|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
mp_84 ja tak mam teraz ale to z powodu braku badan przez ginekologa i braku USG do ktorego tak sie przyzwyczailam w PL... ostatnie miałam w 29tygodniu a zaczełam 36 inie bede juz miała,dlatego sie stresuje
krolowa_nilu Masz prześliczną krówlewneJa dzis mam skonczone 35tyg Dzis sie obudziłam z bolami jak na @(juz mam ich dosc) i plecy z tylu (tam gdzie kosc ogonowa)... coraz czesciej to mam..... a jeszcze rano slysze takie pykniecia jakby kosc sie zlamała... teraz juz wiem co to-poczułam to w pipitce ![]() Mała tak straszliwie wczoraj sie wypinała ,ze myslałam,ze rodze.... przez pepek ![]() dzis placki ziemniaczane robię na obiadek
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też się martwię o małą, dziś w nocy spać nie mogłam bo mała nie ruszała się tak intensywnie jak zawsze ![]() Ciągle myślę czy jest zdrowa, mąż już mnie słuchać nie może
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Melduję że zaglądam, z pisaniem zobaczę jak będzie. Maruda mam nadzieję że tyle trwa z tymi wynikami bo robią bardzo dokładnie badania i od razu przyjdą z zaleceniami co do dalszego postępowania. Jeśli tam testy genetyczne były jakieś to też dłużej trwa zdaje się. W każdym razie trzymamy nadal z mężem kciuki za pomyślną diagnozę. Agoola i udało się Wam coś wybrać w ikei? Kiedy przeprowadzka? Dobrze że będziecie mieć w końcu spokój. A przynajmniej potencjalnie pyszczący i irytujący element będzie jednocześnie słodki i kochany ![]() Perfuzja tak pomyślałam że jeśli karmienie jest upierdliwe bo za dużo czasu zajmuje to może w chuście spróbujesz? Wtedy chociaż ręce wolne i można się czymś zająć. Czy niekoniecznie o to chodzi, albo za wcześnie na chusty? Pilotka mają rację dziewczyny że jakąś stronę dla młodych matek byś mogła prowadzić, wciągająco piszesz i bez lukrowania ![]() A ja dziś dziwną rzecz doświadczyłam. Byłam na pobraniu krwi - noc zawalona, a nie chciałam nic jeść żeby nie zafałszować badań, placówka gdzie zwykle robiłam okazała się zamknięta i na gwałt jechaliśmy do innej, tam kolejka do labu prawie wychodziła za drzwi placówki, a ja już na ostatnich nogach. Przysiadłam jak ta sierota zostawiając w kolejce męża, bo babka w recepcji nic o osobnej kolejce nie wspomniała, po jakimś czasie się okazało że ogonek z ciężarnymi z boku jakoś tak stał. Jak się dalej zagęszczało to dobiłam tam i podparłam ścianę, po chwili słyszę "dobrze się pani czuje?", ale jak przez watę już lekko. Chyba nieco dziwnie reagowałam, bo rzuciły się z krzeseł babki, też z konkretnymi brzuszkami, żebym usiadła. Jedna kobitka ze 3 razy się upewniała czy nie zemdleję jednak, niech jej poród lekkim będzie Ale śmieszne było jak już weszłam - pielęgniarki widzą że ręce mi się trzęsą, pytają czy coś się dzieje, powiedziałam że już zmęczenie chyba, więc stwierdziły widać że nerwy i zagadując wzięły się za pobieranie. I pierwszy raz widziałam jak z żyły NIC nie poleciało. Babeczka się wkłuła, założyła fiolkę - cisza. Patrzy, patrzy, w końcu woła do koleżanki przy komputerze czy może podejść zerknąć. Podeszła druga, poruszyła igłą w te i wewte. Nic. Były chyba w lekkim szoku że nic nie leci a ja przytomna, wypytały czy coś piłam od rana i z drugiej ręki w końcu pobrały zwykłą strzykawką, na porządny zasys. Teraz jak pomyślę to śmieszne to było nawet, sama się dziwię że tylko taka jakaś byłam jak wstawiona lekko a ciśnienie musiałam mieć śmieszne jeśli nawet kropli krwi bez tłoka nie wycisnęli. Ale widok niezły tej strzykawy wbitej i czekamy i czekamy i... nic nie leci
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
ugotowałam pomidorówkę
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty musiałaś być mocno osłabiona. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Ja dziś też u mamy jadłam pomidorówkę ![]() A na kolację mąż dziś serwuje hamburgery z przepisu Okrasy
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja nie wiem czy mi czop nie odszedl....... Poszlam do ubikacji, a tam masa czegos galaretowatego spadla do toalety, w kolorze bialo-mlecznym. Problem polega na tym, ze 2 dni temu zaaplikowalam sobie globulke, bo lapala mnie jakas infekcja i zastanawiam sie, czy to mogla byc ona....ale az tyle tego???? |
|
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
pochwale sie moim Natanielkiem jak pieknie tanczył w sylwestra
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Ha1lO2cI7hA
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam nie łykać magnezu i no spy, dziś od rana na zakupach, cały czas na nogach i na razie brzuch się nie spina, ale zaraz się chyba położę na chwilę
![]() Nie było dziś Jelpa w Tesko więc kupiłam Lovelę, mam nadzieję że też się nadaje do prania ![]() No i musiałam oczywiście kupić znowu nowy stanik
|
#3219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muminku, wpadnę do Ciebie jak zbiorę się w sobie i u siebie wymyję mp_84, absolutnie staram się o takich rzeczach nie myśleć.
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej no jaka gwiazda
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam i aż sprawdziłam na pierwszej stronie i ja też już jestem w 9 miesiącu ...
coś mi się po śniadaniu humor popsuł na biednego TŻ się zdenerwowałam bez powodu to mnie wysłał do ciucholandu ![]() i akurat trafiłam na wyprzedaż dzieciowych ubranek to kupiłam 10 par spodni (bo jakoś wszystkiego mamy w pierun a spodni debet) i dwa ręczniczki dla małej a dla siebie znalazłam ciemny ręcznik do szpitala - i od razu mi się humorek poprawił
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, w końcu same się moje okna nie pomyją ![]() nie no nie no ruchy to ma hehe ![]() Jestem taka przymulona ,że masakra. Ledwo siedzę, a nie mogę spać bo wtedy na bank 3/4 nocki pójdzie się je***
|
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry wszystkim!!
troche Was ponadrabialam na telefonie w samochodzie, ale juz nie poodpisuje . ogolnie, to po wczorajszym ktg rano, wieczorem bylam u gina. stwierdzil, ze aktywnosc skurczowa jest praktycznie zadna , po badaniu: glowa bardzo nisko, szyjka skrocona, miekka, otwiera sie. Zrobil mi masaz szyjki, zeby sprobowac przyspieszyc skurcze i powiedzial, ze jesli dobrze zadziala, to widzimy sie w ten weekend w szpitalu... poki co NIC szie nie dzieje!!sam masaz jest nie przyjemny, nawet leko bolesny, ale zdecydowanie do zniesienia. jeszcze zeby tylko skurcze sie pojawily teraz to juz w ogole bylabym szczescliwa... oczywiscie od wczoraj troche krwawie, ale to normalne. jak nic sie nie ruszy, to w piatek mam kolejne ktg u poloznej i potem znow bede meczyc mojego gina. glowa mnie cos dzisiaj boli, ale to pewnie z niewyspania... poza tym, to zeby przyspieszyc troche akcje wyciagnelam dzis Tz do Ikei i Auchan na ostatnie zakupy przed porodem, ale dalej zadnych skurczy (tzn od czasu do czasu cos tam sie napnie, ale nie zeby zaraz leciec do szpitala... ogolnie rzecz biorac, to: czop odszedl, szyjka gotowa do akcji, tylko macica za leniwa!! zaraz jeszcze wyjde na spacer, albo po schodach poskacze
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
lnw na leżąco w chuscie można dopiero po kontroli bioderek
Moje dziecko ewidentnie myli dzień z nocą Śpi właśnie 4ta godzinę. Czy on by tak nie mógł nocą?
|
#3226 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle wie ktoś co u Mezagi i bliźniaków ??
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to co mówią, że godziny aktywności się w miarę pokrywają to prawda - mnie to ciekawi
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam dwa talerze pomidorówki- zaraz chyba się okocę
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- no właśnie- ciekawe jak tam maluchy
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44424243]U mnie też dzisiaj pomidorowa
Uwielbiam tę zupę!!PS. Zaczynam 38 tydzień PS2. Cholera weźcie mnie powstrzymajcie. Zaraz pochłonę całą czekoladę HELPUNKU!!!![/QUOTE]Oddaj troche mi, bo mam mega ochotę a czekolady w domu brak ![]() U mnie tez sie nic nie dzieje, choć ginka powiedziała, ze macica jest reaktywna. Następne ktg dopiero w przyszłym tygodniu. Jutro za to czeka mnie ciężka przeprawa - wizyta teścia z jego dziewczyna.... Brrr moze po ich wizycie dziec sie tez wkurzy i postanowi uciec z brzucha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Le La mam nadzieje, że szybko dojdziesz do siebie. a bierzesz jakieś suplementy?
mp_84 do ostatniego usg skutecznie udawało mi się myśleć pozytywnie, obecnie jest na odwrót, ale staram się czymś zając by nie myśleć w ogóle. a masz jakieś powody by sądzić, że maluszek bedzie na coś chory? Inw nieciekawa historia, dbaj o siebie! |
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Inw Mam tak nie raz na pobieraniu krwi, próbują też zawsze z dłoni (bolesne i zawsze zostaje siniak). Wiem co to jest więc współczuję przeżycia. Mi już pobierają na leżąco i ręka wisząca w dół
Co do byłego, to ciekawa sprawa, bo pieniądze mi nie doszły od niego. Chłop się zapiera, że wysłał. Poprosiłam o potwierdzenie przelewu w takim razie i obiecał, że teraz w weekend wyśle. Dość mocno się też posprzeczaliśmy. Pytał ciągle co trzeba kupić więc mu napisałam o laktatorze ręcznym, jakiś śliniaczkach, bo kiedyś się nimi podjarałam będąc jeszcze w Anglii. Poprosiłam też o zakup dla mnie bielizny ściągającej - zaznaczyłam, że oddam za nią. Usłyszałam, że przecież mam pieniądze co miesiąc. Pretensje czy już wszystko wydałam itp. A! I jeszcze skomentował, że pewnie biustonosz do karmienia kupiłam za 200 zł w Triumphie... Brak mi słów, nawet mi się nie chce już o większości sytuacji pisać. Wiem w dodatku, że te wszystkie teksty są spowodowane jego rozmową z matką. Dzień wcześniej z nią gadał i wszystkie te zarzuty usłyszałam od niej. Dzwoni teraz to babsko do mnie, nie odbieram. Wyjaśniam: nie kupiłam stanika ani w Triumph ani za 200 zł
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2014-01-04 o 15:18 |
|
|
|
#3233 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Ci dobra kobieto za przypomnienie o nastawieniu zupy... Rodzice moi wpadli przejazdem i zupełnie bym zapomniała o paszy dla męża na wieczór ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda słów na tego faceta. A potwierdzenie przelewu to juz w ogóle żaden problem, wysłanie go mailem zajmuje sekundę przecież.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i przy okazji polecil troche sportu, zarowno w lozku z mezem jak i spacery, schody, porzadki ![]() a w ogole to wczoraj Mala wazyla 3000-3100, czyli nadal wielgachna nie jest. no nic, zjadlam obiad i spadam na spacer. kilka kilometrow po plazy dobrze mi zrobi
|
|
#3238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A ten były to chyba jednak miał napad świąt jak się miły zrobił, skoro teraz znowu kręci i jeszcze awantury robi o kasę. Że matka go buntuje to ewidentnie widać jeśli mówisz że te same teksty od obojga słyszysz. Swoją drogą co oni z tą kasą mają? A jakbyś kupiła Triumpha za 200zł to co? Może akurat taki pasował tylko z dostępnych? A może tylko taki był przyzwoitej jakości? Że niedoszła teściowa bez majtek latała żeby rury do domu kupić to ty masz może nago albo w szmatach chodzić żeby facet nie musiał wydać przypadkiem kasy? A może dziecko w samych pieluszkach do roku i siankiem przykrywać albo się przeprowadzić pod most koło rur ciepłowniczych żeby na ogrzewaniu zaoszczędzić? Ludzie to jednak zajoba mają :/
|
||
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Przespalam sie troche, ale, nadal kiepsko sie czuje. Kurna, po tej transfuzji tak mnie łamie... Biore zelazo i witaminy, w szpitalu jeszcze kroplowki non stop, ale po prostu trzeba czasu i duuuzo odpoczynku, zebym doszla do siebie, a przy takim malym "ssaku" to ciezko troszke
![]() Dobrze, ze moj maz wszystko w domu robi i przy Alku tez, bo bym chyba padla i juz nie wstala po dwoch dniach.... No to sie wyzalilam....
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
demony jak Twój dawca zamierza rzucić ci od czasu do czasu 200 zł i jeszcze cie z niego rozliczać to chyba nie ma sensu z nim dyskutować. Raz sie chwali że dobrze zarabia i imprezuje a za chwile na własne dziecko wylicza 200 zł. Tyle to wizyta u ginekologa kosztuje. Wstydu nie ma i to bym mu właśnie przekazała następnym razem. Powiedz mu że sądy wyzsze alimenty zasądzają ojcom z najnizszą krajową a on dziaduje. Zero honoru i ambicji u tego człowieka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Masz prześliczną krówlewne

Za to strasznie irytuje mnie nocne karmienie. Głowa leci mi w dół, oczy tak samo. Nie mogę karmić na leżąco, bo parę razy zdarzyło mi się usnąć 
mam nadzieje ze mi to przejdzie, bo maz juz spi w drugim pokoju w ktorym i tak ponoc mnie tam slychac....
16.06.2012 

, po badaniu: glowa bardzo nisko, szyjka skrocona, miekka, otwiera sie. Zrobil mi masaz szyjki, zeby sprobowac przyspieszyc skurcze i powiedzial, ze jesli dobrze zadziala, to widzimy sie w ten weekend w szpitalu... poki co NIC szie nie dzieje!!