Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 14:28   #2071
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Co do testów to ja dużo czytałam, że dziewczynom wychodziły bladziochy a ciąży nie było dlatego tak jak leine nie wierzę w bladziochy
ja kiedyś miałam bladziocha... poszłan na betę i nic, beta zero... wtedy się załamałam, a to chyba była urojona ciąża, bo wtedy baardzo chciałam dlatego w to nie wierzę!
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:29   #2072
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Kupiłam testy owulacyjne 13€ w rossmanie a mi się wydawało, że 5€ kosztują... taa... chyba w pl
W aptece jeszcze lepiej 10 testów 30€ albo 7 testów i 35€

Zubi, God dzięki za info, zaznajomiłam się z instrukcją, o 18 idę robić

tak to mi kazał gin chodzić od 36-38tc
Super no wiesz, nie można też przeliczać na złotówki bo w końcu żyjesz w innym kraju
Ja jak byłam za granicą i chciałam przeliczać to bym nic nie kupiła... taka prawda.
U nas te testy z rossmanna kosztują bodajże z 25zł.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
ja kiedyś miałam bladziocha... poszłan na betę i nic, beta zero... wtedy się załamałam, a to chyba była urojona ciąża, bo wtedy baardzo chciałam dlatego w to nie wierzę!
Mi też kiedyś wyszedł bladzioch, wklejałam nawet Wam dawno dawno temu.... jeszcze jak się nie starałam.
Stary 2014-01-03, 14:30   #2073
Leine
Zakorzenienie

Carmena, God ja też bym testu nie robiła na miejscu kotki- ale wszystko może się zdarzyć i mogło dojść do niechcącej podmiany?
Stary 2014-01-03, 14:30   #2074
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ja też bym chciała byś się wreszcie chwaliła testem i brzuszkiem tym bardziej, że tyle już czekasz
Oj jak ja bym chciała... w życiu nie przypuszczałam, że tyle to będzie trwało... tym bardziej, że u mnie rodzinie to wszyscy hop i już mają dzieci.
Stary 2014-01-03, 14:45   #2075
Limonelka
Przyczajenie

Kotka34 - to widzę, że obie mamy podejrzenia. Dziś mam dopiero 23dc (mam 29 dniowe) a od 4-5 dni grzuch strasznie mnie pobolewa i to nie jak na miesiaczkę, do tego od wczorajszego wieczora doszły bole piersi, temperatura 37.8... Z ciekawości zrobilam dziś test (ten 10 miu/ml) i najpierw wydawało mi się, że delikatnie sie coś pojawia, ale później nic - odłożyłam test i po godz. tknęło mnie by znów zerknąć i... pojawiła się druga, słaba kreska... Bety już mi dziś nie zdążyli zrobić, a jutro zamknięta przychodnia...:/.
Nie chcę się nakręcać bo w zeszłym miesiacu dopatrywałam się wszystkich objawów...:/
Limonelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:49   #2076
God Of War 20
Zakorzenienie

Nie pisałam Wam, że mój mężul nie ma nawet specjalnych zakwasów po ćwiczeniach? A to dziad coś tam go lekko boli ale nie tak jak ja miałam...
Ja to umierałam.

Dziś będziemy znów razem ćwiczyć

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonelka Pokaż wiadomość
Kotka34 - to widzę, że obie mamy podejrzenia. Dziś mam dopiero 23dc (mam 29 dniowe) a od 4-5 dni grzuch strasznie mnie pobolewa i to nie jak na miesiaczkę, do tego od wczorajszego wieczora doszły bole piersi, temperatura 37.8... Z ciekawości zrobilam dziś test (ten 10 miu/ml) i najpierw wydawało mi się, że delikatnie sie coś pojawia, ale później nic - odłożyłam test i po godz. tknęło mnie by znów zerknąć i... pojawiła się druga, słaba kreska... Bety już mi dziś nie zdążyli zrobić, a jutro zamknięta przychodnia...:/.
Nie chcę się nakręcać bo w zeszłym miesiacu dopatrywałam się wszystkich objawów...:/
Zamierzasz przyłączyć się do wątku czy wpadłaś na chwilę?
Stary 2014-01-03, 14:50   #2077
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do testów to ja dużo czytałam, że dziewczynom wychodziły bladziochy a ciąży nie było dlatego tak jak leine nie wierzę w bladziochy

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ja też bym wierzyła becie, co jak co ale ona nie zawodzi
Co do testów to prawda...przecież mi Kici Tobie wyszły cienie i nie było ciąży.

Cytat:
Czasami tak jest, że @ się spóźnia... jak jak zaczęłam się starać to miałam cykle 34-35 dniowe a wcześniej co 28-9 dni więc wiesz...
Teraz znowu wróciły do normalności, to pewnie ten stres i to mierzenie tak wpływało na mnie.
Tak jak pisałam testom paskowym to już zupełnie nie ufam bo cuda wianki pokazują.
Oj tak ja miałam zawsze 27-29 a podczas starań 30-42

Cytat:
Oj jak ja bym chciała... w życiu nie przypuszczałam, że tyle to będzie trwało... tym bardziej, że u mnie rodzinie to wszyscy hop i już mają dzieci.
Ja bardzo liczę na to, że lada chwila pokażecie nam II kreseczki bo już tak dawno żadna staraczka nie zaszła dlatego dziewczyny łapcie !!!

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:52   #2078
Karoloo
<3 <3 <3

Zubi lapie czesc dla siebie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 14:55   #2079
Leine
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam powiedzieć! Wczoraj poszłam z córą na spacer, dość długo bo 1,5h nas nie było- wracając słyszałyśmy sygnały karetek i zaczęłyśmy iść w stronę sygnału- dochodzimy a tam 3 policje, karetka, straż, pełno ludzi, jakaś baba ryczy a ja nic nie rozumiem, nie umiem takich słów wypytują dziewczynkę co widziała, za lokiem taśma i policjant pilnuje- pomyślałam- pewnie samobójca.
Przeczucia mnie nie myliły, bo dziś dopytałam w polskim sklepie i potwierdziły- ktoś wypadł z okna albo ktoś kogoś popchnął

Cytat:
Nie pisałam Wam, że mój mężul nie ma nawet specjalnych zakwasów po ćwiczeniach? A to dziad coś tam go lekko boli ale nie tak jak ja miałam...
Ja to umierałam.

kochana a on pracuje ogólnie fizycznie? Mój tak i pewnie też by zakwasów nie miał
Stary 2014-01-03, 14:59   #2080
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć! Wczoraj poszłam z córą na spacer, dość długo bo 1,5h nas nie było- wracając słyszałyśmy sygnały karetek i zaczęłyśmy iść w stronę sygnału- dochodzimy a tam 3 policje, karetka, straż, pełno ludzi, jakaś baba ryczy a ja nic nie rozumiem, nie umiem takich słów wypytują dziewczynkę co widziała, za lokiem taśma i policjant pilnuje- pomyślałam- pewnie samobójca.
Przeczucia mnie nie myliły, bo dziś dopytałam w polskim sklepie i potwierdziły- ktoś wypadł z okna albo ktoś kogoś popchnął

kochana a on pracuje ogólnie fizycznie? Mój tak i pewnie też by zakwasów nie miał
U nas też wczoraj był samobójca. Facet stracił pracę i wyskoczył z okna.

Wiesz co, jako taka praca fizyczna to nie jest-pracownik handlowy czasami coś tam dźwiga ale nie to żeby cały czas

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Co do testów to prawda...przecież mi Kici Tobie wyszły cienie i nie było ciąży.

Oj tak ja miałam zawsze 27-29 a podczas starań 30-42

Ja bardzo liczę na to, że lada chwila pokażecie nam II kreseczki bo już tak dawno żadna staraczka nie zaszła dlatego dziewczyny łapcie !!!

łapie łapie łapie bo zachłanna jestem!

Gdzie jest Elfka?
Stary 2014-01-03, 15:07   #2081
Limonelka
Przyczajenie

Cytat:
Ja to umierałam.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Zamierzasz przyłączyć się do wątku czy wpadłaś na chwilę?
Już byłam przed Świętami w wątku tylko nie nadąrzam za Waszymi wiadomościami
Limonelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:19   #2082
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:

Łapię
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:26   #2083
cowie
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane
Przepraszam, że zniknęłam na tak długo, ale święta mieliśmy baaaaardzo intensywne. Niemal do samego sylwestra codziennie się z kimś widzieliśmy.

A teraz, w poniedziałek zakupiliśmy szczeniaka i kompletnie nie wiem w co ręce włożyć
Pracy tyle co przy niemowlaku. A i chyba jeszcze gorzej, bo dziecko się nie przemieszcza, a ta mała wariatka lata po całym mieszkaniu

Poza tym TŻ siedzi w domu i się uczy i jakoś nie mam okazji wejść na forum.
Także wiedzcie, że o Ws absolutnie nie zapomniałam i jak się trochę ogarnę to będę wpadać na trochę

Wszystkim Wam życzę w nowym roku wreszcie tej upragnionej fasolki

Aa i God przez awatar mylę Cię teraz z Leine

A to sprawczyni całego zamieszania i mojego braku snu
Ona tylko wygląda niewinnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sDSC_0372 kopia.jpg (62,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sDSC_0370.jpg (47,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sDSC_0364 kopia.jpg (56,0 KB, 31 załadowań)

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:30   #2084
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:

biorę dla siebie, mam nadzieję, że przyniosą mi szczęście

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość

Aa i God przez awatar mylę Cię teraz z Leine

A to sprawczyni całego zamieszania i mojego braku snu
Ona tylko wygląda niewinnie
A myślałam, że tylko ja mylę No to teraz masz zajęcie przez szczeniaczka a co to za rasa?

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:52   #2085
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
biorę dla siebie, mam nadzieję, że przyniosą mi szczęście

A myślałam, że tylko ja mylę No to teraz masz zajęcie przez szczeniaczka a co to za rasa?
Boston terrier.
O taka o będzie

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 15:56   #2086
meire
Zakorzenienie

Cowie, boski ten psiak..

Carmena, jak ja Ci zazdroszczę tego brzusia.. taaaaki piękny.. ja też nie mam rozstępów po pierwszej ciąży.. mam nadzieję, że po kolejnej też nie zostaną mi żadne niespodzianki.. tylko kiedy to będzie.. ehh..

Zubi, ja też łapię troszeczkę fluidków dla siebie..

Leine, ja też kupiłam dziś testy owulacyjne w rossmanie.. tośmy się zgrały dziś.. ale zacznę je robić od przyszłego cyklu.. podpatrze u Ciebie, jak to działa i sama popróbuję w przyszłym miesiącu..

God, cały czas trzymam kciuki, żeby się teraz pięknie Tobie udało..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:01   #2087
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Boston terrier.
O taka o będzie
piękny też chcę takiego ale jeszcze nie teraz. Ile daliście za szczeniaka??
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:05   #2088
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kotka- koniecznie informuj nas na bierząco.Kup test innej firmy niż tej co robiłaś dzisiaj(chyba że już kupiłas) własnie wiem że nie wkręcałaś się w ciąże...zapomniałam że jutro sobota ale czasami lekarze przyjmują w weekend.No nic trzeba poczekać i zobaczysz co pokaze Ci test jutro Oby było wszystko po Twojej myśli kochana.
juz kupilam jutro zrobie

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
tyle, że gin też Ci nic nie powie. Co najwyżej przepisze dupka na wywołanie ew. na podtrzymanie jeśli ta ciąża jest. Nie wiem ja bym wierzyła BHCG a nie testowi ale jak chcesz to powtórz
no nie powie ale jak nie bedzie ciazy to da mi cos na wywolanie najwyzej
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:08   #2089
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
A badalas kiedyś? Ja nie wiem czy takie skoki to cos zlego, ale widziałam ze nie zawsze takie miałaś. Może pogadaj z ginem
Ja już sama nie wiem jak gadać z tymi lekarzami, bo co, sama mam mu powiedzieć że nie miałam badania ft3 ft4, progesteron, prolaktyna, nie wiem jak grube mam endometrium po # ? Przecież spojrzy na mnie jak na wariatkę, że wymądrzam się jakbym lepiej od niego wiedziała co zbadać
A w ogóle tak się zastanawiam, pokazujecie ginowi swoje wykresy
ehhhh już sama nie wiem co o tym myśleć...badałam tylko kiedyś tsh i wyszło ok. nic więcej nie robiłam, a czytałam, że to, że progesteron nie rośnie tak jednolicie, a wykres skacze to na to może wpływać zbyt wysoka prolaktyna. Czytałam też, że zbyt duży stres może powodować podwyższenie prolaktyny...nie wiem sama...dzis co prawda jak zadzwonił budzik na pomiar to poderwałam się w łóżku z wielkim stresem, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ...dziś analizowałam różne wykresy z mężem i powiedział żebym wydrukowała swoje i poszła do gina...miałam dziś zadzwonić, ale zastanowię się i we wtorek najwyżej zadzwonię i się zapiszę...była dziś u mnie koleżanka i mowiła, żebym poszła zbadać sobie tsh raz jeszcze i dodatkowo ft3, ft4 i anty-tpo, bo w ciągu ostatniego czasu sporo przytyłam...no i te skoki...ale bym musiała iść do endokrynologa prywatnie, bo na nfz czeka się u nas do listopada, bo ona miała skierowanie i parę dni temu dzwoniła się zarejestrować i na listopad
Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
hej lasencje odebralam wynik bety i ta babka w labaoratorium powiedziala ze ciazy nie ma
hm...szkoda...przykro mi bardzo...ja bym wierzyła bardziej w wynik bety niż test (szczególnie paskowy - nigdy na nich nie widzę kresek ) a tamta kreska wyszła Ci w ciągu 5 minut? bo jak po tym czasie to bym w to nie wierzyła...mi też kiedyś bladzioch wyszedł, taki cień cienia po 10 minutach chyba i nic z tego nie było...powtórz może dla świętego spokoju test jutro rano...może cykl jeszcze się nie wyregulował...
Cytat:
ja już po wizycie.synuś i mąż zadowolony dzieciątko jadło sobie paluszki mąż mówił nie wiem jakie wielkie, wiem tylko, że tam jest trochę do przodu niż termin z @ kazał przyjść za 3tygodnie, ale pójdę już pewnie prywatnie.
super, ze i synek i mąż widzieli maleństwo i jaki piękny brzusio masz

cowie ale psiak pewnie teraz 100% swojego czasu mu poświęcasz
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-01-03 o 16:10
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 16:15   #2090
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
U nas też wczoraj był samobójca. Facet stracił pracę i wyskoczył z okna.

Wiesz co, jako taka praca fizyczna to nie jest-pracownik handlowy czasami coś tam dźwiga ale nie to żeby cały czas

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

łapie łapie łapie bo zachłanna jestem!

Gdzie jest Elfka?
a u nas powiesil sie mlody chlopak naszej dawnej wlascicielki co wynajmowalismy mieszkanie mlody chlopak bo mial 23 lata mial prace studiowal

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ehhhh już sama nie wiem co o tym myśleć...badałam tylko kiedyś tsh i wyszło ok. nic więcej nie robiłam, a czytałam, że to, że progesteron nie rośnie tak jednolicie, a wykres skacze to na to może wpływać zbyt wysoka prolaktyna. Czytałam też, że zbyt duży stres może powodować podwyższenie prolaktyny...nie wiem sama...dzis co prawda jak zadzwonił budzik na pomiar to poderwałam się w łóżku z wielkim stresem, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ...dziś analizowałam różne wykresy z mężem i powiedział żebym wydrukowała swoje i poszła do gina...miałam dziś zadzwonić, ale zastanowię się i we wtorek najwyżej zadzwonię i się zapiszę...była dziś u mnie koleżanka i mowiła, żebym poszła zbadać sobie tsh raz jeszcze i dodatkowo ft3, ft4 i anty-tpo, bo w ciągu ostatniego czasu sporo przytyłam...no i te skoki...ale bym musiała iść do endokrynologa prywatnie, bo na nfz czeka się u nas do listopada, bo ona miała skierowanie i parę dni temu dzwoniła się zarejestrować i na listopad

hm...szkoda...przykro mi bardzo...ja bym wierzyła bardziej w wynik bety niż test (szczególnie paskowy - nigdy na nich nie widzę kresek ) a tamta kreska wyszła Ci w ciągu 5 minut? bo jak po tym czasie to bym w to nie wierzyła...mi też kiedyś bladzioch wyszedł, taki cień cienia po 10 minutach chyba i nic z tego nie było...powtórz może dla świętego spokoju test jutro rano...może cykl jeszcze się nie wyregulował...

super, ze i synek i mąż widzieli maleństwo i jaki piękny brzusio masz

cowie ale psiak pewnie teraz 100% swojego czasu mu poświęcasz
kreske juz widzialam nawet przed 5 minutami wiec ja juz sama zdurnialam
Stary 2014-01-03, 16:16   #2091
vioris
Zakorzenienie

Ja tylko na chwile, bo długo Was nadrabiałam a lecimy na urodziny taty tż-ta

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
taa w paranoje nie ma co wpadać... przypomniało mi się, jak wychodziłam ze szpitala, widziałam ciężarną, w samej piżamie i bluzie na dworze i sobie papieroski popalała... szczerze mówiąc miałam jej ochotę dowalić... nie rozumiem tego, czemu czasem w takich patologicznych sytuacjach wszystko jest ok, a gdy się dba o siebie to dupa
Ubiłabym, a też takie widziałam. I taka to nawet się z tym nie kryje a jeszcze sobie tą rękę z papierosem na brzuchu podpiera

Cytat:
Mojej znajomej co poroniła a jest w ciąży znów gin powiedział, że od czasu do czasu może zapalić jeśli jest palaczką i napić winka też.
Ja tak czy siak bym tego nie robiła ale tak jej gin powiedział.

Oj tak, mój gin wcześniej nie miał USG a teraz to już będzie super mam nadzieję, że ceny nie wzrosły nie muszę już chodzić do tej babulki która mnie tak denerwuje
Kretyn a nie lekarz.

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
No proste

Na wszelki wypadek mojego słucham tylko on jest młody bardzo jakoś tak zaraz po 30-tce i małż mój wygląda poważniej od niego
W życiu bym do takiego nie poszła

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
A badalas kiedyś? Ja nie wiem czy takie skoki to cos zlego, ale widziałam ze nie zawsze takie miałaś. Może pogadaj z ginem
Ja już sama nie wiem jak gadać z tymi lekarzami, bo co, sama mam mu powiedzieć że nie miałam badania ft3 ft4, progesteron, prolaktyna, nie wiem jak grube mam endometrium po # ? Przecież spojrzy na mnie jak na wariatkę, że wymądrzam się jakbym lepiej od niego wiedziała co zbadać
A w ogóle tak się zastanawiam, pokazujecie ginowi swoje wykresy
Ja pokazałam I oglądał nawet dwa razy A wybierasz się z tego co wiem do tego co ja więc zabierz ze sobą
Stary 2014-01-03, 16:18   #2092
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Boston terrier.
O taka o będzie
Fajny brzydal

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
juz kupilam jutro zrobie

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

no nie powie ale jak nie bedzie ciazy to da mi cos na wywolanie najwyzej
Ja myslę, że @ przyjdzie nie ma co lecieć do lekarza
Stary 2014-01-03, 16:18   #2093
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Boston terrier.
O taka o będzie
ale psina kuzynka ma podobnego trochę do tego perszinga z 13 posterunku i to taki mały spaślaczek

Cytat:
a u nas powiesil sie mlody chlopak naszej dawnej wlascicielki co wynajmowalismy mieszkanie mlody chlopak bo mial 23 lata mial prace studiowal

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ja już nie wiem co to się z ludźmi dzieje, że są aż tak zdesperowani, żeby się zabijać... Boje się przyszłości, tego czy będzie praca,czy nie zachoruje i jak się wszystko będzie układać, ale trzeba uczyć się żyć. Ja bym nie mogła tego zrobić mojej rodzinie.

Stary 2014-01-03, 16:22   #2094
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
ale psina kuzynka ma podobnego trochę do tego perszinga z 13 posterunku i to taki mały spaślaczek

Ja już nie wiem co to się z ludźmi dzieje, że są aż tak zdesperowani, żeby się zabijać... Boje się przyszłości, tego czy będzie praca,czy nie zachoruje i jak się wszystko będzie układać, ale trzeba uczyć się żyć. Ja bym nie mogła tego zrobić mojej rodzinie.
widzisz tu chyba bardziej chodzi o psychike
Stary 2014-01-03, 16:34   #2095
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
hm... To nie wiem... Jak chcesz to zrób jutro rano test. Jak długo @ nie będzie szła to poszłabym do gina, żeby dał coś na wywołanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-01-03, 16:34   #2096
malinOla1
Wtajemniczenie

dla mnie samobójcy są egoistami, nie patrzą na swoich najbliższych, a oni próbowaliby pomóc i poza tym są jeszcze psycholodzy. Jeszcze jak byłam w gimnazjum chłopak 18letni się powiesił bo miał dziewczynę w ciąży (a był synem katechetki i bał się chyba rozczarowania ze strony rodziców). Po jego pogrzebie (dziewczyna próbowała sobie podciąć żyły) mówiono o tym, że dziecko nie jest jego. Nie wiem jak było naprawdę, ale dziewczyna żadnego dziecka koniec końców nie urodziła, a chłopaka nie ma

Stary 2014-01-03, 16:59   #2097
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie samobójcy są egoistami, nie patrzą na swoich najbliższych, a oni próbowaliby pomóc i poza tym są jeszcze psycholodzy. Jeszcze jak byłam w gimnazjum chłopak 18letni się powiesił bo miał dziewczynę w ciąży (a był synem katechetki i bał się chyba rozczarowania ze strony rodziców). Po jego pogrzebie (dziewczyna próbowała sobie podciąć żyły) mówiono o tym, że dziecko nie jest jego. Nie wiem jak było naprawdę, ale dziewczyna żadnego dziecka koniec końców nie urodziła, a chłopaka nie ma
To temat rzeka. Ciężko mi oceniać bo nie wyobrażam sobie żebym miała być sytuacji takich osób... dlatego lepiej się nie wypowiadać
Stary 2014-01-03, 17:17   #2098
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej znajomej co poroniła a jest w ciąży znów gin powiedział, że od czasu do czasu może zapalić jeśli jest palaczką i napić winka też.
Ja tak czy siak bym tego nie robiła ale tak jej gin powiedział.
każdy ma swoje racje , ja słyszałam i czytałam, że: lepiej stopniowo rzucić palenie niż od razu bo to za duży szok dla organizmu
oraz czytałam, że można wypić lampkę wina jeśli ma się niedobór żelaza, bo to odbudowuje krwinki czerwone.

Nie popadajmy w paranoję... Od razu się nic nie stanie o ile ktoś wie co to UMIAR. Jeśli ktoś ma takie 'zalecenia' (chodzi mi o wino jeśli ktoś ma niedobór) to moim zdaniem można. Lampka wina czy dwie w ciąży raczej nie zaszkodzi
Ja w 1 ciąży wypiłam może z 3-4 piwa 'bezalkoholowe' Karmii z sokiem i wszystko jest w porządku, a wszyscy mnie wyzywali jakbym dziecku krzywdę robiła
Nie popieram picia w ciąży (sama jestem niepijąca a jak mam wypić wino czy piwo to mam odruchy wymiotne) ale na piwo bezalkoholowe bym sobie pozwoliła raz na jakiś czas ' na przeczyszczenie nerek' ot, tak!

Są różne programy, gdzie kobiety nie wiedzą, że są w ciąży, a piją, palą, ćpają i dzieci zdrowe się rodzą (o ile nie wyjdzie to po czasie). Myślę, że coś w tym jest. Może głupi ma szczęście??
Cytat:
Boston terrier.
O taka o będzie
co w nim ładnego?? dla mnie pies musi być ładny

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-03 o 17:33
Stary 2014-01-03, 17:31   #2099
agnieszkaK
Zadomowienie

cześć dziewczyny!
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 17:55   #2100
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
Hej

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Ja po kąpieli. Zaraz idziemy do miasta coś zjeść. Mam jakiś humor do muszę chyba wszamać jakiegoś naleśniczka

23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości