|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() z drugiej strony wez i dyskutuj z takim szefem...
![]() |
#2372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 1388776872591.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Ranyy dopadły mnie hormony ciążowe chyba już konkretnie
![]() ![]() ![]() No i dotarło do mnie, że oprócz tżta będzie teraz jeszcze jedna osoba na tym świecie, która będzie moja miłością, w ogóle chyba dotarło do mnie, że mam w brzuchu ludzia, który będzie tylko i wyłącznie mój i tżta... Rany jaka jestem słaba psychicznie ![]() Oczywiście przyszłam zryczana, a tż biedny nie wiedział o co chodzi, a ja nie mogłam nic wydusić, bo znowu płakałam ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2375 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do mnie nie bardzo dociera że wnętrze mojego brzucha żyje ![]() Chociaż przed chwilą miałam ochotę mu sprać tyłek, bo nie wiem co ON tam robił ale myślałam że został mi zmiażdżony jajnik, wypchnięty żołądek i zaraz zrobi mi dziurę w pępku ![]()
![]() |
#2376 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za opinie w sprawie butelek i kąpieli
![]() właśnie się dowiedziałam, że fokę da mi przyjaciółka po swojej córce ![]() ![]()
#2377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twój tż musiał się nieźle przestraszyć jak taka zaryczana z wanny wyszlas ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Widzicie, jestem obciążona, ja musze ciągle ryczeć przez niego skoro mam to ciągle. wogóle taka cisza wieczorową porą, czyżby magia piątku, wszystkie poszły na miasto się bawić ![]() I weź się Ela ogarnij bo po kim jak po kim, ale po tobie się tego nie spodziewałam ![]() ![]() Ja ostatnio jak oglądałam kamerdynera (polecam) to ryczałam dwie godziny jak na Zielonej Mili conajmniej. Masakra! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny idziecie z postami jak burza i ja za wami nie nadążam
![]() Dziś byłam na kontroli u położnej i okazało się, że mam lekkie skurcze. Fakt że ostatnio robił mi sie brzuszek twardy i pobolewal ale myślałam że to normalne na tym etapie ciąży. Teraz muszę brać największą dawkę dzienną magnezu, bardzo dużo leżeć i jak nadal nie będzie poprawy zgłosić się w przyszłym tygodniu do szpitala. Cieszę się tylko że już mam całą wyprawkę bo nie wi jakbym to teraz ogarnęła. Ale mamy nadzieję że zwiększona dawka magnezu pomoże. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2380 | ||
Moderator
|
Jezeli placil skadke chorobowa to tak.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale zobaczymy jak to bedzie... Ja znowy po klotni z TZ - moja wina bo zrobilam mu awanture o mega glupote, ale jest mi przykro bo ubral sie i wyszedl z domu, a ja bym chciala zeby mnie przytulil w takim momencie a nie zostawial sama. W tej chwili go nienawidze ![]() Zostawil klucze wiec go chyba nie wpuszcze do domu ![]() Bylismy tez na tej szkole rodzenia - fajnie bylo, ale juz mnie pozytywne emocje opuscily ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj chyba faktycznie hormony to są i niepotrzebe kłótnie się robią ![]() ![]() Dlaczego opuściły cię pozytywne emocje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Poczytałam Was tylko pobieżnie, przyznaję się bez bicia ![]() Cytat:
![]() ![]() Magnez, jak już Ci pisały dziewczyny, możesz zacząć brać sama, a na wizycie dopytaj dokładnie ile go brać. Ja biorę 2 tabl. dziennie i jak na razie jest ok. Cytat:
![]() Ktoś tu chyba troszkę krzyczał ![]() Cytat:
A rozpaczać mogę w zasadzie na życzenie, taki ze mnie mazgaj. Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wystarczył sam magnez i że unikniesz pobytu w szpitalu. Trzymaj się! ![]() Cytat:
A że wyszedł to może nawet lepiej zrobił - będziecie mieć oboje czas, żeby ochłonąć ![]() Z tego wszystkiego zapomniałam Wam wczoraj napisać, że dziś miałam badania, w tym obciążenie glukozą. A szkoda, bo przynajmniej dowiedziałabym się od Was, że przez te 2 godziny trzeba siedzieć na tyłku i ogólnie być w stanie spoczynku, bo mój gin, jak zwykle, nic mi nie powiedział ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że jak z którymś dzieciątkiem przyjechała na poród, to powiedzieli jej, że nie ma miejsc i że ma czekać POD SZPITALEM (!!!!!). Pojechała do domu, zgłosiła się znowu po kilku godzinach, a oni na to: a gdzie Pani była, szukaliśmy Pani pod szpitalem. No wiecie co, żeby rodzącej kazać sterczeć pod szpitalem?! Generalnie mówiła mi, że lepiej podchodzić do wszystkiego na spokojnie, obracać w żart, nie krzyczeć to i nastawienie położnych będzie lepsze. Ale weź i nie krzycz jak boli, prawda? Powiedziała mi też, że są jakieś sale rodzinne, za pobyt w nich kupuje się (podobno dobrowolną) cegiełkę (jakieś 100zł) ale na sali leży się samej i może być z tobą każdy, kogo tylko sobie zażyczysz. Myślę, że to fajne rozwiązanie i jak już się do mnie zgłosi ta położna to koniecznie ją o to wypytam. Potwierdziły się też moje przypuszczenia, że dzieciątko jest z matką non stop już od samego początku, łącznie z pierwszą nocą, i nazwijcie mnie wyrodną ale myślę, że mogliby dać nam po porodzie troszkę odpocząć, zwłaszcza jeśli się jest na sali wieloosobowej - to wiadomo jedna prawie rodzi, dzieci płaczą na zmianę, o zmrużeniu oka można sobie pomarzyć... A tak w ogóle, z tego co się orientuję wynik badań w porządku. Cukier 76 a 2 godz. po podaniu glukozy 100, to chyba nieźle, co? Właśnie mówili w RMF FM, żeby w ostatnich miesiącach ciąży wystawiać się na słońce, bo dziecko potrzebuje wit.D, łatwo im mówić mądralom, zapomnieli jaki mamy w Polsce klimat? ![]() Do następnego, ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-01-03 o 20:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My z mężem też byśmy chcieli gdzieś wyjechać juz parę lat nigdzie nie byliśmy :-( w tamtym roku mieliśmy w listopadzie wylecieć do Egiptu juz nawet paszporty odswiezylismy i wtedy zmarła jego mama tak więc strasznie chcielibyśmy chociaż nad morze pojechać w lato Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biedni ci nasi faceci, byle nietrafiony żart powoduje taki wylęg negatywnych emocji i łez że szok, co ta ciąża z nami robi ![]() ja podobnie jak Ela czasem się wzruszam i ryczę, gdy czuję lub widzę jak Mała fika (tez w wannie zawsze się ożywia), gdy ją widzę na usg albo gdy w nocy zaglądam do synka i go nakrywam ![]() ![]() Ja miałam gąbkę i nie podtrzymywałam wcale dziecia, zreszta wody sie daje tylko tyle, żeby nóżki były zmoczone. Tylko duzo zabawy z ta gabką, trzeba dokładnie płukać, wyciskac i wysuszyc, żeby bakterie i pleśń sie nie rozmnożyły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale już się postawiłam do pionu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2388 | |
Moderator
|
Przez tego wstretnego TZa
![]() ![]() Zapycham sie czekolada na poprawe humoru - jutro pewnie bede tego zalowala ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() I wkurza mnie to ze oni na prawde sa z innej planety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie rob glupot i wspusc tz. ja kiedys go nie wpuscilam i spal w samochodzie... matko... wredna baba ze mnie...
![]() |
#2390 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale pewnie go wpuszcze... No chyba ze zasne zanim wroci, ale wtedy to juz nie moja wina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zadomowienie
|
Witajcie :-* tak gonicie ze dzisiaj nie ogarniam mam nadzieję że mi wybaczycie :-*
Filupka tos mnie postraszyła bo tez mi twardnieje brzuchol coraz częściej a magnezu jeszcze nie biore ehh Tteqiba moze chciał odetchnąć o wyszedł żeby się nie kłócić ale myślę że nie powinien cię zostawiać samej... Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie boje kwietnia.przeraża mnei to coraz mocniej. z jednej strony chce już byc po i meic synka przy sobie, ale z drugiej boje sie tych pierwszych miesiecy bo wiem już jak to wygląda ![]() my mielismy cywilny jak bylam w 5tym mies ciąży pierwszej, a koscielny zrobilismy wraz z chrzinami jak synek miał pol roczku. i bylo super.bez dlugiej kiecki , bez wesela, skromnie ale ja tak chcialam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Rozeznanie
|
Będę leżeć, będę. .. nie mam wyboru. Biorę magnez od jakiegoś już czasu bo mnie skurcze w łydki łapały. Ale brałam 360 mg dawkę dziennie a teraz będę brać 600 mg.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2394 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety, hormony hormony, do tej pory jakoś się trzymałam, ale widzę że to postępuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam sobie staniki do karmienia przez internet i poczytałam jak się mierzyć i wyszło że mój aktualny rozmiar to 70H
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Moderator
|
Wow - duze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
Lewek ja mam wizytę we wtorek to napiszę co mi powiedzal a potem ty napisz
![]() Lece nyny o ile mój mały łobuziak da mi zasnąć. Dobranoc :-* Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Rozeznanie
|
Kate a zdradz Proszę jak sie mierzy
![]() Ja słyszałam tylko że do karmienia powinno sie kupić o rozmiar większy niż się ma w ostatnim miesiącu ciąży. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze miałam 75 B/C a teraz 80 C D (zawsze mierze w sklepie) i ten ciażowy rozmiar bardzo mi odpiwiada, a H to sobie nie wyobrażam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.