|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Madzia hej
![]() Pewno już macie dość tych moich wiecznych powrotów ![]()
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Liczymy, że w końcu wrócisz na dłużej
![]() Jak tam Kamilek? |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Madziu, Kamcio za wysypkowany od dwóch tygodni. Już sama nie wiem na co.. narazie mam maść i czekamy...
Uczymy go nocniczka, ale na 10 razy, 5 się wysika a 5 razy nasika obok ![]() na wszystkich woła "mama". Pokazuje gdzie babcia, dziadek, tata. Ale jak woła to wszyscy są mama a raz na jakiś czas użyje tata, dziadzi i baba ![]() Ale ma czas, dogadać się umie bo pokazuje tak i nie więc nie ma problemu ![]() ![]() a Majeczka jak tam?
#274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I wzajemnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I zeby mu wysypka zeszła?Az tak dlugo trzyma, 2 tyg?Masz jakies podejrzenia?
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Strong o kurcze... jakaś choroba czy uczulenie? hehe, powiadasz, ze każdy to mama
![]() ![]() ![]() U nas Maja to mega gaduła. Na bank we mnie się wdała, nie w męża. Coś czuję, ze będzie miał z nami ciężko. Mówi bardzo dużo, nawet trudne słowe. Zaczyna mówić proste zdania jak "córcia płacze" (r nie mówi, zamienia na l albo omija - różnie). - to na swoją nową lalkę ![]() ![]() aaa i ładnie mówi "Madzia" oczywiscie jak ktoś zapyta, gdzie jest Madzia, to prowadzi go do mnie ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2014-01-04 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Zakorzenienie
|
Blonde, hej
![]() ![]() Co u Ciebie? Jak praca? Cytat:
-cytrusy, bo dużo tego było ale wyeliminowałam na kilka dni i nie zeszło więc pozwoliłam znów jeść bo lubi a to zawsze wit. C -lekarz twierdzi że pampersy ale... jakoś nie wierzę. Zmieniłam rozmiar w tym czasie ale nie firmę więc jakoś mi się nie chce wierzyć no i jak byłam u lekarza to wysypka była na pupci (i to go może zmyliło) bo potem miał też delikatną na rączkach więc, raczej nie to... a w sumie to od pampersa też mogło być na rączkach... -Na nieszczęcie w tym samym czasie co wyszła wysypka zmieniłam mu płyn do kąpieli. Od pół roku miałam nivea a teraz kupiłam babydream.. nie bałam się uczuleń bo babydream używaliśmy od urodzenia ale kto wie czy nie zmienił się skład albo np. skór Kamila jest wrażliwsza i dopiero teraz reaguje..? W każdym bądź razie od 3 dni używam znów Nivea i czekam czy będą efekty. - no i jeszcze jedno to proszek do prania, zawsze używałam Vizir, potem kapsułek Vizir a w ostatnim czasie zamiast kapsułek Vizira wzięłam Ariel (promocja) i zrobiłam w nim kilka prań więc też może być... odstawiłam już ariel i też czekam na efekt... Nic więcej mi nie przychodzi do głowy i nic więcej nie mogę zrobić chyba... Smaruję maścią na receptę -triderm. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() a Maja to zdolniacha ![]() ![]() ![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
hej
Strong czy Wy się staracie o kolejnego maluszka? chodzi mi o podpis ![]() Mikuś jutro ma wielki dzień- chrzciny, trzymajcie za nas kciuki ![]()
#278 |
Zakorzenienie
|
U nas też jakiś czas temu była wysypka - brzuszek i klatka piersiowa ale szybko zeszło. I też zmieniłam proszek i płyn do kąpieli. Więc obstawiam, ze to od tego, może u was też. Może wróc do poprzednich i zobacz.
Ile śpi? Przeważnie od 19.30- 6.30 i 11-13. Ale wczoraj np. spała z mężem i spała od 19-8. A jak u was? ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Kasia ![]() ooo dopiero zobaczyłam podpis Strong ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Porąbało Was ?!!
![]() ![]() ![]() ODCHUDZAM SIĘ OD WCZORAJ( to jest ta kolejna próba)!!!! broń Boże narazie w nic nie zachodzę ![]() o matko... i córko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Kasiu, powodzenia na Chrzcie ![]() ![]() dowaliłaś z tymi staraniami ![]() ![]() Madzia, no zmieniłam już proszek i płyn i czekam. Myślisz że powinnam też zmienić te pampersy?
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa ja wiecie jakie miałam postanowienie na nowy rok? Rzuciłam kawę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Praca ok, jeszcze zalezy z kim pracuje na zmianie ![]() i zobaczymy pod koniec stycznia czy dostane umowe... teraz mam tydz przymusowego urlopu, bo pracy nie ma... ale juz kazali mi wybrac tydz do konca marca (bo jeszcze został), tak wiec mysle, ze i ta umowa bedzie, skoro mam urlop bukowac ![]() No to troche tych podejrzen macie...szkoda, ze tak w tym samym czasie...ja jakos najbardziej obstawiam zmiane płynu do kapieli albo proszku. Obyscie szybko odkryli przyczyne ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na jutrzejszy dzien ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Strong jeśli uczulenie ma na całym ciele, to nie przez pampersy. Wtedy by miał bardzo silne tam, gdzie ciało dotyka do skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
to pojechałam
![]() ![]() w lokalu robimy, dzięki za kciuki ![]() strong Miki rośnie jak na drożdżach, wczoraj zjadł pierwszą marchewkę ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-01-04 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak dobrze mysle ![]() Powodzenia! Ja mysle ze zostaw narazie te pampersy...bo skoro czekasz na jakis efekt z płynu i proszku to nawet jak zejdzie to nie bedziesz wiedziała od czego to...stopniowo...
![]() |
#285 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z podejrzeniami rzeczywiście dużo.. ale nie przypuszczałam że wystąpi wysypka. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Madzia, pytałaś o drzemki... śpi przeważnie 22-9 a w dzień 11-12 i potem 16-17. ZAzwyczaj. a czasem, (jak dziś) drzemka o 13-15 i spać o 20 do 7 ![]() wolę wersję numer dwa ale często bez popołudniowej drzemki jet zmierzły i ciężko wytrzymać do 20tej więc widocznie potrzebuje dwóch drzemek.
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Strong wróciła i od razu tyle portów, do tego Madzia i juz kolejna strona do nadrabiania
![]() Strong te Twoje teksty ![]() Madzia praca dyplomową na temat rozwój mowy Mai? Wow! U nas każdy musiał zrobić tzw opis przypadku, zdiagnozowac dziecko z wadą wymowy i napisać program terapii. Blonde śliczny tort ![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
Bika
![]() ![]() Idę pisać coś na psych rozwojową. Muszę jakąś pracę na zaliczenie oddać. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
czesc
blonde super torcik, Madzia fajnie ze zadowolona ze studiow jestes, mysia ja tez bym chyba zmienila lekarza, strong witaj ![]()
#289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
no i ją wysypało i to akurat dziś - jak robimy jej roczek :/
ale z drugiej strony - z głowy będzie przynajmniej
#291 |
Zakorzenienie
|
Gosia roczek??już??boszzzz kiedy to zleciało
![]()
#292 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() U nas -20C ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czesc dziewczyny ![]() Ja bylam w piatek na koncercie koled Golcow bylo pieknie ![]() ![]() ![]() Widze ze w Polsce strasznia przedstawiaja zime w NY... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Noooo..... dziś w faktach mówili, ze robicie zapasy, nie wychodzicie z domów, a szkoły są pozamykane
![]() ![]() Ale zdjęcia faktycznie to potwierdzały ![]() To jak jest na prawdę??? Ale i tak zazdroszczę, widziałam zdjecia, Domino pewnie zadowolony ![]()
#294 |
Zakorzenienie
|
Metka, Ana
![]() Gosiu ooo, ale przynajmniej będziesz miała z głowy. Ma gorączkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Cześć, dogorywam przeziębiona w domu, a mąż się mną zajmuje
![]() Musiałam iść w weekend na uczelnie, co opóźnia zdrowienie...no ale to były ostatnie zajęcia w tym semestrze, 3 zaliczenia, więc musiałam. Gocha, zdrówka dla Ewuni. Może średnie pocieszenie, ale będziesz to miała za sobą. Poza tym podobno im młodsze dziecko, tym łagodniej przechodzi takie choroby. Ja ospę i różyczkę przechodziłam łagodnie, jak miałam kilka lat, a świnkę, jak miała 14 lat makabrycznie... Madzia, fajnie, że studia Ci się podobają. Ale o czym masz pisać w związku z Mają? Myślałam, że raczej praca powinna być o zaburzeniach mowy. A o czym pisałaś na rozwojową? Strong, cześć, byś już została, co? Żabcia, trzymajcie się tam, bo w tv to wygląda jak jakaś katastrofa...u nas deszcz i 7 stopni. Mój mąż cały weekend spędził grając w golfa...heheh w styczniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo... właśnie o to mi chodziło, dlatego pisałam, że u nas każdy badania i opis przypadku robił ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Butter już koniec semestru? U nas się później zaczęły i ostatni zjazd mamy 7-8 marzec
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Bika nie wiem, nam kazał sobie samemu wybrać temat. Powiedział, ze jest jeszcze masa czasu, ale mamy myśleć. I rzuciła akurat taki temat, który wam napisałam. Powiedział, ze miał kiedyś jedną studentkę, która fajnie to zrobiła, do tego były filmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Bika, tak, zaliczenia do przodu
![]() ![]() Madziu, spokojnie ![]() ![]() ![]() Co do Twojej rozwojowej - uwielbiam stwierdzenie 'temat dowolny'. Samo wymyślenie tematu zajmuje najwięcej tematu ![]() Nie mam tego arkusza niestety...więc nie pomogę. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Butter no własnie, taki dowolny temat, to też nic prostego
![]() Mam nadzieję, ze mój temat tzn. to indywidualne studium przypadku dziecka będzie ok - tzn. ze będzie pasowało jej ![]() A w ogóle to miałam wtopę na studiach. ( u tego profesora co ma być promotorem). Siedzę, piszę sobie smsy z mężem. Telefon skitrany za piórnikiem. Pisałam z taki przejęciem, a tu nagle głos profesora :Jesli to do mnie Pani pisze tego smsa, to musze panią zasmucić , ze nie odbiorę, bo mam głos w trakcie zajęć wyłączony" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.