|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Takich to u nas nie widziałam
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
na ovu jestem codziennie a czasem i kilka razy. A na jakim etapie jesteś też wiem |
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Planujesz zakup?
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dobrze
Niestety nie bardzo mam warunki na pieska, no i mąż nie chce. Coś zaczyna mówić o akwarium powyżej 100l ale powiedziałam, że albo rybki albo ja
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
kotka szkoda ze nie wyszło, ja tez ufałabym becie a nie testowi
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobiłam dzis niezły burdel w kuchni stukłam naraz słodkie wino, wódke i sok malinowy. Pełno szkła, czerwone ściany, lepko no masakra
|
||
|
|
|
#2137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niewystawowy, ale przynajmniej pies rasy, którą chciałaś. Wystarczyło podzwonić po hodowlach i popytać, czy mają szczeniaki, które nie nadają się na wystawy. Teraz masz kundelka choćbyś mu "rasę" na czole wypisała Oglądałaś w ogóle zdjęcia szczeniaków bostonów jak wyglądają? Po Twoim szczeniaku, mimo że bardzo słodki i na pewno go mocno kochasz, widać, że nie Dlaczego wstydzisz się swojego kundelka, że musisz mu rasę przypisywać? Nie może być zwyczajnie kundelkiem (w typie rasy) tylko musi być bostonem? ![]() I nie, nie jest bostonem, mimo, że Ci tak właściciel jego matki powiedział. To, że jego rodzice przypominają bostony nie oznacza, że dalsi jego przodkowie również je przypominali. I wygląd to nie wszystko, liczy się też charakter! Cytat:
A mówią, że w Polsce bieda... Jaka bieda, skoro ludzie płacą za kundelki tysiąc złotych, a w schronisku za koszty szczepień oddają
|
||
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie one leżą? Bo ja ich nigdy nie wiedziałam u siebie
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- To się zgodzę ale tych właśnie facelle to nie widziałam.
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Juz tu byla dyskusja nt psow z hodowlii, schroniska itd. Nie chce sie w nia wdawac. Oboje rodzice mojej malej maja rodowod. Ojciec ma jakies tytuly.
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Standardowe gadanie pseuduchów (czyli tych, którzy Ci sprzedali szczeniaka). Za połowę kwoty którą zapłaciłaś miałabyś bostona z rodowodem. Masz kundelka i tyle, nie musimy się wdawać w dyskusję
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, ze widzialam rodowody ![]() Facet sie ogolnie nie zajmuje hodowla. Ma tylko jedna, swoja suczke, ktora dopuscil
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
cowie ja też myślę teraz o piesku, ale chyba nie zapewnilibyśmy mu z mężem odpowiednich warunków, bo czasem nie ma nas cały dzień
Może coś mniejszego? ale nie mam pomysłu co... Myślalam, że się trzymam, a dziś mam taki podły nastrój, i jeszcze brzuch mnie dziwnie boli i nie wiem czy mam się martwić i iść do gin, czy czekać na kontrolę bo to normalne. Nie wiem czy na taki bol mam wziąć nospę, czy bardziej coś przeciwbólowego...
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na ovu
ta malutka to nic nie rozumie, kurna co cykl ta sama sytuacja mimo ze trafia w owulke to stresu ma ogrom, przezywa tak wszystko ze masakra...
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
God widziałaś co nasza koleżaneczka z ovu dzisiaj zrobiła ? oczywiście chodzi mi o malutką...wrzuciła test ciążowy do galerii na ovu a jeszcze nie wiadomo czy w ogóle jest w ciąży...sorry ale moim zdaniem to głupie bo ja nie raz wchodziłam tam i patrzyłam na testy ciążowe a tu wychodzi na to, że kobiety wrzucają po prostu test, który nie koniecznie pokazuję ciążę...i to żeby był jej pierwszy test z cieniem...ale jej co cykl taki test wychodzi i ciąży nie ma....wczoraj jeszcze wyszedł jej negatywny z krwi...
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jej sie staram pomoc i uswiadomic ale widze, ze jest ciezkim przypadkiem... taka naiwnosc, ze masakra... nie wytrzymałam i musialam skomentowac.Te kolezaneczki ja tak nakrecaja i pisza, że beta sie mylila... no jak beta mogla sie pomylic? No bez przesady. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Ona ponoć ma już jedno dziecko a zachowuje się sama jak gówniara z podstawówki... Ja też się staram ale kurna jakby mi tak odwalało....
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Cloud - nie tak prędko
akurat psami ,rodowodami,wystawami się interesuję bardzo oczywiście w związku kynologicznym też jakiś czas byłam członkiem(jak wystawiałam mojego owczarka w klasie juniorów)I tak pieska rasowego przede wszystkim nie kupuje się z rodowodem! Przy kupnie rasowego psa dostaję się książeczkę ze szczepieniami i takie tam duperele oraz najważniejsze bez czego nie byłby możliwy RODOWÓD to metryka psa....gdzie jest jego pochodzenie i jego rodziców itp....dopiero idziesz do związku kynologicznego wypisujesz mase papierów płacisz nie małą sumkę oni wysyłają tą metryke do Warszawy i czekasz wtedy było 3 tygodnie nie wiem jak teraz jest i wtedy dopiero masz psa z rodowodem ![]() Maciejka- pies to fajna sprawa i nasza też nieraz musi być sama w domu nawet 12 godzin i daje rade.Ważne ze trzeba stopniowo przyzwyczajac.My chcieliśmy kiedys yorka ale nie nadają się dla nas są bardzo a to bardzo hałaśliwe i jednym słowem mówiąc fałszywe(bylismy w salonie dla psów i czekalismy z męzem i synkiem az skończą strzyc naszą sunie no i suczka od właścicielki ugryzła synka w rękę...poprostu podbiegła ugryzła i poszła sobie....) dlatego wybraliśmy indywidualiste -shih tzu mały czasami jest tak nieznośny dla niej a ona woli sie schować pod łóżko niż go urgyźć. Jest to bardzo łagodna rasa(oczywiście zdarzają się wyjątki) i to raczej piesek kanapowy,cały dzien śpi i leniwy strasznie I ciut większy od Yorka także mała rasa
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2014-01-03 o 20:02 |
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądam tvn i ryczę ... Lecę nadrobić co dzisiaj naskrobałyście
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale testu nie widziałam bo ja nie mam pakietu. Zamiast pójść do lekarza porobić badania to co cykl ta sama sytuacja... jak jej mąż z nią wytrzymuje? Mnie by szlag jasny trafił.
|
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Dla jasności - pies rodowodowy, z rodowodem, z metryką. Ludzie nie rozumieją co to rodowód, a co dopiero by było gdyby się mówiło "szczeniak z metryką"
Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-01-03 o 20:02 |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Poćwiczyłam z Mel B.
![]() Cytat:
![]() W de stoją koło testów ciążowych/ żeli intymnych/ podpasek
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Rozeznanie
|
Ishka, skoro byłaś członkiem ZKwP i miałaś psa z rodowodem, to dlaczego kupiłaś psa z pseudo? Nie ma w moim pytaniu złośliwości, zwyczajnie pytam z ciekawości, bo myślałam, że jak już ktoś wie co i jak, jak pseudo wyglądają, to nie kupi tak psa. Gdybyś mogła, to na PW, żeby Dziewczynom nie zanudzać
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
No jakto komu chyba Tobie heh
![]() Bo trafia mnie jak ludzie mówią/piszą bo to jest pies z rodowodem ![]() a zanim ten rodowód się ma to troche trzeba sie wysilić no ale nieważne już....po moim psie(owczarku) został mi właśnie tylko rodowód niestety ukradłi mi psa jak miał 5 lat teraz pewnie już dziadek z niego miałby 12 lat....do dziś pamietam tatuaż w uchu i numery....eh marzy mi się jeszcze posiadanie owczarka ale jak będe mieć własny dom...
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jestem w tym dłużej i bardziej zagłębiona, można tak powiedzieć ![]() Bo to jest pies z rodowodem! ![]() Ludzie powiedzmy wiedzą co to rodowód, ale metryka już niekoniecznie. Tłumaczenie takie jak Ty przedstawiasz jest zagłębianiem się w temat, owszem poprawne, ale ja staram się ludziom tłumaczyć jak najprościej - w skrócie pies z rodowodem
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
God, Zubi nie chciejcie żeby ja tam wpadła z komentarzem swoim
Laska dla mnie niepojęta! No ale cóż... jest przynajmniej z czego się pośmiać
|
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm.. nie wiem kto to a bardzo jestem ciekawa tej istoty a jej nick chyba jest troszkę inny niż malutka?
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
God nie mogę z niej hahaha nie wiedziałam gdzie się wrzuca...a jakoś kiedyś wiedziała
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki,
wybaczcie że nie cytuję, choć przeczytałam wszystko co naskrobałyscie odkad poszłam do pracy. Już jestem w piżamce, polarowych skarpeteczkach i grzeję się termoforem mąż zakatarzony na maksa, mnie coś czoło boli, jakby zatoki i mam zatkany nos dopadło nas na 3dniowy weekend...cóż spędzimy go w łóżku ![]() Kotka mnie też się nie wydaje, żeby beta się myliła a co do testu to zgadzam się z God, te paskowe tylko Cię stresują niepotrzebnie i lepiej kupic płytkowy; jeśli to Cię uspokoi to zrób jeszcze rano skoro wieczorem nic nie było. A tak w ogóle to uważam, że nie powinnaś sugerować się tym że miałaś 28dniowe cykle, bo po # nie musi dalej tak być. Szkoda że nie mierzysz temp. Termometr niewiele kosztuje, a prawdopodobnie wiedzialabyś na czym stoisz i czy/kiedy była owulacja, tym bardziej że zaraz po # może być duzo później...to pewnie zależy od tego jak wysoki był poziom bety. Jeśli jutro test wyjdzie negat. to mam nadzieję, że po weekendzie przyjdzie @ . I naprawdę namawiam do mierzenia temp, mnie by uspokoiła bardzo owulacja potwierdzona przez tempkę. No ale zrobisz jak uważasz. God mnie nie zastanawia skąd ludzie mają kasę na zwierzaki z rodowodem, mnie zastanawia skąd mają tyle kasy żeby kupować np. nowe mega wypaśne samochody za kilkaset tys marzenie....Leine w moim rossmanie tez takich tesciorów nie ma ![]() Ja chyba znowu zamówię sobie na allegro te strumieniowe co kiedys miałam. Cowie kiedy udostępnisz nam wykresik...
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

nie zagląda się na ovufriend co, nie zagląda?? 
Oby się zdrowo chowała!

Może coś mniejszego? ale nie mam pomysłu co... Myślalam, że się trzymam, a dziś mam taki podły nastrój, i jeszcze brzuch mnie dziwnie boli i nie wiem czy mam się martwić i iść do gin, czy czekać na kontrolę bo to normalne. Nie wiem czy na taki bol mam wziąć nospę, czy bardziej coś przeciwbólowego...