|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Ale w sumie to te 8 godzin łącznie z drzemka w ciagu dnia przespalam.
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promieniowanie rentgenowskie zaburza organogeneze, a na tym etapie dziecko jest już ukształtowane zupełnie. Ostatecznie noworodkom robi się rentgen i dostają wtedy całkiem duża dawkę promieniowania. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Zasypiam na leżąco, ale Emil tak nie bardzo chce ssac niestety
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
Shizu, mnie moja dentystka przykrywała takim kaftanem jeszcze przed ciążą , a w ciąży na 100% odmówiłaby mi takiego prześwietlenia (kiedyś wdałam się z nią w dyskusję, bo ona mocno się w temacie orientowała i jest zagorzałą przeciwniczką jakichkolwiek rtg dla kobiet bez zakrywania "kobiecych" okolic, a w ciąży to już w ogóle wg niej nie ma mowy).
Z jednej strony w trzecim trymestrze nie powinno Ci już zaszkodzić, z drugiej strony jak tak sobie o tym myślę, nikt nie zaciągnąłby mnie nawet siłą na rtg w ciąży... Niech dentysta spróbuje Ci to zakleić jakkolwiek, żeby tylko dalej się nie posypało, poprawisz jak już pożegnasz z brzuszka małego lokatora E, nie było popcornu
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz w sumie jak to sobie pozliczam to pewnie podobnie tylko mnie strasznie męczą te przerwy. Jak bym tak mogła w jednym ciagu chociaz te 6h to bym była szczęśliwa. Wogole wczoraj rano koło 8 czyli 45 min po karmieniu Dominik zapłakał wiec ja wyrwana ze snu wstałam pokazałam do kuchni zrobiłam mu mleko po czym przychodzę a on spi w najlepsze patrzę na zegark i zonk... Ahh ta rutyna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, w takim razie rezygnuję z tego zdjęcia, za bardzo się boję :/ Chcę namówić kobietę żeby póki co nie robiła mi "porządnie" tego pękniętego zęba tylko skleiła na miesiąc czasu, a od razu po cc pójdę do dentysty na poważne naprawianie zęba już ze zdjęciem rentgenowskim. Jedyne co mnie martwi żeby nie zrobiła mi się infekcja zęba bo przy infekcji znów nie mogę mieć operacji ale to już chyba moje przeżywanie i wymyślanie strasznych scenariuszy.. Mam nadzieję :/
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem jest niewskazane w 1 trymestrze potem jeśli jedt potrzeba to mozna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Jak teraz leżałam w szpitalu to dziewczynę dentysta przysłał do szpitala(ubytek i się bal) bo była 2 dni przed terminem,ale wypuścili ja w w sylwestra,a wczoraj rodziła sn.
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 - właśnie czytałam że gaz szybciej ulatnia się z organizmu ale ma też słabsze działanie po 3 - Co to jest dolargan ?? ![]() Do tej pory byłam nastawiona na poród bez znieczulenia bo myślałam że nie ma takiej opcji w szpitalu... Cytat:
a konsultacje z anestezjologiem wiem że są w trakcie porodu już ...
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można ale trzeba to zgłosić wcześniej i dadzą ci kapitan. Evi gratulacje!!! :ro za:Demonyianioly ja to bym i mu i teściowej powiedziała, ze potrzebuję teraz spokoju, nie zamierzasz się denerwować ich telefonami. A ze po porodzie idziesz do sądu ustalić alimenty. I nawet bym mu nie mówiła co kupuje dla siebie. Napisałam mu emaila informujące z kosztami, typu wózek 2000, lozeczko 300 zł itd. A skoro tak stawia sprawę to te perfumy bym odesłał, niech mamusi je da. Laski bez.... ![]() Ja też dziś pospacerowalam , zakupy, wizyta u teściów i znajomych...ale dziś rodzić nie mogę bo zjadlam pierogi z mięsem i kapusta. A wiadomo...jak po kapuscie |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
mam lenia i zły humor
ot taka do tego młody się szamocze jak Hudini w akwarium i zarz mi brzuch pęknie chyba
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla męża, jaki kochany i stara się![]() ![]() Mój też mnie na pizze chciał dzisiaj zabrać, ale byliśmy w pizzerii za wcześnie i obiad w domu był.. Cytat:
|
||
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad 2. Dolargan to środek znieczulajacy podawany dożylnie podczas porodu okropuenstwo straszne. Widzisz ile laskarzy tyle opini nasi twierdza ze wszystkie wziewy szybciej przenikają a przy gazie to jaka by prawda nie była ja uważam ze gra niewarta świeczki. Poprostu jest słaby i niewiele zmienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda, że nie masz innej możliwości.Z tego co się orientuję to przy SN jest podawana taka dawka ZZO, że możesz normalnie chodzić podczas porodu, także nie powinno być problemu z późniejszą opieką nad dzieckiem, ale najlepiej żeby wypowiedziały się dziewczyny, które już rodziły ze znieczuleniem ![]() O gazie nie słyszałam pozytywnych rzeczy. Podobno niewielu kobietom pomaga.. |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Po zzo można normalnie chodzić. Bezpośrednio podaniu leku ma sie przez pierwsze pare kroków uczucie nóg z waty, ale szybko mija. A jak urodzi sie dziecko to po zzo już nie ma śladu. Ja wstalam 1,5h po porodzie i śmigalam bez najmniejszych problemów.
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Perfuzja wogole to mi sie dzisiaj śnił Twój Emil .., został strażakiem w USA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak na miejscu okaże się czy akurat będzie jakiś anestezjolog wolny przypadkiem ... ale myślę że jeżeli akurat by się trafił to skorzystam ze znieczulenia - jeżeli nie to będę się gazem ratować
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mały synek ma być nudnym księgowym, a nie narażać swoje życie Teraz tak słodko śpi na mnie, ze myśle sobie, ze mógłby zostać takim maleńkim człowiekiem już na zawsze (po wyeliminowaniu opcji ryczenie )
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
EVI07 gratulacje
czekamy na opis porodu i zdjecie maluszka
|
|
|
|
#3358 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wiem czy ja cię czasem w błąd nie wprowadziłam. Bo ja tam brałam wszystko co dawali i gaz i zzo. Zzo w ogóle na mnie super działało,nie czułam wcale bólu. Można chodzić po zzo,a ja nie miałam czucia w nogach,bo jeszcze później miałam komplikacje i znieczulali mnie do cesarki (której jednak nie było) i po tym znieczuleniu na cesarkę nie miałam czucia. Ale dziecko i tak miałam ze sobą. Dzwoniłam jak chciałam,żeby je odłożyć lub podać,ale w sumie w większości był przy mnie,przy cycku i przewijać też siedząc na łóżku dałam radę. A znieczulenie miałam od 1 w nocy,to o 9 rano już bez problemu chodziłam. Tyle,że po tych różnych znieczuleniach to nie czułam wcale bólu przez trzy dni A w szpitalu kłamałam,że boli bo by nie chcieli mnie do domu puścić jak na mnie jeszcze działało znieczulenie...
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzięki za rady. Pluszaki wyprane i przeżyły
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dentysta do ktorego idziesz, to nie ten sam co juz leczyl ten zab? bo jesli ten sam, to moze ma juz jakies zdjecie tej okolicy i moze cos wiecej wydedukowac na tej podstawie?? poza tym powinien miec Twoja karte, z tym co juz bylo leczone...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

ale twarda z Ciebie sztuka!
Ale w sumie to te 8 godzin łącznie z drzemka w ciagu dnia przespalam.

16.06.2012 

:ro za:
ot taka do tego młody się szamocze jak Hudini w akwarium i zarz mi brzuch pęknie chyba