Scent Bar LI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 16:24   #2281
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Pozbierałam się rano, wsiadłam w tramwaj, moooże trochę popłakałam przy ostrzejszym hamowaniu, ale dojechałam do LuxMedu, wparowałam do mojej pani neurolog, która była zdziwiona, że kolejki są, bo mówi, że co 2 wizyta okienko... Trzyma LuxMed puste wizyty na pacjentów płacących, a nie abonamentowych... Tak, czy inaczej, dostałam leki przeciwzapalne, zwiotczające i zwolnienie na tydzień. Za 3-4 dni ma mi zacząć odpuszczać.
Pani lekarka fajna, powiedziała, że mnie pamięta i że mnie dawno nie było i co robiłam, że ponad rok mnie nie było. Opowiedziałam jej o jodze, wzięła ode mnie namiary na moją szkołę i powiedziała, że będzie ludzi odsyłać, jeśli to tak pomaga.
Siła rozpędu poleciałam do NFZtu -muszę przepisać skierowanie do porani genetycznej.Na episkopat, ile się nasłuchałam o Tusku w kolejce... Kaczyński by w życiu nie dopuścił do powstania takiej kolejko podobno. Też tak myślę, pewnie by przyjechał, usiadł w okienku i rejestrował, nie??
Godzinę stania w kolejce i mam umówioną wizytę na przyszły tydzień...
otóż to,

oj znam znam TAKIE kolejki echhh

spadku formy wpsółczuwam wiem jak to podcina skrzydła, sama się dziś nei dodzwoniłam do przychodni, zatem pozostaje dzielnie jutro z buta stzrelić ajko i Ty uczyniłaś i zaszczycić ich swą obecnością

Ad kremy do twarzy
imo, kremy only nawilżają lub natłuszczają, jak ktoś chce na zmarchy to musi sobie kupić coś ala serum, kosmetyk zawierający aktywne składniki w takich stężeniach że coś nie coś mogą zadziałać

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-01-02 o 16:27
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:47   #2282
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Namówiłaś mnie -bierz za karę puder

Chyba tak się skończy, że wezmę

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nie jest Ci potrzebny bo pewnie masz tego dużo a i tak dobrze wyglądasz saute

I ten olej z żelem na noc czy na dzień zamiast innego kremu?
Kurde, nie mogę dorwać żadnego z polecanych przez Was kremów a do Polleny czy czego tam ostatnio używałam nie chce mi się wracać. Więc może faktycznie ten olej + żel...
1. Pierwszy argument do mnie przemawia
Drugi.... zdecydowanie nie

Na noc taką porządną, lepiącą porcję i jak siedze w chałupie a się nie tapetuję to też na dzień , tylko mniej lepiąco i mniej obficie.
Powie Ci,że zawsze musze jakiś krem kupić, a potem się z nim męczę i i tak daję na noc, albo pomiędzy kremami w dzień olej. Jednak najlepsze dla mnie.
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

A jakie powinny być efekty używania hialuronu z olejem? Ja próbowałam z arganem, macadamią i jojobą, nakładam na noc i rano mam skórę nawilżoną, ale taki sam efekt mam po kremie oliwkowym ziaji za 4 złote
Nawilżenie porządne, brak zmarszczek, wygładzenie,, spokojenie, brak suchych skorek.....Mi w sumie wszystko jedno jaki olej ( byle nie kokos), teraz mam lniany tłoczony na zimno, ktory zuzywam wszędzie bo zaraz wyjdzie mu termin prydatności...ale to efekt chyba bardziej dlugofalowy niż przy kremach....
Cytat:
Bo jesteś młoda i piękna z natury, na takie sztuki argan i hialuron nie działają
O wlaśnie, za mloda jest żeby zobaczyć rożnicę
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 16:53   #2283
kamena
ʞɐɯǝuɐ

pomyślałam że wpadnę i pomacham w nowym roku

sylwestrowy wieczór spedziłam bardzo miło w domu we własnym i kocim towarzystwie oglądając filmy i pożerając fasolkę po bretońsku... a wcześniej, przed filmami i fasolką miałam fazę na sprzątanie
a następnego ranka ukręciłam mydło jestem ciekawa jak wyjdzie tym razem, ale to dopiero w lutym.... pierwsze mydło za to wyszło bosssko, niestety większość rozdałam

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
wiedziałam, że można liczyć na Twój pozytywny przekaz - zatem jaknajbardziej nawzajmenie
ja zawsze ludziom życzę jaknajwięcej w życiu okazji do śmiechu, uśmiechu, ogólnie podejścia z dystansem
bardzo miło mi to słyszeć, szczególnie z perspektywy osoby natury raczej depresyjnej

a śmiech i uśmiech to samo zdrowie, plus szeroki uśmiech nawet wymuszony poprawia nastrój nawet jak jesteśmy w dołku

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
sernik w pomniejszeniu wygląda zupełnie jakby obraz Ju

Cytat:
szukam jakiś gier komputerowych dla zółtodzioba (znowu)
Mają być:
- proste jak cep (Tomb Raider za trudny, podobnież Cywilizacje 10 czy ileś tam, Heroes of might and Magic i Baldur's Gate, w które chłop gra)
- mile widziane klimaty fantasy/horror, tworzenie jakiś wojowników albo budowanie miast (nie wiem, jak się te gatunki nazywają)
pogrubione przecież Tomb Rider to taka bardziej zręczościówka-platformówka, co tam trudnego (choć, hmmm, zapewne osoby grające w strategie tak samo nie rozumieją dlaczego uważam to za trudne....)

ja swego czasu grałam w Neverwinter Nights i Morrowind i Oblivion - niestety nie mam porównania np. z Baldur's Gate...

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
bo nie działa . Działa dlatego , że akurat bioparoxu wszyscy regularnie używają jak panbóg przykazał 4 x dziennie bo przeciesz antybiotyk i dlatego regularnie i często se płuczą nos
a tego nie rozumiem, jak to płuczą w związku z bioparoxem? bioparox z tego co pamiętam nie był mokry, właśnie dlatego dałam radę go używać, nie trawię wody w nosie.

Cytat:
A nasza rodzinna mikrobiolog mówi, że teraz to już tylko angina, zapalenie płuc i gangrena się antybiotykami leczy, inaczej zalecenie, żeby nie...
o, dobrze wiedzieć.

Cytat:
Spowiadajcie się jakie macie postanowienia noworoczne. Ja skromnie: przeczytać w 2014 z 60 książek i zrzucić jak najszybciej 3 kg
jak nigdy postanowień nie czynię tak teraz napisałam sobie listę trzech rzeczy które chciałabym zrobić w tym roku (ale się chyba nie do końca nadaje do napisania na forum.... )

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ja mam wzajemnie wykluczające się chcę zaciążyć i schuść
e tam wykluczające, jak szybko uda się pierwsze to i zdążysz z drugim

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Nazywa się Burek, bo tak grzecznie chodzi przy nodze

Cytat:
I ten olej z żelem na noc czy na dzień zamiast innego kremu?
Kurde, nie mogę dorwać żadnego z polecanych przez Was kremów a do Polleny czy czego tam ostatnio używałam nie chce mi się wracać. Więc może faktycznie ten olej + żel...
potwierdzam, żel hial. + olej bardzo ok

od paru miesięcy nie używam w ogóle gotowych kremów, ani na noc ani na dzień
na noc: olej z orzechów laskowych z dodatkiem wit. E i olejku eterycznego lawendowego/drzewa herbacianego + żel hial.
na dzień: olej z pestek czerwonej maliny (anty UV) z dodatkiem wit. E i C + frakcja sojowa + żel hial.

jedyna różnica na minus to trochę szybciej się błyszczę, ale można przeżyć.

nie wiem co prawda jak będzie przy dużych mrozach albo mocnym słońcu, ale na razie od września daje radę.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:26   #2284
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
WOT
a co to?
Cytat:
Bo jesteś młoda i piękna z natury, na takie sztuki argan i hialuron nie działają
dzięki za komplementa
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nawilżenie porządne, brak zmarszczek, wygładzenie,, spokojenie, brak suchych skorek.....Mi w sumie wszystko jedno jaki olej ( byle nie kokos), teraz mam lniany tłoczony na zimno, ktory zuzywam wszędzie bo zaraz wyjdzie mu termin prydatności...ale to efekt chyba bardziej dlugofalowy niż przy kremach....
hmm, ale naczynek mi nie wybladza i muszę od czasu do czasu wracać do kremu naczynkowego
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
pogrubione przecież Tomb Rider to taka bardziej zręczościówka-platformówka, co tam trudnego (choć, hmmm, zapewne osoby grające w strategie tak samo nie rozumieją dlaczego uważam to za trudne....)
no jak nie, jak tak? Robiłam już ze 3 podejścia do Tomb Raidera i za każdym razem pobiegam sobie trochę w kółko i na tym koniec. Nie umiem wyjść spomiędzy skał, nie umiem zmieniać broni, nie umiem wskakiwać nigdzie ani nie wiem, jak się szuka jakiś ukrytych przedmiotów, mogę tylko biegać w kółko i strzelać i nic więcej po zrobieniu 3 kółek po startowej planszy stoję jak cielę i nie wiem, co dalej. Do kitu z taką grą
Cytat:
ja swego czasu grałam w Neverwinter Nights i Morrowind i Oblivion - niestety nie mam porównania np. z Baldur's Gate...
zapiszę i obczaję co to
Cytat:
a tego nie rozumiem, jak to płuczą w związku z bioparoxem? bioparox z tego co pamiętam nie był mokry, właśnie dlatego dałam radę go używać, nie trawię wody w nosie.
no własnie, ja bioparoxu używam okazyjnie i żadne krople nie uśmierzają mi bólu zatok po 2-3 użyciach a bioparox tak
W dodatku w Czechach jest dostępny wciąż i to bez recepty

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-01-02 o 17:27
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 17:39   #2285
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

hmm, ale naczynek mi nie wybladza i muszę od czasu do czasu wracać do kremu naczynkowego
Bo naczynkom njlpeiej robi coś z wit C , arniką, kasztanowcem, albo z rutyną i więcej nie pamiętam . W sumie to mialam kiedyś kilka kolo oka ale już dawno ich nie ma...i czerwienilam sie nieżle przy zmianach temperatury ( zimne - gorące pomieszczenia) , albo tak bez powodu czasem i przeszlo po żelu, hialuronie i wit c.
Stary 2014-01-02, 17:53   #2286
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo miło mi to słyszeć, szczególnie z perspektywy osoby natury raczej depresyjnej

od paru miesięcy nie używam w ogóle gotowych kremów, ani na noc ani na dzień
na noc: olej z orzechów laskowych z dodatkiem wit. E i olejku eterycznego lawendowego/drzewa herbacianego + żel hial.
na dzień: olej z pestek czerwonej maliny (anty UV) z dodatkiem wit. E i C + frakcja sojowa + żel hial.

jedyna różnica na minus to trochę szybciej się błyszczę, ale można przeżyć.

nie wiem co prawda jak będzie przy dużych mrozach albo mocnym słońcu, ale na razie od września daje radę.
1.

2. też taką jestem, ale nie chcę tak, uwiera mnie moja depresyjność, dlatego od dłuższego czasu oswajam pozytywne nastawienie i popieram sianie takiegoż, zarażanie nim aczkolwiek bez szaleństw

3. też lubię oleje, wręcz kocham, ale w stabilność i skuteczność składników domowo dodawanych ot tak na łapkę nie wierzę ot meziam się olejami bo mi dobrze robią dla skóry, dają uczucie komfortu, niemniej nie sądzę aby miały jakieś inne znaczące działanie na jej stan, wyjątek: tamanu i herbaciany - wyleczyłam nimi trąd

Czas edycji: 2014-01-02 o 17:58
Stary 2014-01-02, 19:49   #2287
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

no to teraz jesteś prawdziwa gotycka wiedźma z czarnym kotem
o!
Cytat:
Pozbierałam się rano, wsiadłam w tramwaj, moooże trochę popłakałam przy ostrzejszym hamowaniu, ale dojechałam do LuxMedu, wparowałam do mojej pani neurolog, która była zdziwiona, że kolejki są, bo mówi, że co 2 wizyta okienko... Trzyma LuxMed puste wizyty na pacjentów płacących, a nie abonamentowych... Tak, czy inaczej, dostałam leki przeciwzapalne, zwiotczające i zwolnienie na tydzień. Za 3-4 dni ma mi zacząć odpuszczać.
Pani lekarka fajna, powiedziała, że mnie pamięta i że mnie dawno nie było i co robiłam, że ponad rok mnie nie było. Opowiedziałam jej o jodze, wzięła ode mnie namiary na moją szkołę i powiedziała, że będzie ludzi odsyłać, jeśli to tak pomaga.
Siła rozpędu poleciałam do NFZtu -muszę przepisać skierowanie do porani genetycznej.Na episkopat, ile się nasłuchałam o Tusku w kolejce... Kaczyński by w życiu nie dopuścił do powstania takiej kolejko podobno. Też tak myślę, pewnie by przyjechał, usiadł w okienku i rejestrował, nie??
Godzinę stania w kolejce i mam umówioną wizytę na przyszły tydzień...
ad pogrubione

ad reszta i szybkiego powrotu do sprawności
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Napiszcie,że kolejny cudotworczy puder do twarzy nie jest mi wcale potrzebny, bo i tak się pewnie okaże taki jak wszystkie, czyli przereklamowany trochę, ...a może ktoraś ma i jednak jest taki rewelacyjny ?
http://www.hqhair.com/nars-light-ref.../10664493.html
nie znam ale jak cudotwórczy to by mi sie przydał

Cytat:
o!
Cytat:

Macham znad skutków ubocznych
miałam iść na siłkę ale brzuch mnie boli, nie dam rady mam nadzieję ze do jutra będzie lepiej, bo (tradycyjnie jak co roku) zaczynam nowy projekt i nie dość że będę tam musiała autem dojeżdżać to jeszcze na 7 rano więc przydałyby mi się siły jutro
na szczęście ta 7 rano to tylko 0,5 etatu, czyli co drugi dzień średnio, drugie pół w moim starym biurze 10 minut na nogach i od 8

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 20:45   #2288
tricolor
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby oby...
Usiłuję się dodzwonić (od poniedziałku) do przychodni, żeby mi skierowanie do onkologa odnowili. Co za masakra, nie odbierają telefonów, albo słyszę, że odbierają, chwila hałasu i pac -na widełki. Co za harpie tam siedzą???

Też popijam kawę, ledwo mam oczy otwarte... Poćwiczyłam sobie trochę i mniej boli. Ale boli... Jeżu, jaka ja jestem marudna i jęcząca od kilku dni!! Nienawidzę siebie takiej...
Mursz będzie lepiej, musi być.

Tru tosz to Koth śliczny, czarny
Stary 2014-01-02, 21:16   #2289
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
no jak nie, jak tak? Robiłam już ze 3 podejścia do Tomb Raidera i za każdym razem pobiegam sobie trochę w kółko i na tym koniec. Nie umiem wyjść spomiędzy skał, nie umiem zmieniać broni, nie umiem wskakiwać nigdzie ani nie wiem, jak się szuka jakiś ukrytych przedmiotów, mogę tylko biegać w kółko i strzelać i nic więcej po zrobieniu 3 kółek po startowej planszy stoję jak cielę i nie wiem, co dalej. Do kitu z taką grą
hmmm, no to nie wiem.... skakania i takich tam uczyło się w tutorialu w domu, z tego co pamiętam. fakt, że trzeba było szybko wciskać klawisze i te skoki często nie wychodziły, ale kwestia wprawy.
acha, dla mnie podstawa w tomb raider to były dwa kody, pierwszym się zdobywało wszystkie bronie drugim przechodziło do następnej planszy, inaczej rzeczywiście było trochę do kitu

a tak fogle to sobie właśnie uświadomiłam że w tomb raidera grałam 15 lat temu

Cytat:
zapiszę i obczaję co to
z tych trzech najbardziej lubiłam Morrowind, ale tylko Neverwinter przeszłam do końca, w świecie Oblivion można za to sobie spędzać czas w ogóle nie robiąc głównego wątku, jest taki rozbudowany, ale nie wiem czy gra na starym komputerze pójdzie.
nie mam pojęcia też czy te gry są po polsku...

Cytat:
W dodatku w Czechach jest dostępny wciąż i to bez recepty
bo w Czechach jest w ogóle fajny dostęp do substancji

Cytat:
2. też taką jestem, ale nie chcę tak, uwiera mnie moja depresyjność, dlatego od dłuższego czasu oswajam pozytywne nastawienie i popieram sianie takiegoż, zarażanie nim aczkolwiek bez szaleństw
takoż i ja mam zauważyłam, że jak chcę być pozytywna to pozytywna jestem, i faktycznie to jakoś innych zaraża, albo może się po prostu inaczej ludzi odbiera choć oni się zachowują tek samo? nie wiem, w każdym razie pozytywne nastawienie działa i do tej pory nie rozumiem profesora psychologii na UW który wykładał że pozytywne myślenie to bzdura (a ja na wiele lat ślepo w to uwierzyłam)

Cytat:
3. też lubię oleje, wręcz kocham, ale w stabilność i skuteczność składników domowo dodawanych ot tak na łapkę nie wierzę ot meziam się olejami bo mi dobrze robią dla skóry, dają uczucie komfortu, niemniej nie sądzę aby miały jakieś inne znaczące działanie na jej stan, wyjątek: tamanu i herbaciany - wyleczyłam nimi trąd
stabilnych właściwości nie będą mieć, bo każda partia roślin jest inna. więc np. olej z pestek maliny chroni przed UV ale nie wiadomo w jakim stopniu chronić będzie ta konkretna partia oleju. to wg mnie jedyny minus. co do pogrubionego - a co innego mają dawać mazidła naskórne? gotowy krem w słoiczku nic innego przecież nie uczyni.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-01-02, 22:03   #2290
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

stabilnych właściwości nie będą mieć, bo każda partia roślin jest inna. więc np. olej z pestek maliny chroni przed UV ale nie wiadomo w jakim stopniu chronić będzie ta konkretna partia oleju. to wg mnie jedyny minus. co do pogrubionego - a co innego mają dawać mazidła naskórne? gotowy krem w słoiczku nic innego przecież nie uczyni.
jak już wyżej pisałam, kremy gotowe neiwiele mogą, bardziej sera, koncentraty, acz jeśli zawierają w sobie jakieś sensowne stężenie danego składnika aktywnego, zamknięte tak by mógł działać, to potrafią wpływać na produkcję kolagenu w skórze, na tzw wzmocnienie sił np regeneracyjnych naskórka co jest zauważalne gołym okiem. Działąnie zależy od docelowości kremów, a w sumie substancji w nich działających, można rozjaśniać przebarwienia, złuszczać delikatnie naskórek, generować produkcję kolagenu w naskórku, to są działania ogólnie znane jako przeciwzmarszkowe. Takie działanie ma retinol, kwasy, wit C, też będąca kwasem w sumie. Używam oleju z róży, bogatego w kwas retinowy ale to jest nic, jeśli chodzi o stężenie/skuteczność w porównaniu do produktów gotowych z tąże substancją. Ot naturalne nie zawsze znaczy skuteczniejsze, zależy kto czego potrzebuje. Ja już swoje naturalne i chemiczne cuda znalazłam. Wiem co i jaką ma siłę faktycznego działania na cerę. Wiem to niesttey z powodu ogromnych z nią problemów i wieloletniej neirównej walki.

Chodzi mi o to, że jak ktoś ma dobrą cerę to się może miziać olejami i to mu w zupełności wystarczy, profilaktycznie. Będzie zadowolony.

Natomiast jak ktoś ma coś do zrobienia konkretnego z cerą, zaradzenia jakimś problemom, to oleje mają mocno ograiczone możliwości, bo z hialuronem, hydrolatem, nawilżą, anybakteryjne odkażą, reszta natłuści, uelastyczni i zrobi jakiś UV i tyle. Jeśli ktoś potrzebuje czegoś więcej niż powyższe, musi sięgnąć po specyfiki konkretnei przeznaczone dla jego typu problemu.

edit namba 3: wielkie znaczenie ma tu punkt wyjścia, czyli punkt widzenia, siedzenia: wiek, geny i stan oraz rodzaj cery. Dla jednych olej wystarczy dla innych już nie. Ot taka kolejna niepsrawiedliwość świata .

Czas edycji: 2014-01-02 o 22:16
Stary 2014-01-02, 23:23   #2291
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
o maaaaaaj, cóż za kawał kota, ja wiem, że wszystkie są piękne, ale ten taki hmmmm mięśniak cuuuuuudny absolutnie jest - razem wyglądacie jakbyście byli tak od zawsze - na Tobie wygląda jak pantera
Niestety, nie mięśniak a tłusta kuleczka. Ale pracujemy nad tym, uczyłam go dziś aportować

Cytat:
Dawno nic mnie nie bolało... Znów mam atak kręgosłupa To przez to, że przez ten cholerny krztusiec nie mogłam chodzić na jogę i straciłam odporność -cały czas jestem przeziębiona. No to dziś sobie jeszcze nie pospałam z bólu, od 3 walczę
Oczywiście o terminie do neurologa mogę zapomnieć... A to 2013 miał być ten najgorszy!!!

Cytat:

no to teraz jesteś prawdziwa gotycka wiedźma z czarnym kotem

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Zaczął się nieźle bo dostałam z mojej sprawy klauzule prawomocności i wykonalności co mi z tego jak pewnie do komornika uderzę
Ale i tak dobra wiadomość

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Tru tosz to Koth śliczny, czarny
E, zaraz śliczny, śliczny to jest Miętus moich rodziców, ten jest raczej pocieszny

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:26   #2292
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, nie mięśniak a tłusta kuleczka. Ale pracujemy nad tym, uczyłam go dziś aportować
kurcze, tak sobie myślę, czy on aby nie miał jakiego domu ale zbłądził tudzież zabłądził, zapuścił się w długą itp itd? skoro taki tuszczak to chyba nie bezdomny? ogłosiliście że znaleziono kotka ?
Stary 2014-01-02, 23:35   #2293
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
kurcze, tak sobie myślę, czy on aby nie miał jakiego domu ale zbłądził tudzież zabłądził, zapuścił się w długą itp itd? skoro taki tuszczak to chyba nie bezdomny? ogłosiliście że znaleziono kotka ?
On na 100% jest udomowiony, żaden bezdomniak by tak intensywnie nie polował na właściciela. Ogłosiliśmy, i szukaliśmy, czy ktoś nie szuka, no i nic
Poza tym podejrzewam, że ktoś sobie wyjeżdżał na święta i wystawił kota za drzwi
W tym miejscu, w którym go znaleźliśmy go wypuściłam następnego dnia, ale nic z tego, nadal leciał za mną

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:42   #2294
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
On na 100% jest udomowiony, żaden bezdomniak by tak intensywnie nie polował na właściciela. Ogłosiliśmy, i szukaliśmy, czy ktoś nie szuka, no i nic
Poza tym podejrzewam, że ktoś sobie wyjeżdżał na święta i wystawił kota za drzwi
W tym miejscu, w którym go znaleźliśmy go wypuściłam następnego dnia, ale nic z tego, nadal leciał za mną
nie no z punktu widzenia kotha - nie mógł trafić lepiej

myślałam tylko czy aby ktoś go nie szuka ale skoro nie to koth wygrał w kociego totka

Jestem bardziej niż pewna że wychowacie go na porządnego kotha o niebylejakim charakterze
Stary 2014-01-03, 00:22   #2295
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
też taką jestem, ale nie chcę tak, uwiera mnie moja depresyjność
Ho ho, mnie natomiast przeraża, że mogłabym przestać być pesymistką itp., że stałabym się żałosnym, głupkowato uśmiechniętym stworzeniem przekonanym, że nikt się z niego nie nabija i wszyscy go lubią

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 00:52   #2296
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ho ho, mnie natomiast przeraża, że mogłabym przestać być pesymistką itp., że stałabym się żałosnym, głupkowato uśmiechniętym stworzeniem przekonanym, że nikt się z niego nie nabija i wszyscy go lubią
mnie to nie przeraża, bo wiem że nigdy nie będę kimś kim nie chcę być, joł
mnie taka postawa odstręcza, zniesmacza, odkąd pamiętam, dlatego unikam radykalnych rozwiązań - pisałam wszak, optymizm, ale bez szaleństw nie nazbyt czytelne?

wyznaję zasadę - jak jest fajnie - to morda się sama śmieje i widać i słychać i czuć że jest nam dobrze

a jak jest szitowato - nie znoszę wręcz wciskania kitu że "będzie dobrze" don't worry be happi etc etc, z niefajnością trzeba sobie umieć radzić, a nie zamydlać oczy sloganami

Z tym "uwieraniem" miałam na myśli, że są sytuacje, kiedy ciąży mi moje własne złe nastawienie, że ktoś kto stoi obok i patrzy na ta konkretną sytuację widzi, że wcale nie jest tak źle jak ja to maluję. W sensie, z boku wygląda to tak, że skłąnia człowieka do refleksji - czy to serio tak czarno jest czy tylko ja tak to postrzegam.

Czas edycji: 2014-01-03 o 01:06
Stary 2014-01-03, 01:27   #2297
Murszafka
To ja :)

Rejcz -jak zazwyczaj z resztą, podoba mi się Twoje podejście do sprawy.

A w ogóle, to raczyły mnie obudzić skutki uboczne leku... Ledwo zdążyłam z łóżka wstać...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 06:03   #2298
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle, to raczyły mnie obudzić skutki uboczne leku... Ledwo zdążyłam z łóżka wstać...
i witaj w klubie

u mnie na szczęście dziś lepiej i oby tak pozostało

Widzicie godzinę o której piszę? nie spodziewałam się ze mnie kiedyś to spotka: 6 rano a ja już dawno na nogach

Znad kawy i spadam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-01-03, 09:48   #2299
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
i witaj w klubie

u mnie na szczęście dziś lepiej i oby tak pozostało

Widzicie godzinę o której piszę? nie spodziewałam się ze mnie kiedyś to spotka: 6 rano a ja już dawno na nogach

Znad kawy i spadam
Ale Ty zawsze ranny ptaszek jesteś i tu otwierasz

Stary 2014-01-03, 10:16   #2300
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, no to nie wiem.... skakania i takich tam uczyło się w tutorialu w domu, z tego co pamiętam. fakt, że trzeba było szybko wciskać klawisze i te skoki często nie wychodziły, ale kwestia wprawy.
acha, dla mnie podstawa w tomb raider to były dwa kody, pierwszym się zdobywało wszystkie bronie drugim przechodziło do następnej planszy, inaczej rzeczywiście było trochę do kitu
aa no właśnie
ja ściągnełam jakąś prostą strzelankę-biegankę i mnie szlag trafia, bo biegać po wąskich korytarzach ani skręcać nie umiem
Za to wychodzą mi Angry Birds
I mam jeszcze Heroes of Might and Magic 1, ale nawet po ustawieniu najłatwiejszego poziomu rozwalają mnie już w pierwszej walce, masakra
Cytat:

Nie pamiętam, czy pisałam w barze, że do mnie parę tygodni temu przyszedł młody czarny kotek z białymi skarpetkami i białym krawatem? I tez go chyba ktoś wyrzucił, bo wykarmiony, zadbany, ale błąkał się koło naszego domu kilka dni, aż go w końcu dzieciom siostry dałam i wszyscy zadowoleni, bo kot pieszczoch i lubi się z nimi bawić, a one mu w kółko żarcie noszą
Cytat:
Stary 2014-01-03, 10:34   #2301
Murszafka

Cholera, jakoś tak ostatnio moje ulubione antyperspiranty (Garniera) się zepsuły i musiałam się przestawić na inne, polecili mi Vichy. I fakt, są super, tylko... jak one śmierdzą!!!
Jakby to Mysia Jadwisia powiedziała -akwizytorem, no coś okropnego...

Stary 2014-01-03, 11:01   #2302
tricolor
Wtajemniczenie

Stary 2014-01-03, 11:51   #2303
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Cholera, jakoś tak ostatnio moje ulubione antyperspiranty (Garniera) się zepsuły i musiałam się przestawić na inne, polecili mi Vichy. I fakt, są super, tylko... jak one śmierdzą!!!
Mursz ja ostatnio używam naszego produktu w kulce Soraya - świetny za całe 6 zeta
Stary 2014-01-03, 12:23   #2304
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Mursz ja ostatnio używam naszego produktu w kulce Soraya - świetny za całe 6 zeta
Muszę spróbować, bo 25 zł za antyperspirant mnie zabija... Garnierki były super, ale być przestały, no jogi na sucho nie potrafiły przetrwać. Nie to że cap szedł, ale wilgoć czułam, a to już mnie wkurza na tyle, że cały czas o tym myślę

Choroba, jakoś mi się dzień skrócił przez te nocne manewry, mam mokry łeb, a za 2 godziny muszę wychodzić do dentysty...

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Reforma szkolnictwa w Polsce
Zadanie z matematyki: Rok 1950 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno, kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?
Rok 1980 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno, kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Ile zarobił drwal?
Rok 2000 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno, kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobił 20 zł. Zakreśl liczbę 20.
Rok 2013 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Pokoloruj drwala.

Stary 2014-01-03, 13:51   #2305
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
jak już wyżej pisałam, kremy gotowe neiwiele mogą, bardziej sera, koncentraty, acz jeśli zawierają w sobie jakieś sensowne stężenie danego składnika aktywnego, zamknięte tak by mógł działać, to potrafią wpływać na produkcję kolagenu w skórze, na tzw wzmocnienie sił np regeneracyjnych naskórka co jest zauważalne gołym okiem. Działąnie zależy od docelowości kremów, a w sumie substancji w nich działających, można rozjaśniać przebarwienia, złuszczać delikatnie naskórek, generować produkcję kolagenu w naskórku, to są działania ogólnie znane jako przeciwzmarszkowe. Takie działanie ma retinol, kwasy, wit C, też będąca kwasem w sumie. Używam oleju z róży, bogatego w kwas retinowy ale to jest nic, jeśli chodzi o stężenie/skuteczność w porównaniu do produktów gotowych z tąże substancją. Ot naturalne nie zawsze znaczy skuteczniejsze, zależy kto czego potrzebuje. Ja już swoje naturalne i chemiczne cuda znalazłam. Wiem co i jaką ma siłę faktycznego działania na cerę. Wiem to niesttey z powodu ogromnych z nią problemów i wieloletniej neirównej walki.

Chodzi mi o to, że jak ktoś ma dobrą cerę to się może miziać olejami i to mu w zupełności wystarczy, profilaktycznie. Będzie zadowolony.

Natomiast jak ktoś ma coś do zrobienia konkretnego z cerą, zaradzenia jakimś problemom, to oleje mają mocno ograiczone możliwości, bo z hialuronem, hydrolatem, nawilżą, anybakteryjne odkażą, reszta natłuści, uelastyczni i zrobi jakiś UV i tyle. Jeśli ktoś potrzebuje czegoś więcej niż powyższe, musi sięgnąć po specyfiki konkretnei przeznaczone dla jego typu problemu.

edit namba 3: wielkie znaczenie ma tu punkt wyjścia, czyli punkt widzenia, siedzenia: wiek, geny i stan oraz rodzaj cery. Dla jednych olej wystarczy dla innych już nie. Ot taka kolejna niepsrawiedliwość świata .
zacznę od ja też chcę tak ładnie pisać i komponować zdania w sensowne i gładko się układające wypowiedzi

wracając do treści: nie no, oczywiście, oleje i hialuron jako zamiennik zwykłych kremów jak najbardziej, ale nie miałam zamiaru sugerować, że taki miks może wszystko, jak trzeba sięgnąć po coś mocniejszego to się sięga, ja np. bez toniku z BU 10% kwasów już nie dam rady żyć. tzn. żyć of kors daję radę, ale daje radę też żyć mój trąd, jakoś go ten tonik znika. a jak trzeba to i aknemycin dorzucę.

z innej strony, my chyba za dużo oczekujemy i przywiązujemy nadmierną wagę do mało istotnych kwestii typu przebarwienia czy inne zmarszczki i za dużo energii i kasy wkładamy w walkę z "niedoskonałościami" (a kto jest doskonały?) i naturalną kolejnością rzeczy, co innego leczenie chorób skóry a co innego kosmetyka.

Cytat:

Cytat:
...

Z tym "uwieraniem" miałam na myśli, że są sytuacje, kiedy ciąży mi moje własne złe nastawienie, że ktoś kto stoi obok i patrzy na ta konkretną sytuację widzi, że wcale nie jest tak źle jak ja to maluję. W sensie, z boku wygląda to tak, że skłąnia człowieka do refleksji - czy to serio tak czarno jest czy tylko ja tak to postrzegam.
a to nie jest tak, że każdą sytuację każdy postrzega inaczej i to jak my ją postrzegamy to jest wyłącznie kwestia nas samych i naszego nastawienia? w sensie, nawet w złych wydarzeniach da się znaleźć punkt zaczepienia do czegoś pozytywnego. przykład (wśród znajomych znajomych): ktoś w wypadku stracił nogę. pytanie: czy coś ta tragedia dała? odp.: tak, chociażby szok, który ułatwia zatrzymanie się w biegu i np. spojrzenie na swoje życie, zastanowienie się, zmiany. z tym, że taką pozytywną możliwość trzeba dostrzec. i tu właśnie trzeba się zaktywizować, bo to wcale niełatwe jest.

Cytat:
tylko... jak one śmierdzą!!!

nie mam bladego pojęcia jak śmierdzi akwizytor....

Cytat:

Zadanie z matematyki: Rok 1950 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno, kosztowało go 4/5 tej kwoty. Ile zarobił drwal?
Rok 1980 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno, kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Ile zarobił drwal?
Rok 2000 Drwal sprzedał drewno za 100 zł. Wycięcie drzewa na to drewno, kosztowało go 4/5 tej kwoty, czyli 80 zł. Drwal zarobił 20 zł. Zakreśl liczbę 20.
się nie zgadzam, w 2000 były trudniejsze zadania, pamiętam. w 1980 zapewne też... i jeszcze zależy z której klasy to zadanie.
bez sensu ten dowcip.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-01-03, 14:05   #2306
Murszafka

Cytat:
się nie zgadzam, w 2000 były trudniejsze zadania, pamiętam. w 1980 zapewne też... i jeszcze zależy z której klasy to zadanie.
bez sensu ten dowcip.
Każdy dowcip jest bez sensu, jeśli się go na poważnie bierze :P
Ale tendencję, niestety, pokazuje dobrą...

Stary 2014-01-03, 14:48   #2307
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Cytat:
zacznę od ja też chcę tak ładnie pisać i komponować zdania w sensowne i gładko się układające wypowiedzi
C'nie, przez chwilę myślałam, że Rejcz cytuje jakieś fachowe pismo kosmetyczne

Czymajcie mnie albowiem znowu mam wenę na gotowanie sobie fikuśnego żarcia! Cóż ta dieta robi z człowiekiem.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:51   #2308
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty zawsze ranny ptaszek jesteś i tu otwierasz
no tak, ale zazwyczaj po 7 a nie od 06:03
Cytat:
I mam jeszcze Heroes of Might and Magic 1, ale nawet po ustawieniu najłatwiejszego poziomu rozwalają mnie już w pierwszej walce, masakra
no Heroesa też trzeba wprawy trochę nabrać
zagraj sobie od razu w III, jest najfajniejsza
Cytat:

coś w tym jest
Cytat:
Czymajcie mnie albowiem znowu mam wenę na gotowanie sobie fikuśnego żarcia! Cóż ta dieta robi z człowiekiem.
to źle?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-01-03, 17:13   #2309
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:

Red, jak tam waga ?

Bo moja tfu, tfu, na poziomie najniższym od 15 lat
Dziś pokazywałam brzuch i okolice dwum kumpelom, w miejscu publicznym , bo chciały sprawdzić czy mi skóra nie zwisa
Nic nie zwisa

Od jutra mam zamiar zacząć gubić następne kg, dziś świętuje czerwonym winem
Ne dobre jest piwo lepsiejsze....
Stary 2014-01-03, 18:12   #2310
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjj co jak co, ale akurat gładkich wypowiedzi to komu jak komu ale mnei nie można "zarzucić"

to o czym piszesz mam wobec Was tu obecnych, a najbardziej wzdycham z zazdrością do stylu wypowiedzi, formy, szyku, doboru słów, słowem całego stylu właśnie, Twojego i Red. Red powinna pisać zawodowo - dla mnie to czysta przyjemność czytać taką formę, zwłaszcza ujęcie ironi, sarkazmu, etc etc - bueno

Tęsknie też za formą Ju, ale ją można czytać gdzie indziej
Cytat:
wracając do treści: nie no, oczywiście, oleje i hialuron jako zamiennik zwykłych kremów jak najbardziej, ale nie miałam zamiaru sugerować, że taki miks może wszystko, jak trzeba sięgnąć po coś mocniejszego to się sięga, ja np. bez toniku z BU 10% kwasów już nie dam rady żyć. tzn. żyć of kors daję radę, ale daje radę też żyć mój trąd, jakoś go ten tonik znika. a jak trzeba to i aknemycin dorzucę.
rozumiem, też to mam z kwasami, bo sytuacja mnie do tego smusza, stan mojej skóry - chorobowy niestety
reszta niżej

Cytat:
z innej strony, my chyba za dużo oczekujemy i przywiązujemy nadmierną wagę do mało
kwestii typu przebarwienia czy inne zmarszczki i za dużo energii i kasy wkładamy w walkę z "niedoskonałościami" (a kto jest doskonały?) i naturalną kolejnością rzeczy, co innego leczenie chorób skóry a co innego kosmetyka.
Ja mówiąc o swoich potrzebach skóry, takie włąśnie mam podejście, podejście osoby z chorą od 20 lat skórą, która była w dramatycznym stanie, bolesnym na dodatek. Ktoś, a zwłąszcza kobieta, po takich przejściach cieszy się jak dziecko już jak ma najgorsze za sobą, nie marzy nawet o takich bajerach jak idealna cera. Nawet jeśli obiektywnie nie wyglądam dalej dobrze, w porównaniu do innych kobiet w moim wieku, to i tak jestem przeszczęśliwa, i mówię że jest ok, podczas gdy inni widzą, że wcale nie jest, ale ja już mam swoje pory głęboko gdzieś, to jest pikuś, już nawet o nich nie myślę. Olewam. A przebarwienia - to u mnie blizny potrądowe wielkości całych policzków, także akurat ja, drobiazgów nie zauważam, walczę tylko z tym co jest po prostu zbyt duże. Naczynkowa cera mi w tym nie pomaga. Walczę, bo od jakiegoś roku, dwóch, mam serdecznie dość podkładów. . Chciałam wreszcie móc chodzić do ludzi bez tapety, i chodzę. Udało się. Czuję się lepiej, mimo iż wyglądam gorzej niż te osoby które, mimo idealnej, zdrowej, bezproblemowej cery bez tapety nie wyjdą. Mnie jest szkoda mojej kasy i cery na zbędne paćkanie się. Only minerały na gorsze dni, bo jednak rumień nie zniknie nigdy

Przeglądam dużo blogów kosmetycznych, kanałów YT, i widzę że większosć kobiet "po" zrobieniu makijażu wyglądają gorzej, starzej. Ale rozumiem, że dla wielu z nich to tzw element "dress code" w pracy. Rozumiem je, że są sytuacje w których naturalny wygląd saute, tzw "raw beaty" wręcz nie przystoi.

dziękuję za uwagę
Cytat:
a to nie jest tak, że każdą sytuację każdy postrzega inaczej i to jak my ją postrzegamy to jest wyłącznie kwestia nas samych i naszego nastawienia? w sensie, nawet w złych wydarzeniach da się znaleźć punkt zaczepienia do czegoś pozytywnego. przykład (wśród znajomych znajomych): ktoś w wypadku stracił nogę. pytanie: czy coś ta tragedia dała? odp.: tak, chociażby szok, który ułatwia zatrzymanie się w biegu i np. spojrzenie na swoje życie, zastanowienie się, zmiany. z tym, że taką pozytywną możliwość trzeba dostrzec. i tu właśnie trzeba się zaktywizować, bo to wcale niełatwe jest.
myślę że tak, ale nie wyłącznie. I choć wydaje się, że wyłącznie, to jednak postrzegam to jako wypadkową starsznie wielu elementów, nie wyłącznie nastawienia, tudzież owo nastawienie jest wypadkową tak wielu elementów. Wydaje mi się, podkreślam, only mi się wydaje, bo się nie znam na psychologii, że emocje są podświadome, i takie pierwotne, i one, niezależnie od późniejszego nastawienia i tak początkowo powodują to pierwsze nastawienie, pierwszą reakcję, wywołując smutek, ból, radość. Tak z automatu, instynktownie. Ale chyba jednak bredzę

Cytat:

nie mam bladego pojęcia jak śmierdzi akwizytor....
wyobraź sobie mężczyznę, który jestw ciągłym biegu, pokonując tysiące pięter dziennie.

Cytat:

C'nie, przez chwilę myślałam, że Rejcz cytuje jakieś fachowe pismo kosmetyczne

A bom doświadczona dermatologicznie na sobie

też to mam zaczęłam delikatnie, potrawka kokosowa z rybą/korwetkami i ryżem
wszyscy okazuje się nagle pokochali, nawet chuopin co kokosu nie uważa
dziś musiałam przywieźć to Mamie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

to źle?
nom, bo zazwyczaj drooooogo

Czas edycji: 2014-01-03 o 18:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości