|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
szpoooko ja mam głupie wrażenie że będzie chłopiec
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Eee to pewnie będzie dziewczynka bo ja tez tak przez jakiś czas myślałam, że po prostu za bardzo chcę dziewczynkę a na pewno wyjdzie chłopak a tu jednak nie
|
|
|
|
#2223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślę, że u Jagodzi będzie dziewuszka
No i u Carmeny musowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczy ![]() jeszcze tylko tydzień równe 7 dni do usg
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewuszki
![]() W mojej 1 ciaży napewno nie uwierzycie ale od zobaczenia II kreseczek wszystkim mówiłam że ja wiem że to będzie chłopiec nikt mi nie chciał wierzyć ale ja czułam że tam siedzi Tomuś heh no i od 14 tygodnia co usg nam to potwierdzał![]() ![]() Teraz za to wogole nie mam przeczuć no trudno heh zobaczymy co to będzie.... Mam pytanie do Was. Czy któraś miała tez częste bóle podbrzusza na początku tzn 5-6 tydzień?Dodatkowo podejrzewam że są troche mocniejsze po duphastonie....pytam bo w 1 ciaży może jeden dzień pobolało i nic a teraz o wiele częściej....
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie mogę coś napisać! Od wczoraj chyba z 4 razy się zabierałam, żeby odpisać coś na wizażu i ciągle ktoś przychodził i "przeszkadzał"
![]() Widzę, że strzelacie w płeć w najlepsze Myślę, że przy takim zainteresowaniu tematem możemy śmiało robić zakłady
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam tylko luteina i nospa, luteina i nospa, usg, luteina i nospa... Nospy brać nie chciałam, bo i tak mi nie przechodziło, więc ją wywalałam Wyszłam ze szpitala i po jakimś tygodniu-dwóch zaczęło przechodzić, bolało już do zniesienia a potem wreszcie przestało ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, podliczyłam moją wyprawkę odzieżową 13 body z krótkim rękawem mniej więcej w rozmiarze 56 (niektóre są malutkie, inne trochę większe) do max 62, w tym co najmniej 5 takich na maluśkie dziecko (którego się nie spodziewam, podejrzewam, że syn do małych nie będzie należał )1 body z długim rękawem ale duże, bo co najmniej 62 2 pajace jeden mały, drugi ok. 62 1 rampers z długimi rękawami/nogawkami roz. ok. 56 5 par skarpetek i 1 jakby kapcioszki na małe nóżki ![]() 1 mała czapeczka ale bez sznurków, taka tylko na główkę, wiecie o co chodzi ![]() Pomijam jakieś bluzy, kamizelki i inne ogrodniczki, bo wiadomo, że to jak kto lubi... Ale! Mam pytanie! Co dokupić? W jakiej ilości? Na pewno jakieś pajace, śpioszków nie mam ani jednych... Kaftaniki? Pytałam majową mamę moją znajomą i mówiła, że mimo ciepłych dni i tak ubierała małą zazwyczaj w długi rękaw, więc coś na wierzch na ten mój zapas body z krótkim rękawem? Wymieniłam to, co mam na początek, bo na większe dziecko mam jeszcze: 2 półśpiochy te takie spodenki, w roz. co najmniej 62 1 śpiochy roz. z metki 68 ![]() 1 polarowy pajac duuuży, chyba też ok. 68 ![]() 5 par skarpetek też takich większych + uwaga uwaga! 1 sukienkę roz. 68 kolor różowy Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2014-01-04 o 11:18 |
||
|
|
|
#2229 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fan no to masz już pokaźną ilość ubranek. Ja to dopiero jeden komplecik kupiłam. Co do ilości nie pomogę bo nawet nie wiem ale też chętnie poznam odpowiedź |
||
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile z tego trafiłam ![]() Cytat:
a dzisiaj jeszcze chciałam skoczyć do kika bo mają -% i widziałam śliczne dziewczęce body za 4zł.
|
||
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
maciejka, strasznie mi przykro
Cytat:
bo on mówi ze na 100% będzie chłopak A jaaa już sama nie wiem. czasem mi się wydaje że chłopak a mam dni że jestem przekonana że będzie dziewuszka. No cóż, trzeba poczekać i się okaże ![]() No a ja po tej dłuższej przerwie powracam do Was. Jakoś po tych świętach i sylwestrze nie mogłam się zebrać i co odpaliłam laptopa to jakoś zawieszałam się przy czymś innym. No ale dość tego lenistwa, czas ponadrabiać ![]() Wczorajszą wizytę u ginki zaliczam do udanych. Nawet małż dał radę dotrzeć do gabinetu po pracy więc był ze mną. A trafiło się jemu. Wczoraj pierwszy raz sprawdzała jak bije serduszko i słyszeliśmy No i mam sobie to zapisywać żeby nie zapomnieć, widać chyba będzie mnie pytać o to na kolejnej wizycie.Wreszcie zapytałam o basen bo miesiąc temu zapomniałam i powiedziała że jak najbardziej mogę pójść i że basen to nawet dla kobiet w ciąży jest jak najbardziej wskazany. Ja się cieszę strasznie bo ja uwielbiam basen no i chyba dzis wieczorem pojadę Ostatnio coś spać nie mogę. Co się na bok odwracam to się budzę, zwariować idzie. Później w dzień chodzę zmulona no ale się nie kładę spać bo w nocy to wtedy bym już całkiem nie spała no a mimo tego i tak się co chwilę budzę. Strasznie męczące to jest. Mówiłam o tym gince to powiedziała żebym sobie wieczorkiem co dzień przed spaniem np. szkalnkę melisy wypiła. Wczoraj wypiłam ale nie wiem czy była za słaba czy na mnie nie działa to bo i tak nie mogłam spać. Chyba ze 30 razy się budziłam. A teraz jeszcze ruchów nie czuję, to co to będzie jak mnie dziecię w nocy obudzi bo się zacznie wiercić. Szwagierka tak miała, że mała ok 4 rano się chyba budziła i się wierciła. Niedługo jak zombie będę wyglądać jak tak dalej będzie |
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=beat@;44421531]maciejka, strasznie mi przykro
Ty tak nie wróż bo Cię mój małż znajdzie bo on mówi ze na 100% będzie chłopak A jaaa już sama nie wiem. czasem mi się wydaje że chłopak a mam dni że jestem przekonana że będzie dziewuszka. No cóż, trzeba poczekać i się okaże ![]() No a ja po tej dłuższej przerwie powracam do Was. Jakoś po tych świętach i sylwestrze nie mogłam się zebrać i co odpaliłam laptopa to jakoś zawieszałam się przy czymś innym. No ale dość tego lenistwa, czas ponadrabiać ![]() Wczorajszą wizytę u ginki zaliczam do udanych. Nawet małż dał radę dotrzeć do gabinetu po pracy więc był ze mną. A trafiło się jemu. Wczoraj pierwszy raz sprawdzała jak bije serduszko i słyszeliśmy Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-01-04 o 12:02 |
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że na wizycie ok ![]() Wklejam fotkę brzuchola Nawet wam fotomontaż zrobiłam Urósł?
|
||
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, zapomniałam dodać że 03.02.2014 godz. 16:15 wizyta kontrolna
Pewnie wtedy będzie mnie umawiała już na kolejne usg
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest piękny ty masz taką piłeczkę a u mnie inaczej wygląda może później wkleję swój
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeszcze częste bóle głowy. Staram się nie brać tabletek. Więc jak mnie boli to robię sobie kawę jeśli moją "kawę" kawą można nazwać. Łyżeczka rozpuszczalnej i zalewam do połowy a reszta to mleko. No ale że ja anty kawowa jestem i kawy nie pijam wcale to mi i taka nawet pomaga chyba że to ból migrenowy już jest, no to wtedy jest gorzej A brzuszek cudaśny masz Aż sama ciekawa jestem o ile jest większy od ostatniego zdjęcia
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-01-04 o 12:19 |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie daję czubatej łyżeczki tylko taką ledwo co, albo nawet pół
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to sypię bardzo płaską i do tego pół szklanki to mleko i każdy się dziwi i mówi cytuję "jak ty takie siuśki możesz pić"
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem antykawowa, jak nie raz w gościach dostawałam parzoną to feeeee
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haha, ciekawe czy się sprawdzi
![]() ![]() Co do wyprawki ubraniowej, chętnie się dorzucę do przemyśleń, ale później, bo teraz tylko na szybko wpadłam na wizaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, że urósł!!! Elegancki 21 tydzień
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje wizyty ![]() Cytat:
![]() dziewczyny znalazłam stronkę na której jest sporo opinii na temat wózków. Ja nigdzie nie mogłam znaleźć opinii na temat mojego Markus Matti. A dzięki tej stronce znalazłam ![]() warto się zalogować żeby fotki obejrzeć co wstawiają dziewczyny http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...9/index49.html
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuje za link akurat dziewczyny pisały też o camarelo sevilla który mi teraz chodzi po głowie
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia poszperałam trochę i tutaj jest kilka opinii - KLIK - niestety niezbyt pochlebnych... Trochę kiepsko, że nie można go obejrzeć, ode mnie do Częstochowy jest kawał drogi, więc bym się nie wybrała nawet...
Z kolei TUTAJ są dobre opinie, przynajmniej na 1 stronie... Jestem ciekawa twojego zdania, a widziałaś go na żywo? |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Skubana zobacz co mam
http://www.we-dwoje.pl/kolor;w;pokoj...kul,19678.html 17t 2d Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-01-04 o 19:39 |
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi jeeeest!
Jaki zgrabniutki, szok
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się, brzuszek śliczny i naprawdę zgrabniutki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

ja mam głupie wrażenie że będzie chłopiec

18.08.2010 - zaręczyny

akurat dziewczyny pisały też o camarelo sevilla który mi teraz chodzi po głowie