|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
![]() Już się doczekać nie mogę jak mała zacznie mówić i jak się zapytamy jak ma na imię odpowie OLA Proste imię bez udziwnień zbędnych moim zdaniem
|
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Seleniti, a zmierzecie wziac slub jeszcze przed rozwiazaniem? Pamietaj jeszcze, ze musicie pojawic sie w urzedzie minimum na miesiac przed planowanym terminem slubu. Nawet jak bys musiala tylko jakis dokument doniesc, a reszta formalnosci byla by juz zalatwiona to tez musisz go zlozyc na miesiac przed.
Wlasnie wczoraj zastanawialam sie czy to mozliwe, ze dziecko przed caly dzien i pol nocy moze kopac i nie spac. Bo wczoraj moja fasolka przeszla sama siebie. Chyba miala jakis nerwowy dzien ![]() Ja tez zastanwiam sie czy lepiej kupic rozek czy taki otulacz. Czytalam tez o pieluchach wielorazowych formowanych, ale kosztuja majatek, wiec moze kupie tylko kilka na wypadek odparzen.
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Hania padła przed chwilą, bo mieliśmy pobudkę o 5.50 Beatusia gratuluję wizyty i super zdjęcie KasiaB bardzo ładne imię wybraliście ostatecznie – Oleńka, Olinek okrąglinek Jeśli chodzi o laktator to ja miałam ręczny aventu, ale w porównaniu do tych szpitalnych elektrycznych to lipa totalna ![]() Jeśli chodzi natomiast o pranie w normalnym proszku to ja bym też nie ryzykowała szczerze mówiąc Moja Hania była uczulona nawet na oilatum jak moja mama raz kupiła przez niewiedzę nie to soft (czy teraz baby) tylko takie zwykłe jakieś w niebieskim opakowaniu. Momentalnie dziecko dostało na buzi taką skorupę i walczyliśmy z tym parę tygodni. Dlatego ja bardzo uważam na wszystkie takie rzeczy. U nas niestety problem z podawaniem lekarstw, Hania wypluwa to co dostanie, jest ogromny płacz przy tym jakby była obdzierana ze skóry a przecież te leki nie są jakieś niedobre, po prostu ma zakodowane, że to lekarstwo i że jest be… Poza tym Antosia się rusza już ładnie, od trzech dni czuję codziennie wyraźnie bo przedwczoraj i wczoraj na wieczór się uaktywniała ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#2974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2)jak czytam wasze przygody z lekarzami to aż się dziwię że mój gin (na NFZ) tak chętnie robi na każdej wizycie usg ![]() gratuluję wybrania imienia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja chodzę prywatnie u nas w sumie nie ma lekarzy na NFZ a jak już jakiś jest to szkoda słów taki konował, reszta tych "lepszych" to każdy prywatnie przyjmuje tylko |
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Iemand no faktycznie dłuuugo Cię nie było , bo szczerze to ja nawet Cię nie pamiętam
Ale witaj z powrotem i gratuluję synka ![]() Paulka z żadnym małym dzieckiem nie da się spać wiem to z doświadczenia – jak syn śpi z Nami to jego nogi mam na brzuchu, głowie, czasem śpi w poprzek lub głowę ma w nogach , do tego wierci się ![]() Martuszka przyznam się że ja nadal się jeszcze uczę tej cierpliwości Ale wiecie co jest najlepsze jak taki brzdąc próbuje robić to co my , albo garnie się do pomocy U Nas obieranie kartofli wygląda tak że ja daję hasło , a synek już pędzi po dywanik, po krzesełko dla mnie, wyciąga 2 garnki i pomaga wyciągnąc wiadro z kartoflami. Siada na dywaniku i wrzuca kartofle z wiaderka do garnka , a w między czasie mi podaje do obierania. Po skończonej pracy sprząta Wieczorem jak leżymy to on bierze książkę i opowiada po swojemu co tam jest , na koniec daje jej buzi , mówi „cicho” i odstawia na półkę, po czym wraca do łóżka i szykuje się do spania Pewnie każda mama może opowiedzieć milion takich historii. Ja wiem że moim największym życiowym sukcesem ,i szczęściem jest rodzina. Czasem są ciężkie i trudne chwile , ale najważniejsze że jesteśmy razem i mimo wszystko się kochamy ![]() Kasian u Nas podawanie lekarstw to też udręka , często pomagało mówienie „ damy syropek a jak ładnie wypijesz to tatuś (lub kto jest w pobliżu) będzie się cieszył i bił głośno brawo” za aktywność Tosieńki ![]() Ja też bym nie ryzykowała i prała w dziecięcym , a potem dopiero spróbowała zmienić na ten zwykły. Ja dopiero na zwykły proszek przeszłam jakoś po 1,5 roczku My już po spacerze pogoda piękna |
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje wszystkim udanych wizyt
![]() Rozpoczetych tygodni oraz zaręczyn Zakupiłam dziś pierwszy raz os 3 miesiecy farbe do włosów,wziełam z garniera bez amoniaku,jasny blond,myśle ze pokryje moje odrosty... nie lubie garniera ale z innych firm nie było koloru jaki chcialam. Co prawda chciłam wrócić do platyny ale to raczej po porodzie dopiero,bo moje odrosty teraz sie nie pokryją sama farba a rozjasniacz nie wchodzi teraz w grę,wiec wybralam jasny blond. Myslicie że bez obaw moge farbowac?
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
ja farbuję
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi ruchami to i ja nie wiedziałam co i jak. Jak raz przed świętami poczułam a potem było parę dni przerwy to już nie wiedziałam czy to dzidziuś czy nie. Ale teraz już częściej czuję więc jestem pewna, że to maleństwo mi się rozpycha
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
A powiedzcie mi jak to wygląda z kosmetykami dla dziecka? Czy tak naprawdę potrzebować bedziemy dużej ilości różnego rodzaju czy jak?
Przeczytałam ostatnio, że dla takiego niemowlaka to bardzo mało potrzeba, bo też nie można za dużo kosmetyków stosować... Mamuśki podwójne doradźcie
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po wizycie
![]() Dostałam zastryzki w kolano, oczywiście zastrzyki płatne ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Wiec dzis jade z koksem i farbuje
![]() Morze nie wymarzony kolor ale zawsze swieży ;p Co do kosmetyków dla dzidziusia to ja miałam minimum ale to było 12 lat temu... córa na J&B była uczulona pamietam i nie chciałam testowac więc tylko mydło bambino i oliwka bambino + puder i maśc linomag teraz czasy się zmieniły wiem i bede zaczynać dopiero się wczytywac w tematy
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Później, jak dziecko było wystawiane na słońce, to miałam krem z wysokim filtrem z firmy Ivostin. Do pępuszka, jak był zaczerwieniony używałam Octenisept. W apteczce miałam jeszcze sól morską i sól fizjologiczną. Dla siebie miałam szare mydło i Tantum Rosa - po porodzie.
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-03 o 12:02 |
|
|
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
wróciłyśmy niedawno z Igą ze spacerku bo pogoda piękna , i teraz padła od razu. Ja dziś pospałam trochę dłużej bo mama wzięła Igę do siebie rano także dziś jestem wyspana ![]() Tż już dziś do pracy szedł, o 4.20 pobudka koniec laby ale teraz znowu ma 3 dni wolnegoNikii pieknie piszesz o swoim synku i zgadzam się z każdym Twoim słowem ![]() MartuszkaO ja dla Igi miałam Oliatum soft do kąpieli, szampon ten sam i krem do twarzy też ten sam, do pępuszka octanisept, a w razie odparzeń sudocrem. Żadnych innych już nie było potrzeby używać
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Bardzo długo mnie nie było, ale niestety znów jesteśmy chorzy ![]() Jak tam żyjecie po zabawach? Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka z kosmetyków to ja miałam na odparzenia Nivea (sudocrem w razie czego), Używałam też balsamu po kąpieli, krem na pogodę, i na początku stosowałam coś na suchą skórę po porodzie , bo Oskar miał strasznie suche rączki i stópki. Do pępka Octanisept i tak jak Magdi pisze sól morska i fizjologiczna.
Dark Lady zdrówka dla Was
|
|
|
|
#2987 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi i jakoś mi tak dzisiaj słabo Ludzi po Świętach było masakrycznie dużo!Byliśmy dzisiaj z Mężulem oglądać foteliki dla Misi, bo już wyrasta z swojego. Spodobał mi się Kiddy cruiserfix i chyba się na niego zdecydujemy. Misia zażyczyła sobie ,,rózowy" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2988 |
|
Rozeznanie
|
Kaorlak, my też mamy ten fotelik
A Misia ma już 15kg?
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie też marzyła Ola ale po pierwsze Oli urusł siusiak po drugie przy Olafie by nie wyszlo :p Z tym mówieniem to pewnie rozczaruje ale jsk Olafa pytamy jak ma na imię albo powiedz Olaf to od pół roku odpowiada nie a ma prawie 2lataCytat:
niektóre dzieci kopią przez sen, z Olim tak było w ciąży i teraz też tak mamy przygotujcie sie na owijanie do snu ![]() Kasian biedna Hania, też to przerabialiśmy, ale antybiotyku nie ma? Byliśmy 3h na spacerze i oglądaliśmy śmieciarkę przy 5 śmietnikach! ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a towar jest używany
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ogarnęłam mieszkanie, jeszcze jedno pranie i wsio ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- |
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja wstałam przed chwilą od paru dni męczę się ze wczesnym zasypianiem, moje pory to teraz 1, 2 w nocy mam nadzieję, że to się prędko odmieni Beatusia gratuluję udanej wizyty Vampirko dziękuję Agus7ia tak
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
My do kąpieli emolium i emulsje emolium po kąpieli Olaf akurat cały się złuszczył po porodzie
![]() Do pupy linomag i gratisowy sudocrem ![]() Dla mnie szare mydło (w plynie i do butli:p ) miał tamtum rosa ale z raz użylam... Podwójne mamusie a nadal balsamujecie? Bo my tak ale w sumie nie wiem jak długo sie to robi ![]() Nikki Twój Oskarek taki troskliwy i pomocny Ostatnio deske do wc mi podnosi :p i buty zaklada:p Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula ja nadal balsamuje po kapieli
w sumie czy jest jakieś ograniczenie czasowe ?? My przecież też balsamujemy się po kąpaniu ![]() No pomocny , jak na razie odpukac pomaga, a nie bałagani A Olaf przecież też zawsze pomocny Może Madziula spróbuj z moim patentem na 2 garnki jak będzie taka potrzeba
|
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, wszystkie nazwy spiszę i coś z tego wybiorę
A po porodzie tylko szare mydło? Jak to w ogóle jest, bo jeszcze nie czytałam o higienie po porodzie itp. |
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
No sporo i tak nie wiadomo czy na 3 przestaniemy
![]() W czwartek ide prywatnie do ortopedy zobaczymy co drugi lekarz powie.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waży 14 kg, ale zacznie w nim jeździć ok. kwietnia, jak skończy 3 lata, więc myślę że dobije w te okolice Zapomniałam zapytać w sklepie, czy sam zagłówek jest odchylany?
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane za tak miłe komentarze co do imienia
Madziuula ja wiem, ze z tym mówieniem to ciężko ![]() monija a jakąś diagnozę postawił ten lekarz w ogóle? Ja się przespałam godzinkę i przez ten sen tak się spociłam jak pedofil w sklepie z zabawkami. Dosłownie. Wszystko było mokre. Kołdra, poduszki, prześcieradło no wszystko dosłownie... Nie mówiąc już o mnie. Ale to chyba dobrze. Teraz czekam na mamę, ma mi zakupy donieść i chociaż chwilę posiedzi ze mną. Nie lubię być sama jak chora jestem. A teściowa nie umie rozmawiać ze mną tak normalnie
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

lub Aleksander.
i że pragniesz dla Waszej rodziny jak najlepiej, bardzo to popieram i ja też jestem tego samego zdania, że rodzina NAJWAŻNIEJSZA, szczególnie ta najbliższa 

a już myślałam, że czasem da o sobie znać 

Ludzi po Świętach było masakrycznie dużo!
Jak się coś zmieni dam znać

od paru dni męczę się ze wczesnym zasypianiem, moje pory to teraz 1, 2 w nocy
mam nadzieję, że to się prędko odmieni