Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 22:37   #2491
danielka88
Raczkowanie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Dziewczyny nie ma tak łatwo Moja mała to aniołek W nocy śpi po 10 h albo budzi sie raz zjeść

i tak byłoby wszystko pieknie bo nie płacze bawi sie ładnie czyli zabawa spanie przewijanie gadanie i KARMIENIE!!!!
no i to karmienie KP to u mnie koszmar od jakiegoś 8 tyg (teraz ma 14) odmawia piersi i przerobiłam wszystkie możliwe sposoby zeby chwyciła i jadła Dziś w ogóle nie chciała cyca newet z silikonem i dawałam moje mleka w butli.
Ona jest taka że nie potrzebuje piersi.

Mam jakieś odmienne dziecko Nie wiem co to znaczy zeby dorywała się do ssania albo chciała non stpo. Jej na siłę wciskam Waga jest ok bo ma 6,5 kg
Ale każda pora jedzenia to dla mnie horror.
Ona wyje i ja z nią jeszcze bardziej Po co tak męczyć dziecko tym kp jak ona niechce. w końcu będzie z niej nerwus. Dziś zauważyłam że nie chce się jej ssać złapie cyca w nakładce i go memle albo jak poczuje go ze to on to: łeeee

Dobrze że są farby do włosów bo napewno mi siwych przybędzie. A włosy jeszcze nie zaczęły się sypać po porodzie i jak sypną będę łysa z tego stresu/ szczerze to już nie daję rady nie wiem co robić
byłam u lekarzy trzech jeden zalecił dać mm!!! drugi zdziwiony o co mi chodzi bo dziecko zdrowe a trzeci zobaczył przyrost masy i śmiech do mnie ze mnie że ją tuczę

Ona je zawsze 6x na dobę i śpi po te 8-10 h no to jakiż fenomen a wdzień 2h + 4 h spokojniutkie dziecko i po co robię aferę Ale ile ja się muszę namęczyc żeby ją dostawić do cyca to tylko ja i mój mąż wie

ehhh przesyłam Wam Kochane wsparcie jeśli wasze dzidzie są aktywne i nie dają spać Każdy ma swój krzyż
danielka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:50   #2492
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma tak łatwo Moja mała to aniołek W nocy śpi po 10 h albo budzi sie raz zjeść

i tak byłoby wszystko pieknie bo nie płacze bawi sie ładnie czyli zabawa spanie przewijanie gadanie i KARMIENIE!!!!
no i to karmienie KP to u mnie koszmar od jakiegoś 8 tyg (teraz ma 14) odmawia piersi i przerobiłam wszystkie możliwe sposoby zeby chwyciła i jadła Dziś w ogóle nie chciała cyca newet z silikonem i dawałam moje mleka w butli.

Mam jakieś odmienne dziecko Nie wiem co to znaczy zeby dorywała się do ssania albo chciała non stpo. Jej na siłę wciskam Waga jest ok bo ma 6,5 kg
Ona wyje i ja z nią jeszcze bardziej Po co tak męczyć dziecko tym kp jak ona niechce. w końcu będzie z niej nerwus. Dziś zauważyłam że nie chce się jej ssać złapie cyca w nakładce i go memle albo jak poczuje go ze to on to: łeeee

Dobrze że są farby do włosów bo napewno mi siwych przybędzie. A włosy jeszcze nie zaczęły się sypać po porodzie i jak sypną będę łysa z tego stresu/ szczerze to już nie daję rady nie wiem co robić
byłam u lekarzy trzech jeden zalecił dać mm!!! drugi zdziwiony o co mi chodzi bo dziecko zdrowe a trzeci zobaczył przyrost masy i śmiech do mnie ze mnie że ją tuczę

Ona je zawsze 6x na dobę i śpi po te 8-10 h no to jakiż fenomen a wdzień 2h + 4 h spokojniutkie dziecko i po co robię aferę Ale ile ja się muszę namęczyc żeby ją dostawić do cyca to tylko ja i mój mąż wie

ehhh przesyłam Wam Kochane wsparcie jeśli wasze dzidzie są aktywne i nie dają spać Każdy ma swój krzyż
Doskonale cię rozumiem. Moja tez aniołek ale przy skokach zdarza jej sie szaleć bardzo na cycu i wtedy to jest dla mnie koszmar. Na szczęście na codzień jest ok i ładnie ssie ale do przytulinskich tez nie należy w ogóle na raczkaach to
W ciagu doby jest moze godzinę i to dlatego ze ja chce sie poprzytulac

U mnie walka przy piersi tylko podczas skoku ale u Ciebie to cos długo trwa. A wprowadzalas butelkę wcześniej jakoś nagminnie czy tak nagle jej sie zrobiło? Nie wiem co doradzić ale na pewno nie mm! Juz prędzej mogłabym swoje mleko ściągnięte dawać.. Ja na twoim miejscu udalabyn sie do doradcy laktacyjnego - najlepiej tak jak Tassia: do niej przyszła babka do domu i wszystko było na żywo wiec na pewno to świetna pomoc. Moze tez spróbuj? Szkoda żebyś i Ty i mała sie tak stresowala bo to powinny być przyjemne chwile jednak..

Właśnie przeszłam 1.5km z ogryzkiem w ręce bo żadnego kosza po drodze. No dziki kraj jak nic a teraz siedzę w parku przy placu zabaw i musze przyznać ze sporo tu przystojnych tatusiów przy sobocie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

I jeszcze jedno - jak sie tak porZadnie przez noc wygłodzi to tez awantura? Bo u mnie teraz Pola rzadziej je i jak próbuje jej na sile wcisnąć częściej to jest straszna awantura. Dlatego teraz juz tego nie robię tylko czekam aż sama sie domaga jedzenia i tem mi to wychodzi 6 razy na dobę w tym jedno karmienie w środku nocy

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:57   #2493
danielka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Doskonale cię rozumiem. Moja tez aniołek ale przy skokach zdarza jej sie szaleć bardzo na cycu i wtedy to jest dla mnie koszmar. Na szczęście na codzień jest ok i ładnie ssie ale do przytulinskich tez nie należy w ogóle na raczkaach to
W ciagu doby jest moze godzinę i to dlatego ze ja chce sie poprzytulac

U mnie walka przy piersi tylko podczas skoku ale u Ciebie to cos długo trwa. A wprowadzalas butelkę wcześniej jakoś nagminnie czy tak nagle jej sie zrobiło? Nie wiem co doradzić ale na pewno nie mm! Juz prędzej mogłabym swoje mleko ściągnięte dawać.. Ja na twoim miejscu udalabyn sie do doradcy laktacyjnego - najlepiej tak jak Tassia: do niej przyszła babka do domu i wszystko było na żywo wiec na pewno to świetna pomoc. Moze tez spróbuj? Szkoda żebyś i Ty i mała sie tak stresowala bo to powinny być przyjemne chwile jednak..

Właśnie przeszłam 1.5km z ogryzkiem w ręce bo żadnego kosza po drodze. No dziki kraj jak nic a teraz siedzę w parku przy placu zabaw i musze przyznać ze sporo tu przystojnych tatusiów przy sobocie

zazdroszczę widoków

no planuje się wybrać do doradcy bo u mnie nie ma, ale to daleka przeprawa bo ok 90km w 1str.
U nas zaczęło się nerwowo przez kolkę bo ssała 2,3 min i ryk i wtedy silikon pomagał . butelkę dostawała rzadko bo 1, 2 x w tygodniu a potem zupełnie ją odstawiłam łącznie ze smoczkiem który był tylko przy usypianiu Ale to nie pomogło

Potem przyszła poprawa po chrzcinach jakoś i ssała bez niczego ale zaszczepiliśmy się i znów porażka, od tamtej pory nic nie pomaga raz złapie raz nie i tak ciagle Ale za każdym razem kiedy ją dostawiam to tak płacze że juz nie wiem co robić Najgorzej jak sama jestem w domu wtedy nie ma kto pomóc. Bo trzeba ją uspokajać bujać podawać znów i tak w kółko ....
Pewnie jestem bardzo 'niemądra'
że tak nas obie katuję ale tak mi zależy na tym kp Jak będę musiała zrezygnować nie wyobrażam sobie
Stary 2014-01-04, 23:00   #2494
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę widoków

no planuje się wybrać do doradcy bo u mnie nie ma, ale to daleka przeprawa bo ok 90km w 1str.
U nas zaczęło się nerwowo przez kolkę bo ssała 2,3 min i ryk i wtedy silikon pomagał . butelkę dostawała rzadko bo 1, 2 x w tygodniu a potem zupełnie ją odstawiłam łącznie ze smoczkiem który był tylko przy usypianiu Ale to nie pomogło

Potem przyszła poprawa po chrzcinach jakoś i ssała bez niczego ale zaszczepiliśmy się i znów porażka, od tamtej pory nic nie pomaga raz złapie raz nie i tak ciagle Ale za każdym razem kiedy ją dostawiam to tak płacze że juz nie wiem co robić Najgorzej jak sama jestem w domu wtedy nie ma kto pomóc. Bo trzeba ją uspokajać bujać podawać znów i tak w kółko ....
Pewnie jestem bardzo 'niemądra'
że tak nas obie katuję ale tak mi zależy na tym kp Jak będę musiała zrezygnować nie wyobrażam sobie
Narazie nie prZekreslaj kp. Głowa do góry! wyprawa daleka ale jeśli ma pomoc to na pewno warto. Zaciągnie tz do pomocy i im szybciej to załatwicie tym mniej stresu przy karmieniu!
I ja wcale nie uważam ze jesteś niemądra warto walczyć o cos co jest dla nas ważne a skoro na kp ci zależy to czemu nie?

Stary 2014-01-04, 23:05   #2495
danielka88
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]I jeszcze jedno - jak sie tak porZadnie przez noc wygłodzi to tez awantura? Bo u mnie teraz Pola rzadziej je i jak próbuje jej na sile wcisnąć częściej to jest straszna awantura. Dlatego teraz juz tego nie robię tylko czekam aż sama sie domaga jedzenia i tem mi to wychodzi 6 razy na dobę w tym jedno karmienie w środku nocy

dzieki ze piszesz bo widzę ze podobnie mamy . Po długiej nocy wcale nie ma głodu i musze czekać ok godzinę zeby ją dostawić Teraz juz też załapałam ze czekam kiedy zgłodnieje i sama ona wykazuje chęci
Wczoraj mi nawet nieźle jadła czasem nie płakała i to dzięki temu ze obserwowałam kiedy chce dokładnie zjeść A dziś odmianka mimo obserwacji. Mam nadz. ze mi w nocy dziś zje bo mało było w dzień. Ciągle czekam na to że jak bedzie większa to sama do cysia wyciągnie rączki i go będzie chciała.
A czasem na karmieniu odrywa się od niego i mówi do mnie albo patrzy patrzy mi w oczy i jak się uśmiechnę to i ona Słodziuś mój malutki. No ale takie akcje przerywają na dobre ssanie
Stary 2014-01-04, 23:09   #2496
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
To Tassia o tym pisała - mam nadzieje ze pomoże

Cytat:

ja ci bardzo wsplczuje bo ja mam dzis to samo co ty przez 6 tyg.
no masakra jakas...
walcz o kp ile mozesz
natomiqst ja wam powiem ze nie wirm czy zdecydowalabym sie sviagac i podawac moje mleko.
mialam tak 2 tyg po porodzie. meja jak nic. co 3 godz jarmienie i po kazdym ok 40 min sciaganis
pil dnia siedzialam zamiast cieszyc sie dzieckien
ale przeszlam jakos
warto ale przeprawa trudna to
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:13   #2497
danielka88
Raczkowanie

Cytat:
Narazie nie prZekreslaj kp. Głowa do góry! wyprawa daleka ale jeśli ma pomoc to na pewno warto. Zaciągnie tz do pomocy i im szybciej to załatwicie tym mniej stresu przy karmieniu!
I ja wcale nie uważam ze jesteś niemądra warto walczyć o cos co jest dla nas ważne a skoro na kp ci zależy to czemu nie?

wiem że warto walczyc tylko tak mi szkoda tej mojej malutkiej ze ona tego cyca nieznosi i na siłę musi go ssać Bo po co by tak płakała. i głodna jak jest to i tak go nie weźmie tak jak dziś.
Jest poprostu chyba bardzo samodzielnym dzieckiem i nie lubi bliskości z cycem Dzwonię wpon. i umawiam sie Wiz 100 zł oby pomogło bo tz się bedzie prół ze na darmo Ale to fakt ostatnia deska ratunku

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

no masakra jakas...
walcz o kp ile mozesz
natomiqst ja wam powiem ze nie wirm czy zdecydowalabym sie sviagac i podawac moje mleko.
mialam tak 2 tyg po porodzie. meja jak nic. co 3 godz jarmienie i po kazdym ok 40 min sciaganis
ale przeszlam jakos
ja jestem ciekawa czy jak dziecko nie ssie to ściaga się tak samo efektywnie. Bo u mnie na tym oxytocynowym wypływie leci 30-60 ml do butli a jak pociagnę laktatorem dalej to 120 ml mam w kilka minut z jednego cyca A ciekawe czy ten skurcz oxy będzie też gdy dziecko nie będzie ssało w ogóle
Stary 2014-01-04, 23:13   #2498
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki ze piszesz bo widzę ze podobnie mamy . Po długiej nocy wcale nie ma głodu i musze czekać ok godzinę zeby ją dostawić Teraz juz też załapałam ze czekam kiedy zgłodnieje i sama ona wykazuje chęci
Wczoraj mi nawet nieźle jadła czasem nie płakała i to dzięki temu ze obserwowałam kiedy chce dokładnie zjeść A dziś odmianka mimo obserwacji. Mam nadz. ze mi w nocy dziś zje bo mało było w dzień. Ciągle czekam na to że jak bedzie większa to sama do cysia wyciągnie rączki i go będzie chciała.
A czasem na karmieniu odrywa się od niego i mówi do mnie albo patrzy patrzy mi w oczy i jak się uśmiechnę to i ona Słodziuś mój malutki. No ale takie akcje przerywają na dobre ssanie
Moja tez tak ma z tym uśmiechaniem - uwielbiam to
Powodzenia w takim razie i trzymam kciuki żeby doradca pomógł!

Stary 2014-01-04, 23:15   #2499
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
udanej imprezy Kasia

Lulla, moja Ola ostatnio nie lubi jeść na rękach, znaczy wiesz na jednej ręce oparta główka itd. a jak położę na płasko na macie ed. czy łóżku to spokój i je ładnie, może spróbuj

uwazaj z tym bo jak sie przyzwyczai to pozniej jest ciezko. Moja juz tylko na lezaco je na rekach sie wije i odpycha butle wiec tak juz jej nie najarmie :/ co ciekawe ma tak tylko odnosnie mleka, picie normalnie wypije.

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Przy okazji testowania pampersow 3 ktore dostalam- jakich uzywacie pieluszek? Ja juz 3 podejscie do pampersow i za nic w swiecie mi nie pasuja! Przemakaja w ciagu dnia a co dopiero w nocy! Uzywalam zarowno active baby jak i premium care. Uzywalam tez Happy i Dada i nie pasuja. Od 3 miesiecy tylko Babydream z Rossa. Jesli chodzi o chusteczki to tez tylko Babydream bo Pampersa uczulaja. Chociaz ja je lubie bo sa dobrze nawilzone, znacie jeszcze jakies ktore sa mokre? Bo Kindli z Cleanic tez raczej suche.
Huggisy zielone

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:15   #2500
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

no masakra jakas...
walcz o kp ile mozesz
ale przeszlam jakos
Moja znajoma juz 5tyg ściąga. Dla mnie to tez hardcore ale jak nie ma wyjścia to czasem można sie chwile przemęczać żeby dziecię cos dostało na początku chociaż..
Ja póki co ściągam tylko czasem i zawsze jest to dla mnoe mega upierdliwe

Stary 2014-01-04, 23:20   #2501
danielka88
Raczkowanie

Cytat:
Moja tez tak ma z tym uśmiechaniem - uwielbiam to
Powodzenia w takim razie i trzymam kciuki żeby doradca pomógł!

dziękuję za wsparcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 23:22   #2502
bajka1807
Zakorzenienie

Passion dzieki za to czasem

U nas tez dzis zaparcie bylo az czopek w ruch poszedł bo stekala i parla a tu nic :/ a jak sie w koncu zrabqka to nie wiedzialam od czego zaczac bo caly pampers zapelniony ale to przez sliwke, specjalnie jej dalan seby ja zczyscilo bo meczylo ja od 2 dni :/

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-04, 23:22   #2503
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Współczuję.
Mnie ostatnio męczy co tu zrobić jak mi się macierzyński skończy.. dziewczyny z UK wy już macie jakieś konkretne plany po tym czasie?

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Planuje z macierzyńskiego wrócić do pracy szybciej tak koło 7-8 miesiaca. Bedziemy z Tż sie zmieniać bo pracujemy w jednej firmie wiec przywileje w postaci extra godziny na zmiane w opiece nam przysługuje. Kota bym w domu dostała siedząc tylko w domu przez rok a tak to na części etatu wrócę i wszyscy będą zadowoleni

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 23:24   #2504
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma juz 5tyg ściąga. Dla mnie to tez hardcore ale jak nie ma wyjścia to czasem można sie chwile przemęczać żeby dziecię cos dostało na początku chociaż..
Ja póki co ściągam tylko czasem i zawsze jest to dla mnoe mega upierdliwe

Ja tak Blanke karmilam 3 miesiace tzn tylko i wyłącznie sciagalam mleko i dawalam w butli.

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-04, 23:51   #2505
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Planuje z macierzyńskiego wrócić do pracy szybciej tak koło 7-8 miesiaca. Bedziemy z Tż sie zmieniać bo pracujemy w jednej firmie wiec przywileje w postaci extra godziny na zmiane w opiece nam przysługuje. Kota bym w domu dostała siedząc tylko w domu przez rok a tak to na części etatu wrócę i wszyscy będą zadowoleni

Ja planuję wrócić w lipcu na dwa tyg i wakacje(pracuję w szkole) i od wrzesnia na niepełny etat.Małą zapiszę do childmindera na dwa dni,a reszta to pomiędzy mnie a tz podzielić.Zobaczymy jak to wypali,bo wiadomo jak to z planami

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-05, 00:21   #2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ja tak Blanke karmilam 3 miesiace tzn tylko i wyłącznie sciagalam mleko i dawalam w butli.

Czyli chcieć to móc
Moja koleżanka póki co też się nie poddaje, ściąga już 5 tygodni. U niej mała nie może się coś przyssać i ma całe brodawki poranione do krwi bez żadnej poprawy.
Stary 2014-01-05, 00:24   #2507
matallewar
Zakorzenienie

Heloł. En dała dziś do pieca, wyła w nocy, wyła rano, potem odsypiała i wyła aż do północy. Idę spać, bo nie wyrobię na zakrętach
Eda też dokłada swoje, żeby nie było, że chociaż jedno to aniołek

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 00:26   #2508
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Heloł. En dała dziś do pieca, wyła w nocy, wyła rano, potem odsypiała i wyła aż do północy. Idę spać, bo nie wyrobię na zakrętach
Eda też dokłada swoje, żeby nie było, że chociaż jedno to aniołek

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 00:29   #2509
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ale chociaż tż dziś był. Co prawda on do pieca też dołożył, ale co tam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-05, 00:37   #2510
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale chociaż tż dziś był. Co prawda on do pieca też dołożył, ale co tam
Haha skąd ja to znam a Eda zawsze taki problemowy był czy dopiero jak się Encia urodziła?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-05, 00:53   #2511
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Haha skąd ja to znam a Eda zawsze taki problemowy był czy dopiero jak się Encia urodziła?

Eda to high need baby, więc od urodzenia dawał czadu Pocieszam się, że w związu z tym musi być kimś wielkim, jak dorośnie
Dobra, wyłączam kompa, bo 2 dochodzi, nie wstanę rano

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-05, 03:33   #2512
ja-ika
Zakorzenienie

Dziewczyny ponawiam pytanie odnośnie pieluszek.
Czy te których używacie mają gumkę z tyłu na lędźwiach? Któraś mi poleciła Bella happy-niestety one nie mają

Stary 2014-01-05, 04:39   #2513
MsLullaby
Zakorzenienie

UWAGA! Bartuś zaprasza wszystkie dzieciaczki na imprezę w swoim łożeczku. Dobra zabawa przy piosenkach pod tytułem "aha, gehe, ehe, gaha, gugu, eee" oraz liczne konkursy, między innymi "kto wyrzuci smoczek dalej?". Ponadto kopanina i rozkopywanie się woli, spoko, moja mama poprawi!
O i po imprezie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-05, 05:57   #2514
sylwia1986sz
Zadomowienie

Jaka ciezka mielismy noc :-( Wkeczorem nie chciala zasnac, udalo sie dopiero przed 23, a po 24 juz sie obudzila z panicznym krzykiem i tak do 4 :-( pomagalo tylko noszenie w pionie :-( Pozniej zasnela na 2 godziny i od tej pory nie spimy... Podalam Ibufen bo moze cos ja bolalo :-( takiego placzu nie mialam od ostatniego skoka :-(

A pieluszki chcialam kupupic jakies delikatniejsze z uwagi na to odparzenie po antybiotyku. Ale chyba zostane pry Babydream. Jestem z nich najbardziej zadowolona, nie przeciekaja, nie smierdza i nie uczulaja. Natomiast chusteczki chcialabym bardziej mokre. Dlatego sprobuje Hugies i Dady. Dzieki dziewczyny!

Nie wiem jak bede dzisiaj funkcjonowac:-( Emi pewnie bedzie spala w dzien ale ja chyba nie znajde czasu... Lacze sie ze wszystkimi mamami ktore nie przespaly nocki :-*
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 05:59   #2515
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
UWAGA! Bartuś zaprasza wszystkie dzieciaczki na imprezę w swoim łożeczku. Dobra zabawa przy piosenkach pod tytułem "aha, gehe, ehe, gaha, gugu, eee" oraz liczne konkursy, między innymi "kto wyrzuci smoczek dalej?". Ponadto kopanina i rozkopywanie się woli, spoko, moja mama poprawi!
O i po imprezie

Hehe,moja już leci na imprezę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-05, 06:01   #2516
sylwia1986sz
Zadomowienie

Jeju jak ja pisze! Sorki za literowki i brak polskich liter ale ciezko mi sie pisze na telefonie :-\
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 07:02   #2517
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
osz Ty orzeszku

Motyl poryczałam się

moje dziecko albo ma skok, albo mu idą ząbki bo dzisiaj tak zapłakał, że leciałam z kuchni jak szalona wzięłam go do wózka do kuchni i spokój i w ogóle na rączkach chce być wzięłam go do siebie dzisiaj
jutro jego wielki dzień

dzisiaj u fryzjera same matki prawie były i była rozkmina taka:
jest sobie pani X urodziła dziecko jest na macirzyńskim, pod koniec tego urlopu zachodzi w ciąże i... jak liczyć wtedy wynagrodzenie? dostanie tyle ile na macierzyńskim dostawała (czyli te 80%), czy tyle ile miała na L4 w pierwszej ciąży ktoś wie?
moja siostra pisąła o przywrócenie do pacy a potem od razu na l4 ...teraz jest na wycowawczym ...ale macierzyński liczy się za przepracowane miesiace....
Cytat:
O i po imprezie

jak dobrze się was czyta że wszytskie praktycznie mamy te same problemy skokowe oby to szybko mineło
ps adi też jadł na leżąco inaczej się nie dało
sebuś wczoraj nafoszył sie na cyca ...ewidentnie nie lubi z prawej piersi jesć jak zaczełam o przystawiać to popatrzył zrobił podkowe i żałożci i łzy w oczkac ....przestawiłam do lewej i od razu zadowolony sie przyssał
od dawna wiem że woli lewa ale takiej akcji jeszcze nie miałam... i tak w oóle to wydaje mi sie że mam mniej mleka musze nad tym ostro popracować ...ale sebe ii tak czesto pzystawim wiec nie w tym pewnie problem....musze sie zmobilizowac do czestrzeo picia a jeśli to ni epomoże to pewnie zaczne mm podawać
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 07:02   #2518
Natala84
Zakorzenienie

Danielka, a dlaczego używasz nakładek? przy każdym kamieniu ich używasz ?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 07:25   #2519
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja się kurcza boję dać małemu kołderkę, bo dając mu kocyk, raz przeżyłam chwilę grozy jak podeszłam w nocy i kocyk był na głowie. Także pakuję go do śpiworka. mam też kołderkę, jest większa, więc pewnie tak łatwo nie naciągnie na głowę, ale jakoś kurcza się boję. Jednak chyba jednak mu ubiorę pajaca i włożę pod kołderkę, bo jak biorę go do karmienia ostatnio to ma mokre karczycho. Z drugiej strony on przy budzeniu się strasznie się wierci.
Kołderki raczej nie da sobie na głowę, bo zaginam pod materacyk.
Stary 2014-01-05, 08:01   #2520
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kochana kupuj butelke dr brownsa, moj jasiek tez lykal powietrze przy butelce aventa. Od czasu zmiany butli problem zniknal

Mam dosc wlasnego dziecka ja chce juz koniec skoku ;(!! Zasypia tylko na rekach placzac wczesniej panicznie z 15 min

U mnie był tak samo. Na początku miałam avent natural,ale mała tak łykała powietrze,że kupiłam dr browns. Od razu poprawa i zero gazów

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam Powiem tylko tyle: moje dziecko nie śpi od 15
Współczuję
Moja wczoraj nie spała od 7:00-18:00 :/ Nie wiem jak to dziecko funkcjonuje?

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Jaka ciezka mielismy noc :-( Wkeczorem nie chciala zasnac, udalo sie dopiero przed 23, a po 24 juz sie obudzila z panicznym krzykiem i tak do 4 :-( pomagalo tylko noszenie w pionie :-( Pozniej zasnela na 2 godziny i od tej pory nie spimy... Podalam Ibufen bo moze cos ja bolalo :-( takiego placzu nie mialam od ostatniego skoka :-(

A pieluszki chcialam kupupic jakies delikatniejsze z uwagi na to odparzenie po antybiotyku. Ale chyba zostane pry Babydream. Jestem z nich najbardziej zadowolona, nie przeciekaja, nie smierdza i nie uczulaja. Natomiast chusteczki chcialabym bardziej mokre. Dlatego sprobuje Hugies i Dady. Dzieki dziewczyny!

Nie wiem jak bede dzisiaj funkcjonowac:-( Emi pewnie bedzie spala w dzien ale ja chyba nie znajde czasu... Lacze sie ze wszystkimi mamami ktore nie przespaly nocki :-*
O matko... w nocy to bym się zajechała :/

kaskaUDANEJ IMPREZKI
butterflyKochana,Julia była szczepiona na rota i jeszcze dwie inne szczepionki,których nie umiem rozkminić :P

A teraz mam pytanie
Czy któraś z Was kupiła maluchowi żyrafkę Sophie? Zastanawiam się czy warta jest swojej ceny?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości