Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.22 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 20:42   #4381
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.22

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
nie poszlam do lekarza po krople krore moge nabyc bez recepty. ten lekarz wydal mi sie dziwny. Moze kupie te krople. A Skad mam wiedziec czy to zapalenie? pierwszy raz tak mi wszystko siada. lekarz nawet na mnie nie spojrzal. a polecil punkcje:/ co to za lekarz, ktory nie ma czasu na pacjenta. Robie sobie parowki.. czuje jak tam z gory splywa. Z tym gardlem to tez mi nix nie powiedzial.
Nie dostalam recepty!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No jasne, bo jak bez recepty to bez sensu brać?
Skąd masz wiedzieć? Napisałaś, że byłaś u lekarza... O ja głupia, pomyślałam, że lekarz jest od tego, żeby zdiagnozować i leczyć.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:46   #4382
sideritis
Zakorzenienie

Łażą mi po głowie pewne perfumy, ale totalnie nie pamiętam nazwy. Wiem tylko, że mają niebieski kolor a na korku jest wróżka (?).
Pomocy

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:47   #4383
fraj
BAN stały

gdzie mogę kupis krople ziołowe do inhalatora -nosa / sauny twarzy ???
fraj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:55   #4384
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Łażą mi po głowie pewne perfumy, ale totalnie nie pamiętam nazwy. Wiem tylko, że mają niebieski kolor a na korku jest wróżka (?).
Pomocy

Van Cleef & Arpels, Feerie

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:56   #4385
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No jasne, bo jak bez recepty to bez sensu brać?
Skąd masz wiedzieć? Napisałaś, że byłaś u lekarza... O ja głupia, pomyślałam, że lekarz jest od tego, żeby zdiagnozować i leczyć.
czytallas moj post czy potrafisz tylko naskoczyc? Nawet na mnie nie spojrzal. wieksze baty za nie kupienie kropli niz jakies odniesienie do punkcji. skoro mam zwykly " katar" to pomysl Z punkcja mowi o lekarzu.
napisalam post by dowiedziec sie czy ktos byl w takiej sytuacji, a nie kwestie kupna kropli. jak zwykle lepiej komus cisnac niz przeczytac pytanie czy punkcja w opisanej sytuacji to norma. i nie jestem hipochondryczka tylko opisalam co dzis mialo miejsce. koniec tematu. Nie chce sie klocic.

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2014-01-04 o 21:00
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:59   #4386
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Dzięęęęęęęęki
Początkowo myślałam, że to Wish od Choparda ale pudło

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:01   #4387
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Dzięęęęęęęęki
Początkowo myślałam, że to Wish od Choparda ale pudło
No fajna, fajna musze przyznać. Robi wrażenie. Chociaż Wish też jest niezły

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:33   #4388
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
czytallas moj post czy potrafisz tylko naskoczyc? Nawet na mnie nie spojrzal. wieksze baty za nie kupienie kropli niz jakies odniesienie do punkcji. skoro mam zwykly " katar" to pomysl Z punkcja mowi o lekarzu.
napisalam post by dowiedziec sie czy ktos byl w takiej sytuacji, a nie kwestie kupna kropli. jak zwykle lepiej komus cisnac niz przeczytac pytanie czy punkcja w opisanej sytuacji to norma. i nie jestem hipochondryczka tylko opisalam co dzis mialo miejsce. koniec tematu. Nie chce sie klocic.

Slup się kobieto i przeczytaj jeszcze raz, co ja napisałam.

Napisałaś, że byłaś u lekarza. I że zalecił Ci punkcję i zalecił otrivin. Wtedy się zdziwiłam, że od razu zalecił punkcję (czyli OD RAZU zdziwiła mnie punkcja). Nie wiem, dlaczego wolisz siedzieć i rozkminiać punkcję bez kropli, skoro mogłaś je wykupić. Być może wtedy okazałoby się, że jednak punkcja nie jest potrzebna, bo ksylometazolina zadziałała. Tego nie rozumiem. A gorączka być może jest wynikiem zwykłej infekcji wirusowej, niekoniecznie zap.zatok.

Zapytałam, czemu nie wiesz, czy to zapalenie (jak można leczyć zapalenie zatok nie mówiąc, że to zapalenie?), odpowiedź uzyskałam.

W gruncie rzeczy nie wiem, czy Ty się czymś leczysz, czy tylko rozkminiasz punkcję?

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2014-01-04 o 21:34
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:44   #4389
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Slup się kobieto i przeczytaj jeszcze raz, co ja napisałam.

Napisałaś, że byłaś u lekarza. I że zalecił Ci punkcję i zalecił otrivin. Wtedy się zdziwiłam, że od razu zalecił punkcję (czyli OD RAZU zdziwiła mnie punkcja). Nie wiem, dlaczego wolisz siedzieć i rozkminiać punkcję bez kropli, skoro mogłaś je wykupić. Być może wtedy okazałoby się, że jednak punkcja nie jest potrzebna, bo ksylometazolina zadziałała. Tego nie rozumiem. A gorączka być może jest wynikiem zwykłej infekcji wirusowej, niekoniecznie zap.zatok.

Zapytałam, czemu nie wiesz, czy to zapalenie (jak można leczyć zapalenie zatok nie mówiąc, że to zapalenie?), odpowiedź uzyskałam.

W gruncie rzeczy nie wiem, czy Ty się czymś leczysz, czy tylko rozkminiasz punkcję?
tak widzialam Twoj post, ze sie sie zdiwilas a pozniej tylko te krople. a mnie dziwi wlasnie ta punkcja.. Lekarz nic mi nie powiedzial tylko z mety punkcja. nie chce jej. nie wiedzialam, ze zielona wydzielina= zapalenie. obecnie robie parowki i mam kamfore w sztyfcie. nie rozmyslam nad punkcja tylko pytalam czy to zawsze tak mowia

Stary 2014-01-04, 21:50   #4390
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Gofrzyca komputer nie musi być stary żeby być słabym
Ja akurat mam stary i słaby i bardzo mi muli, więc trochę czytałam o przyczynach (bo łudziłam się, że jakoś go przyśpiesze, nawet na linuxie teraz siedzę, ale nic z tego). Przede wszystkim strona typu yt czy gry na fb pochłaniają strasznie dużo pamięci więc jeśli masz mało pamięci to nie pociągnie Ci choćby nie wiem co (musisz dokupić kolejną lub wymienić na większą). Poza tym jeśli masz jakieś dodatki w przeglądarkach poinstalowane to one też swoje dokładają, warto instalować starsze wersje przeglądarek jeśli są problemy z muleniem.
Przyczyną może być też zawirusowany komputer. Zwykły darmowy antywirus nie zawsze wynajdzie wszystkie wirusy. Jeśli Ci się chcę to poszukaj w google jakie procesy w menedżerze zadań są podejrzane i jeśli masz takie to je zlokalizuj i usuń. Trochę trzeba poszperać w necie i nad tym posiedzieć. CTRL+ALT+DELETE działa chyba w każdym windowsie więc w Twoim xp też
Istotne jest też w miarę regularne czyszczenie komputera, tj. robienie ponownej instalacji systemu. Mi max bez formatowania komputera raz udało się wytrzymać 3 lata, ale to już była masakra. Myślę, że optymalne jest formatowanie co rok, o ile rzeczywiście ściąga się dużo plików, odbiera pocztę, dużo działa na komputerze.

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Piękny flakonik
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:52   #4391
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Istotne jest też w miarę regularne czyszczenie komputera, tj. robienie ponownej instalacji systemu. Mi max bez formatowania komputera raz udało się wytrzymać 3 lata, ale to już była masakra. Myślę, że optymalne jest formatowanie co rok, o ile rzeczywiście ściąga się dużo plików, odbiera pocztę, dużo działa na komputerze.
a nie wystarczy oczyszczanie go programami typu odkurzacz, registry recycler i defragmentacja dysków?
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:55   #4392
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
a nie wystarczy oczyszczanie go programami typu odkurzacz, registry recycler i defragmentacja dysków?
U mnie się to nie sprawdza, bo przecież system też się "niszczy", np. po 1,5 roku przestała mi działać myszka ot tak i nic nie dało się zmienić przywracaniem systemu. Nie była to wina wirusa, tylko systemu właśnie, który uszkodził mi w jakiś cudowny sposób sterownik, nie dało się go zainstalować.
Poza tym nie wiem, po co się bawić w jakieś duże czyszczenie. Instalacja systemu zajmuje ok. godzinę plus później ew. instalacja sterowników. I mamy nowe życie naszego komputera
Stary 2014-01-04, 21:57   #4393
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
U mnie się to nie sprawdza, bo przecież system też się "niszczy", np. po 1,5 roku przestała mi działać myszka ot tak i nic nie dało się zmienić przywracaniem systemu. Nie była to wina wirusa, tylko systemu właśnie, który uszkodził mi w jakiś cudowny sposób sterownik, nie dało się go zainstalować.
Poza tym nie wiem, po co się bawić w jakieś duże czyszczenie. Instalacja systemu zajmuje ok. godzinę plus później ew. instalacja sterowników. I mamy nowe życie naszego komputera
mnie te trzy rzeczy + aktualizacja sterowników zajmuje max pół godziny, pewnie kiedyś spróbuję ponownej instalacji systemu, choćby dla samego sprawdzenia
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:59   #4394
fraj
BAN stały

Cytat:
tak widzialam Twoj post, ze sie sie zdiwilas a pozniej tylko te krople. a mnie dziwi wlasnie ta punkcja.. Lekarz nic mi nie powiedzial tylko z mety punkcja. nie chce jej. nie wiedzialam, ze zielona wydzielina= zapalenie. obecnie robie parowki i mam kamfore w sztyfcie. nie rozmyslam nad punkcja tylko pytalam czy to zawsze tak mowia

pierwsze co nasuwa mi się na myśl to ile masz lat dziewczyno/kobieto ?
a po drugie skoro juz trafiłaś na tak wybitnego znachora, to polecam pójść do apteki , powiedzieć o dolegliwościach, o zaleceniu lekarza i niech ci cos dadzą oprócz tego leku, a moze ten lek który kazał ci brać ten medyk nie jest zły . Bardzo często jest tak że farmaceuci są bardziej rozwinięci z medycyny niż "lekarze"
a ta twoja punkcja kojarzy mi się tylko z jednym przykladem :pójśc na pogotowie z bólem brzucha a lekarz od razu na oko bez badań że to wyrostek i jedziemy na sale operacyjną
Stary 2014-01-04, 22:05   #4395
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
nie poszlam do lekarza po krople krore moge nabyc bez recepty. ten lekarz wydal mi sie dziwny. Moze kupie te krople. A Skad mam wiedziec czy to zapalenie? pierwszy raz tak mi wszystko siada. lekarz nawet na mnie nie spojrzal. a polecil punkcje:/ co to za lekarz, ktory nie ma czasu na pacjenta. Robie sobie parowki.. czuje jak tam z gory splywa. Z tym gardlem to tez mi nix nie powiedzial.
Nie dostalam recepty!!!
To skąd wiesz, że to był laryngolog. Na doraźnej pomocy nie pracują tacy specjaliści przeważnie.

via tapatalk
Stary 2014-01-04, 22:07   #4396
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
mnie te trzy rzeczy + aktualizacja sterowników zajmuje max pół godziny, pewnie kiedyś spróbuję ponownej instalacji systemu, choćby dla samego sprawdzenia
Ja się muszę do czyszczenia swojego zmotywować Zarówno instalacja, jak i czyszczenie wiatraków.
Wg mnie różnica jest duża, choć ja jestem tylko użytkownikiem i się nie znam.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
To skąd wiesz, że to był laryngolog. Na doraźnej pomocy nie pracują tacy specjaliści przeważnie.

via tapatalk
W większych miastach specjaliści mają dyżury na zmianę, tak jest np. w Warszawie i bez problemu można się dostać do konkretnego lekarza, tylko to nieraz zajmuje dużo czasu.
Stary 2014-01-04, 22:09   #4397
fraj
BAN stały

czy zakładając nowy wątek na wizażu moge zostać jego moderatorem ?? tzn miec możliwośc usuwania osób które będą próbowały wbić się z reklamą ??
Stary 2014-01-04, 22:12   #4398
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fraj Pokaż wiadomość
czy zakładając nowy wątek na wizażu moge zostać jego moderatorem ?? tzn miec możliwośc usuwania osób które będą próbowały wbić się z reklamą ??
Nie.
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:12   #4399
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będziesz moderatorem. Reklamę się zgłasza i moderacja kasuje posty.

via tapatalk
Stary 2014-01-04, 22:17   #4400
fraj
BAN stały

dzieki
a ile czasu upływa od momentu mojego zgłoszenia do zbanowania typka za reklamę ?? boję się że zanim moderacja zareaguje na watku pojawi sie kilku reklamodawców i zamkna watek . a ja znowu nie jestem aż tak dyspozycyjna żeby mieć 24 h komputer prezd nosem i śledzić na bierząco
Stary 2014-01-04, 22:19   #4401
kleineKrokodil
Zadomowienie

Różnie, zależy od podforum, nie zawsze też jest ban.
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:19   #4402
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
a ile czasu upływa od momentu mojego zgłoszenia do zbanowania typka za reklamę ?? boję się że zanim moderacja zareaguje na watku pojawi sie kilku reklamodawców i zamkna watek . a ja znowu nie jestem aż tak dyspozycyjna żeby mieć 24 h komputer prezd nosem i śledzić na bierząco
kurde o czym ty mówisz?
że założysz wątek i zleci sie 15 osób z reklamami czy co?
bana czasem nie ma tylko wycięty adres internetowy np
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:19   #4403
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
Jaki chcesz założyć ten wątek, że planujesz taką inwazję?
Czasem kilka minut, czasem kilka godzin. Nie zawsze za reklamę jest ban.

via tapatalk
Stary 2014-01-04, 22:32   #4404
fraj
BAN stały

dzieki !
jak sie zceduje to podeslę link
narazie szukam czy juz nie ma , i jest ale zamkniety , własnie za reklamy z tego co sie orientuję .
byc może uzyłam złego określenia -ban , przepraszam , chodzilo mi o ogólne reklamy a czy bedzie ban czy nie mało mnie to obchodzi, najwazniejsze by miec oko na reklamodawców
Stary 2014-01-04, 22:34   #4405
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuza_Zuza_Z Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy ewentualne wygrane załóżmy 10 000 zł albo takie jak samochód są jakoś wliczane do dochodu? Chodzi mi o to czy przy wybieraniu zaświadczenia z Urzędu Skarbowego o wysokości dochodu za jakiś rok dochodzi również suma z wygranej? Co prawda nie wygrałam niczego ale dobrze wiedzieć na przyszłość

Przy większych wygranych od razu się od ich wartości płaci podatek.

Cytat:
do os ktore przeszly zapalenie zatok. Moj problem zaczal sie 3 dni temu nagle. w nocy obudzilam sie z zatkanym nosem i bolem glowy. wczesniej nie mialam gdzie sie przeziebic czy okazji do zawiania.. poszlam do apteki- nie pomoglo nic. dzis bylam u lekarza. powiedzialam to co wyzej. zalecil mi otryvin? I zalecil bym poszla na punkcje. wypisal skierowanie. Dodam, ze nadal mam 38 temp. Myslalam, ze punkcja to ostatecznosc? szukac innego lekarza?

Punkcja to ostateczność . Zresztą nawet jakby była potrzebna, top bezpieczniejsze jest jakieś inne, elektro costam osuszanie zatok. Więc tak, jeśli to zapalenie zatok, top szukaj innego lekarza. Ale krople tak czy siak używaj, już pisałam o tym. To ważne, chodzi o to by odetkac "spływ" z zatok - mniej wtedy boli i zatoki mogą się oczyszczać, a nie kisić ;-)

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:47   #4406
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki !
jak sie zceduje to podeslę link
narazie szukam czy juz nie ma , i jest ale zamkniety , własnie za reklamy z tego co sie orientuję .
byc może uzyłam złego określenia -ban , przepraszam , chodzilo mi o ogólne reklamy a czy bedzie ban czy nie mało mnie to obchodzi, najwazniejsze by miec oko na reklamodawców
Aż się boję tego wątku
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:55   #4407
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość

via tapatalk
bo mi tak kobieta w okienku powiedziala
ale fakt nie zwrocilam uwagi na plakietke.
ide sprawdzic na skiero

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Przy większych wygranych od razu się od ich wartości płaci podatek.

Punkcja to ostateczność . Zresztą nawet jakby była potrzebna, top bezpieczniejsze jest jakieś inne, elektro costam osuszanie zatok. Więc tak, jeśli to zapalenie zatok, top szukaj innego lekarza. Ale krople tak czy siak używaj, już pisałam o tym. To ważne, chodzi o to by odetkac "spływ" z zatok - mniej wtedy boli i zatoki mogą się oczyszczać, a nie kisić ;-)

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
dziekuje, jedna konkretna odp. Tz poszedl po te krople. A jak mi zejdzie ten katar to moge odpuscic ew wizyte?

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2014-01-04 o 22:52
Stary 2014-01-04, 22:55   #4408
khloe
Strzelaj lub emigruj!

jak już jesteśmy w temacie komputerów:

od około pół roku nie mogę słuchać muzyki onlin wraz z surfowaniem po stronach. Jak włączę sobie yt, jakieś radio online i chcę przeglądać inne strony to momentalnie mi sie muzyka przycina. Jak tylko nie będę nic grzebać i to dosłownie (odłoże myszkę i nie będę ruszać kursorem) to muzyka jest ok, nic się nie zacina.

Kolega mówi mi, że powinnam sformatowac komputer. Czy jest na to jakaś inna rada?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:59   #4409
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
jak już jesteśmy w temacie komputerów:

od około pół roku nie mogę słuchać muzyki onlin wraz z surfowaniem po stronach. Jak włączę sobie yt, jakieś radio online i chcę przeglądać inne strony to momentalnie mi sie muzyka przycina. Jak tylko nie będę nic grzebać i to dosłownie (odłoże myszkę i nie będę ruszać kursorem) to muzyka jest ok, nic się nie zacina.

Kolega mówi mi, że powinnam sformatowac komputer. Czy jest na to jakaś inna rada?
Strzelam w sterowniki
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:02   #4410
Agnieszka987
Zakorzenienie

Drożdze suszone

Jest jakiś "przelicznik" w łyzeczkach na zwykłe (i odwrotnie) ?
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości