Razem schudniemy 20kg! - część VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 12:47   #751
anuluu
Raczkowanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII

Może spróbuję. Jakbyś podesłala plan było by super. Może coś wydaje choćby raz na tydzień lub 2 razy na tydzień.

Generalnie białe pieczywo i i około dziś zjem 4 plasterki takiego topionego (hochland) i jakieś 4 plasterki chudej szynki.
Rzuciłam się na dietę a w domu po świętach nie ma żadnych warzyw ani prawie żadnych owoców. Mam nadzieje ze mama dziś zrobi jakieś zakupy. Ewentualnie ja jutro coś kupie przed uczelnią

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez anuluu
Czas edycji: 2014-01-04 o 12:55
anuluu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 13:00   #752
Silvia09
Zadomowienie

żyrafko - Wpadaj wpadaj. Dobrze, że się odezwałaś, mam wsparcie No najgorzej jest rano przetrwać do tej 12, bo przyzwyczajonym się jest, że jadło się śniadania wcześniej. A jak jem o 20 kolację to głodna nie jestem ;p 3maj się

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

anuluu - Proszę bardzo http://bieganie.pl/?show=1&cat=19&id=547. Jak masz jakieś pytania to śmiało pisz. Myślę, że na początku 3 razy w ciągu tyg. Ci starczy, 1 czy 2 razy w tyg. nie wyrobisz sobie kondycji. I pamiętaj jak zaczynasz biegaj powoli! może Ci się wydawać, że to za wolno itp, ale nie! Co oznacza powoli? że oddychając możesz swobodnie rozmawiać. Musisz też od początku nauczyć się stawiać stopy, przyjdzie to z czasem, ale dobrze było by zwracać na to uwagę. Nie lądujesz na pięcie tylko na śródstopiu. Dobrze było by zainwestować w buty do biegania z amortyzacją, najtańsze są w decathlonie za 60zł i są bardzo dobre.

Laski jadłyście może te wafle ryżowo zbożowe? http://sunnycorn.pl/produkty_sunny_corn
Są pyszne. Jeden ma tylko 19 kcal.

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Edytowane przez Silvia09
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:10
Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 13:19   #753
anuluu
Raczkowanie

Zacznę te treningi. Tylko mi musi trochę egzaminów odpaść na najbliższe 2 tyg mam codziennie coś i naprawdę udusić mnie ale zacznę dopiero w lutym teraz wioslarz i elementy fitnessu

Edytowane przez anuluu
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:22
Stary 2014-01-04, 13:20   #754
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Aniu warzywka!
Ja też lubię bieganie muszę do tego wrócić, bo świetnie ciałko później wygląda

Silvia ciekawią mnie wyniki tego Twojego wynalazku, chociaż jestem baardzo sceptyczna

Żyrafko wpadaj jak tylko masz chwilkę

Kurcze, gotuję sobie gorącą zupkę, bo mnie to przeziębienie strasznie męczy. Chyba muszę sobie kupić coś do wdychania na katar.

U mnie dzisiaj:
I. 1,5 kajzerki z makrelą w sosie pomidorowym
II. Zupa z fasolką szparagową, brokułem, marchewką i kalafiorem, mięso z kurczaka gotowane (pałka). W zupce będzie pływać jakiś ziemniak
III. Jabłko, kawa
IV. 2 jajka sadzone, pieczywo, kapusta z marchewką i jabłkiem

Drugie śniadanko dziś wyleciało, bo wstałam bardzo późno.

Silvia nie jadłam nigdy ich. Ogólnie zrezygnowałam z wszelkich wafli :P

Zdrowa dieta + spora dawka ruchu

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2014-01-04 o 13:21
Martuszka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 13:32   #755
Silvia09
Zadomowienie

anuluu - Spoko, zaczniesz kiedy Tobie będzie pasowało. Sama mam teraz zapierdziel na uczelni, więc zrezygnowałam z chodzenia na fitness, bo u mnie też dojazdy się wliczają niestety. Sama bym sobie poćwiczyła na wioślarzu , także zazdraszczam

Martuszka - Ja też byłam sceptyczna, ale po przeczytaniu tych wszystkich mądrych artykułów i filmików zdecydowałam się ;p koleżanka ze mnie się śmiała, bo niedawno opierdzielałam ją, że nie je nic po 18, a tu wyskakuje z takim czymś
Poza tym świetnie współgra z harmonogramem dnia i nie muszę się martwić "co ja zjem?". Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Czemu z wafli zrezygnowałaś?

Jest -> 76,5 kg

Stary 2014-01-04, 13:39   #756
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Silvia a bo jadłam Sonko, niby jeden ok 30 kcal, ale jak się rozpędziłam to mi posiłek cały wychodził . Fajnie się chrupie do filmu, czy do książki, aż się paczka skończy
Uzależnia jak słonecznik, dla mnie to takie chrupki. Nigdy nie używałam wafli jako podstawy kanapki, bo za bardzo lubię pieczywo.
No, u mnie się to nie sprawdza.

Aniu pewnie, zaczniesz kiedy będziesz mieć czas.

Stary 2014-01-04, 13:41   #757
missmanhattan
Zadomowienie

Ale wątek ruszył! Będzie nadrabiania...
cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12)
kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg

"Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!"
missmanhattan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 13:48   #758
Silvia09
Zadomowienie

Martuszka - Uzależniają, a zwłaszcza te smakowe Paczki to ja nigdy nie zjadłam, zawsze po prostu jadłam 2-3 do posiłku i czasami jakieś przekąski do pochrupania w ciągu dnia ;p Niestety trzeba pilnować ile się zje ;p Nawet jakbym zjadła całą paczkę to by wyszło 228 kcal ;p, nie duża strata ;p

miss - Wydaję się, że ruszył, pierdułki same
A że ja siedzę nad referatem to spamie na wątku

Jest -> 76,5 kg

Stary 2014-01-04, 14:32   #759
anuluu
Raczkowanie

silvia ja siedzę na uczelni dlatego tyle gadam. A łatwiej wytrzymać i nie jeść jak się z kimś gada. Wieczorem koleżanka mi na GG spami ze mam nie jeść.

Wioslarz zdobyłam przypadkiem i za darmo. Taty znajpmy wziął z jakiejś upadajcej siłowni i jakimś cudem jest u mnie w domu. Tylko ze mam wersję bez wyświetlacza musze jeszcze opracować jak na tym ćwiczyć żeby były efekty

Stary 2014-01-04, 14:41   #760
missmanhattan
Zadomowienie

Hej Dziewczyny. U mnie średnio. Mam miesiąc, żeby zamknąć semestr przed czasem i mnie to przeraża. Do tego w następny poniedziałek mam rozmowę o wizę i martwię się czy wszystko pójdzie ok. Jestem jeszcze w domu i spędzam sporo czasu z rodziną, więc oczyszczanie, które planowałam będzie musiało poczekać do czasu aż wrócę do Wrocławia, bo wiadomo - wszyscy jedzą normalnie, nie będę teraz siedziała w kuchni i smażyła warzyw. Mam tą około półtora - dwukilogramową nadwyżkę, ale jej planuję się szybko pozbyć, mam na to konkretnie miesiąc. Od dnia, w którym wracam do Wrocławia włączam też program ćwiczeń. Nie ma mowy, że będę leżała na plaży wyglądając jak spuszczona dętka.

A propos zaręczania sie w święta. Mam znajomego, który miał zamiar oświadczyć się dziewczynie, z która jest już cztery lata. Pierścionek kupiony i moment wybrany - mieli spędzić razem święta u jego rodziny i wtedy chciał się oświadczyć. Przed świętami leciał na tydzień odwiedzić brata na Florydzie (on sam mieszka w Bostonie). Potem jak wracał jego dziewczyna nie mogła go odebrać z lotniska, bo nie prowadzi, więc miała to zrobić jego znajoma z pracy - dwudziestoletnia Rosjanka, która wygląda jak z katalogu Victoria Secret. Niestety okazało się, że tego wieczoru spiła się z koleżankami i zamiast pojechać po niego na lotnisko zamówiła mu limuzynę. I on ta limuzyną wrócić do mieszkania swojej dziewczyny. Teraz jest cała afera, bo jego dziewczyna jest zazdrosna, wkurzyła się jak nigdy i zabroniła mu kiedykolwiek z tą Rosjanką rozmawiać. A on sie nie oświadczył, bo twierdzi, że nie chce mieć żony, która mu nie ufa i która w przyszłości będzie mu dyktowała z kim może rozmawiać, a z kim nie. Lol. Co myślicie?

soldus
_ z tego, co pamiętam, Ty tez wyjeżdżasz w lutym. Do Anglii, tak? Jaki plan na wprawienie znajomych w osłupienie???

Kasiula_ cieszę się Twoim szczęściem! Fantastycznie, że największe zagrożenie powoli już mija! Jestem przekonana, że wszystko będzie ok i za niedługo zostaniesz po raz drugi szczęśliwą mamą. Ale nie byłabym sobą, jakbym Cię nie przestrzegła. Sama wiesz jak to jest - teraz bobo jest najważniejsze, a Ty jesteś w euforii i jednocześnie odczuwasz niepokój czy wszystko będzie ok. Nie myślisz o sobie, o tym ile tyjesz i czy jesz za dużo czy nie, tylko o tym, żeby wszystko poszło prawidłowo. Z jednej strony jest to całkowici zrozumiałe, ale z drugiej strony pamiętaj o tym, że jak maluch sie urodzi to oprócz niesamowitego szczęścia będziesz też odczuwała zmęczenie - sama wiesz, ile obowiązków dojdzie. Taki stan sprzyja nastrojom depresyjnym i uwierz mi, że nie chcesz dokładać sobie do tego wszystkiego myśli, że masz mnóstwo nadprogramowych kilogramów i nie wyglądasz, tak jakbyś chciała. A przez pierwsze kilka miesięcy ciężko Ci będzie porządni wziąć sie za dietę, bo inne sprawy będą na tapecie. Ogranicz ciasteczka i inne niezdrowe rzeczy i jedz więcej owoców i warzyw. Maluchowi wyjdzie to na zdrowie, a Ty sama sobie potem za to podziękujesz. Ile razy czytałyśmy tutaj posty w stylu: "Jakbym teraz była w ciąży to bym już tyle nie jadła...". Trzymam za Ciebie i za malucha kciuki i zdawaj nam sprawozdanie jak najczęściej!

szczurek_martuszka_ dołączam do waszego postanowienia noworocznego. To jeszcze nie mój czas na bobasy

Pendulka_ czytałam o Twoim planie odstawienia dietetyczki. Jesteś tego pewna? Z tego co pamiętam zawsze Cię bardzo mobilizowały wizyty u niej. Jeśli chodzi tylko o finanse to rozumiem w stu procentach, bo w końcu pieniądze na ulicy nie leżą. Ale masz pewność, że sama podołasz na tym etapie? Jak Ci w ogóle idzie dieta?

żyrafka
_ Tak, Ty moim mistrzem pod warunkiem, że w tego sylwestra nie nadrobiłaś zaległych kilogramów? edit: jaka nadwyżka po tym sylwestrowym szaleństwie?

martuszka_ tyje to ja raczej szybko. W święta po prostu aż tyle nie żarłam i do tego sporo biegałam. Na szczęście schodzi mi waga szybko, więc powinno być ok.

anuluu_ Witaj! Masz bardzo rozsądny i całkiem realny plan - 2 kg miesięcznie to jest spadek, który zmniejsza ryzyko efektu jojo w przyszłości. Moim zdaniem narzucasz sobie jednak odrobinę za dużo ćwiczeń jak na początek. Proponuję zacząć od minimum i zwiększać ilość ćwiczeń co tydzień albo dwa. Zgadzam się też w stu procentach z Martuszką - powinnaś zrezygnować z A6W. Po pierwsze - ten zestaw ćwiczeń wyrabia mięśnie brzucha. Ale, żeby były one widoczne, trzeba się najpierw pozbyć oponki. Ja przeszłam przez szóstkę jak ważyłam około 58 kg. Fakt, że mięśnie brzucha sie wyrobiły, ale wciąż nie były bardzo widoczne. Przy Twojej wadze nie ma sensu się tak męczyć, a co więcej - możesz sobie łatwo zrobić krzywdę. Dodam jeszcze, że Weider jest ogólnie odlecany przez wiele trenerek fitness jako przestarzały i bardziej adresowany do sportowców niż zwykłych ludzi zestaw. A propos Twojego jadłospisu, czyli dzisiejszego śniadania i drugiego śniadania - rewelacji nie ma. Śniadanie powinno być bogate we wszystkie składniki odżywcze, a Ty nie masz tam nawet kawałka warzywa. Drugie śniadanie to znowu węglowodany. Czytałaś nasz regulamin? Też mam wioślarza. Plecy zawsze proste i łokcie tworzą kąt prosty. Znajdź kogos, kto Ci pokaze jak ćwiczyć, bo inaczej zniszczysz kręgosłup.

Czuję, że dopada mnie @. Jestem tak spuchnięta, że staniki 75D przestały na mnie pasować. Zaraz się nafaszeruję lekami przeciwbólowymi, a potem lecę pobiegać, dzisiaj plan przebić 13 km.

Edytowane przez missmanhattan
Czas edycji: 2014-01-04 o 14:42
Stary 2014-01-04, 15:00   #761
anuluu
Raczkowanie

Czytałam regulamin. Śniadanie trochę i dzisiejsze wyżywienie poszły na spontana bo jak mówiłam nikt nie był jeszcze na zakupach. Początek zawsze dla mnie zaczyna się od mniej żryj.
Czy liczy się wypicie szklanki soku pomarańczowego między posiłkami jako podjadanie ?
Stary 2014-01-04, 15:16   #762
missmanhattan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuluu Pokaż wiadomość
Czytałam regulamin. Śniadanie trochę i dzisiejsze wyżywienie poszły na spontana bo jak mówiłam nikt nie był jeszcze na zakupach. Początek zawsze dla mnie zaczyna się od mniej żryj.
Czy liczy się wypicie szklanki soku pomarańczowego między posiłkami jako podjadanie ?
Co to za sok pomarańczowy? 100% czy z kartonu słodzony? Pamiętaj, że te z kartonu mają mnóstwo cukru i na diecie powinno sie ich unikać. Szklanka soku między posiłkami to nie jest podjadanie aczkolwiek ja proponuje po posiłku sobie wypić

Stary 2014-01-04, 15:30   #763
anuluu
Raczkowanie

Pisało 100% i był z butelki taki jakby Tarczyn podrabiany.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-04, 18:38   #764
missmanhattan
Zadomowienie

Jak naprawdę 100% to nie jest źle.

Stary 2014-01-04, 18:54   #765
Bottega
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Zgodnie z obietnicą - odzywam się nie będę tu tak często jak wcześniej, ale postaram się w miarę regularnie wpadać.
Tak, jak pisałam w K. - od 31.12 rano (a raczej południa 30.12) nie jem słodyczy, jem znowu więcej warzyw, staram się więcej pić wody (bo o dziwo opuściłam się z tym ostatnio), gotować w domu zdrowe żarełko i ostatni posiłek jeść 3h przed snem. Aa i ograniczyłam margarynę oraz pieczywo (margaryny prawie 0, pieczywo do 3 cienkich kromek dziennie). Jeszcze tylko muszę dopracowac bardziej kwestie regularnych pór posiłków.
Jestem z siebie dumna - daaawno nie wytrwałam prawie 6 dni bez słodyczy. I musze powiedziec, że z dnia na dzień jest to coraz łatwiejsze Cera lepsza, zeszła ze mnie ta brzuszna opuchlizna, czuję się nieco lżej. Niestety jak na złość - moja waga od 31.21 wskazuje dziś + 0,3kg, niby niewiele (i mam nadzieję, że to jakaś woda czy coś), ale jednak trochę smuci, bo ja tu się staram, a to idzie w druga stronę... *
Trochę ćwiczę w domu, sporo spaceruję.
Chciałabym zgubić tak ok. 10kg, ale bardziej wrócić do spodni w r. 36, czyli góry 38 (czyli tak mniej więcej te 10kg).

*W ostatnich dniach wyszło, jaki jest prawdopodobny tego powód (+ mojego nienormalnego rzucania się na słodycze, ciągłego spania i braku chęci do życia) - hormony tarczycowe mi skoczyły mocno w przeciągu 2 miesięcy. Od dziś mam większą dawkę i póki co widzę zmianę na +, tj. mam więcej energii i nie chce mi się jeść

Miss: co do opisanej historii kolegi - ja dziewczynie się nie dziwię. Facet powinien trochę makówką ruszyć i zrozumiec, że widocznie jego dziewczyna ma kompleksy, a że go kocha i jej na nim zależy, to jest zazdrosna. To nie kontrola czy kwestia nieufności. Ona nie ufa tej lasce, a nie jemu i nie podoba jej się sama perspektywa tego, że tamta mogłaby jego podrywać/zalecać się, czy żeby on był jej za coś wdzięczny. Niech koleś ochłonie, powtarza swojej, że jest piękna, jedyna i że ją kocha, to jej przejdzie

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:34   #766
Silvia09
Zadomowienie

Kurczę ... dzisiaj zrobiłam sobie cheating day. Na kolację była pizza i troszkę wyszło mi za dużo kcal, więc jutro będzie nadwyżka No nic jedziemy dalej. Ale w oknie żywieniowym się trzymałam.

anuluu - No to super Ci się trafiło z tym wioślarzem Wykorzystaj to
Co do soku, dla mnie nie jest to przekąska, ale taki sok ma ze 100 kcal, więc trzeba wliczać do bilansu energetycznego.

miss - Czym Ty się martwisz, rozmowa o wizę pójdzie jak po maśle
Co do Twojego znajomego to po części go rozumiem, bo przesadą jest żeby jego laska zabraniała mu kontaktów z innymi mimo, że jest zazdrosna. Ale nie rozumiem chłopaka, który ma takie wielkie plany związane z zaręczynami, a po jednej takiej akcji rezygnuje z tego. Powinni sobie to wyjaśnić.

Bottega - Wpadaj jak najczęściej Też zaczęłam dietę i waga nie chcę mi spadać, no poza dzisiejszym grzeszkiem

Jest -> 76,5 kg

Stary 2014-01-04, 20:45   #767
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Miss no fakt, jak się biega to można więcej zjeść bez konsekwencji. Ja to biegałam najwyżej do lodówki
Jak zawsze, uda Ci się pozamykać wszystko na czas, zobaczysz
Ciężko mi się wczuć w sytuację tej parki, bo nie znam tak na prawdę szczegółów, może ta Rosjanka trochę się przystawia do niego? Trudno wyrokować. Jak by mi jakaś laska nie przypadła do gustu, to też bym nie chciała żeby tż utrzymywał z nią kontakty.

Ania szklaneczka 100% soku jest całkiem spoko

Bottega
o fajnie że wpadłaś. Brawo za 6 dni bez słodyczy Wyniki przyjdą, cierpliwości.

Zjadłam extra 2 małe wafelki waniliowe, poza tym wszystko git.

Stary 2014-01-04, 21:54   #768
anuluu
Raczkowanie

Aplikacja fatsecret dziś wyliczyla ze zjadłam ok 1390 kcal.
Dziś zrobiłam tylko 20 przysiadów.

I uważam że dużym postępem jest to że przyznałam się chłopakowi ile ważę i ile mam zamiar ważyć i powiedział ze mnie będzie wspierać.

Dobranoc bo juz dziś padam na twarz

Stary 2014-01-04, 22:08   #769
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silvia09 Pokaż wiadomość

Aguś mnie dziś gardło jeszcze mocno drapie, ale jak mi przejdzie to idę biegać.
nie nie pierwszy, kiedyś chodziłam, ale zmienili godziny i mi nie pasuje

ogolnie to pojechałam na pumpy - ze sztangą
generalnie trener tak dał w dupęęęęęę, a ja na dodatek sobie ciężarów dowaliłam, że dzisiaj ledwo się ruszam
po pumpach poszłam na saunę i do domku
po czym zwalili się znajomi z winem, pizzą i chipsami

dzisiaj już grzecznie, dietetycznie i duużo ruchu

jutro nie ćwiczę, muszę odpocząć, biegałam w niedzielę, poniedziałek i cwartek - te 3 wypady kosztowały mnie półmaraton czyli 21 km (2 sumie 22)
do tego te pumpy
no i diete trzymam cały czas

w poniedziałek wybiegnę znów

ZAPISAŁAM SIĘ NA BIEG MASOWY
15 marca, Maniacka Dziesiątka w Poznaniu - 10 km
mój pierwszy

pobiegłabym u siebie w mieście, ale tak się składa, że na każdym z biegów wtedy pracuję :P
Stary 2014-01-05, 09:18   #770
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Anula no to brawo za pierwszy dzień

Aguś teraz to nie ma bata, dieta i ćwiczenia muszą być Żeby nie dać plamy w biegu

No i moje śniadanko:
-owsianka: mleko, płatki owsiane, rodzynki, siemię lniane, orzechy laskowe, winogrona, cynamon
-pół pomarańczy
-jogurt jagodowy z siemieniem lnianym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg owsianka.jpg (51,3 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2014-01-05 o 09:21
Stary 2014-01-05, 09:56   #771
jmz
Raczkowanie

Martuszka ja dzisiaj to już w ogóle masakra jakaś eh… ale nie chce iść do lekarza hehe może wykuruję się domowymi sposobami . Śniadanko wygląda wspaniale i pewnie tak smakuję może i ja sobie takie zrobie hehehe.

Silvia ja jem takie albo wafle z sonko zazwyczaj jem je w 2 śniadaniu i na podwieczorek z jogurtem czy jakimiś owocami . Mało kalorii i zapychają hehe .

Miss w koncu już po świętach no nie ?? hehe to i ruszyło ja teraz też muszę nadrabiać a jeszcze niedawno jak wchodziłam to się dziwiłam ,że nikt nie napisał hehe .

Jestem coraz bardziej chora i nie chce mi się w ogóle jeść . Na śniadanie zjadlam ledwie jedną kromke chleba z masłem … gardło odmawia mi posłuszeństwa …ale żeby nie zawalić już na starcie to chyba będę jadła płynne rzeczy .
Mam miesiąc na znalezienie pracy w mojej okolicy a jak nie znajdę to się wyprowadzam do babci w małopolskie …. Tam na pewno coś znajdę a i lepiej się tam czuję jak w domu .

Tak w ogólę melduje wczorajsze ćwiczeni 50 min , dzisiaj jak poczuję się troszkę lepiej może na rowerku pojeżdżę .
jmz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:05   #772
anuluu
Raczkowanie

Moje śniadanie to szklanka mleka garść płatków owsianych i garść musli bez cukru. I pół jabłka (chciałam całe ale drugie pół tata mi zjadł jak poszłam do spiżarni po mleko). Teraz popijam zieloną herbatę, o 12 wezmę zjem jakieś 2 śniadanie. Ale jeszcze nie wiem co

Stary 2014-01-05, 10:39   #773
jmz
Raczkowanie

ja już po 2 śniadaniu
2 krażki ryżowe i jabłko i 0.75l wody żebym mogła połknąć przez to bolące gardło hehe.... na obiad "flaki" sojowe
Stary 2014-01-05, 11:06   #774
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

JMZ u mnie jest dziś lepiej niż wczoraj. Gardło już w ogóle nie boli (pomogły tabletki do ssania), a katar zaczyna ustępować, bo kupiłam sobie sztyft z olejkami eterycznymi. Do tego wczoraj mega gorący prysznic, a później grube skarpety, dres i pod kołdrę. Było mi strasznie gorąco w nocy, ale dziś jest o niebo lepiej .
Jak masz problemy z przełykaniem to owsianka byłaby dla ciebie dobrym rozwiązaniem.
Ja ostatnio jadłam flaki bez flaków i były rewelacyjne , sojowych nie jadłam

Na obiadek planuję udko pieczone, ziemniaki i gotowany brokuł. Kompletnie nie mam wizji na kolację

Stary 2014-01-05, 11:19   #775
jmz
Raczkowanie

Martuszka ja bym normalnych flakow nie zjadła hehe. A te sojowe to kupujesz gotowe kotlety sojowe , obgotowujesz i groisz w paseczki ;p i robisz reszte tak jak przy flakach normalnych ... Ja z dnia na dzien coraz gorzej ehh mam nadzieje ,że domowe sposoby pomogą .
Stary 2014-01-05, 11:48   #776
Silvia09
Zadomowienie

Heej!

No to wczoraj poszalałam, efekt? Dzisiaj aż 1 kg nadwyżki! :< Co za głupota ...
Dzisiaj robię sobie dzień białkowy, więcej białka niż zazwyczaj.

Na śniadanie było:
1. Omlet z 2 jajek, pół twarogu chudego
2. Szklanka mleka 3,2%
Na obiad prawdopodobnie pierś z kurczaka i warzywka.

anuluu - Wczoraj przeglądałam tą aplikację fatsecret i powiem Ci, że bardzo fajna, alee Ty pewnie ważysz wszystkie produkty co? Bo, żeby wyliczyć te wszystkie kalorie trzeba mieć wagę, a ja na razie nie posiadam.

agus - Wow brawa za zapisanie się na biegi Sama przeglądałam co u mnie w pobliżu jest, ale nic ciekawego nie znalazłam, poszukam jeszcze.

jmz - Ciebie te wafle zapychają? Ja bym mogła zjeść z tonę Są strasznie lekkie i rozpływają się w ustach

Za pół godziny idę biegać, ale tak bardziej rekreacyjnie - na ploty , bo wybieram się z koleżanką, która rzadko biega, więc nie ma dobrej kondycji.

Jest -> 76,5 kg

Stary 2014-01-05, 12:11   #777
anuluu
Raczkowanie

Nie ważę. Pisze na oko raczej z nadwyżką. Przecież wiadomo ze.to orientacyjnie, a chyba każdy kto robi minimum zakupow jest w stanie określić czy zjadł 50g czy 100 g kurczaka .
Generalnie tak obstawiam ze i tak te tabelki to wszystkie działają raczej orientacyjnie .
Ja między wczoraj i dziś mam 1kg różnicy. (oczywiście na minus).
Martwi mnie to że czuje się cały czas głodna. Ale z dnia na dzień obcięłam organizmowi dostęp do jakiś 2000kcal dziennie.

Stary 2014-01-05, 12:17   #778
eliza40
Zakorzenienie

dziewczyny ja nie wiem kiedy się pozbieram wynik na wadze mnie dobija i pogrążam się dalej.W środę mam wizytę u dietetyczki i wstyd mi tam iść.
Stary 2014-01-05, 12:27   #779
thenerdqueen
Wtajemniczenie

powiem wam, że ja odkąd mam wagę to się dziwię różnicom w wadze, jak mi się wydawało a jak jest w rzeczywistości, mimo tego że swoje szacunki opierałam na ilewazy.pl

anulu w takim razie jak chodzisz głodna to trzymaj przez kilka tygodni ok 1800kcal, potem obetnij do 1600 i trzymaj się tego. skoro jadłaś o wiele więcej, to nie powinnaś robić takiego potężnego spadku, szczególnie że wydaje mi się, że jeszcze jesz nieodpowiednio, dlatego chodzisz głodna.
przejrzyj http://smak-zdrowia.blogspot.com/ tu jest masa zdrowych i smacznych rzeczy, babeczka zrobiła rozpiskę dietową i warto się na początku opierać na niej

eliza: jeszcze większy wstyd będzie jak nie pójdziesz, idź! babeczka ci pomoże, zmotywuje do pracy, wrócisz na dobre tory
Stary 2014-01-05, 12:34   #780
anuluu
Raczkowanie

Niestety się dopiero uczę, bo do tej pory jakoś nie myślałam szczególnie o tym co jem i teraz trochę gaf porobię. Teraz będę się starać pamiętać o tym żeby przy każdym posiłku były warzywa/owoce. A później powoli musze się przestawiać. Nawyk dobrego jedzenia musi mi się dopiero wyrobić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości