|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
Dwa lata temu we wrześniu (i to chyba pod koniec) byłam z rodzicami w Bułgarii-poza sezonem, więc pustawo na plażach, a wciąż cieplutko. Tylko miasto mi nie odpowiadało i klimat (w sensie ludzie), bo ja jestem zakochana w południowcach i ich miastach i nocnym życiu,ale to moje prywatne zboczenia. Także spokojnie można wyjeżdżać w ciepłe i ciekawe miejsca. Cytat:
![]() Co prawda nie chodzę w żakietach zazwyczaj, ale takie eleganckie wdzianko zawsze się przyda w szafie. Więc zaczynam poszukiwania!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Biały nie może być,pisałam, że sukienka ecru
![]() Cytat:
Chyba postawię na jasny róż Czyli będzie chyba sweterek Ale mówicie, że mam stawiać na krótki (do talii), tak? Ja bym tylko podcięła końcówki Włosy można skrócić nawet w dzień ślubu (niektórzy fryzjerzy to preferują, bo sobie podcinają włosy konkretnie do danej fryzury. Ja uważam, że obciąć można zawsze, gorzej zapuścić. |
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do żakietu to uważam że żakiet jest tak elegancki że nawet jak nie będzie pasować na 100% to i tak to lepsze niż jakieś bolerka i będzie wyglądać elegancko. Prawda taka że mało do której sukni pasuje super jakieś okrycie oprócz tych z koronką gdzie można zakupić to świetne bolerko zapinane na plecach które wtapia się w suknię. No ale to nie grzeje zbytnio i raczej pełni funkcję żeby "nie wyglądać tak goło"
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
my sie zastanawiamy nad Grecja- po 18 wrzesnia nie jest juz tam ladnie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także trochę mnie zmartwiłaś z tym przechodzeniem do następnej kolekcji... Ale biorę też poważnie pod uwagę opcję wypożycznia-nikt nie zareagował entuzjastycznie na moją propzyję spagetti jako jedna z kolacji więc nie będę miała czym ubrudzić sukienki
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie opcja kupna nówki tak czy siak nie wchodzi w grę. Albo z wieszaka, albo wypożyczona, albo szukam krawcowej z ładnymi koronkami... Mam takie małe założenie, że postaram się nie przekroczyć mojej pensji robiąc zakupy jednej rzeczy na wesele...
|
|
|
#819 | |||
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam
![]() Kasiu skoro wybrałaś ta obrączkę, to znaczy że bardzo Ci się podoba i gusta innych nie mają tu nic do rzeczy Każdy wybiera to, co mu się podoba i dobrze leży na palcu To trochę jak z wyborem sukienki - po jakimś czasie większość ma jakieś wątpliwości, które pryskają po przymiarce ![]() Cytat:
Niestety nie mają Elrosa ale ci się udało z tym welonem ![]() Cytat:
ParisParisienne gratki za suknię ![]() Cytat:
Ja też wcześniej żałowałam, że nie mamy terminu wczesniej, ale sprzed nosa ktoś nam gwizdnął 15.08. i po prostu innych terminów na interesujących nas salach nie było. Zawsze chciałam wrzesień to mam wrzesień Nie ma co gdybać, że może byc zimno i deszcz, taka pogoda może być praktycznie w kazdym terminie. Moja siostra ślubowała 22.10. i była piękna słoneczna pogoda, ja byłam w samym żakiecie, rok później spadł pierwszy śnieg i wiało niemiłosiernie. Głowa do góry! Mamy idealną datę!
|
|
#820 |
|
Szalony Kapelusznik
|
Ide oglądać sale <jupi>
|
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
Pół nocy wczoraj szukałam cekinowych sweterków i nic mi się nie podoba
Zazwyczaj bardzo ciemne to srebro jest, na czarnej podszewce, a takiego nie chcę. Będę jeszcze ebay śledzić. Bo tam sporo było. No i nieszczęsne srebrne buty... Wiem że dziewczyny wstawiały tu zdjęcia swoich, ale ja wolałabym takie "oblepione" brokatem, a nie z materiału z dodatkiem brokatu. Ech zachciało mi się brokatowego ślubu Plus jest taki że znalazłam hurtownię brokatu gdzie za kilogram zapłacę niecałe 50 zł ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justynkie byłam w tej Lingerii i ogólnie wrażenie jest super, bardzo miła obsługa, już na wstępie pytają cię czego szukasz i czy już u nich kupowałaś, jaki masz rozmiar, mierzą w razie potrzeby. później przynoszą ci każdy stanik w twoim rozmiarze (który spełnia twoje wymagania, np. biały, ślubny itp). ceny niestety wysokie, bo te co mierzyłam kosztowały po 350zł. i niestety w moim rozmiarze mieli tylko dwa białe straplessy, niestety nie leżały zbyt dobrze na mnie. szukam czegoś bardziej push-upowego ale fajne jest to, że możesz zamówić na stronie z odbiorem osobistym w ich salonie i zmierzyć na miejscu - i jeśli nie pasuje, od razu go oddać
|
|
#823 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wkurza mnie tylko to, że na mojej uczelni zapisy na fakultety i seminaria są internetowe, i przeważnie jest tak, że np. 20ego września podają info, że 23ego o 8 rano są zapisy i wtedy kto ma lepszy sprzęt i internet, ten lepszy :P Zawsze się tym stresuję (plus nowym harmonogramem), taka moja natura, i po prostu nie chcę na podróży poślubnej sprawdzać co chwilę neta, czy może nie rzucili już info o zapisach... Więc jedyne wątpliwości, jakie mam co do daty, powiązane są z tym, że nie ma za bardzo kiedy jechać w podróż. Ale może zrobię sobie tygodniowe wolne w październiku i wyskoczymy gdzieś z TŻ wtedy ![]() Z drugiej strony właśnie ostatnio jeszcze byłam załamana, że do września tak dużo czasu, a teraz sobie liczę i jednak zleci jak z bicza strzelił Cytat:
Obydwoje mamy urodziny w tym miesiącu i moglibyśmy je świętować w jakichś ciepłych krajach ![]() Cytat:
Wiadomo, chciałabym słonko i ciepełko, ale nawet deszcz może mieć swój urok ![]() Cytat:
![]() Co do włosów mam taką samą teorię Cytat:
Pogodą w ogóle się nie przejmuję, bo na nią nie ma najmniejszego wpływu.
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-01-04 o 12:51 |
|||||
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak poszło ![]() A tak w temacie okryć: co byście założyły do mojej? Bolerka zadne nie pasują, jedyna opcja na tą chwilę to chyba szal Suknia KLILK
|
|
#825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak pada to znaczy, że PM będzie miała dużo pieniędzy
|
|
|
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, bardzo Ci dziękuję za opinię!
Wybiorę się tam w kwietniu lub maju. Co prawda 350 zł to trochę za dużo jak na mój budżet, przewiduję tak ok. 150 zł ale zobaczymy
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też ma włosy niby do podcięcia, ale jeszcze te kilka miesięcy się przemęczę. Chciałabym mieć pofalowane włosy na ślubie, więc i tak będą wyglądały na krótsze. Z długich włosów zawsze łatwiej coś ułożyć , a fryzjer je tak przygotuje że nie będzie widać ewentualnych zniszczeń ![]() Jeszcze zakochałam się w tym makijazu <3 ![]() Muszę się w końcu umówić na jakiś próbny. Dziewczyny! Ile wcześnie robicie próbne makijaże. Bo boje się że jak 4miesiące przed się umówię, to mi się jeszcze koncepcja 1000razy zmieni;/
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-01-04 o 13:56 |
|
|
|
|
#829 |
|
Erudycja
|
Hej dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy! Skasował mi sie projekt zaproszeń i nigdzie nie moge znaleźć ornamentu z inicjałami A i M! Jesli ktoras z was jest w posiadaniu takiego to byłabym bardzo wdzieczna. Wczesniej mialam taki z gołębiami i obrączkami ale nigdzie nie moge go teraz znaleźć!
na dniach bedziemy drukowac a tu taka lipa!
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Ysia ja na próbny chcę iść jak najbliżej ślubu, tak powiedzmy w miesiącu porzedzającym
co z tego, jak teraz pójdę, skoro i ja i makijażystka do dnia ślubu całkiem zapomnimy jak to wyglądało
|
#831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dotka90 na 99% będę miała taką samą suknię tylko moja będzie w wersji z bolerkiem zdejmowanym, jak tutaj oczywiście bez tego pasa i u mnie gorset będzie kończył się w jednej linii, bez dodatkowego zejścia aplikacji. Koło będę miała zmniejszone.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-01-04 o 15:30 |
||
|
|
|
#832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maluje mnie siostra cioteczna TŻ, która jest MUA więc poproszę żeby przyjechała dzień wcześniej ![]() takie próbne dzień przed robiła też siostrze TŻ i jego bratowej, obie były zachwycone efektem końcowym
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak, to mogę Ci coś takiego zrobi w krzywych, w corelu będziesz mogła wykorzystać w jakieś chcesz wielkości będzie dobre jakościowo.
|
|
|
#834 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie.. bo mi się przypomniało.
![]() Do Pań które planują whisky w dużej butli na weselu, to w Realu (przynajmniej w Łodzi) widziałam dzisiaj Jacka Danielsa tego na stojaku 3L w cenie 329zł. To dobra cena.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-01-04 o 15:39 |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że m.in. temat biustonoszy na tapecie
Jutro chce sie wybrać do Esotiq, planuje kupić sobie czarny stanik, ale taki do noszenia na co dzień. Jak będę zadowolona to później kupię sobie tam ślubny. Czy w każdym Esotiq dobiora mi właściwy rozmiar?Ja też nie mam nic do nakrycia, bo suknia, która wybrałam ma koronkowe plecy i koronkowe ramiaczka, więc żal zakrywać tą koronke. Zasłonię ramiona welonem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas whisky lubi tak pi razy oko ok. 15 osób i myślę, że to osoby mogą walnąć kilka drinków. Obstawiam jednak, że nie samo whisky będą pić (bo jeśli tak, to mogą się szybko zdziwić ), więc nie sądzę, żeby zabrakło. A jeśli.. to trudno. Wychodzę z założenia, że wódka ma być do końca, bo to wiadomo tak weselnie, a whisky czy nawet wino.. skończy się trudno, takie życie.
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę kupować mniejszych butelek, bo na dwóch ostatnich weselach jakich byłam niektórzy goście zabierali sobie te butelki na stoły ;/ i czasem ktoś się miał ochotę napić, a tu butelka stoi u wujka zdzisia przykładowo...
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dokładnie z tego samego powodu (+ to, że ten stojak wygląda bosko ) nie kupiliśmy mniejszych butelek, bo nie raz nie dwa widziałam właśnie takie noszenie flaszek, ktoś odkręcił wypił 20 mililitrów i stało całą noc, a głupio innemu podejść i wziąć.musisz policzyć ile osób może u Was whisky pić. Jeśli wszyscy goście (90 osób) to takie 3L mogą nawet na po jednym drinku nie starczyć.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Także trochę mnie zmartwiłaś z tym przechodzeniem do następnej kolekcji... Ale biorę też poważnie pod uwagę opcję wypożycznia-nikt nie zareagował entuzjastycznie na moją propzyję spagetti jako jedna z kolacji więc nie będę miała czym ubrudzić sukienki 

a to link modacamaieu.pl/cekinowe-ubrania-na-co-dzien-i-od-swieta/