Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 10:52   #2101
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć!!

Ale popisałyście, nadrabiam powoli

w ogóle muszę Wam powiedzieć,że moje dziecko mnie zadziwia. Jak ją biorę do nas do łóżka nad ranem to kładę ją dokładnie na środku między nami i ma jeszcze sporo przestrzeni do nas,ona tam zasypia, a jak się przebudzę po jakimś czasie to jej główka jest już tuż przy mojej poduszce a rączka na mojej ręce.To już trzeci raz z rzędu tak zrobiła, nie wiem jak

Ja też się sama budzę. A jak mi się nie chce obudzić przez całą noc to i tak co jakiś czas się budzę i zaglądam do niej i tęsknię za przytulaniem

No właśnie kładziesz dziecko na ręce jak na samolot, główkę podtrzymujesz i uderzasz dłonią w plecki po 5 razy.

Tusia uwielbia Zawsze się jej przypatruje, uwielbia jak piszczy i sama zawsze wyciąga po nia rączki

Który to jest?Pokaaa

To ja widzę,że Twoja Ola przybiera z grubsza tak jak Natalka
Super,że tak dobrze się rozwija

oj tam oj tam ciekawe jest to,że ja oprócz Natalek tutaj na forum nie znam żadnej w wieku poniżej 20 lat

My też na 10
A ja znam. I co najmniej dwie. Jedna ma 10 lat a druga cztery

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:52   #2102
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

dodinha Jeśli masz rację,to wtedy będziemy mieć spory problem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:01   #2103
LaLoca
Zakorzenienie

Red face Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak sie budze to czuje jakbym bardzo tesknila za nim. ciezko to opisac.kazdy jest inny. ja nawet jal nie widze go 2-3 godz bo jest na spacerze to sobie miejsca znalezc nie moge.
.
Ja też tak mam. Jak tylko się obudzę to myślę o niej i tęsknie. Jak tż wychodzi do pracy to jest ciemno i mi tak łyso samej to biorę ją do siebie, daje cysia który po całej nocy i tak domagał się opróżnienia i tuląc się do siebie śpimy do 10 nieraz

Wczoraj ktoś rzucił hasło że sen nakręca sen. Przyznaje racje.Moja niuńka prześpi całą noc i rano po godzinie zabawy już ziewa i zasypia znowu na godzinę i tak w kółko. Generalnie więcej śpi niż nie z tym że to lekki sen i ciągle coś ją budzi więc czasem zdąże tylko kawę zobić i wypić i już syrena ale chwile pociumka i znowu śpi. Coężko się zabrać za cokolwiek bo ciągle przerywać muszę o teraz np. przerwała mi obieranie ziemniaków. Wszystko robię na raty
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:04   #2104
ladanseuse14
Zakorzenienie

na 14 druga przymiarka
Stary 2014-01-03, 11:06   #2105
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
[B]
[/COLOR]Powiedzcie mi.. czy Wasze maluchy mają jeszcze sporo miejsca w gondoli? Bo u nas jest już ciężko i obawiam się,że Julia poleży w niej może do końca stycznia :/
Przy zakupie tego wózka wiedziałam,że gondola jest trochę zwężana,ale kurcze myślałam,że pojeździ w niej dłużej...
Teraz pytanie czy 3,5 miesięczne dziecko może jezdzić w kubełkowym siedzisku? Macie jakieś rozeznanie w tym temacie?
Jeszcze sie mieści.Ale za miesiac moze byc juz za mała
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:08   #2106
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Czarna ja bede miec ten sam problem co Ty..Juz teraz jak włoze spiwór do wózka to Lilka ma strasznie ciasno a na długosc jeszcze troche i tez bedzie za mała...Wózek to jest jedyna rzecz jaką załuje ze kupiłam.Przyznam ze zalezało mi na tej składane gondoli-myslałam sobie:bede składac i chowac a dzieki temu zaoszczędze sporo miejsca w chacie i co?ani razu nie złozyłam..dodatkowo jestem zła na siebie bo ta gondola raczej nie nadaje się na zime..jest płytka i słabo ocieplona..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:10   #2107
ewacia85
Wtajemniczenie

wróciliśmy ze spacerku na którym moje dziecko spało ok 30 min miałam nadzieje ze potrwa to dłużej...zawsse tak było...o ja naiwna lulam w bujaczku bo oczka leca
amelka jak weme do nas do łózka to wtedy bierze go na zabawe ....wiec tylko cyc i śpi dalej generalnie to ostatnio zasypia tylko przy cycu lub sam w łóżeczku....jak wezme na rece i cce uśpić to jest awantura
kurcze twardy jest nadal walczy
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 11:24   #2108
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martwcie się ja za chwilę też będę miała problem,może ułożyć spacerowke w półleżącej pozycji?Ja tak myślę,żeby zrobić

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-03, 11:29   #2109
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nie martwcie się ja za chwilę też będę miała problem,może ułożyć spacerowke w półleżącej pozycji?Ja tak myślę,żeby zrobić

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
tez bede miec ten problen.niedlugo
bo kovyki i konibinezon i ciasno...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:30   #2110
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedzcie mi.. czy Wasze maluchy mają jeszcze sporo miejsca w gondoli? Bo u nas jest już ciężko i obawiam się,że Julia poleży w niej może do końca stycznia :/
Przy zakupie tego wózka wiedziałam,że gondola jest trochę zwężana,ale kurcze myślałam,że pojeździ w niej dłużej...
Teraz pytanie czy 3,5 miesięczne dziecko może jezdzić w kubełkowym siedzisku? Macie jakieś rozeznanie w tym temacie?
Adaś nie ma dużo miejsca w gondoli, ale mam nadzieję, że do końca zimy pojeździ w nim. Kombinezon ma większy.
Stary 2014-01-03, 11:31   #2111
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja w ciazy mialam odrzut od ryb. Boje sie, że maly ich nie bedzie jadł (...)
Nie ma takiej ustawy.Cieżarna jest dorosla (zazwyczaj) i powinna miec swoj rozum.A co do samego kupowania to jasne, ze moze to kupowac dla kogos innego
Ja na pewnym etapie miałam odrzut, bo jadłam ich tyle, że mi obrzydły Chciałam jeść tyle, żeby nie musieć suplementować Omegi - czyli pół kilo ryby tygodniowo.

Tak, wiem, że nie ma takiej ustawy - napisałam, że słyszałam o pojawieniu się takiego "genialnego" pomysłu

Dziewczyny, jeśli któraś ma problem z usypianiem, to będę nudna, ale serdecznie polecam okap kuchenny. Zdążyłam zmyć parę talerzy, przetrzeć blat, przygotować sos do makaronu i dziecko odpłynęło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 11:38   #2112
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Lola to chodziło o witamine D

Też o tym czytałam ale w sumie w szpitalu zalecali raz na lewym raz na prawym i pierwsze pół tora miesiąca tak kładłam.

Zawitkowski
wogóle uważa odnośnie bioderek, że szerokie pieluchowanie robi więcej szkody niz pożytku i najważniejszy do prawidlowego rozwoju bioderek jest ruch, dlatego tez nie zaleca się stosować zbyt dlugo rożków i otulaczów !!, bo wtedy dzieci częściej prostują nogi i sa skrępowane, a nogi powinny być najcześciej w pozycji na żabkę

Super wygibasy, mała sportsmenka !! Mój Filip podnosi nogi do wysokości pach

a czy Wasze dzieciaczki tez się tak śmieją i piszczą jak są rozebrane? a jeszcze jak się go pokizia albo popierdzi mu na skóre to juz wogóle szau

Filip potrafi do dwoch godzin leżec na plecach na plasko i się bawić, oczywiście w miedzy czasie próbuje sie przekrecac na brzuch ale generalnie chyba na plasko mu wygodnie jest

a co jej zrobil Eda?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

a mamy progres niby czas na skok, a moje dziecko wczoraj grzeczne, niepłaczące i usneło samo przy melodyjce ze smoczkiem w buzi we własnym łóżku na noc (wcześniej zdarzało mu sie usnać samemu ale w trakcie zabawy) a no i nie używał smoka przez ostatnie 3 miesiące a tu proszę jak się odmienilo musze kupić większy bo mam te aventu 0-3
Tak Moja jak tylko leży na przewijaku to już ma skojarzenie,że będzie przyjemnie i ma zaciesz

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mój mały ze mną nie śpi w dzień, ale jeśli chodzi o posłanie, to zdecydowanie należy unikać poduszek a nawet miękkiego podłoża. W naszych łóżkach i na kanapach są na ogół dużo bardziej miękkie materace niż te dedykowane dla maluszków.

Zawitkowski przedwczoraj tłumaczył w ttv, że miękko do spania jest niedobrze, bo maluch "zapada się" w tych puchach i to utrudnia mu poruszanie, przekręcanie, poza tym skrzywia kręgosłup, nadaje nienaturalną pozycję.

Mój mały najładniej się kręci na macie edukacyjnej albo cieniutkim kocyku położonych na podłodze. Jak bawi się z konikiem FP to obraca się z nim jak głupol Nie są to jednak skończone obroty - z plecków na brzuszek itd, bo mój kruszek jest ciężki, trudniej mu się dźwignąć.
Też kiedyś tu pisałam,że zauważyłam,że Natalce łatwiej się tak przekręcać niż na łóżku

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

MATAL, Zuzia tez budzi Milosza. Nawet dzis, zobaczyla ze nie ma taty u nas w lozku i lament. Milosz oczywiscie obudzony. Jemu tez halas nie przeszkadza. Zreszta przy drugim dziecku nie da sie na palcach chodzic.

My podajemy DEVICAP jedna kropelke. Zrezygnowalam z tych twist-off.
Ja też już nie mam twist off tylko w takiej pompce. Nazwa na J, jak zwyjle nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejka

ja też wyrodna jestem bo moje dziecko śpi całą noc, a niczym go specjalnie nie karmię i jakoś się z tego cieszę bo się wyśpimy i ja i on Wy za dziećmi tęsknicie-przez sen? czy nie śpicie? bo nie czaję ja też lubię jak mnie ten kochany Zbój obudzi ale jak śpię śpię

dzisiaj szczepienie, TZ miał iść, ale musiał iść do pracy i idę sama- może nie będę ryczeć jak poprzednio
Ojeju od razu "wyrodna", kocham to słowo... moja Tusia też ostatnio prawie wszystkie noce przesypia całe, a jest tylko na cycku, ale właśnie ja wtedy za nią tęsknię. Budzę się ciągle, zaglądam do niej, głaszczę po główce. Widać ja jestem dziwna

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:43   #2113
87czarna
Zakorzenienie

policzanka U mnie to nawet na długość jest już powoli za mała :/ Ja co prawda nie żałuję zakupu tego wózka,no ale gondola niestety nie należy do największych

Ciekawa jestem co zrobię :/

Stary 2014-01-03, 11:44   #2114
kaska87
Zakorzenienie

Motyl to ja się sama nie budzę, a jak np. Miki śpi od 20:00 a my do 24:00 oglądamy to to często wstaję do łóżeczka i się gapię/poprawiam/cmokam albo jak jest film i jest tam dziecko to wtedy mi tęskno za nim

Miki popłakał troszkę ale w aucie od razu zasnął, teraz wstał zjadł i zabawa i zaciesz on nie ma czasu an smutki i płacze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:45   #2115
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na pewnym etapie miałam odrzut, bo jadłam ich tyle, że mi obrzydły Chciałam jeść tyle, żeby nie musieć suplementować Omegi - czyli pół kilo ryby tygodniowo.

Tak, wiem, że nie ma takiej ustawy - napisałam, że słyszałam o pojawieniu się takiego "genialnego" pomysłu

Dziewczyny, jeśli któraś ma problem z usypianiem, to będę nudna, ale serdecznie polecam okap kuchenny. Zdążyłam zmyć parę talerzy, przetrzeć blat, przygotować sos do makaronu i dziecko odpłynęło
wykorzystywałam jak był mniejszy trzymałam na rekac podeszłam pod okap i momentalnie odpływał
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:48   #2116
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak sie budze to czuje jakbym bardzo tesknila za nim. ciezko to opisac.kazdy jest inny. ja nawet jal nie widze go 2-3 godz bo jest na spacerze to sobie miejsca znalezc nie moge.

dokladnie.

dziekuje za odp dotyczace witamin
tak też mam

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
aaa to taki mamy

ok spadamy na spacer

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 11:49   #2117
87czarna
Zakorzenienie

AngelOkap? Będę pamiętać

Julia to w ogóle jest rekordzistka,bo w ciągu dnia nie zasypia dłużej niż na 15,30 minut i te drzemki są naprawdę sporadyczne :/ Najlepiej jej się śpi na rączkach,a jak już próbujemy ją odłożyć,to oczy w górę i hejaaaaa
Noce na szczęście przesypia całe. Kładę ją zwykle po 21, ale zasypia gdzieś koło 22.30...czasem zdarza się święto i szybciej się udaje O 7 rano daje jej mleko i potrafi nynać do 11 Ogólnie nie mam co narzekać,ale współczuje tym,które budzą się w nocy częściej niż raz :/

Stary 2014-01-03, 11:52   #2118
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wykorzystywałam jak był mniejszy trzymałam na rekac podeszłam pod okap i momentalnie odpływał
To mój lubi mikser do ciasta i młynek
Stary 2014-01-03, 11:52   #2119
ladanseuse14
Zakorzenienie

Angel my nie mamy okapu

czarna moja Julka ma tak samo

Nie wiem ja tam w nocy nie tęsknię za moim dzieckiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 11:54   #2120
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moja spacerowka rozklada sie prawie na plasko wiec to nie problem. Ale gondola bardziej izoluje od wiatru i zimna. Mam nadzieje, że jeszcze w niej troche pojeżdżi
Stary 2014-01-03, 11:56   #2121
kaska87
Zakorzenienie

ja taki gryzak w gemini zamówiłam
http://allegro.pl/babyono-gryzak-dzi...773371945.html

Czarna a jak tam Wasze plany budowy? bo widziałam na fb, że projekt chciałaś sprzedać macie wstępną datę powrotu do pl?

Stary 2014-01-03, 11:57   #2122
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
[B

Nie wiem ja tam w nocy nie tęsknię za moim dzieckiem
Ja tez nie.I zaliczma sie do grona wyrodnych matek ktore z niecierpliwoscia czekaly az dziecko zacznie przesypiac noce.Na szczeście obydwoje tak gdzies po 2 miesiacach z hakiem przestali jesc w nocy.
Stary 2014-01-03, 11:58   #2123
tassia
Zakorzenienie

hejho
od paru tygodni mam straszne trudnosci z nadrabianiem tego co piszecie, a od 6watku bylam zawsze na biezaco

wlasnie jade z Maciusiem do fryzjera
oczywiscie ja sie bede pindrzyc
w poniedzialek mamy sesje rodzinna i chcialabym nie straszyc odrostem, a staram sie jak najrzadziej farbowac bo boje sie.o wypadanie wlosow po iazy
teraz mam 1.5cm odrost i jiz czuje sie paskudnie

wczoraj wrocilismy z wroclawia
zaliczylam dwa dlugie spacery z maciejem w chuscie
sylwestrowy i noworoczny

czytalama ze gadacie ze dzieci robia brzuszki
my z tego powodu jutro demontujemy kolyske i bedzie lozeczko bo moj syn lapie sie za szczebelki i juz udalo mu sie podciagnac jakies 60stopni do siadu
tez mi sie to nie podoba i podobnie jak natala klade go wtedy na brzuch jak gaki madry
ale na brzuchu umie tylko pelzac
i to nie zawsze mu sie chce, ale jak ma fajna zabawke.przed soba to maszeruje

i jeszcze.zauwazylam ze jak lezy na plecach to podbosi pupe do gory opierajac sie na pietach
i czasme wymachuje tak nieskoordynowanie rekami i nogami bardzo szybko
martwilam sie co to bo wyglada dziwnie ale maa mi mowo ze ja tez tak.robilam i ze to normalne a ja po ostatnich wydarzeniach jestem.panikara

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:00   #2124
kaska87
Zakorzenienie

a! i najważniejsze mój synek waży 6,6kg i ma 68cm mały koksiunio

Stary 2014-01-03, 12:02   #2125
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja taki gryzak w gemini zamówiłam
http://allegro.pl/babyono-gryzak-dzi...773371945.html

Czarna a jak tam Wasze plany budowy? bo widziałam na fb, że projekt chciałaś sprzedać macie wstępną datę powrotu do pl?

ja tez wpierw taki chciałam ale nie wiem czy by się sprawdził w przypadku jak się ma jednego ząbka.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:04   #2126
87czarna
Zakorzenienie

ladanTez śpi tak mało w ciągu dnia? Kurcze, nasza jest ewidentnie zmęczona,ale broni się za wszelką cenę ! :/

kaska Sprzedajemy projekt,bo w naszym nastapiło kilka zmian i kierownik budowy stwierdził,że jest zbędny i lepiej go opylić :P
Znaczy,nasza chałupinka z zewnątrz będzie wyglądała identycznie,tylko w środku pozmieniali nam pomieszczenia i jeszcze inne pierdoły Chciałam bardzo pralnie i małą spiżarnię,a w pierwotnym projekcie ich nie było.
Oj Kochana, gdybym ja znała datę powrotu... Już tak bardzo mi tęskno,a jak widzę jak domek pnie się w górę,to norrrrmalnie za serce ściska...
Mam nadzieję,że za 3,4 lata zwiniemy stąd żagle

Stary 2014-01-03, 12:08   #2127
Madziuchna27
Zakorzenienie

Moje dziecko ma w nosie przedpołudniową drzemkę Biorę go na spacer, to zaśnie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale w sumie to po co mu poduszka?
Nie zaleca się dawać poduszki dziecku do spania do roku, a dla kręgosłupa to najlepiej w ogóle
wiem ale na podusi - wydaje mi się - że dłużej śpi

Cytat:
dzisiaj szczepienie, TZ miał iść, ale musiał iść do pracy i idę sama- może nie będę ryczeć jak poprzednio
Ja twarda jestem Nie chcę stresować dziecka jeszcze swoim płaczem i podenerwowaniem Ale Cię rozumiem, skoro Miki wcale nie płacze

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ciekawe jakby ukladal do snu ulewajace dziecko?
Po to się daje materac pod kątem
Mój Julek śpi na plecach chwilę po tym, jak przestałam go zawijać w naleśnika, czyli jak skończył może 1,5 miesiąca

Cytat:
Był gościem w programie o porodach i noworodkach na kanale TTV. Pokazywał jak trzymać dziecko na rękach, na kolanach, jak ułożyć do snu.
Demonstrował na maluszku i musieli dwa razy przerywać pokaz, bo maleństwo w kółko chciało jeść
Zawitkowski ma wielu zwolenników, ale też wiele osób nie pochwala jego metod Jak dla mnie on jest trochę za wolny w tych wszystkich ruchach z dzieckiem. Wiem, że przy maluchu powinno się wszystko na spokojnie, ale to, co on robi jest często nie do wykonania

Cytat:
Motyl to ja się sama nie budzę, a jak np. Miki śpi od 20:00 a my do 24:00 oglądamy to to często wstaję do łóżeczka i się gapię/poprawiam/cmokam albo jak jest film i jest tam dziecko to wtedy mi tęskno za nim
Mój kładzie się o 22, ja o 1. Muszę spróbować go przestawić na 20, ale boję się, że będzie się wcześniej budził

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:12   #2128
bojatoja
Zakorzenienie

Hej. Witam w nowym roku
Dzisiaj wyjeżdza część rodzinki więc będę miała troszkę czasu. Przyzwyczaiłam się, że w domu tyle ludzi a tu nagle wszyscy powyjeżdżają i nastanie cisza

Muszę brać się do nauki, bo za tydzień kolejny egzamin.
I muszę się skontaktować z promotorem, bo nawet tematu pracy nie mam a chciałabym coś zacząć pisać.
Mąż jest w domu więc będzie pilnować Filipa. Teraz chodzi codziennie na ponad dwugodzinną rehabilitacje więc właśnie siedze sama.
Uśpiłam Filipa (kołysając go w łóżeczku bo sam nie zaśnie) a ja nadrabiam
Cytat:
AngelOkap? Będę pamiętać

Julia to w ogóle jest rekordzistka,bo w ciągu dnia nie zasypia dłużej niż na 15,30 minut i te drzemki są naprawdę sporadyczne :/ Najlepiej jej się śpi na rączkach,a jak już próbujemy ją odłożyć,to oczy w górę i hejaaaaa
Noce na szczęście przesypia całe. Kładę ją zwykle po 21, ale zasypia gdzieś koło 22.30...czasem zdarza się święto i szybciej się udaje O 7 rano daje jej mleko i potrafi nynać do 11 Ogólnie nie mam co narzekać,ale współczuje tym,które budzą się w nocy częściej niż raz :/
To super śpi
Ja karmie minimum 2 razy w nocy a wstaje do Filipa kilka, kilkanaście razy bo się budzi
Trace nadzieje, że nadejdą takie czasy, że prześpi całą noc, albo chociaż pół
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:13   #2129
kaska87
Zakorzenienie

Miki się wypłakał w pierwszym miesiącu życia

Stary 2014-01-03, 12:22   #2130
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
ladanTez śpi tak mało w ciągu dnia? Kurcze, nasza jest ewidentnie zmęczona,ale broni się za wszelką cenę ! :/

kaska Sprzedajemy projekt,bo w naszym nastapiło kilka zmian i kierownik budowy stwierdził,że jest zbędny i lepiej go opylić :P
Znaczy,nasza chałupinka z zewnątrz będzie wyglądała identycznie,tylko w środku pozmieniali nam pomieszczenia i jeszcze inne pierdoły Chciałam bardzo pralnie i małą spiżarnię,a w pierwotnym projekcie ich nie było.
Oj Kochana, gdybym ja znała datę powrotu... Już tak bardzo mi tęskno,a jak widzę jak domek pnie się w górę,to norrrrmalnie za serce ściska...
Mam nadzieję,że za 3,4 lata zwiniemy stąd żagle
U nas w trakcie budowy też nastąpiło dużo zmian w projekcie
Właśnie dzisiaj byliśmy pokazać siostrze i szwagrowi naszą 'posiadłość' Tak strasznie chciałabym tam mieszkać, ale nie wiem kiedy to nastąpi. Jeszcze tyle do zrobienia.
Dla mnie też obowiązkowo musiała być i pralnia i mała spiżarnia
Ogólnie to jak tak patrzyłam dzisiaj na moją chałupe to stwierdzam, że już duża Muszę mieć oprócz Filipa jeszcze dwójkę dzieci
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości