Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 10:03   #1051
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Mój pije z jednej a ściągnąć dam radę 110 ml ale nie zawsze. Z butli zje 90 ml i potem śpi 6 godz a jak je z cyca to za 2-3 godz się domaga, więcej chyba ciućka niż je. A od wczoraj też mi się wydaje że mam mnie pokarmu, cyce jakieś takie miękkie muszę ściągnąć to zobaczymy.
no to tak jak u nas...mi sie tez wydaje,ze wiecej ona sobie pocmoka niz je.

ciekawe ile przybrala...musze te mm z,lekarzem omowic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-05, 10:05   #1052
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hm.. no to mój o 60ml tez ulewal. Nawet po 30 ulał, mimo odbicia.. albo ulewa po 3h od zjedzenia... antybiotykiem tez mi ulewał po h lub dwóch... wiec u nas chyba nie tu leżał problem

Mam głupie pytanie
7 Kacper kończy 3 miesiace
7 lutego 4.. no i na słoiczkach widziałam ze są np. soczki jablko rumianek po 4 miesiącu.. czyli ja już normalnie w lutym moge mu podawac to co pisze ze po 4 miesiacu?
tak jak pisałam, nie wiem jakie to ma pokrycie z rzeczywistością. O ulewaniu przeczytałam mnóstwo artykułów, bo trochę mnie to niepokoiło, zwłaszcza jak ulewała więcej. Ale ponoć u tak małego dziecka to normalne.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:12   #1053
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Rybko - musimy się wziąć za to usypianie bo puki co jeszcze nie jest taki ciężki ale za jakieś pół roku to mi się ręce do kolan naciągną. Wieczorem czy w nocy zasypia ładnie najgorzej jest w ciągu dnia, widać że jest bardzo zmęczony a nie może zasnąć i wtedy się nosimy.
ja wczoraj odczułam 6kg małego ciałka. mój kręgosłup tez.
Stary 2014-01-05, 10:16   #1054
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Beatka taaaa, pomolestowane. Zlazlam na dol a ten spi na kanapie :-/
Przed chwila sie przebudzil i poszedl cos zjesc a moj nastroj trafil szlag. I tule w tym temacie. Juz prawie 7 tygodni a zadnego miziania nie bylo :-(

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

to niedobrze, może musisz mu poprpstu powiedzieć ze chcesz, a wiadomo że wyjśc nie musi bo przecież dwójka maluchów jest w domu, ale myślę że jak go rano odpowiedno pokierujesz to będzie czekał do wieczora trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Hm..
Dziś jak sie usiłowała przy kapieli podciagnac do siadania to zrobily jej sie takie trzy fałdki na brzuchu i zastanawialiśmy się po Kim to ma? Ale doszliśmy do wniosku , że po tacie bo mama póki co ma tylko dwie

Tak serio to oboje nie jesteśmy mali ja urodziłam sie ponad 4kg a Tż coś w okolicach 5.
Na Tż juz na porodówce mówili baleronik podobno

słodka jest, tak jak mówiłaś kiedyś, chiałaś te fałdeczki to masz
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
A,tu nasza swiateczna Marysia
o jaka śliczna
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Kurde tak piszecie o tym rumianku... chyba też młodej podam bo od 4 dni zrobiła tylko 1 mała kupę. Wiem że przy kp może do 10 dni nie robić ale byłabym spokojniejsza gdyby zrobiła.
Ale rumianek chyba może uczulać? Czy coś namieszałam?

rumianek oczywiście moze uczulić, ale jak się nie spróbuje to się nie dowie, jak ze wszystkim, u mnie koperek poszedł w odstawkę bo pogarszał wzdęcia
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Piękne te Wasze dzieciaczki

Przeleciałam kilka ostatnich stron. Jak zwykle nie udaje mi się być na bieżąco. Większość wolnego czasu pochłania Amelcia. Ostatnio jest niemal idealna Kolki odpukać minęły.

Moje serduszko
dobrze ze kolki mineły i Amelka rośnie jak na drożdżach
Cytat:

Mam głupie pytanie
7 Kacper kończy 3 miesiace
7 lutego 4.. no i na słoiczkach widziałam ze są np. soczki jablko rumianek po 4 miesiącu.. czyli ja już normalnie w lutym moge mu podawac to co pisze ze po 4 miesiacu?
wg mnie tak, ale jak będziesz szczepić to zapytaj lekarza o rozszerzenie diety, ty karmisz sposobem mieszanym wiec może później trzeba będzie wprowadzać rozszerzenie diety.

A jak pieknie przespaliśmy dzisiejszą noc, z jednym karmieniem o 3 w nocy, potem o 7 i spała do 8.30, jak tylko wstałąm ja, to ona już wyspana z łóżeczka patrzy na mnie( oczywiście jak podeszłam )
Stary 2014-01-05, 10:20   #1055
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
no to tak jak u nas...mi sie tez wydaje,ze wiecej ona sobie pocmoka niz je.

ciekawe ile przybrala...musze te mm z,lekarzem omowic.

Też się martwiłam do pierwszego warzenia i się okazalo że przybrał 700g w 3 tygodnie to dałam spokój. Ściągam tylko czasem i daję z butli, to tak dla sprawdzenie ile dam rady wyciągnąć z jednego cyca. No i przed prawie każdym karmieniem ściągam ten początkowy pokarm bo szybko leci i młody się krztusi a reszte z cyca. mam nadzieję że zrozumiale napisałam

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

A i sorki za błedy
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:26   #1056
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
tak jak pisałam, nie wiem jakie to ma pokrycie z rzeczywistością. O ulewaniu przeczytałam mnóstwo artykułów, bo trochę mnie to niepokoiło, zwłaszcza jak ulewała więcej. Ale ponoć u tak małego dziecka to normalne.
nie no spoko.. Szwagierka tez mi to mówiła, ze to zawsze wystepuje i nigdy nie jest groźne... gorźne moze i nie jest jeżeli to nie refluks np. ale bardzo uporczywe. Tak samo twierdzi ze kazde dziecko ma kolki i normalnie nam to wrócżyła...

matko jak ja dzisiaj pisze. wybaczcie, ale łeb mnie boli

Beatko- już tylko mm. znaczy sie mam jeszcze w cyckach, ale podaje samo mm.
a Wy jak rozszerzacie diete? pozniej bo Liwia to wczesniak?
Trele a Ty?
Stary 2014-01-05, 10:27   #1057
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj odczułam 6kg małego ciałka. mój kręgosłup tez.
u mnie 4 i już mi ciężko idę w czwartek do lekarza to porosze go o skierowanie na masaże. choćbym miała czekać pół roku to chyba mi sie nalezy, powiem ze kręgosłup mnie boli

Wczoraj była kolęda i sters miałam bo martwiłąm się tym ślubem cywilnym i jak się ksiądz zapyta co z kościelnym , którego narazie nie zamierzam brać.
Ale zapytał tylko o to czy w planach jest, dopisała Liwkę i męża do adresu i tyle.
Stary 2014-01-05, 10:33   #1058
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
nie no spoko.. Szwagierka tez mi to mówiła, ze to zawsze wystepuje i nigdy nie jest groźne... gorźne moze i nie jest jeżeli to nie refluks np. ale bardzo uporczywe. Tak samo twierdzi ze kazde dziecko ma kolki i normalnie nam to wrócżyła...

matko jak ja dzisiaj pisze. wybaczcie, ale łeb mnie boli

Trele a Ty?
wiem, że może to być oznaką czegoś poważniejszego, ale wtedy zazwyczaj oprócz ulewania występują tez inne objawy.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:34   #1059
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Trele a Ty?
włąśnie będę pytać lekarza o to bo sama nie wiem, mleka nie ulewa ładnie je , po wodzie czasami jej się uleje.

A i miaąłm pisać jak było u znachora wiec nóżki am proste, stawy są ok, faktycznie w prawej nodze jest słabsze odwodzenie, wiec mamy ćwiczyć, rozmasowywać ścięgna, i powiedział ze on sensu nie widzi żeby tak bardzo nogi jej rozszerzać, owszem wkładać pieluchy trzeba

A co do tych paluszków co ma je w dół, wiec wiążemy je bandażem TZn tylko te środkowe u stopy, podnosimy lekko do góry a reszte bandażu obkrcamy u kostki, lekko żeby jej nie piło w skórę, i tak ma na noc, nie płacze, wiec jej nie boli, i po 2 dniach pojawił się paluszek, teraz ma 5 widocznych a nie 4 jak było wcześniej.
Nie wiem czy obrazowo to napisałam.
Stary 2014-01-05, 10:42   #1060
ryba91
Zakorzenienie

my bysmy chcieli koscielny, ale brak kasy ... maz nie chce tylko kosciol i koniec... moze za kilka lat jak bedzie nas stac to zrobimy.. choc ksiedzu obiecalismy teraz. Jej, jak mi sie marzy suinia, pierwszy taniec, eh..az mi sie smuitno zrobilo ze mnie na to nie stac

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wiem, że może to być oznaką czegoś poważniejszego, ale wtedy zazwyczaj oprócz ulewania występują tez inne objawy.
tak tak nie sprzeczam sie ;p
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
włąśnie będę pytać lekarza o to bo sama nie wiem, mleka nie ulewa ładnie je , po wodzie czasami jej się uleje.

A i miaąłm pisać jak było u znachora wiec nóżki am proste, stawy są ok, faktycznie w prawej nodze jest słabsze odwodzenie, wiec mamy ćwiczyć, rozmasowywać ścięgna, i powiedział ze on sensu nie widzi żeby tak bardzo nogi jej rozszerzać, owszem wkładać pieluchy trzeba

A co do tych paluszków co ma je w dół, wiec wiążemy je bandażem TZn tylko te środkowe u stopy, podnosimy lekko do góry a reszte bandażu obkrcamy u kostki, lekko żeby jej nie piło w skórę, i tak ma na noc, nie płacze, wiec jej nie boli, i po 2 dniach pojawił się paluszek, teraz ma 5 widocznych a nie 4 jak było wcześniej.
Nie wiem czy obrazowo to napisałam.
no to super ze te paluszki juz ladnie widac ;d

ja wlasnie mialam miec szczepienie 20tego ale nam sie przesunie bo byl chory ;/
Stary 2014-01-05, 10:48   #1061
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzide tz?

Maja ciagle na cycu?

lusesita pewnie tak jest, ale jak od poczatku tak jadl to mu sie zoladek rozszerzyl i teraz tyle potrzebuje, ale wwcale to nie jest dobre dla niego...
Tż na nogach ròwno ze mna. O 4 odesłałam go na kanape do salonu tylko dlatego , żeby zostawić młoda w łozku , a boje się jak w tròjke mamy spać I oka nie zamkne..

Godzine temu wstała, humor ma cudny, smieje sie I piszczy a ja wygladam jak zombie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ja mam w planach Od lutego zaczac podawac co dwa dni rozne rzeczy po łyżeczce I obserwowac, jednoczesnie zaznajamiać ze smakami. Jak nic sie nie bedzie działo to wtedy cos wiecej ..
Mialam Was ostatnio pytac , bo kiedys czytalam I takiej diecie dla malucha gdzie nie daje sie papek , I calkiem logicznie to brzmialo , a teraz nie moge nic na ten temat znalesc. Wiecie moze o co mi chodzi? Musze poszukac ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:51   #1062
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Tż na nogach ròwno ze mna. O 4 odesłałam go na kanape do salonu tylko dlatego , żeby zostawić młoda w łozku , a boje się jak w tròjke mamy spać I oka nie zamkne..

Godzine temu wstała, humor ma cudny, smieje sie I piszczy a ja wygladam jak zombie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ja mam w planach Od lutego zaczac podawac co dwa dni rozne rzeczy po łyżeczce I obserwowac, jednoczesnie zaznajamiać ze smakami. Jak nic sie nie bedzie działo to wtedy cos wiecej ..
Mialam Was ostatnio pytac , bo kiedys czytalam I takiej diecie dla malucha gdzie nie daje sie papek , I calkiem logicznie to brzmialo , a teraz nie moge nic na ten temat znalesc. Wiecie moze o co mi chodzi? Musze poszukac ..

to metoda BLW,z ang. skrot.

Stary 2014-01-05, 10:58   #1063
anulka2205
Wtajemniczenie

Rusałka takie artykuły o rodzeństwie nie mają racji bytu po prostu która matka z dwójką albo więcej ma czas na lekturę? nie no tak poważ nie to przecież po poradniki to przy drugim dziecku się raczej już nie sięga, mi przynajmniej do głowy nie przyszło, a jak kupują w ogromnej większości przyszłe mamy pierwszego dziecka to temat mija się z celem

Zdjęcia wszystkie cudne.

Jadłospis Gabrysia też mnie zamurował

U nas dziś highlife mała spała od 22 do 7 i aż ją sama musiałam obudzić bo powódź miałam z cyców, zjadła i do 9 jeszcze dosypiała

poza tym też się zakumała ze swoimi piąstami- bardzo

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:16   #1064
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello!!

Wybaczcie, ze mnie tak mało, ale postaram się częściej odpisywać, bo czytam na bieżąco

Wróciliśmy w piątek w nocy od Teściów, dwa tygodnie laby były!! Teściowa gotowała i prała, Teść zajmował się Miłkiem a teraz szara rzeczywistość. Z tej okazji Miłek w nocy budził się co 2h i chciał jeść. Pierwszy raz w swoim dwumiesięcznym życiu jadł tak często

Zanim pobiegnę mu zmienić pampersa [aż widzę te hektolitry moczu..], czy ktoś może mi dać linka na fotoksiążkę? Wiem, jestem nudna, był podawany milion razy, ale ja jestem tępa i sobie nie zapisałam...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:26   #1065
rusalka12
Zadomowienie

Anulka mi bardziej chodzi o to co zrobic ze starszakiem. No boiedy przychodzi kryzys laktacyjny mam dwojeczki nie walnie sie do lozka, zeby karmic caly dzien i pobudzac laktacje. Co zrobic z maluszkiem wiemy. Choc czasem i tu potrzebujemy porad, bo drugi kroliczek okazuje sie zupelnie inny od pierwszego... No nic. To tylko taka moja taka uwaga...

Rybkaa slaczego chcesz zaczac podawac soczki? Tu przestrzegaja matki, zeby soczki podac dziecku najpozniej ja sie da. Mimo iz niby sa dla niemowlakow, wcale nie sa takie dobere dla maluszkow. Lepiej podac herbatke (ale nie te rozpuszczalne z cukrem lub syropem glukozowo fruktozowym) lub wode. U nas do picia od poczatku byla woda. Soki zacEla pic gdzies po drugim roku zycia - i to nie kupne, tylko swiezo odcisniete. Herbate zaczyna dopiero pic teraz - skonczyla trzy lata we wrzesniu. A herbatki jej nie slodzimy. Zdarza sie, ze teraz dostanie sokk z kartonu jak pomaranczy nie ma w domu, ale to od tza. Ja tego unikam.
Zreszta niektore maluszki po soczkach zaczynaja odmawiac innych rzeczy. Bratanek meza zaczal pluc mlekiem, nie chce zupek (6 miesiecy, rozszerzona dieta, karmiony mm). Ciezko im nakarmic go czymkolwiek bo tylko soczki chce...
Ja z Ola zrobie tak jak z Zuzia. Woda. Slodycze tez dostanie dopiero po ukonczeniu 18 miesiecy.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:47   #1066
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko co do rozszerzania diety-art ktory wklejałam.

Lusesita zależy od butelki, smoczka, przepływu, snu itd.
My w Witka chcieliśmy wlać dużo mojego żeby go utuczyć po wyjściu ze szpitala i on ssie przez sen. Nie odmawia.ale efekt był taki, że go to tak meczylo ze g.wno przybierał, bo dużo musiał spalić, żeby zjeść. I do tego spał bardzo mocno i bardzo długo. Ciężko było go wybudzić na kolejne jedzenie. Przestaliśmy. Jak zasypiał to zabieraliśmy butle i tyle. Teraz jest wyłącznie na piersi.

Mleko modyfikowane jest ciężkostrawne. Ma tak przygotowany skład aby dziecko odpowiednio nasycić. Jego nadmiar to podaż nadmiernych ilości cukru i tłuszczu, które oczywscie zamieniają się w nadwagę a dalej otyłość i białka, które potwornie obciąża nerki. Nie wspomnę nawet o hiperwitaminozie, którą funduje się dziecku. Potem rosną mutanty.
Dla mnie to przerażające. Widziałam już 2metrowego 12latka. Nawet nie chce myśleć co go dalej czeka.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:49   #1067
anulka2205
Wtajemniczenie

Nasturcja
http://landings.photobox.pl/v3/pl/se...5723#ectrans=1

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-01-05, 12:15   #1068
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

My w Witka chcieliśmy wlać dużo mojego żeby go utuczyć po wyjściu ze szpitala i on ssie przez sen. Nie odmawia.ale efekt był taki, że go to tak meczylo ze g.wno przybierał, bo dużo musiał spalić, żeby zjeść. I do tego spał bardzo mocno i bardzo długo. Ciężko było go wybudzić na kolejne jedzenie. Przestaliśmy. Jak zasypiał to zabieraliśmy butle i tyle. Teraz jest wyłącznie na piersi.

Mleko modyfikowane jest ciężkostrawne. Ma tak przygotowany skład aby dziecko odpowiednio nasycić. Jego nadmiar to podaż nadmiernych ilości cukru i tłuszczu, które oczywscie zamieniają się w nadwagę a dalej otyłość i białka, które potwornie obciąża nerki. Nie wspomnę nawet o hiperwitaminozie, którą funduje się dziecku. Potem rosną mutanty.
Dla mnie to przerażające. Widziałam już 2metrowego 12latka. Nawet nie chce myśleć co go dalej czeka.

ja z mm tez uwazam,zeby nie przedobrzyc.dajemy male ilosci...
bo we wszystkim potrzebny jest umiar...

ja tez bylam chowana na sztucznym,ale wszystko ze mna w porzadku

Stary 2014-01-05, 12:18   #1069
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lusesita ale nasze sztuczne było inne. Moja Mama też nie karmila.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 12:21   #1070
anulka2205
Wtajemniczenie

Jeszcze chwila i u chińczyków krowy mają dawać ludzkie mleko, to będzie po problemie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-01-05, 12:34   #1071
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Lusesita ale nasze sztuczne było inne. Moja Mama też nie karmila.

może i racja...teraz pewnie tam więcej chemii

Pytanie do mam "chustowych" - od kiedy zaczelyscie motać?
Marysia skonczyla miesiąc,ale trochę się boje.
i jaki sposób motania wybrać?:pro si:
Stary 2014-01-05, 13:11   #1072
Lilith890502
Zakorzenienie

Anka ja jestem przerażona ile Twój synek zjada i pije, po prostu nie wiem gdzie Twoje dziecko to mieści, moje dziecko to żarłok, ale trzymam się wytycznych na puszce z mm i podaje 120ml mleka na posiłek i wiem że jak wcześniej wyje niż 3 - 3,5h po zjedzeniu tych 120ml to ściemnia i nie jest głodny, spraktykowane tym że po wetknięciu smoka w paszczę jest cisza, albo po wyprzytulaniu, czy zabawieniu, jak jest głodny to nic go nie interesuje, wtedy smokiem pluje bo chce jeść, a z niego nic nie leci.
Wypowiem się też co do rumianku, ja odstawiłam herbatki podaję małemu wodę, choć różnie bywa z jego chęcią do picia jej, ale dajemy radę nie dosładzam wody niech się przyzwyczaja do takiej i odkąd pije tylko wodę problemu z kupami nie ma, przy herbatkach było różnie. A poiłam go max 90ml herbatki bo tak było na opakowaniu żeby więcej nie podawać dobowo. Ostatecznie trzeba pamiętać że rumianek to zioło, które działa na organizm i tak jak dziewczyny piszą bałabym się, że potem bez rumianku to już w ogóle kupy nie będzie.
Ale to wszystko to tylko moje zdanie i możesz je olać

Cytat:
może i racja...teraz pewnie tam więcej chemii

Pytanie do mam "chustowych" - od kiedy zaczelyscie motać?
Marysia skonczyla miesiąc,ale trochę się boje.
i jaki sposób motania wybrać?:pro si:
ja od wczoraj i motam go na tzw. kieszonkę lub podwójny X żeby miał nogi na żabę bo się pieluchujemy szerzej więc mu takie noszenie sprzyja.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 13:54   #1073
anulka2205
Wtajemniczenie

sporo chyba zależy pd rodzaju chusty czy tkana czy elastyczna, ja w elastycznej już miesięczną Hanię nosiłam w pozycji leżącej, niby w elastycznej pionizowanie po 3cim miesiącu, nam już mało brakuje i własnie dziś chcę spróbować pierwszy raz w pionie, bo mi się już denerwuje na leżąco

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-01-05, 14:06   #1074
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, mam nadzieję że mnie przygarniecie. Obecnie udzielam się na wątku mamuś noworocznych. Mój synek miał się urodzić 3 stycznia, ale przyszedł na świat 17 grudnia, więc chyba kwalifikuję się do Waszego wątku ??

Witam Was wszystkie serdecznie

I od razu mam pytanie, jak postąpić w sytuacji kiedy mój Marcelek jest najedzony, ma czystą pieluszkę, wiem że nie boli go brzuszek, a mimo to nie chce leżeć sam i ciągle kwili i sie złosci i wymaga noszenia. Nie chcemy go przyzwyczajać, ale momentami już tak się rozdziera, że szok. Ma któraś podobny problem? Najgorzej jest kiedy złapie go takie marudzenie w nocy :/
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 14:08   #1075
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Anulka mi bardziej chodzi o to co zrobic ze starszakiem. No boiedy przychodzi kryzys laktacyjny mam dwojeczki nie walnie sie do lozka, zeby karmic caly dzien i pobudzac laktacje. Co zrobic z maluszkiem wiemy. Choc czasem i tu potrzebujemy porad, bo drugi kroliczek okazuje sie zupelnie inny od pierwszego... No nic. To tylko taka moja taka uwaga...

Rybkaa slaczego chcesz zaczac podawac soczki? Tu przestrzegaja matki, zeby soczki podac dziecku najpozniej ja sie da. Mimo iz niby sa dla niemowlakow, wcale nie sa takie dobere dla maluszkow. Lepiej podac herbatke (ale nie te rozpuszczalne z cukrem lub syropem glukozowo fruktozowym) lub wode. U nas do picia od poczatku byla woda. Soki zacEla pic gdzies po drugim roku zycia - i to nie kupne, tylko swiezo odcisniete. Herbate zaczyna dopiero pic teraz - skonczyla trzy lata we wrzesniu. A herbatki jej nie slodzimy. Zdarza sie, ze teraz dostanie sokk z kartonu jak pomaranczy nie ma w domu, ale to od tza. Ja tego unikam.
Zreszta niektore maluszki po soczkach zaczynaja odmawiac innych rzeczy. Bratanek meza zaczal pluc mlekiem, nie chce zupek (6 miesiecy, rozszerzona dieta, karmiony mm). Ciezko im nakarmic go czymkolwiek bo tylko soczki chce...
Ja z Ola zrobie tak jak z Zuzia. Woda. Slodycze tez dostanie dopiero po ukonczeniu 18 miesiecy.
nie chce, tak tylko napisałam, bo akurat widziałam w sklepie.. chciałabym zacząc od jakiegoś jabłka. cukry chce jak najdłużej trzymać z daleka

Cytat:

nie wime czy o tym samym artykule mówimy. Ja tam głownie połączyłam to z kp... a mm?podobno mozna wczesniej dawać po trochu. Przy kp zalecają min. 6miesiecy karmić, a znów przy mm już po 4 można dawać coś spróbować.. później gluten...
Kiedy dawać do mleka kaszke czy kleik? jakie kaszki? bo rozumiem ze bezgliutenowe.. ale kukurydziane, kukurydziano-ryżowe? Smakowe pewnie maja cukier? Eh.. nie widziałam tam nic takeigo, widziałam ze piszą że najwczesniej zalecane od 17tego tyg wprowadzić cos dodatkowego[chyba ze cos pomieszałam to wybacz] ,

Ja staram sie być z wszystkim na bieżaco, czesto czytam z telefonu, tableta i nie mam jak zapisywać sobie w zakładkach[ bo na codzien komputer jest 'mój" i tu mam wszystko ] czesto mi sie te info mylą, a najbardziej koduje jak już mnie dotyczą. Eh, wybaczyć mi musicie jak gadam głupoty, albo pytam o cos co już milion razy było powiedziane.

Byłam w CH- Kacper jaki grzeczny, nie płakał tylko sobie patrzył co tam na suficie ciekawego ;d ogólnie bylismy w empiku i chciałam te książeczki ale zecydowałam ze kupie mu przez neta bo bedzie taniej. Obeszłam wszystkie sklepy. Firjał- widziałam jedną takąs skuienkę jakiej szukamy, za 299zł. Jakby co to w jacqueline-riu. Mnie nie stać na nią, wiec.. a rozmiary od M do XXL

Kupilam dwie pary gaci za 15 zl jedna beda przejsciowe az schudne, potem kupie sobie jakieś fajne.

Body- strasznie lichy materiał.. przynajmniej dla mnie,
Stary 2014-01-05, 14:09   #1076
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam nadzieję że mnie przygarniecie. Obecnie udzielam się na wątku mamuś noworocznych. Mój synek miał się urodzić 3 stycznia, ale przyszedł na świat 17 grudnia, więc chyba kwalifikuję się do Waszego wątku ??

I od razu mam pytanie, jak postąpić w sytuacji kiedy mój Marcelek jest najedzony, ma czystą pieluszkę, wiem że nie boli go brzuszek, a mimo to nie chce leżeć sam i ciągle kwili i sie złosci i wymaga noszenia. Nie chcemy go przyzwyczajać, ale momentami już tak się rozdziera, że szok. Ma któraś podobny problem? Najgorzej jest kiedy złapie go takie marudzenie w nocy :/
przygarniamy
problem mam identyczny, ale Ci średnio chyba pomogę, bo osobiście skapitulowałam i noszę trochę się chustą ratuje

A gdzie jest Kyte?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2014-01-05, 14:13   #1077
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
przygarniamy
problem mam identyczny, ale Ci średnio chyba pomogę, bo osobiście skapitulowałam i noszę trochę się chustą ratuje

A gdzie jest Kyte?

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Czyli po prostu to jest zwykłe marudzenie, bez powodu. Bo już tysiące rzeczy wymyślałam, ale widzę że on noszony się uspokaja i zasypia. Tylko skąd u niego taki nawyk, skoro go nikt w domu nie nosił i nie uczył tego

Mam chustę, ale jeszcze jej nie używałam i nie wiem czy się nie poratować też nią.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 14:29   #1078
rusalka12
Zadomowienie

Shiloh wychodzi na to, ze skoro wszystko ok to twoj maluszek potrzebuje bliskosci. Przytulaj ile wlezie bo dlgo nie beda takie male...

Rybka to swietnie. Ja generalnie jestem przeciw podawaniu soczkow w takim wieku. Jabluszka, marcewki jak najbardziej :-D
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 14:30   #1079
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
przygarniamy

A gdzie jest Kyte?
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Ja tak jak Anulka poddałam się i noszę w chuście tylko wtedy jest spokój, a ja mam ręce wolne, ewidentnie mojemu dziecku się nudzi i chce na wszystko patrzeć z ułożenia pionowego i koniec. Bo jak noszę np. w poziomie to nie działa. Powiem Ci, że my małego też nie nosiliśmy nagle mu się zaczęło że chce być noszony i kropka ale ogólnie moje dziecko to straszny pieszczoch i lubi być blisko ciała

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2014-01-05 o 14:31
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 14:30   #1080
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
nie chce, tak tylko napisałam, bo akurat widziałam w sklepie.. chciałabym zacząc od jakiegoś jabłka. cukry chce jak najdłużej trzymać z daleka

nie wime czy o tym samym artykule mówimy. Ja tam głownie połączyłam to z kp... a mm?podobno mozna wczesniej dawać po trochu. Przy kp zalecają min. 6miesiecy karmić, a znów przy mm już po 4 można dawać coś spróbować.. później gluten...
Kiedy dawać do mleka kaszke czy kleik? jakie kaszki? bo rozumiem ze bezgliutenowe.. ale kukurydziane, kukurydziano-ryżowe? Smakowe pewnie maja cukier? Eh.. nie widziałam tam nic takeigo, widziałam ze piszą że najwczesniej zalecane od 17tego tyg wprowadzić cos dodatkowego[chyba ze cos pomieszałam to wybacz] ,

Ja staram sie być z wszystkim na bieżaco, czesto czytam z telefonu, tableta i nie mam jak zapisywać sobie w zakładkach[ bo na codzien komputer jest 'mój" i tu mam wszystko ] czesto mi sie te info mylą, a najbardziej koduje jak już mnie dotyczą. Eh, wybaczyć mi musicie jak gadam głupoty, albo pytam o cos co już milion razy było powiedziane.

Byłam w CH- Kacper jaki grzeczny, nie płakał tylko sobie patrzył co tam na suficie ciekawego ;d ogólnie bylismy w empiku i chciałam te książeczki ale zecydowałam ze kupie mu przez neta bo bedzie taniej. Obeszłam wszystkie sklepy. Firjał- widziałam jedną takąs skuienkę jakiej szukamy, za 299zł. Jakby co to w jacqueline-riu. Mnie nie stać na nią, wiec.. a rozmiary od M do XXL

Kupilam dwie pary gaci za 15 zl jedna beda przejsciowe az schudne, potem kupie sobie jakieś fajne.

Body- strasznie lichy materiał.. przynajmniej dla mnie,
WOW cena masakra, też mnie nie stać
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości