|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Witam wariatkê Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku 2014 ![]() Dla wszystkich sta³ych, starych i tych nowszych wiza¿owiczek pomy¶lno¶ci i spe³nienia marzeñ
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 789
|
Pozytywna-wariatka, dziêkujê za rady. Czêsto jem owsianki i kaszê jaglan±, ale ostatnio w³a¶nie zachcia³o mi siê manny (bêdê siê z ni± ograniczaæ). W³a¶nie nie przepadam za serkiem wiejskim.
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chleb piekê , wiêc kromki nie s± tak cieknie ze prze¶wituj±ce jak to czasami jest z tym ze sklepu
|
|
#2856 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
noworoczne utrzymanie:
pó¼ne ¶niadanie: jajecznica z 2 jajek z cebulk± i szczypiorkiem na ³y¿eczce oliwy, kromka domowego razowca ze s³onecznikiem, z twaro¿kiem z rzodkiewk± i zio³ami, z pomidorem i sa³at±. pomarañcza. 60 min szybkiego spaceru, 20 min æwiczeñ z lekkim obci±¿eniem lunch: duszone krewetki z cukini±, pomidorami, winem i ostr± papryczk±, ciemny ry¿, sa³atka z sa³aty rzymskiej i rukoli, , suszonych pomidorów, bazylii, oliwek, pomidorków koktajlowych , pra¿onych pestek dyni i kilku kosteczek sera feta eko podwieczorek: szklanka smoothie z mro¿onych malin i borówek, li¶ci szpinaku, melona i odrobiny mleka migda³owego. gar¶æ pistacji i orzechów nerkowych. kolacja: porcja zupy ogórkowej na wywarze warzywnym, zabielanej jogurtem greckim, z czubat± ³y¿k± kaszy pêczak i du¿± ilo¶ci± koperku z doniczki oprócz tego 1,5 l wody, 3 fili¿anki zielonej herbaty, 2 fili¿anki kawy z mlekiem Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-01-01 o 21:00 |
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Wczorajsze pokrêcone U.
![]() Mo¿e wydawaæ siê trochê monotematycznie - muszê wyje¶æ niektóre produkty przed wyjazdem, bo nie prze¿yj± drogi. ![]() I 4 ³y¿ki musli bez cukru Sante + ³y¿ka suszonej ¿urawiny z wi¶ni± na serku homogenizowanym Danio Light o smaku ¶mietankowym 150g (widzia³ kto¶ "pe³not³ust±" wersjê?); 1/2 du¿ej kromki z siemieniem lnianym (ca³a ma ok. 71g - pakowana) z mas³em, sa³at±, plastrem polêdwicy sopockiej wieprzowej, jakimi¶ innymi warzywami na pewno ![]() II ma³e jab³ko, gar¶æ mieszanki studenckiej z rodzynkami, ¿urawin± i jagodami III bu³ka z ziarnami z mas³em, sa³at±, plastrem polêdwicy sopockiej wieprzowej, papryk± IV 1/2 woreczka kaszy jaglanej, kawa³ek grillowanego dorsza ba³kañskiego z jak±¶ past± (?) pomidorow± (kupione w North Fish i przyniesione do domu), czerwone buraczki; barszcz Winiary instant z 3-4 ³y¿eczek V serek homo Danio 150g o smaku malinowym z jab³kiem i niepe³n± ³y¿k± otrêbów Bio (jestem nimi zachwycona - s± delikatne jak kasza manna, lokalne odkrycie )VI du¿a kromka z siemienia lnianego (j/w) z mas³em, 2 plastrami polêdwicy sopockiej drobiowej, jajkiem na twardo, kie³kami, sa³at±, ³y¿eczk± sosu s³odkiego z chilli; sa³atka z pomidora, mini kukurydz z ³y¿eczk± musztardy i pestek dyni; melisa BONUS Jad³ospis moich rodziców (wspólny wyjazd pozwala na patrzenie sobie w talerze). ![]() I resztki z wigilii - krokiety, sa³atka majonezowa II matka: du¿a, gêsta czekolada pitna, ojciec: cheesburger, gofr z bit± ¶mietan± i wi¶niami w ¿elu III kurczak z ro¿na, du¿a paczka frytek (zjedzone po spóle), barszcz Winiary instant IV 2 du¿e paczki chipsów, butelka Coli i Mirindy Taaa...
|
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
O, ja!
u - bezmleczne i wege! 1. kubek mleka sojowego z ³y¿k± lnu mielonego 30 min spinning, 30 minut si³ownia 2. omlet z dwóch jajek z suszonymi pomidorami, kromka razowca, duu¿o rukoli z pomidorami, octem balsamiczny, ¶wie¿ymi pomidorami i ziarnami s³onecznika 3. miska roso³u z warzywami i makaronem 4. du¿a gar¶æ migda³ów 5. pasta z tuñczyka i chrzanu na kromce razowca i ogórkiem kiszonym napiszê tu, ¿eby nie by³o nieporozumieñ przy komentowaniu jad³ospisu ![]() z powodu problemów zdrowotnych, jakich do¶wiadczy³am jaki¶ czas temu, moja dieta jest teraz dosyæ uboga, wiêc czego nie mo¿e byæ : - ¿adnych ciê¿kich dla w±troby produktów - cebula, czosnek, alkohol, papryka, - ¿adnych s³odyczy - ¿adnych produktów mlecznych - ¿adnego miêsa mogê je¶æ bia³e i razowe pieczywo ( ale nie ¿ytnie! ), wszystkie warzywa, wszystkie ryby, wszystkie zdrowe t³uszcze, orzechy - w ograniczonej ilo¶ci, owoce (równie¿ suszone ), jajka, sojê itp, ziarna.
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
dziewczyny proszê o opinie na temat mojego jad³ospisu, zale¿y mi na redukcji, jem tak mniej wiêcej od pó³tora miesi±ca, a waga spada ok 0,5 kg na 3 tyg
Chcia³abym poprawiæ t± dietê, ¿eby efekty by³y bardziej satysfakcjonuj±ce. Obecnie mam ok 60kg na 164cm wzrostu. Z góry dziêkujê za wszelkie radymoje zapotrzebowanie kaloryczne (wyliczone przez dziennik posi³ków) to 1350 kcal. Jem co 3 godz: 9:00, 12:00, 15:00 i 18:00. Wa¿ê dok³adnie wszystkie produkty to moje ostatnie 5 dni: 1) 1. p³atki owsiane 30g, banan 50 g, kawa 2. jajecznica z 2 jaj i pomidora 60g, sól, margaryna 5g, kawa 3. gotowana pier¶ z kurczaka 150g bez soli, buraczki z chrzanem ze s³oika 60g, ogórek zielony 50g 4. serek wiejski 200g, pomarañcza 130g 5. nadprogramowo: ser brie 40g, ¶liwka suszona 6g 2) 1. otrêby pszenne 10g, p³atki kukurydziane 20g, p³atki migda³ów 5g, skórka pomarañczowa 5g, kawa 2. chleb ¿ytni pe³noziarnisty na zakwasie 45 g, twaróg pó³t³usty 120g, ogórki konserwowe 50g, majonez 5g, kawa 3. fasola bia³a 100g, barszcz czerwony 200g (buraki suszone, sok z czarnego bzu robiony przeze mnie, ocet, sól, pieprz, kumin) 4. gotowana pier¶ z indyka 60g bez soli, cytryna, puree z broku³ów (100g gotowanych + 20g mielonych pistacji) 3) 1. 2 jajka sadzone z 60 g mro¿onej papryki, margaryna 5g, sól, pieprz, kawa 2. tuñczyk w wodzie 120g, pomidor 60g, oliwa z pestek winogron 5g, papryka konserwowa 40g, kawa 3. krem z dyni (100g mro¿onej dyni, 20g ¶mietany ukwaszonej 18%, sól, pieprz cayenne, kardamon, any¿), pieczywo pe³noziarniste wasa 2szt w przyprawie do piernika jako grzanki 4. sa³atka w stylu caprese (mozarella 60g, pieczony w z³otku burak 100g, pasternak 30g, oliwa z pestek winogron 5g, ocet balsamiczny 5g, p³atki migda³ów 5g) 4) 1. p³atki owsiane 30g na mleku 2% 30ml, orzechy nerkowca 10g, tarty korzeñ selera 50g, rodzynki królewskie 10g, kawa 2. sa³atka: dwie gar¶ci ró¿nych sa³at, gotowane krewetki 30g, feta 10g, pomidorki koktajlowe 20g, ogórek 50g, oliwa z oliwek 5g, kawa 3. schab duszony 60g w ¶liwkach suszonych 20g 4. chleb ¿ytni pe³noziarnisty 45 g, twaróg t³usty 50g, miód lipowy 10g, p³atki migda³ów 5g 5. nadprogramowo ok 20:00 pomarañcza 120g, grejpfrut 60g 5) 1. chleb ¿ytni pe³noziarnisty 45g, twaro¿ek president z rzodkiewk± 10g, jab³ko, kawa 2. gotowana pier¶ z kurczaka 100g bez soli, mus owocowy (100g mro¿onych truskawek, 50g mro¿onych malin, ³y¿eczka d¿emu truskawkowego niskos³odzonego ³owicz 8g), kawa 3. ³oso¶ sma¿ony 60g, olej s³onecznikowy 10 g (ale sporo zosta³o na patelni), rissotto z borowikami i warzywami (ry¿ 50g, mro¿one borowiki 20g, groszek mro¿ony 10g, dynia mro¿ona 10g, podlewane wod±, sól, pieprz, ¶wie¿y tymianek) 4. chleb ¿ytni pe³noziarnisty 45 g, ser camembert 120g, ¿urawina suszona 10g kawy pijê ok 2-3 dziennie, w ma³ej fili¿ance rozpuszczalna z 1 ³y¿eczki nescafe, odrobina mleka 2 lub 3,2 % (w zale¿no¶ci co mam w lodówce). Do tego ok 2-3 herbaty owocowe w ci±gu dnia. na pewno postaram siê zrezygnowaæ z margaryny, bo ostatnio doczyta³am ju¿, ¿e nie najzdrowsza. Ale co poza tym? wiem, ¿e wiele osób jest za tym, ¿eby w drugiej po³owie dnia nie je¶æ owoców, ale ja wcze¶niej jad³am o tej porze s³odycze i dziêki owocom ich nie ruszam sporadycznie zdarza mi siê podjadaæ w niewielkich ilo¶ciach np. ¶liwki suszone, migda³y, pestki dyni.wiem te¿, ¿e sporo jest mro¿onych rzeczy i w formie przetworów, ale to s± g³ownie warzywa i owoce z mojego ogrodu. Smakowo lepsze i my¶lê, ¿e zdrowsze ni¿ sklepowe, nawet ¶wie¿e
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 964
|
Dziewczyny a jaki¶ sprawdzony przepis na domowy razowiec? Pode¶lecie?
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://magicznykociolek.blox.pl/strony/piekarnia.html
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Kolejny jad³ospis na U
¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków i ³y¿ki amarantusa, z serkiem homogenizowanym naturalnym, wkrojonymi 2 daktylami, suszon± fig±, ¿urawin±, s³onecznikiem, mandarynk± i po³ow± banana. 40 min zajêæ fitness z obci±¿eniem + 20 min æwiczeñ rozci±gaj±cych II ¶niadanie/lunch: sa³atka z ziaren quinoa, duszonego szpinaku z czosnkiem, po³owy avocado, pomidorków cherry, ¿ó³tej papryki, marynowanego w zio³ach i grillowanego tofu. szklanka soku wyciskanego z grejpfruta i pomarañczy obiad: du¿y filet z dorsza pieczony w folii z ³y¿eczk± oliwy, cytryn±, czosnkiem i natk± pietruszki, surówka z selera naciowego, marchewki i jab³ka, broku³y i kalafior na parze, pe³noziarnisty ry¿ basmati podwieczorek: fili¿anka naturalnego kakao (pó³ na pó³ - "mleko" z orzechów laskowych i zwyk³e 2 %), spory plaster pó³t³ustego ekologicznego twarogu z pieczon± gruszk±, kilkoma pistacjami i ³y¿k± domowego mas³a migda³owego 50 min jazdy na rowerze po lesie kolacja: 2 placuszki z cukinii na m±ce ¿ytniej posmarowane ³y¿k± jogurtu greckiego i ob³o¿one wêdzonym ³ososiem, rukol±, koperkiem i ogórkiem zielonym + porcja sa³atki z pomidorów, sa³aty rzymskiej, rzodkiewki, cebuli, kaparów i pra¿onych pestek dyni. |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 964
|
Cytat:
|
|
|
#2866 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Cytat:
Tobie i wszystkim Wiza¿ankom wszelkiej pomy¶lno¶ci, u¶miechu i rado¶ci wewnêtrznej ![]() Sylwester by³ ca³kowicie udany Dawno nie wypi³am a¿ tyle i tak ró¿norodnie, ale siê nawet nie upi³am Za to jedzeniowo ca³kiem dobrze, zdrowe sa³atki (gyros, grecka), nale¶nik ze szpinakiem i mozarell±, ciasto marchewkowe, kilka ciastek czekoladowych ![]() a dzisiejsze U ¦: 3 kromki razowego (1 z mas³em i 2 plastrami polêdwicy sopockiej, 1 z mas³em orzechowym i mozarell±, 1 z olejem kokosowym i pomidorem), kawa z mlekiem 2% II¦: ma³y kubek kefiru, jab³ko, dwie gar¶ci s³onecznika i pestek z dyni, kilka suszonych ¶liwek, ³y¿ka musli, olej z pestek dyni O: miseczka kaszy kus-kus z gotowan± piersi± z kurczaka w sosie bulionowo-jogurtowym z olejem sezamowym, z kalafiorem i marchewk± P: du¿a surowa marchewka, pó³ jab³ka K: 1 kromka razowego, 1 kromka 7 ziaren, z mas³em, rzodkiewk±, pomidorem i serkiem grani z oliwkami, kawa z mlekiem 2%
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
moje R
![]() pracujê od 8 do 16 i nie bardzo jestem w stanie du¿o zje¶æ przed prac± wiêc g³ówne ¶niadanie jem w pracy a przed ni± tylko co¶ malutkiego I - kromka chleba razowego z polewic± drobiow± i pomidorem II - owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów, ³y¿ka siemienia lnianego, ³y¿ka sezamu) na mleku, ³y¿ka miodu, 5 ¶liwek suszonych, ok.8 sztuk orzechów nerkowca III - tortilla pe³noziarnista z kurczakiem grillowanym, pomidorem, papryk±, cebul± i sosem zio³owym na bazie jogurtu naturalnego 60minut æwiczeñ (30minut cardio, 30 minut si³owych) IV - 2 tosty pe³noziarniste z mas³em orzechowym i bananem V - serek wiejski pomieszany z pokrojonymi pomidorem, ogórkiem, cebulk± i papryk± oceni kto¶, bardzo proszê
|
|
|
|
#2868 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Czesc dziewczyny, jestem tu nowa i chcialabym was prosic o ocene mojego dzisiejszego menu, poniewaz gryza mnie wyrzuty sumienia, ze za duzo zjadlam
jestem na redukcji. 1. Jajecznica z dwoch jaj z polowa cebuli i kawa czarna bez cukru 2. 1/5 torebki brazowego ryzu z filetem z piersi indyka 3. 2/5 torebki kaszy gryczanej z dwoma filetam z piersi kurczaka, dwa plasterki domowego schabu, dwa plasterki domowego pasztetu, papryka, dwa pomidory, 20 minut pozniej kawa i jablko 4. 2 jablka i banan, dwa pierniczki 5. (Przed chwila) 2 plasterki domowego pasztetu myslicie, ze przesadzilam ? Przepraszam za brak polskich znakow i prosze o ocene
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Krótki, stresuj±cy dzieñ spedzony w domu, bezruchowy.
U. chociaz pewnie wyglada jak R :/ (pó¼ne) ¦niadanie. Owsianka 50g. p³atków górskich, gar¶æ orzechów w³oskich, gar¶æ jagód goji, ly¿ka otrab zytnich, szklanka mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, wkrojona pomarañcza ; zielona herbata. Obiad: pieczona pier¶ z indyka na bardzo ostro w przyprawach(150g, spora), po³owa woreczka kaszy gryczanej, surówka z: kapusty pekiñskiej, sa³aty, pomidora, kie³ek broku³a (2 garscie), z ³y¿eczka oliwy z olwiek i sokiem z cytryny. wyszla ogromna micha. w miêdzyczasie: jab³ko, czarna kawa. 21:00 Kolacja: <staralam sie> 2 du¿e kromki chleba razowego, posmarowane grubo serkiem Bieluch naturalny,(3 ³yzki sto³owe), 50g ³ososia wêdzonego (polowa tacki), ponad 1/4 avokado, 3 ³y¿ki kawioru czarnego + du¿o warzywnych dodatków: salata rzymska, plastry czerwonej cebuli, natka pietruszki i spory ogórek. po. Pokrzywa do picia 2x. -chyba przesadzam z iloscia warzyw ktorymi sie "zapycham" oraz przyprawami ostrymi bo po obiedzie bolal mnie zoladek (ciezkosc) tak samo po kolacji czuje przepe³nienie i ciezko¶æ a nie "najedzenie"; ostatnio mam ciagle ochotê na ostre i kwasne rzeczy co chyba nie sluzy mojemu zoladkowi....
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-01-02 o 21:30 |
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 088
|
Moje dzisiejsze R:
I ¶niadanie: zmiksowany serek wiejski z dwoma bananami + gar¶æ dyni, s³onecznika, siemiê lniane, ¿urawina + kawa zbo¿owa II ¶niadanie: sa³atka z broku³em, fet±, kukurydz±, kie³kami z broku³a, jogurtem naturalnym Obiad: zupa krem z warzyw z du¿± ilo¶ci± ¶wie¿ej pietruszki z kasz± jêczmienn± + sa³atka z kapusty pekiñskiej, ¶wie¿ym szpinakiem, ogórkiem zielonym, papryk± czerwon±, dressingiem na bazie oliwy i miodu III: sa³atka z tortellini, papryk±, serem ¿ó³tym i szynk±(nie jestem z tego dumna, ale robi³am czystki po sylwestrowe w lodówce) + kilka kostek gorzkiej czekolady Trening IV: filet z makreli wêdzonej z zio³ami prowansalskimi, jajo, pó³ avocado, herbata zielona Bardzo proszê o opiniê |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
U/P do oceny
I Jaglanka na mleku 2% (4 ³y¿ki) z bananem, ³y¿k± nasion granatu, ³y¿k± orzechow nerkowych, cynamonem i imbirem II Kanapka (szkolna): 2 kromki razowca z mas³em, dwoma plastrami szynki wieprzowej i sa³at± + marchewka III Sa³atka z kurczakiem (1 ca³a pier¶ grillowana), pomidorami, salat± lodow±, papryk±,kukurydz± w sosie (jogurt naturalny,ly¿eczka oliwy z oliwek,³y¿ka soku z cytryny, czosnek i przyprawy) 50 g ry¿u IV Dwie mandarynki V Dwa jajka sadzone na ma¶le klarowanym, kromka razowego chleba, pomidor Edytowane przez Famijana Czas edycji: 2014-01-02 o 22:49 |
|
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
g³ównie to razi ta margaryna i owoce na noc...
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
dziêki
æwiczy³am codziennie 30 min rano, od wczoraj zaplanowa³am æwiczyæ 60 min dziennie
|
#2875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mimo wszystko doda³abym do Twojego jad³ospisu ¶wie¿e warzywa - lub po prostu wiêcej warzyw, nawet tych mro¿onych W pierwszej po³owie dnia pozwalaj sobie te¿ na wiêcej ¶wie¿ych owoców. Brakuje mi te¿ wêglowodanów z³o¿onych - bardzo, bardzo mocno je uciê³a¶, a chyba niepotrzebnie. Do ¶niadañ i obiadu spokojnie dodaj kaszê, ciemny ry¿ lub pe³noziarnisty makaron. Chlebek Waza zamieñ na warto¶ciowe, nieprzetworzone ¼ród³a wêglowodanów. Zaznaczy³am niektóre b³êdy - czê¶æ z Twoich posi³ków wygl±da nieco ja³owo. Redukcji na pewno nie s³u¿y te¿ po³±czenie t³ustych serów ple¶niowych i owoców na noc. Mo¿esz jeszcze sporo poprawiæ - chodzi tu oczywi¶cie o jako¶æ posi³ków, a nie ilo¶æ, bo jesz niewiele (ale to s± drobne b³êdy: margaryna, majonez, sporo cukru na noc itd. )Cytat:
Mi siê podoba.
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-01-03 o 09:57 |
||
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie jest tak, ¿e odjê³am wêglowodanów, ja nigdy nie jad³am makaronu, ry¿u, chleba, bu³ek - nie lubie tych produktów tym bardziej zaskoczona jestem, ¿e mimo radykalnej zmiany wagowo zmienia siê niewiele teraz na redukcji do³o¿y³am specjalnie chleb, wasê (ale nie bêdê ju¿ kupowaæ) i ten ry¿ zwyk³y. Spróbujê z ciemnym ry¿em i kasz± a gdybym jad³a camemberta (ma du¿o bia³ka) z ¿urawin± na drugie ¶niadanie to wtedy by³oby ok? czy to chodzi ogólnie o po³±czenia go z cukrem? czy majonez te¿ na drugie ¶niadanie jest ok? te¿ za nim nie przepadam, ale wyczyta³am gdzie¶, ¿e ma dobre tluszcze ro¶linne i warto raz na jaki¶ czas mimo, ¿e kaloryczny. 5g to wychodzi p³aska ³y¿eczka od herbaty. Nie wiem, mo¿e go wywaliæ ca³kiem z diety? raczej nie bêdê mieæ z tym problemu ![]() jeszcze mam w±tpliwo¶ci czy æwiczyæ przed pierwszym posi³kiem czy po nim? wstajê ok 7:30..... ¶niadanie o 9:00..... drugie ¶niadanie o 12:00. Chcê na æwiczenia po¶wiêciæ godzinê. Dzi¶ æwiczy³am od 10:00 do 11:00, ale wczoraj 7:45 - 8:45. Po po³udniu nie mam ju¿ na nie czasu. Ewentualnie czy to zmienia co¶ w posi³kach, co kiedy powinnam je¶æ?
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
R! pomyli³am siê ostatnio, u mnie raz R, raz U, jak wychodzi. ; ) I. omlet z dwóch jajek, sa³atka z rukoli, pomidorów, nasion s³onecznika, oliwy z oliwek i octu balsamicznego, bu³ka posmarowana mas³em ro¶linnym, pó³ rogala z makiem ; p II. Gar¶æ migda³ów III. Filet z ³ososia pieczony w folii z koperkiem, fasolka szparagowa, szpinak duszony, ziemniaki pieczone z oliw± i rozmarynem IV. Kubek mleka sojowego z ³y¿k± siemienia lnianego
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2014-01-03 o 15:26 |
|
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
sub
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Hej dziewczyny, jestem tutaj nowa
Zacznê od tego, ¿e mam problem z ed.. nie bêdê siê tutaj na ten temat rozpisywaæ. Chcia³abym pokazaæ Wam mój dzisiejszy jad³ospis i poprosiæ o rady co zmieniæ bo na pewno du¿o jest do poprawki. Moja obecna waga to 44,5/171cm. Chcê przytyæ, ale wiadomo, nie jest mi ³atwo. Dodam jeszcze, ¿e od pó³ roku ponad nie mam okresu. ¦niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek mieszanki p³atków, szklanki mleka 1,5% (takie by³o w lodówce), du¿e wiejskie jajko, 2x suszone: morele,¶liwki,figi. £y¿ka orzechów nerkowca, ³y¿eczka mas³a orzechowego z orzechów w³oskich, gar¶æ "poduszek owsianych", pó³ sporego kaki. II¦niadanie: 150g serka wiejskiego 3%, gar¶æ orzechów ziemnych, ³y¿ka wiórek kokosowych, 3 daktyle, du¿a ¶liwka, kilka chipsów bananowych pomiêdzy: jab³ko, kawa z mlekiem Obiad: dwie kostki mintaja, szklanka suchego makaronu pe³noziarnistego ¶widerki, dwie gar¶ci fasolki szparagowej, spora marchewka, dwie duu¿e ³y¿ki ketchupu. pomiêdzy: kilka rodzynek... mo¿e ³y¿eczka... Podwieczorek: 3/4 szklanki jogurtu(tyle mi zosta³o;p) du¿a gar¶æ granoli domowej roboty z rodzynkami i orzechami Kolacja: 150g serka wiejskiego 3%, dwa ogórki gruntowe, trochê cebuli, ³y¿eczka szczypiorku, kromka chleba ¿ytniego z ziarnami s³onecznika(kromka ma 50g)i ³y¿eczk± serka kanapkowego o smaku paprykowym. £y¿ka orzeszków ziemnych Oto i mój jad³ospis. Jak my¶licie o której mogê je¶æ kolacje najpó¼niej? Spaæ chodzê ok. 22. Edytowane przez l0st Czas edycji: 2014-01-03 o 19:03 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

tym bardziej zaskoczona jestem, ¿e mimo radykalnej zmiany wagowo zmienia siê niewiele