Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 18:42   #2251
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Jestem przerażona... test owulacyjny wykazał ciemniejszą kreskę niż wczoraj...
Może jednak owu będzie tego 24dc
To owu będzie w ciągu 24 h bierz swojego w obroty
Stary 2014-01-04, 18:46   #2252
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Ta dam!!
21 i 22 dc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09110.jpg (100,7 KB, 34 załadowań)
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:48   #2253
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
To owu będzie w ciągu 24 h bierz swojego w obroty
jeszcze nie, poczekam 2 dni i tak planowałam 24dc
Stary 2014-01-04, 19:00   #2254
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, bo ja myślałam, ze ciemniejszą od testowej to się wstrzymaj jeszcze aż będzie ciemniejsza niż ta druga ale skoro ciemnieje powoli tzn., że owu się zbliża
Stary 2014-01-04, 19:03   #2255
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, bo ja myślałam, ze ciemniejszą od testowej to się wstrzymaj jeszcze aż będzie ciemniejsza niż ta druga ale skoro ciemnieje powoli tzn., że owu się zbliża
nie nie, jeszcze niet ale może już jutro...
dzisiaj widać gołym okiem! Kotka no co... jestem przerażona... taka ekscytacja jest! Przerażenie, że już w końcu puka owu po 3 tyg czekania

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-04 o 19:04
Stary 2014-01-04, 19:03   #2256
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem przerażona... test owulacyjny wykazał ciemniejszą kreskę niż wczoraj...
Może jednak owu będzie tego 24dc

oj Ty babolu Ty
Stary 2014-01-04, 19:08   #2257
kindziulindzia
Zakorzenienie

Ja tak na szybko bo jestem już wypindrzona debra idziemy na 21 do Multikina na Targówku

Leine schab u nas tani jak barszcz ale jest bardzo smaczny polecam zaryzykuj jeden raz
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:08   #2258
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

oj Ty babolu Ty
wybacz, musiałam wprowadzić trochę dramatyzmu

a teraz... tylko spokój mnie uratuje
Stary 2014-01-04, 19:12   #2259
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz, musiałam wprowadzić trochę dramatyzmu

a teraz... tylko spokój mnie uratuje

uwielbiam Cię
Stary 2014-01-04, 19:17   #2260
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
nie nie, jeszcze niet ale może już jutro...
dzisiaj widać gołym okiem! Kotka no co... jestem przerażona... taka ekscytacja jest! Przerażenie, że już w końcu puka owu po 3 tyg czekania
to dobrze ze puka to ciesz sie
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:30   #2261
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Debra faceci są bardziej delikatni ja mam ginekologa-faceta i nie wymieniłabym go na żadną babeczkę Jest delikatny, jak z fotela schodzę to rękę poda

Ja jestem 1 cykl na duphastonie i nie zauważyłam żeby mi się bardziej włosy przetłuszczały, jedyne co to mnie mdli cholernie i wzruszam się na każdej dziecięcej reklamie, płacze na filmach i takie tam
Cytat:
debra ja np. nie potrafiłabym do babeczki iść od zawsze chodzę do facetów i mam porównanie od najstarszego, u którego byłam ok. 60, przez 40 parolatka aż po teraźniejszego zaraz po 30 i szczerze mówiąc najmłodszy najlepszy najstarszy miał kiepski sprzęt, bo on "od zawsze" na takim pracuje i w ogóle był bardzo do tyłu np. ze środkami antykoncepcyjnymi - zatrzymał się w latach 80-tych ten po 40 to znów miał jakby "zmęczenie materiału" widać było, że się mu nie chce i tak trochę załatwiał pacjentki na "odwal się", czekał tylko na tą stówkę za wizytę za to ten do którego teraz chodzę jest w sumie tylko kilka lat starszy ode mnie i można z nim pogadać tak "normalnie" bez żadnej krępacji, bo jest chłop na czasie, ma super podejście i się po prostu czuję bezpiecznie u niego a z tego co moje szwagierki mówiły to babki są mniej delikatne od facetów - zresztą nie mogłabym się przełamać, żeby mnie "tam" kobieta dotykała, naturalniejsze mi się wydaje, że to facet jest od tego ale co kraj to obyczaj
Ja nie boję się, że nie będzie delikatny. Byłam u 3 kobitek i zawsze były mega, a wręcz przesadnie. Chodzi o to, że to mężczyzna !! To jakieś takie dziwne. Ja tylko ze swoim Tż'em ... może to przez to

Żadna się nie krępuje faceta?

Kindzia ja pytałam, o której, bo mnie przeraża, że wyjdę stamtąd w nocy, a idziemy godzinę wcześniej niż Ty

Dobra to ja lecę na drzemkę do kina

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:34   #2262
maciejka1987
Zakorzenienie

a ja tak z pytaniem na temat: Polecicie jakiś fajny podkład? myślałam o revlonie colorstay, ale nie jestem pewna...polecicie mi coś?
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:37   #2263
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja nie boję się, że nie będzie delikatny. Byłam u 3 kobitek i zawsze były mega, a wręcz przesadnie. Chodzi o to, że to mężczyzna !! To jakieś takie dziwne. Ja tylko ze swoim Tż'em ... może to przez to

Kindzia ja pytałam, o której, bo mnie przeraża, że wyjdę stamtąd w nocy, a idziemy godzinę wcześniej niż Ty

Dobra to ja lecę na drzemkę do kina
Ja nie spotkałam fajnej babki może to dlatego wolę facetów-ginekologów
Stary 2014-01-04, 19:43   #2264
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a ja tak z pytaniem na temat: Polecicie jakiś fajny podkład? myślałam o revlonie colorstay, ale nie jestem pewna...polecicie mi coś?
ja ci nie polece nic
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:43   #2265
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

ja ubóstwiam facetów... a jak idę do nowego... to jest ekscytacja, podjarka: "idę niczym cnotka niewydymka"
Może nastała pora aby facet-ginekolog Cię rozdziewczył?? Poczujesz się jak za starych, dobrych lat...
Cytat:
kochana ja mam aktualnie z Rimmela color matt czy coś w tym stylu- reklamują go
Używam rzadko bo nie lubię się tapetować
Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Ja nie spotkałam fajnej babki może to dlatego wolę facetów-ginekologów
mnie jedna jedyna 'rozdziewiczała' jedna w szpitalu przed porodem... NIGDY WIĘCEJ!!!! Była oschła, nieczuła "uczyła" się...

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-01-04 o 19:47
Stary 2014-01-04, 19:55   #2266
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też tylko ze swoim Tż, byłam pierwszy raz u babki, ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, tylko wypisac recepte i kasę wziąć. Teraz chodzę do faceta, jest delikatny, też podaje rękę jak wstaję z fotela
Idę teraz do innego gina też faceta, ponoć koło 60tki jest ciekawe jaki będzie
Miłego wieczorku

Cytat:

Ja używam z Lirenne i Soraya matujące ok. 15-20zł, ale cos ostatnio z odcieniem trafic nie mogę a o tym co napisałaś to nie słyszalam, drogi jest? No i czy matuje?

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2014-01-04 o 19:57
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 19:57   #2267
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się nie krępuję ani trochę
Stary 2014-01-04, 20:12   #2268
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj poniedziałek będzie gorący
a jak twoje libido nadal wysoko?

Cytat:
Ja niedawno kupiłam sobie BB 8w1 z Eveline i bardzo jestem zadowolona nakładam i lecę dalej http://eveline.pl/1,40377,+Matuj%C4%...5%9Bniada.html

Cytat:
Oj żeby się nic nie rozwinęło. Weź szybko jakieś leki zapobiegające.-

Cholernie boję się wizyty u tego lekarza!!
Wiem, że na dzień dobry dostanę wykaz badań na cały miesiąc i pójdzie na to duża kasa, ale mi nie o to chodzi ;(

Jak ja pójdę do faceta ? ? ? ? Jak aby o tym myślę ... albo nie, nie chcę nawet sobie tego wyobrażać jak on mnie bada. Jakaś chora jestem, ale to dla mnie jakieś takie dziwne, że obcy facet będzie mnie dotykał

Miałyście tak przy swojej pierwszej wizycie u faceta? Pomóżcie mi jakimś dobrym słowem
W międzyczasie miałam małą drzemkę, a obudziłam się zmarznięta okropnie. Szybko się wykąpałam saszetkę wypiłam i się grzeje i narazie widzę poprawę, oby szybko przeszło
Ja za panny chodziłam do faceta, jak się okazało geja niby był wporządku ale teraz, gdy zmieniłam zamieszkanie i zapisałam się do babki jestem zadowolona i mam nadzieję, że będzie tak dalej.
Kochana on jest lekarzem tak samo jak kobieta, liczy się podejście, spróbujesz poznasz jak co to zawsze możesz go zmienić na kobietę

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:13   #2269
meire
Zakorzenienie

Dobry wieczór babole..

Leine, muszę Ci napisac, że Cię kocham.. szczerze i okrutnie.. uwielbiam Cię czytać..

debraM, faceci ginekolodzy tez mnie nie krępują.. gdybym teraz nie miała takiej cudownej lekarki, to pewnie chodziłabym do faceta jakiegoś.. w szpitalu teraz, jak byłam to faceci byli o wiele lepsi, niż kobitki.. jakoś tak.. więcej czułości, czy coś..

maciejka, ja mam teraz podkład z Clinique Anti Blemish.. jest absolutnie idealny dla mojej cery.. odkąd zaczęłam go używać kilka tyg temu i zmieniłam żel do mycia, to w końcu pozbyłam się syfów z twarzy..
może powiedz jaką masz cerę?.. bo to pod cerę powinno się dobrać odpowiedni podkład..
a jak Twoje samopoczucie?.. mam nadzieję, że lepiej..

a teraz Wam się pochwalę, że mąż mnie dziś zaskoczył.. wrócił z zakupów z pięknym bukietem kwiatów i zaprosił mnie na romantyczną randkę wieczorem.. jak za dawnych czasów..
tak więc czekamy aż dziecię zaśnie, słucha teraz bajki z płyty, bośmy leniwi dziś i nie chce nam się czytać na dobranoc.. i zaraz się ogarniam.. ciekawe, gdzie mnie zabierze..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:21   #2270
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Oj poniedziałek będzie gorący
a jak twoje libido nadal wysoko?
Może już jutro coś będzie, zobaczymy jak tam będzie z testem... A libido.. jak na owulkę przystało- zmalało
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Dobry wieczór babole..

Leine, muszę Ci napisac, że Cię kocham.. szczerze i okrutnie.. uwielbiam Cię czytać..

a teraz Wam się pochwalę, że mąż mnie dziś zaskoczył.. wrócił z zakupów z pięknym bukietem kwiatów i zaprosił mnie na romantyczną randkę wieczorem.. jak za dawnych czasów..
tak więc czekamy aż dziecię zaśnie, słucha teraz bajki z płyty, bośmy leniwi dziś i nie chce nam się czytać na dobranoc.. i zaraz się ogarniam.. ciekawe, gdzie mnie zabierze..
Dzięki kochana

Randki zazdraszczam!!!!
Ale... jak to tak.. ? Dziecko zaśnie a Wy w tango? Przecież ona ma 4 lata, a jak się obudzi??? Chyba, że ktoś z nią zostaje?
Stary 2014-01-04, 20:22   #2271
malinOla1
Wtajemniczenie

meire i reszta udanego wieczoru!
u mnie nie ma szans na takie szaleństwo, gdzie brać takiego zasmarkańca i zjechane gardło Ja sobie poleżę i Benjamina Buttona pooglądam..

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:34   #2272
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Dobry wieczór babole..

udanego wieczoru

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
meire i reszta udanego wieczoru!
u mnie nie ma szans na takie szaleństwo, gdzie brać takiego zasmarkańca i zjechane gardło Ja sobie poleżę i Benjamina Buttona pooglądam..
My też oboje zasmarkani zjedliśmy pomelo, wypiliśmy naleweczkę i będziemy ogladać tv

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

A siatkówkę oglądacie?
Z Hiszpanią nasze panie grają dziś
Stary 2014-01-04, 20:40   #2273
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Sorry za te psy, ale to silniejsze ode mnie Nie obrażajcie się

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello

A według mnie bardzo dobrze, że w temacie wypowiedziały się dziewczyny, które wiedzą co i jak Ja też kiedyś nie wiedziałam o co kaman z tym wielkim halo wokół rodowodów i nawet wkurzały mnie jakieś akcje pt.: "stop pseudohodowlom" Dopiero jak sama zaczęłam szukać kota do kupienia, to otworzyły mi się oczy jak bardzo tragicznie to wszystko wygląda Dowiedziałam się, że nieraz w takich pseudohodowlach zwierzęta są trzymane w koszmarnych warunkach, nie są właściwie uspołeczniane, a przed nabywcą ukrywane są istotne fakty dotyczące ich zdrowia (nie wiem czy pamiętacie bardzo smutną historię ciężko chorego psiaka Kamel - hodowca zataił przed nią fakt, że jego ojciec miał takie uwarunkowania genetyczne ).

Niestety, trzeba mieć świadomość, że sam fakt iż rodzice posiadają rodowody niewiele znaczy, jeśli szczeniak go nie ma Bo oznacza to, że tamte psy nie nadawały się do dalszego rozmnażania - w przeciwnym razie albo zostałyby w swojej hodowli, albo sprzedano by je do innej; jeśli pies jest sprzedawany/oddawany "na kolanka", to się go nie rozmnaża - i tak samo nie powinno się kupować szczeniaków z takiego miotu, bo to tylko będzie nakręcać "pana Zdzicha, który tylko raz () pozwolił pokryć sukę"; nie mówiąc już o tym, że w przyszłości można mieć niemiłą niespodziankę w postaci chorego zwierzaka.

Tak więc jeśli komuś nie zależy na rodowodowym zwierzaku, to milion razy lepiej wybrać się do schroniska, gdzie można znaleźć pieska od typowego kundelka, przez buldożki, aż do owczarków niemieckich. I uratować jedną nieszczęśliwą duszyczkę, zamiast nabijać kasę jakiemuś palantowi!
Dokładnie, ode mnie to też silniejsze A dlaczego...

Bo to my potem jeździmy na interwencje, to my mamy u siebie matki i ojców tych szczeniąt, które są na granicy życia, brudne, chore, wyniszczone Ile łez wylanych nad nimi - ale tak, by nie widziały, bo one wtedy płaczą razem z nami i gasną, bo nie chcą robić nam kłopotu. Nie mam sumienia patrzeć im w oczy, bo to ten sam gatunek co ja, człowiek, zrobił im taką krzywdę. My potem "sprzątamy" po takich, co chcieli "raz dopuścić swoją suczkę/kotkę" lub po takich, co chcieli "tanio szczeniaczka". Gdybyście Wy nie chciały kupić u nich szczeniaka, to pseudo by nie istniało. I tak jak któraś Dziewczyna (przepraszam, że nie pamiętam) prosiła Was niedawno, abyście przed samymi Świętami nie robiły zakupów, tylko wcześniej, bo potem ona siedzi po kilkanaście godzin w pracy, tak ja proszę Was żebyście przed zakupem "byleby taniej, po co mi rodowód!" zastanowiły się i pomyślały, że każdy kupiony szczeniak w psuedo to dodatkowa robota dla nas. Jeśli już nie myślicie o tych biednych matkach, ciotkach i rodzeństwie swojego szczeniaka, to pomyślcie o tych, którzy potem ciężką robotę odwalają w bólu i cierpieniu, współczuciu do tych psiaków. Oczywiście, hodowle zrzeszone w ZKwP też nie są święte i przed zakupem trzeba je sprawdzać, ale zdecydowanie łatwiej jest je potem ukarać (jak nie przez zarząd, to przez innych hodowców).

Ot tyle. Nie ma problemu, nie będę już więcej zanudzać.

Lecę nadrabiać
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:48   #2274
PannaMagda
Zakorzenienie

cloud gdyby była możliwość polubienia Twojego postu to bym to zrobiła
Stary 2014-01-04, 20:52   #2275
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kotka- Powiem Ci że ja byłam w szoku jak nasza jedna koleżanka napisała do Cowie że kundla kupiła za tyle kasy no ale cóż zrobić....jakby na mnie trafiło to bym powiedziała co o tym mysle. Uważam że takie komentarze to niech lepiej osoby które posiadają PROFESJONALNE hodowle zostawiały dla siebie. Bo nasza koleżanka kupiła pieska nie zakładając że bedzie ją rozmnażać.... każde słowa świadczą o osobie która je pisze także koniec tematu
Czekaj czekaj...
God powiedziała skąd ludzie kasę biorą na rasowe psy, a ja nie mogę powiedzieć skąd biorą kasę na kundle? to chyba coś nie halo, skoro jedna osoba może zapytać i "zaglądać do mojego portfela" (chociaż dla mnie to żadne zaglądanie, zwykła rozmowa i nie odebrałam jej postu negatywnie), a druga osoba w drugą stronę już nie może? Przecież to co napisałam to prawda... Ale prawda w oczy kole

Zaznaczę, że to nie temat psów, a temat że jednej wolno a drugiej nie

PannaMagda, dziękuję Ci, taki post dodaje siły do walki o kolejne psie życie...

Edytowane przez cloud_on_sky
Czas edycji: 2014-01-04 o 20:55
Stary 2014-01-04, 21:00   #2276
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2014-01-04, 21:04   #2277
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
No to niezła biba była

Nie chcę straszyć, ale podobno tak jest :cojest

Jak ja pójdę do faceta ? ? ? ? Jak aby o tym myślę ... albo nie, nie chcę nawet sobie tego wyobrażać jak on mnie bada. Jakaś chora jestem, ale to dla mnie jakieś takie dziwne, że obcy facet będzie mnie dotykał

Miałyście tak przy swojej pierwszej wizycie u faceta? Pomóżcie mi jakimś dobrym słowem
No była niezła
Co do dziecka to mam nadzieje, że tak źle nie będzie bo będzie miało dobry przykład przynajmniej w starszej córce

Co do wizyty u faceta to ja sobie nie wyobrażam, żeby obca baba mnie miała tam dotykać Fuuuu. Dla mnie to zupełnie nie pasuje, bo to facet jest od takich rzeczy a nie kobieta Ja zawsze chodziłam do facetów i byłam raz u babki w szpitalu bo nie miałam wyjścia i tak to przeżyłam, że nigdy więcej nie chcę. Ja to mam wrażenie, że ona sobie porównuje, w myślach może mnie wyśmiać czy coś. No nie wiem. Za to facet to facet. Prosty i nawet jak sobie coś pomyśli to na pewno nie w kwestii porównań jakichś czy coś.Nie stresuj się tym przecież Naprawdę nie ma czym

Cytat:
ja słyszłam o pewnej rodzince, która nie spuszczała wody w nocy aby DZIECKA nie obudzić... i tak dziecko kompletnie żyje w ciszy, nie można nawet porządnie się zesrać bo dziecko się wybudza, dla mnie takie coś to paranoja

aaaaaa to już teraz wiemy co Ty robisz w domu, żer nie masz na nic czasu!!!!!! Śpisz do południa a potem szybko szybko obiad, sprzątanie itp itd i się... nie wyrabiasz
Odkryłam Twój sekret, jestem boska
Ja takich znam nawet i sobie nie wyobrażam. Moja córka spała przy tv, normalnych rozmowach, gotowaniu czy innych hałasach. Nigdy na palcach nie chodziłam przy niej

Co do braku czasu to po częsci masz rację ale tylko po części, bo mam jeszcze inne zajęcia które zajmują mi wiele czasu

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

Carmenna też tak mówi, i teraz czeka na grzeczniutkie dzieciatko hehe
Ale drugie papuguje dużo po starszym, więc Ty jesteś w lepszej sytuacji
No mam nadzieję

Cytat:
debra ja np. nie potrafiłabym do babeczki iść od zawsze chodzę do facetów i mam porównanie od najstarszego, u którego byłam ok. 60, przez 40 parolatka aż po teraźniejszego zaraz po 30 i szczerze mówiąc najmłodszy najlepszy najstarszy miał kiepski sprzęt, bo on "od zawsze" na takim pracuje i w ogóle był bardzo do tyłu np. ze środkami antykoncepcyjnymi - zatrzymał się w latach 80-tych ten po 40 to znów miał jakby "zmęczenie materiału" widać było, że się mu nie chce i tak trochę załatwiał pacjentki na "odwal się", czekał tylko na tą stówkę za wizytę za to ten do którego teraz chodzę jest w sumie tylko kilka lat starszy ode mnie i można z nim pogadać tak "normalnie" bez żadnej krępacji, bo jest chłop na czasie, ma super podejście i się po prostu czuję bezpiecznie u niego a z tego co moje szwagierki mówiły to babki są mniej delikatne od facetów - zresztą nie mogłabym się przełamać, żeby mnie "tam" kobieta dotykała, naturalniejsze mi się wydaje, że to facet jest od tego ale co kraj to obyczaj
No to ja właśnie nie wyobrażam sobie iść do takiego młodego. Stary to rozumiem, bo już tych kobiet się wcześniej tysiące naoglądał ale taki młody to dopiero zaczyna i pewnie jednak jakoś na niego wpływa widok roznegliżowanej babeczki. Ja zawsze wybieram starszych niż 55 lat Co do kobiety to się zgadzam
Stary 2014-01-04, 21:11   #2278
God Of War 20
Zakorzenienie

Mały dziś u nas nocuje i nie miałam czasu na wizaż... jak nie malowanki to budowa to kąpiel... i dalej szaleje
Chwila siesty coś mnie brzuch dziś pobolewa.
Stary 2014-01-04, 21:12   #2279
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Dokładnie, ode mnie to też silniejsze A dlaczego...

Bo to my potem jeździmy na interwencje, to my mamy u siebie matki i ojców tych szczeniąt, które są na granicy życia, brudne, chore, wyniszczone Ile łez wylanych nad nimi - ale tak, by nie widziały, bo one wtedy płaczą razem z nami i gasną, bo nie chcą robić nam kłopotu. Nie mam sumienia patrzeć im w oczy, bo to ten sam gatunek co ja, człowiek, zrobił im taką krzywdę. My potem "sprzątamy" po takich, co chcieli "raz dopuścić swoją suczkę/kotkę" lub po takich, co chcieli "tanio szczeniaczka". Gdybyście Wy nie chciały kupić u nich szczeniaka, to pseudo by nie istniało. I tak jak któraś Dziewczyna (przepraszam, że nie pamiętam) prosiła Was niedawno, abyście przed samymi Świętami nie robiły zakupów, tylko wcześniej, bo potem ona siedzi po kilkanaście godzin w pracy, tak ja proszę Was żebyście przed zakupem "byleby taniej, po co mi rodowód!" zastanowiły się i pomyślały, że każdy kupiony szczeniak w psuedo to dodatkowa robota dla nas. Jeśli już nie myślicie o tych biednych matkach, ciotkach i rodzeństwie swojego szczeniaka, to pomyślcie o tych, którzy potem ciężką robotę odwalają w bólu i cierpieniu, współczuciu do tych psiaków. Oczywiście, hodowle zrzeszone w ZKwP też nie są święte i przed zakupem trzeba je sprawdzać, ale zdecydowanie łatwiej jest je potem ukarać (jak nie przez zarząd, to przez innych hodowców).

Ot tyle. Nie ma problemu, nie będę już więcej zanudzać.

Lecę nadrabiać
Ja bym tylko dodała, że pomijając nawet to wszystko o czym piszesz (chociaż ja to znam z autopsji od strony kociej i popieram w 100%) to osoba kupująca psa czy kota bez rodowodu nie kupuje zwierzaka danej rasy. A rasa to nie tylko wygląd (który się często też zmienia jak zwierzę jest dorosłe) a również charakter. Nikt nie zagwarantuje że z natury spokojny pies danej rasy, będzie taki bez papierów bo nie wiadomo co mu tam w żyłach płynie za krew. A to, że rodzice mają rodowody nic nie znaczy niestety, bo jeśli te psy czy koty są na kolanka to znaczy, że zostały sprzedane na kolanka a nie do rozmnażania, bo miały jakieś wady/ nieprawidłowości, cokolwiek co nie pozwalało hodowcy takiego zwierzaka rozmnażać. A pan Zdzisiek który "dopuścił raz" często jest pseuduchem który ściemnia a w piwnicy chowa stado do rozmnażania w klatkach wielkości pudełka po tv. Niestety sposoby na oszukiwanie nieświadomych osób są okropne. I nie naskakując na nikogo, bo przecież nie każdy o tym wie - warto poczytać i się w to wgłębić. A do tego jak ktoś chce psa czy kota w typie rasy to do adopcji jest tyle, że nie ma sensu za nie płacić.
Stary 2014-01-04, 21:13   #2280
cloud_on_sky
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No ona już taka jest a nigdy jej nic nie mówiłam nawet Zawsze bardzo dbała o wszystkich wokół. Nawet w wc wody nie spuszcza rano żeby nikogo nie obudzić Także zapewne drugie dziecię czeka mnie zdecydowanie bardziej absorbujące i wymagające
WOW Drugie nauczy się od pierwszego

Cytat:

Nie chcę straszyć, ale podobno tak jest

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cholernie boję się wizyty u tego lekarza!!
Wiem, że na dzień dobry dostanę wykaz badań na cały miesiąc i pójdzie na to duża kasa, ale mi nie o to chodzi ;(

Ja byłam raz u kobiety i nigdy więcej
A facetów ginekologów miałam dwóch i obaj nie dość, że bardzo mili, to jeszcze mega delikatni. Teraz chodzę do jednego, bo jest bardzo dyskretny (poprzedni trochę za głośno mówił i się stresowałam, że cała poczekalnia słyszy ), delikatny, z niczym się nie śpieszy no i z niczym nie ma problemów. Dla niego wszystko się da załatwić i zawsze mówi, że tak sie postara, aby wszystko było dobrze i mam się nie przejmować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości