Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 12:44   #2191
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Viollet - najlepsze jest to, że człowiekowi wydaje się, że jak dziecko troszkę podrośnie to będzie się miało troszkę więcej swobody hahah to chyba nic bardziej mylnego, jak dziecko zaczyna chodzić to dopiero się zaczyna

Justii, Magnusia - czy wy decydujecie się na znieczulenie zo?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:47   #2192
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Justii, Magnusia - czy wy decydujecie się na znieczulenie zo?

zobaczę jak się sytuacja rozwinie ale jestem zdecydowana jeśli dam radę bez to będzie bez ale znając siebie pewnie będę się darła o zzo po jakiś 10 minutach u mnie w szpitalu jest darmowe a nawet jakby było płatne to trudno- nie jestem cierpiętnica a stres jest jeszcze gorszy dla dziecia

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Viollet-- wprawiaj się, wprawiaj
Stary 2014-01-04, 13:04   #2193
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - no ja właśnie też sobie myślałam, że nie ma co z siebie robić bohatera na siłę, bo ból na pewno będzie, chyba że będzie za późno na podanie, ale to już inna historia... tutaj akurat zzo jest zupełnie darmowe, ale tak właśnie pytam z ciekawości

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:08
Stary 2014-01-04, 13:10   #2194
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - no ja właśnie też sobie myślałam, że nie ma co z siebie robić bohatera na siłę, bo ból na pewno będzie, chyba że będzie za późno na podanie, ale to już inna historia... tutaj akurat zzo jest zupełnie darmowe, ale tak właśnie pytam z ciekawości

o właśnie! dokładnie to
Stary 2014-01-04, 13:21   #2195
Malgos_12
Zakorzenienie

Kurcze nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko ale cieszę się, bo już chciałabym mieć dzidziusia przy sobie
Stary 2014-01-04, 14:35   #2196
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko ale cieszę się, bo już chciałabym mieć dzidziusia przy sobie

ja bym chciała aby już było po wszystkim- szczerze mówiąc jestem z deka obsrana jeśli chodzi o poród boję się i tyle.
Stary 2014-01-04, 15:18   #2197
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - a ja dziwnie w ogóle nie myślę o tym i nawet się nie boję aż sama się sobie dziwię heheh chciałabym tylko, żeby wszystko poszło OK i tzn ze mną i z dzidziusiem
Stary 2014-01-06, 17:14   #2198
kasioonya
Rozeznanie

Dziewczynki rodzicie??

Straszna tu cisza nastała. Pewnie odpoczywacie w pierwszy długi weekend tego roku Ja już jutro wracam do pracy po 17 dniach urlopu - coś chyba jest ze mną nie tak, bo jakoś nie czuję się wypoczęta... Może to przez to, że ostatnio coś dziwnego dzieje się z moim zdrowiem - mam jakieś dziwne bóle w klatce piersiowej (zapis EKG prawidłowy)... Muszę zrobić sobie przegląd techniczny

Tak, jak piszecie- Wasze Maleństwa na pewno urodzą się zdrowe, a Wy świetnie się spiszecie zarówno podczas porodu, jak i w opiece nad Dzidziusiami! Chyba każdy człowiek odczuwa lęk przed nieznanym, a przecież żadna z Was dotąd nie rodziła. Nie ma co słuchać "mrocznych opowieści" - nie do końca rozumiem kobiety, które opowiadają o swoich traumatycznych przejściach ciężarnym koleżankom... Trzymam kciuki, żeby każda z Was miała podczas porodu profesjonalną opiekę i odpowiednie wsparcie!
Chyba o tym nie pisałyście - czy Wasi Mężowie będą przy Was podczas porodów? Jeśli będą, to czy sami o tym zadecydowali, czy raczej podjęli tę decyzję za Waszą namową?

Ah, mam jeszcze jedno pytanie - czy polecacie jakieś konkretne preparaty z kwasem foliowym- tak, żeby przygotowywać organizm przed ciążą? Czy warto przyjmować sam kwas, czy lepiej razem z kompleksem innych witamin przeznaczonych dla kobiet? Na co zwracać uwagę? Wiem, że mogę zapytać o to farmaceutę, ale chciałabym poznać Wasze opinie No i czy przed zajściem w ciążę robiłyście sobie jakieś konkretne badania?
Te pytania kieruję oczywiście nie tylko do naszych "ciężaróweczek"

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 17:38   #2199
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Dziewczynki rodzicie??

Straszna tu cisza nastała. Pewnie odpoczywacie w pierwszy długi weekend tego roku Ja już jutro wracam do pracy po 17 dniach urlopu - coś chyba jest ze mną nie tak, bo jakoś nie czuję się wypoczęta... Może to przez to, że ostatnio coś dziwnego dzieje się z moim zdrowiem - mam jakieś dziwne bóle w klatce piersiowej (zapis EKG prawidłowy)... Muszę zrobić sobie przegląd techniczny

Tak, jak piszecie- Wasze Maleństwa na pewno urodzą się zdrowe, a Wy świetnie się spiszecie zarówno podczas porodu, jak i w opiece nad Dzidziusiami! Chyba każdy człowiek odczuwa lęk przed nieznanym, a przecież żadna z Was dotąd nie rodziła. Nie ma co słuchać "mrocznych opowieści" - nie do końca rozumiem kobiety, które opowiadają o swoich traumatycznych przejściach ciężarnym koleżankom... Trzymam kciuki, żeby każda z Was miała podczas porodu profesjonalną opiekę i odpowiednie wsparcie!
Chyba o tym nie pisałyście - czy Wasi Mężowie będą przy Was podczas porodów? Jeśli będą, to czy sami o tym zadecydowali, czy raczej podjęli tę decyzję za Waszą namową?

Ah, mam jeszcze jedno pytanie - czy polecacie jakieś konkretne preparaty z kwasem foliowym- tak, żeby przygotowywać organizm przed ciążą? Czy warto przyjmować sam kwas, czy lepiej razem z kompleksem innych witamin przeznaczonych dla kobiet? Na co zwracać uwagę? Wiem, że mogę zapytać o to farmaceutę, ale chciałabym poznać Wasze opinie No i czy przed zajściem w ciążę robiłyście sobie jakieś konkretne badania?
dobre pytanie czy rodzimy mi chyba odszedł dzisiaj czop śluzowy, albo przynajmniej jego część, więc mam nadzieję, że to już wkrótce ale równie dobrze może zejść kolejny tydzień a nawet 2

takie bóle to mogą byś stresowe, nawet jak ci się wydaje, że się nie stresujesz... u mnie często pomagał magnez z potasem, ale wiadomo jak zrobisz sobie badania to to nie zaszkodzi

ja zrobiłam badania tsh, toxoplazmozę, ogólnie morfologię i coś jeszcze ale nie pamiętam heheh

co do kwasu foliowego to ja bym polecała sam kwas, bo w sumie nie wiesz czy masz jeszcze jakieś niedobory, więc może nie ma potrzeby pakować w siebie chemii, ewentualnie do tego pij siemię lniane i od okresu do owulacji łykaj olej z wiesiołka - to nie zaszkodzi a może pomóc

mój mąż chce być przy porodzie, ale to tylko i wyłącznie jego decyzja... nie wyobrażam sobie namawiać go do tego, nie każdy ma silne nerwy, nawet jak z pozoru to nasz Macho

Czas edycji: 2014-01-06 o 17:39
Stary 2014-01-06, 18:39   #2200
monika860902
Zakorzenienie

Kurcze, coraz bliżej porodów naszych Koleżanek!
Jak tak czytam Wasze wpisy, to chyba udziela mi sie stres No ale wiem, że wszystko będzie dobrze, przecież dbałyście o siebie i Wasze Bobasy! Rozumiem, że jak Was dłużej nie bedzie na forum, to juz jesteście "po"?
I pamiętajcie, że jak już wrócicie to macie pochwalić się fotkami Waszych Dzieci

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 18:45   #2201
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
dobre pytanie czy rodzimy mi chyba odszedł dzisiaj czop śluzowy, albo przynajmniej jego część, więc mam nadzieję, że to już wkrótce ale równie dobrze może zejść kolejny tydzień a nawet 2

takie bóle to mogą byś stresowe, nawet jak ci się wydaje, że się nie stresujesz... u mnie często pomagał magnez z potasem, ale wiadomo jak zrobisz sobie badania to to nie zaszkodzi

ja zrobiłam badania tsh, toxoplazmozę, ogólnie morfologię i coś jeszcze ale nie pamiętam heheh

co do kwasu foliowego to ja bym polecała sam kwas, bo w sumie nie wiesz czy masz jeszcze jakieś niedobory, więc może nie ma potrzeby pakować w siebie chemii, ewentualnie do tego pij siemię lniane i od okresu do owulacji łykaj olej z wiesiołka - to nie zaszkodzi a może pomóc

mój mąż chce być przy porodzie, ale to tylko i wyłącznie jego decyzja... nie wyobrażam sobie namawiać go do tego, nie każdy ma silne nerwy, nawet jak z pozoru to nasz Macho
Uhuhu Małgoś, to rzeczywiście coraz bliżej Ja tam się nie znam, ale ten czop brzmi poważnie

Właśnie jedna lekarka, do której poszłam w ramach popołudniowego dyżuru od razu stwierdziła, że to pewnie nerwica... Troszkę mnie ta diagnoza zaskoczyła, bo o ile rzeczywiście ostatni czas był dość intensywny i męczący (głównie w związku z pracą i przeprowadzką), to poza tym nie miałam żadnych nerwów czy stresów. Zresztą zwykle na stres reagowałam inaczej... Poza tym te dziwne dolegliwości dopadły mnie nawet w drugi dzień świąt, który był mega spokojny, wyluzowany, rodzinny, radosny... Moja lekarka zasugerowała, żeby skontrolować TSH, bo już dawno nie udało mi się dostać do endokrynologa i dawka leków, którą przyjmuję nie zmieniła się od ok. 2 lat, a być może należałoby ją zmienić. Tak więc muszę się wybrać do laboratorium, ale też odwiedzić ginka i endo, bo skoro chcę myśleć o dziecku, to trzeba się zatroszczyć o swoje zdrowie.

Dziękuję Ci za te info dot. witamin i kwasu

Ja też uważam, że mężczyzna powinien sam zdecydować o tym, czy chce być przy porodzie. Podejrzewam, że mój raczej w tej kwestii nie jest macho Zdarzyło się kilka razy, że gdzieś w tv był pokazywany poród, to on od razu przełączał kanał, a nawet troszkę się oburzał tym, że "takie sceny" mogą zobaczyć dzieci i mogą się przestraszyć... Nie rozmawialiśmy o tym, czy chciałby być przy narodzinach naszego dziecka, bo pewnie inaczej patrzy na to teraz, a być może zmieni mu się perspektywa kiedy będę w ciąży

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2014-01-06, 19:16   #2202
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - no dokładnie... jakby nie patrzył poród się zbliża kochana i nie stresuj się, bo ja jestem w pełni wyluzowana

Kasioonya - a to jeśli masz problemy z tsh to przed ciążą myślę, że konieczna będzie jej kontrola
co do oglądania porodów, to dla mnie zbyt intymna rzecz i też nie lubię ich oglądać, więc nawet się nie dziwię, że twój tż to przełączył... wiesz zawsze tż może być z tobą do pewnego czasu, a potem jak się zacznie po prostu poczekać na korytarzu... niestety nie dla każdego takie widoki
Stary 2014-01-06, 19:39   #2203
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Monika - no dokładnie... jakby nie patrzył poród się zbliża kochana i nie stresuj się, bo ja jestem w pełni wyluzowana

Kasioonya - a to jeśli masz problemy z tsh to przed ciążą myślę, że konieczna będzie jej kontrola
co do oglądania porodów, to dla mnie zbyt intymna rzecz i też nie lubię ich oglądać, więc nawet się nie dziwię, że twój tż to przełączył... wiesz zawsze tż może być z tobą do pewnego czasu, a potem jak się zacznie po prostu poczekać na korytarzu... niestety nie dla każdego takie widoki
Monia właśnie - my tu się nie możemy za dziewczynki stresować, tylko wspierać je i dodawać otuchy bo to dzielne babeczki są, świetnie sobie poradzą i urodzą zdrowiutkie, słodziutkie i różowiutkie Maleństwa

Małgoś zdecydowanie przy podjęciu decyzji o zajście w ciążę przy niedoczynności i Hashimoto będę musiała się skonsultować z endo, bo pewnie trzeba będzie zmienić dawkę leków
Ja jakoś nie mam problemu z oglądaniem porodu w tv, choć przyznaję, że nie zaglądam wtedy w "centrum wydarzeń", a raczej ciekawią mnie działania personelu medycznego, kwestia tego, w jakiej pozycji znajduje się kobieta rodząca, co robi, jak oddycha itd.

Małgoś a jak Ty się w ogóle czujesz bez pracy? odpoczywasz, relaksujesz się? masz plan kiedy wrócisz do pracy?

pytam Ciebie, bo pozostałe wkrótce-Mamusie się pochowały chyba, że masz jakieś przecieki z mamusiowych wątków i już coś wiesz?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2014-01-06, 20:05   #2204
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasiu - u mnie plan co do macierzyńskiego wygląda tak... do 5 lipca trwa mój macierzyński, potem mogę sobie dobrać max do 16 tyg zupełnie bezpłatnego (na co raczej nie będzie nas stać), więc pod koniec będę się zastanawiać co zrobić dalej...
o to ty i Hashi masz? widzę, że to u ciebie już dość dawno stwierdzone, więc może będzie łatwiej im dawkę dobrać w przypadku ciąży
a co do mojego wolnego to ja na razie dopiero 3 dni na wolnym jestem poprasowałam sobie ciuszki, wczoraj spakowałam torbę, a dziś niewiele zrobiłam choć w sumie się wyspałam, a to trzeba zaliczyć do sukcesów hahah

z tego co mi wiadomo to ani Justii, ani Magnusia nie zaczęły jeszcze rodzić, ale wiadomo to bardzo szybko może się zmienić
Stary 2014-01-06, 20:05   #2205
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Dziewczynki rodzicie??

ja jeszcze długo nie do maja daleko

Mój małż zadeklarowała się że chciałby być przy porodzie, w końcu to też jego dziecko a poza tym stwierdził że pomoc męża przy porodzie jest nieoceniona skąd on to wie ??

Kwas foliowy brałam na początku tylko bez żadnych witaminek. Witaminy zaczełam brać chyba około 13 tc.

Dostałam od bratowej 3 torby ciuszków już je przejrzałam teraz wrzucić do prania i będą czekały...
Czy wy jak dostawałyście coś od znajomych, ciuszki czy inne rzeczy dla dzieci to jakoś płaciłyście za to, czy nie?

Bo ja planuje oddać ciuszki jak już mi nie będą potrzebne, no ale nie wiem czy pytać czy w ogóle nic nie proponować??

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 20:16   #2206
Malgos_12
Zakorzenienie

Justynaa -Ja dostałam troszkę nowych w prezentach, a takie od rodziny tż-ta to tylko raz, ale nie płaciłam za to. Akurat dzieciaczkom przywiozłam dużo smakołyków, ale nawet nie wiedziałam, że coś dostanę - zawsze możesz zapytać co za to?
Stary 2014-01-06, 20:21   #2207
magnusia
Zakorzenienie

jestem, jestem- jeszcze w dwupaku

co do kwasu foliowego to jedyny i najlepszy jaki znam to FOLIK- tani i każdy lekarz go przepisuje, także nie ma co kombinować tylko ten kupić

co do obecności małża przy porodzie- to jego decyzja, zresztą sam chce być z synem od pierwszej chwili narodzin- i dobrze bo myślę, że to da dodatkową więź między nami wszystkimi. Czy małżonek podoła- nie wiem ale raczej tak. Do tego bierzemy jeszcze jedynkę poporodową więc będziemy cały czas razem i od razu będziemy oboje opiekować się Adasiem.

Małgoś- czop już Ci odszedł- o rany... a dużo? mi jeszcze nic nie odlazło ani nie rozlazło ani nie wylazło

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Dostałam od bratowej 3 torby ciuszków już je przejrzałam teraz wrzucić do prania i będą czekały...
Czy wy jak dostawałyście coś od znajomych, ciuszki czy inne rzeczy dla dzieci to jakoś płaciłyście za to, czy nie?

Bo ja planuje oddać ciuszki jak już mi nie będą potrzebne, no ale nie wiem czy pytać czy w ogóle nic nie proponować??

ja dostałam sporo od koleżanki a ona ma po swoim dziecku i jeszcze po kimś. Planuję je oddać - oczywiście te co się będą nadawać bo to różnie była przecież. Pewnie też dołożę te które mi nie będą potrzebne.
Nic nie płaciłam ale stwierdziłam, że dam coś od siebie- kupiłam jej dwa prześcieradła dla córki bo i tak miała kupic razem ze mną w zamówieniu ze sklepu. Innym dałam jakiś gadżet dla dziecka.
Mnie to kosztowało dużo mniej niż kupno najtańszych nawet ciuszków a zawsze to jakiś dziękczynny gest
Stary 2014-01-06, 20:23   #2208
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - nie wiem czy to czop, ale pytałam mamusiek i u jednej tak właśnie wyglądał. Był to spory galaretowaty glut o kolorze słomkowym (a nawet troszkę ciemniejszym), jednak nie podbarwiony krwią, więc może to dopiero jego część i na wszystko będę musiała jeszcze troszkę poczekać jednak wcześniej nie miałam takiego śluzu i na pewno nie w takiej ilości, owszem dużo wydzieliny białej, ale nie czegoś takiego... no nic na razie sobie czekam dalej
Stary 2014-01-06, 21:10   #2209
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - nie wiem czy to czop, ale pytałam mamusiek i u jednej tak właśnie wyglądał. Był to spory galaretowaty glut o kolorze słomkowym (a nawet troszkę ciemniejszym), jednak nie podbarwiony krwią, więc może to dopiero jego część i na wszystko będę musiała jeszcze troszkę poczekać jednak wcześniej nie miałam takiego śluzu i na pewno nie w takiej ilości, owszem dużo wydzieliny białej, ale nie czegoś takiego... no nic na razie sobie czekam dalej

no wygląda na czopa w sumie to już finiszujemy więc nie dziwne
Stary 2014-01-06, 21:23   #2210
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - ja zaczynam jutro 38tc, torba spakowana, więc mogę rodzić heheh
Stary 2014-01-06, 21:27   #2211
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Justynaa -Ja dostałam troszkę nowych w prezentach, a takie od rodziny tż-ta to tylko raz, ale nie płaciłam za to. Akurat dzieciaczkom przywiozłam dużo smakołyków, ale nawet nie wiedziałam, że coś dostanę - zawsze możesz zapytać co za to?

Zapytałam... Dostałam odpowiedz dogadamy się jeszcze... No i dziś rozmawiałam z bratem przez tel. Mówiłam że rozpakowałam torby, ze ciuszki są śliczne... Nic nie wspomniał że mam im coś zapłacić... A ja już nie dopytywałam. Spodziewają się dziewczynki... Więc kupię im parę ładnych ciuszków i wyśle - i tak planowałam to zrobić czy by mi coś podarowali czy nie...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Magnusia - ja zaczynam jutro 38tc, torba spakowana, więc mogę rodzić heheh
Kurcze już 38tc... No to jesteś już gotowa 3mam za was kciuki

Mama Franka

Stary 2014-01-06, 22:43   #2212
justiii87
Zakorzenienie

Hej

Ja też jeszcze jestem w dwupaku ale coraz bardziej napuchnięta moje stopy i dłonie wyglądają strasznie, ale dajemy radę

kasioonya - Ja brałam tylko kwas fiolowy, ale jakiś inny niż folik, przepisał mi go gin, była to zwiększona dawka, ale nie było wskazań do większej, tylko powiedział, że kwas foliowy jeśli jest go nadmiar w organizmie jest i tak nieszkodliwy i od razu wydalany z organizmu.
Witamin żadnych przez całą ciążę nie brałam, teraz jedynie żelazo bo mi spadło i dostaję podwójną dawkę, miałam na bieżąco badania, wyniki w normie i usłyszałam, żeby się nie szprycować chemią jeśli nie ma do tego wskazań, mam spożywać dużo owoców i warzyw i sama sobie witamin dostarczę i tak tez robiłam

Mój M chce być przy porodzie, była to ego decyzja, czy da rade do końca nie wiem okaże się dam znać jak już będziemy po Ja sama nie mogę patrzeć na krew, ani różnego typu rany, więc jestem daleka do zmuszania kogoś do oglądania takich widoków, każdy przeżywa to inaczej, i najlepiej wie czy chce być przy porodzie czy nie. Na pewno będzie na początku jak będę miała różne bóle, a w miarę rozwoju akcji jak nie będzie dawał rady niech po prostu wyjdzie, Ja to rozumiem

Co do Twoich bóli to stres może dopiero się ujawniać, nerwy zaczynają Cię puszczać i to wszystko dopiero wychodzi. Zrób sobie wszystkie badania to Ci nie zaszkodzi, a jedynie może uspokoić

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

JJJustynAAA - My nic od nikogo po dzieciach nie dostaliśmy, całą wyprawkę kupowaliśmy sami, no jedynie moi rodzice i siostra z facetem kupili ubranka i różne tego typu rzeczy, ale to w ramach prezentów i bzika na punkcie wnuczka

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2014-01-06 o 22:41
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:51   #2213
JJJustynAAA
Zakorzenienie

No Malgos, Magnusia i Justii 3mam za was kciuki bo to się może okazać że zaraz już nie będziecie w dwupaku.

Ciekawe jak tan nasza NIKI???

Co do ciuszków sprawa się chyba wyjaśniła.
Brat palnął tekst nie zastanawiając się - raczej nic ode mnie nie chcą za te szmatki. A wręcz w ramach wdzięczności za pewne załatwione przez ze mnie dla nich sprawy dostałam od nich prezent:

http://allegro.pl/niania-elektronicz...762898243.html

Jestem mega zadowolona bo myślałam o czymś takim tylko troszkę mnie cena odstraszała, a tu masz

Mama Franka

Stary 2014-01-07, 13:59   #2214
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - no to super prezent
my zdecydowaliśmy się na tę matę AngelCare z monitorem oddechu... w sumie kupiliśmy używaną, ale tylko raz czy dwa, a cena oczywiście sporo spadła... teraz tylko muszę baterie podładować

Czas edycji: 2014-01-07 o 14:02
Stary 2014-01-07, 15:46   #2215
magnusia
Zakorzenienie

zaczęłam pakować torbę i się nie zmieściłam jak wróci mąż to musi wytargać większą.
a tak nie chciałam wyglądać jak w hali odlotów

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Co do ciuszków sprawa się chyba wyjaśniła.
Brat palnął tekst nie zastanawiając się - raczej nic ode mnie nie chcą za te szmatki. A wręcz w ramach wdzięczności za pewne załatwione przez ze mnie dla nich sprawy dostałam od nich prezent:

http://allegro.pl/niania-elektronicz...762898243.html

Jestem mega zadowolona bo myślałam o czymś takim tylko troszkę mnie cena odstraszała, a tu masz

super prezent
Stary 2014-01-07, 15:49   #2216
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - to ja jestem chyba mistrzem pakowania hahahah zmieściłam się w podręczny (no taki ciut większy, ale ogólnie to walizka podręczna)
Stary 2014-01-07, 15:58   #2217
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - to ja jestem chyba mistrzem pakowania hahahah zmieściłam się w podręczny (no taki ciut większy, ale ogólnie to walizka podręczna)

no co Ty? razem z pieluchami i pampersami? i ciuszkami dla małego i szlafrokiem dla siebie i poduszką do karmienia?

ja pakowałam się wg listy i dupa

Dla siebie:
  • wygodna koszula lub T-shirt (dłuższy) do porodu oraz 2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
  • szlafrok, klapki;
  • biustonosz do karmienia piersią;
  • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella;
  • przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe);
  • dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły);
  • ręczniki papierowe;
  • woda mineralna niegazowana;
  • rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu,
  • paczka zwykłych podpasek.
Dla Dziecka:
  • 5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
  • trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
  • dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
  • dwie bawełniane czapeczki;
  • dwie pary skarpetek;
  • kocyk lub rożek;
  • ręcznik;
  • mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
Stary 2014-01-07, 16:09   #2218
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - u nas nie piszą o poduszce do karmienia i papierowych ręcznikach... pieluch tetrowych nie trzeba ale wzięłam 2 i jedną flanelową, ale jakbym miała dopakować resztę tetrowych to bym jeszcze zmieściła pampersów mam pół paczki (coś ponad 20 sztuk)... resztę posiadam ... ręczniki dla siebie mam 2 duże i jeden mały
Stary 2014-01-07, 17:11   #2219
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Magnusia - u nas nie piszą o poduszce do karmienia i papierowych ręcznikach... pieluch tetrowych nie trzeba ale wzięłam 2 i jedną flanelową, ale jakbym miała dopakować resztę tetrowych to bym jeszcze zmieściła pampersów mam pół paczki (coś ponad 20 sztuk)... resztę posiadam ... ręczniki dla siebie mam 2 duże i jeden mały

poduszka dla wygody i wszystkie mamy sobie ją chwalą więc warto chyba a ręczniki papierowe do osuszania krocza aby nie targać ręcznikiem
Stary 2014-01-07, 20:06   #2220
justiii87
Zakorzenienie

Ja jspakowałam Nas w dwie torby Jedna dla siebie, druga dla małego
U mnie mego duża jest kosmetyczka - moja bo mały ma swoją oddzielną, dużo miejsca zajmuje szlafrok.

Byłam dziś na wizycie, mały waży 3600 kg i na 90% będę miała cc.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości