|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
ha ha h a ))Idzia zmień sobie grono znajomych bo z tego co opisujesz to wszyscy to sama patologia ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44420430]Dzień dobry. Przepraszam, ale kompletnie nic nie pamiętam, czy miałam komuś na coś odpisać Mieliśmy wczoraj masakrę wieczorem, przeciągnęliśmy Małego o 10 minut za długo (nie powiem, za czyją sprawą ) i potem nie umiałam go nakarmić i położyć spać. Poza tym zadecydowałam, że będę mu dawała kaszkę wieczorem, Mały ostatnio niechętnie mi je w nocy, może to dobry moment na ograniczenie karmień nocnych? Laurko 100 lat! Arturek zagra Tobie i innym solenizantom melodyjkę na ślimaczku [/QUOTE]Śliczny królewicz dla wszystkich PółroczniakówMalinka dla Milenki Myślałam o Was ostatnio i nawet miałam do Ciebie pisać![]() My mieliśmy dziś na wsi kolędę Teraz trzeba jechać do miasta co by zaliczyć drugą
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
)Ale tutaj pusto chyba wszystkich partnerzymaja wolne ![]() MARGOSIA dobrze wam z tymi kolędami,ja to muszę zadzwonić zapytać się czy u nas już była bo na planie przed świętami nie było i po 29.12 też nie... Powyciagalam kolejne ciuchy które wydawaly mi się duże na Igora a są w sam raz rośnie dziecko. Ziemniak paniczowi nie smakuje i juz. Jutro mieszamy z dynia,może tak pójdzie.Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44403299]U nas nie chodzi o brzuszek, a o wysypkę na buzi.
Wiele dziewczyn mi sugerowało, że z zestawu, który podałam Małemu to właśnie jabłko może być alergenem. Póki co - odpukać - wysypki nie ma. Kiedyś pewnie zrobię prowokację na to jabłko, ale na razie wolę się wstrzymać, jest wiele innych warzyw i owoców.[/QUOTE] U nas też wysypka była po jabłku. Taka sama wysypka jest, gdy ja wypiję sok jabłkowy z kartonu. Nie ma natomiast wysypki, gdy zjem jabłka surowe. Cytat:
Głupią matkę ma. Rockyy kciuki trzymam bardzo mocno!! Hej U nas nic ciekawego. A nie-jednak mam newsa! Młody kupę zrobił po 9ciu dniach ![]() Także u nas święto dziś
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
NENI to się naczekaliscie na kupę! U nas maksymalnie 3dni póki co. Ale zobaczymy jak dalej będzie. Jak wam idzie rozszerzanie diety?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ktoras chodzi z dzieckiem na basen? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie, że po jednym warzywku/owocu podawanym przez 4 dni trzeba zrobić dzień przerwy? Bo wyszło mi, że samą dynię podawałam 6 dni i jutro chciałam podać dynie z ziemniakiem. Muszę robić tą przerwę?
Śladów po walnięciu się drzwiami nie mam. Nie wiem jak to zrobiłam. Niby zamknęłam drzwi, ale chciałam je otworzyć, ale się wahałam i jakoś się zaczepiłam bransoletką o klamkę i tak walnęłam.
|
#4116 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
W Kerfurze słoiczki Hippa są po 3,09, najtańsze, jakie widziałam. Kupiłam też kaszę ryżową o smaku bananowym, będziemy się raczyć. |
||
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Margos-ja chyba w srode mam kolędę :/
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzis w szkole, ostatni zjazd i egzamin zawodowy.
Mam nerwa przez tesciowa i tyle co u mnie. Na nic juz sil nie mam Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine-sam ziemniak jest niedobry
ja zaczelam od marchewki z ziemniakiem. Za to Laura nie chce buraka.Mialam dwa podejścia i odmawiała Nie to nie.Dzis zjadla zupke z marchwi, ziemniaka, pietruszki i z kurczakiem mej roboty rzadko daje jej sloiczki.Ale nie jestem im przeciwna.Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej..bylismy popoludniu az do wieczora w mieszkaniu rodzicow, posiedziec troche z kocurem.
Teraz usypiam Malego..je po raz drugi..rece mnie bola od wiszenia na poreczy lozeczka i trzymania raczek..Maly non stop wyciaga smoka i sciaga tetre i zaczyna plakac. Te wieczorne usypiania tak mnie mecza, ze tylko prysznic, pizamka i spac. Nie mam sil na nic. Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i dostalam paczke z Hippa
odebralam gratis w Rossmanie:marchew z ziemniakiem i soczek jabłkowy ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Chcac nie chcac zrobilam przerwe w podawaniu warzywek. Nie mialam kiedy po dynie skoczyc. No i chcialam, zeby Maly oczyscil sie z marchewy i kupki normalne wrocily.
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Perse-moze tez tak byc ze oni nie chcą terminacji.....straszna tragedia
![]() Mela-dobrze ze nie masz sladu bo by ktos pomyslal ze przemoc w rodzinie czy cosik ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Dzoan-wspolczuje walki z usypianiem Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu na chwile.
Antos o 19:55 skonczyl 6 miesiecy. LAURKO buziaki od nas! Zdjecie Antosia Polroczniaka wstawie jutro. Dzis narobilam sie w kuchni - nozki, ryba w galarecie, sernik, rosol... Posprzatalam troche dom. Padam na cyce. To wszystko by nie zglupiec od nadmiaru roznych trosk. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Czarowniczko-sto lat raz jeszcze dla don Antonia
tyle dobrego jedzonka to na polroczek?Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
A jeszcze Wam opiszę mój hit ostatni.
Wczoraj wyszłam z Arturkiem na spacer i jeszcze go przed blokiem zawijałam w kocyki i podeszła do nas taka babcia (naprawdę dość stara, po 70-tce raczej). Oj jaki ładny, jakie oczka, itd. A inne to usuwają. Chyba by pani nie usunęła, co? A wie pani, co to jest in vitro? In vitro to robią, jak nie mogą zajść w ciążę, bo odkładają to, wcześniej biorą tabletki antykoncepcyjne, a potem muszą in vitro. Ja tam nie wierzę w in vitro, ja wierzę w naprotchnologię. No, to kiedy rodzeństwo?.... Takim sposobem posiadłam wiedzę o powodach problemów z zajściem w ciążę 100% Polek po 30-tce... Będę bezczelna, ale słuchając takich mądrości, zastanawiam się, czy aby na pewno demokracja jest właściwym ustrojem w tym kraju. A jeszcze druga rzecz. Chodzę z wózkiem po takiej ścieżce dla rowerzystów, biegaczy, wózków, rolek, no taką ścieżynkę nam zrobili i wiele osób z niej korzysta. Fajnie. Nie, niefajnie. Bo muszę wykonywać k&^%$a slalom gigant między psimi kupami!!! Kupami centralnie na tej ścieżce. No rzyg do potęgi entej. Ja wszystko rozumiem, lubię psy, sama miałam zawsze psa. Rozumiem już, jak psy robią na trawniku - łażę po trawie i mogę wdepnąć, ok. Ale na ścieżce? Na chodniku? A najlepsze jest to, że co 50 metrów są pojemniki na psie odchody. No ludzie, żeby w cywilizowanym kraju nie móc pojeździć z wózkiem, bo leżą 5 kilogramowe klocki na betonowej ścieżce.... |
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4128 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Czarowniczko-mniam mniam
Perse-mnie tez w miescie te klexy wkur*** ale to nie wina takiego psa tylko wlasciciela bo go nie nauczyl , nie posprzata jak juz pies na sciezce zrobi. A wystarczyloby chociaz isc z nim na jakies odludzie Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE dziekuje w imieniu Antoniaszka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecimy tak: 7 dni dynia z ziemniakiem 2 dni jabłko - wysypka się pojawiła, więc nie podawałam dłużej 7 dni banan 7 dni marchew w kolejce czeka marchew z ziemniakiem a potem chyba gluten Kupiliśmy kaszę Lubella i planuję podawać ze swoim mlekiem Nie wiem tylko ile czasu podawać. Skłaniam się ku temu, by podawać 1-2 tygodnie całkiem solo, a potem dodawać do słoiczków, które będę aktualnie podawała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4133 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Milenka już w klubie, ale takie trochę nie wyjściowe zdjęcia bo dopiero zamierzam jej zrobić sesję (może jutro). Eee tam większość wątkowych dzieciaczków prześcignęło Milenę i we wzroście i w wadze i we wszystkim hehe. Cytat:
nie podoba mi się on ![]() Cytat:
brawa za kupę! Toż to prawdziwe święto ![]() My kup nie świętujemy bo Milena robi czasami 5 razy dziennie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44431349]Są ludzie, którzy decydują i tak. Na pewno oni mają prawo do terminacji tej ciąży, ale być może nie chcą, może są bardzo religijni? Oglądałam kiedyś dokument o rodzicach aniołków, właśnie jedna para czekała na swoje dziecko, które było ciężko chore i od razu po porodzie odeszło. A ostatnio było głośno o ludziach, którym urodziło się również dziecko bez mózgu, żyło 6 godzin, ale oni bardzo radośnie świętowali to jego krótkie życie, wykąpali je, robili zdjęcia, filmy... Jak ktoś mi tak mówi, to dla mnie jest magia W Kerfurze słoiczki Hippa są po 3,09, najtańsze, jakie widziałam. Kupiłam też kaszę ryżową o smaku bananowym, będziemy się raczyć.[/QUOTE] Widziałam ten filmik o tym dzieciątku i jego rodzicach i się strasznie popłakałam na koniec ![]() Mi też jak ktoś mówi, że Milena jest do mnie podobna to jestem wniebowzięta i taka duma mnie rozpiera bo większość osób mówi że do tż jest podobna, a ostatnio słyszałam że jest podobna do babci, a moja własna rodzona siostra stwierdziła, że do dziadka ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Czarowniczko wszystkiego najlepszego również dla Antosia
|
|||
|
|
|
#4134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam 1 dzień. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44431349]Są ludzie, którzy decydują i tak. Na pewno oni mają prawo do terminacji tej ciąży, ale być może nie chcą, może są bardzo religijni? Oglądałam kiedyś dokument o rodzicach aniołków, właśnie jedna para czekała na swoje dziecko, które było ciężko chore i od razu po porodzie odeszło. A ostatnio było głośno o ludziach, którym urodziło się również dziecko bez mózgu, żyło 6 godzin, ale oni bardzo radośnie świętowali to jego krótkie życie, wykąpali je, robili zdjęcia, filmy... [/QUOTE] słyszałam o tej historii, ale nie mogłam obejrzeć filmiku, bo byłam pewna, że się popłaczę i będzie ze mną kiepsko przez kilka dni. Strasznie mnie takie historie ruszają. Cytat:
Przytulam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)))) Jeszcze raz najlepszego dla Antosia! Pracowita jesteś..![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44431689]A jeszcze Wam opiszę mój hit ostatni. A jeszcze druga rzecz. Chodzę z wózkiem po takiej ścieżce dla rowerzystów, biegaczy, wózków, rolek, no taką ścieżynkę nam zrobili i wiele osób z niej korzysta. Fajnie. Nie, niefajnie. Bo muszę wykonywać k&^%$a slalom gigant między psimi kupami!!! [/QUOTE] bleeeeeeeee, u mnie na osiedlu na szczęście mocno pilnują sprzątania po psach. Ale sranie po chodnikach masakra. Cytat:
Póki co przed nami jabłko, banan, pietruszka, koper
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już sie pisać nie chce. Cała w nerwach jestem. Po owocach wzięła go i zaczęła podrzucać/podskakiwać. Zwróciłam jej uwage zeby tego nie robiła bo Piotrek tylko co jadł, ale po co mnie słuchac. Efekt...po godzinie rzygnął owocami, pierwszy raz bo nikt wcześniej z nim tak nie robił, strasznie duzo tego było że musiałam przebierać. A do tego miał całego pajaca obślinionego aż przeszło na body bo śliny nie wycierała, a teraz piotrek ma przytkany nos. Najgorsze jest to że we czwartek moja mama nie może pilnowac jak ja mam egzamin, a z nią boje się zostawić i nie wiem co robić. Może teścia wynajme żeby przez 2godz pojeździł z nim wózkiem. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica 100 lat dla Antosia
![]() Młody się obudził na pierwsze karmienie-zjadł ładnie, ale teraz i ani myśli spać
|
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
Adaś wreszcie zasnął- uff... Musiałam trochę się dzisiaj natrudzić żeby go przeczołgać bez spania tyle ile ja chciałam żeby powrócił do starego trybu spania bo wczorajszy dzień zupełnie go rozlegulował. Niby miał swoje drzemki w ciągu dnia ale jak pojechaliśmy na wizytę odnośnie asymetrii główki to spał w obie strony przez co poszedł spać o 23 i balował między 2 a 4.30 Asymetria głowy Adasia spowodowana jest tym jak nieudolnie wyciągali go próżnociągiem podczas porodu ![]() Niestety przez to, że Adaś nie trzyma główki stabilnie nie można było zrobić pomiarów laserowo i kolejną wizytę mamy za 6tygodni. W tym czasie mam z Młodym ćwiczyć i robić tak żeby jak najczęściej leżał na brzuszku i asymetria powinna się wyrównać. Powinna teoretycznie ale jeśli się tak nie stanie to trzeba będzie zastosować specjalny kask, który "naprostuje" głowę. Adaś będzie musiał go nosić 24h na dobę z przerwą na mycie głowy przez 3 miesiące. No i koszt też jest dość spory bo 10tys w przeliczeniu na złotówki. Krótko mówiąc zawsze coś ![]() Elaine- wow... tylko godzina spania w ciągu dnia ![]() Rocky- kciuki żeby to uczelenie Laurce szybko minęło ![]() idzia- nawet mi nie mów o takich matkach wcześniaków ![]() No i staram się stymulować Młodego ze wszystkich stron żeby nadrobił zaległości i czas "stracony" w szpitalu ![]() Pamiętam tę historię z Twoją znajomą... teraz jeszcze tata tego maluszka Nie wiem nawet co powiedzieć.dzoan- jak Olek? Lepiej się już czuje? agrafka- za pracę magisterską- oby szybko i sprawnie poszło pisanie ita- za ząbkaNani- dla dzielnego Kuby no i za przebieranie Perse- ale z Arturka zrobił się już duży chłopczyk surka- cięża sprawa z terminacją ciąży Mnie sytuacja z Adasiem nauczyła jednego- wcześniej łatwo mi było "oceniać" sytuacje i mówiłam, że ja postąpiłabym tak czy tak a teraz wiem, że dopóki życie nie postawi nas przed wyborem ciężko jest przewidzieć jak zachowamy się w danej sytaucji... Sto lat dla naszych dzisiejszych półroczniaków- Laurki i Antosia- rośnijcie Maluchy zdrowo |
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
SURKA chyba muszą czekać na poród, bo jakby coś zrobili to podchodzi pod aborcję. Ale nie wiem. Szkoda Maleństwa. Mi zawsze serce pęka jak słyszę takie tragedie. Tam cały czas bije serce
![]() CZAROWNICZKO za wiek![]() Hej. Dzisiaj moja przyjaciółka przywitała na świecie swojego wyczekanego synusia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonko fajnie czytac od Ciebie takie dlugie posty..w ktorych kazda znajdzie cos dla siebie
No wlasnie Olek cos sporo kaszle..lezac zwlaszcza. Katarek nadal jest i mam nadzieje, ze to tylko od splywajacej wydzieliny.. mam wrazenie, ze gorzej go dusi niz wczoraj czy przed teraz weekend u w pon. swieto, do pediatry sie nie dostaniemy, a ma dyzury w miesvie nie pojde, bo tam nagle przypadki, z byle cztm nie ida i mi Malego gorzej zalatwia. Oby jutro bylo lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cynamonko trzymam kciuki by po cwiczeniach asymatria zniknela ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Elaine no to tesciowka zablysnela :[ byla przy tym jak Maly haftnal? Powinna wiedziec co najlepszego narobila. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

spoznione ale szczere..wszystkiego naj naj z okazji swiat i nowego roku..spelnienia marzen
ha ha h a 

Mieliśmy wczoraj masakrę wieczorem, przeciągnęliśmy Małego o 10 minut za długo (nie powiem, za czyją sprawą
) i potem nie umiałam go nakarmić i położyć spać. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie podoba mi się on 
przez 3 miesiące. No i koszt też jest dość spory bo 10tys w przeliczeniu na złotówki. Krótko mówiąc zawsze coś