![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Cześć dziewczyny!
Jak staraczki przetrwały święta? Ja na wigilii byłam u siostry i tam była jej teściowa-okropne babsko, nie było rozmowy, żeby nie zapytała kiedy będę w ciąży.... Najbliższym oczywiście powiedzieliśmy, że jestem w ciąży, ale uważam, że jeszcze zbyt wcześnie żeby wszystkim wokół trąbić. A do tego, jak przypomnę sobie co przydarzyło się Ewelince, to bardzo się denerwuję czy aby u mnie wszystko w porządku. W wtorek mam wizytę u gina, i tak się stresuję, żeby wszystko było dobrze że szok! Na szczęscie wymiotuję i mam często mdłości więc to mnie trochę pociesza, że może jednak ciąża rozwija się prawidłowo. Ale i tak mam ciągle czarne myśli...
![]() |
#152 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam się z Wami noworocznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dziś 20 dc... Tempki nie mierzyłam bo nie było czasu i jakoś chęci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Patusia jestem zszokowana zachowaniem koleżanki. Jak można żartować w taki sposób i to z takich trudnych spraw? Oby nigdy nie spotkała jej naprawdę taka sytuacja.
Trzymam kciuki za HSG, ja je miałam robione do 10dc, tak żeby @ się w miarę skończyła (żeby nie wtłoczyć czegoś do jajowodu), ale żeby od razu po przepchnięciu jajowodów się starać. Mój gin powiedział, że do 3 mcy po HSG 80-90% zachodzi w ciążę. Ja w 3-cim miesiącu brałam jeszcze CLo no i zaskoczyło ![]() Ja też Wam życzę zdrowia i spełnienia najskrytszych marzeń w Nowym Roku! Niech będzie lepszy, niż poprzedni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
hej Wam
![]() Haneczka - wow to duża kobietka, po kim taka wielka? nasza na ostatnim szczepieniu ważyła ponad 8000g a miała wtedy 6,5 miesiąca. Jak dziecko jest za duze to też niedobrze, może mieć problemy z serduszkiem .. nasza jak z początku szybko przybierała na wadze to lekarka zwróciła uwagę na szmery jak j a osłuchiwała.. Co do ubranek to ja też już kupuję i ubieram Natalkę w co najmniej 80, 86 również ![]() ![]() Patusia ehh masakra co za laska;/ w ogóle bez komentarza, ile ona ma lat, że się tak zachowuje? ![]() White Cafe.. nie przejmuj się ![]() ![]() Prymaza dziękuję za życzenia ![]() ![]() Mokka Liwka eluśka pannajoanna co u Was? ![]() Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2014-01-05 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Paulina, Haneczka - ale macie duże = długie panny!
Mój Kacper skończył rok i też mu kupuję ciuszki 92, zwłaszcza bodziaki - też ten tułów coś przydługi, a nózki wchodzą spokojnie w spodenki 86. Co do brzuszka to go nie ma - nie martwcie się, jak panienki zaczną raczkować i biegać, to będą wyglądać jak mój robaczek ![]() Paulina - czemu na liście nie ma Alicji i Mileny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Drogie Mamy,
próbuję stworzyć nowy wątek wózkowy w formie krótkiej ankiety, może znajdą się chętne do dodania swojej opinii ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736029 Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki!
No to ja chyba też przyniosłam ze sobą coś na Nowy Rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli ja akurat do 10 dc powinnam się załapać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś zakończyłam egzaminy na ten semestr ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
No niby tak, ale jakoś tak się wogóle nie czuje, oprócz tego, że tempka wysoka i piersi bolą. Coś mnie tam czasem podszczypuje i pokłuwa... Wtedy za pierwszym razem sikańce wogóle nie wychodziły, a tempka spadła dopiero 17dpo, dlatego jeszcze niczego nie jestem pewna i podchodzę sceptycznie bo jutro jest 17dpo...heh ale wrażeń jak na jeden miesiąc i stresów!!!.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Prymaza gratuluję! Czyli w tym tygodniu zostałaś ciężarówką i będziesz panią doktor?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Kacperek śliczniutki, taki mały elegancik ![]()
Małżeństwem od 10.01.2004 ![]() 12.01.2004r. ![]() 19.02.2009r. ![]() Ślubowanie 18.06.2011 ![]() 29.10.2011r. ![]() 06.02.2012 ![]() 28.12.2012 II ![]() 17.01.2013 ![]() ![]() ![]() 30.08.2013 Wanessa - szczęście nasze nie ma granic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro idę do gina, na drugą wizytę. Mam nadzieję, że usłyszę same dobre wiadomości, bo wiadomo, że wkręcam sobie masę czarnych scenariuszy. Na pierwszej wizycie byłam w 4 tc i widziałam zarodek, ale nie było jeszcze serduszka. W sumie to wiedziałam tylko tyle, że zarodek znajduje się w macicy. Trzymajcie za mnie kciuki. Jutro koło południa Wam opowiem.
![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
Prymaza!!!!!! "No niby tak.." co to ma być za odpowiedź?? !!
![]() qrcze 2 krechy ale super!! ![]() ![]() Whitecafe trzymam kciuki aby było serce duże jak dzwon ![]() ![]() Patusia gratuluje sesji ![]() Neipys obyś miała racje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- a na liście nie ma paru dziewczyn bo jak robiłam nową listę to chciałam trochę uporządkować i dziewczyny które sie mało odzywały albo dawno nic nie pisaly skasowałam.. milena jest przecież, bo cos pamiętam pisała chyba niedawno a Ale teraz dokleiłam z mamusiek cz1, w sumie to Ala taka nasza Mama nr 1 hehe .. kto by pomyślał że nasze córki będą mieć urodziny prawie w tym samym dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
No bo to szok Paulinka jest...i strach ogromny! Bo tak bardzo oczekujesz tej ciąży, że jak się o niej dowiadujesz to zamiast się cieszyć martwisz się czy wszystko będzie w porządku....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Prymaza - mocno trzymam kciuki za obie sprawy
![]() Myślę, ze II powinny dac Ci tyle radości, że i obrona w piątek pójdzie śpiewająco ![]() White - trzymam też za Ciebie mocno ![]() Paulina - no kto by pomyślał? Tyle przeszłyśmy! Jak już obrabiasz listę, to zmień mi wiek - nie ma to tamto - stuknie mi w czerwcu 32 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Prymaza!!!!
![]() ![]() ![]() White Cafe ![]() ![]() ![]() Patusia współczuję koleżanki... Niestety otaczają nas różni ludzie, najlepiej to się próbować odciąć od tych toksycznych, gorzej jak są w rodzinie ![]() Neipys Kacperek super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane! dzięki za trzymanie kciuków, bo pomogły!
8 tydz. 3 dzień!! Jestem taka szczęśliwa!! Widziałam serducho! Byłam dziś u lekarza na kasę chorych, bo stweirdziałam, że będę chodziła prywantnie i na kasę chorych bo badania chciałam robić za darmo ale nie wiem czy jest sens, bo u prywatnego dostałam całą litanię do zrobienia a tutaj raptem 3 badania... No ale chociaż częściej będę miała wizyty i swojego okruszka będę oglądała. Ten prywatny lekarz tp wyliczył mi na 12 sierpnia (tak też mi wychodziło jak liczyłam) a ten dziś na 6 września.... Nie wiem jak oni to liczą ale oczywiście tym się narazie nie przejmuję bo gdzie tu jeszcze do porodu. Jestem przeszczęśliwa! Dziś uświadamiam szefa i już nie będę trzymała tego w tajemnicy! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() super. jesli dzis 8t3d to tp wychodzi 17.08 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
White Cafe super, gratuluje i trzymam kciuki
![]() ![]() Dragusia88 Gdzie chodzisz do ginekologa?
Edytowane przez pannajoanna71 Czas edycji: 2014-01-07 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Dzięki!
![]() Panna Joanna, a który cykl się starasz? U mnie był conajmniej 7 lub nawet 8 lub 9 miesiąc...
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ojej, to ja chyba wpadłam w panike, bo 4
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, robiłam bete i wyszła 362,2, u mnie to jakiś 4-5tydzień, 18dpo, pojęcia nie wiem jak to liczyć, normy do laboratorium też jakies dziwne. Martwię się czy ta beta nie za niska....w czwartek idę na 48h po. Kiedy najlepiej iść do lekarza? Ściskam was!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Panna Joanna- ja byłam właśnie jakoś tak u lekarza po 4 ms starań, to powiedział, że zbyt szybko żeby robić jakieś badania. Kazał mi jeszcze poczekać kilka miesięcy ("prosze brać partnera i do łóżka"). Ja też wpadałam w panikę i to już taką, że naprawde dużo płakałam. Potem stwierdziłam, że marnuje swoje cenne życie na zamartwianie się czymś na co nie mam wpływu. Przetłumaczyłam sobie, że przeciez mam świetnego męża, że niedługo bedziemy mieli swój piekny wymarzony domek, więc po co ja ryczę? dzieci najwyżej zaadoptujemy, bo w domu będą dwa pokoje dla dzieci
![]() Prymaza- kochana, nie zamartwiaj się. Beta jest prawidłowa jak na 4 -5 tydzień. Ale oczywiście powtórz badania, żeby być spokojniejsza. Ja u gina byłam po 4 tyg. od zapłodnienia, był zarodek ale nie było serduszka. W sumie ciesze się, że poszłam wcześnie na badanie, bo chociaż wiedziałam, że ciąża nie jest poza maciczna. Ale aż do dziś cała drżałam, czy aby napewno jest serduszko. I było : ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Kochane moje! Dziękuje za wszelkie słowa otuchy, powtorzę betę we czwartek i się wszystko wyjaśni. Czasami czuję takie kłucie jakby lewego jajnika, trwa to kilka sekund i przestaje, powtarza się kilka razy i mija, miałyście coś takiego??
Czy pamiętacie Dziewczynki swoje bety na początku ciąży? Czy momęt zapłodnienia to owulacja? jak wy to liczycie bo to jakiś kosmos dla mnie hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Ja pierwszy raz bete robilam ok 3 tyg po owulacji-zaplodnieniu i wynosila 1576. To ze kłuja jajniki to zupelnie normalne. Mnie nawet teraz jeszcze czasem zakluje. Twoja beta jest w normie, spokojnie
![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
we wrocku? do lux medu, na pl. dominikańskim
w pierwszej nie pamiętam, a w drugiej nie badałam.
![]() |
#179 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też chodziłam do dwóch ginów, jakoś sie to udało pogodzić.. bałam sie ze usg bede mieć za często a to pdoobno może być szkodliwe ale ten na NFZ zrobił tylko 3 usg jakos zaraz na poczatku a potem wcale, jedynie tętno sprawdzał. No i skierowania na badania miałam za free ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
Ale się cieszę z Waszego szczęścia kochane
![]() ![]() ![]() Ale jednocześnie widzę, że już tylko ja ze "starego" grona zostałam, wszystkie nasze "stare" staraczki tulą już swoje maluszki, tylko ja zostałam.... Dochodzę do wniosku, że ze mnie się robi przypadek beznadziejny... Dziś 23 dzień już 13 cyklu... Ehh aż mi się płakać chce... Z resztą już od dwóch dni mnie strasznie boli brzuch... Tak mnie strasznie ciągnie, że najwygodniej jest mi na siedząco, ale później mi się ciężko jest wyprostować... Staniki wszystkie są na mnie za małe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.