wzieła około 26 win 13 czerw półwytrawnych i 13 białych półw. najlepiej pasują do wszytskiego ja na 140 miałam 45 win

Dołączam jeszcze kilka a plenerek i z wesela już niedługo

buziaki Smarti
Wyglądacię ślicznie powodzenia i dużo szczęścia

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 11:19   #10593
martuko
Wtajemniczenie

hmm, wobec podawania menu ja bym poprosiła te które maja za soba zamawianie ciast o taką rozpiskę - chodzi mi o przykład jak to wyglada na daną liczbę osób, ile blaszek i jakie rodzaje (nie moge zupełnie sobie wyobrazić tego przeliczania na kilogramy, przeciez tort tez nie będzie wazył dokladnie 7 kg tylko jakos około...)
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 11:35   #10594
martuko
Wtajemniczenie

a tak w ramach konkretnego myslenia to może nie znacie tego linka - zamierzam sama zrobić Księgę i chyba czas się juz za to zabrać... może nie taką jak w przykładach, ale pomysły warte wykorzystania
http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic...er=asc&start=0
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 12:43   #10595
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Witam w niedzielne popołudnie
My już dzisiaj jesteśmy... po pierwszej spowiedzi przedślubnej ufff
Było ok ale ile mnie to kosztowało nerwów to moje

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 13:41   #10596
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Dziewczyny WITAM ponownie
Nie było mnie na Wizażu ponad tydzień a Wy jak zwykle nastukałyście ładnych kilkanaście stron, ale już wszystko przeczytane. Byłam w Lubline tydzień i to był najbardziej męczocy tydzień w moim życiu. W ciągu kilku dni załatwiliśmy:
1.moja pierwsza przymiarka sukni za mną
2.garnitur Vistuli dla TŻ kupiliśmy w Galerii Centrum(kolor b. ciemy brąz-jednolity)
3.zamówiliśmy dekoracje sali i kościoła w Dekorecie
4.zamówiliśmy skrzypka i gołąbki
5.byliśmy w kwiaciarni i zarezerwowaliśmy kwiaty dla mnie i starszej, i małej druhenki, i dekoracje na samochód-PAsja flora
6.kupiliśmy poduszeczkę na obrączki i Księgę Gości w Olimpie
7.byliśmy w USC
8.załatwiliśmy odpisy aktu chrztu w parafii Collbego 50zł, w katedrze 30zł
9.spisaliśmy protokół i zapowiedzi w naszej parafii Św.Krzyża-50zł, akt małżeństwa będziemy spisywać tydzień przed ślubem, ksiądz mówił że średnio dają na ślub 400zł+150zł na kościelnego i organistę
10.AHA no i w całe DWA dni zaprosiliśmy naszych gości, ponad 120 oasób!!
11. byłam na 3 czesaniach próbnych, na bursztynowej u pani Anny Chołotyt( tak sobie, ale za darmo ), w BABSKIM ŚWIECIE u pani Magdy (profesjonalistka moim zdaniem-30zł) no i w Casjopeji u Eweliny (beznadzieja po 2 godzinyach wszystko opadło i się rozleciało a zapłaciłam 100zł jak za normalną ślubną fryzurę-Więcej tam nie pójde!!!
12. makijaż próbny robiłam na bursztynowej i w Casjopeji, nawet wyszło w miarę tylko, że było robione na kamuflarzu i czułam się tak sobie, ponieważ było bardzo gorąco i miałam wrażenie że mam maskę na sobie przez którą nie oddycha mi skóra
13.i w ostatni dzień przed wyjazdem, całkowicie przez przypadek kupiłam suknie na poprawiny tez w Olompie

WIĘC MIELIŚMY SPORO ZAŁATWIANIA, A RESZTĘ DOPIERO 2 TYG. PRZED ŚLUBEM ZAŁATWIMY
Wyjazd zaliczam do udanych!!

21.07.2007 i już panienką nie bedę!!
www.przewodnikmp.pl/img-21072007018_eblwhahigajz. png
eemila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 13:48   #10597
szczęśliwa_82
Raczkowanie

GG do szczęśliwa_82

Witam!śliczny dzionek co?zbieramy się własnie z moim TŻ na skupienie na Krochmalną,może któraś z was tez sie wybiera?
szczęśliwa_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 14:18   #10598
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Megi Wu i Jolinku dziękuję ślicznie za namiary na kosmetyczkę.
Będąc w Lublinie wybrałam się z mion TŻ do Scarlett (nie miałam waszych namiarów jeszcze)na oczyszczanie twarzy+ultradżwięki, w moim przypadku nie obyło się beż ręcznego oczyszczania bo miałam strasznie zanieczyszczona cerę ale było ok, nie wyglądałam jak upiór po wyjściu od nich. Podobno jest tam dobra makijażystka, robi makijaż na produktach ART DECO

Stary 2007-05-27, 14:55   #10599
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Dziewczyny ratujcie!!
Z kościelnych spraw została nam tylko poradnia. jako że mieszkamy z Wawie to tam chcieliśmy sobie załatwić i okazało się że poradnie mają już zajete terminy aż do września :wow: Czy możecie nam podać nr telefonów do waszych poradni?? Byłabym wdzięczna. Jak myślicie czy uda nam się odbyć wszystkie 3 wizyty za jednym razem?? Najgorsze jest to że będziemy w Łęcznej dopiero za 2 tygodnie a czas leci...

A po za tym jutro będę miała mnóstwo czytania z 6 stron
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 15:18   #10600
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie!!
Z kościelnych spraw została nam tylko poradnia. jako że mieszkamy z Wawie to tam chcieliśmy sobie załatwić i okazało się że poradnie mają już zajete terminy aż do września :wow: Czy możecie nam podać nr telefonów do waszych poradni?? Byłabym wdzięczna. Jak myślicie czy uda nam się odbyć wszystkie 3 wizyty za jednym razem?? Najgorsze jest to że będziemy w Łęcznej dopiero za 2 tygodnie a czas leci...

A po za tym jutro będę miała mnóstwo czytania z 6 stron
Frecia, wysłałam na prv
Stary 2007-05-27, 15:20   #10601
bandola18
Zadomowienie

A ja mam pytanie o tą kwiaciarnię na Bocianiej, gdzie ona jest, kiedyś się pytałam ale zero odzewu, please ...
Stary 2007-05-27, 15:21   #10602
piotr25
Raczkowanie

Cześć Wam przyszłe Panny Młode. Dziś pierwszy dzień chodziliśmy za garniturami i w CH OLIMPIE w jednym ze sklepów znaleźliśmy ładny garnitur w paski , koloru jasnego taka mniej wiecej kawa z mlekiem - jaśniutki i bardzo nam wszystkim sie podobał. Oglądając niektóre zdjęcia widze że panowie mają przeważnie ciemne ale jednak ja pójde w swoją strone i chyba na ten sie zdecydujemy, tylko jeszcze nie mam wizji butów . No nic to tyle się dziś udzieliłem, pa
piotr25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 16:07   #10603
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie o tą kwiaciarnię na Bocianiej, gdzie ona jest, kiedyś się pytałam ale zero odzewu, please ...
Właśnie na Bocianiej 1 jest Pasja Flora, jadąc prosto przez rondo tam od strony Jana Pawła(kiedys był Champion teraz Careffour) wjeżdżasz na osiedle pierwsza w prawo i do końca jest taki biały budynek ze sklepami jakiś fryzjer itp. i właśnie w tym budynku tak na środku na samym dole schodkami w dół jest ta kwiaciarnia a raczej pracownia, tylko żeby tam pójść trzeba się wcześniej umówić się z panią bo ona chyba na tygodniu ma zamknięte bo urodziła dzidziusia i zajmuje się tylko zamówieniami na ślub.

Stary 2007-05-27, 17:10   #10604
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Eemila, napisz mi gdzie ta pani Ania Chołota (tak się nazywa??) właściwie czesze? Nie znam Lublina za dobrze, nie mam pojęcia gdzie jest ta ulica. Dziewczyny były ogólnie zadowolone z tego jak czesała, no i niedrogo, więc chciałabym się jak najszybciej wybrać.

Smarti, wyglądałaś prześlicznie, zaadroszczę Ci ogromnie, chciałabym, żeby to było JUŻ ... nie mogę się doczekać

Któraś z Was wybiera się w najbliższym czasie do Akademii przy dworcu, na próbną fryzurę ślubną ??
Stary 2007-05-27, 17:13   #10605
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dziewczyny, która ma listę z naszymi adresami? Jakoś nie mogę znaleźć
Stary 2007-05-27, 17:39   #10606
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
Właśnie na Bocianiej 1 jest Pasja Flora, jadąc prosto przez rondo tam od strony Jana Pawła(kiedys był Champion teraz Careffour) wjeżdżasz na osiedle pierwsza w prawo i do końca jest taki biały budynek ze sklepami jakiś fryzjer itp. i właśnie w tym budynku tak na środku na samym dole schodkami w dół jest ta kwiaciarnia a raczej pracownia, tylko żeby tam pójść trzeba się wcześniej umówić się z panią bo ona chyba na tygodniu ma zamknięte bo urodziła dzidziusia i zajmuje się tylko zamówieniami na ślub.
Dzięki Eemila, a masz może numer telefonu do tej Pani byłabym wdzięczna
Stary 2007-05-27, 17:46   #10607
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotr25 Pokaż wiadomość
Cześć Wam przyszłe Panny Młode. Dziś pierwszy dzień chodziliśmy za garniturami i w CH OLIMPIE w jednym ze sklepów znaleźliśmy ładny garnitur w paski , koloru jasnego taka mniej wiecej kawa z mlekiem - jaśniutki i bardzo nam wszystkim sie podobał. Oglądając niektóre zdjęcia widze że panowie mają przeważnie ciemne ale jednak ja pójde w swoją strone i chyba na ten sie zdecydujemy, tylko jeszcze nie mam wizji butów . No nic to tyle się dziś udzieliłem, pa
Mój TŻ też kupił jasny garnitur w Olimpie, tylko bez kamizelki, a Ty masz kamizelkę? I jaką masz wizję do tego garnituru- krawat, musznik z kamizelką czy bez?
A buty też tam kupiliśmy , jasny beż trochę jaśniejsze od garnituru. No i problem bo do tych butów pasuje jasny pasek. Widzieliście może taki, bo z męskich niestety jest mały wybór.
Stary 2007-05-27, 19:24   #10608
Sylwia_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też kupił jasny garnitur w Olimpie, tylko bez kamizelki, a Ty masz kamizelkę? I jaką masz wizję do tego garnituru- krawat, musznik z kamizelką czy bez?
A buty też tam kupiliśmy , jasny beż trochę jaśniejsze od garnituru. No i problem bo do tych butów pasuje jasny pasek. Widzieliście może taki, bo z męskich niestety jest mały wybór.
Witam ale miałam do czytania wow. Smarti ślicznie wyglądałaś, zycze wszystklim takiego uśmiechu na twarzy w dniu ślubu A tak wogóle to była moze któraś z Was w tym tygodniu w makro??? Bo stałam na promocjach i dużo par widziałam na zakupach z rodzicami moze to któraś z Was??? Przyznać sie heheeh Pozdrawiam
Sylwia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 19:27   #10609
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Dziewczyny WITAM ponownie
Nie było mnie na Wizażu ponad tydzień a Wy jak zwykle nastukałyście ładnych kilkanaście stron, ale już wszystko przeczytane. Byłam w Lubline tydzień i to był najbardziej męczocy tydzień w moim życiu. W ciągu kilku dni załatwiliśmy:
1.moja pierwsza przymiarka sukni za mną
2.garnitur Vistuli dla TŻ kupiliśmy w Galerii Centrum(kolor b. ciemy brąz-jednolity)
3.zamówiliśmy dekoracje sali i kościoła w Dekorecie
4.zamówiliśmy skrzypka i gołąbki
5.byliśmy w kwiaciarni i zarezerwowaliśmy kwiaty dla mnie i starszej, i małej druhenki, i dekoracje na samochód-PAsja flora
6.kupiliśmy poduszeczkę na obrączki i Księgę Gości w Olimpie
7.byliśmy w USC
8.załatwiliśmy odpisy aktu chrztu w parafii Collbego 50zł, w katedrze 30zł
9.spisaliśmy protokół i zapowiedzi w naszej parafii Św.Krzyża-50zł, akt małżeństwa będziemy spisywać tydzień przed ślubem, ksiądz mówił że średnio dają na ślub 400zł+150zł na kościelnego i organistę
10.AHA no i w całe DWA dni zaprosiliśmy naszych gości, ponad 120 oasób!!
11. byłam na 3 czesaniach próbnych, na bursztynowej u pani Anny Chołotyt( tak sobie, ale za darmo ), w BABSKIM ŚWIECIE u pani Magdy (profesjonalistka moim zdaniem-30zł) no i w Casjopeji u Eweliny (beznadzieja po 2 godzinyach wszystko opadło i się rozleciało a zapłaciłam 100zł jak za normalną ślubną fryzurę-Więcej tam nie pójde!!!
12. makijaż próbny robiłam na bursztynowej i w Casjopeji, nawet wyszło w miarę tylko, że było robione na kamuflarzu i czułam się tak sobie, ponieważ było bardzo gorąco i miałam wrażenie że mam maskę na sobie przez którą nie oddycha mi skóra
13.i w ostatni dzień przed wyjazdem, całkowicie przez przypadek kupiłam suknie na poprawiny tez w Olompie

WIĘC MIELIŚMY SPORO ZAŁATWIANIA, A RESZTĘ DOPIERO 2 TYG. PRZED ŚLUBEM ZAŁATWIMY
Wyjazd zaliczam do udanych!!

Jestem pod wrażeniem ilością załatwionych spraw.
I mam pytanie. Gdzie w Olimpie jest sklepik z księgami gości??? Jeśli masz możliwość to wklej zdjęcie swojego zakupu

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 20:34   #10610
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

www.kwiaty.lublin.pl to jest stronka tej pracowni florystycznej

a co do Księgi Gości to w Olimpie jest takie stoisko niedaleko fontanny tam pani ma art.komunijne i ślubne, za księgę zapłaciliśmy 58zł jest średniej wielkości koloru ecri z różowiótką kokardką i okładce pokrytej materiałem a na środku jest napis i jakieś dodatki, niestety nie mam jej w domu i nie mogę wysłać żadnych zdjęć

Stary 2007-05-27, 22:54   #10611
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Dziewczyny!! Bardzo proszę o nr do waszych poradni Jak myślicie czy ktoś się zgodzi poprowadzić spotkanie w sobotę?? Kurcze za późno się za to zabraliśmy
Stary 2007-05-27, 23:39   #10612
eemila
Raczkowanie

GG do eemila

Fracia_28 będąc w kancelarii w parafii Św. Krzyża przy ul.Pogodnej widziałam napis na drzwiach PORADNIA RODZINNA-może tam można spróbować, wiem że dziewczyny na wizażu nie wspominały o tym kościele bo nawet będąc w grudniu to nie widziałam tego napisu, może dopiero otworzyli czy co?, no nie wiem trzeba by było sprawdzić o co tam chodzi niestety nie mam nr.tel do nich trzeba by było zadzwonić na informacje.
Tyle niestety mogę podpowiedzieć w sprawie poradni, nie wiem gdzie można szukac innych w Lbn-ie.

Stary 2007-05-28, 08:13   #10613
annabel_lee
Raczkowanie

GG do annabel_lee

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Bardzo proszę o nr do waszych poradni Jak myślicie czy ktoś się zgodzi poprowadzić spotkanie w sobotę?? Kurcze za późno się za to zabraliśmy
Poradnia przy parafii św. Andrzeja Boboli. Paderewskieg 20. Prowadzi pani Aneta Nadolna. Bardzo sympatyczna dziewczyna,nie robi żadnych problemów. Polecam. Nr telefonu:888696615.
annabel_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 08:23   #10614
anka1900
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki za podpowiedź ,
mam już biustonosz, który będę mogła przyszyć do sukni, kosztował 10 zł więc nawet rozcinać nie będzie szkoda
Stary 2007-05-28, 08:38   #10615
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Fracia_28 będąc w kancelarii w parafii Św. Krzyża przy ul.Pogodnej widziałam napis na drzwiach PORADNIA RODZINNA-może tam można spróbować, wiem że dziewczyny na wizażu nie wspominały o tym kościele bo nawet będąc w grudniu to nie widziałam tego napisu, może dopiero otworzyli czy co?, no nie wiem trzeba by było sprawdzić o co tam chodzi niestety nie mam nr.tel do nich trzeba by było zadzwonić na informacje.
Tyle niestety mogę podpowiedzieć w sprawie poradni, nie wiem gdzie można szukac innych w Lbn-ie.
Ta poradnia przy kościele św.Krzyza jest w soboty o 10, pytalam tej kobiety bo ona również prowadziłą konferencję o planowaniu rodziny.Nie ma tlumow do poradni, mowila ze mozna przychodzic, ale stwierdzila ze najlepiej przy swoim kosciele. Miejsca wiec są, tylko problem w tej kobiecie, skoro na konferencji trzymala nas ponad godzinę i mowila straszne brednie, to co w poradni... Kalendarzykow itp na pewno nie odpusci. Moj TŻ bardzo się wkurzal jak mowila o antykoncepcji Nie mozna z nią nawet podyskutować
Stary 2007-05-28, 08:45   #10616
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Dzięki dziewczyny
Stary 2007-05-28, 08:53   #10617
nicky_1981
Rozeznanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hejka! Ale miałam czytania!!!!
Smarti, cóż mogę powiedzieć - po prostu rewelacyjnie wyglądaliście!!!!!
Dziewczyny ja jestem z parafii sw. Krzyża i sama nie byłam u siebie w poradni po tym jak dowiedziałam sie, że prowadzi ją pani Bozena!!!! Osobiście nie polecam. Kobieta w kontaktach bardziej prywatnych jest super ale w poradni zachowuje sie jak nawiedzona!!!! Freciu zajrzyj na stronke www.michalarchaniol.lublin.pl tam jest nr telefonu do poradni - najlepiej umówić sie do Kasi!

To mówisz Eemila ze do d..... robią upięcia w Casjopeji! Dobrze, ze o tym piszesz!
A moze któras była juz w salonie "U Ani" na Fabrycznej???????
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 09:22   #10618
Anet2007
Raczkowanie

GG do Anet2007

Hej, ja byłam w Casjospeji na makijażu próbnym. Był okropny. Ta Pani w ogole nie umiem dobrać koloru fluidu i pudru do koloru skóry. Ja ma jasną karancję, a zrobiła mi stracznie ciemny, tak że na szyi było widać straszną różnicę. Ogólnie beznadzieja.
A do fryzjera "u Ani" tez jestem umówiona na fryzurę ślubną. Jeszcze nie byłam na próbnej. Ale wydaje mi się, że robią fajne fryzurki.
Anet2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 09:52   #10619
Sonia11
Wtajemniczenie

A czy któraś z Was korzystała z salonu kosmetycznego Slim Line na ul Wolskiej?? Właśnie oglądam ich cennik, makijaż próbny 40zł, a okazjonalny 60-80. Ja akurat miałabym blisko do tego salonu więc się poważnie zastanawiam, może coś słyszałyście o tym salonie??
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 09:59   #10620
nicky_1981
Rozeznanie

Dzieki Anet!!!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości