Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 12:11   #811
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

włączyłam Neli piosenki dla dzieci na YT w telewizorze wpatrywała się jak szalona położyłam ją do wózka i na Smerfnych hitach usnęła

ale mam ogromną ochotę na mandarynki które leżą w miseczce i mówią do mnie "zjedz nas"
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:19   #812
89Beatka
Wtajemniczenie

smok mlekopij śpi wiec mam czas
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No tak

Wczoraj po raz pierwszy od porodu odważyłam się na bunga bunga... 10 tygodni (plus ostatni tydzień ciąży). Czułam się wręcz jak przed pierwszym razem Jeżu kolczasty, jak piekło!
Swoją drogą mam nadzieję, że to nie jakaś infekcja, bo dziwne mi się wydało, że to pieczenie a nie ból. No ale potem już było całkiem całkiem

Dziś za to jaki miałam sen!
Byłam w szpitalu i babka mi mówi, że muszą wykonać cesarskie cięcie. Patrzę na brzuch, a tam faktycznie delikatne ruchy malucha, ale brzuch praktycznie płaski. Nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Pytam, w jakim szpitalu jestem - mówią, że taki i taki, to pytam, czy mogę rodzić w innym, bo nie chcę tutaj (chciałam w tym, w którym faktycznie rodziłam). Nie mogę, bo muszą już ciąć. To pytam, czy chociaż mogą ciąć w tym samym miejscu - nie, a że to cięcie jest świeże, to muszę od pępka w dół teraz ciachnąć. Rozpłakałam się i mówię im, że nie chcę tutaj rodzić, to babka mówi, że mam poczekać na lekarza. W międzyczasie wokół mnie zaczęli wszystko przygotowywać do cc.
Przychodzi lekarka, pytam, który to w ogóle tydzień. 36. Więc ja zapłakana proszę, żebyśmy poczekali, że przecież jeszcze czas, że skoro nic nie zagraża to lepiej żeby maluch pobył jeszcze w brzuchu (chciałam też dostać się do tamtego szpitala). Lekarka przyznała rację i powiedziała, że mam się zgłosić w terminie. Po tym przyszedł mąż, a ja mu z płaczem mówię, że to syn, że nie chcę mieć syna i że co my teraz zrobimy. Że nie chcę jeszcze drugiego dziecka. A w tym wszystkim najlepsze było to, że to się działo teraz, kiedy Nina ma 2,5 m-ca i leży w łóżeczku
Nie wiem, skąd takie durnoty mi się wzięły

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Tak w ogóle dziś rejestrując Ninę do kardiologia w końcu odszyfrowałam skróty, jakie mamy na rozpoznaniu na skierowaniu ze szpitala. I nie wiem, po co to robiłam
Okazuje się, że w szpitalu rozpoznali otwarty przewód Bottala i drożny otwór owalny. Są to wady wrodzone, które powinny "zniknąć" po porodzie. Jak widać u Niny się utrzymały. W teorii jest szansa, że pozamyka się to w pierwszym roku życia, ale nie zawsze tak się dzieje. Z tego co wyczytałam, szkoły są różne: jedni lekarze uważają, że to niczemu nie zagraża i nic się z tym nie robi, inni operują

Szkoda tylko, że w szpitalu nikt nam o niczym takim nie powiedział
za bunga bunga
sen makabryczny ale ja perfidnie się śmiałam też bym płakała jaby było to syn naprawdę
co do serduszka, myślę ze jak zwykle lekarze napisali co jest a później okazuje się ze to nie to albo już się cofnęło, także głowa i uszy do góry
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a jakoś konkretnie macie rozmasowywać/ zczy normalnie?
Bedzie dobrze
w sumie powiedział ze mamy rozmasowywać ścięgna i paluszka ciągnać ku górze

Wogóel to na te biorerka mamy zakładac ta poduszkę frejki, rozstaw nóżek 90 stopni i w tym ma spać w nocy i w dzień.Ale ja nie chce jej tej poduszki zakładać, będę kombinować z pieluchami, sam lekarz powiedział ze można pieluchami, ale poleca te frejki. Dziś jedziemy do hmmm takiego znachora czy jak coby popatrzył na bioderka i pokazał jak się wiąże, my za dzieciecych lat jeździliśmy tam właśnie z problemami z bioderkami i wszyscy maja biodra w porządku.
Na usg lewe biodro ma I typ, a prawe I/II wg Grafa.
Mamy robić żabkę jak leży na brzyszku i od jakiegoś czasu masuję jej już te bioderka.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
a widziałyście to?:
ja bym padła jakby teraz pozytywny test mi wyszedł
Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Przepraszam, ze nie odpowiadam, ale, choc dzien dzis mialysmy super i dziewczynki byly bardzo grzeczne (dla odmiany po ostatniej nocy, kiedy starszej odbilo, mlodsza ryczala jak nakrecona a ja w koncu sie wydarla, na pierworodna) jestem strasznie zmeczona.
Bylysmy dzis u lekarza przy kontroli na 6 tygodni. Olcia wazy 5150g!! przbrala 600g w dwa tygodnie. Biodreka ok, wszystko ok.
Spadam
za wagę i fajnie że zdrowa

Rybka idziesz dziś do lekarza? z ta kupką?

Dzidzia
za wizytę trzymam kciuki

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
włączyłam Neli piosenki dla dzieci na YT w telewizorze wpatrywała się jak szalona położyłam ją do wózka i na Smerfnych hitach usnęła

ale mam ogromną ochotę na mandarynki które leżą w miseczce i mówią do mnie "zjedz nas"
wie jakie hity są dobre, ja tam najbardziej lubię smerfnych piratów

dla mandarynek
Stary 2014-01-03, 12:21   #813
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

przepraszam że tak z biegu...

kobitki czy przy kp podawałyście maluszkowi smoka? wczoraj się załamałam bo już nie wiedziałam co jest grane, najedzona, przewinięta, cyca wypluwała a smoka chwilkę possała i poszła spać... w nocy do tego miałam 38,6 temp od piersi chyba i myślałam że zamarzne a grzałam jak 150 podobno ;/ do rana mi zeszło po apapie ale jedną pierś mam tak zmasakrowaną że młoda ciągnie razem z krwią i postanowiłam z niej odciągać żeby się ten sutek zaleczył ...

tylko mam jakąś obawę że jak będę podawała smoka w celu uspokojenia na chwilkę to zacznie źle ssać tak samo jak z mlekiem moim odciągniętym z butli.. to wszytsko jest skomplikowanie trudne
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:24   #814
ryba91
Zakorzenienie

Beatko, narazie nie . LEKARKA JEST do 17:30 dzisiaj, dzwoniłam i powiedziała ze jak dzisiaj bedzie taka kupka to przyjść. Ale kupki nie ma żadnej od wczoraj.. czekam i zobaczymy. Z tego co mi powiedziala to mam sie zaopatrzyć w kubeczek i ak znów taka bedzie to zebrać i zaniesc na badanie. no ale dzisiaj jeszcze nic nie zrbobił...
Stary 2014-01-03, 12:24   #815
paulinaizabela
Zakorzenienie

Daga -
Filipcia
My szczepimy wg tutejszego harmonogramu i do tej pory były na gruźlicę, 6 w 1 i pneumo

Ok czyli dobrze robię z tym odkładaniem

Też muszę coś na chrzest poszukać W niedziele może się wybierzemy na shopping ale na miasto, nie do galerii, tylko pogoda ma być kiepska więc nie wiadomo czy z Mają pojadę czy tylko mąż z teściową. Ona chce coś tam pokupować dla siebie i rodzinki, bo za tydzień już wraca

A w galerii i wogóle na zakupach z małą jeszcze nie byłam nie licząc polskiego sklepu i raz lidla na szybko

Ja jeszcze w łóżku
Wczoraj o tej porze miałam już kościół i urząd zalatwiony

Wstaję
Stary 2014-01-03, 12:24   #816
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
przepraszam że tak z biegu...

kobitki czy przy kp podawałyście maluszkowi smoka? wczoraj się załamałam bo już nie wiedziałam co jest grane, najedzona, przewinięta, cyca wypluwała a smoka chwilkę possała i poszła spać... w nocy do tego miałam 38,6 temp od piersi chyba i myślałam że zamarzne a grzałam jak 150 podobno ;/ do rana mi zeszło po apapie ale jedną pierś mam tak zmasakrowaną że młoda ciągnie razem z krwią i postanowiłam z niej odciągać żeby się ten sutek zaleczył ...

tylko mam jakąś obawę że jak będę podawała smoka w celu uspokojenia na chwilkę to zacznie źle ssać tak samo jak z mlekiem moim odciągniętym z butli.. to wszytsko jest skomplikowanie trudne
ja daje smoka i Mała nie ma problemu ze ssaniem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-03, 12:28   #817
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
ja daje smoka i Mała nie ma problemu ze ssaniem
chyba tak też będę musiała robić jak nie będzie mogła zasnąć... nie wiedziałam nawet że takie małe stworzonko może tak mocno ssać

dzisiaj czeka nas jeszcze ściaganie szwów i trochę się obawiam że zacznie od nowa mocno boleć

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Beatko, narazie nie . LEKARKA JEST do 17:30 dzisiaj, dzwoniłam i powiedziała ze jak dzisiaj bedzie taka kupka to przyjść. Ale kupki nie ma żadnej od wczoraj.. czekam i zobaczymy. Z tego co mi powiedziala to mam sie zaopatrzyć w kubeczek i ak znów taka bedzie to zebrać i zaniesc na badanie. no ale dzisiaj jeszcze nic nie zrbobił...
rybko a gdzie chodzisz do lekarza? do jakiej przychodni? my idziemy na piłsudzkiego do 13
Stary 2014-01-03, 12:28   #818
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Daga -
Filipcia
My szczepimy wg tutejszego harmonogramu i do tej pory były na gruźlicę, 6 w 1 i pneumo

Ok czyli dobrze robię z tym odkładaniem

Też muszę coś na chrzest poszukać W niedziele może się wybierzemy na shopping ale na miasto, nie do galerii, tylko pogoda ma być kiepska więc nie wiadomo czy z Mają pojadę czy tylko mąż z teściową. Ona chce coś tam pokupować dla siebie i rodzinki, bo za tydzień już wraca

A w galerii i wogóle na zakupach z małą jeszcze nie byłam nie licząc polskiego sklepu i raz lidla na szybko

Ja jeszcze w łóżku
Wczoraj o tej porze miałam już kościół i urząd zalatwiony

Wstaję
tylko pozazdrościć leżenia o tej porze

chyba jesteś zadowolona że teściowa sobie jedzie

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-03, 12:35   #819
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak też będę musiała robić jak nie będzie mogła zasnąć... nie wiedziałam nawet że takie małe stworzonko może tak mocno ssać

dzisiaj czeka nas jeszcze ściaganie szwów i trochę się obawiam że zacznie od nowa mocno boleć

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

rybko a gdzie chodzisz do lekarza? do jakiej przychodni? my idziemy na piłsudzkiego do 13
Chodzicie do "jedynki" ?
my chodzimy na kopalnie, na dymitrowie. Pro-med tam jest i mój rodzinny i małego pediatra.

Gdzie rodziłas?
Stary 2014-01-03, 12:38   #820
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
witaj,
my starszego szczepilismy tez 5w1, na rota nie szczepilismy, a na pneumokoki polozna polecila zeby zaszczepic jak bedzie szedl do przedszkola wiec przy mlodszym robimy tak samo

nam doktorka mówiła że jak chcemy na pneumo to teraz ze względu na to że starsza chodzi do szkoły

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i liczę jeszcze na jakieś
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:44   #821
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
nam doktorka mówiła że jak chcemy na pneumo to teraz ze względu na to że starsza chodzi do szkoły

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i liczę jeszcze na jakieś
jesli starsza chodzi do szkoly to lepiej teraz mlodego zaszczepic bo to własnie o ten kontakt z innymi dziecmi chodzi
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:48   #822
maomami
Wtajemniczenie

Ja nie mogę już! Zuza tak pcha łapcie do buzi, a nie daj Boże żebym jej ją wyciągnęła to włącza taką syrene!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 12:54   #823
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja nie mogę już! Zuza tak pcha łapcie do buzi, a nie daj Boże żebym jej ją wyciągnęła to włącza taką syrene!!
ząbki?
Stary 2014-01-03, 13:00   #824
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Chodzicie do "jedynki" ?
my chodzimy na kopalnie, na dymitrowie. Pro-med tam jest i mój rodzinny i małego pediatra.

Gdzie rodziłas?
rodziliśmy na Łubinowej, a ta przychodnia to 13 nie ta w bramie ta wyżej troszkę..

ja mam zamrożone pierogi i mam zamiar je zjeść jadłam już w sumie jogurt, sałatkę od mamy taki śląski szałot i małej nic nie dolega więc z głodu chyba zjem zamrożone od mamy pierogi...
Stary 2014-01-03, 13:05   #825
ryba91
Zakorzenienie

aaa to wiem. Na piłsudskiego tam od strażackiej jest jeszcze jedynka, nie? to tylko nocna i świąteczna pomoc? ;>

Pierogi można tylko pewnie zalezy z czym;p
Stary 2014-01-03, 13:05   #826
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
ząbki?
Ale nie widać żadnych białych kreseczek ani nic, sama już nie wiem.
I jeszcze wkurza się przy jedzeniu od jakiś dwóch dni

Stary 2014-01-03, 13:23   #827
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ale nie widać żadnych białych kreseczek ani nic, sama już nie wiem.
I jeszcze wkurza się przy jedzeniu od jakiś dwóch dni
hmm.. mój też sie wkurza od 3 dni na butle, ale ja to wiąże ze skokiem. Tylko po wieczornej kąpieli chce normalnie zjeść ..
Stary 2014-01-03, 13:24   #828
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
aaa to wiem. Na piłsudskiego tam od strażackiej jest jeszcze jedynka, nie? to tylko nocna i świąteczna pomoc? ;>

Pierogi można tylko pewnie zalezy z czym;p
ruskie

atam jest faktycznie świąteczna chyba ale normalnie też można chyba iść..

maomami moja się zawsze wkurza przy jedzeniu chce już natychmiast i żeby leciało jak z kranu...
Stary 2014-01-03, 13:24   #829
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
ja mam zamrożone pierogi i mam zamiar je zjeść jadłam już w sumie jogurt, sałatkę od mamy taki śląski szałot i małej nic nie dolega więc z głodu chyba zjem zamrożone od mamy pierogi...

warto próbować po trochę ja w Święta bardzo się bałam jeść pierogi z kapustą i grzybami, smażoną rybkę, barszcz itd. itp., a wszystkiego popróbowałam po trochę, zobaczyłam, że małego w ogóle nie ruszyło, więc całkiem pojadłam sobie świątecznego jedzonka

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:17   #830
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
a widziałyście to?:
Rzucił mi się w oczy ten filmik i nie mogę przestać się śmiać

Dzidzia trzymam kciuki za wizytę i tak przy okazji za okres

Kabriela dobrze że podczas potknięcia nic się małej nie stało

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam i ja
DZiś balujemy: Bal Liwki i Majki

To już 3 miesiące

dizi I dla Kamilka za 3 latka buziaki

Rybka: promocja w Biedronce od 9.01 na pieluchy Dada, nie ta duża paka ale podwójnie pakowane pieluchy za 50 zł. CZyli wychodzi jedna duża paka
dla maluszków za miesięcznice

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Dzień dobry
Ja jak zwykle wpadam w biegu :/ Kurcze marzy mi się żeby w końcu usiąść spokojnie i z Wami troszkę popisać... Ostatnimi czasy ciągle biegam i coś załatwiam, rzadko bywam w domu - częściej u rodziców, a jak już w domu siedzę to brak czasu na cokolwiek bo tutaj dziecko strasznie mi marudzi - czyżby wyczuwało złe moce krążące po domu zamieszkałym przez moją teściową ?
Ogólnie rzecz biorąc mam taki okres że trwa od przedwczoraj a ja już mam go dość, nie wyrabiam z bieganiem do ubikacji i "podmienianiem się" Najchętniej bym w ogóle z pod prysznica nie wychodziła w takie dni, jednak dziecko mnie do tego zmusza

Tak na marginesie mam najcudowniejszego tatę na świecie . Póki mieszkałam w domu tatuśko korzystał z mojego laptopa, od kąd mnie nie ma marzył mu się jego osobisty komputer. Ostatnio mi oznajmił że zrobimy to w ten sposób że ja oddam mu swojego laptopa a on mi kupi nowego bo jemu nowy nie potrzebny. Dziś zadzwonił że był w jakimś sklepie kazał mi sprawdzić kilka laptopów które mu polecali i na wtorek będę mieć nowego lapka
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:22   #831
ryba91
Zakorzenienie

Cy wy codziennie wychdzicie z maluszkami? bo ja zauwayłam ze odkąd Kacper zachorował i praktycznie 2 tygodnie nie wychodziłam z nim na typowy spacer to po chorobie róznież przestałam. Tylko jak gdzieś ide czy cos.. jakas poczta i do domu. A wczesniej to z nim chodziłam codziennie po 2 razy. rano i zaliczałam piekarnie, poczte i przy okazji godzinny spacer i poobiedni spacer trwał ok 2 do 4 godzin. A teraz nie. wczoraj poszliśmy tylko do apteki i po mleko- czyli ok 30 minut nam to zajęlo, przed wczoraj nigdzie nie byłam z małym a dzisiaj wystawiłam go na balkon ... A tak lubiłam te spacery to przez ten chyba dołek mój Muszę się zmotywować i wyjść dzisiaj, to wróce do tego "rytuału", bo inaczej to zasiedze sie w domu.
Stary 2014-01-03, 14:28   #832
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Cy wy codziennie wychdzicie z maluszkami? bo ja zauwayłam ze odkąd Kacper zachorował i praktycznie 2 tygodnie nie wychodziłam z nim na typowy spacer to po chorobie róznież przestałam. Tylko jak gdzieś ide czy cos.. jakas poczta i do domu. A wczesniej to z nim chodziłam codziennie po 2 razy. rano i zaliczałam piekarnie, poczte i przy okazji godzinny spacer i poobiedni spacer trwał ok 2 do 4 godzin. A teraz nie. wczoraj poszliśmy tylko do apteki i po mleko- czyli ok 30 minut nam to zajęlo, przed wczoraj nigdzie nie byłam z małym a dzisiaj wystawiłam go na balkon ... A tak lubiłam te spacery to przez ten chyba dołek mój Muszę się zmotywować i wyjść dzisiaj, to wróce do tego "rytuału", bo inaczej to zasiedze sie w domu.
ja póki co cały czas wystawiam małą na balkon ale teraz już ogólnie mniej śpi, kiedyś potrafiła spać 3-4 godziny a teraz raptem godzinke.
Gdybym mieszkała w mieście to wychodziła bym na spacerki normalnei a tak na wsi to nie ma nic więc ją wole wystawić a sama coś zrobię w domu

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2014-01-03 o 14:32
Stary 2014-01-03, 14:29   #833
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle wpadam w biegu :/ Kurcze marzy mi się żeby w końcu usiąść spokojnie i z Wami troszkę popisać... Ostatnimi czasy ciągle biegam i coś załatwiam, rzadko bywam w domu - częściej u rodziców, a jak już w domu siedzę to brak czasu na cokolwiek bo tutaj dziecko strasznie mi marudzi - czyżby wyczuwało złe moce krążące po domu zamieszkałym przez moją teściową ?
Ogólnie rzecz biorąc mam taki okres że trwa od przedwczoraj a ja już mam go dość, nie wyrabiam z bieganiem do ubikacji i "podmienianiem się" Najchętniej bym w ogóle z pod prysznica nie wychodziła w takie dni, jednak dziecko mnie do tego zmusza

Tak na marginesie mam najcudowniejszego tatę na świecie . Póki mieszkałam w domu tatuśko korzystał z mojego laptopa, od kąd mnie nie ma marzył mu się jego osobisty komputer. Ostatnio mi oznajmił że zrobimy to w ten sposób że ja oddam mu swojego laptopa a on mi kupi nowego bo jemu nowy nie potrzebny. Dziś zadzwonił że był w jakimś sklepie kazał mi sprawdzić kilka laptopów które mu polecali i na wtorek będę mieć nowego lapka
Ty to chyba jesteś córeczka tatusia co
Cytat:
codziennie znaczy dzisiaj nie wyszłam bo leje u mnie
Rybka, dołek trzeba kopnąć w cztery lirey i jazda z Kacperkiem na spacer!

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-03, 14:44   #834
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
my nie chodzimy codziennie. Jak Natalia ma taki dzień jak dziś, że od rana się mi budzi co 30 min to bym się bała wyjść, żeby nie było syreny na zewnątrz.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:50   #835
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
my nie chodzimy codziennie. Jak Natalia ma taki dzień jak dziś, że od rana się mi budzi co 30 min to bym się bała wyjść, żeby nie było syreny na zewnątrz.
ale u nas też tak jest dlatego zawsze przed spacerem daję jej jeść i na dworzu mi śpi ładnie, nie to co w domu

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-03, 14:55   #836
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to chyba jesteś córeczka tatusia co

codziennie znaczy dzisiaj nie wyszłam bo leje u mnie
Rybka, dołek trzeba kopnąć w cztery lirey i jazda z Kacperkiem na spacer!
eh... no trzeba.
nie no musze sie ogarnać i choć raz na dzień na 1-2h wyjść...:/

Wiecie co, te chrzciny mnie dobijaj. Najpierw nie chcieli nam dać ze względu na cywilny śub, potem chcieli odnowienia wiary. W międzyczasie mieliśmy problem z chrzestnym, bo w rodzinie Tżta odmówili, znaleźliśmy innego- wczoraj nam powiedział ze jednak nie moze bo ma prace wyjazdową i 19tego wyjeżdża rano... Mamy nowego chrzestnego- OSTATNIEGO z wszystkich mo,zliwych. Poszedł doksiędza po zaświadczenie... Następny problem było zrobić to 19tego. a wiecie jaki teraz jest problem? Na parafii wymagają takiego "spotkania przedchrzcielnego" my i chrześni. Na nim dowiadujemy sie co i jak i o co w tym chrzcie chodzi i dlaczego go robimy itd.. no i chrzesni sa pouczeniu co do swojej roli... i wszystko byłoby ok gdyby nie to że to spotkanie odbędzie sie w środku tygodnia o 17tej.. bo o ile chrzestny mieszka 35km i moze podjechać tak moja siostra mieszka prawie 400km i nie moze. ma wzięty urlop na dwa dni przed chrzcinami i dwa dni po. Wiecej nie dstanie, była wczoraj pytać.. Zadzwoniłąm wiec do Kancelarii zapytać czy nie mozna zrobić tego np. w sobote przed chrztem.. ileż to roboty- nie przesadzajmy...:/ ale nie można.. no wiec pytam jak mam to zrobić? a oni mi ze ona moze w swojej parafii takie cos odbyć. Pojechala dzisiaj i proboszcz powiedział ze u nich w diecezji takiego czegos nie ma, on nawet nie wie jak to ma wyglądać, co ma powiedzieć, i on jej tego nie zrobi i również nie wypisze żadnego zaswiadczenia ze takie spotkanie sie odbyło :/ [ a za ząswiadczenie na chrzestną musiała zapłacić...;/] wiec dzwonie do babki z kancelarii i mówie o tym a ona mi powiedziała ze moge isc do księdza prosić ale dopiero po 6stycznia...... ja pierdziele...
Stary 2014-01-03, 14:57   #837
Kociak85
Zadomowienie

daga, my będziemy szczepić 5w1 i do tego na pewno pneumokoki i rotawirusy też. Ja mam dobry przykład u siostry. Jej synkowie byli szczepieni na rota i starszy np czasami miewał jakąś biegunkę i wymioty ale po 1 dniu mijało i miało łagodny przebieg. Myślę, że szczepionka mogła mieć na to wpływ. Aczkolwiek tego na 100% to też nie wiadomo. Ja się jeszcze zastanawiam nad meningokokami.

Co do paznokci - specjalnie do pediatry z tym nie idę. Idę na kontrolną wizytę miesięczną.

sanrioo, ja podaję smoka przy kp. Też się obawiam tego, żeby mała nie "zapomniała" jak to trzeba pierś ssać, ale ona ma potrzebę ssania. Nie potrafię jej nie dawać smoka. Co do szwów, to mi się wydaje, że właśnie przestaną Cię drażnić jak się ich pozbędziesz

ryba, no my codziennie chodzimy. Co prawda ja wtedy nic w domu nie zrobię, ale przynajmniej się przewietrzę. A mała też mi super śpi na spacerze. No i do tego u nas we Wrocławiu pogoda zachęca - słońce i 5-10 stopni. Sama przyjemność.
Stary 2014-01-03, 14:57   #838
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no jak wychodziłam z Kacprem na początku to po jedzeniu 20 minut odpoczynku, szykowałam siebie w tym czasie i zaraz na spacer, na dworze nie płakał, chyba ze był głodny ale to dopiero po 2-3h. i wtedy kp.
A domu tez nie spał, albo wstawał co rusz:P
Stary 2014-01-03, 15:10   #839
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
eh... no trzeba.
nie no musze sie ogarnać i choć raz na dzień na 1-2h wyjść...:/

Wiecie co, te chrzciny mnie dobijaj. Najpierw nie chcieli nam dać ze względu na cywilny śub, potem chcieli odnowienia wiary. W międzyczasie mieliśmy problem z chrzestnym, bo w rodzinie Tżta odmówili, znaleźliśmy innego- wczoraj nam powiedział ze jednak nie moze bo ma prace wyjazdową i 19tego wyjeżdża rano... Mamy nowego chrzestnego- OSTATNIEGO z wszystkich mo,zliwych. Poszedł doksiędza po zaświadczenie... Następny problem było zrobić to 19tego. a wiecie jaki teraz jest problem? Na parafii wymagają takiego "spotkania przedchrzcielnego" my i chrześni. Na nim dowiadujemy sie co i jak i o co w tym chrzcie chodzi i dlaczego go robimy itd.. no i chrzesni sa pouczeniu co do swojej roli... i wszystko byłoby ok gdyby nie to że to spotkanie odbędzie sie w środku tygodnia o 17tej.. bo o ile chrzestny mieszka 35km i moze podjechać tak moja siostra mieszka prawie 400km i nie moze. ma wzięty urlop na dwa dni przed chrzcinami i dwa dni po. Wiecej nie dstanie, była wczoraj pytać.. Zadzwoniłąm wiec do Kancelarii zapytać czy nie mozna zrobić tego np. w sobote przed chrztem.. ileż to roboty- nie przesadzajmy...:/ ale nie można.. no wiec pytam jak mam to zrobić? a oni mi ze ona moze w swojej parafii takie cos odbyć. Pojechala dzisiaj i proboszcz powiedział ze u nich w diecezji takiego czegos nie ma, on nawet nie wie jak to ma wyglądać, co ma powiedzieć, i on jej tego nie zrobi i również nie wypisze żadnego zaswiadczenia ze takie spotkanie sie odbyło :/ [ a za ząswiadczenie na chrzestną musiała zapłacić...;/] wiec dzwonie do babki z kancelarii i mówie o tym a ona mi powiedziała ze moge isc do księdza prosić ale dopiero po 6stycznia...... ja pierdziele...
boże, jakie problemy i cyrki robią z tymi chrzcinami

Nela 5/11/13
Stary 2014-01-03, 15:22   #840
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
boże, jakie problemy i cyrki robią z tymi chrzcinami
Wieszco, szkoda gadać, gdyby nie zależało mi na chrzcie, Komunii itd mojego dziecka to wygarnęłabym wszystkim co o tym myślę. Ale jestem wierząca i chcę ochrzcić moje dziecko. Ja sie nie dziwie ze ludzie odchodzą od naszej religii, że przenoszą się do innej wiary, albo całkowicie się "wypisują" ..
aż z tego wszystkiego zadzwoniłam do mamy że chrzciny odwołane, że moze urlop wziąć kiedy indziej.. ale uspokoiła mnie i kazała pogadac z księdzem. przeczytałam na necie o chrzcie w tym prawie kanoniczynm czy jak to tam, i nie ma nic o żadnych naukach przed chrztem... jak sie ksiądz będzie buntował to mu wyjdę z tym i już. ale ile to człowiek sie musi naprosić, nachodzić, nagadać, nawkur.wiać........

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Dobra, głowa umyta, prostownica sie grzeje, mejkap gotowy. Wyprostuje sie, ubiore, mały zje i idziemy na spacer. Jak Wam tu napisałam ze nie wychodzę i napisałyście ze wy codziennie albo prawie codziennie- zależnie czy leje czy nie to mi sie głupio zrobiło i ide na spacer..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości