Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 07:20   #931
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Trele- co do skoków to sie zgadzam, tez tak wyczytalam. Ogólnie skok moze zaczac sie na kilka dni prze i kilka po. Skok tomoze bycdziecko rozdraznione a moze byc spokojne. nasz jeden skok prawktycznie umknął bo tylko jeden dzien byl maruda.
Aco do karmienia, moze masz ten slynny kryzys 3 miesiaca? zaopatrz sie w herbatki, wode

nemosek- od dzisiaj wychodze na dwie godziny schudne
W ogole mowilam Wam jaki sposob cwiczen mam? jak jestem bez wozka to ide na10p schodami. ale jeszcze nie weszlam na 10...w polowie zamowilam winde

Black Rose- zgadzam sie z dziewczynami
WITAM rano

u nas nocka śrenio. Kacper budzilsieco 2 h bo- najpierw godzine puszczal baki, a kupy nadal brak. po tej godzinie wyskoczył "plastelinowy" kleksik...posiedzialam z nim i zasnal... za godzine znów pobudka- smoczek be, nakladl sobie do buźki tetre i ją żuł wyciaglam to zaczal jesc reke ale nie dłoń tylko nadgarstek[ z boku ja gryzl] , chcialam dac mu smoczka to zaczal plakac ;( nie mial tego smoczka a i tak plakal, zapalilam lampke i kukam mu do buźki ale ja tam nic nie widze... no ale zasnal z reka w buźce.obudzil sie o 6;30 i spac nie moze.

Czy podnoszenie głowy[zadzieranie] z plecków[ oczywiscie nieumiejetne jeszcze;p] edzie swiadczyc ze maly sie bd uczyl siedziec/? bo on tak robi jakby brzuzki chcial;p

A mi chyba odpadnie kregoslup tak mnie boli...

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-01-04 o 07:25
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:22   #932
ktosiula
Wtajemniczenie

[QUOTE=lineczka1989;

A TZ karmi dziecko przez 1,5 godz co 1,5 godz? Nie.. Woec niech Ci nie zabrania bo Ty tez musisz odpoczac. U mnie dokarmianie nic nie zaburzylo i Mala ssie tak samo i piers jak i butelke

Hej hej!
Ale mnie mleczarnia zalala
.[/QUOTE]

Daj trochę

Black Rose, ja się zgadzam z wypowiedziami Lineczki i Antibi, jeśli nie dajesz rady, potrzebujesz odpoczynku to daj raz mm.
Mój Miki ładnie ssie i pierś i butelkę, mamy TT. Wydaje mi się ze też masz za mało mleka jak ja, dlatego tak długo i często dziecię wymaga karmienia.

Beatka a po tym żelazie ma malutka zmienione kolorystycznie i zapachowo kupki? U mnie po jednej, wczorajszej dawce bez zmian, ale cala noc bardzo ciężko i długo idą baki.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:32   #933
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Daj trochę

Black Rose, ja się zgadzam z wypowiedziami Lineczki i Antibi, jeśli nie dajesz rady, potrzebujesz odpoczynku to daj raz mm.
Mój Miki ładnie ssie i pierś i butelkę, mamy TT. Wydaje mi się ze też masz za mało mleka jak ja, dlatego tak długo i często dziecię wymaga karmienia.

Beatka a po tym żelazie ma malutka zmienione kolorystycznie i zapachowo kupki? U mnie po jednej, wczorajszej dawce bez zmian, ale cala noc bardzo ciężko i długo idą baki.
Ktosiula nie dam, bo ja mam tak tylko w nocy, w dzień już nie jest tak fajnie

Mojego dziecka nie da się karmić na śpiocha.. zaciska usta i sama się matka karm, teraz zjadła z jednego cycka chciałam dać i z drugiego żeby mi ulge przyniosła a ta usnęła w najlepsze nie dośc że nie chce jeść z drugiego to się popisuje przy tatusiu jak to Ona ładnie śpi po nocno-porannym karmieniu [jak jesteśmy same to nei ma żadnego spania]

ogólnie jedziemy dzisiaj na zakupy i mamy Nele mamie mojej podrzucić i kurde jeszcze jesteśmy w domu a już za nią tęsknię

jutro mamy gości na obiad, szwagra z cudowną szwagierką [która mi osttnio na nerwy działa i ja bardzo współczuję temu dziecku] i teściową. Muszę coś na obaid pomyśleć szwagierce to mam ochotę coś dorzucić to tego obiadu żeby zmądrzała [chociaż jej to nic nie pomoże]

ooo i zrobię szarlotkę na cieście razowym
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-01-04 o 07:38
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:47   #934
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
U mnie nie przejdzie wystawienie tylko musi byc ruch i bujanie :P
U mnie tak samo. Od razu się budzi jak staję w miejscu.

Trele,ja myślę że z Twoim mlekiem to faktycznie może być kryzys 3 m-ca. Wyczytałam że te kryzysy to właśnie 3 tydz., 6 tydz. i 3 m-c.

Czy wasze dzieci długo ssą przy kp? Moja ostatnio tak krótko ok. 6-7min ale za to intensywnie. Później się już wierci i co 5 mlasnięcie to coś wpada do brzuszka. Ale położne mówiły że efektywnego ssania to i 5 min wystarczy do najedzenia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-04, 07:51   #935
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Trele,ja myślę że z Twoim mlekiem to faktycznie może być kryzys 3 m-ca. Wyczytałam że te kryzysy to właśnie 3 tydz., 6 tydz. i 3 m-c.

Czy wasze dzieci długo ssą przy kp? Moja ostatnio tak krótko ok. 6-7min ale za to intensywnie. Później się już wierci i co 5 mlasnięcie to coś wpada do brzuszka. Ale położne mówiły że efektywnego ssania to i 5 min wystarczy do najedzenia.

mógłby ktos wymyslic taka rzecz co by bujała wóz
Stary 2014-01-04, 09:04   #936
domii29
Zakorzenienie

Witam sie z rana
Zostawilam meza samego z butelka i Jaskiem, wyszlam tylko na moment, wrocilam a oni tak slodko spia przytuleni do siebie az musialam do nich dolaczyc i tym oto sposobem leze jeszcze w lozku miedzy moimi sapiacymi, postekujacymi i chrapiacymi mezczyznami
Jas dzis znow jedzie do dziadkow a ja przed kazdym takim wyjazdem nie moge sie nim nacieszyc

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:18   #937
daga 13
Raczkowanie

Witam!
dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie szczepionek. Ja biorę 5w1 i zdecydowaliśmy że na pneumokoki zaszczepimy a rota na razie odpuszczamy.
Czytam że wasze dzieciaczki nie chcą butli i się zastanawiam dlaczego, i co ? i nie wiem
Mój głodomorek łapie cyca, je też z butelki avent i tt i oczywiście smok z tt. Jemu to obojętne byleby papu było. Karmie tylko piersią ale zaczełam odciągać i daje z butli bo straszne mam sito i się bidulka krztusi, już boję się go karmić czasem dlatego odciągam tą część która leci jak szalona i daję z butli a resztę z cyca.

Zastanawiamy się nad leżaczkiem bujaczkiem czy jak tam się zwie. Jeden to ten z tiny love co Lineczka kiedyś pokazywała arugi to taki

http://allegro.pl/bright-starts-hust...821614552.html

i ten nie ma wibracji a ten z tiny chyba ma jak dobrze pamiętam
Lineczko czy ten z tiny kupiłaś bo czytam że zadowolona jesteś.
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:22   #938
dizi
Zadomowienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Co do mleka- jak dali takie ceny i jeszcze podwyzszaja to wiecej obiet bedzie mialo stres zeby kp a to da efekt odwrotny...
ciekawa polityka...

Cytat:
mógłby ktos wymyslic taka rzecz co by bujała wóz
ależ jest , np.
http://www.astrex.pl/lalaloo.html lub http://dziumdziusiowo.blogspot.com/2...nie-wozka.html

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-01-04 o 09:23
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:23   #939
babku
Zadomowienie

Hej, czytałam wczoraj cały dzień, ale odpisać nie było mi dane. Nie odnoszę się do nikogo bezpośrednio, bo nie chce mi się wracać :p

Szczepienia - my zaszczepiliśmy 5w1, za free mamy pneumo. Nad rota jeszcze myślę. Głupio przyznać, ale żal mi trochę kasy.

Spacery - chodzimy codziennie, ale jak mąż będzie w pracy, to pewnie zdarzy się, że wystawie Filipa po prostu na taras. Mam ta kamerkę od brata, to włożę do wózka, a ja będę ogarniać dom. Choć nie ukrywam, że mi też te spacery służą.

Spanie - tu mamy spory problem i niestety wynika z naszego lenistwa. Mały usypia przy piersi, a jak wypuści, to musi leżeć koło nas, albo jeszcze lepiej na nas. Nie ma mowy, żeby usnął sam w łożeczku. Wczoraj w dzień próbowałam go odkładać, ale po dwóch godzinach poddałam się i usneliśmy razem. Spaliśmy sobie 2 godziny. Pamiętacie ten filmik z tatusiem śpiącym w łożeczku? Jak się nie ogarniemy, to za chwilę może być u nas podobnie

Chrzciny - Ryba nie martw się u nas też cyrk, choć my dopiero w kwietniu. Poszliśmy do kancelarii w czwartek, bo tak niby czynna. Dzwonimy jakaś kobieta się odzywa i tak wygląda nasza rozmowa:
-my w sprawie chrzcin chcieliśmy się dowiedzieć,
- dzisiaj nie ma księdza,
- a kiedy będzie?
- Proszę na tablicy sprawdzić
- Na tablicy jest, że będzie dzisiaj
- Ale nie ma
- To kiedy mamy przyjść
- W następny dzień z tablicy
- Czyli w sobotę możemy przyjść?
- Nie w sobotę nikogo nie będzie, bo kolenda jest
- TO KIEDY MOŻEMY PRZYJŚĆ?!?!
- proszę próbować
- Pani żartuje chyba.
- Proszę przed albo po mszy łapać księdza
Dałam za wygraną, idziemy sprawdzić o której msza, a tam wielkimi literami, że intersanci nie będą obsługiwani przed i po mszy.
Żałuję, że nie nagrałam tej kobiety.

Nemosek odebralaś już zdjęcia z sesji? Ja to jestem dobra, miałam wybrać te które chce i zapomniałam Dopiero wczoraj to zrobiłam, więc pewnie sobie poczekam. A chciała bym te książki za 20 zł pozamawiać. Choć ta "promocja", to się chyba nigdy nie kończy

Oczywiście nie pamiętam co to jeszcze chciałam napisać.
Przede wszystkim dzień dobry

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 09:31   #940
daga 13
Raczkowanie

Aha i jeszcze podoba mi się bardzo ta mata z tiny. Ale kurcze to wszystko takie drogie jest a tak kusi. Ja mam plan taki że jak młody wyrośnie to sprzedaję w komisie albo na allegro i kaska będzie na następne zabawki

A jakby ktoś miał ten leżaczek z bright stars to proszę o info czy wart ceny.

A tak w ogóle to pięknie się wciełam
a wiec mam pytanie a mianowicie czy mogę do was dołączyć?, mam nadzieję że na zawsze chociaż wy tak zapitalacie że czytać jeszcze dam radę mam nadzieję że na pisanie też starczy czasu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Chciałam się pochwalić synkiem ale nie umiem dodać zdjęcia
pomożecie?
Stary 2014-01-04, 09:46   #941
daga 13
Raczkowanie

a to mój Filipek o ile udało mi się dodać zdjęcie
20131221_160842 (1) - Kopia.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC036986.jpg (92,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-01-04, 09:47   #942
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

moja pofrafi i godzine ssac...z jednej piersi

Babku u nas z tym spaniem tak jak u Was. mala zasypia
zazwyczaj przy cucu. RAZ zasnela bez. i M. przelozyl,ja,do lozeczka i spala do 2 w,nocy
Stary 2014-01-04, 09:48   #943
daga 13
Raczkowanie

oho udało mi się dodać nawet 2
Stary 2014-01-04, 09:59   #944
ryba91
Zakorzenienie

Daga 13- Witaj
Jasne że możes, widziałam że nas podczyytywałaś
Jeśli chodzi o leżaczki nie pomogę
My sczepimy zwykłymi bezpłatnymi szczepionkami choć mąż chciał 5w1 lub 6w1 ale wyszło tak. Narazie rota odpuszczamy, pneumo moze jak mały bd szedł "do dzieci" [ czyt.żłobek-choć wątpie, klub malucha, przedszkole...]

Podaj mi info na pierwszą stronę:
nick- termin jaki miałas na poród, data porodu, imię dziecka, ile mierzył i warzył i czy SN czy CC
oraz
ile teraz waży [ w którym tygodniu był ważony] i jak karmisz .
Zresztą tak jak w 1 i 2 poście jest wpisane tylko swoje dane :P

A KOLEJNY KUDŁACZ
Stary 2014-01-04, 10:03   #945
De28
Wtajemniczenie

daga-witaj

babku-u nas podobnie-spie z nim bo nie daje sie odlozyc.W lozeczku co chwile sie budzi.Taki typ. Starszaka moglam odkladac. Ucze go odkladania w dzien, ale kiepsko. Maly spi spokojnie, tylko jak jest obok mnie.To i 6 godzin przespi a tak pobudki.

Cytat:
Trele- co do skoków to sie zgadzam, tez tak wyczytalam. Ogólnie skok moze zaczac sie na kilka dni prze i kilka po. Skok tomoze bycdziecko rozdraznione a moze byc spokojne. nasz jeden skok prawktycznie umknął bo tylko jeden dzien byl maruda.
Aco do karmienia, moze masz ten slynny kryzys 3 miesiaca? zaopatrz sie w herbatki, wode

nemosek- od dzisiaj wychodze na dwie godziny schudne
W ogole mowilam Wam jaki sposob cwiczen mam? jak jestem bez wozka to ide na10p schodami. ale jeszcze nie weszlam na 10...w polowie zamowilam winde

Black Rose- zgadzam sie z dziewczynami
WITAM rano

u

Czy podnoszenie głowy[zadzieranie] z plecków[ oczywiscie nieumiejetne jeszcze;p] edzie swiadczyc ze maly sie bd uczyl siedziec/? bo on tak robi jakby brzuzki chcial;p

A mi chyba odpadnie kregoslup tak mnie boli...
Normalny etap w rozwoju W wozku sie bedzie co chwile podciagal by lepiej widziec. Moj sie wkurzal i musialam mu w czasie spacerow podkladac poduszke.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:06   #946
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Hej, czytałam wczoraj cały dzień, ale odpisać nie było mi dane. Nie odnoszę się do nikogo bezpośrednio, bo nie chce mi się wracać :p

Szczepienia - my zaszczepiliśmy 5w1, za free mamy pneumo. Nad rota jeszcze myślę. Głupio przyznać, ale żal mi trochę kasy.

Spacery - chodzimy codziennie, ale jak mąż będzie w pracy, to pewnie zdarzy się, że wystawie Filipa po prostu na taras. Mam ta kamerkę od brata, to włożę do wózka, a ja będę ogarniać dom. Choć nie ukrywam, że mi też te spacery służą.

Spanie - tu mamy spory problem i niestety wynika z naszego lenistwa. Mały usypia przy piersi, a jak wypuści, to musi leżeć koło nas, albo jeszcze lepiej na nas. Nie ma mowy, żeby usnął sam w łożeczku. Wczoraj w dzień próbowałam go odkładać, ale po dwóch godzinach poddałam się i usneliśmy razem. Spaliśmy sobie 2 godziny. Pamiętacie ten filmik z tatusiem śpiącym w łożeczku? Jak się nie ogarniemy, to za chwilę może być u nas podobnie

Chrzciny - Ryba nie martw się u nas też cyrk, choć my dopiero w kwietniu. Poszliśmy do kancelarii w czwartek, bo tak niby czynna. Dzwonimy jakaś kobieta się odzywa i tak wygląda nasza rozmowa:
-my w sprawie chrzcin chcieliśmy się dowiedzieć,
- dzisiaj nie ma księdza,
- a kiedy będzie?
- Proszę na tablicy sprawdzić
- Na tablicy jest, że będzie dzisiaj
- Ale nie ma
- To kiedy mamy przyjść
- W następny dzień z tablicy
- Czyli w sobotę możemy przyjść?
- Nie w sobotę nikogo nie będzie, bo kolenda jest
- TO KIEDY MOŻEMY PRZYJŚĆ?!?!
- proszę próbować
- Pani żartuje chyba.
- Proszę przed albo po mszy łapać księdza
Dałam za wygraną, idziemy sprawdzić o której msza, a tam wielkimi literami, że intersanci nie będą obsługiwani przed i po mszy.
Żałuję, że nie nagrałam tej kobiety.

Nemosek odebralaś już zdjęcia z sesji? Ja to jestem dobra, miałam wybrać te które chce i zapomniałam Dopiero wczoraj to zrobiłam, więc pewnie sobie poczekam. A chciała bym te książki za 20 zł pozamawiać. Choć ta "promocja", to się chyba nigdy nie kończy

Oczywiście nie pamiętam co to jeszcze chciałam napisać.
Przede wszystkim dzień dobry

hahaha, a ja już myślałam że u mnie mają coś z deklem .. :/
Eh.. do kwietnia to sporo czasu, no ale weź jakbyś chciałą załatwić na już to sie musisz użerać...

NIech sie promo nie kończy bo ja tu mam do zrobienia chyba z 5 książek jeszcze. Chce dać mamie po chrzcinach- zrobić małemu sesje z kuzynkami, fajnie obrobić i zrobić taką książkę. Siostrze chce zrobić ze zdjęć chrzcinowych- dla chrzestnej, Moze chrzestnemu tez, ale to sie zobaczy. Dziadkowi Kacperka też chce zrobić i wysłać na dzień dziadka. No ogólnie troche tego wymyśliłam .

ZABAWY Z IEMOWLAKIEM :

http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez de28 Pokaż wiadomość
daga-witaj

babku-u nas podobnie-spie z nim bo nie daje sie odlozyc.w lozeczku co chwile sie budzi.taki typ. Starszaka moglam odkladac. Ucze go odkladania w dzien, ale kiepsko. Maly spi spokojnie, tylko jak jest obok mnie.to i 6 godzin przespi a tak pobudki.

Normalny etap w rozwoju W wozku sie bedzie co chwile podciagal by lepiej widziec. Moj sie wkurzal i musialam mu w czasie spacerow podkladac poduszke.
a moge mu w wózku podnieść to oparcie czy za wczesnie?
Stary 2014-01-04, 10:12   #947
De28
Wtajemniczenie

ryba- jeszcze bym nie podnosila.Niech sie pomeczy i pocwiczy.Ja swojemu jak chcial swiat ogladac to na pare minut dawalam poduszke.Do spania na plasko i do dluzszych spacerow nie. Niech cwiczy sobie miesnie

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-01-04 o 10:17
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:14   #948
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kociak u nas też tak paznokcie wyglądają

Daga hej! Ja cię pamiętam, wytrwala jesteś ze czytasz Gratuluje pociechy! Ja jeszcze nie podjęłam decyzji w sprawie szczepionek wiec sama jestem ciekawa co dziewczyny napiszą.

Beatka oby bioderka się polepszyły, trzymam kciuki. Nie słyszałam o tej poduszce...

Rybka my chodzimy codziennie na spacer bo Miki wtedy śpi. Wczoraj byliśmy 2 razy.

Maomami też mnie kusi często żeby tylko wózek na taras wystawić i coś w domu zrobić ale ostatnio mały mi się ciągle wybudzal i nic z tego nie było tylko ciągle doglądanie.
uzależniłam się od was
Stary 2014-01-04, 10:27   #949
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Rany! Dziewczyny jak wy pędzicie.Podczytuje w nocy podczas karmienia. Teraz mam moment bo Kacper przysnął, ale ogólnie poranki są ciężkie - ani chwili bez płaczu nie poleży sam, ani w bujaczku, ani w łóżeczku ani na rogalu.Ciągle na rękach. Nic zrobić nie umiem. Na szczęście w nocy daje mi pospać bo budzi się o 3 a potem koło 7 rano.

We wtorek szczepienie .
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:31   #950
daga 13
Raczkowanie

Rybko a więc tak:

daga 13 -Dagmara, tp: 23.11.2013 - Filip - 30.11.13 (55cm, 3530g) SN

daga 13 - 30.11.13 - Filip - 3930 (3tyg) kp

Dziękuję
Stary 2014-01-04, 10:34   #951
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Załącznik 5529459
Przystojniak
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Stary 2014-01-04, 11:02   #952
lusesita23
Zakorzenienie

kurcze,szkoda,ze z tel. nie mozna,zobaczyc zdjec
nie mam kiedy laptopa odpalic

ale jest postep- mala po przebudzeniu polezy juz sama! nawet z 15 min
mialam czas,zeby sie ogarnac. zjesc kanapke
Stary 2014-01-04, 11:19   #953
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

A probowaliscie go jak juz twardo spi odkladac?

Dzien dobry tak wogole

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:26
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:36   #954
babku
Zadomowienie

Cytat:
hahaha, a ja już myślałam że u mnie mają coś z deklem .. :/
Eh.. do kwietnia to sporo czasu, no ale weź jakbyś chciałą załatwić na już to sie musisz użerać...
No dokładnie, my tylko potrzebujemy dowiedzieć się w który dzień świat odbywają się chrzty, ale jakby ktoś na szybko chciał coś załatwić, to można się zezłościć

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
daga-witaj

babku-u nas podobnie-spie z nim bo nie daje sie odlozyc.W lozeczku co chwile sie budzi.Taki typ. Starszaka moglam odkladac. Ucze go odkladania w dzien, ale kiepsko. Maly spi spokojnie, tylko jak jest obok mnie.To i 6 godzin przespi a tak pobudki.
Dokładnie, nasz jak jest przy nas, to potrafi spać 5 godzin w nocy i ze 3 w dzień, tylko o ile w nocy spoko, mogę z nim spać, nawet to lubię :p to w dzień nie mam możliwośći leżeć z nim po 3 godziny
No nic właśnie zaraz go odkładam

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Załącznik 5529459
Hej, zdjęć nie widzę, ale imię piękne wybraliście

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
A probowaliscie go jak juz twardo spi odkladac?

Dzien dobry tak wogole

Też i co najśmieszniejsze, to podnoszony do odbicia śpi jak zabity, chwila snu twardego w łożeczku i później jakby się kapował powoli "ej gdzie ja jestem?"

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:50   #955
ryba91
Zakorzenienie

*chusteczki Huggies- 6szt- 23,99

Byłam własnie na 2h spacerku. Zaliczyliśmy handelek- dziewczyny, jakie rzeczy szkoda ze ja bez kasy, a na mnie te ciuchy i tak nie wyglądałyby jakoś super .. Widziałam te kiecki, ale wyglądam w nich średnio, wiec szukam dalej. W ostateczności ide w spodniach i jakiejs bluzce. Widziałam za to super spodnie i koszule dla męza, bo na chrzciny musimy mu kupić.. kupiłam sobie farbe do włosów i aż sie boje efektu kupiłm soczystą malinkę a mąż mnie namówił..

Stary 2014-01-04, 13:02   #956
lusesita23
Zakorzenienie

Ryba o to moze byc fajny kolor, sama lubie rudosci i czerwienie
teraz tez kupilam cos w tym stylu

a w 5 10 15 podobno fajne przeceny,

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

jak mi mala ten jeden raz w lozeczku spala to nie spalam
az do czasu pobudki na karmienie. dziwnie mi bylo bez,niej w lozku:p
Stary 2014-01-04, 13:17   #957
ktosiula
Wtajemniczenie

Daga sliczny Fifolek, jakie ma włoski ciemne, po kim to?

Rybka soczysta malinka hehehe ciekawe jak wyjdzie, pokażesz nam?

Mam potrzebę się pochwalić synkiem ale przez telefon mi się zdjęcia nie wgrywają, a do kompa nie mam kiedy podejść :P

Wysłaliśmy zdjęcie młodego do Dziennika Zachodniego i wczoraj opublikowali mój celebryta pierdzący

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:39
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 13:27   #958
ryba91
Zakorzenienie

jak nie bedzie koszmarnie wygladac to pokaze ;d
Stary 2014-01-04, 14:52   #959
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
*chusteczki Huggies- 6szt- 23,99

Byłam własnie na 2h spacerku. Zaliczyliśmy handelek- dziewczyny, jakie rzeczy szkoda ze ja bez kasy, a na mnie te ciuchy i tak nie wyglądałyby jakoś super .. Widziałam te kiecki, ale wyglądam w nich średnio, wiec szukam dalej. W ostateczności ide w spodniach i jakiejs bluzce. Widziałam za to super spodnie i koszule dla męza, bo na chrzciny musimy mu kupić.. kupiłam sobie farbe do włosów i aż sie boje efektu kupiłm soczystą malinkę a mąż mnie namówił..

Ja też wczoraj byłam zapolować na sukienkę na chrzciny. Ale na moje wielkie brzuszysko nic nie znalazłam :P

Ale za to Mały obkupiony fajnymi ciuszkami
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Stary 2014-01-04, 14:59   #960
anulka2205
Wtajemniczenie

Pierdzący celebryta

Ryba poka się poka, lubię malinki

De mi suche pięty raz uratował czerwony garnier, problem nie wrócił

Babku moja tez śpi na mnie wierzchem, po wieczornym mniam mniAM idzie do łóżeczka na ok. 5 godz, wstaje się naciumkać i mam do wyboru albo śpi na mnie, nie ma opcji że obok, albo daję ją do łóżeczka i wstaję co 5-10-15 min usypiać. nie piszę już nawet co zwykle wybieram

Dag śliczny Fifcio

Trele moja też się tak za pluchy ciągnie i teraz już wszędzie uwiązana jak sama

Linomag w płynie jest rewelacyjny na ciemieniuchę jakby co

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości