Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 09:56   #811
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
(...)poczekać na wyprzedaż tegoroczną. w sumie Opium kupowała suknie na wyprzedaży w czerwcu bodajże więc tak początkiem czerwca się zaczynają już wyprzedaże - musiałabyś jej zapytać dokładnie. Ale wtedy jak upatrzysz teraz na siebie model salonowy to jest spora szansa kupić go taniej. Ale nie wiem czy z da się tak "na luzie" do tego podejść

(...)
pojedziesz spokojnie na wakacje z tż. może nie będzie to takie łatwe jak np do Grecji która latem jest upalana a jesienią już niekoniecznie ale za to będziecie mieć mniej typowe i mniej oblegane miejsce. zobaczysz będzie fantastycznie. nie wiem jakie inne sprawy masz na myśli ale wierzę że los i gwiazdy nam sprzyjają i będzie tak jak sobie zaplanowałaś i nic wam nie przeszkodzi.
Muszę się dowiedzieć kiedy w moim salonie zaczynają się wyprzedaże, bo model salonowy leży na mnie niemal idealnie. W ogóle muszę w styczniu iść do salonu przymierzyć jeszcze raz suknię i dowiedzieć się jak mogę w niej brać ślub nie kupując jej jednak za 3100...

Dwa lata temu we wrześniu (i to chyba pod koniec) byłam z rodzicami w Bułgarii-poza sezonem, więc pustawo na plażach, a wciąż cieplutko. Tylko miasto mi nie odpowiadało i klimat (w sensie ludzie), bo ja jestem zakochana w południowcach i ich miastach i nocnym życiu,ale to moje prywatne zboczenia. Także spokojnie można wyjeżdżać w ciepłe i ciekawe miejsca.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ta chusta jest przepiękna ale w żakiet bym zainwestowała. Biały elegancki żakiet założysz jeszcze nie raz, nasturcja wklejała ostatnio zdjęcie z przymierzalni w żakiecie i w takim stroju można spokojnie chodzic do pracy. A nie będziesz rozmyślała co będzie jak nagle się ochłodzi.
Za całą złotówkę
Co prawda nie chodzę w żakietach zazwyczaj, ale takie eleganckie wdzianko zawsze się przyda w szafie. Więc zaczynam poszukiwania!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:17   #812
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dotka90 ja bym postawią na biały sweterek ale krótki - taki do tali
Biały nie może być,pisałam, że sukienka ecru

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A ja bym powiedziała, że krótki swetereke. Nawet i fuksjowy Do tiulowych i rozłożystych dołów świetnie wyglądają takie krótkie narzutki
A ja właśnie wczoraj stwierdziłam, że fuksja to za dużo
Chyba postawię na jasny róż

Czyli będzie chyba sweterek
Ale mówicie, że mam stawiać na krótki (do talii), tak?

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Co myslicie? Obcinac? (...)
Ja bym tylko podcięła końcówki
Włosy można skrócić nawet w dzień ślubu (niektórzy fryzjerzy to preferują, bo sobie podcinają włosy konkretnie do danej fryzury.
Ja uważam, że obciąć można zawsze, gorzej zapuścić.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:19   #813
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Muszę się dowiedzieć kiedy w moim salonie zaczynają się wyprzedaże, bo model salonowy leży na mnie niemal idealnie. W ogóle muszę w styczniu iść do salonu przymierzyć jeszcze raz suknię i dowiedzieć się jak mogę w niej brać ślub nie kupując jej jednak za 3100...

Za całą złotówkę
Co prawda nie chodzę w żakietach zazwyczaj, ale takie eleganckie wdzianko zawsze się przyda w szafie. Więc zaczynam poszukiwania!
Popytaj - jeszcze jest motyw że dana suknia nie będzie na wyprzedaży jeśli przejdzie do następnej kolekcji więc to też zagrożenie. Z drugiej strony jest opcja że można odkupić tegoroczny model od PM letniej bo póki co tylko modele z poprzednich kolekcji jak się ma szczęście można trafić. Trzeba się dobrze zorientować w temacie.

A co do żakietu to uważam że żakiet jest tak elegancki że nawet jak nie będzie pasować na 100% to i tak to lepsze niż jakieś bolerka i będzie wyglądać elegancko. Prawda taka że mało do której sukni pasuje super jakieś okrycie oprócz tych z koronką gdzie można zakupić to świetne bolerko zapinane na plecach które wtapia się w suknię. No ale to nie grzeje zbytnio i raczej pełni funkcję żeby "nie wyglądać tak goło"

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:20   #814
misia880
Zakorzenienie

my sie zastanawiamy nad Grecja- po 18 wrzesnia nie jest juz tam ladnie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:29   #815
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Popytaj - jeszcze jest motyw że dana suknia nie będzie na wyprzedaży jeśli przejdzie do następnej kolekcji więc to też zagrożenie. Z drugiej strony jest opcja że można odkupić tegoroczny model od PM letniej bo póki co tylko modele z poprzednich kolekcji jak się ma szczęście można trafić. Trzeba się dobrze zorientować w temacie.

A co do żakietu to uważam że żakiet jest tak elegancki że nawet jak nie będzie pasować na 100% to i tak to lepsze niż jakieś bolerka i będzie wyglądać elegancko. Prawda taka że mało do której sukni pasuje super jakieś okrycie oprócz tych z koronką gdzie można zakupić to świetne bolerko zapinane na plecach które wtapia się w suknię. No ale to nie grzeje zbytnio i raczej pełni funkcję żeby "nie wyglądać tak goło"
Problem z sukniami używanymi jest taki, że jestem dość wysoka i większość sukien jakie gdzieś tam kiedyś przeglądałam byłaby na mnie za krótka, mimo tego, że nie będę mieć obcasów. I nie znalazłam w sprzedaży póki co sukni w podobnym stylu co moja wymarzona Także trochę mnie zmartwiłaś z tym przechodzeniem do następnej kolekcji... Ale biorę też poważnie pod uwagę opcję wypożycznia-nikt nie zareagował entuzjastycznie na moją propzyję spagetti jako jedna z kolacji więc nie będę miała czym ubrudzić sukienki No nic, póki nie odwiedzę salonu to się nie dowiem. A nie odwiedzę póki nie znajdę grafiku...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-01-04, 10:31   #816
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Problem z sukniami używanymi jest taki, że jestem dość wysoka i większość sukien jakie gdzieś tam kiedyś przeglądałam byłaby na mnie za krótka, mimo tego, że nie będę mieć obcasów. I nie znalazłam w sprzedaży póki co sukni w podobnym stylu co moja wymarzona Także trochę mnie zmartwiłaś z tym przechodzeniem do następnej kolekcji... Ale biorę też poważnie pod uwagę opcję wypożycznia-nikt nie zareagował entuzjastycznie na moją propzyję spagetti jako jedna z kolacji więc nie będę miała czym ubrudzić sukienki No nic, póki nie odwiedzę salonu to się nie dowiem. A nie odwiedzę póki nie znajdę grafiku...
A pytałaś ile wcześniej trzeba zamówić suknię? mi w jednym salonie powiedzieli 3 m-c więc zamówić mogłabym ostatecznie w czerwcu w sumie - a wtedy będzie wiadomo czy dana suknia jest na wyprzedaży czy nie

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 10:35   #817
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Hmm a jest ktoś, kto nie planuje żadnego okrycia dodatkowego, tak jak ja? Koronkowego bolerka nie założę, bo mam zakrytą górę i nic mi do mojej sukni nie pasuje. A w 2013 r. koniec czerwca był paskudny... Trudno, najwyżej zmarznę, bo serio, nic do mojej sukni nie widzę
A wrzesień to świetny miesiąc i wg mnie najlepszy na urlopowanie sama bym najchętniej tylko we wrześniu jeździła, ale jeszcze przez 2 lata to niemożliwe, bo chłop ma zajęcia od września ;/ Nie ma już tłumów, a ciągle jest ciepło i pięknie
ja nie bede miala, tylko welon. Mam w pogotowiu krotki sweterk w kolorze brzoskwiniowo - rozowym jasnym w razie W. Ale planuje nic do kosciola nie zakladac i licze oczywiscie na piekna pogode

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Wlasnie jade do pracy I Was podczytuje. Widze, ze na tapecie okrycia wierzchnie. Gdyby kogos interesowal cekinowy złoty żakiet to są w Camaieu przecenione z 249 zl na 99 zl sama mysle czy by sobie takiego nie kupic a to link modacamaieu.pl/cekinowe-ubrania-na-co-dzien-i-od-swieta/

Odezwe sie po pracy milego dnia

swietny ten zakiet!!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 10:42   #818
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A pytałaś ile wcześniej trzeba zamówić suknię? mi w jednym salonie powiedzieli 3 m-c więc zamówić mogłabym ostatecznie w czerwcu w sumie - a wtedy będzie wiadomo czy dana suknia jest na wyprzedaży czy nie
Tylko u mnie opcja kupna nówki tak czy siak nie wchodzi w grę. Albo z wieszaka, albo wypożyczona, albo szukam krawcowej z ładnymi koronkami... Mam takie małe założenie, że postaram się nie przekroczyć mojej pensji robiąc zakupy jednej rzeczy na wesele...
Stary 2014-01-04, 10:49   #819
Lemon_Drop
Zadomowienie

Uff nadrobiłam

Kasiu skoro wybrałaś ta obrączkę, to znaczy że bardzo Ci się podoba i gusta innych nie mają tu nic do rzeczy Każdy wybiera to, co mu się podoba i dobrze leży na palcu To trochę jak z wyborem sukienki - po jakimś czasie większość ma jakieś wątpliwości, które pryskają po przymiarce

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Mi też pitolili różne bzdury, ale wzięłam z brylantami. Raz kozie śmierć. A tak na poważnie - nigdy nie puchły mi palce latem. Moja mama od 30 lat nosi obrączkę, nawet w ciąży palce jej nie puchły. Mam nadzieję, że ja też nie będę musiała kombinować z moją obrączką.
Mi niestety puchną, pierścionek mi wtedy mocno przeszkadza i na chwilę muszę go zdjąć, więc obrączkę wezmę prawdopodobnie soczewkową, i też bez żadnych kamieni bo mam duży w pierścionku.

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Sama jest... A te Twoje mają jakąś stronę?
Niestety nie mają Jedna z nich to moja znajoma, która od lat śpiewa w zespole weselnym, scholi, no i udziela się w kościele więc mam do niej zaufanie. Będę do niej dzwonić w przyszłym tygodniu to zapytam czy ma jakieś nagranie.

Elrosa ale ci się udało z tym welonem

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
kurcze zastanawiam się cały czas nad welonem.
ja potrzebuje 3 m welon hiszpański, cena w salonie jaka została mi zaproponowana to 400zł. wydaje mi się, że strasznie drogo......
robi może, któraś samodzielnie welon ?
Poszukaj tutaj: http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...kie-c-3_4.html

ParisParisienne gratki za suknię

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
W tym roku wrzesień był bardzo pół na pół. Pamiętam, że 6ego było po prostu pięknie, czyste niebo i bardzo ciepło, ale już 14ego było bardzo zimno i wiał przeszywający wiatr - szłam wtedy na wesele i na sukience miałam żakiet i dosłownie dygotałam z zimna.

Ja zwalam to na ogólnie niesprzyjającą aurę psycho-fizyczną, że tak powiem, ale od kilku dni codziennie myślę, że jednak kiepską datę ślubu wybrałam... do tej pory byłam zachwycona wrześniem, ale teraz mi żal, że tak późno i przez to nie będziemy mogli wyjechać na tygodniową podróż poślubną bez trosk i zważania na moje studia i inne sprawy... sierpień zawsze wydawał mi się zbyt "oblegany" i upalny, ale żałuję, że jednak nie zdecydowałam się na ten miesiąc, w dodatku jego połowę... Pocieszcie, bo mi naprawdę smutno!
(Pocieszam się, wmawiając sobie, że kiedy wzięłam się za planowanie na sierpień już bym się nie załapała, skoro nawet wrześniowe terminy były zajęte w wieku przypadkach)...
Kochana będzie pięknie, uwierz mi! Ja też wcześniej żałowałam, że nie mamy terminu wczesniej, ale sprzed nosa ktoś nam gwizdnął 15.08. i po prostu innych terminów na interesujących nas salach nie było. Zawsze chciałam wrzesień to mam wrzesień Nie ma co gdybać, że może byc zimno i deszcz, taka pogoda może być praktycznie w kazdym terminie. Moja siostra ślubowała 22.10. i była piękna słoneczna pogoda, ja byłam w samym żakiecie, rok później spadł pierwszy śnieg i wiało niemiłosiernie. Głowa do góry! Mamy idealną datę!
Stary 2014-01-04, 11:18   #820
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Ide oglądać sale <jupi>
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:21   #821
positive rebel
Rozeznanie

Pół nocy wczoraj szukałam cekinowych sweterków i nic mi się nie podoba Zazwyczaj bardzo ciemne to srebro jest, na czarnej podszewce, a takiego nie chcę. Będę jeszcze ebay śledzić. Bo tam sporo było. No i nieszczęsne srebrne buty... Wiem że dziewczyny wstawiały tu zdjęcia swoich, ale ja wolałabym takie "oblepione" brokatem, a nie z materiału z dodatkiem brokatu. Ech zachciało mi się brokatowego ślubu Plus jest taki że znalazłam hurtownię brokatu gdzie za kilogram zapłacę niecałe 50 zł

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 11:31   #822
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm a jest ktoś, kto nie planuje żadnego okrycia dodatkowego, tak jak ja? Koronkowego bolerka nie założę, bo mam zakrytą górę i nic mi do mojej sukni nie pasuje. A w 2013 r. koniec czerwca był paskudny... Trudno, najwyżej zmarznę, bo serio, nic do mojej sukni nie widzę
A wrzesień to świetny miesiąc i wg mnie najlepszy na urlopowanie sama bym najchętniej tylko we wrześniu jeździła, ale jeszcze przez 2 lata to niemożliwe, bo chłop ma zajęcia od września ;/ Nie ma już tłumów, a ciągle jest ciepło i pięknie
ja chyba nic nie założę, tylko welonem lekko się okryję w kościele. ale my mamy 02.08, więc pewnie ciepło będzie.

Justynkie byłam w tej Lingerii i ogólnie wrażenie jest super, bardzo miła obsługa, już na wstępie pytają cię czego szukasz i czy już u nich kupowałaś, jaki masz rozmiar, mierzą w razie potrzeby. później przynoszą ci każdy stanik w twoim rozmiarze (który spełnia twoje wymagania, np. biały, ślubny itp). ceny niestety wysokie, bo te co mierzyłam kosztowały po 350zł. i niestety w moim rozmiarze mieli tylko dwa białe straplessy, niestety nie leżały zbyt dobrze na mnie. szukam czegoś bardziej push-upowego ale fajne jest to, że możesz zamówić na stronie z odbiorem osobistym w ich salonie i zmierzyć na miejscu - i jeśli nie pasuje, od razu go oddać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:48   #823
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam tak samo jak ty! jeszcze we wrześniu marudziłam tż żebyśmy zmienili datę na sierpień bo to za późno i głupio wymyśliłam i w ogóle bez sensu ale tż nieugięty był i jest
Anesthesia nie martw się ja podchodzę do tego tak że ty po prostu pasujesz do września wewnętrznie to czujesz i tego powinnaś się trzymać. To jest twoja pora. Latem sama mówisz że nie czułaś tego. Poza tym ten jeden miesiąc nic nie zmienia. wiem że wydaje ci się to wieki - mnie też tak na prawdę. Ale prawda taka że będzie tyle załatwień i ferwor przygotowań że nie zauważysz tego.

A całą resztą się nie przejmuj. Studiami też - mówię ci to ja która studia skończyła. Bo nie warto. Zobaczysz że zdasz wszystko i poprawek nie będziesz mieć albo zrobisz tak żeby nie mieć i pojedziesz spokojnie na wakacje z tż. może nie będzie to takie łatwe jak np do Grecji która latem jest upalana a jesienią już niekoniecznie ale za to będziecie mieć mniej typowe i mniej oblegane miejsce. zobaczysz będzie fantastycznie. nie wiem jakie inne sprawy masz na myśli ale wierzę że los i gwiazdy nam sprzyjają i będzie tak jak sobie zaplanowałaś i nic wam nie przeszkodzi.
Dziękuję O zdawanie się nie boję, bo właśnie dlatego wybrałam wrzesień - żeby na spokojnie zdać wszystko w czerwcu Wkurza mnie tylko to, że na mojej uczelni zapisy na fakultety i seminaria są internetowe, i przeważnie jest tak, że np. 20ego września podają info, że 23ego o 8 rano są zapisy i wtedy kto ma lepszy sprzęt i internet, ten lepszy :P Zawsze się tym stresuję (plus nowym harmonogramem), taka moja natura, i po prostu nie chcę na podróży poślubnej sprawdzać co chwilę neta, czy może nie rzucili już info o zapisach... Więc jedyne wątpliwości, jakie mam co do daty, powiązane są z tym, że nie ma za bardzo kiedy jechać w podróż. Ale może zrobię sobie tygodniowe wolne w październiku i wyskoczymy gdzieś z TŻ wtedy

Z drugiej strony właśnie ostatnio jeszcze byłam załamana, że do września tak dużo czasu, a teraz sobie liczę i jednak zleci jak z bicza strzelił
Cytat:
Wrzesień jest piękny. W podróż zawsze możecie pojechać w zimie, w październiku jak już się pozapisujesz. Pogoda jest lepsza, bo nie ma tych upałów. Jest piękna polska złota jesień albo jak ostatnio schyłek lata
My w każdym razie na pewno gdzieś wyjedziemy, najwyżej ominie mnie jeden zjazd na studiach, mam na tyle dobrych znajomych w grupie, że nie musze się potem martiwć jakimś nadrabianiem czy innymi bajerami
I wciąż nieodmiennie zazdroszczę Ci tego 13-ego, to była moja wymarzona data

Lepiej?
Lepiej, dziękuję W sumie mniej będzie stresował tydzień zaległości na uczelni, niż wyjazd na tydzień przed uczelnią, kiedy są załatwiane wszelkie formalności. Więc może faktycznie wyskoczymy gdzieś na jakiś tydzień w październiku Obydwoje mamy urodziny w tym miesiącu i moglibyśmy je świętować w jakichś ciepłych krajach
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie narzekajcie na swoje daty, prawda jest taka, że z pogodą to loteria, ja końcem lipca mogę mieć 15 stopni, a Wy we wrześniu 25, nie ma reguły, nie trafi się trzeba się po prostu przygotować na ewentualny chłodek pogoda to jedyna rzecz na którą nie mamy wpływu, ważne, żeby reszta była tak jak chcemy
Ja się pogodą w ogóle nie przejmuję, bo wiem, że to loteria Wiadomo, chciałabym słonko i ciepełko, ale nawet deszcz może mieć swój urok

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Włosy można skrócić nawet w dzień ślubu (niektórzy fryzjerzy to preferują, bo sobie podcinają włosy konkretnie do danej fryzury.
Ja bym wzięła w takim razie sweterek ecru, beż albo blady róż - fuksja faktycznie jest za mocna. I celowałabym w taki do talii, nie bolerko kończące się tuż pod biustem, ale też nie sweterek "do tyłka"

Co do włosów mam taką samą teorię Sama zdaję sobie sprawę z tego, że moje włosy już teraz są za długie na fajną fryzurę ślubną, ale ich długość zostawiam w rękach fryzjerki. Na razie zapuszczam i regularnie podcinam końcówki, a na 2 tygodnie przed ślubem pójdę na podcięcie już konkretnie pod moją fryzurę.
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kochana będzie pięknie, uwierz mi! Ja też wcześniej żałowałam, że nie mamy terminu wczesniej, ale sprzed nosa ktoś nam gwizdnął 15.08. i po prostu innych terminów na interesujących nas salach nie było. Zawsze chciałam wrzesień to mam wrzesień Nie ma co gdybać, że może byc zimno i deszcz, taka pogoda może być praktycznie w kazdym terminie. Moja siostra ślubowała 22.10. i była piękna słoneczna pogoda, ja byłam w samym żakiecie, rok później spadł pierwszy śnieg i wiało niemiłosiernie. Głowa do góry! Mamy idealną datę!
Dziękuję Ja zawsze miałam dość dobrą intuicję i właśnie mam nadzieję, że i tym razem ona zadziałała. Jakoś od bardzo dawna myśląc o ślubie, myślałam o wrześniu i mam nadzieję, że to coś znaczy Pogodą w ogóle się nie przejmuję, bo na nią nie ma najmniejszego wpływu.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-01-04 o 11:51
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:50   #824
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki żeby udało się wypozyczyć

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Ide oglądać sale <jupi>
Daj znać jak poszło

A tak w temacie okryć: co byście założyły do mojej? Bolerka zadne nie pasują, jedyna opcja na tą chwilę to chyba szal Suknia KLILK
Stary 2014-01-04, 12:06   #825
dziewczynka z zapałkami
Raczkowanie

GG do dziewczynka z zapałkami

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie narzekajcie na swoje daty, prawda jest taka, że z pogodą to loteria, ja końcem lipca mogę mieć 15 stopni, a Wy we wrześniu 25, nie ma reguły, nie trafi się trzeba się po prostu przygotować na ewentualny chłodek pogoda to jedyna rzecz na którą nie mamy wpływu, ważne, żeby reszta była tak jak chcemy
Dokładnie! Ja np miałam przez długi czas takie przekonanie że najgorzej będzie jak zacznie padać, a teraz sobie myślę że no trudno. Nie będę się przejmowała na zapas a nawet w dniu ślubu pogodą. To nasz dzień dziewczyny, mamy się cieszyć a nie martwić. Już sobie myślę, że najwyżej kupię sobie fioletową parasolkę w razie W.(fiolet to nasz kolor dominujący na weselu) i będzie kolejnym dodatkiem do całości
dziewczynka z zapałkami jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 12:14   #826
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziewczynka z zapałkami Pokaż wiadomość
Dokładnie! Ja np miałam przez długi czas takie przekonanie że najgorzej będzie jak zacznie padać, a teraz sobie myślę że no trudno. Nie będę się przejmowała na zapas a nawet w dniu ślubu pogodą. To nasz dzień dziewczyny, mamy się cieszyć a nie martwić. Już sobie myślę, że najwyżej kupię sobie fioletową parasolkę w razie W.(fiolet to nasz kolor dominujący na weselu) i będzie kolejnym dodatkiem do całości

jak pada to znaczy, że PM będzie miała dużo pieniędzy
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:15   #827
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Justynkie byłam w tej Lingerii i ogólnie wrażenie jest super,
Super, bardzo Ci dziękuję za opinię!
Wybiorę się tam w kwietniu lub maju. Co prawda 350 zł to trochę za dużo jak na mój budżet, przewiduję tak ok. 150 zł ale zobaczymy

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 12:46   #828
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Biały nie może być,pisałam, że sukienka ecru

Tak taki to tali Kurde , ja jestem jakaś upośledzona kolorystycznie, dla mnie biały to biały, ja nie widzę ani śmietanki, ani złamanej bieli ani nic. Warszawiak musiał założyć na prawdę ciemną ecru koszule żeby mi zaczęła nie pasować do sukni. Wiec wybacz, to nie w złej wierze

Ja też ma włosy niby do podcięcia, ale jeszcze te kilka miesięcy się przemęczę. Chciałabym mieć pofalowane włosy na ślubie, więc i tak będą wyglądały na krótsze. Z długich włosów zawsze łatwiej coś ułożyć , a fryzjer je tak przygotuje że nie będzie widać ewentualnych zniszczeń

Jeszcze zakochałam się w tym makijazu <3

Muszę się w końcu umówić na jakiś próbny. Dziewczyny! Ile wcześnie robicie próbne makijaże. Bo boje się że jak 4miesiące przed się umówię, to mi się jeszcze koncepcja 1000razy zmieni;/

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2014-01-04 o 12:56
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 13:00   #829
ana909
Erudycja

Hej dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy! Skasował mi sie projekt zaproszeń i nigdzie nie moge znaleźć ornamentu z inicjałami A i M! Jesli ktoras z was jest w posiadaniu takiego to byłabym bardzo wdzieczna. Wczesniej mialam taki z gołębiami i obrączkami ale nigdzie nie moge go teraz znaleźć!

na dniach bedziemy drukowac a tu taka lipa!
Stary 2014-01-04, 13:03   #830
say-hello
Zakorzenienie

Ysia ja na próbny chcę iść jak najbliżej ślubu, tak powiedzmy w miesiącu porzedzającym co z tego, jak teraz pójdę, skoro i ja i makijażystka do dnia ślubu całkiem zapomnimy jak to wyglądało
Stary 2014-01-04, 14:04   #831
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pilnie potrzebuje pomocy! Skasował mi sie projekt zaproszeń i nigdzie nie moge znaleźć ornamentu z inicjałami A i M! Jesli ktoras z was jest w posiadaniu takiego to byłabym bardzo wdzieczna. Wczesniej mialam taki z gołębiami i obrączkami ale nigdzie nie moge go teraz znaleźć!

Znalazłam z gołębiami i obrączkami, ale bez inicjałów tylko z imionami TU

Cytat:
Zgadzam się Byliśmy ostatnio we wrześniu nad Bałtykiem, pogoda była cudowna - słonecznie, cieplutko. Wrócliliśmy opaleni jak po wakacjach w sezonie, a ceny dużo niże, ludzi mniej.

Dotka90 na 99% będę miała taką samą suknię tylko moja będzie w wersji z bolerkiem zdejmowanym, jak tutaj oczywiście bez tego pasa i u mnie gorset będzie kończył się w jednej linii, bez dodatkowego zejścia aplikacji. Koło będę miała zmniejszone.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-01-04 o 14:30
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 14:14   #832
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Ysia ja na próbny chcę iść jak najbliżej ślubu, tak powiedzmy w miesiącu porzedzającym co z tego, jak teraz pójdę, skoro i ja i makijażystka do dnia ślubu całkiem zapomnimy jak to wyglądało
ja próbny będę robiła dzień przed żeby było na świeżo właśnie
maluje mnie siostra cioteczna TŻ, która jest MUA więc poproszę żeby przyjechała dzień wcześniej
takie próbne dzień przed robiła też siostrze TŻ i jego bratowej, obie były zachwycone efektem końcowym

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 14:22   #833
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość

Co to za ornament? Chodzi po prostu o inicjały jakąś fajną fikuśną czcionką?
Jeśli tak, to mogę Ci coś takiego zrobi w krzywych, w corelu będziesz mogła wykorzystać w jakieś chcesz wielkości będzie dobre jakościowo.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 14:33   #834
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Muszę się w końcu umówić na jakiś próbny. Dziewczyny! Ile wcześnie robicie próbne makijaże. Bo boje się że jak 4miesiące przed się umówię, to mi się jeszcze koncepcja 1000razy zmieni;/
Planuję miesiąc przed, tak jak próbną fryzurę. Akurat mi wtedy wypada impreza, więc będzie jak znalazł

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 14:38   #835
ijaa
Zakorzenienie

Właśnie.. bo mi się przypomniało.

Do Pań które planują whisky w dużej butli na weselu, to w Realu (przynajmniej w Łodzi) widziałam dzisiaj Jacka Danielsa tego na stojaku 3L w cenie 329zł. To dobra cena. My jak szukaliśmy to był 379, 359, ostatecznie też kupiliśmy po 329, ale tylko dlatego że dostaliśmy rabacik.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-01-04 o 14:39
Stary 2014-01-04, 14:39   #836
poznanianka1990
Zakorzenienie

Widzę, że m.in. temat biustonoszy na tapecie Jutro chce sie wybrać do Esotiq, planuje kupić sobie czarny stanik, ale taki do noszenia na co dzień. Jak będę zadowolona to później kupię sobie tam ślubny. Czy w każdym Esotiq dobiora mi właściwy rozmiar?

Ja też nie mam nic do nakrycia, bo suknia, która wybrałam ma koronkowe plecy i koronkowe ramiaczka, więc żal zakrywać tą koronke. Zasłonię ramiona welonem.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 14:45   #837
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Właśnie.. bo mi się przypomniało.

Do Pań które planują whisky w dużej butli na weselu, to w Realu (przynajmniej w Łodzi) widziałam dzisiaj Jacka Danielsa tego na stojaku 3L w cenie 329zł. To dobra cena. My jak szukaliśmy to był 379, 359, ostatecznie też kupiliśmy po 329, ale tylko dlatego że dostaliśmy rabacik.
a myślisz, że taki jeden stojak starczy na 80-9o osób? u nas chyba wszyscy znajomi lubią whisky...
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Widzę, że m.in. temat biustonoszy na tapecie Jutro chce sie wybrać do Esotiq, planuje kupić sobie czarny stanik, ale taki do noszenia na co dzień. Jak będę zadowolona to później kupię sobie tam ślubny. Czy w każdym Esotiq dobiora mi właściwy rozmiar?
mi nigdy w Esotiq nie dobierali rozmiaru, sama zawsze musiałam prosić o dany rozmiar, ewentualnie mniejszy lub większy. oni w ogóle mają dziwną rozmiarówkę, bo normalnie noszę obwód 65, a u nich 70 jest na mnie mega ciasne
Stary 2014-01-04, 14:50   #838
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
a myślisz, że taki jeden stojak starczy na 80-9o osób? u nas chyba wszyscy znajomi lubią whisky...
Ale 80-90 to znajomi czy wszyscy goście?

U nas whisky lubi tak pi razy oko ok. 15 osób i myślę, że to osoby mogą walnąć kilka drinków. Obstawiam jednak, że nie samo whisky będą pić (bo jeśli tak, to mogą się szybko zdziwić ), więc nie sądzę, żeby zabrakło. A jeśli.. to trudno. Wychodzę z założenia, że wódka ma być do końca, bo to wiadomo tak weselnie, a whisky czy nawet wino.. skończy się trudno, takie życie.

Stary 2014-01-04, 14:56   #839
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ale 80-90 to znajomi czy wszyscy goście?

U nas whisky lubi tak pi razy oko ok. 15 osób i myślę, że to osoby mogą walnąć kilka drinków. Obstawiam jednak, że nie samo whisky będą pić (bo jeśli tak, to mogą się szybko zdziwić ), więc nie sądzę, żeby zabrakło. A jeśli.. to trudno. Wychodzę z założenia, że wódka ma być do końca, bo to wiadomo tak weselnie, a whisky czy nawet wino.. skończy się trudno, takie życie.
wszyscy goście. sama nawet lubię whisky
nie chcę kupować mniejszych butelek, bo na dwóch ostatnich weselach jakich byłam niektórzy goście zabierali sobie te butelki na stoły ;/ i czasem ktoś się miał ochotę napić, a tu butelka stoi u wujka zdzisia przykładowo...
Stary 2014-01-04, 15:03   #840
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
wszyscy goście. sama nawet lubię whisky
nie chcę kupować mniejszych butelek, bo na dwóch ostatnich weselach jakich byłam niektórzy goście zabierali sobie te butelki na stoły ;/ i czasem ktoś się miał ochotę napić, a tu butelka stoi u wujka zdzisia przykładowo...
ja też!

my dokładnie z tego samego powodu (+ to, że ten stojak wygląda bosko ) nie kupiliśmy mniejszych butelek, bo nie raz nie dwa widziałam właśnie takie noszenie flaszek, ktoś odkręcił wypił 20 mililitrów i stało całą noc, a głupio innemu podejść i wziąć.

musisz policzyć ile osób może u Was whisky pić. Jeśli wszyscy goście (90 osób) to takie 3L mogą nawet na po jednym drinku nie starczyć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości