|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Ale u mnie z racji nadwagi boi się o ciśnienie i pewnie o zatrucie ciążowe bo od ostatniej wizyty znów mi duży kg przybyło Cytat:
![]() Cytat:
Obecnie właśnie kręcę się na piłce musi to komicznie wyglądać ale położna kazała ćwiczyć więc ćwiczę . Moja mama śmiała się z mojego męża , ze ja tu wróciłam taka przerażona , ze do szpitala a mój mąż w podskokach do domu szedł , ze niebawem małe na świat wyjdzie ![]() Ale jestem dumna z męża . Pisałam ostatanio , że na początku nie było mowy , ze będzie przy porodzie później doszło do tego , ze chce być ze mną w pierwszej fazie porodu a od wczoraj chodzi i gada , ze będziemy razem przeć ![]() Cały czas chodzi tuli całuje i mówi , że będzie wszystko dobrze . Sprząta , gotuje , zmywa jak ma wolne . Kurdę chyba ktoś mi męża podmienił |
|||
|
|
|
#2822 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale mnie pieknie dopingujesz!!
Taaaak i nie ![]() Koleżance na urodziny prezentu szukam ![]() Cytat:
a jak opieka w szpitalu? Jesteś zadowolona? Cytat:
![]() :brzyda l:Płakać z radości - jak to pieknie brzmi ![]() ![]() ![]() A więc tak, jestem po wizycie. Jutro mam się zgłosić do szpitala [ oczywiście pojadę do Chorzowa ] najwyżej będę żałować. Ale chcę mieć ZZO. Mam niski próg bólu. A w Lublińcu nawet gaz ze wskazań lekarza... ![]() ![]() W telefonie mam dostęp tylko do Facebooka, a więc na wizażu mnie nie będzie chyba że dziś mąż mi jakiegoś tableta kupi czy coś ![]() ![]() Zuzanka może wyjść na świat w każdym momencie, było jej ciężko nawet główkę zmierzyć, bo już tak nisko siedzi ![]() To "wbijanie szpili" o którym wspominałam, to własnie jej główka i ucisk ![]() ![]() Miałam cisnienie 140/80, jestem cała spuchnięta. Muszę jeszcze zadzwonić do szpitala, i dopytać o parę rzeczy. Nie zdążę zrobić w mieszkaniu wielu rzeczy.... nawet firanek nie poprałam pokój małej rozgrzebany...
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
Uch, wczoraj padłam w ciągu dnia, a dziś odpaliłam komputer i napadły na mnie mejle i dopiero siadam do czytania, a już ponad 10 stron się zebrało, to chwilę potrwa zanim ogarnę.
Ale tak na dzień dobry się wpisuję
|
|
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
ajakasia, Hosenka, malaMigotkAaa-
gratuluje porodów i maluszków, widzę ,że zaczyna się rozkręcać. ![]() Mezaga- za nasze bliźniaki. Wszystko będzie dobrze zobaczysz agoola83- super ,że zdecydowaliście się wyprowadzić. Może i mieszkanko nie duże, ale w tym wypadku spokój wasz i malucha jest dużo ważniejszy. Pomału a urządzicie je sobie tak jak chcecie. I brawa dla męża, wie z kim ma sztamę trzymać upadly aniol00- nie martw sie wszystko będzie dobrze. Pomyśl ,że możesz się przygotować dokładnie, bo wiesz kiedy przywitasz maluszka. 2 dni szybko zleca i będziesz tulić Kacperka. ![]() Witam się po kilku dniach przerwy. 1,2 stycznia spędzony leniwie z TŻ i psem którym się zajmowaliśmy. Dzisiaj TŻ już w pracy , a ja się zanudzam. Mieszkanie posprzątane, obiad zrobiony, pranie poskładane, prasowania brak, i co tu robić?? W ogóle to śpiąca jestem strasznie, znowu nie mogłam do po 2 usnąć I doświadczam od 2 dni problemów z głębokim oddychaniem czasem. No więc pożaliłam się wam do samego dzień dobry
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja waśnie doładowuje sobie tel i wykupuje pakiet internetowy cobym mogła pisać z Wami bo się tam zanudzę przez te dni
|
|
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba wypróbować pamiętam, że jak to puściliśmy, na początku nie mogłam się do tego przyzwyczaić, leciało to 24h/h przez 3 doby (w dzień, żeby zaburzyć jej sen, w nocy, żeby wiedziała, że ma lokatora Cytat:
|
|
|
#2827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest jeszcze opcja, żebyś zadzwoniła do swojej ginki i wprost powiedziała o tym, jak bardzo martwisz się od wczoraj. Może szybciej zacznie działać. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to u mnie piękne słoneczko za oknem i plus 8C i chyba się z TŻtem na spacerek wybierzemy trzeba korzystać póki jest pogoda a potem małe zakupy no i wieczorem ostatnie zajęcia na SR i zwiedzanie porodówki (przynajmniej mam nadzieję że nic się w tym temacie nie zmieniło bo chcę się dowiedzieć parę rzeczy już na miejscu)
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-01-03 o 12:11 |
|
|
|
|
#2829 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To trzymam kciuki za ciebie i Zuzię
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A coś porobić jeszcze możesz dziś, resztę pozostaw TŻ
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam się za szukanie jakiejś przychodni pediatrycznej w okolicy i mam mętlik w głowie.
Czy ja muszę zapisywać dziecko gdzieś do państwowej przychodni? jeśli już zapiszę to czy mogę to tylko zrobić dla formalności a wszystkie szczepienia itp robić np prywatnie? kartę szczepień muszę zostawić w państwówce czy może być w prywatnej przychodni w której mam zamiar szczepić/leczyć/prowadzić małego?
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u mnie taka dziwna sytuacja bo moja lekarka chce mnie do siebie na oddział a ja wole inny szpital i teraz nie wiem jak z tego wybrnąć....mam nadzieje że akcja rozkręci się sama i pojade do tego szpitala którego chce, albo po prostu powiem jej na ktg ze zdecydowaliśmy z mężem ze będę rodzić w innym szpitalu
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przy wypisywaniu skierowania, napisała po prostu na oddział położniczy, i podkreśliła, że mam prawo sama wybrać szpital, jakbym chciała to do Gdańska mogę nawet jechać :P Kiedyś była rejonizacja, i taki szpital przypadał jaki rejon, dzisiaj to juz na szczęście przeszłość.
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż w sumie nie wiem czy wie co go czeka byliśmy razem tylko na wykładach 2 u położnej więc spodziewa się ale tak naprawdę ja sama nie wiem czego się spodziewać więc zobaczymy . Najwyżej wyjdzie w połowie czy pod koniec porodu zobaczymy w praniu się okażę . Środę rezerwuje sobie już wolną
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha to fajnie, ja i tak szczepiłabym prywatnie bo raczej chcę takie, które i tak są płatne więc żadna różnica. Dowiem się tylko co mi w abonamencie na dziecko przysługuje w LM bo ja mam jakiś taki pakiet że za nic nie płacę- za żadne badania, wizyty itp
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Wy tak chcecie się już rozpakować w większości a ja wolałabym pochodzić dłużej. Tym bardziej, że wiem kiedy zapłodniliśmy młodego i to jest 1,5 tygodnia później niź wskazują wszystkie badania..
Coś źle się czuję. Cholera, zarówno psychicznie jak i fizycznie. Wczoraj jechałam do gina i zapomniałam wziąć dokumentów od auta. I co? Policja bardzo sympatyczna mniw zatrzymała. Rutynowa kontrola Trzepali, trzepali, pytali. SKońćzyło się na półgodzinnym staniu i pouczeniu Żeby dziecka nie zdenerwować
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
mariee no to trzymam kciuki za Was, obyś jak najszybciej miała Zuzie już przy sobie
![]() Dziewczyny noworodek gigant: http://dzieci.pl/kat,1033939,title,N...uticaid=611f4d ![]() Alka od wczoraj po południu coś brzuszek pobolewa, w nocy trochę spal, a teraz znowu co chwile poplakuje, biedny Jak usnie to chyba się zdrzemne razem z nim.. |
|
|
|
#2840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokojem się ni ma co przejmować ani firankami, może TŻ się zmobilizuje i jak mocno będziesz marudziła to pomoże??A jak nie to trudno od tego się nie umiera
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
możesz mu kolisytymi ruchami masować. Albo ciepłą pieluszkę tetrową połóź. Złagodzi
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie oglądam na BBC koncert Take That z UK po latach i tak patrzę i słucham i aż mi się łza w oku kręci- jakie to były czasy, jak wiele wspomnień a to lata 90-te przecież. Dopadły mnie wspomnienia młodości
![]() eh... człowiek już taki wiekowy, nawet boys band z tamtych czasów jak emeryci teraz
|
|
#2843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie, ogarniesz kiedyś.
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam! Byłam w labie dowiedzieć się o wynik gbs i co? Nie mogą mi udzielić informacji bo zlecenie było z poradni gin (ten sam budynek, to samo miejsce) a poradnia zamknięta do wtorku. Mówię babie, że mam termin na poniedziałek i że chciałabym tylko wiedzieć czy plus czy minus a ona że absolutnie nie może mi pomóc. Na to ja że co w takim razie mam zrobić jak zacznę wcześniej rodzić a ona że jak lekarz będzie chciał to się dowie o wynik. A jak zacznę rodzić w nocy jak ten zas.rany lab będzie zamknięty to co, lekarz mi spojrzy głęboko w oczy i się domyśli? No ludzie kochani! Durnej babie dupska się nie chciało ruszyć i poszukać tego wyniku i tyle.
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję!
i z radością żegnam z naszego grona cukrzanej niedoli! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem ciekawa reakcji teściowej na wieść, że chcecie się wyprowadzić
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiecie co! taka placówka powinna być czynna cały czas a nie jakieś wolne bo długi weekend przecież ludzie potrzebują badania które często decydują o lekach i bardzo ważnych zabiegach itp!!
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
Mnie mój mąż też wczoraj przed snem zastrzelił mówiąc: "no ja to jeszcze nie do końca wiem czy będę przy porodzie." jak się zapytałam kiedy w takim razie będzie wiedział, to powiedział, że jak zacznę rodzić. A cały czas mówił, że będzie...
zaczynam dostrzegać w jego oczach przerażenie tym tematem. Ja bardzo bym chciała żeby był, ale zmuszać nie będę. Spuchły mi dziąsła, ale przeczytałam, że to normalne... ![]() i czekam na kuriera - z koszem mojżeszowym ma przybyć ![]() i jem ciasto - krówkę, tak za mną chodziło ostatnio i jeeem
|
|
|
|
#2848 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja
sadlaczyca dziwne podejscie. Powinni Ci pokazac Twoj wynik ![]() ja odkrylam,ze po ogorku zielonym mam mega zgage ha! wiem czego nie jesc![]() a tak ogolnie to łapie mnie choroba chyba-jakas angina gosia261282 znam ten bol czekania. Ja jak poszlam na KTG sprawdzic ruchy 2.11.2013 to czekałam 3godziny na samo KTG malaMigotkAaa: no dziewczyny, ktora teraz
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2849 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale przecież to są twoje wyniki. Dlaczego nie masz prawa wiedzieć o swoich badaniach? To zgodne z prawem jest?
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłam na likwidację sklepu, dużo im już nie zostało ale widzę ze mają darmową przesyłkę więc ceny aż takie tragiczne nie są może któraś się na coś skusi http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=26282607
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Jeśli można wiedzieć - jaki jest powód takiego szybkiego wywoływania u Ciebie porodu? Z tego co widzę termin masz dopiero na 17.01.
musi to komicznie wyglądać ale położna kazała ćwiczyć więc ćwiczę . 

pokój małej rozgrzebany...
gratuluje porodów i maluszków, widzę ,że zaczyna się rozkręcać.

ha! wiem czego nie jesc