Odchudzanie wielkogabarytowe ;) 15kg-40kg i więcej do zrzucenia - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 16:00   #31
persyfona
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie wielkogabarytowe ;) 15kg-40kg i więcej do zrzucenia

Ja też poproszę o zapro,chociaż nie wiem ile wytrzymam,bo u mnie jest niestety różnie!
persyfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 16:03   #32
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez persyfona Pokaż wiadomość
Ja też poproszę o zapro,chociaż nie wiem ile wytrzymam,bo u mnie jest niestety różnie!
zaproszenie wysłane, zapraszyamy

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 16:39   #33
majasn
Zakorzenienie

o, wątek dla mnie potrzebuję zrzucić tak ok. 15 kg, najlepiej do lipca chętnie się do Was przyłączę
majasn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 17:04   #34
Aiesha
Rozeznanie

ja tylko szybko wyrażę swoje zdanie i uciekam do pracy...

osoby mające do zrzucenia 15/20 lub więcej kilogramów by osiągnąć WŁAŚCIWĄ dla siebie wagę to zupełnie coś innego niż te które chcą zrzucić tyle by osiągnąć BMI powiedzmy "17"...
dla nas cały proces odchudzania jest inny... My walczymy o to by czuć się dobrze w własnym ciele, być akceptowane przez to nasze "dziwne" społeczeństwo lub z jeszcze innym WAŻNYCH powodów... np by móc zajść w ciążę... Osoby szczupłe, odchudzające się by być podobne do pań z kolorowych magazynów (notabene nie zauważają ile w tym photoshopa) nie zrozumieją do końca naszych pobudek, bo one są akceptowane, i mogą bez problemu spełniać się w różnych dziedzinach, gdzie my "kuleczki" mamy problemy...

tak więc jak najbardziej popieram powstanie klubu i jak tylko rano wrócę odezwę się już tam!

Pozdrawiam wszystkich, i tych 15+ i tych 0.5+

Powodzenia wszystkim! (i sobie również)

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 18:19   #35
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Widzisz, ja wole operowac prawdziwymi danymi, jesli odnosze sie do prawdziwie istniejacego klubu i dziewczyn, a nie wymyslami z sufitu.

Rozumiec sie nie bedziemy bo masz waskie, stereotypowe myslenie, ktore jeszcze przyslaniaja ci kompleksy.
Ale nie musimy sie rozumiec. Powodzenia w odchudzaniu, zegnam.
No i widzisz jak głupio robisz?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 18:33   #36
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
o, wątek dla mnie potrzebuję zrzucić tak ok. 15 kg, najlepiej do lipca chętnie się do Was przyłączę
Zaproszenie wysłane

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 19:38   #37
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cherry2009
Ale chyba nie ma nic złego w tym, że osoby o większej ilości kg chcą sobie stworzyć dodatkowy klub na którym będą czuły się swobodniej?
to po co jesteś w "naszym" klubie? wiesz co to jest trochę bezczelne, siedziałas w naszym klubie, miałaś dostęp do danych, do zdjęć, wszystko jak na dłoni a teraz z nas otwarcie szydzisz mówiąc o naszych celach w ten sposób. tak ja mam kilkanascie kilogramów do zrzucenia. łapię się już na większą dziewczyne? naprawdę tak się spraw nie załatwia. jeśli aż tak ci jest źle sama ze sobą że musisz się alienować to po co bierzesz się za grupowe odchudzanie u nas? ja napisałam: mój klub jest otwarty dla wszystkich. dla tych co chcą schudnąć 50 kg, 5 kg, dla tych które nie chcą schudnąć tylko chcą sie WSPIERAĆ W ĆWICZENIACH. dla tych które znają się na diecie i dla tych które się nie znają. to ty robisz bardzo brzydki podział w tej chwili.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez cherry
Hehe o tym samym dzisiaj myślałam - chciałam założyć wątek. Spotkałyśmy się w innym klubie i chyba obie byłyśmy trochę zirytowane dziewczynami dążącymi do ekstremalnie niskich wag typu 49 kg
a jak coś cie irytuje to racz mnie o tym poinformować bo to jest dwulicowość. siedzisz i się świetnie z nami bawisz a tu sie okazuje że cie wpieniamy
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 19:44   #38
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
to po co jesteś w "naszym" klubie?
A widzisz tam słowo "dodatkową"? Przepraszam, ale reszty nie będę komentować bo szkoda mojego czasu i nerwów. Zacznij czytać ze zrozumieniem a porozmawiamy. I PO RAZ KOLEJNY DZIEWCZYNY TROCHĘ WIĘCEJ EMPATII !!!
Stary 2014-01-04, 19:48   #39
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
A widzisz tam słowo "dodatkową"? Przepraszam, ale reszty nie będę komentować bo szkoda mojego czasu i nerwów. Zacznij czytać ze zrozumieniem a porozmawiamy. I PO RAZ KOLEJNY DZIEWCZYNY TROCHĘ WIĘCEJ EMPATII !!!
Faktycznie szkoda czasu i nerwów. To jest po prostu bezczelne z twojej strony. Dołączasz do nas, śmiechy hihy a za plecami szydzisz i mówisz że cię irytujemy. Usunęlam cie bo po przeczytaniu tej dyskusji odezwały się do mnie dziewczyny które nie miały odwagi powiedzieć na forum ze to trochę nie fair. To ty zacznij mieć empatię do ludzi, świat nie kręci się wokół ciebie!!! Moj klub był dla wszystkich, dla każdego i nikt nie robił z tego takiego problemu.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiesha
Osoby szczupłe, odchudzające się by być podobne do pań z kolorowych magazynów (notabene nie zauważają ile w tym photoshopa) nie zrozumieją do końca naszych pobudek, bo one są akceptowane, i mogą bez problemu spełniać się w różnych dziedzinach, gdzie my "kuleczki" mamy problemy...
ale nie o to chodzi. ja tego nie neguję. ja to rozumiem. są kluby dla bardzo otyłych, są kluby dla szczupłych fitnessiar, są kluby dla fanek chodakowskiej, dla tych z dietą 1000 kcal. ja to rozumiem, nie ma problemu. mi chodzi o to co cherry teraz tutaj pokazuje.
Stary 2014-01-04, 19:49   #40
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie szkoda czasu i nerwów. To jest po prostu bezczelne z twojej strony. Dołączasz do nas, śmiechy hihy a za plecami szydzisz i mówisz że cię irytujemy. Usunęlam cie bo po przeczytaniu tej dyskusji odezwały się do mnie dziewczyny które nie miały odwagi powiedzieć na forum ze to trochę nie fair. To ty zacznij mieć empatię do ludzi, świat nie kręci się wokół ciebie!!! Moj klub był dla wszystkich, dla każdego i nikt nie robił z tego takiego problemu.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

ale nie o to chodzi. ja tego nie neguję. ja to rozumiem. są kluby dla bardzo otyłych, są kluby dla szczupłych fitnessiar, są kluby dla fanek chodakowskiej, dla tych z dietą 1000 kcal. ja to rozumiem, nie ma problemu. mi chodzi o to co cherry teraz tutaj pokazuje.
Kobieto ręce mi już opadają z nikogo nie szydzę!! Czy kogoś wymieniałam z nicku? Wysłałam gdzieś zdjęcia? To że strasznie Ciebie to tak poruszyło musi znaczyć że masz chyba z tym największy problem. Bardzo dziękuję za usunięcie
Stary 2014-01-04, 19:50   #41
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cherry
Kobieto ręce mi już opadają z nikogo nie szydzę!! Czy kogoś wymieniałam z nicku? Wysłałam gdzieś zdjęcia? To że strasznie Ciebie to tak poruszyło musi znaczyć że masz chyba z tym największy problem. Bardzo dziękuję za usunięcie
nie musisz pisać z nicku. miałaś dostęp do naszych danych i wymiarów. tak, owszem, mam okropny problem z dwulicowymi ludźmi którzy siedzą i sobie rozmawiają a potem okazuje się że tylko ci działamy na nerwy i jesteśmy irtujące. po co ten cyrk z twojej strony?
Stary 2014-01-04, 19:52   #42
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
nie musisz pisać z nicku. miałaś dostęp do naszych danych i wymiarów. tak, owszem, mam okropny problem z dwulicowymi ludźmi którzy siedzą i sobie rozmawiają a potem okazuje się że tylko ci działamy na nerwy i jesteśmy irtujące. po co ten cyrk z twojej strony?
Czyli rozumiem że masz się za osobę która dąży do niedowagi?? Bo o takich osobach pisałam i nie pisałam że mi ktoś działa na nerwy. Czytaj ze zrozumieniem błagam...Piszesz swoją bajkę a to dopiero jest nie fair
Stary 2014-01-04, 19:57   #43
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Czyli rozumiem że masz się za osobę która dąży do niedowagi?? Bo o takich osobach pisałam i nie pisałam że mi ktoś działa na nerwy. Czytaj ze zrozumieniem błagam...Piszesz swoją bajkę a to dopiero jest nie fair

dobra, ja odpadam. ciekawe czy w kolejnym klubie zaczniesz obgadywać ludzi bo chcą ważyć po 50-60 kg pozdrawiam czule.
Stary 2014-01-04, 20:00   #44
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:

dobra, ja odpadam. ciekawe czy w kolejnym klubie zaczniesz obgadywać ludzi bo chcą ważyć po 50-60 kg pozdrawiam czule.
I nadal ciągniesz to samo nie 50-60 a osoby które chcą mieć niedowagę. Do Ameliar był ten post i ona dobrze wiedziała o jakim przypadku mówię bo obydwie z tego co pamiętam rozmawiałyśmy z jedną z dziewczyn która chciała osiągnąć bmi około 17. Nikt nie pisał co to za klub i o kim mowa ale bardzo dziękuję ci że się pojawiłaś i dałaś znać o który klub chodzi... może to będzie jakiś znak dla innych
Stary 2014-01-04, 20:05   #45
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
I nadal ciągniesz to samo nie 50-60 a osoby które chcą mieć niedowagę. Do Ameliar był ten post i ona dobrze wiedziała o jakim przypadku mówię bo obydwie z tego co pamiętam rozmawiałyśmy z jedną z dziewczyn która chciała osiągnąć bmi około 17. Nikt nie pisał co to za klub i o kim mowa ale bardzo dziękuję ci że się pojawiłaś i dałaś znać o który klub chodzi... może to będzie jakiś znak dla innych
no rozmawiałyście, nie wiem co w związku z tym skoro wiele dziewczyn dąży do wagi 50-55 kg albo już tyle ma a chce po prostu ujędrnić ciało.
no ale spoko od chudzielców to się prosto wyzywa

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

tak, nikt nie wie o jaki klub. ludzie są ślepi i nie widzę że w profilu jak wół mam odchudzanie 2014 a podpis też jest niewidoczny. weź się nie ośmieszaj

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Ja też planuję 15,5 kg, więc bardzo mało powyżej 15 a jednak Myślę, że nie będzie problemu z przyjęciem Zapraszamy!
a najśmieszniejsze że cele mamy identyczne
Stary 2014-01-04, 20:06   #46
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o dziewczyny które ważą 52 a dążą do 49 np. przy 180 cm wzrostu. Na prawdę nie wiem po co ta nagonka.
Ale jeśli dziewczyny się zdrowo odżywiają, ćwiczą to będą dobrze wyglądać. Może założyły sobie taką wagę, bo się z nią dobrze czują.
Sama mam koleżankę takiego samego wzrostu i o takiej samej wadze. I nie, nie jest anorektyczką. Wręcz przeciwnie. Wsuwa tyle co porządny facet. Z racji tego czym w życiu się zajmuje nie da rady ważyć więcej. Waga jej skacze między 48-50.
Sama też sobie założyłam dojście do tych 55kg, jak uda się zejść niżej to będę w siódmym niebie. Ale chwila, nie mogę... Bo przelicznik pokazuje, że moje BMI będzie za niskie i będę mieć niedowagę.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 20:08   #47
201604181004
Konto usunięte

Z resztą o czym tu mówić, sporo dziewczyn już teraz ma wagę 50-55 kg i przyszły po wsparcie i motywację do dalszej diety i ćwiczeń, no ale fajnie tak wybrechtać "chudzielców" co...
Stary 2014-01-04, 20:09   #48
cherrry2009
Zakorzenienie

drabineczka tak jak wcześniej pisałam, nie rozmawiam z osobą która nie chce czytać ze zrozumieniem więc żegnam, ktoś musi zakończyć te bezsensowne przepychanki...
Stary 2014-01-04, 21:05   #49
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
ja tylko szybko wyrażę swoje zdanie i uciekam do pracy...

osoby mające do zrzucenia 15/20 lub więcej kilogramów by osiągnąć WŁAŚCIWĄ dla siebie wagę to zupełnie coś innego niż te które chcą zrzucić tyle by osiągnąć BMI powiedzmy "17"...
dla nas cały proces odchudzania jest inny... My walczymy o to by czuć się dobrze w własnym ciele, być akceptowane przez to nasze "dziwne" społeczeństwo lub z jeszcze innym WAŻNYCH powodów... np by móc zajść w ciążę... Osoby szczupłe, odchudzające się by być podobne do pań z kolorowych magazynów (notabene nie zauważają ile w tym photoshopa) nie zrozumieją do końca naszych pobudek, bo one są akceptowane, i mogą bez problemu spełniać się w różnych dziedzinach, gdzie my "kuleczki" mamy problemy...
Bardzo mądrze napisane
Szkoda, że taki klub nie powstał rok temu, ale miałam to szczęście, że już w kwietniu trafiłam na przyjazne duszki, z którymi walczę.
Trzymam kciuki za te większe dziewczynki, które dążą aby w końcu zobaczyć wagę w normie a nie nadwagę, czy otyłość

Cytat:

Trochę nie rozumiem, weszła do klubu, poczuła że to nie to czego potrzebuje, stworzyła swój z zasadą prostą, aby dołączyły do niego osoby mające problem z nadwagą czy otyłością. Za co ta obraza? Ani nie ujawniła żadnych danych ani nic, dała przykład odchudzania, którego nie rozumie ( jak i pewnie większość trzeźwo myślących osób ) jako powód stworzenia tego klubu. Moim zdaniem zachowala się w porządku, bo od razu poinformowała dla kogo klub i czego tam nie chce.
Stary 2014-01-04, 21:07   #50
Anabela_
Raczkowanie

Hej Mogę dołączyć? Mam do zrzucenia ok. 15 kilogramów
Anabela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 21:19   #51
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Trochę nie rozumiem, weszła do klubu, poczuła że to nie to czego potrzebuje, stworzyła swój z zasadą prostą
no i ok i ameliar ma klub, nie ma problemu przecież

Cytat:
Moim zdaniem zachowala się w porządku, bo od razu poinformowała dla kogo klub i czego tam nie chce.
ale to nie chodzi o ameliar!

powtórzę: ameliar ze mną rozmawiała, wszyscy wiemy o co chodzi nie ma problemu i tak, zachowała się w porządku. cherry natomiast siedziała u nas jak gdyby nigdy nic a jak się okazuje rozpisuje się na forum jak bardzo ją irytujemy i podśmiewa sie z "chudzielców" to już nie jest w porządku. bo to nie o klub i ameliar chodzi
Stary 2014-01-04, 21:24   #52
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
no i ok i ameliar ma klub, nie ma problemu przecież

ale to nie chodzi o ameliar!

powtórzę: ameliar ze mną rozmawiała, wszyscy wiemy o co chodzi nie ma problemu i tak, zachowała się w porządku. cherry natomiast siedziała u nas jak gdyby nigdy nic a jak się okazuje rozpisuje się na forum jak bardzo ją irytujemy i podśmiewa sie z "chudzielców" to już nie jest w porządku. bo to nie o klub i ameliar chodzi
Przepraszam, mój błąd bo na nicki nie spojrzałam.
Działanie na dwa fronty - nie miłe, to fakt.
Stary 2014-01-04, 21:58   #53
Smuack
Przyczajenie

Z chęcią do was dołącze Czekam na zaproszenie
Smuack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 22:10   #54
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przepraszam, mój błąd bo na nicki nie spojrzałam.
Działanie na dwa fronty - nie miłe, to fakt.
Też uważasz, że w tym wątku się z kogoś naśmiewałam? Bo to tylko o ten wątek chodzi.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Smuack Witaj W takim razie czekamy na Ameliar
Stary 2014-01-04, 22:18   #55
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Też uważasz, że w tym wątku się z kogoś naśmiewałam? Bo to tylko o ten wątek chodzi.
Nie uważam tak, ale jeśli rzeczywiście siedziałaś na klubie i dobrze się bawiłaś a tutaj pisałaś co innego to nie w porządku. Ale jak było, niewiem bo na klubie mnie nie ma, więc jestem daleka od ocen.
Stary 2014-01-04, 22:29   #56
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie uważam tak, ale jeśli rzeczywiście siedziałaś na klubie i dobrze się bawiłaś a tutaj pisałaś co innego to nie w porządku. Ale jak było, niewiem bo na klubie mnie nie ma, więc jestem daleka od ocen.
Wcale nie chciałam odejść z tamtego klubu i nie sądzę również żebym w tym wątku kogoś obraziła, tym bardziej chcąc dołączyć do nowego klubu z bardziej zawężoną grupa osób o podobnych celach. O nikim tu źle nie napisałam ani nie mówiłam co gdzie i jaki wątek

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Wydaje mi się że określenie takie jak to że irytują mnie osoby które dążą do niedowagi jest całkowicie zrozumiałe. Przykro mi widzieć jak dziewczyny się głodzą dążąc do bmi 16-17 :/
Stary 2014-01-04, 22:32   #57
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie chciałam odejść z tamtego klubu i nie sądzę również żebym w tym wątku kogoś obraziła, tym bardziej chcąc dołączyć do nowego klubu z bardziej zawężoną grupa osób o podobnych celach. O nikim tu źle nie napisałam ani nie mówiłam co gdzie i jaki wątek

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Wydaje mi się że określenie takie jak to że irytują mnie osoby które dążą do niedowagi jest całkowicie zrozumiałe. Przykro mi widzieć jak dziewczyny się głodzą dążąc do bmi 16-17 :/
Osobiście przyznam, że mnie też to irytuje. Sama miałam wiele kilo nadwagi i jak wchodziłam na jakiś wątek szukając pomocy i widziałam: pomocy mam 176cm i ważę 50 kilo, wyglądam jak wieprz, muszę schudnąć, to odechciewało mi się wszystkiego.
Ale wiesz, dziewczyny z tamtego klubu pewnie poczuły się dotknięte tym, że z nimi piszesz ( jak wywnioskowałam ) a one Cie przecież irytują.
Chyba o to tu chodzi.
Stary 2014-01-04, 22:41   #58
cherrry2009
Zakorzenienie

Możliwe, że tak. Ale zaraz po pierwszym poście tutaj drabineczki weszłam do klubu i dziewczynom wszystko wyjaśniłam, nawet sama drabineczka napisała że faktycznie może nie było to potrzebne tak samo jak mój komentarz ale za chwilę znowu coś się zmieniło i ponownie na mnie naskoczyła. Już sama się pogubiłam o co chodzi.

P.S. jak udało Ci się stracić tyle kg?

Edytowane przez cherrry2009
Czas edycji: 2014-01-04 o 22:43
cherrry2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 22:42   #59
tamlin111
Zakorzenienie

Także nie zawracaj sobie tym głowy
Stary 2014-01-04, 22:46   #60
cherrry2009
Zakorzenienie

Jeszcze raz zapytam, bo pewnie za późno edytowałam
Jak udało Ci się stracić tyle kg? Jakaś specjalna dieta czy mż? Jakie ćwiczenia? Cenne rady dla początkujących ?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości