|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Trele- co do skoków to sie zgadzam, tez tak wyczytalam. Ogólnie skok moze zaczac sie na kilka dni prze i kilka po. Skok tomoze bycdziecko rozdraznione a moze byc spokojne. nasz jeden skok prawktycznie umknął bo tylko jeden dzien byl maruda.
Aco do karmienia, moze masz ten slynny kryzys 3 miesiaca? zaopatrz sie w herbatki, wode ![]() nemosek- od dzisiaj wychodze na dwie godziny schudne![]() W ogole mowilam Wam jaki sposob cwiczen mam? jak jestem bez wozka to ide na10p schodami. ale jeszcze nie weszlam na 10...w polowie zamowilam winde![]() Black Rose- zgadzam sie z dziewczynami WITAM rano ![]() u nas nocka śrenio. Kacper budzilsieco 2 h bo- najpierw godzine puszczal baki, a kupy nadal brak. po tej godzinie wyskoczył "plastelinowy" kleksik...posiedzialam z nim i zasnal... za godzine znów pobudka- smoczek be, nakladl sobie do buźki tetre i ją żuł wyciaglam to zaczal jesc reke ale nie dłoń tylko nadgarstek[ z boku ja gryzl] , chcialam dac mu smoczka to zaczal plakac ;( nie mial tego smoczka a i tak plakal, zapalilam lampke i kukam mu do buźki ale ja tam nic nie widze... no ale zasnal z reka w buźce.obudzil sie o 6;30 i spac nie moze. Czy podnoszenie głowy[zadzieranie] z plecków[ oczywiscie nieumiejetne jeszcze;p] edzie swiadczyc ze maly sie bd uczyl siedziec/? bo on tak robi jakby brzuzki chcial;p A mi chyba odpadnie kregoslup tak mnie boli...
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-01-04 o 07:25 |
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=lineczka1989;
A TZ karmi dziecko przez 1,5 godz co 1,5 godz? Nie.. Woec niech Ci nie zabrania bo Ty tez musisz odpoczac. U mnie dokarmianie nic nie zaburzylo i Mala ssie tak samo i piers jak i butelke Hej hej! Ale mnie mleczarnia zalala .[/QUOTE] Daj trochę ![]() Black Rose, ja się zgadzam z wypowiedziami Lineczki i Antibi, jeśli nie dajesz rady, potrzebujesz odpoczynku to daj raz mm. Mój Miki ładnie ssie i pierś i butelkę, mamy TT. Wydaje mi się ze też masz za mało mleka jak ja, dlatego tak długo i często dziecię wymaga karmienia. Beatka a po tym żelazie ma malutka zmienione kolorystycznie i zapachowo kupki? U mnie po jednej, wczorajszej dawce bez zmian, ale cala noc bardzo ciężko i długo idą baki.
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego dziecka nie da się karmić na śpiocha.. zaciska usta i sama się matka karm, teraz zjadła z jednego cycka chciałam dać i z drugiego żeby mi ulge przyniosła a ta usnęła w najlepsze nie dośc że nie chce jeść z drugiego to się popisuje przy tatusiu jak to Ona ładnie śpi po nocno-porannym karmieniu [jak jesteśmy same to nei ma żadnego spania ]ogólnie jedziemy dzisiaj na zakupy i mamy Nele mamie mojej podrzucić i kurde jeszcze jesteśmy w domu a już za nią tęsknię ![]() jutro mamy gości na obiad, szwagra z cudowną szwagierką [która mi osttnio na nerwy działa i ja bardzo współczuję temu dziecku] i teściową. Muszę coś na obaid pomyśleć szwagierce to mam ochotę coś dorzucić to tego obiadu żeby zmądrzała [chociaż jej to nic nie pomoże ]ooo i zrobię szarlotkę na cieście razowym
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-04 o 07:38 |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trele,ja myślę że z Twoim mlekiem to faktycznie może być kryzys 3 m-ca. Wyczytałam że te kryzysy to właśnie 3 tydz., 6 tydz. i 3 m-c. Czy wasze dzieci długo ssą przy kp? Moja ostatnio tak krótko ok. 6-7min ale za to intensywnie. Później się już wierci i co 5 mlasnięcie to coś wpada do brzuszka. Ale położne mówiły że efektywnego ssania to i 5 min wystarczy do najedzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
Zostawilam meza samego z butelka i Jaskiem, wyszlam tylko na moment, wrocilam a oni tak slodko spia przytuleni do siebie ![]() Jas dzis znow jedzie do dziadkow a ja przed kazdym takim wyjazdem nie moge sie nim nacieszyc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie szczepionek. Ja biorę 5w1 i zdecydowaliśmy że na pneumokoki zaszczepimy a rota na razie odpuszczamy. Czytam że wasze dzieciaczki nie chcą butli i się zastanawiam dlaczego, i co ? i nie wiem ![]() Mój głodomorek łapie cyca, je też z butelki avent i tt i oczywiście smok z tt. Jemu to obojętne byleby papu było . Karmie tylko piersią ale zaczełam odciągać i daje z butli bo straszne mam sito i się bidulka krztusi, już boję się go karmić czasem dlatego odciągam tą część która leci jak szalona i daję z butli a resztę z cyca. Zastanawiamy się nad leżaczkiem bujaczkiem czy jak tam się zwie. Jeden to ten z tiny love co Lineczka kiedyś pokazywała arugi to taki http://allegro.pl/bright-starts-hust...821614552.html i ten nie ma wibracji a ten z tiny chyba ma jak dobrze pamiętam Lineczko czy ten z tiny kupiłaś bo czytam że zadowolona jesteś. |
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
ależ jest , np.http://www.astrex.pl/lalaloo.html lub http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...nie-wozka.html Edytowane przez dizi Czas edycji: 2014-01-04 o 09:23 |
|
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Hej, czytałam wczoraj cały dzień, ale odpisać nie było mi dane. Nie odnoszę się do nikogo bezpośrednio, bo nie chce mi się wracać :p
Szczepienia - my zaszczepiliśmy 5w1, za free mamy pneumo. Nad rota jeszcze myślę. Głupio przyznać, ale żal mi trochę kasy. Spacery - chodzimy codziennie, ale jak mąż będzie w pracy, to pewnie zdarzy się, że wystawie Filipa po prostu na taras. Mam ta kamerkę od brata, to włożę do wózka, a ja będę ogarniać dom. Choć nie ukrywam, że mi też te spacery służą. Spanie - tu mamy spory problem i niestety wynika z naszego lenistwa. Mały usypia przy piersi, a jak wypuści, to musi leżeć koło nas, albo jeszcze lepiej na nas. Nie ma mowy, żeby usnął sam w łożeczku. Wczoraj w dzień próbowałam go odkładać, ale po dwóch godzinach poddałam się i usneliśmy razem. Spaliśmy sobie 2 godziny. Pamiętacie ten filmik z tatusiem śpiącym w łożeczku? Jak się nie ogarniemy, to za chwilę może być u nas podobnie ![]() Chrzciny - Ryba nie martw się u nas też cyrk, choć my dopiero w kwietniu. Poszliśmy do kancelarii w czwartek, bo tak niby czynna. Dzwonimy jakaś kobieta się odzywa i tak wygląda nasza rozmowa: -my w sprawie chrzcin chcieliśmy się dowiedzieć, - dzisiaj nie ma księdza, - a kiedy będzie? - Proszę na tablicy sprawdzić - Na tablicy jest, że będzie dzisiaj - Ale nie ma - To kiedy mamy przyjść - W następny dzień z tablicy - Czyli w sobotę możemy przyjść? - Nie w sobotę nikogo nie będzie, bo kolenda jest - TO KIEDY MOŻEMY PRZYJŚĆ?!?! - proszę próbować - Pani żartuje chyba. - Proszę przed albo po mszy łapać księdza Dałam za wygraną, idziemy sprawdzić o której msza, a tam wielkimi literami, że intersanci nie będą obsługiwani przed i po mszy. Żałuję, że nie nagrałam tej kobiety. Nemosek odebralaś już zdjęcia z sesji? Ja to jestem dobra, miałam wybrać te które chce i zapomniałam Dopiero wczoraj to zrobiłam, więc pewnie sobie poczekam. A chciała bym te książki za 20 zł pozamawiać. Choć ta "promocja", to się chyba nigdy nie kończy ![]() Oczywiście nie pamiętam co to jeszcze chciałam napisać. Przede wszystkim dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze podoba mi się bardzo ta mata z tiny. Ale kurcze to wszystko takie drogie jest a tak kusi. Ja mam plan taki że jak młody wyrośnie to sprzedaję w komisie albo na allegro i kaska będzie na następne zabawki
![]() A jakby ktoś miał ten leżaczek z bright stars to proszę o info czy wart ceny. A tak w ogóle to pięknie się wciełam ![]() a wiec mam pytanie a mianowicie czy mogę do was dołączyć?, mam nadzieję że na zawsze chociaż wy tak zapitalacie że czytać jeszcze dam radę mam nadzieję że na pisanie też starczy czasu ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Chciałam się pochwalić synkiem ale nie umiem dodać zdjęcia ![]() pomożecie? |
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
a to mój Filipek o ile udało mi się dodać zdjęcie
20131221_160842 (1) - Kopia.jpg |
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babku u nas z tym spaniem tak jak u Was. mala zasypia zazwyczaj przy cucu. RAZ zasnela bez. i M. przelozyl,ja,do lozeczka i spala do 2 w,nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
oho udało mi się dodać nawet 2
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Daga 13- Witaj
Jasne że możes, widziałam że nas podczyytywałaś Jeśli chodzi o leżaczki nie pomogę My sczepimy zwykłymi bezpłatnymi szczepionkami choć mąż chciał 5w1 lub 6w1 ale wyszło tak. Narazie rota odpuszczamy, pneumo moze jak mały bd szedł "do dzieci" [ czyt.żłobek-choć wątpie, klub malucha, przedszkole...] Podaj mi info na pierwszą stronę: nick- termin jaki miałas na poród, data porodu, imię dziecka, ile mierzył i warzył i czy SN czy CC ![]() oraz ile teraz waży [ w którym tygodniu był ważony] i jak karmisz . Zresztą tak jak w 1 i 2 poście jest wpisane tylko swoje dane :P A KOLEJNY KUDŁACZ
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
daga-witaj
babku-u nas podobnie-spie z nim bo nie daje sie odlozyc.W lozeczku co chwile sie budzi.Taki typ. Starszaka moglam odkladac. Ucze go odkladania w dzien, ale kiepsko. Maly spi spokojnie, tylko jak jest obok mnie.To i 6 godzin przespi a tak pobudki. Cytat:
|
|
|
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh.. do kwietnia to sporo czasu, no ale weź jakbyś chciałą załatwić na już to sie musisz użerać... NIech sie promo nie kończy bo ja tu mam do zrobienia chyba z 5 książek jeszcze. Chce dać mamie po chrzcinach- zrobić małemu sesje z kuzynkami, fajnie obrobić i zrobić taką książkę. Siostrze chce zrobić ze zdjęć chrzcinowych- dla chrzestnej, Moze chrzestnemu tez, ale to sie zobaczy. Dziadkowi Kacperka też chce zrobić i wysłać na dzień dziadka. No ogólnie troche tego wymyśliłam . ZABAWY Z IEMOWLAKIEM : http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba- jeszcze bym nie podnosila.Niech sie pomeczy i pocwiczy.Ja swojemu jak chcial swiat ogladac to na pare minut dawalam poduszke.Do spania na plasko i do dluzszych spacerow nie. Niech cwiczy sobie miesnie
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-01-04 o 10:17 |
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Rany! Dziewczyny jak wy pędzicie.Podczytuje w nocy podczas karmienia. Teraz mam moment bo Kacper przysnął, ale ogólnie poranki są ciężkie - ani chwili bez płaczu nie poleży sam, ani w bujaczku, ani w łóżeczku ani na rogalu.Ciągle na rękach. Nic zrobić nie umiem. Na szczęście w nocy daje mi pospać bo budzi się o 3 a potem koło 7 rano.
We wtorek szczepienie . |
|
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Rybko a więc tak:
daga 13 -Dagmara, tp: 23.11.2013 - Filip - 30.11.13 (55cm, 3530g) SN daga 13 - 30.11.13 - Filip - 3930 (3tyg) kp Dziękuję |
|
|
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze,szkoda,ze z tel. nie mozna,zobaczyc zdjec
![]() nie mam kiedy laptopa odpalic ![]() ale jest postep- mala po przebudzeniu polezy juz sama! nawet z 15 min ![]() mialam czas,zeby sie ogarnac. zjesc kanapke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzien dobry tak wogole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2014-01-04 o 11:26 |
|
|
|
|
#954 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nic właśnie zaraz go odkładam ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
*chusteczki Huggies- 6szt- 23,99
Byłam własnie na 2h spacerku. Zaliczyliśmy handelek- dziewczyny, jakie rzeczy kupiłam sobie farbe do włosów i aż sie boje efektu kupiłm soczystą malinkę
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba o to moze byc fajny kolor, sama lubie rudosci i czerwienie
![]() teraz tez kupilam cos w tym stylu ![]() a w 5 10 15 podobno fajne przeceny, ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- jak mi mala ten jeden raz w lozeczku spala to nie spalam ![]() az do czasu pobudki na karmienie. dziwnie mi bylo bez,niej w lozku:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
Daga sliczny Fifolek, jakie ma włoski ciemne, po kim to?
Rybka soczysta malinka hehehe ciekawe jak wyjdzie, pokażesz nam?Mam potrzebę się pochwalić synkiem ale przez telefon mi się zdjęcia nie wgrywają, a do kompa nie mam kiedy podejść :P Wysłaliśmy zdjęcie młodego do Dziennika Zachodniego i wczoraj opublikowali mój celebryta pierdzący
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-01-04 o 13:39 |
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie bedzie koszmarnie wygladac to pokaze ;d
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale za to Mały obkupiony fajnymi ciuszkami
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierdzący celebryta
Ryba poka się poka, lubię malinki ![]() De mi suche pięty raz uratował czerwony garnier, problem nie wrócił ![]() Babku moja tez śpi na mnie wierzchem, po wieczornym mniam mniAM idzie do łóżeczka na ok. 5 godz, wstaje się naciumkać i mam do wyboru albo śpi na mnie, nie ma opcji że obok, albo daję ją do łóżeczka i wstaję co 5-10-15 min usypiać. nie piszę już nawet co zwykle wybieram ![]() Dag śliczny Fifcio Trele moja też się tak za pluchy ciągnie i teraz już wszędzie uwiązana jak sama ![]() Linomag w płynie jest rewelacyjny na ciemieniuchę jakby co |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

wyciaglam to zaczal jesc reke ale nie dłoń tylko nadgarstek[ z boku ja gryzl] , chcialam dac mu smoczka to zaczal plakac ;( nie mial tego smoczka a i tak plakal, zapalilam lampke i kukam mu do buźki ale ja tam nic nie widze... no ale zasnal z reka w buźce.obudzil sie o 6;30 i spac nie moze. 

]