|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Czekolada i orzechy są bardzo silnym alergenem ,cytrusy często też , najlepiej byłoby zrobić testy żeby tak nie działać w ciemno.
mój Miko też nosi torebkę jak teletubiś (zalatuje gender ) uszyłam mu taką małą torbę żeby na kierownicę od rowera mógł wieszać i traktory w niej wozić,dzieci lubią swoje skarby zabierać za sobą Pneumolan to badziewie przereklamowane starszemu kiedyś na katar taki można powiedzieć chroniczny pomógł zyrtec , chociaż testy miał robione i alergii niby nie ma ,xyzalu nie znam |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
MEGI maja moje założone konto w banku i oszczędzam na studia , (w UK płatne ), czy jakas cześć na kupno domu . Nie chce zeby brali kredyty na studia ,a za te parenascie lat nie wiadomo jaka bedzie sytuacja finansowa i czy bedzie nas stać, zeby im studia opłacac na bieżąco.
Ja mam o tyle mniejszy problem z prezentami, ze moje dzieci nie maja ich nawalu od dziadków , ciotek , kuzynek, chrzestnych bo ich poprostu nie ma tutaj , wiec prezenty sa zawsze ode nas ![]() MADZIWNA nie wiem czy to na żylaki, czy tylko na opuchnięte nogi itd, ale z tegoo co wiem bo niektóre kobiety w ciąży noszą te pończochy uciskowe. Moze i one dobre na żylaki, popytaj, poczytaj. LIBRA a jak tak czytam to moj mały tez ma torbę , w Turcji sobie kupił z jakimś chłopczykiem pepco czy cos takiego. Tez w niej chowa rożne pierdy , dupsy. Ma tez plecaki i co chwile tez w nich cos przekłada, dokłada, układa hehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-02 o 22:27 |
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
A no plecaków mały też ma kilka i do przedszkola sobie wymienia raz ten raz inny ,ale najbardziej sobie upodobał ze spajdermenem ,,spajdermen się reaktywował
|
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A) uczulenie mogło wyjść dopiero teraz czy B) od zwiększonej ilości (wiadomo-święta=orzechy, cytrusy i niestety czekoladowe wyroby) czyli od nasileni potencjalnego alergenu tak powyłaziło?
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak ja już robiłam testy dla Mika ,je się i tak co jakiś czas powtarza bo alergia to jest choroba która może wyjść nagle ,albo może być to alergia krzyżowa ,czyli je produkt który do tej pory nie wywoływał objawów ale w połączeniu z innym może wywoływać ,niezwykle trudne to jest do zidentyfikowania .Na wszelki wypadek po prostu nie dawaj tych produktów na razie i zobaczysz.testy się robi jak nie przyjmyje sie żadnych leków ,trzeba je odstawić na jakiś czas ,mowa o lekach na alergię
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- PoP wlałam tą wodę utlenioną do uszu ,trochę coś tak trzeszczało ,ale jeśli miało mnie przestać boleć to nie przestało , dalej trochę mnie pobolewa ,chyba zakropię jeszcze kroplami |
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA jak nie przejdzie to moze idź do lekarza
, ja tak raz miałam od kataru ucho mnie bolało i dostałam krople na receptę. Tez cos w tym roku ,jakis maraton chorób zaliczasz , w tamtym roku chyba nie chorowalas ?? Moze wlej se ta wodę do nosa moze przerzedzi ci ten katar
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałyśmy wizytę u laryngologa na 15 stycznia ale Pani dr złamała nogę i wizyta jest przełożona. Powinnam się umawiać do alergologa. Jak sobie pomyślę o tych kolejkach u lekarzy to mnie trzepie i chwilowo ograniczam czekoladę i wszystko po czym widzę że gorzej się czuje.
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka ma na coś uczulenie ale nie zlokalizowalismy jeszcze na co. Co jakiś czas wysypuje ja na brzuchu i plecach. Podaje jej wtedy wapno i zyrtek.
Libra - tak po jednym razie to nie przejdzie. Do nosa to czasem nie lej tak bezpośrednio - tak przed wołaniem trzeba rozcieczyc.
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez noc mi w sumie już przeszło nie ,w tamtym roku nie chorowałam ,a teraz się mnie czepiło wszystko ,mnie i Mika Cytat:
W takiej sytuacji dobrze jest prowadzić dziennik żywieniowy i zapisywać wszystko ,dosłownie wszystko co zjadła ,bo czasem się nie pamięta nawet co się wczoraj jadło ,może wtedy łatwiej byłoby skojarzyć. U nas ta wysypka prawie zeszła ,prawie bo już nie jest czerwone ,nie widać ale czuć pod ręką takie chropki malutkie też wapno podaję i tak myślałam o tym zyrtecu bo mam w kroplach ,chyba mogę podać co nie?
|
||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomej córka miała też wysypkę i potem spuchła troszkę, okazało się że uczulenie na mandarynki - okres świąteczny, tych mandarynek się jadło więcej i wyrzucało.
Więc wysypki mogą mieć różne pochodzenie... |
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
mój nie jadł w ogóle cytrusów ,jadł orzechy ale to już było po tym jak dostał wysypki ,ja obwiniam inhalacje w naszym przypadku
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - ja zyrtek podaję tez przy Katarze 5 kropel rano i 5 wieczorem.
Co do dziennika to trochę trudno bo ona w przedszkolu tez czasem je. Nataszka dzisiaj pierwszy raz zrobiła siku do nocnika .
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Pop no ale jest się z czego cieszyć, gratulacje dla Nataszki
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Nie długo dzień Babci i Dziadka, macie jakieś fajne pomysły na prezent? Taki obok ręcznie robionej laurki? Ja myślę intensywnie, kalendarze już były, robiłam ręczniki wyszywane - świetny prezent - radości dużo i bardzo praktyczny tesciowa dostanie raczej poduszkę wyszywaną, ona często jeździ w trasy z jaskiem takim starym i chcemy jej dac nowego zeby jej o meli przypominal, ale co tam napisac mysle na tej podusi
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
To moze ja swojej mamie książkę kucharska oddam w ramach dnia babci...nie mam ochoty przygotowywać dla niej prezentu.
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przykro mi jak ktoś pisze tak jak Ty. Ale to jest życie. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Chłopak jest po operacji migdałów, po robieniu przegrody nosowej, 2 razy miał usuwane polipy w nosie jakieś torbielki - i teraz robi tak i mu podobno lepiej...? Mówi że uczucie średnie ale pomaga, uczucie jakby się topiło, któraś próbowała? |
||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
plmadzia... heh no.. miałam taką sukienke ciążowa odcinaną pod brzuchem.. one starsznie pogrubiaja.., jak założę obcisłą tunike to sam brzunio tylko widac i nawet wcięcie w tali mam spore
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
ASIULEK zarzuc ten przepis na te ciasteczka owsiane , kiedys podawałas
i moim posmakowały . Miałam w starym tele i przesialam, nie pamietam wszystkiego co tam było i jakie porcje . Chyba przepis był z "moje wypieki" ???
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
chłopaki wołają?
fajny placek znalazłam na moich wypiekach, Stefanka polecam ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/stefanka |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto z miodownika a masa z "nieba w gębie"
ja to ciasto robię z masą budyniową Przyszedł dzisiaj mój fotelik ,jeszcze nie wkładałam do samochodu bo wieczorem przywiózł ,nie chce mi się iść teraz ,ale małemu się wygodnie w nim siedzi. PoP dla Nataszki ![]() Nataszka ja nie szykuję nic specjalnego ,babcie dostaną laurki i po pudełeczku rafaello albo ferero nic mi nie mów o wlewaniu czegoś do nosa brrr jeszcze uczucie topienia ,o nie to nie dla mnie już bym chyba lewatywę wolała
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA nie nie wołają, ale jak zrobię to zjedzą
Nie miec miksera, nie robić ciast .Narazie nie spieszy mi sie do jego kupna . W sumie U mnie ciast nikt nie je , moj tz kawałek dwa, chłopaki kawałek dwa, albo wcale!, a resztę do sklepu oddawalam. Poczekam az podrosna , wtedy docenia smak ciast i to ze im pieke. ( a bardzo lubię to robić) . Mały mi zasnął
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;-) uczucie znane.? |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wygląda to tak, a nie inaczej, ponieważ jakiś czas temu WRESZCIE zaczęłam odmawiać hodowania poczucia winy, nie robię pewnych rzeczy "dla świętego spokoju" bądź "bo wypada" i zaczynam nazywać rzeczy po imieniu (na własny użytek, z nią się tym nie dzielę). Wniosek ogólny jest smutny i przygnębiający, acz prawdziwy niestety- ja po prostu nie lubię swojej mamy. Potrafię to już powiedzieć sama przed sobą i nie hołduję zasadzie "rodziców się nie wybiera, ale trzeba ich kochać". Taki life. Relacja jest nienaprawialna moim zdaniem, bo moja mama jest niereformowalna, a ja nie zamierzam pracować nad tym, żeby to zmieniła-to nie moja brocha. Tym z Was, które mają super układy z mamami mogę tylko pozazdrościć i iść dalej. Są tu wśród nas dziewczyny skłócone z własnym rodzeństwem co z kolei dla mnie może i jest wyobrażalne, bo w miarę inteligentna chyba jestem (to sobie przysłodziłam ), ale z własnym bratem mam stosunki fajne.No tak, wkroczyłam na temat rzekę-wybaczcie.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2014-01-03 o 19:54 |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
a no tak, no mnie uczucie też znane, i za płukanie nosa też podziękuje
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Jeśli nie chce to oczywiście nie odpowiadaj. |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
80km, widzimy się na rodzinnych imprezach, rzadko wpadamy tak po prostu-choć jak brat zjeżdża z rodziną to czasem tam się spotykamy. Ona u nas jest na urodzinach Gabrysi i czasem z wizytą przyjeżdża razem z moim tatą. Ma normalnie kontakt z Gabrysią. Była na Wigilii u mojego brata itd. Generalnie jestem przekonana, że ona żadnego problemu nie widzi i "w ogóle o co chodzi"
.Kiedyś sądziłam, że trzeba to wyczyścić, przedyskutować, powiedzieć wszystko co lezy na duszy. Teraz tak nie myślę.
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka i bardzo dobrze że już tak nie myślisz bo to już jest za późno ,budować relację z dzieckiem trzeba od początku ,później już się tego nie naprawi
Ja też uważam że nigdy nie ma co na siłę ,bo tak trzeba czy tak wypada to tak nie działa ,przecież i tak wiadomo że ktoś robi coś szczerze a na siłę. |
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba uszanować Twoja decyzję., bo masz prawo do tego ale w głowie mi się to nie mieści :-( Jestem mamą sama i zaraz człowiek myśli. stawia się w sytuacji., ale nie da się z tym pogodzić. Albo i da. Trudne to Mrówka |
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie miałam lewatywy. Przed "porodami" tez nie bo nie było czasu na tego typu pirdoły.
![]() Dzisiaj mnie zaskoczyła nasza pediatra. Wczoraj dała nam skierowanie na badanie moczu Nataszy wiec dzisiaj rano Tz zawiózł do laboratorium. A o 11 nasza peditra dzwoni do nas z informacja ze wyniki są ok, ona juz z laboratorium rozmawiała. I nawet nie musimy jechac po odbiór bo ona jak bedzie w szpitalu to je odbierze.
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nici z mojej niespodzianki ,skoku ze spadochronu. Właśnie wypelniam formularz i moj tz musi miec podpisana zgodę od lekarza
I co ja mam teraz zrobic Chyba mu rower kupie .A sama skoczę ze spadochronu na moje urodziny ( jak nie bedzie innych wydatków ,jak w tamtym roku, bo rożnie bywa ) , przynajmniej nie bede musiała po lekarzach latać i dopłacać .Nooo wkurzylam sie ![]() Czy lekarz moze podpisać zgodę na skok, nie widząc pacjenta? A mając jego dokumentacje , wiec wie co i jak. Ja bym poszła z papierem. No nie wiem. Moze zadzwonię w tyg do przychodni. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-03 o 21:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

(zalatuje gender
) uszyłam mu taką małą torbę żeby na kierownicę od rowera mógł wieszać i traktory w niej wozić,dzieci lubią swoje skarby zabierać za sobą 

też wapno podaję i tak myślałam o tym zyrtecu bo mam w kroplach ,chyba mogę podać co nie?

dla Nataszki