|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Serduszko bije, dzidzia ma 23 mm
![]() Wszystkie badania wyszły dobrze wiec mi lekarz na razie niczego nowego nie zlecał. następna wizyta 10.02. I mam już kartę ciąży założoną ![]() Mam małą infekcję intymną, dostałam Nystatynę. Któraś doświadczona mama brała to w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z badaniami nie, ale mam jajniki policystyczne i torbielkę w prawej nerce, dlatego napisałam że chociaż tarczycę mam zdrową ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wiadomość. Objadłam się właśnie ziemniakami, jajkiem sadzonym, kalafiorem i kefirem. Nie licząc porannego incydentu czuję się dziś dobrze. Jak mąż wróci ze spotkania robimy sobie wieczór filmowy. Brat mi ściągnął ok 40 filmów więc mam w czym wybierać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I narobilas mi smaku na kefir, zaraz sobie otworze bo mam w lodowce ![]() Poszlam zrobic badania, ale mimo braku sniadania do konca na czczo nie bylam i pani laborantka nie pobrala mi na glukoze i cos tam jeszcze, na co tez nalezalo byc na czczo. A powod byl taki, ze pilam w nocy i nad ranem syrop z cebuli z cukrem i do tego tabletki na gardlo, ale tak mnie bolalo ze innej opcji nie bylo i te badania dorobie pozniej. Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-04 o 13:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||
Raczkowanie
|
Ja mam dzisiaj luźniejszy dzień, mąż zajmuje się Młodą
![]() Dzień zaczęłam tak samo, ale to z mojej winy bo nie chciało mi się wstać, żeby coś zjeść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio w sylwestra poszalałam i obejrzałam nowego Hobbita, na nic innego nie mam wieczorem siły bo i tak zasypiam
![]() |
#847 |
Rozeznanie
|
Witam nowe dziewczyny
Kurka ja nawet nie wiedziałam że na plecach nie można spać . Chyba muszę troszkę poczytać. Dziewczyny a te poduszki to macie konkretnej firmy czy tak jak leci ? Bo zastanawiałam się nad nią . Dzis dzień mam tragiczny mdłości wróciły i trzyma mnie od samego rano . |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do poduszki ja mam jakąś pierwszą z brzegu. Biedna, jutro będzie lepiej ![]()
![]() |
#849 | |||
Zakorzenienie
|
Witaj i gratulacje!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.senmata.pl/Opinie-Lekarzy-clinks-pol-12.html
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio przeczytałam, że do 20tc spokojnie można spać na plecach, później ucisk robi się na tyle duży że jest to niebezpieczne. Ale nie wiem ile w tym prawdy
![]() W szpitalu jak byłam to widziałam jak dziewczyna leżała ka plecach i na kołkach i miała już średni brzuszek. Jakby było coś nie tak to chyba lekarze zwróciliby jej uwagę.
#851 |
Rozeznanie
|
ja tam spałam do konca ciazy na plecach, bo w sumie tak mi było najwygodniej
![]() ![]() u mnie jak narazie mdłośści brak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi mdłości 3 dzień prawie odpuściły. Za to podobnie jak Ty mam wrażliwe jedynie sutki.
![]() |
#853 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cześć ![]() Cytat:
![]() ![]() cześć ![]() Ja dopiero wróciłam z zajęć, bo mam zjazd teraz i jestem zupełnie wypompowana. A tu jeszcze nauka czeka ![]() A jeśli mogę prosić o dopisanie do listy moich danych to proszę ![]() ![]()
![]() |
#854 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W tej tabelki, którą dziewczyny przytaczały jest podany rozmiar pęcherzyka w 6tc - http://parenting.pl/portal/6-tydzien-ciazy Nie ma tu długości crl w kolejnych dniach... Cytat:
![]() A kefir lub maślankę piję codziennie, nie potrafię się obyć bez ![]() Kurczę, dziś znów miałam małe plamienie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#855 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() hej ![]() ![]() Cześć dziewczyny ![]() U nas już dobrze, Olivia czuje się coraz lepiej, tż już zdrowy, właśnie siedzi w pracy. Mi dolegliwości ciążowe przeszły oprócz dziwnego napięcia brzucha ale w tamtej ciąży też tak miałam. Co do spania na boku to tak jak dziewczyny pisały, podobno w ciąży można spać na lewym. Moja ulubiona pozycja do snu to na brzuchu i dalej tak śpię, podkładam tylko kołdrę pod brzuch i nogę daje wyżej( prawie jak żaba ![]() ![]() Lecimy kwiecień/ maj do PL to będzie 27 tydzień. Już nie mogę się doczekać ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Czy jest tu jakaś dziewczyna z Rzeszowa i może mi polecić jakiś gabinet ginekologiczny gdzie robią USG 3D? Jak będziemy w PL u tż to chciałam iść zrobić zdjęcie 3D na pamiątke, Olivii też mam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Tasia ja taka spóźnialska w szkole jestem i nadrabiam to co spsociłam :P
Liceum ogólniak ![]() Dziewczęta jak dobrze zrozumiałam z czytania was to za badania trzeba płacić i iść prywatnie? Nie można zrobić na nfz?
![]() |
#857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do badan to ja w pierwszej ciazy robilam tak, ze chodzilam po skierowanie do ogolnego lrkarza on odmowic nie mogl I to co bylo placone przez kase chorych bylo za darmo - ale prawda taka ze te drozsze badania I tak trzeba bylo placic. A teraz to u mnie inna bajka ![]() ![]()
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
Ja też od mojego gina (chodzę prywatnie) dostałam tylko rozpiskę, potem poszłam do swojej ogólnej i mi dała skierowanie na podstawy - morfologia, mocz, tsh i coś jeszcze, za resztę zapłaciłam w sumie 165 zł.
Jak poszłam do labu się "zarejestrować" powiedziałam babeczkom, że nie jestem na czczo, powiedziały, że to żaden problem i i tak zrobiły mi wszystkie badania. I zarówno morfologia jak i glukoza wyszły mi w normie. My z narzeczonym mieliśmy już imiona wybrane wcześniej, dla córki będzie Joanna a dla synka Tymon. W kwietniu bierzemy ślub, mieliśmy dzisiaj zrobić maraton po restauracjach ale jakoś nie mam mocy od rana, ehh. ![]() Też kupiłam poduchę na allegro, przedwczoraj do mnie przyszła, jest cudowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja badania idę robić we wtorek a w środę mam wizytę i może już też usłyszę serduszko ![]() ![]() No i według mnie to urósł mi już brzuch i nie mogę go wciągnąć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
Ja czuje sie poprostu wspaniałe wszystkie objawy minęły Tez czuje takie dziwne napięcie w dole brzucha ale kupiłam sobie Dopllera i usłyszałam juz serduszko byłam w szoku bo to dopiero 10t0d a było słychać dobrze i to na 100% to bo pamietam ten dźwięk u położnej z poprzedniej ciazy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo podoba mi się imię Tymon, ale mam w domu Szymona ![]() Cytat:
![]() Trudno powiedzieć ile urośnie Ci brzuch. W pierwszej ciąży w 16 tc dopiero było leciutko widać brzuszek. Cytat:
![]() O, kolejna przyszła panna młoda ![]() Tż mnie od wczoraj jedzeniowo rozpieszcza ![]() http://kuchnialidla.pl/product/Kefte...cku#komentarze ![]() Dziś było u nas 10 stopni na plusie więc dużo spacerowaliśmy. Teraz najchętniej poszłabym już spać a tu jeszcze tyle do wieczora ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-01-05 o 16:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam jasnobrązowe, a Ty? Cytat:
![]() Jak pójdziesz do lekarza państwowego, to dostaniesz skierowania na nfz na część badań. Cytat:
![]() Hejka ![]() Strasznie zmęczona dziś jestem. Ale to pewnie przez te zmiany ciśnienia. Plamienia nie ma, na szczęście. Co do ślubu - my też w tym roku mamy zamiar ![]()
![]() |
#863 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dzieki za tip o urządzeniu do dopplera, nie wiedziałam że można sobie kupic. Dopisuje do listy zakupów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
Witam po szkolnym weekendzie
![]() My też z moim planujemy ślub ale nie wiemy dokładnie kiedy :P zwykły cichy i skromny cywilny ![]() No i gratulacje dla kobietek które też w tym roku zmienią stan cywilny ![]() ![]() Więc przy lataniu po badania z nfz lepiej wziąść jakieś pieniążki?Hm...(dziwne) Moje imiona brzmią tak: Emilka lun Karolinka , Alan lub Kacperek ![]() A co do matury to nie wiem.. :P
![]() |
#865 |
Przyczajenie
|
cześć Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
aa_sik jeśli twoja lekarka mówi że jest wszystko ok to bardziej bym jej wierzyła niż szpitalowym lekarzom. robiłaś betę , też się ładnie wynik zmienia
![]() musisz być dobrej myśli i czekać cierpliwie do piątkowej wizyty przy której już będziesz wiedziała zdecydowanie wiele niż teraz. Trzymam kciuki ![]() A co do plamienia to słyszałam że są normalne (brązowe, jasne brązowe) ale też można odwiedzić lekarza w tej sprawie. Ja nie miałam jak narazie plamienia więc nie mogę tu wiele napisać, wizytę pierwszą mam dopiero w czwartek więc jeszcze bardziej się stresuję niż ty, bo ja wiem po wyniku beta że jestem w ciąży, no i brak okresu oraz mdłości które niekiedy mam ![]() ![]() Więc kochana nie stresuj się i trzymam kciuki by wszystko było dobrze bo napewno tak będzie ![]()
![]() |
#867 |
Przyczajenie
|
to też trzymam kciuki, żeby było wszystko ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
Po to tu jesteśmy by się wzajemnie wspierać i trzymać kciuki
![]() Coś zauważyłam że bardzo brzuszek mi się powiększył.. chyba za dużo jem :P kiedyś jak wychodziłam z domu to wciągałam brzuszek bo była mała oponka :P może to właśnie przez to że już tego nie robię tak właśnie to widać hihihi a waga ciągle w miejscu.. tyle dobrze ![]()
![]() |
#869 |
Rozeznanie
|
aa_sik - ale stresor przeżyłaś biedaku! Wyobrażam sobie jak się czujesz, ale jeśli lekarka powiedziała że wszystko dobrze, to możesz się już uspokoić. Może ten doktor w szpitalu miała jakiś stary aparat do USG??
A tak poza tym to cześć! Mam 26 lat i jestem w ciąży ![]() U lekarza byłam w 4 tc, zarodek był ale nie było jeszcze serduszka. Tp mam na 12 sierpnia. Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że usłyszę ten magiczny dźwięk bicia serca mojego dziecka. Chociaż w głowie mam masę czarnych myśli ![]() Jest to moja długo wyczekiwana pierwsza ciąża, więc szalejemy z mężem ze szczęścia. W 5 tc zaczęłam wymiotować i trwa to w zasadzie do dziś, chociaż dziś i wczoraj było tylko raz rano. Mam nadzieję, że to o niczym złym nie świadczy... ![]() ![]() ![]()
#870 |
Przyczajenie
|
White Cafe z tego co wiem to wymioty mimo, że są upierdliwe to świadczą o wysokim poziomie hormonów podtrzymujących - tak mi powiedział lekarz i to jest OK!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.