Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 09:35   #2071
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Aaaa, bo nakręcili reportaż, że brzuchata kobieta kupuje w restauracji/barze alko i pije na miejscu - a nie że kupuje np. w sklepie.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Ale słyszałam, że chcieli wprowadzić ustawę zabraniającą sprzedaży alko kobiecie w ciąży - więc również w sklepie. Świętsi od papieża się znaleźli.
no i obronili sie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:35   #2072
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cześć dziewuchy

U mnie standardowo brak czasu, ale mam nadzieję,że uda mi się częściej zaglądać,bo ze szkołą trochę sie rozluźniło Oprócz tego Tż będzie teraz pracował na pół etatu,także może w końcu trochę odetchnę :P

Jak zdrówko? Widzę,że u niektórych z Was też trwa walka ze skokiem rozwojowym :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:36   #2073
Aaamelkaa
Zakorzenienie

zaczynam obawiac sie skoku w 14-18 tyg

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:42   #2074
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jest jakis program z zawistowskim? jaki? chetnie ogladne
Był gościem w programie o porodach i noworodkach na kanale TTV. Pokazywał jak trzymać dziecko na rękach, na kolanach, jak ułożyć do snu.
Demonstrował na maluszku i musieli dwa razy przerywać pokaz, bo maleństwo w kółko chciało jeść
Stary 2014-01-03, 09:46   #2075
dodinha
Wtajemniczenie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego dla Helenki

dla 4-miesięcznej Emilki
Dziękujemy i wszystkiego dobrego również dla Emilki

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-01-03 o 09:47
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:46   #2076
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejka

ja też wyrodna jestem bo moje dziecko śpi całą noc, a niczym go specjalnie nie karmię i jakoś się z tego cieszę bo się wyśpimy i ja i on Wy za dziećmi tęsknicie-przez sen? czy nie śpicie? bo nie czaję ja też lubię jak mnie ten kochany Zbój obudzi ale jak śpię śpię

dzisiaj szczepienie, TZ miał iść, ale musiał iść do pracy i idę sama- może nie będę ryczeć jak poprzednio

Kasia ja też mam szczepienie za tydzień i mam nadzieję że też nie będe płakała
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:46   #2077
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
zaczynam obawiac sie skoku w 14-18 tyg
Ja tez

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 09:58   #2078
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Wczoraj Eda mi obudził Elenę, sam zasnął, a ona długo nie mogła Dziś rano powtórka, on wyszedł z tatą do przedszkola, a ja mam śpiewy z łóżeczka
Moj chłop okreslił wczoraj Janka wielka orkiestra swiatecznej pomocy, bo jeczał przez godz bez ustanku nie wiadomo dlaczego

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moje dziecko może dopiero zaśnie. Nie wiem co się z nim dzieje ostatnio wieczorami. Do którego tygodnia jest ten najgorszy skok.?

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
W mojego tez wieczorami wstapia jakis diabeł.Nie zje, ani nie zaśnie jak sobie nie pojęczy.Chyba to przez ten skok, masakra, rzeczywicie najgorszy.Ale troche dziwne, ze przez dzień jest grzeczniutki, dipiero tak ok18 tej pora rykow i jekow

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejka

ja też wyrodna jestem bo moje dziecko śpi całą noc, a niczym go specjalnie nie karmię i jakoś się z tego cieszę bo się wyśpimy i ja i on Wy za dziećmi tęsknicie-przez sen? czy nie śpicie? bo nie czaję ja też lubię jak mnie ten kochany Zbój obudzi ale jak śpię śpię
:
Ja tez sie ciesze, ze moj przesypia, albo przynajmniej nie awanturuje sie.

Wogóle wstajecie do dzieci jak one sie obudza i sobie grzecznie lezą?

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-01-03 o 09:59
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:58   #2079
policzanka
Wtajemniczenie

hej

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom rozpoczętych miesięcy

U Nas nocka całkiem sympatyczna.Lilek juz druga pod rząd spi w swoim łóżeczku..Moja zuch córcia

czarna-witaj!!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:00   #2080
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak sie budze to czuje jakbym bardzo tesknila za nim. ciezko to opisac.kazdy jest inny. ja nawet jal nie widze go 2-3 godz bo jest na spacerze to sobie miejsca znalezc nie moge.

heh, ja też tak mam, nawet jak wiem, że spi obok w łóżeczku, to czasem się budzę w nocy i podchodze i całuje.
Kocham tego mojego synka strasznie.

Mój TŻ kończy dzisiaj 34 lata
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:00   #2081
ja-ika
Zakorzenienie

teacherka wszystkiego najlepszego!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 10:05   #2082
misia332
Zakorzenienie

teacherko wszystkiego naj

I wszystkim maluchom, które kończą dzisiaj swoje kolejne miesiace dużo zdrówka
Stary 2014-01-03, 10:05   #2083
policzanka
Wtajemniczenie

o matko..tancerze Weekendu wymiataja...
Stary 2014-01-03, 10:07   #2084
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
tak samo jak ich piosenki
Stary 2014-01-03, 10:10   #2085
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
teacherka wszystkiego najlepszego!
Serdecznie dołączam do życzeń

Misiu sto lat dla tż

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Masakra

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 10:12   #2086
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Ja już mam pomrożone porcyjki dyni, czekają na swój moment Skręca mnie też z ciekawości czy np. mały będzie wcinać rybę. Ojciec ma niesamowitą awersję, ja lubię a w ciąży i podczas kp staram się jeść solidne ilości. No i ciekawe czy w tej materii wda się we mnie czy w tatusia

Mały bawi się na macie, ciągnie wszystkie zawieszki A kot tarza się obok i zaczepia małego łapką, też chce się z nim bawić
Ja w ciazy mialam odrzut od ryb. Boje sie, że maly ich nie bedzie jadł

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny, bardzo proszę, podzielcie się ze mną wszystkimi wam znanymi metodami na ułatwienie oddawania gazów u niemowląt, może coś przeoczyłam co może pomóc

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
U mnie sprawdza sie herbatka Hipp na brzuszek. Ta co ma rumianek, koper i znyz w skladzie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Aaaa, bo nakręcili reportaż, że brzuchata kobieta kupuje w restauracji/barze alko i pije na miejscu - a nie że kupuje np. w sklepie.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Ale słyszałam, że chcieli wprowadzić ustawę zabraniającą sprzedaży alko kobiecie w ciąży - więc również w sklepie. Świętsi od papieża się znaleźli.
Nie ma takiej ustawy.Cieżarna jest dorosla (zazwyczaj) i powinna miec swoj rozum.A co do samego kupowania to jasne, ze moze to kupowac dla kogos innego
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:22   #2087
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć!!

Ale popisałyście, nadrabiam powoli

w ogóle muszę Wam powiedzieć,że moje dziecko mnie zadziwia. Jak ją biorę do nas do łóżka nad ranem to kładę ją dokładnie na środku między nami i ma jeszcze sporo przestrzeni do nas,ona tam zasypia, a jak się przebudzę po jakimś czasie to jej główka jest już tuż przy mojej poduszce a rączka na mojej ręce.To już trzeci raz z rzędu tak zrobiła, nie wiem jak

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
hehe, mam tak samo
Cycki koło 5-6 rano mnie już strasznie bolą jak nie mamy nocnego karmienia, a nie chce mi się ściągać w nocy. Zresztą i tak się już sama budzę koło 3 w nocy, więc chyba mój organizm już się przyzwyczaił

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

ulala, 5 razy to rzeczywiście sporo może ściągaj i niech TZ Cię wyręcza z 1-2 karmieniami w nocy? Zawsze to jakiś progress by był.

Serio?! Kurcze, to jakiś podejrzany basen chyba. My się na pewnowybierzemy, ale tutaj wszystkie baseny przyjmują dzieciaczki dopiero po skończonych 4 miesiącach, a u nas dopiero 2 minęły..
Ja też się sama budzę. A jak mi się nie chce obudzić przez całą noc to i tak co jakiś czas się budzę i zaglądam do niej i tęsknię za przytulaniem

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi. Teraz wlasnie zakupilam lovele i bede testowac ale jakos mi chemia smierdzi. Dzidzius jednak bardziej mydelkiem pachnial... Dziwne ze poczatkowo go tolerowal i nagle przestal ale czytalam ze tak moze sie zdarzyc. Zastanawiam sie czy zele do prania nie sa lepsze bo mysle ze moga sie lepiej wyplukiwac.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Motylku a co wam ratownik kazal robic? Bo Julek czesto sie krztusi i zazwyczaj pomaga polozenie go na brzuszek i klepanie po pleckach.
No właśnie kładziesz dziecko na ręce jak na samolot, główkę podtrzymujesz i uderzasz dłonią w plecki po 5 razy.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam, na kilku fotkach żyrafę gryzak u Waszych maluzków. Jak się sprawdza? I ile takie cudo kosztuje w PL (z czystej ciekawości pytam)?
Tusia uwielbia Zawsze się jej przypatruje, uwielbia jak piszczy i sama zawsze wyciąga po nia rączki

Cytat:
my jestesmy w trakcie tego skoku i powiem Ci ze jest w kratke.gorszy był u Nas ten w 8 tyg..ale to u kazdego dzieciaczka chyba innaczej jest.

ja my placilismy 59zl w samej Francji kosztuje ponoc tylko 7 eurasów..
edit: a sprawdza sie superostatnio pisałam ze przy ciumkaniu az zasneła
dzis zamówiłam tez gryzaczek kiełek z TT ciekawe czy on tez sie sprawdzi u nas..
Który to jest?Pokaaa

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ostatnio nie mogę znaleźć czasu, żeby napisać, a tym bardziej podczytywać, czasem coś mi wybiórczo wpadnie w oko Tak jakby mam 2 dzieci, jedno małe i jedno duże i jak z jednym kończę, to z drugim zaczynam Ale mam nadzieję, że już niedługo.

Ola kończy jutro 15 tygodni 2 tygodnie temu na szczepieniu byłą ważona i już miała 5600, także robi siękonkret też, chociaż ona bardzo długa jest. Dostaliśmy skierowanie do neurologa, bo jak się Olę ciągnie do góry za rączki, to nie chce trzymać głowy, a pediatra mówiłą, ż ejuż definitywnie powinna. Nigdy nie próbowałam tego robić, więc nie wiem, ale może to dlatego, że ona dopiero od niedawna wytrzymuje na brzuchu dłużej niż 30 sekund bez ryku. Ostatnio nawet raz leżała 20 min, także jest coraz lepiej Trochę sprawę zaqniedbałam, bo jeszcze jej nie zapisałam przez te wsztskie przeboje, więc chyba się postaram na przyszły tydzień załatwić jakąś prywatną wizytę.

poza tym jest strasznie wysypana od jakiegoś czasu, ma takie suche placki na czole i za uszami, że aż się robią ranki, tak samo na przegubach rąk i nóg Więc chyba też nas czeka alergolog next week... A poza tym od jakiś 2 tygodni nie chce zasypiać, strasznie się pręży i płącze, a liczyłam na tą magiczną granicę 3 miesięcy, a tymczasem zamiast być lepiej, to jest gorzej

Ale po zatym rozwoja się teraz super szybko, śmieje się w głos i przekłąda sobie smoczek z rączki do rączki (najnowsza sztuczka Kochana jest

No to tyle o mnie

To moja Ola taka jest, że im więcej ludzi i większy harmider to jest szczęśliwa, za to nie znosi jak jest cisza. I ogólnie u każdego na rękach jest szczęśliwa. Nie wiem, czy to taki okres, czy co, ale jak na razie uwielbia towarzystwo. Chociaż ostatnie dni to taka nowość, że jak się do niej coś mówi, to tak jakby się wstydziła i odwraca główkę, tak jakby się chowała

wow jakie zapasy

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Widzę, że już jesteście w temacie rozszerzania diety. Nie mam czasu doczytać, a jestem zielon a w temacie, ale w końcu będę musiała się tym zainteresować
To ja widzę,że Twoja Ola przybiera z grubsza tak jak Natalka
Super,że tak dobrze się rozwija

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
oj tam oj tam ciekawe jest to,że ja oprócz Natalek tutaj na forum nie znam żadnej w wieku poniżej 20 lat

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Papalinko co pediatra to inaczej. My byliśmy 30 grudnia na szczepieniu i Bartosz też główki nie podnosi ale jakoś się tego nie czepiał. A główkę trzyma super i na brzuszku też dość długo wytrzymuje
A mój koksik ma 15 tyg i waży 6530 g

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

My na 10
My też na 10

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:26   #2088
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kase dobra chłopaki maja

Teacherko, najlepszego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:27   #2089
policzanka
Wtajemniczenie

motylku-to taki; http://allegro.pl/tommee-tippee-gryz...845759688.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 10:31   #2090
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
wchodzę,nadrabiam i uwielbiam Was
dzięki forum macierzyństwo jest jeszcze ciekawsze
poczytam trochę rad, trochę postów o innej tematyce niż dziecko i uśmieje się do łez, no kocham Was

kciuki za bioderka
uśmiałam się z kibelka

kciuki za bioderka i badanie moczu
ST O L A T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spełnienia marzeń

super zdjecia, czekam az Misiek odkryje stopki,takie to slodkie

u nas dokladnie tak samo Michas uklada sie do piersi

teraz podajesz k+d?
my mamy zalecone od lekarza przy kp od 3 mies sama d

udanej zabawy!

jest jakis program z zawistowskim? jaki? chetnie ogladne

czekam na ten material bo ciekawa jestem jak podejda do tematu
uwazam ze jak kobieta kupuje w sklepie to przeciez nie jest senacja,kupuje dla kogos, no chyba ze mowi ze to dla niej,lub juz jeat pod wplywem lub zamawia w barze to wtedy

dokladnie
podaje bo k pozniej xaczelam

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć dziewuchy

U mnie standardowo brak czasu, ale mam nadzieję,że uda mi się częściej zaglądać,bo ze szkołą trochę sie rozluźniło Oprócz tego Tż będzie teraz pracował na pół etatu,także może w końcu trochę odetchnę :P

Jak zdrówko? Widzę,że u niektórych z Was też trwa walka ze skokiem rozwojowym :P

podziwiam ciebie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
heh, ja też tak mam, nawet jak wiem, że spi obok w łóżeczku, to czasem się budzę w nocy i podchodze i całuje.
Kocham tego mojego synka strasznie.

Mój TŻ kończy dzisiaj 34 lata

))

o to widze rocznikowo tak jak moj tz
STO LAT))))))

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
tak samo jak ich piosenki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć!!

Ale popisałyście, nadrabiam powoli

w ogóle muszę Wam powiedzieć,że moje dziecko mnie zadziwia. Jak ją biorę do nas do łóżka nad ranem to kładę ją dokładnie na środku między nami i ma jeszcze sporo przestrzeni do nas,ona tam zasypia, a jak się przebudzę po jakimś czasie to jej główka jest już tuż przy mojej poduszce a rączka na mojej ręce.To już trzeci raz z rzędu tak zrobiła, nie wiem jak

Ja też się sama budzę. A jak mi się nie chce obudzić przez całą noc to i tak co jakiś czas się budzę i zaglądam do niej i tęsknię za przytulaniem

No właśnie kładziesz dziecko na ręce jak na samolot, główkę podtrzymujesz i uderzasz dłonią w plecki po 5 razy.

Tusia uwielbia Zawsze się jej przypatruje, uwielbia jak piszczy i sama zawsze wyciąga po nia rączki

Który to jest?Pokaaa

To ja widzę,że Twoja Ola przybiera z grubsza tak jak Natalka
Super,że tak dobrze się rozwija

oj tam oj tam ciekawe jest to,że ja oprócz Natalek tutaj na forum nie znam żadnej w wieku poniżej 20 lat

My też na 10
a ja znam))

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-01-03 o 10:40
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:31   #2091
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ale kase dobra chłopaki maja

Teacherko, najlepszego

oj mają ,mają
Stary 2014-01-03, 10:33   #2092
gorgulek
Zakorzenienie

Nawet jeśli chałturzą to mają swoich fanów. I ja uważam, że to żadna hańba śpiewać czy tańczyć w Weekendzie. To ich sposób na życie. Nikogo nie okradają, nikomu krzywdy nie robią.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:36   #2093
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jest marudny, nie chce lezec w bjaczku, malo sypia, a jak zasnie to na krociutko, chce na raczki a nawet na nich marudzi, szybko nudza go zabawy, robi wlasnie brzuszki i chce si epodnosic do gory przy czym wkurza sie neisamowicie
Moja też szybko się nudzi, mniej śpi w dzień (bo dzisiaj to wstała raz o 7.30 na karmienie i jeszcze pospałyśmy do 10 hehe ) i robi te brzuszki.Ale nie ma potrzeby na rączki i nie płacze. To ja nie wiem też czy to skok.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kolo 2 miesiecy.

Amelka robi to samo, nawet jak lezy na plasko to zadziera ostro glowe do gory, moja matka oczywiscie pod moja nieobecnosc pozwolila jej sie podciagnac za palce, za co dostala ostra zrype. w kazdym badz razie, podciagnela sie sama do siadu i glowe trzymala przy tym sztywno.

Amelka tez sie nie obraca, za bardzo sie wscieka na brzuchu zeby skupic sie na tym jak rece ulozyc zeby sie przewalic, udalo jej sie z dwa razy ale przypadkowo. bardziej idzie w kierunku z plecow na brzuch, ale to juz widze ze cwiczenia daja efekty.

co do lezenia, to moja na niczym nie spi ani nie lezy, zupelnie na plasko.

ja piore w dzidziusiu, loveli, bobini i jelpie, wsio na zmiane akurat co mi w reke wpadnie, zadnych reakcji alergicznych nie mamy.

ale czemu? ja bym sie bala na poduszce polozyc, bo sie zssunie i co wtedy ?

to ja chyba tez nie czuje tesknoty za wlasnym dzieckiem gdy spi dluzej jak pol nocy wrecz jestem przeszczesliwa ze moge sie wyspac

my tez BLanka na 46
Ja przenigdy nie dawałam jej rączek żeby siadała i nikt tego nie robił, bo wszyscy mówią,że za wcześnie na coś takiego:/

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
papuga i Poli, skoro mówicie że się opłaca to się zastanowie nad tym zestawem bo nie mam kubka niekapka ani miseczki a i łyżeczki mi się przydadzą bo mam z babydream i twarde są
Ja nie wiem czy będę używać niekapka, może lepiej od razu uczyć dziecko ze zwykłego kubeczka?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Byliśmy w poniedziałek na usg bioderek u najlepszego specjalisty w B. i powiedział, że to największy błąd, zwłaszcza jak dzieci są maluteńkie! Tylko spanie na plecach jest zdrowe dla dzieci.
Już jakiś czas temu pisała o tym któraś z Was tutaj.
Ja moją od samego początku kładę na boczku (przy czym ona się i tak w nocy przekręca na plecy i śpi z rękami do góry ) i w szpitalu też tak kładli, z bioderkami wszystko ok. No cóż, trzeba wybrać czy ważniejsze bioderka czy spokój przy ulewaniu.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
oto aktualnie największa frajda Oli

zdjęcie numer 3 "no gdzie te nogi?!"
a ostatnie zdjęcie to jak Ola sama operuje sobie karuzelą i melodyjkami
kładę ją oczywiście tak jak powinna leżeć czyli z lewej główka, z prawej nogi, a ona zaraz jest 90stopni obrócona właśnie tak jak widać na zdjęciu
Świetna jest! I włoski jej chyba zgęstniały?Podobna do Ciebie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:39   #2094
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nawet jeśli chałturzą to mają swoich fanów. I ja uważam, że to żadna hańba śpiewać czy tańczyć w Weekendzie. To ich sposób na życie. Nikogo nie okradają, nikomu krzywdy nie robią.
spoko.ja tez do nich nic nie mam.chodz osobiscie uwazam ze skoro mają tyle kasy to mogliby się postarac o jakiegos lepszego choreografa
Stary 2014-01-03, 10:41   #2095
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
.

Wogóle wstajecie do dzieci jak one sie obudza i sobie grzecznie lezą?
Zależy która jest godzina.
Stary 2014-01-03, 10:42   #2096
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
spoko.ja tez do nich nic nie mam.chodz osobiscie uwazam ze skoro mają tyle kasy to mogliby się postarac o jakiegos lepszego choreografa
haha
oni sa sami dla siebie choreografami
ja tex nic nie mam choc disco polo nie trawie ale smiesznie tancza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:47   #2097
87czarna
Zakorzenienie

Lola Miło jest być podziwianą haha

A no i pochwalę się,że nasza Juleńka skończyła wczoraj 3 miesiące

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Powiedzcie mi.. czy Wasze maluchy mają jeszcze sporo miejsca w gondoli? Bo u nas jest już ciężko i obawiam się,że Julia poleży w niej może do końca stycznia :/
Przy zakupie tego wózka wiedziałam,że gondola jest trochę zwężana,ale kurcze myślałam,że pojeździ w niej dłużej...
Teraz pytanie czy 3,5 miesięczne dziecko może jezdzić w kubełkowym siedzisku? Macie jakieś rozeznanie w tym temacie?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 10:49   #2098
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Lola Miło jest być podziwianą haha

A no i pochwalę się,że nasza Juleńka skończyła wczoraj 3 miesiące

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Powiedzcie mi.. czy Wasze maluchy mają jeszcze sporo miejsca w gondoli? Bo u nas jest już ciężko i obawiam się,że Julia poleży w niej może do końca stycznia :/
Przy zakupie tego wózka wiedziałam,że gondola jest trochę zwężana,ale kurcze myślałam,że pojeździ w niej dłużej...
Teraz pytanie czy 3,5 miesięczne dziecko może jezdzić w kubełkowym siedzisku? Macie jakieś rozeznanie w tym temacie?
Nie znam się i mogę się mylić,ale wydaje mi się,że w kubełek można dopiero jak już dziecko samo siedzi.

Stary 2014-01-03, 10:50   #2099
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jednak bierzemy to krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-baby-des...850611493.html no ale to dopiero za miesiąc kupię
polecam, poleca tez Filip mojej sis, fakt faktem zajmuje ono dość dużo miejsca... ja planuję takie dla Hubercika, dla Jakuba mieliśmy drewniane i tez się fajnie sprawdziło, jak była starszy miał oddzielnie stoliczek i krzesełko

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
witaj w klubie
Jasio (po dwoch dniach wspaniałego humoru i dużej ilości snu) nie może dziś zasnąć, jest marudny i ma bardzo słaby apetyt
mam nadzieję ze to po prostu gorszy dzień a nie zwiastun czegoś złego
a może to skok 11-12 tygodnia, u nas tez jest czasami bardzo marudnie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dzieci alergikow. Julek ma prawdopodobnie alergie na proszek do prania. Jest coraz bardziej wysypany... Pralam od poczatku w Dzidziusiu w miedzyczasie uzylam tez probek loveli ze szpitala i teraz nie wiem co go uczulilo. Podejrzewam jednak Dzidziusia... W czym wy pierzecie ciuszki?
ja piorę w Dzidziusiu, zużyłam tez próbki Loveli i małemu nic nie jest

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
my na 31 http://dzieci.pl/kat,1034539,page,4,...wiadomosc.html

ostatnio mój ojcic wyskoczył z tekstem żebyśmy młodemu imię zmienili dopóki można, bo jak będzie starszy to będa dzieci na niego wołały Bercik... haha niedoczekanie, wg mnie imię normalne, nam się podoba i dziadkowi zostało tylko zaakceptować...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:50   #2100
Larysa88
Zakorzenienie

kaśka powodzenia na szczepieniu bądź dzielna!

a ja jadę do M.

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

z tych rzeczy co mam: kubek niekapek fajny, jak nie zassa dziecko, to nic nie poleci; miseczki też fajne, łatwe do mycia, w mikrofalówce możesz używać, łyżeczki wygodne jak dla mnie
aha to fajnie, zdecydowałam że kupię

więcej nie nadrobię bo muszę się spieszyć miłego dnia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości