|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Widze, że kre kra święci triumfy. Jasiu też mówi i pokazuje na okno, żebyśy wrony oglądali
I jest uroczy, gdy mówie że czego ś nie ma, a on powtarza "nie" i tak rozkosznie rączką pokazuje
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry . Zuzia pół godzinki temu wstała i gotujemy kasztany
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Misiek też wstał pół godziny temu, ale pospał Nigdy nie gotowałam kasztanów
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mój oddelegowany do niani, piję kawusię i do papierów siadam, a później na miasto muszę lecieć pieczątkę odebrać, ogłoszenie dać no i po zakupy jakieś. Oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas dzisiaj pobudka standardowo przed 8. Wypiłam właśnie kawkę i chyba polecimy na spacerek... ![]() Oti też w porównaniu do Waszych gadłuł malutko mówi dla niej wszystko to "tata" ![]() Cytat:
A ostatnio ma fazę na całowanie wszystkiego Klocki, lalki, książeczki zanim schowa do pudełka to musi pocałować i jeszcze na dodatek mi też każe a przed spaniem to już całkeim wszytskie misie na dobranoc muszą buziaka dostać
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() Jeszcze nie miałam okazji, więc życzę Wam dziewczynki aby ten rok był dużo lepszy od poprzedniego, by spełniły się wszystkie Wasze marzenia i by dzieciaczki rosły zdrowo ![]() Agnes gratuluję!!! Elena, Inga prześliczna ![]() U nas sylwester nie był huczny ani tradycyjny ![]() Gdzieś o 20tej małemu puściliśmy zimne ognie i na takim "świeceniu" sie skończyło ![]() Alan spał gdzieś od 20:30 , a my popatrzeliśmy do 23 na tv. Ja w ten dzień od 5 rana nie spałam, więc o 23 poszliśmy już w poduchy ![]() Mnie jeszcze na dodatek żołądek rozbolał, więc koniec roku szybko zakończyłam ![]() Tak czytam ile tu maluszków już fajnie mówi... mój późno będzie mówił pomimo tego że rozmawiam z nim ile się da. Jest kilka słów, które mówi zrozumiale i wiem o co mu chodzi ![]() Jest to "mama, tata, baba, papa, nej - w sensie daj, nana - znaczy mikołaj, rorer - rower, ni ma (rozkładając przy tym rączki" ![]() te "r" wymawia inaczej, coś jak po angielsku to chyba wszystkie słowa które pamiętam. Ogólnie na wiele rzeczy nadal mówi "tata" ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2014-01-03 o 10:30 |
|
|
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Agnes gratuluję!!
Agnus fajnie macie. Maja piła tydzień tran i już jej się znudził, ale w sumie się nie dziwię, bo ja bym się tego nie napiła
|
#2558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hej!U nas bez zmian,dziś miałam jechać z dziećmi do szwagierki bo Kamil prosi ale dziad mi zabrał samochód i nie wiem czy odstawi
|
||
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć chłopcy pewnie inne zabawy niż gotowanie będą woleliCytat:
co za senny dzień. idę robić ![]() w ogóle jakieś przezebienie się przypałętało do mnie. gardło boli. mąz też zakatarzony, no i Zuzinka od 28.12 z katarem i wychodzącymi trójkami na górze. oprócz tego nie kaszle i normalnie się zachowuje, więc chyba jeszcze wstrzymam się z wizytą u pediatry. w końcu leczony czy nieleczony katar trwa tydzień
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Hej u nas kroluje ko ko a to dlatego ze mala często słuchała dziadek lulka farmę miał
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za kolejne gratulacje
Mnie Paulinka ostatnio zaskoczyła nowym słowem - "ziel":powiedziała wskazując swój żel do kąpieli. Słodziutka ![]() Najbardziej lubi kaczki, ciągle tylko"ka ka"słyszę, a jak psy szczekają za oknem to Mała się do nich przyłącza
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Elena sliczna kruszynka! gratulacje!
![]() u nas Misiek malo mowi, w sumie to brrrrry jak jedzie samochod, au au na psa. innych swiadomych slow nie zauwazam
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
To też widzę, że Antek mało mówi. U nas każde zwierzę to miau
pies jest miau, kura miua no wszystko
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane nawet nie wiecie jak tęsknię za watkiem
ale jak wstaje o 5, szykuje Jagode do teściów, prowadzę do mamy psa i na 7do pracy tak koncze o 17. Idę po psa i o 18 jestem w domu. Gdy jesscze zakupy to po 19 jestem. Masakra.U nas ok, Jagoda niegrzeczna jak cholera od dwóch dni nie chce ładnie zasypuac na noc,a i w dzień u tesciow nie za dużo spi.Martus nie mam w tyg w ogóle wolnego. Chyba 30stycznia mam wolne i soboty na razie wolne. Elena sliczna Ingusia Agnes gratuluje serdecznie ! ![]() Aha dziś i wcxoraj w pracy wszystko mi sie zgadzało W ogóle wiecie co podejrzewam,ze Jagoda u tesciow cale dnie ogląda tv....bo jak tylko wejdzie do nas domu biegnie do tv i każe sobie wlaczyc,ryczy w nieboglosy jak noe chce. Wcześniej czegos takiego nie bylo i w ogóle bardzo sie zmnienila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe słowo Matinka: "dziadu "
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Nasz Kuba od kilku nocy budzi się o 4-ej nad ranem i szaleje po łóżku i drze mnie za włosy.Po ok.2godz.zasypia na godzinę,więc nie tryskam zbytnio energią,ale jakoś trzeba funkcjonować.Mąż w sypialni odkręcił klamki w oknie,bo Kubuś otwierał a to 2piętro. Wy tak chwalicie swoje gaduły a mój podobnie jak Michaś lewka mało mówi najczęściej to dadadada,tatatata,oo,...A dziś mieliśmy kupną masakrę w wannie go rozbierałam dawno takiej akcji nie było.Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się,że radzisz sobie w pracy,podziwiam
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2014-01-03 o 20:20 |
||
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi, a któż sobie zasłużył na takie miano?
![]() Angel, a teściowa co mówi, że co robi z Jagódką? Lepszy byłby ten żłobek, dziecko by się czegoś nauczyło itp... Katee, miejmy nadzieję, że nasze dzieciaczki nadgonią kiedyś pozostałe, choć czasami się tym martwię. Ale staram się nie poświęcać tym myślom zbyt wiele czasu. |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy
Dziadu chodź, dziadu daj, dziadu apa, dziadu kotek wszystko jest dziadem |
|
|
|
#2571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co z tym żłobkiem? Podobnie jak Lewek uważam, że JAgodzie byłoby tam lepiej Tżta chrześniak dłuugi czas mówił na dziadka "dziadu" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra (no co prawda miała wtedy ze 2,5 roku już) na wujka mówiła "bandziora"
|
|
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Angel podobnie jak dziewczyny uwazam, ze zlobek to lepsze rozwiazanie - dowiadywalas sie ostatnio? tym bardziej, ze do 2 rz dzieci to w ogole nie powinny nic ogladac. btw w jakich godzinach pracuje Twój jasnie pan? nie mógłby choc zakupow zrobic? a nie wszystko na Twojej glowie?
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa ratujcie! Misiek ostatnio namiętnie tańczy przy balkanice i teraz ta piosenka nie chce się ode mnie odczepic! Słyszę ją ciągle w głowie
![]() wysłane z fona
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Zadomowienie
|
dajcie spokój,ostatnio jest jakoś pobudzony chyba przez te zęby 4 i 3.Wszystko,co ma w zasięgu ręki rzuca gdzie popadnie,ostatnio znalazłam samochodzik dość spory w pralce(mamy do góry z pokrywą),wyjmuje blachy z piekarnika,wszędzie wchodzi i wkłada trociny od chomika(i nie tylko) do buzi i się cieszy
No śmiesznie jest czasem,ale trzeba mieć oczy dookoła głowy.A jak widzi,że mikrofala jest nie domknięta to wchodzi na swój jeździk,trzymając się blatu ją zamyka,tak samo drzwi do łazienki fajny jestA i nie mówiłam Wam,że boi się chomika przedrzeźniacza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Body na allegro znalazłam ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2014-01-03 o 23:38 |
||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
My dzisiaj zaczynamy urlop ![]() Angel ja widze, że JAsiu inaczej śpi jak w domu właczony jest tv a i naczej jak nie oglądamy. Ostatnie co może oglądnąć, żeby później zdąrzył się wyciszyć to Jaka to melodia ( uwielbia) ![]() Tamlin dziadu wymiata
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, Ala bierze jeszcze antybiotyk, ale nie ma już ani gorączki, ani kaszlu, gardło też wydaje się być w porządku. Można ją zabrać na krótki spacer, chociaż 15 minut? Jest słoneczko, +7 stopni, szkoda mi dziecka kisić w domu. |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Też się ku temu skłaniam, wózkiem żeby nie biegała i się nie zgrzała i ze smokiem w paszczy coby się chłodnego powietrza nie nałykała.
W ogóle wiecie co? Mamy masakrę z jedzeniem Ala w ogóle nie chce jeść mięsa. Najchętniej jadłaby pierogi ruskie, racuchy i rosół, sam makaron i sam ryż. No i mleko i kaszkę waniliową z bobovity. Kurczak nie, mielone nie, gulasz nie, wędlina nie, pluje mięsem dalej jak widzi... Nawet ryby odmawia a wcześniej uwielbiała... muszę się jeszcze dopytać w przyszłym tygodniu jak to w żłobku wygląda bo zaczynam się poważnie martwić.
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2014-01-04 o 11:01 |
|
|
|
#2580 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety ale podejrzewałam że tak moze być... ![]() Cytat:
ja też lubię.Cytat:
Body fajowe,drogie? Udanego wypoczynku Cytat:
A ja się wczoraj czyms strułam od 16 mnie bolał żołądek po 20 w końcu zwymiotowałam ale całą noc mnie nęciło ![]() Gorzej że Oliwkę też coś ciągało na wymioty w nocy mam nadzieję że to żaden wirus..
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

I jest uroczy, gdy mówie że czego ś nie ma, a on powtarza "nie" i tak rozkosznie rączką pokazuje
Jestem żonką 

i dogadane, nie Tamlin
), to czy Wasze maluchy też wymawiają takie śmieszne "h" w wielu wyrazach? Bo u nas kaczka to "kha-kha", w właśnie dziura to "dziu-ha" i jeszcze w jakimś wyrazie się pojawia, ale teraz na szybko nie mogę sobie przypomnieć w jakim. 

ale jak wstaje o 5, szykuje Jagode do teściów, prowadzę do mamy psa i na 7do pracy tak koncze o 17. Idę po psa i o 18 jestem w domu. Gdy jesscze zakupy to po 19 jestem. Masakra.
mam nadzieję że to żaden wirus..